"Ο λόγος του Θεού «σερφάρει» στο internet;''

Γενικότερα θέματα που αφορούν την Ορθοδοξία και το Χριστιανισμό.

Συντονιστές: Anastasios68, Νίκος, johnge

Zenon
Δημοσιεύσεις: 113
Εγγραφή: Τετ Αύγ 01, 2012 3:07 pm

"Ο λόγος του Θεού «σερφάρει» στο internet;''

Δημοσίευσηαπό Zenon » Πέμ Αύγ 30, 2012 7:27 am

Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος: “Ο λόγος του Θεού «σερφάρει» στο internet;”
Τετάρτη, 23 Μάρτιος 2011 - Συντάχθηκε απο τον/την Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος

Εικόνα

Όταν ο Χριστός μας 2000 χρόνια πριν έλεγε στους μαθητές και Αποστόλους του να πάνε σ’ όλη τη γη και να διαδώσουν το Ευαγγέλιο της σωτηρίας (Μτ.28:19) είναι βέβαιο ότι γνώριζε ήδη πως η ανθρώπινη εφευρετικότητα θα άνοιγε νέους ορίζοντες προκειμένου να καταργήσει τις αποστάσεις, να διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων και άρα να αυξήσει την διεισδυτικότητα του Θείου Λόγου.

Σήμερα μπροστά στην πραγματικότητα της απίστευτης διάδοσης των νέων τεχνολογιών και κυρίως της προσβασιμότητας στο ίντερνετ από εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων σ’ όλο τον πλανήτη είναι προφανές ότι η έννοια του ευαγγελισμού δηλαδή της διάδοσης του Λόγου του Θεού στα μήκη και τα πλάτη της γης αποκτά και νέες διαστάσεις και προοπτικές.

To internet αποτελεί ένα μοναδικό «εργαλείο» για την προσέγγιση ειδικά των νέων ανθρώπων, ένα συγκλονιστικό περιβάλλον στο οποίο οι νέες ιδέες και βέβαια οι πάντα επίκαιρες αξίες του Ευαγγελίου μπορούν να βρουν γόνιμο έδαφος να ανθίσουν.

Όταν για παράδειγμα με μερικά κλικ μέσα από το facebook μπορούμε να απευθύνθουμε στην «3η πολυανθρωπότερη χώρα του κόσμου…» αντιλαμβάνεστε γιατί η Αγία Γραφή «σερφάρει» ήδη στο ιντερνετ.

Για τους ανθρώπους του Θεού, τους σύγχρονους ιεραποστόλους των μεγάλων λεωφόρων της τεχνολογίας του 21ου αιώνα η «πρόκληση» αλλά και η πρόσκληση είναι ήδη εδώ. Εντυπωσιάστηκα ειλικρινά όταν άκουσα, μέσω του ιντερνετ κι εγώ, τον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλο να δηλώνει:

«…Τάσσομαι υπέρ της χρήσης του διαδικτύου…οι κληρικοί εκτός από την ενοριακή διακονία, θα πρέπει να διεξάγουν και ιεραποστολικό έργο μέσα από το διαδίκτυο και τα blogs… αυτός είναι ο χώρος όπου εκεί δημιουργείται η διάθεση των ανθρώπων και ιδιαίτερα των νέων…κάθε Επισκοπή και κάθε ενορία πρέπει να δημιουργήσει την δική της ιστοσελίδα στο ίντερνετ, διότι με τον τρόπο αυτό θα διαδίδουν παντού το Ευαγγέλιο, αλλά και θα συζητούν με τους νέους διάφορα προβλήματα μέσω email..» Δείτε όλο το άρθρο εδώ

Ιδιαίτερη σημασία αποκτά σήμερα η διάδοση του ατόφιου, αφτιασίδωτου Λόγου του Θεού με τη χρήση των νέων τεχνολογιών.

Χωρίς να αποθαρρύνουμε τους ανθρώπους από τη μελέτη, δεν μπορούμε να αδιαφορήσουμε για το γεγονός ότι δυστυχώς οι νέοι μας ιδιαίτερα δεν διαβάζουν πια ή ότι διαβάζουν ολοένα και λιγότερο.

Είναι λοιπόν υποχρέωσή μας να κάνουμε προσβάσιμο το Ευαγγέλιο σε όλους και με όλους τους τρόπους.

