ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ

της Αγίας Γραφής και των Πατέρων

Συντονιστές: Anastasios68, Νίκος, johnge

Άβαταρ μέλους
ΜΑΝΩΛΗΣ
Δημοσιεύσεις: 5637
Εγγραφή: Δευτ Ιαν 06, 2014 11:38 am

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ

Δημοσίευσηαπό ΜΑΝΩΛΗΣ » Δευτ Νοέμ 03, 2014 7:50 pm

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ


Οι καιροί που ζούμε είναι δύσκολοι και με αφορμή τα γεγονότα που έφερε η κρίση στη χώρα μας, μας έρχονται στο νου οι προφητείες των γερόντων μας. Και μάλιστα κάποιες από αυτές ενδέχεται να πραγματοποιηθούν αρκετά σύντομα, ιδίως αυτές που έχουν να κάνουν με την κρίση και με τον επερχόμενο πόλεμο με την Τουρκία.. Θα κάνω μερικές επισημάνσεις τις οποίες θεωρώ απαραίτητες.1. Οι προφητείες που αναφέρονται στην Αποκάλυψη του Ιωάννη, από τους Αγίους και από τους γέροντες της Εκκλησίας μας, είναι αόριστες όσον αφορά το χρόνο που θα πραγματοποιηθούν. Στις προφητείες χρησιμοποιούνται πραγματικές εικόνες και συμβολικές παραστάσεις για να γίνουν κατανοητοί.

Βέβαια όσο περνά ο καιρός γίνονται πιο ξεκάθαρες. Πολύ πιθανό κάποιες από αυτές να γίνουν πολύ σύντομα στη χώρα μας και στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή, όπως για παράδειγμα οι προφητείες των γερόντων για τη κρίση και για τον επερχόμενο πόλεμο με τους γείτονές μας.2. Επειδή οι προφητείες είναι πολλές, αόριστες στο χρόνο και σκόρπιες χρειάζεται πάρα πολύ προσοχή.

Οι προφητείες είναι όπως ένα παζλ. Κάθε κομμάτι που μπαίνει στραβά βγάζει λανθασμένο αποτέλεσμα και οδηγεί σε αυθαίρετες ερμηνείες.

Όπως λέει και ο Ιωάννης στην Αποκάλυψη, συγκεκριμένα για το χάραγμα του Αντιχρίστου, χρειάζεται να έχει κανείς ταπείνωση και φώτιση Θεού για να εξηγήσει τα γεγονότα.3. Ο κόσμος έχει άγνοια από θεολογικά πράγματα και κατά συνέπεια χρειάζεται ψυχραιμία. Να μην μπερδεύουμε γεγονότα και καταστάσεις με τα λεχθέντα στις προφητείες, επειδή αυτά μοιάζουν.

Άλλο ότι κάποια γεγονότα μοιάζουν και άλλο ότι πρόκειται για τα ίδια.

Παράδειγμα. Επειδή η ζωή στον πλανήτη καταστρέφεται συγχέουν την μερική καταστροφή του πλανήτη με την Αποκάλυψη στο κεφάλαιο 8. Αυτά που γράφονται στην Αποκάλυψη θα είναι πολύ μεγαλύτερα από αυτά που ήδη γίνονται.4. Ρωτούν πολλοί άνθρωποι, αλλά και οι μαθητές μου, πότε θα γίνει η Δευτέρα Παρουσία. Απαντώ ο χρόνος είναι άγνωστος. Σίγουρα όχι σήμερα ή αύριο γιατί στα ιερά βιβλία μας παρεμβάλλονται πολλά γεγονότα ως τη Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου μας.

