Καλές και κακές επηρροές στην αθωότητα των παιδιών

Γενικότερα θέματα που αφορούν την Ορθοδοξία και το Χριστιανισμό.

Συντονιστές: Anastasios68, Νίκος, johnge

Άβαταρ μέλους
ΦΩΤΗΣ
Δημοσιεύσεις: 10076
Εγγραφή: Κυρ Αύγ 19, 2012 12:18 pm
Τοποθεσία: ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΕΝΤΗ

Καλές και κακές επηρροές στην αθωότητα των παιδιών

Δημοσίευσηαπό ΦΩΤΗΣ » Πέμ Μαρ 28, 2013 8:30 pm

ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΟΘΟΝΗΣ.

Οι ταινίες της μεγάλης οθόνης δεν προσφέρουν μεγαλύτερο όφελος στα παιδιά. Οι κινηματογραφικοί παραγωγοί φαίνεται ότι έχουν την τάση να γυρίζουν την μία αποκρυφιστική ταινία φαντασίας μετά την άλλη. Συνδυάζοντας με έξυπνο τρόπο το καλό και το κακό στους ήρωες και τα θέματά τους, οι αντιχριστιανικές ταινίες έχουν καταφέρει να παραπλανήσουν τα παιδιά ώστε να μην μπορούν πλέον να διακρίνουν το αληθινό από το φανταστικό, το σωστό από το λάθος.

Η ταινία Ε.Τ.Ο Ε.Τ ξεπέρασε σε εισπράξεις τα 619 εκατομμύρια δολάρια. Ο Ε.Τ που έχει την εικόνα ενός δαίμονα, ήταν ένα διαστημικό ον με δυνάμεις που μόνο ένας θεός θα μπορούσε να έχει. Ήταν μάλιστα ένα αντίγραφο του Ιησού Χριστού. Θεράπευε ανθρώπους, μπορούσε να διαβάζει την σκέψη τους και να επικοινωνεί μαζί τους χωρίς να μιλάει, ανυψώθηκε από τη γη και αναλήφθηκε. Η ταινία περιλάμβανε ακόμη και σκηνές θανάτου και ανάστασης. Ο Ε.Τ είναι μία από τις πολλές ταινίες που αιχμαλωτίζουν το υποσυνείδητο των παιδιών.

Η ταινία Στενές Επαφές Τρίτου Τύπου. Μία παραγωγή του Steven Spielberg, στην οποία δυνάμεις από κάποιο μακρυνό κόσμο, επικοινωνούν με ορισμένους ανθρώπους στη γη. Κάθε ένα από αυτά τα άτομα νιώθει μία ακατανίκητη παρόρμηση να συναντήσει και να ενωθεί με τους ειρηνικούς εξωγήινους. Πολλοί οπαδοί της Νέας Εποχής υποστηρίζουν ότι και αυτοί επίσης αισθάνονται μέσα τους το κάλεσμα των πνευματικών Διδασκάλων τους από τον αόρατο κόσμο.

Οι ταινίες Νίνζα. Αν παρακολουθήσετε μία από αυτές τις ταινίες, θα μείνετε έκπληκτοι από την αγριότητα και τις συγκρούσεις που περιέχουν. Ακόμα περιλαμβάνουν άμεση αναφορά στη μαγεία, στο διαλογισμό και στις υπερφυσικές πνευματικές δυνάμεις. Είναι επίσης αξιοσημείωτο ότι
ο πολεμιστής Νίνζα έχει την ικανότητα να χειρίζεται ένα μοναδικό φονικό όπλο, ένα κινέζικο αστέρι, το σατανικό σύμβολο με τις αιχμηρές άκρες δηλαδή η πεντάλφα.

Η ταινία Dune. Στο Dune παρουσιάζεται στα παιδιά η εικόνα ενός νεαρού άντρα που αποκτά θεϊκή φύση.

Η ταινία Ο Πόλεμος των Άστρων. Σε αυτή την ταινία παρουσιάζουν μία παγκόσμια θεότητα, που ονομάζεται αόριστα [Η Δύναμη], μία κοσμική ενέργεια που ενσωματώνεται σε όλα τα έμψυχα όντα.

Στις ταινίες Ο Ναός της Χαμένης Κιβωτού και Ο Ναός της Καταστροφής. Σε αυτές τις ταινίες, τα παιδιά εκτίθενται σε δυνάμεις και μαθαίνουν πως να παίρνουν ενεργό μέρος στην εξάσκηση τέτοιων δυνάμεων.


Κύριε είσαι παντογνώστης. Γνωρίζεις πολύ καλά ότι Σε αγαπώ. Αξίωσέ με να Σε υπηρετώ με αφοσίωση και με αγάπη μέχρι την τελευταία μου αναπνοή.

Άβαταρ μέλους
ΦΩΤΗΣ
Δημοσιεύσεις: 10076
Εγγραφή: Κυρ Αύγ 19, 2012 12:18 pm
Τοποθεσία: ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΕΝΤΗ

Re: Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΤΩΝ ΑΘΩΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Δημοσίευσηαπό ΦΩΤΗΣ » Παρ Μαρ 29, 2013 8:02 pm

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ.