Τον Δεκέμβριο του 2010 για πρώτη φορά ηχογραφήθηκε στη δημοτική γλώσσα το σύνολο της Καινής Διαθήκης με μουσική επένδυση.

Η αξιολογότατη αυτή προσπάθεια της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρίας έτυχε ενθουσιώδους υποδοχής με αποτέλεσμα σήμερα περισσότερα από 130.000 Cd/Mp3 να έχουν διατεθεί. Διαβάστε εδώ όλο το άρθρο

Χορηγός επικοινωνίας υπήρξε προς τιμήν της η «Romfea.gr» Το έργο αυτό συνεχίζεται και έτσι ήδη κυκλοφορεί το έργο «ΨΑΛΜΟΙ ΤΟΥ ΔΑΥΙΔ» (κλίκ εδώ), ως πρόγευση για το μνημειώδες πραγματικά έργο που ετοιμάζεται και αφορά την ηχογραφημένη Αγία Γραφή, (Παλαιά και Καινή Διαθήκη) τόσο στη δημοτική όσο και στο αρχαίο κείμενο, συνολικής διάρκειας 250+ωρών!

Στόχος της προσπάθειας αυτής είναι να φθάσει ο λόγος του Θεού ΠΑΝΤΟΥ! Στους νέους που ΠΑΝΤΟΥ έχουν ακουστικά στ’ αυτιά συνδεμένα με κάποιο mp3 player, iPhone, ένα άλλο κινητό, στους τυφλούς συνανθρώπους μας που δεν μπορούν να διαβάσουν, στους μοναχικούς ανθρώπους που θα παρηγορούνται ακούγοντάς τον, στους φυλακισμένους, τους ομογενείς, σε όλους τους ανθρώπους που αγωνιούν σ’ αυτό το περιβάλλον της θλίψης, της κατήφειας, της απελπισίας για το αύριο.

Γιατί ο Λόγος του Θεού είναι η μόνη ελπίδα σ’ ένα κόσμο που φαίνεται να βουλιάζει χωρίς ελπίδα.

Στόχος των εμπνευστών αυτής της προσπάθειας είναι να διατεθούν 1.000.000 cd με την ΒΙΒΛΟ μέσα στο 2011 σε όλο τον κόσμο.

Μια αξιέπαινη ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ πρωτοβουλία της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρείας, και ανθρώπων που μέσα σε καιρούς ανέχειας και ανεργίας διαθέτουν τα χαρίσματά τους ΔΩΡΕΑΝ για την διάδοση του λόγου του Χριστού μας.

Αξίζει και πρέπει όλοι να βοηθήσουμε αυτή την προσπάθεια όπως μπορεί ο καθένας μας. Ιδιαίτερα τώρα που λόγω Πάσχα είναι βέβαιο ότι θα εμφανιστούν και πάλι απόπειρες είτε αμφισβήτησης του Χριστού, όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, ή προσπάθειες εμπορευματοποίησης της ευσέβειας και της κατάνυξης του λαού μας μπροστά στο Θείο Πάθος.

Για να συνεχίσει και να αυξηθεί το… «σερφάρισμα» του λόγου του Θεού στο ιντερνετ, προσεγγίζοντας όλο και περισσότερους ανθρώπους.

Άλλωστε είναι βέβαιο ότι όπως και στα αρχαία, τα πρώτα χρόνια του ευαγγελισμού της οικουμένης, ο Θεός θα επευλογήσει κάθε προσπάθεια που στοχεύει στην διάδοση του λόγου Του.

Κι όπως έγραφε ο Ιερός Χρυσόστομος: «…Κάν προς Ινδούς γαρ απέλθης, καν προς Σκύθας, καν προς αυτά τα πέρατα της οικουμένης, καν εις αυτόν τον ωκεανόν, πανταχού ευρήσεις του Χριστού την διδασκαλίαν καταυγάζουσαν τας απάντων ψυχάς» (ομιλία κη’ εις την Γένεσιν, Ε.Π.53,258)

Η διαφορά είναι ότι σήμερα οι…Ινδοί και οι Σκύθες είναι μόλις ένα «κλικ» μακριά μας…Ας μη τους το στερήσουμε.

