Απαντήσεις σε ερωτήσεις σας περί Ορθοδοξίας, Προτεσταντισμού, Μονοφυτισμού, Αγίας Τριάδας & αναζήτησης του αληθινού Θεού

Συντονιστές: Anastasios68, Νίκος, johnge

Α.Γ.
Δημοσιεύσεις: 828
Εγγραφή: Παρ Φεβ 12, 2016 11:46 pm

Απαντήσεις σε ερωτήσεις σας περί Ορθοδοξίας, Προτεσταντισμού, Μονοφυτισμού, Αγίας Τριάδας & αναζήτησης του αληθινού Θεού

Δημοσίευσηαπό Α.Γ. » Πέμ Μαρ 15, 2018 2:13 pm

Εικόνα

Απαντήσεις σε ερωτήσεις σας περί Ορθοδοξίας,

Προτεσταντισμού, Μονοφυτισμού, Αγίας Τριάδας, Αγίων

& αναζήτησης του αληθινού Θεού


╰⊰¸¸.•¨*

Ερώτηση: Πώς είστε τόσο σίγουροι ότι ο Χριστιανισμός είναι η σωστή θρησκεία; Ο Χριστιανισμός αποτελεί συνέχεια του Ιουδαισμού.

Η Παλαιά Διαθηκη προφητεύει κατά λεπτομέρεια τον Χριστό, μέχρι και τι του έκαναν οι αντίπαλοί του κατά λεπτομέρεια. Αυτό είναι απόδειξη ότι η Καινή Διαθήκη δηλ. ο Χριστιανισμός είναι αλήθεια.Πάνω: Προφητείες περί της Γεννήσεως του Χριστού - Χρυσοστομικά Διαμάντια - Αρχιμ. Ιωάννης Κωστώφ

Κάτω: Προφητείες περί των Παθών του Χριστού - Χρυσοστομικά Διαμάντια - Αρχιμ. Ιωάννης Κωστώφ
Η αληθινή θρησκεία πριν το Χριστό ηταν η Εβραϊκή.

Οι Προφήτες των Εβραίων που έγραψαν την Παλαιά Διαθήκη προφήτεψαν τον Μεσσία, το Χριστό. Είπαν ότι θα έρθει ο Χριστός και να τον δεχτούμε ως Σωτήρα μας. Και ο Χριστός ίδρυσε την Χριστιανική Εκκλησία.

Οσοι Εβραίοι πίστεψαν στο Χριστό έγιναν Χριστιανοί.

Όσοι Εβραίοι δεν τον πίστεψαν παρέμειναν Εβραίοι και περιμένουν ακόμη το Μεσσία.

Όταν έρθει ο Αντίχριστος οι σημερινοί Εβραίοι θα τον δεχτούν ως το "Χριστό" αλλά θαναι ο Αντίχριστος.

Ο Χριστός που ίδρυσε τον Χριστιανισμό, την Παλαιά Διαθήκη δεν την κατέργησε αλλα την τελειωποίησε και ετσι δεχόμαστε και την Παλαιά Διαθήκη και την Καινή Διαθήκη.

╰⊰¸¸.•¨*

Ερώτηση: Οι Χριστιανοί για ποιον λόγο πιστεύουν στην Αγία Τριάδα και στους Αγίους τους οποίους επικαλούνται όταν μόνο τον Θεό θα έπρεπε να λατρεύουν και να επικαλούνται (υπάρχουν και οι αντιτριαδικοί Χριστιανοί που απορίπτουν την Αγία Τριάδα και τις εικόνες των Αγίων). Η Αγία Τριάδα δεν είναι τρεις Θεοί αντί για ένας;

Απάντηση:

Η Αγία Τριάδα είναι τρία Πρόσωπα αλλά ένας Θεός = Πατήρ, Υιός (Χριστός) και Άγιο Πνεύμα.

Στην Καινή Διαθήκη ο Χριστός ο ίδιος είπε για την Αγία Τριάδα.

Στο κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο δίνει εντολή ο Χριστός στους Αποστόλους να πάνε να διδάξουν όλα τα έθνη την αλήθεια και να τους βαπτίσουν στο όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος:

Ματθ. 28,19: "Πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τὰ ἔθνη, βαπτίζοντες αὐτοὺς εἰς τὸ ὄνομα τοῦ Πατρὸς καὶ τοῦ Υἱοῦ καὶ τοῦ Ἁγίου Πνεύματος"
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ:
Ματθ. 28,19: "Λοιπόν, πηγαίνετε τώρα και διδάξατε εις όλα τα έθνη την αλήθειαν. Και αυτούς που θα πιστεύσουν και θα γίνουν μαθηταί σας, βαπτίσατέ τους στο όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος".

Οι Προτεστάντες είναι αιρετικοί Χριστιανοί οι οποίοι έφυγαν από τον Ρωμαιοκαθολικισμό το 1517 και οι οποίοι κατάργησαν την τιμή των Αγίων και των Ιερών Εικόνων τους παρερμηνεύοντας την Αγία Γραφή. Τις Ι. Εικόνες και τους Αγίους δεν τους λατρεύουμε ως Θεό, απλά τους τιμάμε.

