Η ΑΝΑΛΑΜΠΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Ανάλυση και συζητήσεις των βιβλίων της Καινής Διαθήκης

Συντονιστές: Anastasios68, Νίκος, johnge

GLADIATOR

Η ΑΝΑΛΑΜΠΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Δημοσίευσηαπό GLADIATOR » Πέμ Νοέμ 06, 2014 1:57 pm

Η κήρυξις του Ευαγγελίου σε όλο τον κόσμο..θα είναι το γεγονός πρίν τη Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου μας.

Μας το είπε το αψευδές στόμα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού....

«Και κηρυχθήσεται τούτο το Ευαγγέλιον της Βασιλείας εν όλη τη οικουμένη εις μαρτύριον πάσι τοις έθνεσι και τότε ήξει το τέλος» (Ματθ. κδ΄ 14).Αναφέρεται και στην αποκάλυψη του Ευαγγελιστή Ιωάννη

(6 Καὶ εἶδον ἄλλον ἄγγελον πετόμενον ἐν μεσουρανήματι, ἔχοντα εὐαγγέλιον αἰώνιον εὐαγγελίσαι ἐπὶ τοὺς καθημένους ἐπὶ τῆς γῆς καὶ ἐπὶ πᾶν ἔθνος καὶ φυλὴν καὶ γλῶσσαν καὶ λαόν, 7 λέγων ἐν φωνῇ μεγάλῃ· φοβήθητε τὸν Κύριον καὶ δότε αὐτῷ δόξαν, ὅτι ἦλθεν ἡ ὥρα τῆς κρίσεως αὐτοῦ.....(14,6)

Μας το διευκρινίζει και ο Πατέρας της Εκκλησίας μας και άγιος Ιωάννης Μαξίμοβιτς...

Το Ευαγγέλιο του Χριστού πρέπει να κηρυχθεί σε όλες τις γλώσσες ανά τον κόσμο με Ορθόδοξο πνεύμα. Τότε μόνο θα έρθει το τέλος του κόσμου…Τούτο σημαίνει, να κηρυχθεί όχι ένα οποιοδήποτε Ευαγγέλιο, όχι ένα οποιοδήποτε είδος χριστιανισμού αλλά η ορθοδοξία.GLADIATOR

Re: Η ΑΝΑΛΑΜΠΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Δημοσίευσηαπό GLADIATOR » Πέμ Νοέμ 06, 2014 2:34 pm

Αναφέρω και απόσπασμα απο τη συγκλονιστική ομιλία του π.Αθανασίου Μυτιληναίου .....

Καὶ εἶδον ἄλλον ἄγγελον πετόμενον ἐν μεσουρανήματι, ἔχοντα εὐαγγέλιον αἰώνιον εὐαγγελίσαι ἐπὶ τοὺς καθημένους ἐπὶ τῆς γῆς καὶ ἐπὶ πᾶν ἔθνος καὶ φυλὴν καὶ γλῶσσαν καὶ λαόν

εν μεσουρανήματι σημαίνει πως ο άγγελος αυτός επρεπε να γίνει αντιληπτός απο όλους εις το κέντρον δηλαδή έχωμεν εικόνα οπτικοακουστική

δεν είναι άγγελος σημειώνει ο
π.Αθ.Μυτιληναίος
..
κρατάει ευαγγέλιον που σημαίνει(η παρουσία του ευαγγελίου ως απολύτως αναγκαιοτάτη,που σημαίνει πως θα πρέπει να αποσταλούν άνθρωποι να κυρήξουν το ευαγγέλιο για αυτό θα πρέπει να τους δει και να τους ακούσει ο κόσμος..
είναι αυτό σημειώνει ο π.Αθαν.Μυτιληναίος που λέγει ο Απ.Παύλος προς Ρωμ.10-14(πῶς δὲ πιστεύσουσιν οὗ οὐκ ἤκουσαν; πῶς δὲ ἀκούσουσι χωρὶς κηρύσσοντος;)
θα πρέπει γιαυτό να κυρηχθεί απο Ιεραποστόλους το ευαγγέλιον...κυρήχθηκε το ευαγγέλιο σε όλα τα έθνη σε όλους τους λαούς..το ευαγγέλιο εκεί που κυρήχθηκε θα πρέπει να ξανακυρηχθεί ως μαρτυρία..

ΘΑ ΚΥΡΗΧΘΕΙ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΟΧΙ ΘΑ ΠΙΣΤΕΥΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΤΟΤΕ (ΕΙΣ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗΝ) ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ.XRHSTOS
Δημοσιεύσεις: 8
Εγγραφή: Σάβ Μαρ 14, 2015 1:12 pm

Re: Η ΑΝΑΛΑΜΠΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Δημοσίευσηαπό XRHSTOS » Κυρ Μαρ 15, 2015 11:55 am

ΑΔΕΛΦΕ GLADIATOR ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΣΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΟ ΒΙΝΤΕΟ ?


