Η σημερινή νεολαία.

Η Ορθοδοξία απέναντι στις προκλήσεις της σημερινής εποχής.

Συντονιστές: Anastasios68, Νίκος, johnge

Άβαταρ μέλους
Νίκος
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 6577
Εγγραφή: Παρ Ιούλ 27, 2012 11:05 am
Τοποθεσία: Κοζάνη

Re: Η σημερινή νεολαία.

Δημοσίευσηαπό Νίκος » Παρ Αύγ 27, 2021 11:52 pm

Δεν λέω έπρεπε να βγει, λέω θα βγει ενισχυμένη.

Η Εκκλησία μεταφέρει τα λόγια του Χριστού και των Πατέρων, αλλά κυρίως το παράδειγμά τους. Η Εκκλησία δεν εκσυγχρονίζεται, παραμένει πιστή στην Παράδοσή της. Τα μέσα εκσυγχρονίζονται αλλά με το ίδιο περιεχόμενο.

Δυστυχώς για τους εκσυγχρονιστές: "...πλατεία η πύλη και ευρύχωρος η οδός η απάγουσα εις την απώλειαν, και πολλοί εισιν οι εισερχόμενοι δι' αυτής· 14 τι στενή η πύλη και τεθλιμμένη η οδός η απάγουσα εις την ζωήν, και ολίγοι εισίν οι ευρίσκοντες αυτήν!" (Ματθ. ζ' 13-14)

Δεν γίνεται Ανάσταση χωρίς σταύρωση. Δεν υπάρχει shortcut. Πολλοί την 10ετία του '60 προσπάθησαν μέσα από τις προτεσταντίζουσες παραεκκλησιαστικές οργανώσεις να ωραιοποιήσουν την ασκητικότητα της Ορθοδοξίας, αλλά απλά κατέληξαν να μπερδέψουν τους νέους. Όποιος θέλει να σωθεί το μήνυμα είναι: "Εί τις θέλει οπίσω μου ελθείν, απαρνησάσθω εαυτόν και αράτω τον σταυρόν αυτού και ακολουθείτω μοι." (Ματθ. ι' 24) Το σταυραναστάσιμο μήνυμα της Ορθοδοξίας είναι ξεκάθαρο και δεν σηκώνει ωραιοποίηση.

Οι Άγιοι Γέροντες που ανέδειξε ο Θεός τις επόμενες 2 δεκαετίες επανέφεραν το μήνυμα της Ορθοδοξίας και έδειξαν πιο δρόμο πρέπει να ακολουθήσει η Εκκλησία. Για να παραμείνει Ορθόδοξη και να οδηγεί τους πιστούς στη σωτηρία, πρέπει να εκπέμπει καθαρά και δυνατά το σταυραναστάσιμο μήνυμα του Χριστού. Ναι υπάρχει Ελπίδα να συναντηθούμε όλοι στην αιώνια Αγάπη και τη Δόξα της Βασιλείας των Ουρανών, αν ακολουθήσουμε το δικό Του παράδειγμα και το παράδειγμα των Αγίων, να βάζουμε πάνω απ' όλα την αγάπη στον Θεό και να την υλοποιούμε εκπέμποντας το Φως της Αγάπης Του σε όλους τους συνανθρώπους μας.


Ο Θεός, ιλάσθητί μοι τώ αμαρτωλώ και ελέησόν με.


Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 9 και 0 επισκέπτες