Που πήγε η χαρά που βρισκόνταν στο κουτί των παιχνιδιών;Κάποτε οι
γονείς μπορούσαν να είναι βέβαιοι ότι η μόνη τους ανησυχία όταν αγό-
ραζαν παιχνίδια ήταν το άν ήταν σωματικά ασφαλή για τα παιδιά.Σήμε-
ρα όμως ένας πολύ μεγαλύτερος κίνδυνος παραμονεύει στο κουτί των παιχνιδιών.Η μεγάλη πιθανότητα ανεπανόρθωτης καταστροφής που μπο-
ρεί να προκαλέσει ο ολοφάνερος σατανισμός που υπάρχει σε αυτά.Τα
παιχνίδια έχουν γίνει αιτία πνευματικού θανάτου.Σήμερα τα παιχνίδια που αγοράζονται περισσότερο είναι κούκλες και φιγούρες γνωστών κι-
νουμένων σχεδίων,όπως η Ση-Ρα και ο Χήμαν.Όσο απίστευτο και αν
φαίνεται πολλά από αυτά τα παιχνίδια αντιπροσωπεύουν δαιμόνια.Για
παράδειγμα η σειρά κινούμενων σχεδίων Κυρίαρχοι του Σύμπαντος,
προσφέρει στα παιδιά σχετικά με το Χη-Μαν,κατασκευασμένα από το
Ματέλ.
Ένα από τα παιχνίδια αυτά είναι ο Σκέλετορ.Αν διαβάσετε τις οδηγίες
που περιέχει,θα ανακαλύψετε ότι με αυτές τα παιδιά προσκαλούν μέσα
στο μυαλό τους εφιαλτικά δαιμόνια σκότους.Το διαφημιστικό γράφει:
Όταν φοράτε το κράνος και τη στολή του Σκέλετορ,μεταμορφώνεστε σε
δύναμη του κακού.Χρησιμοποιείστε το προστατευτικό σπαθί της δύνα-
μης για να πολεμήσετε το καλό.Με το υπερφυσικό σκήπτρο με το κεφά-
λι του κριαριού,μπορείτε να καλείτε τους κατοίκους του σκότους,για να
σας βοηθήσουν να υπερνικήσετε τις δυνάμεις του καλού.
Το παιδί σας μπορεί να χρησιμοποιεί ένα μεγάλο πλήθος από τέτοιου εί-
δος επικίνδυνα παιχνίδια.Μπορεί να αγοράσει το Θεικό Κουτί και να ε-
ξασφαλίσει απ`ευθείας επικοινωνία με τον Θεό.Τα μικρά αγοράκια και
κοριτσάκια μπορούν να παίζουν με τους Κυρίαρχους της Δύναμης,ένα
παιχνίδι με πρόσωπα όπως οι Σάγια βασίλισσα της Δύναμης,Ρέυγκοθ και
Γκάμπλογκ.Η Σάγια όπως η Ση-Ρα έχει κοσμικές δυνάμεις και μπορεί να
μεταμορφώνει το σώμα της σε σώμα εξωγήινου.Η Κρύστλαρ γνωρίζει στα παιδιά ένα παράξενο κόσμο,όπου μετά από ένα κοσμικό δαιμονικό
πόλεμο,κυριαρχεί η μαγεία.
Ορισμένοι κατασκευαστές παιχνιδιών ούτε που καταβάλλουν προσπάθει-
α να καλύψουν το σατανικό μήνυμα που υπάρχει στα παιχνίδια τους.
Ωστόσο οι γονείς φαίνονται πολύ πρόθυμοι να αγοράσουν στα παιδιά τους παιχνίδια όπως ο Σκέλετορ,οι Κυρίαρχοι της Δύναμης,το Θεικό Κουτί,και η Κρύστλαρ.Η ίδια αλήθεια ισχύει και για τα παιχνίδια φαντα-
σίας που είναι πολύ αγαπητά στα παιδιά.Είναι γνωστό ότι οι Φυλακές και οι Δράκοι είναι ένα αποκρυφιστικό παιχνίδι που βάζει σε κίνδυνο την ψυχή των μικρών παικτών.Το ίδιο ισχύει και για ένα παρόμοιο παιχνίδι,
την Εισβολή των Δράκων.
Εκτός από τα παιχνίδια που κυκλοφορούν στο εμπόριο και από αυτά που
παίζονται μεταξύ των παιδιών,που είναι καθαρά αποκρυφιστικά,υπάρχει
μία ανησυχητική τάση,ανάμεσα στους κατασκευαστές παιχνιδιών και στους εκδότες παιδικών βιβλίων να παρουσιάζουν στα παιδιά σατανικά
και μαγικά σύμβολα.Για παράδειγμα ορισμένα σκέητμπορντ που πωλού-
νται τώρα από την Toys R Us,έχουν στην επιφάνειά τους αποκρουστι-
κούς δράκους.Άλλες φορές τα σύμβολα αυτά δεν είναι τόσο φανερά,έ-
τσι ώστε να έχουν μεγαλύτερη επίδραση στο υποσυνείδητο.Οι περισσό-
τεροι γονείς ωστόσο δεν έχουν την παραμικρή ιδέα για το ότι,το μυαλό των παιδιών τους υπόκειται σε μία κρυφή πλύση εγκεφάλου.


