Νηστίσιμες συνταγές

Γενικότερα θέματα που αφορούν την Ορθοδοξία και το Χριστιανισμό.

Συντονιστές: Anastasios68, Νίκος, johnge

Άβαταρ μέλους
Anastasios68
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 3831
Εγγραφή: Πέμ Ιούλ 26, 2012 10:31 am
Τοποθεσία: Πεύκη
Επικοινωνία:

Re: Νηστίσιμες συνταγές

Δημοσίευσηαπό Anastasios68 » Τετ Ιουν 06, 2018 6:14 pm

Εάν σας πω ότι προτιμώ να νηστεύω από το να τρώω, τι θα πείτε;
Θα πείτε αυτό που λένε όλοι, γι' αυτό είμαι αδύνατος :)
Δεν είναι από ευσέβεια (μην παριστάνω τον καμπόσο δηλαδή), είναι επειδή από παιδί δεν μου πολυαρέσει το φαγητό! Ναι, υπάρχουν και αυτοί οι άνθρωποι χαχα :P :P :P


«ὃς δ' ἂν εἲπῃ τῷ ἀδελφῷ αὐτοῦ, ῥακά, ἒνοχος ἒσται τῷ συνεδρίῳ»
Κατά Ματθαῖον, Κεφ. 5, 22

Άβαταρ μέλους
Αναστάσιος
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 5436
Εγγραφή: Παρ Αύγ 04, 2017 1:57 pm
Τοποθεσία: Νέα Μάκρη, Ηλιούπολη (για όσο θα σπουδάζω)

Re: Νηστίσιμες συνταγές

Δημοσίευσηαπό Αναστάσιος » Τετ Ιουν 06, 2018 7:05 pm

Anastasios68 έγραψε:Εάν σας πω ότι προτιμώ να νηστεύω από το να τρώω, τι θα πείτε;
Θα πείτε αυτό που λένε όλοι, γι' αυτό είμαι αδύνατος :)
Δεν είναι από ευσέβεια (μην παριστάνω τον καμπόσο δηλαδή), είναι επειδή από παιδί δεν μου πολυαρέσει το φαγητό! Ναι, υπάρχουν και αυτοί οι άνθρωποι χαχα :P :P :P

Μμμ, κι εγώ κάπως έτσι είμαι αγαπητέ κύριε Αναστάσιε! :idea: (δεν μου φαίνεται έτσι; :))Η μόνη μας διαφορά είναι ότι εγώ είχα μεταστροφή! :D Όταν ήμουν μωρό δεν έτρωγα καθόλου (βασάνιζα τους γονείς μου) ενώ τώρα το ακριβώς αντίθετο! :lol:


«Εγώ ειμί το φως του κόσμου ο ακολουθών εμοί ου μη περιπατήση εν τη σκοτία αλλ΄ έξει το φως της ζωής...»

Άβαταρ μέλους
Μάνος
Δημοσιεύσεις: 3027
Εγγραφή: Σάβ Δεκ 30, 2017 11:29 pm
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης

Re: Νηστίσιμες συνταγές

Δημοσίευσηαπό Μάνος » Τετ Ιουν 06, 2018 7:27 pm

Άλλωστε τρώγωντας ανοίγει η όρεξη. Και εγώ χρόνο με το χρόνο τρώω παραπάνω :mrgreen:


Ἀπὸ τῶν πολλῶν μου ἁμαρτιῶν, ἀσθενεῖ τὸ σῶμα, ἀσθενεῖ μου καὶ ἡ ψυχή· (Άξιον εστίν)

Άβαταρ μέλους
Αναστάσιος
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 5436
Εγγραφή: Παρ Αύγ 04, 2017 1:57 pm
Τοποθεσία: Νέα Μάκρη, Ηλιούπολη (για όσο θα σπουδάζω)

Re: Νηστίσιμες συνταγές

Δημοσίευσηαπό Αναστάσιος » Τετ Ιουν 06, 2018 7:29 pm

:lol: :lol: :lol:


«Εγώ ειμί το φως του κόσμου ο ακολουθών εμοί ου μη περιπατήση εν τη σκοτία αλλ΄ έξει το φως της ζωής...»

Άβαταρ μέλους
Σιτάρι
Δημοσιεύσεις: 466
Εγγραφή: Τετ Απρ 18, 2018 4:39 pm
Τοποθεσία: Ελένη

Re: Νηστίσιμες συνταγές

Δημοσίευσηαπό Σιτάρι » Πέμ Ιουν 07, 2018 11:03 am

Παιδια ειναι και θέμα μεταβολισμού συν τα χρονια που οσο μεγαλώνεις τοσο δε χάνεις εύκολα και με βλεπω έτσι
Κι αλλοι καταναλώνουν κι είναι αδύνατοι


