Ερώτηση: Ποια είναι η ιστορία του ανθρώπινου γενους & γιατι ο Χριστός αποφασισε να ιδρυσει την Εκκλησία Του;

Συντονιστές: Anastasios68, Νίκος, johnge

Α.Γ.
Δημοσιεύσεις: 828
Εγγραφή: Παρ Φεβ 12, 2016 11:46 pm

Ερώτηση: Ποια είναι η ιστορία του ανθρώπινου γενους & γιατι ο Χριστός αποφασισε να ιδρυσει την Εκκλησία Του;

Δημοσίευσηαπό Α.Γ. » Παρ Ιουν 22, 2018 1:49 am

Εικόνα

Ερώτηση: Ποια είναι η ιστορία της Δημιουργίας και Σωτηρίας του ανθρώπινου γενους και γιατι ο Χριστός αποφασισε να ιδρυσει την Εκκλησία Του και τι είπε για το μέλλον Της;

Απάντηση:

Ο αληθινός Θεός είναι η Αγία Τριάδα: Ο Πατήρ, Υιός & το Αγιο Πνευμα! Είναι τρία Πρόσωπα, αλλά ένας Θεός.

Ο Τριαδικός Θεός είναι ο Δημιουργός του Σύμπαντος και του ανθρώπου.

Οι δύο πρώτοι άνθρωποι ειναι ο Αδάμ και η Εύα οι οποίοι και παράκουσαν την εντολή του Θεού, η οποία μάλιστα ήταν εντολή νηστείας: Ότι μπορούν να φάνε από όλα τα δέντρα του Παραδείσου εκτός από ένα δέντρο.

Αυτή την εντολή νηστείας στον Αδάμ και την Εύα την έβαλε ο Θεός για να τους δώσει την ευκαιρία να αγαπήσουν το Θεό με την ελεύθερη βούλησή τους.

Ο Αδάμ και η Εύα παράκουσαν την εντολή του Θεού και έτσι μπήκε το προπατωρικό αμάρτημα σε όλο το ανθρώπινο γένος αλλά και στη φύση.

Υστερα ο Αδάμ και η Εύα έκαναν πρώτα δύο παιδιά τον Άβελ και τον Κάιν, όπου ο Κάιν σκότωσε τον Άβελ.

Στην συνέχεια ο Αδάμ και η Εύα έκαναν κι άλλα παιδιά και αυξήθηκε το ανθρώπινο γένος.

Οι άνθρωποι πάνω στην ελευθερία τους επέλεξαν την αμαρτία και φτάνουμε στην εποχή του Νώε όπου μονο η οικογένεια του Νώε αγαπούσε το Θεό. Όλοι οι άλλοι ανθρωποι είχαν πέσει στην ειδωλολατρεία και στην αμαρτία.

Ετσι ο Θεός είπε στον Νώε να κτίσει την Κιβωτό και για 100 περίπου χρόνια, όσο καιρό έκανε να κτιστεί η Κιβωτος έκανε κήρυγμα μετανοίας στους ανθρώπους αλλά όλοι τον
κοροΐδευαν. Έτσι όταν έγινε ο Παγκόσμιος Κατακλυσμός του Νώε σώθηκε μονο ο Νώε και η οικογένεια του.

Έπειτα που αυξήθηκε το ανθρωπινο γένος πάνω στη Γη οι άνθρωποι ξαναέπεσαν στην αμαρτία και στην ειδωλολατρεία.

Τότε ο Τριαδικός Θεός έστειλε τους Προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης για να διδάξουν στον κόσμο μετάνοια και επιστροφή στο Θεό και την Ενανθρώπηση του Δευτέρου Προσώπου της Αγίας Τριάδος, του Υιού.

Αλλά οι αμαρτωλοί άνθρωποι σκότωναν όλους τους Προφήτες.

Ο Θεός προσπαθούσε να μιλήσει στους ανθρώπους αλλα οι άνθρωποι δεν καταλάβαιναν.

Ηταν σαν να διδάσκει ένας σημερινός άνθρωπος τα μυρμήγκια για το Θεό και αυτά δεν καταλαβαίνουν. Για να καταλάβουν τα μυρμήγκια τους ανθρώπους θα πρέπει ο άνθρωπος να γίνει μυρμήγκι για να τους μιλήσει στη γλώσσα τους.

Έτσι έκανε και ο Θεός...!

Επειδή οι άνθρωποι δεν τον καταλάβαιναν αποφάσισε να γίνει άνθρωπος, να Ενανθρωπήσει και να ιδρύσει την Εκκλησία!

Και όταν ήρθε ο κατάλληλος προφητευμένος χρόνος τότε το Δεύτερο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδος Ενανθρώπησε, έγινε Άνθρωπος.