Κύριε είσαι παντογνώστης. Γνωρίζεις πολύ καλά ότι Σε αγαπώ. Αξίωσέ με να Σε υπηρετώ με αφοσίωση και με αγάπη μέχρι την τελευταία μου αναπνοή.

Άβαταρ μέλους
ΦΩΤΗΣ
Δημοσιεύσεις: 10076
Εγγραφή: Κυρ Αύγ 19, 2012 12:18 pm
Τοποθεσία: ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΕΝΤΗ

Re: Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΤΩΝ ΑΘΩΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Δημοσίευσηαπό ΦΩΤΗΣ » Κυρ Μαρ 31, 2013 1:27 pm

«Η μαγεία κι ο αποκρυφισμός μέσα στην παιδική λογοτεχνία»

Νικ Μάρβελ και Χάρι Πότερ «Η μαγεία κι ο αποκρυφισμός μέσα στην παιδική λογοτεχνία»


(Συνέντευξη κ. Μηλιώνη συνεργάτη της Πανελληνίας Ένωσης Γονέων στο Ρ/Σ Ι. Μητροπόλεως Μαρωνείας & Κομοτηνής)

- Αγαπητοί ακροατές του Ραδιοφώνου της Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας & Κομοτηνής, καλημέρα σας. Είμαστε εδώ, ζωντανά στο στούντιο, με ένα προσκαλεσμένο σήμερα. Είναι κοντά μας κι έχουμε τη χαρά και την τιμή ο κ. Ιωάννης Μηλιώνης, καθηγητής πληροφορικής και συνεργάτης της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων για την προστασία του Ελληνορθόδοξου πολιτισμού, της οικογένειας και του ατόμου.

-Καλημέρα σας κ. Μηλιώνη και καλώς ήρθατε στην Κομοτηνή μας!


- Καλή σας μέρα κυρία Μαργαρίτη, ευχαριστώ για το καλωσόρισμα. Σε ότι αφορά την Πανελλήνια Ένωση Γονέων πιο απλά θα μπορούμε να την αναφέρουμε σαν «ΠΕΓ», πι-έψιλον-γάμα, για να μη στενοχωρούμε και τους αγαπητούς ακροατές στο θέμα ενός τόσο μακροσκελούς τίτλου.

- Ναι, και για να καταλαβαίνουνε, όταν θα λέτε Ένωση, ποια Ένωση πρόκειται.

Ο κ. Μηλιώνης ήρθε προσκαλεσμένος από την ενορία της Αγίας Βαρβάρας, όπου χθες το βράδυ έδωσε μία διάλεξη με θέμα «Η μαγεία κι ο αποκρυφισμός μέσα στην παιδική λογοτεχνία». Οπότε, να μιλήσουμε λίγο για τη μαγεία και τον αποκρυφισμό, κ. Μηλιώνη, μια που ασχολείστε μ’ αυτά τα θέματα και μετά να πάμε στο βιβλίο αυτό, το οποίο έχετε μεταφράσει.

Πρώτον, να μας πείτε, τι είναι αυτό που έλκει τα παιδιά προς αυτά τα βιβλία, και μιλάμε συγκεκριμένα για το «Χάρι Πότερ»· έχετε ασχοληθεί με το Χάρι Πότερ. Χιλιάδες παιδιά, και στην Ελλάδα μας, έχουνε διαβάσει τους, οχτώ είναι οι τόμοι;

- Επτά.
- Επτά οι τόμοι. Και ετοιμάζεται ο όγδοος;
- Όχι, μέχρι επτά είχε δηλώσει η συγγραφεύς του… όλης αυτής της σειράς του Χάρι Πότερ, η J.K.Rowling, είχε δηλώσει από την αρχή, ξεκινώντας από το 1988, όπου πρωτοξεκίνησε να γράψει το πρώτο από τα βιβλία της, είχε δηλώσει ότι θα γράψει εφτά βιβλία. Και όντως, ας πούμε, στα εφτά βιβλία το θέμα Χάρι Πότερ υποτίθεται ότι έκανε τον κύκλο του. Βέβαια, παράλληλα με τα γραψίματα, αυτά τα βιβλία ακολούθησαν και μία σειρά από κινηματογραφικές ταινίες, με τίτλους σχετικούς με το κάθε ένα βιβλίο. Τώρα βρισκόμαστε προφανώς στο πέμπτο βιβλίο, σε ότι αφορά στις κινηματογραφικές ταινίες· τα βιβλία έχουν ολοκληρωθεί και τα εφτά. Αλλά το θέμα δεν σταματάει εδώ, εφόσον το μεγάλο κεφάλαιο αποφάσισε ότι υπάρχει κερδοφορία επάνω σ’ αυτό το συγκεκριμένο αντικείμενο.

