Ερώτηση περί κορονοϊού και Θείας Λειτουργίας / Θείας Κοινωνίας

Συντονιστές: Anastasios68, Νίκος, johnge

Άβαταρ μέλους
Νίκος
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 6543
Εγγραφή: Παρ Ιούλ 27, 2012 11:05 am
Τοποθεσία: Κοζάνη

Re: Ερώτηση: Τι έχετε να πείτε σχετικά με τον κορωνοϊό και την εκκλησιαστική επικαιρότητα;

Δημοσίευσηαπό Νίκος » Κυρ Ιουν 28, 2020 5:00 pm

Νεάς Ιερσέης Ευάγγελος: ''Η Αγία και Ιερά Σύνοδος είναι ξεκάθαρη για την Θεία Κοινωνία''

Εθνικός Κήρυκας. 28/06/2020

Εικόνα

Ο Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης Ευάγγελος με εγκύκλιό του προς «άπαν το Χριστεπώνυμον πλήρωμα των ευσεβών Ορθοδόξων Χριστιανών της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιερσέης», αναφέρεται στην πρόσφατη απόφαση της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τον τρόπο μεταδόσεως της Θείας Κοινωνίας.

Τονίζει ότι «η απόφασις της Αγίας και Ιεράς Συνόδου είναι ξεκάθαρη ως προς το γεγονός ότι δεν υπάρχει ουδεμία αλλαγή στον παραδοσιακό τρόπο μεταδόσεως και μεταλήψεως της Θείας Κοινωνίας, όπως γίνεται επί πολλούς αιώνες».

Ολόκληρη η εγκύκλιος του Μητροπολίτη Ευαγγέλου έχει ως εξής:

«Τη 26η Ιουνίου 2020

Προς τον ευλαβέστατον Ιερόν Κλήρον,

Τους Εντιμοτάτους Αρχοντας του Οικουμενικού Πατριαρχείου,

Τους Προέδρους και τα Μέλη των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων,

Τας Προέδρους και τα Μέλη των Φιλοπτώχων Αδελφοτήτων,

Τους διδάσκοντας και διδασκομένους των Κατηχητικών και Ελληνικών Σχολείων, τας Οργανώσεις της Νεολαίας και άπαν το Χριστεπώνυμον πλήρωμα των ευσεβών Ορθοδόξων Χριστιανών της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιερσέης.

Αγαπητοί μου αδελφοί,

Με την Χάρη του Παναγίου Θεού, συνεδρίασε η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, υπό την Σεπτή Προεδρία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, από τις 23 έως τις 25 Ιουνίου στο Σαμπεζύ της Ελβετίας, όπου συνεζήτησε περί του σπουδαίου ζητήματος του τρόπου μεταδόσεως στους πιστούς του Μυστηρίου των Μυστηρίων, της Θείας Κοινωνίας. Η Αγία και Ιερά Σύνοδος έλαβε υπ’ όψιν την γνώμη και τις απαντήσεις των λοιπών Αυτοκεφάλων Εκκλησιών, όπως είχε ζητηθεί από τον Παναγιώτατο.

Η επίσημη απόφασις, που επισυνάπτουμε στην Ελληνική και Αγγλική, αναφέρει στην 2η παράγραφο:

«Ως προς τον τρόπον μεταδόσεως των Αχράντων Μυστηρίων εις τους πιστούς, η Εκκλησία, σεβομένη την Ιεράν Παράδοσιν, την συνυφασμένην αρρήκτως με την καθ' ημέραν εκκλησιαστικήν πρακτικήν και κενωτικήν εμπειρίαν, διακρατεί τα από αιώνων και μέχρι σήμερον ισχύοντα, ως φύλαξ και φρουρός ανύστακτος των παραδοθέντων υπό των Αγίων Πατέρων, και ουδεμίαν ανάγκην ευρίσκει δι’ αλλαγήν του τρόπου τούτου και μάλιστα υπό την πίεσιν εξωγενών παραγόντων».

Ως εκ τούτου, η απόφασις της Αγίας και Ιεράς Συνόδου είναι ξεκάθαρη ως προς το γεγονός ότι δεν υπάρχει ουδεμία αλλαγή στον παραδοσιακό τρόπο μεταδόσεως και μεταλήψεως της Θείας Κοινωνίας, όπως γίνεται επί πολλούς αιώνες.