Στην Αγία Γραφή υπάρχουν Εικόνες Αγγελων Χερουβειμ και Σεραφειμ και σε αγαλματα και σε υφασμα κεντημένα!

Ι. ΕΙΚΟΝΕΣ:

ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΑΓΓΕΛΩΝ ΧΕΡΟΥΒΕΙΜ & ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΣΤΗ ΣΚΗΝΗ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ: ΕΒΡΑΙΟΥΣ 9, 5· ΕΞΟΔΟΣ 25, 17-21

ΑΓΓΕΛΟΙ ΧΕΡΟΥΒΕΙΜ ΣΕ ΥΦΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ: ΕΞOΔΟΣ 26, 31

ΣΚΙΑ ΠΕΤΡΟΥ: ΠΡΑΞΕΙΣ 5, 15

Εβραίους 9,5: "Ὑπεράνω δὲ αὐτῆς Χερουβὶμ δόξης κατασκιάζοντα τὸ ἱλαστήριον".
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ:
Εβραίους 9,5: "Επάνω δε από την κιβωτόν υπήρχον δύο χρυσά Χερουβίμ, συμβολίζοντα την δόξαν του Θεού, και τα οποία έρριπταν την σκιαν των πτερύγων των και εκάλυπταν το επάνω μέρος της κιβωτού, που ελέγετο ιλαστήριον".

και

Έξοδος 26,1: "Καὶ τὴν σκηνὴν ποιήσεις δέκα αὐλαίας ἐκ βύσσου κεκλωσμένης καὶ ὑακίνθου καὶ πορφύρας καὶ κοκκίνου κεκλωσμένου· Χερουβὶμ ἐργασίᾳ ὑφάντου ποιήσεις αὐτάς".
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ:
Έξοδος 26,1: "Δια το πρώτον εσωτερικόν κάλυμμα της σκηνής θα κατασκευάσης δέκα τεμάχια από ύφασμα λινόν υφασμένον με στριμμένην κλωστήν χρώματος κυανού, βαθέως ερυθρού και κόκκινου. Επάνω εις αυτά θα υφάνης μορφάς χερουβίμ".

Οι Άγιοι είναι άνθρωποι κεκοιμημένοι που προσεύχονται στο Θεό για μας.

Με βάση το Ευαγγέλιο οι κεκοιμημένοι Άγιοι ζουν και εχουν την δυνατότητα να εμφανίζονται και στη γη και να μας βοηθάνε.

Ὅπως ὁ Προφήτης Μωϋσῆς παρότι εἶχε πεθάνει (“Καί ἐτελεύτησε Μωϋσῆς”(Δευτερονόμιο 34, 5)) ἐμφανίσθηκε στή Μεταμόρφωσι τοῦ Κυρίου (Ματθαίου 17, 3-4) καί ὅπως ὁ Ἀβραάμ πού παρόλο πού κι αὐτός πέθανε περίπου τό 1800 π.Χ., ἀπ’ τόν Οὐρανό “εἶδε καί ἐχάρη”(Ἰωαννη 8, 56) τήν Ἐνανθρώπησι τοῦ Χριστοῦ.

Τα χωρία Ματθαίου 17, 3-4 λοιπον οι Προτεστάντες (αιρετικοί Χριστιανοί) τα παραβλέπουν παρότι τα λέει μέσα η Καινή Διαθήκη.

Επίσης η Αγία Γραφή επιτρέπει την τιμητική προσκύνηση ανθρώπων και αγγέλων από ανθρώπους:

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΩΝ & ΑΓΓΕΛΩΝ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ:

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΑΠΙΣΤΟΥΣ ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΤΗΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ: ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ 3, 9

Ο ΙΑΚΩΒ ΠΡΟΣΚΥΝΕΙ ΤΟΝ ΗΣΑΥ: ΓΕΝΕΣΙΣ 33, 3-7

ΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥ ΙΩΣΗΦ ΤΟΝ ΠΡΟΣΚΗΝΟΥΝ: ΓΕΝΕΣΙΣ 42, 6· ΓΕΝ 43, 25· ΓΕΝ 43, 27· ΓΕΝ 47, 31· ΓΕΝ 48, 12

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΗ ΑΓΙΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ:
ΡΟΥΘ 2, 10·
Α΄ ΒΑΣΙΛΕΙΩΝ [Α΄ ΣΑΜΟΥΗΛ] 20:41· 24:9· 25:23· 25:41·

Β΄ ΒΑΣΙΛΕΙΩΝ [Β΄ ΣΑΜΟΥΗΛ] 14, 4·
14, 22·
18, 21·
18, 28 ΚΛΠ.

ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΝ ΑΓΓΕΛΟ: Ι. ΝΑΥΗ 5, 14 (Ο ΙΗΣΟΥΣ ΤΟΥ ΝΑΥΗ)· ΑΡΙΘΜ 22, 31 (Ο ΒΑΛΑΑΜ)

╰⊰¸¸.•¨*

Ερώτηση: Όσον αφορά τον Χριστιανισμό δύο μορφές είναι όπως παρατήρησα οι αρχικές του η Ορθοδοξία και η άλλη Ορθοδοξία (αυτό που εσείς αποκαλείται Μονοφυσιτισμό αλλά οι ίδιοι αυτοπροσδιορίζονται ως Ορθόδοξοι και αυτοί). Ποια από τις δύο είναι σωστή και γιατί;

Απάντηση:

Οι Μονοφυσίτες αυτοαποκαλούνται και αυτοί Ορθόδοξοι Χριστιανοί αλλά είναι εκτός της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας όπως ονομαζεται επίσημα η Ορθοδοξία. Οι Μονοφυσίτες είναι αιρετικοί Χριστιανοί γιατι αποκόπηκαν απτην Εκκλησία το 451, δεν δέχτηκαν την Τέταρτη Οικουμενική Σύνοδο της Χαλκηδόνας.

Οι Μονοφυσίτες ή "Ορθόδοξοι Κόπτες ή Ορθόδοξοι Αρμένιοι ή Ορθόδοξη Εκκλησία της Αιθιοπίας ή Ορθόδοξη Εκκλησία της Μαλανκάρα (Ινδίας) ή Ορθόδοξη Εκκλησία της Ερυθραίας ή Συροϊακοβίτες κλπ." είναι εκτός Εκκλησίας.

Η αληθινή πρώτη Εκκλησία είναι η Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία ή Ελληνορθόδοξη Εκκλησία όπως την ονομάζουν για να την ξεχωρίσουν από τους Μονοφυσίτες.

Ο Χριστός όταν γεννήθηκε στη γή ήταν και Θεός και άνθρωπος, Θεάνθρωπος. Μετά σταυρώθηκε, αναστήθηκε και αναλήφθηκε στον Ουρανό και συνεχίζει να είναι και Θεός και άνθρωπος.

Οι μονοφυσίτες το λάθος που διδάσκουν είναι τωρα ο Χριστός είναι μόνο Θεός, όχι άνθρωπος. Λένε οτι η Θεϊκή του φύση απορρόφησε την ανθρώπινή Του φύση.

Αλλά αυτό με βάση την Αγία Γραφή είναι λάθος.

Γιατί λέει στην Καινή Διαθήκη ότι ο Χριστός στη Δευτέρα Παρουσία Του που θα ξανάρθει για να κρίνει όλους τους ανθρώπους θα έρθει όπως αναλήφθηκε στους Ουρανούς, δηλ. με το Σώμα Του επίσης:

Πράξεις των Αποστόλων 1,11: "οἳ καὶ εἶπον· ἄνδρες Γαλιλαῖοι, τί ἑστήκατε ἐμβλέποντες εἰς τὸν οὐρανόν; οὗτος ὁ Ἰησοῦς ὁ ἀναληφθεὶς ἀφ᾿ ὑμῶν εἰς τὸν οὐρανόν, οὕτως ἐλεύσεται, ὃν τρόπον ἐθεάσασθε αὐτὸν πορευόμενον εἰς τὸν οὐρανόν.
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ:
Πράξεις των Αποστόλων 1,11: " και είπαν προς αυτούς· “άνδρες Γαλιλαίοι, διατί εσταθήκατε εδώ με τα μάτια καρφωμένα στον ουρανόν; Αυτός ο Ιησούς, ο οποίος προ ολίγου ανελήφθη εκ μέσου υμών στον ουρανόν, θα έλθη και πάλιν έτσι, όπως τον είδατε ένδοξον επάνω εις ένα σύννεφον να πηγαίνη προς τον ουρανόν” ".

╰⊰¸¸.•¨*

Ερώτηση: Ο Χριστός ονόμασε ποτέ τους πιστούς του Χριστιανούς;

Οι Χριστιανοί για πρώτοι φορά ονομάστηκαν Χριστιανοί στην Αντιόχεια όπως μάς λέει η Καινή Διαθήκη:

Πράξεις των Αποστόλων 11,26: "Ἐγένετο δὲ αὐτοὺς ἐνιαυτὸν ὅλον συναχθῆναι ἐν τῇ ἐκκλησίᾳ καὶ διδάξαι ὄχλον ἱκανόν, χρηματίσαι τε πρῶτον ἐν Ἀντιοχείᾳ τοὺς μαθητὰς Χριστιανούς".
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ:
Πράξεις των Αποστόλων 11,26: "Επί ένα δε ολόκληρον έτος οι δύο αυτοί Απόστολοι συμετείχαν εις τας συγκεντρώσεις των πιστών της εκεί Εκκλησίας και εδίδασκαν πλήθος πολύ. Εκεί δε εις την Αντιόχειαν, δια πρώτη φοράν, ωνομάσθησαν οι μαθηταί του Χριστού, Χριστιανοί".

╰⊰¸¸.•¨*

Ερώτηση: Πως θα καταλάβω ποιος είναι ο αληθινός Θεός;

Παρακάλεσε το Θεό να σου φανερωθεί ποιος είναι.

╰⊰¸¸.•¨*

Απαντήσεις σε Ερωτήσεις σας - ΟρθοδοξίαΕπιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 1 και 0 επισκέπτες