Κατ’ αρχάς να πούμε ότι η μεγάλη εξάπλωση, που δέχθηκαν αυτά τα βιβλία δεν αφορά απλώς σε ένα, θα λέγαμε, προωθημένο σύστημα μάρκετινγκ σε διεθνές επίπεδο, το οποίο, ας πούμε, λειτούργησε, αλλά προφανώς στα πρώτα στάδια, επειδή αυτά τα βιβλία ευνοούσαν την εισαγωγή των παιδιών στη μαγεία και στον αποκρυφισμό, προωθήθηκαν, στα πρώτα βήματα, από όλο το κύκλωμα της Νέας Εποχής του Υδροχόου, της New Age, που ουσιαστικά ενσωματώνει αυτό το κύκλωμα της Νέας Εποχής όλες τις παραθρησκευτικές, αποκρυφιστικές και άλλες ομάδες, οργανώσεις και τάσεις και διαδικασίες.
Δηλαδή ολόκληρος ο κόσμος, να το πούμε απλά, ολόκληρος ο κόσμος της μαγείας, της πραγματικής μαγείας, όχι της μαγείας των παραμυθιών, της πραγματικής μαγείας των ανθρώπων που κάνουν, ασκούν τελετουργικά, ασχολούνται με φίλτρα, ασχολούνται με μάγια, ασχολούνται με προβλέψεις, ταρώ, αστρολογία και όλα αυτά τα πράγματα, όλος αυτός ο χώρος, σε διεθνές επίπεδο, προώθησε με πολύ μεγάλη προθυμία αυτά τα βιβλία, επειδή ακριβώς το σήμα ήτανε: με αυτά τα βιβλία θα μπορέσουμε να αλώσουμε τον παιδικό κόσμο. Και όλοι βέβαια ξέρουμε, και ειδικά οι γονείς, ότι ό,τι δεχθούν τα παιδιά μας στα πρώτα τους βήματα, αυτά είναι καθοριστικά για την εξέλιξή τους την μετέπειτα.

- Δηλαδή να υποθέσουμε ότι θα ακολουθήσουν κι άλλα βιβλία αυτού του τύπου; Όχι συγκεκριμένα από τη συγγραφέα την…
- Αυτό είναι πολύ πραγματικό κ. Μαργαρίτη, διότι επειδή υπήρξε αυτή η «εκπληκτική», εντός εισαγωγικών το «εκπληκτική» βέβαια, εξάπλωση αυτών των συγκεκριμένων βιβλίων, ενθαρρύνθηκαν και άλλοι συγγραφείς, παιδικών βιβλίων ας πούμε, να γράψουν παρόμοιου είδους υλικό και έχουμε την τελευταία δεκαετία μία εκπληκτική εξάπλωση.
Δηλαδή όπου γυρίσουμε και κοιτάξουμε βλέπουμε μάγισσες και σκουπόξυλα και ακούμε, ας πούμε, για φίλτρα και ακούμε για μαγικά. Μέσα στα σχολεία, ειδικά κάτω στην Αθήνα, έχουμε πληροφορίες ότι τα παιδιά ασχολούνται συνέχεια, ας πούμε, με κάρτες ταρώ, με επικλήσεις, με αυτά δημιουργούν μικρές ομάδες, δήθεν σαν παιχνίδι· αλλά αυτό προσανατολίζει πλέον, ας πούμε, αυτά τα παιδιά όταν κάποια στιγμή μπουν στην εφηβεία και αργότερα σαν ενήλικες, ας πούμε, κι έρθουν σ’ επαφή με τις αντίστοιχες ομάδες κι οργανώσεις, που ασκούν τον αποκρυφισμό και τη μαγεία, ας πούμε γενικότερα, ε, θα είναι προετοιμασμένα και έτοιμα να μπουν σ’ αυτούς τους χώρους πλέον, σοβαρά και επίσημα.

- Η δική μας γενιά κι εμείς οι παλαιότεροι μεγαλώσαμε με βιβλία που μιλούσανε για μάγισσες, νεράιδες και ξωτικά. Τι είναι αυτό που διαφέρουν αυτά τα βιβλία, σε τι διαφέρουν από κείνα τα παλιά τα παραμύθια;

- Κοιτάξτε να δείτε, τα παλιά τα παραμύθια όταν ανέφεραν τον μάγο, στα παραμύθια αυτά ο μάγος ήταν ο κακός. Θυμηθείτε τη Χιονάτη, θυμηθείτε τη Σταχτοπούτα, θυμηθείτε όλα αυτά τα παιδικά παραμύθια. Ήταν κακός, και συνήθως τον μάγο τον νικούσε ο καλός πρίγκηπας ή οτιδήποτε τέτοιο· αυτά ήταν τα σενάρια, με τα οποία… Πουθενά η μαγεία δεν εμφανιζότανε σαν καλή. Η Ρόουλινγκ ξεκίνησε μία διαδικασία να παρουσιάσει στο κοινό και ειδικά το παιδικό κοινό, δύο ειδών μαγείες, δήθεν. Η μαγεία είναι μία και κατά την Εκκλησία, αν διαβάσουμε την Αγία Γραφή και Παλαιά και Καινή Διαθήκη υπάρχουν πλείστες όσες αναφορές που καταδικάζουν τη μαγεία. Δεν αναφέρεται η μαγεία σαν διαφορετικών ειδών· μία και μοναδική, η τέχνη του Σατανά, για την Εκκλησία.