Επιπλέον, στην 3η παράγραφο της Αποφάσεως γίνεται σαφές ότι: «Συγχρόνως, η Μήτηρ Εκκλησία, μεριμνώσα διά τας ιδιαιτέρας ανάγκας των τέκνων αυτής εν τη Διασπορά, προτρέπει τους εν αυτή διακονούντας Ποιμενάρχας όπως, εν τη ποιμαντική αυτών ευαισθησία, ευθύνη και συνέσει, οικονομούν προσωρινώς τα ανακύψαντα εκ των τοπικών νόμων της Πολιτείας προβλήματα, πάντοτε εν συντονισμώ με το εν Φαναρίω Ιερόν Κέντρον, διά την μείζονα πνευματικήν ωφέλειαν του Χριστωνύμου λαού».

Η Ιερά Μητρόπολις Νέας Ιερσέης εξαρχής και με απόλυτη συνέπεια ακολουθεί και συμμορφώνεται με τους τοπικούς, Πολιτειακούς και Ομοσπονδιακούς Νόμους και τις οδηγίες, και θα συνεχίσει να το πράττει με ακρίβεια. Είναι ευχάριστο το γεγονός ότι δεν έχει επιβληθεί κανένας περιορισμός ή αλλαγή στον τρόπο μεταδόσεως της Θείας Κοινωνίας σε καμία Πολιτεία εντός της πνευματικής δικαιοδοσίας της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Είμεθα λοιπόν ευγνώμονες προς τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίο γι’ αυτήν την σπουδαία απόφαση. Ας συνεχίσουμε αγαπητοί μου να προσευχόμαστε και να ικετεύουμε τον Πανάγιο Τριαδικό Θεό να μας παρέχει την Χάρη Του, ιδιαίτερα κατ’ αυτές τις δύσκολες και αβέβαιες στιγμές, όπου τα καταστρεπτικά αποτελέσματα της πανδημίας του κορωνοϊού έχουν επηρεάσει τους πιστούς μας αλλά και ολόκληρη τη Χώρα μας. Ευχόμενος όπως ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός προστατεύει και διαφυλάττει όλους εσάς, διατελώ

Μετά πατρικής αγάπης και διαπύρων ευχών,

Ο Μητροπολίτης

+ Ο Νέας Ιερσέης Ευάγγελος
»

Πηγή: ΡΟΜΦΑΙΑ


Ο Θεός, ιλάσθητί μοι τώ αμαρτωλώ και ελέησόν με.

NikolaosArvanitidis

Re: Ερώτηση: Τι έχετε να πείτε σχετικά με τον κορωνοϊό και την εκκλησιαστική επικαιρότητα;

Δημοσίευσηαπό NikolaosArvanitidis » Σάβ Αύγ 22, 2020 5:33 pm

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΝΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ Η ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ημερήσια Αυστραλιανή εφημερίδα δημοσιεύει σήμερα εκτενές άρθρο για την Θεία Κοινωνία στις ελληνο-ορθόδοξες εκκλησίες της Αρχιεπισκοπής στο Σίδνεϊ και θέτει ερωτήματα σχετικά με το κατά πόσο η λήψη της Θείας Ευχαριστίας είναι ασφαλής στην περίοδο της πανδημίας, όπως μεταδίδει το Ελληνικό Πρόγραμμα SBS Greek.«Ελληνο-ορθόδοξες εκκλησίες του Σίδνεϊ συνεχίζουν να χορηγούν τη Θεία Κοινωνία στους πιστούς απ΄το ίδιο δισκοπότηρο, την ίδια λαβίδα και την ίδια πετσέτα, παρά τις συμβουλές των αρχών υγείας» αναγράφει το άρθρο της Daily Telegraph στην εισαγωγική του παράγραφο.

Το άρθρο αναφέρεται συγκεκριμένα στη χορήγηση Θείας Κοινωνίας σε 50 με 60 πιστούς το Δεκαπενταύγουστο στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο προάστιο Rose Bay του Σίδνεϊ. Την πληροφορία αυτή επιβεβαιώνει ιερέας, αναφέρει η εφημερίδα, λέγοντας ότι τη λειτουργία του Δεκαπενταύγουστου στην εν λόγω εκκλησία παρακολούθησαν περίπου 100 άτομα.

Το ίδιο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι η Θεία Ευχαριστία δίνεται στους πιστούς και σε άλλες εκκλησίες του Σίδνεϊ, όπως η εκκλησία των Αγίων Κων/νου και Ελένης στην Newtown και η εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα στο Kingsford.