Έτσι ο Χριστός ενανθρώπησε, γεννήθηκε στη Γή, μεγάλωσε, δίδαξε και Σταυρώθηκε, τον σκότωσαν οι άνθρωποι όπως είχαν σκοτώσει και όλους τους Προφήτες.

Τότε ο Χριστός ως Θεός κατέβηκε στον Άδη όπως μας λέει η Καινή Διαθήκη και δίδαξε στους μέχρι τοτε κεκοιμημένους και όσοι τον πίστεψαν σώθηκαν και μπήκαν στον Παράδεισο, μαζί με τον ληστή του σταυρού που μπήκε πρώτος στον Παράδεισο.

Μετά από 3 ημέρες αναστήθηκε ο Χριστός και 50 ημέρες μετά την Ανασταση Του και μετά απο πολλές εμφανίσεις Του σε πιστούς Του την ημέρα της Πεντηκοστής ήρθε το Αγιο Πνεύμα στους Αποστόλους και τότε ιδρύθηκε επίσημα η Εκκλησία του Χριστού, το 33 μ.Χ.

Ο ίδιος ο Χριστός είπε για την Εκκλησία Του ότι θα υπάρχει ΠΑΝΤΑ και ποτέ δεν θα καταστραφει ακομη κι αν την πολεμησουν οι κακοί ανθρωποι με όλες τους τις δυνάμεις και όλοι οι δαίμονες.

Ματθ. 16,18: "Κἀγὼ δέ σοι λέγω ὅτι σὺ εἶ Πέτρος, καὶ ἐπὶ ταύτῃ τῇ πέτρᾳ οἰκοδομήσω μου τὴν ἐκκλησίαν, καὶ πύλαι ᾅδου οὐ κατισχύσουσιν αὐτῆς".

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ:
Ματθ. 16,18: "Κι εγώ λέω σ’ εσένα πως εσύ είσαι ο Πέτρος, και πάνω σ’ αυτή την πέτρα θα οικοδομήσω την εκκλησία μου, και δε θα την κατανικήσουν οι δυνάμεις του άδη. ".

Επίσης ο ίδιος ο Χριστός στην Καινή Διαθήκη λέει στους Μαθητές Του ότι μέσα από σας θα αναφανούν σκάνδαλα, να μην σκανδαλιστείτε και αλλοιμονο σε αυτούς που θα κάνουν τα σκανδαλα.

Λουκ. 17,1: "Ἔλεγε δὲ καὶ πρὸς τοὺς μαθητὰς αὐτοῦ· ἀνένδεκτόν ἐστι τοῦ μὴ ἐλθεῖν τὰ σκάνδαλα· οὐαὶ δὲ δι᾿ οὗ ἔρχεται".

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ:
Λουκ. 17,1: "Ἔλεγε δὲ εἰς τοὺς μαθητάς του· Εἶναι ἀδύνατον νὰ μὴ ἔλθουν τὰ σκάνδαλα, ἀλλοίμονον ὅμως εἰς ἐκεῖνον, διὰ τοῦ ὁποίου ἔρχονται".

Επίσης στην Καινή Διαθήκη ο Χριστός και οι Απόστολοι ειπαν ότι θα αναφανούν αιρέσεις και ψευδοπροφήτες:

Ματθ. 7,15: "Προσέχετε δὲ ἀπὸ τῶν ψευδοπροφητῶν, οἵτινες ἔρχονται πρὸς ὑμᾶς ἐν ἐνδύμασι προβάτων, ἔσωθεν δέ εἰσι λύκοι ἅρπαγες".

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ:
Ματθ. 7,15: "Προσέχετε τοὺς ψευδοπροφήτας, οἱ ὁποῖοι σᾶς ἒρχονται μὲ ἒνδυμα προβάτων, ἐνῷ μέσα τους εἶναι λύκοι ἁρπακτικοί".

​και

​Β Πετρου 2,1: "Ἐγένοντο δὲ καὶ ψευδοπροφῆται ἐν τῷ λαῷ, ὡς καὶ ἐν ὑμῖν ἔσονται ψευδοδιδάσκαλοι, οἵτινες παρεισάξουσιν αἱρέσεις ἀπωλείας, καὶ τὸν ἀγοράσαντα αὐτοὺς δεσπότην ἀρνούμενοι ἐπάγοντες ἑαυτοῖς ταχινὴν ἀπώλειαν"

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ:
Β Πετρου 2,1: "Ὑπῆρξαν καὶ ψευδοπροφῆται μεταξὺ τοῦ λαοῦ, ὅπως καὶ μεταξύ σας θὰ ὑπάρξουν ψευτοδιδάσκαλοι, οἱ ὁποῖοι θὰ εἰσαγάγουν καταστρεπτικὰς αἱρέσεις, ἀρνούμενοι ἀκόμη καὶ τὸν Κύριον ποὺ τοὺς ἀγόρασε, καὶ ἔτσι προκαλοῦν γρήγορα τὴν καταστροφήν των".