Με ψυχραιμία, με πίστη, με ταπείνωση και με φώτιση Θεού, θα καταλάβουμε κάθε φορά σε ποιο σημείο βρισκόμαστε.5. Ο κόσμος έχει γεμίσει από απατεώνες οι οποίοι εκμεταλλεύονται την άγνοια, την αδυναμία και το φόβο του κόσμου για το αύριο. Ότι και να ακούτε από δεξιά κι αριστερά, με βροντερές φωνές, για χρονολογίες καταστροφής του κόσμου και από τα διάφορα βρωμοκάναλα, να κλείνετε τα αυτιά σας.6. Πολύς λόγος γίνεται για τη φετινή χρονιά, το 2012, και για τις προφητείες των Μάγια. Εδώ να πούμε ότι υπάρχει καθαρά αποπροσανατολισμός του Διαβόλου, γιατί και να γίνει κάτι το έτος αυτό δεν σημαίνει ότι θα έρθει και η καταστροφή του κόσμου. Ο Διάβολος διαφημίζει τα πρώην "τσιράκια" του τους Μάγια με σκοπό να στρέψει την προσοχή του κόσμου μακριά από την Ορθοδοξία και όσα έχουν ειπωθεί για το μέλλον από μας τους Ορθόδοξους.

Οι προφητείες για να λέγονται προφητείες σημαίνει ότι κάποιος Θεός τις έχει πει. Οι Μάγια ήταν ένας λαός οι οποίοι κάνανε ανθρωποθυσίες και κόβανε κεφάλια στους βωμούς των αιμοχαρών θεών τους. Ποιος θεός λοιπός έχει πει προφητείες στους Μάγια; Οι ψεύτικοι και αιμοχαρείς ξύλινοι και πέτρινοι θεοί τους ή ο δικός μας ο Θεός θα αποκάλυπτε προφητείες για το μέλλον σε τέτοιους αιμοδιψείς και βάρβαρους ανθρώπους;7. Τέλος, επειδή ο κόσμος είναι βιαστικός και θέλει να μάθει τι θα γίνει στο μέλλον και πότε θα έρθει η Δευτέρα Παρουσία, καλά θα κάνει να έχει το νου του προσανατολισμένο στον Κύριο μας Ιησού Χριστό, να κάνει όσο μπορεί πράξη αυτά που έχει πει ο Κύριός μας (πίστη, αγάπη, ειρήνη, ταπείνωση, ελεημοσύνη κλπ) και να μην "ψαρεύει" με τις μηχανορραφίες και τις διαφημίσεις του Διαβόλου.

Άλλωστε όποτε και να γίνει η Δευτέρα Παρουσία, για μας θα γίνει με το θάνατό μας, μιας και όταν πεθάνουμε και φύγουμε από τη ζωή, το μόνο πράγμα που θα πάρουμε μαζί μας θα είναι οι πράξεις μας και γι' αυτές θα δώσουμε λόγο στον Κύριό μας.

Όσο ζούμε δίνουμε εξετάσεις, όταν φύγουμε δεν θα έχει μετεξεταστέους για το Σεπτέμβρη. Γι' αυτό ας προσέχουμε πως συμπεριφερόμαστε απέναντι στο Θεό, απέναντι στους συνανθρώπους μας, απέναντι στον κόσμο και στην αδικία που γίνεται γύρω μας. Όλοι έχουμε ευθύνες και ειδικά όταν βλέπεις μια αδικία και δεν κάνεις κάτι, έστω αυτό το λίγο που περνάει από το χέρι σου, για να τη σταματήσεις είσαι το ίδιο συνυπεύθυνος με αυτόν που την έπραξε.ΣΤΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ (να στεκόμαστε σωστά) όπως λέει και η θεία λειτουργία.

Να περνάτε καλά και να μην ξεχνάτε ποτέ ότι υπάρχουν γύρω μας άνθρωποι που υποφέρουν, και αυτοί με την κρίση γίνονται περισσότεροι.
http://users.sch.gr/aiasgr/Profhteies/P ... hteies.htm


Αν θέλεις εύνοια Θεού να ʽχεις και ευλογία
Αφιερώσου ολόκαρδα, κάνʼ το με προθυμία.

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 1 και 0 επισκέπτες