Το δημοσίευμα περιγράφει λεπτομερώς πως δίνεται η Θεία Κοινωνία: απ΄το ίδιο δισκοπότηρο και την ίδια λαβίδα και συνεχίζει λέγοντας:

«παρά το ότι η Αυστραλία βρίσκεται εν μέσω μιας απ΄τις χειρότερες πανδημίες στην ιστορία, θρησκευτικοί ηγέτες υποστήριξαν ότι δεν θα αλλάξουν την παράδοση 2 χιλιάδων ετών».

Ο Nektarios Zorbalas, ιερατικώς προϊστάμενος στον ναό των Αγίων Κων/νου και Ελένης στο Newtown υποστήριξε ότι η «Θεία Κοινωνία είναι φάρμακο, όχι ιός» και ότι βελτιώνει την υγεία των ανθρώπων.

«Κανείς δεν αρρώστησε απ’ τη Θεία Κοινωνία» υποστήριξε ο πατήρ Παντελεήμων Χρυσάφης, ιερατικώς προϊστάμενος στην εκκλησία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Redfern λέγοντας ότι «αυτή είναι η Ορθόδοξη πίστη και οι κανόνες της Ορθοδοξίας» αναφέρει το άρθρο.

Τι αναφέρει το δημοσίευμα για τις οδηγίες των αρχών υγείας
Το άρθρο της Daily Telegraph αναφέρει ότι η χορήγηση της Θείας Κοινωνίας με τον τρόπο που γίνεται στις Ορθόδοξες εκκλησίες δεν ακολουθεί τους κανόνες ασφαλείας που διέπουν τους χώρους λατρείας.

Οι οδηγίες αναφέρουν συγκεκριμένα «αποφύγετε να μοιράζεστε βιβλία, ποτήρια ή άλλα κοινά αντικείμενα στη διάρκεια της λειτουργίας» καθώς και το εξής «εξετάστε αν μπορούν να τροποποιηθούν οι τελετουργίες όπως η Θεία Κοινωνία προκειμένου να μην υπάρχει επαφή απ΄το ένα άτομο στο άλλο».

Τονίζεται ακόμη ότι, σύμφωνα με την αστυνομία της ΝΝΟ, οι αστυνομικές αρχές δεν μπορούν να επέμβουν και να επιβάλουν την εφαρμογή των οδηγιών αυτών.

Το δημοσίευμα αναφέρει ακόμη ότι ένας αριθμός ιερέων με τους οποίους επικοινώνησε η εφημερίδα υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι ο ιός μεταδίδεται απ΄τη Θεία Κοινωνία. Τονίζουν επίσης ότι πολλοί πιστοί ζητούν και απαιτούν να μεταλάβουν των Αχράντων Μυστηρίων.Η άποψη της επιστημονικής κοινότητας

Ο καθηγητής πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο University of Technology Sydney Brian Oliver υποστήριξε ότι όσοι δέχονται Θεία Κοινωνία που περιλαμβάνει τη χρήση κοινών αντικειμένων που πηγαίνουν απο στόμα σε στόμα, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο μόλυνσης από οποιονδήποτε ιό, όχι μόνο κορωνοϊό.

Ωστόσο, είπε ο ίδιος ότι δεν γνωρίζει καμιά περίπτωση μαζικής μόλυνσης ή μετάδοσης ιού απ΄τη Θεία Κοινωνία.

ΠΗΓΗ https://www.ekklisiaonline.gr/nea/sto-stochastro-afstralianis-efimeridas-i-thia-kinonia/?fbclid=IwAR2xLfvxARSqiJoPuYVAeVPkJgtG4r7ldCGAFEDTNEpUEzXyRTQg6cORZxY

Σχόλιο δικό μου...η τελευταία πρόταση είναι όλη η ουσία.Το πόσο καίγεται η Αυστραλιανή αυτή εφημερίδα για τις θρησκευτικές πεποιθήσεις μιας θρησκευτικής μειονότητας(ορθόδοξοι) της χώρας μόνο(και δεν ενδιαφέρεται για άλλα δόγματα και θρησκείες που υπάρχουν στην Αυστραλία) δείχνει ξεκάθαρα ότι το ''πρόβλημα'' που ενοχλεί δεν είναι ο κορωνοιός αλλά η ίδια η ορθοδοξία.Άβαταρ μέλους
aposal
Δημοσιεύσεις: 6345
Εγγραφή: Δευτ Ιούλ 30, 2012 1:12 pm
Τοποθεσία: Απόστολος, Άγιος Δημήτριος Αττικής