Σήμερα φασολάκια
Βαζω ολόκληρες μικρές πατάτες μαζί αλλα προσοχή δε θέλουν ανακάτεμα παρα μόνο στην αρχή κανα δυο τρεις φορές γιατί διαλύεται η πατατα η ολόκληρη
Ετσι του αρέσει του συζυγου και αρκετές φορές μπορούμε να αφαιρέσουμε τις πατάτες και να βάλουμε φασολια μπαρμπουνια που λενε αυτα τα μαυρα οχι τα έτοιμα, εχει στις λαϊκές τα κοκκινοασπρα που ειναι;. Πολυ λίγα βαζουμε μαζι με τα φασολάκια

Μετα θα γραψω τα κριτσινια ελιας


Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Σιτάρι
Δημοσιεύσεις: 466
Εγγραφή: Τετ Απρ 18, 2018 4:39 pm
Τοποθεσία: Ελένη

Re: Νηστίσιμες συνταγές

Δημοσίευσηαπό Σιτάρι » Πέμ Ιουν 07, 2018 12:13 pm

Κριτσινια ελιάς


Ελιές αν δε βρείτε έτοιμες κομμένες χωρίς κουκουτσι το κάνουμε εμεις τις κόβουμε γυρω γύρω και πετάμε το κουκούτσι
Εγω έκανα αυτήν 4 φορές και σε κάποια φάση δε βρήκα ελιές ροδέλες και τις έκανα με το τρόπο παραπάνω που έγραψα
Απο τη συνταγή αφαίρεσα τη κετσαπ και το ξύδι
Εχει το μπεικιν για να φουσκώσουν κι ολα τα υλικα εις διπλούν έβαλα, για να βγουν αρκετά τα οποία φυλαξα σ ενα γυάλινο σκεύος. Οσο πιο ψωμομενα ειναι τόσο πιο αφράτα, κι οσο πιο λεπτά τα φτιάξετε τοσο πιο τραγανα
Τα εβαλα σε λαδωμενο ταψι φούρνου για να μη κολλήσουν

200 γρ. νερό
200 γρ. ελαιόλαδο
2 κουτ.σούπας ξύδι
1 κουτ.σούπας κέτσαπ
1 κουτ.σούπας ρίγανη
1/2 κουτ.σούπας αλάτι
1κουτ.γλυκού μπεικιν παουντερ
250 γρ. ελιές χωρίς κουκούτσι ή ψιλοκομμένες
500 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις


Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά εκτός απο το αλεύρι και το μπείκιν πάουντερ,προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και το μπεικιν παόυντερ και ζυμώνουμε.
Αφήνουμε τη ζύμη να κάτσει για 30 λεπτά
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και πλάθουμε μακρόστενα μπαστουνάκια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν ελαφρά για 20-25 λεπτά.


Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Σιτάρι
Δημοσιεύσεις: 466
Εγγραφή: Τετ Απρ 18, 2018 4:39 pm
Τοποθεσία: Ελένη

Re: Νηστίσιμες συνταγές

Δημοσίευσηαπό Σιτάρι » Δευτ Ιουν 11, 2018 8:09 pm

Δεν ειχα δει το νημα κι ανοιξα καινούργιο περι μαγειρικής

Μπορει να σβηστεί η ενωθεί με αυτό. Σας το λεω..τα κριτσινια ελιάς ειναι τέλεια που εχω βάλει εκεί. Θα χαθουν :)
Και τα μανιτάρια φούρνου


Πατατοπιτα

Αν μπορούμε με σπιτικό φύλλο καλως.

Κανουμε εναλλακτικα με φυλλο κρουστας ρολακια και τα γεμίζουμε με το μίγμα πατάτας

Κρεμμύδι
Βρασμένες πατάτες
Πιπερι
Αλάτι
Λάδι

Ζεσταινουμε το λάδι και ριχνουμε τριμμένο κρεμμύδι και βάζουμε σε κομματια τις πατάτες και τις λιωνουμε να μην εχουν κομματάκια καθως ανακατεύουμε με ενα πιρούνι. Ρίχνουμε αλάτι πιπέρι και γεμιζουμε τα κομμενα φυλλα κρουστας και τυλιγουμε σε ρολακια
Αλείφουμε με λάδι και ψήνουμε ώσπου να ροδίσουν
Προεραιτικα μπορούμε να βάλουμε στο μειγμα πατατας δυοσμο ψιλοκκομενο η αποξηραμενο η βάζουμε ψιλοκομμένο πράσο
Το εχω κάνει με πρασο κι ηταν τέλειο καθως και σκέτο το μειγμα μας ειναι νοστιμο απλα χρειάζεται μπολικο κρεμμυδι και καλα βρασμενη πατάτα


Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Σιτάρι
Δημοσιεύσεις: 466
Εγγραφή: Τετ Απρ 18, 2018 4:39 pm
Τοποθεσία: Ελένη