π.Αθανασιος μυτιληναιος 2-1-94 'Η ΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΛΑΜΠΗΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ'

«γνώσεσθε τὴν ἀλήθειαν καὶ ἡ ἀλήθεια ἐλευθερώσει ὑμᾶς» (Ιωάννης 8:32)

«ἁγίασον αὐτοὺς ἐν τῇ ἀληθείᾳ σου· ὁ λόγος ὁ σὸς ἀλήθειά ἐστι» (Ιωάννης 17:17)

GLADIATOR

Re: Η ΑΝΑΛΑΜΠΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Δημοσίευσηαπό GLADIATOR » Παρ Σεπ 02, 2016 10:43 pm

Θα επανευαγγελισθεί η οικουμένη άπασα,το Ευαγγέλιο το αιώνιο και Ορθόδοξο θα λαμπρύνει τις καρδιές των κοινωνούντων Σώμα και Αίμα του Ιησού Χριστού,και θα λειτουργήσει ως φωνή Προδρομική στα ώτα των πρωτακουόντων.
Ορθόδοξο πλέον το ευαγγέλιο και άπαντες άκουσαν,
δεν θα υπάρξει δικαιολογία στο ότι δεν γνώριζα δεν ήξερα..
θα μάθουν άπαντες πως ο Ιησούς Χριστός ο Εσταυρωμένος ο Ναζαρηνός Είναι Ορθόδοξος και με δικαιοσύνη πλέον θα έλθει ως Κριτής της Οικουμένης..
Μακάριοι οι πιστεύοντες τον λόγο των Ορθόδοξων Ιεραποστόλων, υπό τη σκέπη της Παναγίας Τριάδος και υπό την άγρυπνη ματιά του εκλεκτού και πτωχού βασιλέως.

Έρχεται και τίς δύναται σταθήναι;GLADIATOR

Re: Η ΑΝΑΛΑΜΠΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Δημοσίευσηαπό GLADIATOR » Παρ Σεπ 02, 2016 10:45 pm

Δ.Παναγόπουλος: Θα παίξουμε ένα ρόλο (οι Έλληνες) και μάλιστα λείαν συντόμως.


Θα αδειάσει η πατρίδα μας απ΄ολα τα φρούτα...


O Παναγόπουλος πίστευε εις τον ιστορικό ρόλο που διεδραμάτισε, διαδραματίζει και θα διαδραματίσει, η Ελλάδα και ο Ελληνισμός ως όργανο της Θείας Χάριτος...

εις την διάδοσην της ανοθεύτου χριστιανικής αληθείας επι παγκοσμίου επιπέδου.

Έβλεπε, εις το προσωπο του Ελληνισμού τον νεον Ισραήλ της Χάριτος και δεν έπαυε προφητικά να του υπενθύμιζει την βαρειάν πνευματική κληρονομιά και ιστορική ευθύνη του.


(...) Εμείς σαν Έλληνες πρέπει να κολακευόμεθα δίοτι εγεννήθημεν Έλληνες. Διότι μας ενεπιστεύθη αυτή η κληρονομιά της γνώσης και της πίστεως.

(...) Εμείς σήμερα θα παίξουμε ένα ρόλο και μάλιστα λείαν συντόμως. Όλοι θα καθαρισθούν θα πάνε στην θέση των.

Θα αδειάσει η πατρίδα μας απ΄ολα τα φρούτα....μα κουμουνισμός λέγεται ,μα αθεϊσμος λέγεται, μα, μα, μα...θα αδειάσει η πατρίδα μας. Θα μείνουνε καθαρόαιμοι Έλληνες. Με γλώσσαν ελληνική, με ήθη και έθιμα ελληνικά, και με πίστην ορθόδοξον.

Και με βάση αυτούς, θα διαδώσει το Ευαγγέλιο ο Χριστός στις μυρμηγκιές αυτές που υπάρχουν κάτω .... οκτακοσαριές εκατομμύρια που περιμένουν τον ευαγγελισμό
.

Δεν έχουν ακούσει περί Χριστού. Εμείς θα τον παίξουμε τον ρόλο αυτό. Χάρη στους ανθρώπους που ειθε να το καταλάβουν και να το πιστέψουν.

Είναι μερικοί άθεοι και μερικοί κοιλιόδουλοι και τρώνε για να μην παρεξηγηθούν, και λενε του Χριστού τράβα έξω γιατί έχουμε κόσμο. Χίλια δυο άλλα πράγματα.

Ντρέπονται να κάνουν παιδιά γιατί τους κατηγορούν στο γραφείο. Τι να σας πω ;

Όλοι αυτοί θα φύγουν απο τη μέση.

Θα τιναχθεί σήμερα ο κόσμος όπως τινάζεται η ελιά. Και θα μείνουν ορισμένες ελιές επάνω.

Όπως έχει δει ο προφήτης την κατάσταση αυτή, έτσι είναι σήμερα.

Πάντοτε την ράβδιζε την ανθρωπότητα ο Θεός.
Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 4 και 0 επισκέπτες