Re: Ερώτηση: Τι έχετε να πείτε σχετικά με τον κορωνοϊό και την εκκλησιαστική επικαιρότητα;

Δημοσίευσηαπό aposal » Τετ Δεκ 23, 2020 8:48 pm

Να κάνουμε το εμβόλιο μας προτρέπει ο Αρχιεπίσκοπος:

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: ''Αν δεν είχα νοσήσει θα εμβολιαζόμουν πρώτος''

Εικόνα

Την αρωγή της Εκκλησίας στην ενημέρωση αναφορικά με τον εμβολιασμό ζήτησε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά την συνάντηση που είχε σήμερα το πρωί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Ο υπουργός ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την συνάντηση και του ευχήθηκε υγεία, ενώ τόνισε πως βρισκόμαστε στην καρδιά της μάχης.

Ζήτησε, επίσης, «αυτές τις άγιες ημέρες η Εκκλησία να συμπαρασταθεί στην οργανωμένη Πολιτεία, σε αυτήν την προσπάθεια που γίνεται, ώστε να μπορέσουμε να εμβολιάσουμε τους συμπολίτες μας, να τους φροντίσουμε».

Επεσήμανε, ακόμη, ότι «αυτές τις ημέρες είναι σημαντικό να τονίζουμε το αγαθό της δημόσιας υγείας, την αξία της ανθρώπινης ζωής» και ευχήθηκε «να δείξουμε όλοι με θέρμη την αγάπη προς τον συνάνθρωπό μας και να προστατεύσουμε ο ένας τον άλλο από τον επικίνδυνο ιό. Η επιχείρηση «ελευθερία» αποσκοπεί να ξαναπάρουμε σιγά-σιγά τις ζωές μας πίσω».

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την χαρά του για την συνάντηση με τον υπουργό και θέλησε, με αφορμή την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας του, να συνεχάρη και να ευχαριστήσει το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό των νοσοκομείων που αγωνίζονται καθημερινά, ενώ έκανε λόγο για την αυτοθυσία των ανθρώπων αυτών χαρακτηρίζοντάς τους λειτουργούς της αγαθοεργίας.

Αναφέρθηκε, εξάλλου, στην ανάγκη συνεργασίας με την Πολιτεία για τον εμβολιασμό και υπογράμμισε ότι ενώ θα ήθελε να είναι ο πρώτος που θα εμβολιαστεί οι θεράποντες ιατροί του δεν του το επιτρέπουν ακόμη λόγω της περιπέτειας με την υγεία του.

Επεσήμανε, όμως, ότι συμβολικά κάποιος από τους Αρχιερείς θα είναι εκεί από την πρώτη μέρα για να εμβολιαστεί.

«Αυτή η κίνηση εκδηλώνει την συμπαράσταση σε αυτήν την προσπάθεια που γίνεται όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο» είπε ο Αρχιεπίσκοπος και ευχήθηκε να έχουμε καλά αποτελέσματα, ώστε του χρόνου να γιορτάσουμε διαφορετικά τις μεγάλες αυτές ημέρες.


Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανώμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων (απόσπασμα από τη Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου).

Πέτρος
Δημοσιεύσεις: 1649
Εγγραφή: Πέμ Φεβ 19, 2015 9:32 am

Re: Ερώτηση: Τι έχετε να πείτε σχετικά με τον κορωνοϊό και την εκκλησιαστική επικαιρότητα;

Δημοσίευσηαπό Πέτρος » Πέμ Δεκ 24, 2020 4:52 pm

Επομένως ο εμβολιασμός είναι ευλογημένος από την εκκλησία; Συμπερασματικά βγαίνει αυτό;

Αντί για συμπέρασμα όμως έπρεπε να το δηλώσει ευθαρσώς ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.Άβαταρ μέλους
aposal
Δημοσιεύσεις: 6345
Εγγραφή: Δευτ Ιούλ 30, 2012 1:12 pm
Τοποθεσία: Απόστολος, Άγιος Δημήτριος Αττικής