​Μέχρι το 1054 εμφανίζονταν διάφορες τοπικές αιρεσεις όπου η Εκκλησία με μικρές ή με μεγάλες συνόδους τις ξεσκέπαζε και όριζε ποια ειναι η ορθή διδασκαλία.

Τον 9ο αιώνα ο Πάπας (=Επίσκοπος) της Ρώμης άρχισε να διδάσκει κάποιες αιρετικες διδασκαλίες και οι υπόλοιποι Επισκοποι της Εκκλησίας τον συμβούλευσαν να μην τα λέει αυτά. Δεν τον απόκοψαν για να μην γίνει σχίσμα. Η Εκκλησία ηλπιζε ότι αυτός ή οι επομενοι Πάπες της Ρώμης θα σταματούσαν να διδασκουν αυτες τις αιρετικες διδασκαλίες. Αλλα τα χρόνια πέρναγαν και ολοι οι Πάπες τις Ρώμης διδασκαν την ιδια αιρετική διδασκαλία. Το 1054 ο τότε Πάπας της Ρώμης αποφάσισε να αποσχιστει από την Μία Εκκλησία και παρέσυρε μαζί του πολλες τοπικες εκκλησίες της Δυτικής Ευρώπης, δηλ. παρέσυρε στην αιρεση πολλους Επισκόπους της Δυτικής Ευρώπης. Έτσι το 1054 ιδρύθηκε η "Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία" η οποία τον 13ο αιώνα έκανε πολλούς διωγμούς στην υπόλοιπη Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Μετά από 5 αιώνες το 1517 επειδη η Ρωμαιοκαθολικοί διδασκαν ακόμη περισσότερες αιρεσεις καποιοι 3 Ρωμαιοκαθολικοί μοναχοι και ιερείς, ο Λούθηρος, ο Ζβίγγλιος και ο Καλβίνος διαμαρτυρήθηκαν για τα λάθη των Ρωμαιοκαθολικων και αντί να επιστρέψουν πίσω στην Ανατολική Ορθοδοξη Εκκλησία, εφυγαν ακόμη πιο μακρυά και ίδρυσαν τον Προτεσταντισμό (Protest=Διαμαρτύρομαι). Οι 3 πρώτες Προτεσταντικές / Διαμαρτυρόμενες "Εκκλησίες" ήταν η Λουθηρανική, η Καλβινική και του Ζβίγγλιου. Οι Προτεστάντες αυτοί κατήργησαν πολλά δογματα της Εκκλησίας, οπως την ιερωσύνη, την Εξομολόγηση, κλπ.

Με το πέρασμα των χρόνων και των αιώνων έφευγαν άτομα από αυτές τις πρώτες Προτεσταντικές ομολογίες και έφτιαχναν νέες Προτεσταντικές "Εκκλησίες".

Από τότε μέχρι σήμερα έχουν ιδρυθεί περιπου 33.000 νέες Προτεσταντικες ψευδο-Εκκλησίες οι οποίες η μία δεν δέχεται την άλλη.

Η Πρώτη Εκκλησία όμως του Χριστού συνεχίζει και υπάρχει μέχρι σήμερα και ειναι η Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Οι Προτεστάντες κατηγορούν την Ορθοδοξία ότι την ίδρυσε ο Μέγας Κωνσταντίνος το 325 μ. Χ. τοτε που έγινε η Α´ Οικουμενική Σύνοδος. Αλλά αυτό ειναι ψέμματα γιατι ο Μ. Κωνσταντίνος αυτό που έκανε ήταν να σταματήσει τους διωγμούς των ειδωλολατρών κατα της Εκκλησίας.

Μέχρι το 325 οι Εκκλησία υπέστει φρικτους διωγμους με εκατομμύρια Αγίους Μαρτυρες, Χριστιανούς που προτίμησαν να μαρτυρήσουν για τον Χριστό παρα να τον αρνηθούν και να γινουν ειδωλολάτρες για να σώσουν την ζωή τους.

Ολοι αυτοί οι εκατομμύρια Αγιοι Μάρτυρες είναι οι Άγιοι που δεχόμαστε εμεις οι Ορθοδοξοι.

Οι Προτεσταντες δεν τους δεχονται ότι ανήκουν στην "Προτεσταντική Εκκλησία" τους.

Πολλοι από αυτούς είναι Άγιοι Πατέρες που μεχρι σήμερα εμεις οι Ορθόδοξοι διαβάζουμε τα συγγράματά τους πανω στην Αγία Γραφή, τους οποιους όλοι οι Προτεσταντες δεν τους δέχονται, επίσης.

Παρότι οι μεγάλοι διωγμοί σταμάτησαν το 325, τελειώς ποτέ δεν σταμάτησαν. Τοπικά σε διάφορες περιοχές πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν διωγμοί.

Ερωτήσεις & Απαντήσεις - ΟρθοδοξίαΕπιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 1 και 0 επισκέπτες