Η Ρόουλιγκ ακολούθησε τη γραμμή της Θεοσοφικής Εταιρείας και των άλλων αποκρυφιστικών οργανώσεων και της Wicca, που η Wicca είναι η ένωση μάγων και μαγισσών στη Μεγάλη Βρεττανία και σε όλο τον κόσμο, ακολούθησε τη θεωρία ότι υπάρχουν δύο ειδών μαγείες, η καλή και η κακή, η λευκή και η μαύρη.
Με αποτέλεσμα ότι δήθεν η καλή είναι εκείνη, την οποία ασκεί δήθεν κάποιος για να πραγματοποιήσει καλά έργα. Δηλαδή χρησιμοποιούμε το Σατανά, δήθεν να πραγματοποιεί καλά έργα! Και ότι η κακή, εντάξει, είναι η απορριπτέα, αυτή που ασκείται για να δημιουργήσει κάποιος βλάβη σε άλλους κ.τ.λ. Αυτός ο διαχωρισμός είναι ένας ύπουλος διαχωρισμός διότι εισάγει στη συνείδηση του κοινού δύο ειδών μαγείες, μια καλή και μια κακή, ενώ δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση.

- Νομίζω όμως ότι αυτή η εντύπωση πλανιέται εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες, και στη χώρα μας ακόμα, ότι υπάρχουνε δύο: η καλή μαγεία, να μας φέρνει πίσω τα αγαπημένα μας πρόσωπα και να προσπαθεί για το καλό και μία κακή που προσπαθεί το κακό του συνανθρώπου.

- Αυτό ακριβώς κ. Μαργαρίτη είναι αποτέλεσμα της Θεοσοφικής Εταιρείας. Η Θεοσοφική Εταιρεία είναι ένα αποκρυφιστικό σύστημα σε διεθνές επίπεδο, δύο αιώνων ιστορίας περίπου, που ξεκινάει με την Έλενα Πέτροβνα Μπλαβάτσκι και τις… αυτές που ακολούθησαν μετά, τη Μπεζάν, τη Μπέιλι κ.τ.λ., οι οποίες είναι καθαρά αποκρυφίστριες και ολόκληρη και η Ευρώπη και διεθνώς ο κόσμος, ας πούμε, ουσιαστικά δέχθηκε το θέμα της Θεοσοφίας, της Θεοσοφικής Εταιρείας και πολλές από τις ομάδες και τις οργανώσεις, οι οποίες, ας πούμε, ταλανίζουν σήμερα τον κόσμο, προέρχονται από τα σπλάχνα της Θεοσοφίας.
Η Θεοσοφία είναι ένα αντίχριστο σύστημα, το οποίο θεωρεί τον Εωσφόρο σαν τον αδικημένο θεό, τον οποίον τον θεοποιεί και τον Θεό, τον Κύριό μας, τον Ιησού Χριστό, ας πούμε, Τον θεωρεί σαν έναν διδάσκαλο, ο οποίος ήρθε μια συγκεκριμένη εποχή, εξετέλεσε τον προορισμό του ή και απέτυχε σε κάποιες περιπτώσεις και τώρα περιμένουμε έναν καινούριο Χριστό, τον λεγόμενο Αβατάρ του Υδροχόου, της Νέας Εποχής του Υδροχόου.
Όλο αυτό το σύστημα σκέψης και φιλολογίας και αποκρυφισμού κ.τ.λ., έχει περάσει μέσα στην κοινωνία και ειδικά τις τελευταίες δεκαετίες, από το 1960 και μετά και μέσω, θα λέγαμε, του κινήματος των χίπις και αργότερα των άλλων διαφόρων, ας πούμε, τάσεων που ξεκίνησαν από τη νεολαία, έχει περάσει στο κοινωνικό…

- Και με τα τραγούδια.
- …με όλα αυτά, με όλα αυτά, έχει περάσει, ας πούμε, στον άνθρωπο την αίσθηση αυτήν ακριβώς που αναφέρατε, δυστυχώς, ότι δηλαδή υπάρχουνε δύο μαγείες. Δεν υπάρχουν δύο μαγείες. Η Εκκλησία αναφέρεται στη μαγεία, μία και μοναδική. Και μάλιστα, όπως λέγαμε και χτες, συζητώντας, ας πούμε, ακόμα και αναφορά σε μαύρη μαγεία, που είναι ένα κλασσικό και κατεστημένο, θα λέγαμε, γεγονός, σαν δήλωση· συνήθως ο κόσμος λέγοντας μαύρη μαγεία εννοεί την κακή μαγεία, αλλά από χείλη ορθόδοξα, χριστιανού ορθόδοξου, ακόμα κι η αναφορά στη μαύρη μαγεία είναι αστοχία. Και είναι αστοχία γιατί έτσι παραπέμπει υποσυνείδητα σε δύο ειδών μαγείες. Η μαγεία είναι μία και αυτό πρέπει να το εμπεδώσουμε.