Re: Ερώτηση: Τι έχετε να πείτε σχετικά με τον κορωνοϊό και την εκκλησιαστική επικαιρότητα;

Δημοσίευσηαπό aposal » Παρ Δεκ 25, 2020 5:46 pm

Ρώτησα έναν παιδίατρο, που φέτος βγήκε στη σύνταξη, τον ξέρω όμως καλά πολλά χρόνια τώρα, γιατί είναι πιστός Χριστιανός και έχουμε κάνει πολλές πνευματικές συζητήσεις κατά καιρούς και μου είπε ότι αυτός θα κάνει το εμβόλιο. Τον ρώτησα αν το εμβόλιο μπορεί να προξενήσει καρκινογενέσεις όπως γράφηκε κάπου και μου είπε ότι αυτά είναι συνωμοσιολογίες και δεν ισχύουν.
Πνευματικά πάντως ο Αρχιεπίσκοπος δηλώνει ότι δεν υπάρχει θέμα. Προς το παρόν δεν άκουσα κάποιον να ισχυρίζεται το αντίθετο.
Εφόσον ο οικείος Μητροπολίτης μου δεν το αρνείται και δεν μου πει κάτι αντίθετο ο πνευματικός μου σημαίνει ότι είμαι ελεύθερος να εμβολιαστώ.


Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανώμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων (απόσπασμα από τη Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου).

Άβαταρ μέλους
Νίκος
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 6543
Εγγραφή: Παρ Ιούλ 27, 2012 11:05 am
Τοποθεσία: Κοζάνη

Re: Ερώτηση: Τι έχετε να πείτε σχετικά με τον κορωνοϊό και την εκκλησιαστική επικαιρότητα;

Δημοσίευσηαπό Νίκος » Σάβ Δεκ 26, 2020 8:19 am

Η Εκκλησία προσπάθησε σε όλη τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης να βοηθήσει στην προσπάθεια καταπολέμησης της με σύνεση και αυτοθυσία. Τώρα που φαίνεται φως στον ορίζοντα με τον γενικό εμβολιασμό και οι ειδικοί επιμένουν, ότι έχει μικρότερες παρενέργειες από οποιοδήποτε άλλο εμβόλιο χρησιμοποιούμε μέχρι σήμερα, δεν θα μπορούσε να μην το υποστηρίξει.

Κι εγώ θα το κάνω μόλις έρθει η σειρά μου χωρίς δισταγμό.

Όσα έχουν ακουστεί κατά καιρούς που συνδέουν το εμβόλιο με θέματα πίστης, είναι απολύτως ψευδή. Επομένως δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην βοηθήσουμε όλοι στην όσο το δυνατόν ταχύτερη απελευθέρωσή μας από τα δεσμά της πανδημίας.


Ο Θεός, ιλάσθητί μοι τώ αμαρτωλώ και ελέησόν με.

Α.Γ.
Δημοσιεύσεις: 828
Εγγραφή: Παρ Φεβ 12, 2016 11:46 pm

Re: Ερώτηση: Τι έχετε να πείτε σχετικά με τον κορωνοϊό και την εκκλησιαστική επικαιρότητα;

Δημοσίευσηαπό Α.Γ. » Σάβ Ιαν 09, 2021 11:48 pm

Αδελφοί μου μείνετε μακρυά από το εμβόλιο του κορονοϊού γιατί είναι πολύ επικύνδινο, γιατί βασίζεται πάνω στην τεχνολογια m-RNA που επιδρά πανω στο δικο μας RNA. Έχει επίσης μέσα ψυχοτροπικά. Και υπάρχουν και θανάτοι από το εμβόλιο για τον κορονοϊό.

Το όλο θέμα με τον κορονοϊό και το εμβόλιο για τον κορονοϊό είναι παγκόσμια δικτατορία. Ο Θεός να μας ελευθερώσει από την παγκόσμια αυτή δικτατορία.Α.Γ.
Δημοσιεύσεις: 828
Εγγραφή: Παρ Φεβ 12, 2016 11:46 pm

Re: Ερώτηση: Τι έχετε να πείτε σχετικά με τον κορωνοϊό και την εκκλησιαστική επικαιρότητα;