Re: Νηστίσιμες συνταγές

Δημοσίευσηαπό Σιτάρι » Παρ Ιούλ 06, 2018 4:26 pm

Κολοκυθάκια τηγανητά με κρούστα

Αλεύρι και καλαμποκαλευρο
Αλάτι
Κολοκυθάκια σε φέτες
Ελαφρύ λάδι

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το καλαμποκαλευρο και το αλάτι
1 φλυτζάνι ολο το μειγμα για περιπου 4-5 κολοκυθακια
Αλευρωνουμε τα κολοκυθάκια τα περναμε απο νερο που έχουμε σ'ένα μπωλ και τα ξαναπερναμε απο το αλευρι
Τηγανιζουμε σε μέτρια προς δυνατη φωτια αφου καει το λάδι
Αν χρειάζεται αλατιζουμε πάλι
Αλλάζουμε το λαδι μας περιπου στη τριτη τηγανια για να μην εχει καμμενο αλεύρι


Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Σιτάρι
Δημοσιεύσεις: 466
Εγγραφή: Τετ Απρ 18, 2018 4:39 pm
Τοποθεσία: Ελένη

Re: Νηστίσιμες συνταγές

Δημοσίευσηαπό Σιτάρι » Παρ Ιούλ 06, 2018 4:32 pm

Σαλάτα νηστίσιμη

Μαρουλι, αγγουράκι, ντοματα, ελιές, καπαρη, νηστισιμο κιτρινο τυρι σε πολυ λεπτες λωριδες, κρουτον η αλλιως ψωμι σε κυβακια, αλλειμενα με λαδι και μπόλικη ριγανη και ψημενα για 3 λεπτα σε ζεστο φουρνο. Σε λαδοκολα η λαδωμενο καλα ταψακι. Οταν κρυωσουν φυλάσσονται σε γυάλινο μπωλ για λιγες μερες
Βαλσαμικο, το σκουρο βαζω, και ελαιολαδο. Αλατι, πιπέρι αν θέλουμε


Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Σιτάρι
Δημοσιεύσεις: 466
Εγγραφή: Τετ Απρ 18, 2018 4:39 pm
Τοποθεσία: Ελένη

Re: Νηστίσιμες συνταγές

Δημοσίευσηαπό Σιτάρι » Παρ Ιούλ 06, 2018 4:46 pm

Γλυκο νηστισιμο ψυγείου

Πολυ ωραιο!

1 βιταμ σε πλακα οχι μαργαρίνη για αλειμα
Κρεμα φυτικη γαλακτος. Υπαρχει σε ολα τα σουπερ ειναι πράσινη συσκευασία 2 μικρες συσκευασίες η μια μεγάλη
Αχνη 2μιση φλυτζανια χωρια αλλο μισο για να χτυπήσουμε τη κρεμα γάλακτος
Σχεδον ενα πακετο κακαο σκονη
Τρουφα σκουρης σοκολατας η τριμμενη κουβερτουρα
Βανιλιες 2
Κονιάκ μισο φλυτζανακι του καφε
2 πακετα ολικης τετραγωνα πτι μπερ τυπου μπισκοτα
Εχει νηστισιμα

Σ ενα μακροστενο ταπερ η ταψακι τοποθετουμε μπισκότα στην επιφανεια
Εχουμε απο πριν τη κρεμα και τη χωριζουμε σε τρια μέρη. Βαζουμε το ενα μερος κρεμας. Επειτα ξανα μπισκότα και ξανα κρεμα. Το ιδιο ακομη μια φορα και πασπαλιζουμε με τη σκουρη τρουφα η τριμμενη κουβερτούρα. Φυλασσουμε στο ψυγειο

Η κρεμα
Χτυπαμε τη κρεμα γαλακτος με την αχνη και τις βανιλιες να γινει σαντιγυ.
Σ ενα αλλο μπωλ χτυπαμε το βιταμ το οποιο εχουμε σε θερμοκρασία δωματιου πολυ καλα με την αχνη. Βαζουμε το κονιακ και κακαο και ξαναχτυπαμε. Πρεπει το μειγμα να γινει αφράτο. Οταν δεν εχει νηστεια βαζω 1 αυγο
Πολυ ελαχιστο νερο τωρα γιατι οταν βαλουμε το κακαο σφίγγει. Προσωπικά θελω σκούρα τη κρεμα και βαζω σχεδόν ολη τη συσκευασία κακαο
Πρεπει να γινει αφρατο
Γίνεται αρκετό. Χανονται τα μπισκότα
Ομως οταν το εκανα με τρια πακέτα πτι μπερ και χώρισα τη κρεμα στα 4 δεν αρεσε τοσο λογω πολυ μπισκότου
Οταν βγαζω απο το ψυγειο και κοβω μεριδα την αφηνω λίγο για να ερθει η κρεμα σε θερμοκρασία λιγοτερη να μην ειναι σφικτο δλ
Και σκετη η κρεμα άνετα καταναλώνεται. Αρκει να γινει αφράτη


Εικόνα


Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 7 και 0 επισκέπτες