- Τα βιβλία λοιπόν τα παλιά, τα παραμύθια;

- Αναφερόντουσαν στον μάγο μόνον αναφορικά.
- Μόνον αναφορικά. Αυτά τώρα πέραν από το ότι δίνουνε τις πληροφορίες αναλυτικά, για το πώς θα γίνει…
- Ακριβώς! Δηλαδή πέραν του ότι η Ρόουλιγκ, συγγραφεύς του Χάρι Πότερ, κατάφερε να εισαγάγει στο ευρύ κοινό την έννοια του ότι υπάρχουν δύο μαγείες, κι ότι υπάρχει καλή μαγεία κι ο Χάρι Πότερ είναι ο καλός μάγος, πέραν από αυτό απροκάλυπτα χρησιμοποιεί όλο το σκηνικό, θα λέγαμε, του αποκρυφισμού και της μαγείας και το μεταφέρει μέσα σ’ αυτά της τα βιβλία.

Δηλαδή ας πούμε ξόρκια, τελετουργίες, άσκηση της μαγείας ας πούμε σε καθημερινό επίπεδο, με πολλές λεπτομέρειες, πέραν από το σκοτεινό κλίμα, το οποίο διαμορφώνεται ας πούμε, το γκραν-γκινιόλ το κλίμα, το οποίο είναι ένα είδος τρομοκρατίας για τα παιδιά· πέραν απ’ αυτό τα παιδιά διδάσκονται, ας πούμε, αφ’ ενός μεν ότι υπάρχει και καλή μαγεία, αφ’ ετέρου οι άνθρωποι, οι οποίοι είναι αντίθετοι στο θέμα της μαγείας, διακωμωδούνται στα βιβλία της Ρόουλιγκ, δηλαδή, ας πούμε, η Ρόουλιγκ παίρνει θέση υπέρ της μαγείας στα βιβλία της και απορρίπτει όλους όσους, ας πούμε, θεωρούν ότι η μαγεία είναι κακή, είναι καταστροφική ή απλώς δεν θέλουν να ασχοληθούν, τους οποίους τους ονομάζει μάλιστα στα βιβλία της με τη λέξη μαγκλς (muggles), ας πούμε, έναν υποτιμητικό θα λέγαμε χαρακτηρισμό γι’ αυτούς τους ανθρώπους.
Αλλά πέραν απ’ αυτό οι αναφορές τις οποίες κάνει στην διεξαγωγή της μαγείας μέσα στα βιβλία είναι σαφής, είναι στα επίπεδα που ασκείται η μαγεία μέσα στις οργανώσεις, στις μαγικές τελετουργίες που πραγματοποιούνται από τις διάφορες ομάδες της Νέας Εποχής.

- Πάντως αυτό, πρέπει να ομολογήσουμε, ότι το κάνει με έναν πολύ ωραίο τρόπο, γοητευτικό για τα παιδιά, γιατί, εγώ προσωπικά δεν έχω διαβάσει κανένα βιβλίο Χάρι Πότερ, όμως τα παιδιά μέσα στην τάξη μού λένε ότι «είναι πάρα πολύ ωραία, κυρία», «φεύγουνε εύκολα», «θέλουμε κι άλλα να διαβάσουμε», «λαχταράμε να πιάσουμε το βιβλίο στο χέρι» και «Γιατί, κυρία, λέτε έτσι; Εφόσον μιλάει για τον αγώνα του καλού και του κακού. Ε, αυτό δε λέει και η Εκκλησία μας, το καλό και το κακό;» Μία σύγχυση λοιπόν στο μυαλό των παιδιών.

- Ακριβώς. Δηλαδή η Ρόουλιγκ και όλοι στη συνέχεια κατάφεραν να μεταθέσουν τη γραμμή μεταξύ καλού και κακού σε μία τελείως διαφορετική άλλη θέση. Δηλαδή, στην Εκκλησία έχουμε με την έννοια του καλού εννοούμε τον Κύριό μας Ιησού Χριστό και σαν κακό εννοούμε τον Σατανά· και είναι ξεκάθαρα τα πράγματα. Εδώ μεταφέρεται η γραμμή μεταξύ καλού και κακού στον ανταγωνισμό του καλού μάγου εις βάρος του κακού μάγου. Και αυτό έχει περάσει πλέον σε όλη την παιδική φιλολογία από κει και μετά.