Δημοσίευσηαπό Α.Γ. » Κυρ Ιαν 10, 2021 3:15 am

Παρακαλώ διαγράψτε με από μέλος του φόρουμ και από την ενότητα ερωτήσεων γιατί είμαι κατά του εμβολίου για τον κορονοϊό διότι είναι επικύνδινο για την υγεία, καθώς και παγκόσμια δικτατορία. Παρακαλώ σβήστε μου και όλες τις αναρτήσεις. Επιθυμώ να διαγραφώ πλήρως από το φόρουμ. Ευχαριστώ. Ο Χριστός μαζί σας.Άβαταρ μέλους
Νίκος
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 6543
Εγγραφή: Παρ Ιούλ 27, 2012 11:05 am
Τοποθεσία: Κοζάνη

Τα εμβόλια που παράγονται με τη μέθοδο mRNA δεν επηρεάζουν τα ανθρώπινα κύτταρα

Δημοσίευσηαπό Νίκος » Κυρ Ιαν 10, 2021 2:56 pm

Λυπάμαι πολύ πάτερ Άβελ που δεν θέλετε να συζητήσουμε την άποψή σας παραθέτοντας επιχειρήματα. Επίσης λυπάμαι, που απευθύνεται μια τόσο σοβαρή σύσταση σε μας, χωρίς να μας δίνετε έστω και μια σοβαρή επιστημονική τεκμηρίωση γι αυτό που λέτε.

Το RNA του ιού δεν έχει καμιά σχέση με το RNA του ανθρώπου. Απλά το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου αναγνωρίζει με τον εμβολιασμό την ταυτότητα του ιού ως απειλή και δημιουργεί τα αντίστοιχα αντισώματα για να τον αντιμετωπίσει (Μόσιαλος ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ). Υπάρχουν και άλλα εμβόλια που αφορούν άλλες ασθένειες (πχ. γρίπη), που έχουν βασιστεί στην ίδια μεθοδολογία.

Τα συστατικά του εμβολίου αποδομούνται και απομακρύνονται από τον οργανισμό του ανθρώπου πολύ γρήγορα (λίγες ώρες) και έτσι δεν υπάρχει θέμα για μακροπρόθεσμες επιδράσεις.

Δεν έχει σημειωθεί πουθενά στον κόσμο ούτε ένας θάνατος από εμβόλιο εναντίον του covid-19 παρ' ότι έχουν εμβολιαστεί μέχρι τώρα πάνω από 20.000.000 άνθρωποι και μάλιστα από ευπαθείς ομάδες. Υπήρξαν ελάχιστες περιπτώσεις αλλεργικής αντίδρασης, που αντιμετωπίστηκαν άμεσα (Στην Ελλάδα 4 περιπτώσεις σε 20.000 εμβολιασμούς).

Θα ήθελα πολύ να ακούσω την άποψη σας σ' αυτά, αλλά προτιμάτε τη σιωπή. Ο Θεός να σας έχει καλά. Καλή συνέχεια.


Ο Θεός, ιλάσθητί μοι τώ αμαρτωλώ και ελέησόν με.

Άβαταρ μέλους
aposal
Δημοσιεύσεις: 6345
Εγγραφή: Δευτ Ιούλ 30, 2012 1:12 pm
Τοποθεσία: Απόστολος, Άγιος Δημήτριος Αττικής

Re: Ερώτηση: Τι έχετε να πείτε σχετικά με τον κορωνοϊό και την εκκλησιαστική επικαιρότητα;

Δημοσίευσηαπό aposal » Δευτ Ιαν 11, 2021 12:34 am

Α.Γ. έγραψε:Παρακαλώ διαγράψτε με από μέλος του φόρουμ και από την ενότητα ερωτήσεων γιατί είμαι κατά του εμβολίου για τον κορονοϊό διότι είναι επικύνδινο για την υγεία, καθώς και παγκόσμια δικτατορία. Παρακαλώ σβήστε μου και όλες τις αναρτήσεις. Επιθυμώ να διαγραφώ πλήρως από το φόρουμ. Ευχαριστώ. Ο Χριστός μαζί σας.

Το να ζητάει κάποιος να διαγραφεί επειδή έχει μια άλφα άποψη είναι παράλογο.
Επίσης το να λέει κάποιος ότι το εμβόλιο είναι καταστροφικό για μας και να μην μένει να συζητήσει το θέμα, αλλά να φεύγει σαν κυνηγημένος είναι ακόμη χειρότερο.
Ειλικρινά εκπλήσσομαι δυσάρεστα.


Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανώμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων (απόσπασμα από τη Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου).


Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 2 και 0 επισκέπτες