Σε μερικές μέρες θα μπορούν όλοι να ακούν τον ηχογραφημένο λόγο του Θεού ΔΩΡΕΑΝ στη διεύθυνση www.vivlos.net

Πηγή: http://www.romfea.grΆβαταρ μέλους
Νίκος
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 6389
Εγγραφή: Παρ Ιούλ 27, 2012 11:05 am
Τοποθεσία: Κοζάνη

Re: "Ο λόγος του Θεού «σερφάρει» στο internet;''

Δημοσίευσηαπό Νίκος » Πέμ Αύγ 30, 2012 7:28 am

Βεβαίως εκτός από το λόγο του Θεού στο Internet σερφάρει και η προπαγάνδα του διαβόλου και μάλιστα με χιλιάδες τρόπους και μορφές. Γι αυτό, όταν κάποιος αποφασίζει να γίνει χρήστης του Internet, πρέπει να ξέρει που μπαίνει και να το κάνει με συγκεκριμένους στόχους και να διαθέτει συγκεκριμένο χρόνο. Επειδή ο εκτροχιασμός είναι πολύ εύκολος καλά είναι να κουβεντιάζουμε το θέμα με τον Πνευματικό μας.


Ο Θεός, ιλάσθητί μοι τώ αμαρτωλώ και ελέησόν με.

Άβαταρ μέλους
NikolaosArvanitidis
Δημοσιεύσεις: 561
Εγγραφή: Παρ Ιούλ 19, 2019 10:21 pm

Re: "Ο λόγος του Θεού «σερφάρει» στο internet;''

Δημοσίευσηαπό NikolaosArvanitidis » Κυρ Ιαν 05, 2020 1:00 pm

Η αλήθεια είναι πως στη σημερινή εποχή σε μία χώρα του λεγόμενου δυτικού κόσμου το ιντερνετ σε μεγάλο βαθμό έχει γίνει απαραίτητο ακόμα και για εργασία,επικοινωνία κτλ.Ομως χρειάζεται μέτρο στην χρήση του γιατί η εξάρτηση από το ιντερνετ είναι και αυτό μεγάλο πάθος ακόμα κι αν δεν βλέπουμε κάτι κακό.Χώρια που στο ιντερνετ βρίσκει κανείς ένα σωρό αρνητικά πράγματα(με μια απλή αναζήτηση μπορεί κανείς να βρεί αγγλόφωνα αλλά και άλλων γλωσσών φόρουμ και σελίδες παπικών,μονοφυσιτών,προτεσταντών,πεντηκοστιανών,ιεχωβάδων,ευαγγελικών,μουσουλμάνων,ινδουιστών,εβραίων,βουδιστών,ταοιστών,παγανιστών,αθέων,σατανιστών και ένα σωρό ακόμα αιρέσεων και παραθρησκειών).Χώρια και το πορνογραφικό περιέχομενο και ένα σωρό ακόμα κίνδυνοι.Ορθοδοξες ''γωνιές'' στο διαδίκτυο ξενόγλλωσες ή και ελληνικές υπάρχουν αλλά καλό είναι το διαδίκτυο να το έχουμε με μέτρο.Άβαταρ μέλους
NikolaosArvanitidis
Δημοσιεύσεις: 561
Εγγραφή: Παρ Ιούλ 19, 2019 10:21 pm

Re: "Ο λόγος του Θεού «σερφάρει» στο internet;''

Δημοσίευσηαπό NikolaosArvanitidis » Κυρ Ιαν 05, 2020 1:03 pm

Νίκος έγραψε:Βεβαίως εκτός από το λόγο του Θεού στο Internet σερφάρει και η προπαγάνδα του διαβόλου και μάλιστα με χιλιάδες τρόπους και μορφές. Γι αυτό, όταν κάποιος αποφασίζει να γίνει χρήστης του Internet, πρέπει να ξέρει που μπαίνει και να το κάνει με συγκεκριμένους στόχους και να διαθέτει συγκεκριμένο χρόνο. Επειδή ο εκτροχιασμός είναι πολύ εύκολος καλά είναι να κουβεντιάζουμε το θέμα με τον Πνευματικό μας.

Δεν αρκεί μόνο να το κουβεντιάζουμε με τον πνευματικό μας.Και εμείς πρέπει να είμαστε προσεκτικοί.
Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 8 και 0 επισκέπτες