Το ότι τα βιβλία αυτά είναι γοητευτικά μπορούμε να πούμε ότι είναι ένα γεγονός. Δηλαδή η Ρόουλιγκ από πλευράς φιλολογικής μπορούμε να πούμε ότι γράφει με ενδιαφέρον, δηλαδή ο τρόπος του γραψίματος είναι ενδιαφέρον.
Υπάρχει η έννοια του μυστηρίου, υπάρχει η έννοια της εναλλαγής των καταστάσεων, από την αρχή μέχρι το τέλος του καθενός βιβλίου ποτέ δεν ξέρεις τι ακριβώς συμβαίνει, πώς είναι τα πράγματα, εμφανίζονται άνθρωποι, μάγοι, οι οποίοι εμφανίζονται σαν καλοί και στη συνέχεια στη διάρκεια εμφανίζονται ότι δεν ήταν καλοί κι αυτό δημιουργεί μια αναστάτωση· και μετά πάλι, ας πούμε, αργότερα στην εξέλιξη του μύθου, ας πούμε, εμφανίζονται ότι είναι πάλι καλοί. Δηλαδή, όλη αυτή η εναλλαγή, έπειτα το χιούμορ, το οποίο χρησιμοποιείται, ένα λεπτό χιούμορ μέσα στα βιβλία αυτά, τα κάνουν όλα αυτά τα βιβλία ενδιαφέροντα.

Βέβαια παραμένει το γεγονός ότι αν δεν υπήρχε το σύστημα της προώθησης των θεμάτων αυτών από αυτούς που έχουν συμφέρον να προωθήσουν τα βιβλία αυτά, έτσι ώστε να γίνουνε αγαπητά και να τα διαβάσουν τα παιδιά μας, αν δεν υπήρχε αυτή η προώθηση θα λέγαμε, τα γραπτά της Ρόουλιγκ θα ήτανε ένα γραπτό, όπως ένα κοινό γραπτό, όπως οποιουδήποτε άλλου συγγραφέα παιδικής, θα λέγαμε, φανταστικής λογοτεχνίας. Δηλαδή η Ρόουλιγκ η ίδια δεν είναι ένα εκπληκτικό φαινόμενο· την παρουσίασαν σαν ένα εκπληκτικό φαινόμενο, ακριβώς για να κάνουν τη δουλειά τους αυτοί οι κύκλοι.

Τώρα το ενδιαφέρον των παιδιών μπορούμε να πούμε ότι τα παιδιά παρασύρονται εύκολα από τη διαφήμιση, από το γεγονός του τι κάνουν άλλα παιδιά. Εάν ένα παιδί γράψει, φερ’ ειπείν, στις εκδόσεις Ψυχογιός, που αυτοί είναι στην Ελλάδα που μετέφρασαν τα βιβλία της Ρόουλιγκ και τα οποία τα διακινούν με όλους τους δυνατούς τρόπους και ενδεχομένως το τμήμα δημοσίων σχέσεων του συγκεκριμένου εκδοτικού οίκου έχει την ευθύνη για τις επαφές με τα βιβλιοπωλεία, τις διάφορες δραστηριότητες, το γεγονός ο Χάρι Πότερ μέχρι πρότινος να είναι συνεχώς, ας πούμε, στο μυαλό και στο στόμα των παιδιών, πέραν απ’ αυτήν την προώθηση μπορούμε να πούμε ότι τα παιδιά, το ένα παρασύρει το άλλο.
Γράφει ένα παιδί ότι διάβασα τα βιβλία αυτά, είναι εκπληκτικά και τα διάβασα 3-4 φορές; Δημοσιεύεται αυτό στο διαδίκτυο, στην ιστοσελίδα του συγκεκριμένου εκδοτικού οίκου; Αμέσως ένα άλλο παιδί θα γράψει ότι, εγώ τα διάβασα 7 φορές! Και το επόμενο παιδί θα γράψει ότι, ξέρω ‘γω, εγώ τα διάβασα και η μαμά μου και ο μπαμπάς μου· χωρίς να σημαίνει ότι αυτό δεν είναι αλήθεια! Δηλαδή, δυστυχώς οι γονείς, οι περισσότεροι γονείς και ειδικά οι εκτός Εκκλησίας γονείς, ουσιαστικά παρασύρονται κι αυτοί.
Διαβάζουν το βιβλίο, το βλέπουν ότι έχει περιπέτεια, έχει ενδιαφέρον, έχει να δούμε τι θα γίνει παρακάτω κ.τ.λ., αλλά αυτό είναι κάτι, το οποίο θα μπορούσε να το βρει κάποιος σε οποιοδήποτε παιδικό ανάγνωσμα· δεν χρειαζότανε να ήταν μιας δήθεν εκπληκτικής συγγραφέως, ας πούμε, η οποία έγραψε αυτά τα οποία προωθήθηκαν σε 200 γλώσσες και, τέλος πάντων, σε εκατομμύρια αντίτυπα.

