Φανουρόπιτα της γιαγιάς μου!
1 ποτήρι σπορελαιο
1ποτηρι ζάχαρη (εγώ βάζω 1 ½)
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
1φακελακι μπεικιν
1ποτηρι του κρασιού ούζο (αν δεν έχετε βάλτε 2 δάχτυλα τσίπουρο)
Ένα πακέτο φαρίνα
Μια κουταλιά κανέλα
Μισή κουταλιά γαρίφαλο
Αγιασμός+νερό (δεν μετράνε ως υλικά γιατί και ο χυμός στην χημική του ανάλυση περιέχει νερό)
Εκτέλεση:
Όλα μαζί τουρλου τουρλου. Αλείφουμε ένα ταψί με ελαιόλαδο και ρίχνουμε το μείγμα, ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς στην κάτω σχάρα.
(Αν το μείγμα βγεί στερεό προσθέτουμε χυμό ή νερό μέχρι να γίνει σαν την ζύμη του κέικ)