Κύριε Μηλιώνη, πριν πάμε στο δικό σας το βιβλίο, ήθελα να σας ρωτήσω κάτι: αυτά τα βιβλία είπαμε, του Χάρι Πότερ, και γενικά όλα αυτά της Νέας Εποχής, παρουσιάζουνε με πολύ γοητευτικό τρόπο ήρωες, οι οποίοι είναι δυνατοί, λαμπεροί ήρωες.
Στα ελληνορθόδοξα βιβλία, τα ορθόδοξα γενικά βιβλία, παρουσιάζονται οι Άγιοι ήρωες, οι ταπεινοί· οι ταπεινοί άνθρωποι δεν πουλάνε σήμερα, στο πνεύμα το ανταγωνιστικό της εποχής μας, στην αλαζονεία αυτή που παρουσιάζει η εποχή μας της δύναμης. Δεν μπορεί να τραβήξει το ελληνόπουλο. Βλέπει ότι ζει σε μία διαφορετική πραγματικότητα σήμερα απ’ αυτά που του παρουσιάζουν τα βιβλία με ήρωες Αγίους. Πώς μπορούμε, λοιπόν, να φέρουμε ένα παιδί να διαβάσει ένα τέτοιο βιβλίο και να το βρει γοητευτικό.

- Κυρία Μαργαρίτη, ακριβώς το δίλημμα είναι πολύ μεγάλο. Από τη μία μεριά, όπως πολύ σωστά αναφέρατε, ένα παιδί για να, ας χρησιμοποιήσουμε τον όρο «εκπαιδευθεί» στα πλαίσια της Εκκλησίας μας θα πρέπει να υπάρχουν οι προϋποθέσεις, θα πρέπει η οικογένεια η ίδια, ας πούμε, να είναι ενταγμένη βιωματικά μέσα στο χώρο της Εκκλησίας, με τον πνευματικό, με τη συμμετοχή στα μυστήρια, με τον εκκλησιασμό, με την προσπάθεια μέσα στο χώρο της Εκκλησίας· και φυσικά εφ’ όσον υπάρχει πάντα σαν προϋπόθεση και η αγαπητική σχέση των συζύγων, αυτό ενθαρρύνει τα παιδιά να νιώσουν ένα ζεστό οικογενειακό περιβάλλον και να αποδεχθούν και τις επιλογές των γονέων.

Αντίθετα βλέπουμε, ας πούμε, και πολλές φορές και στις δικές μας, τις λεγόμενες εκκλησιαστικές οικογένειες, επειδή δεν υπάρχει η βίωσις παράλληλα με την, ας το πω, με την εκδήλωση, ας πούμε, και τη διαπίστωση ότι όντως είμαστε Ορθόδοξοι Χριστιανοί κ.τ.λ., βλέπουμε ότι τα παιδιά μπορεί μέχρι σ’ ένα σημείο, ας πούμε, καταναγκαστικά να δεχθούν κάποια πράγματα, τα οποία στη συνέχεια βέβαια, ας πούμε, μέσα από την εφηβεία κ.τ.λ. να απορρίψουν· δηλαδή απορρίπτοντας ενδεχομένως την βιωτή των γονέων απορρίπτουν και το γεγονός της Εκκλησίας.
Από την άλλη μεριά έχουμε τους ανθρώπους, ας πούμε, τους συμπατριώτες μας, οι οποίοι έχουν μία γεύση Εκκλησίας αλλά αυτή είναι τελείως επιδερμική και τελείως… από την άλλη μεριά, ας πούμε, κατακλύζονται από τα μηνύματα, ειδικά της Νέας Εποχής, η οποία έχει διεισδύσει σε όλους τους τομείς της ζωής μας· το αποτέλεσμα είναι βέβαια ότι ένας εκκλησιαστικός συγγραφέας, ένα βιβλίο χριστιανικό, ορθόδοξο χριστιανικό, με πολλή δυσκολία θα γίνει αποδεκτό από τα παιδιά.
Ειδικά μάλιστα αν αυτά τα παιδιά έχουνε, δυστυχώς, εμβολιασθεί με ένα φρόνημα αντιεκκλησιαστικό, που είναι πολύ της μόδας στις μέρες μας, αυτά τα παιδιά θα απορρίψουν τελείως ένα βιβλίο, το οποίο μπορεί, ας πούμε, να είναι κάτι το οποίο θα συγκινήσει πάρα πολύ εμάς, η ζωή ενός αγίου ή ενός εκκλησιαστικού συγγραφέα κ.τ.λ.
Για να φτάσει ένα παιδί να θελήσει να διαβάσει εκκλησιαστικά βιβλία θα πρέπει να έχει μαλακώσει η καρδιά του, να το πούμε έτσι, και να είναι ανοιχτό προς αυτή την κατεύθυνση, οπότε μετά βέβαια ο δρόμος είναι ανοιχτός.

Αυτός ήταν κι ο λόγος για τον οποίον όταν θελήσαμε σαν πρωτοβουλία, στα πλαίσια της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων, σαν πρωτοβουλία να βρούμε κάποιο υλικό, το οποίο θα μπορούσε να ενδιαφέρει αφ’ ενός τα παιδιά αλλά συγχρόνως να μεταδώσει τα ακριβώς αντίθετα μηνύματα απ’ αυτά που μετέδιδαν τα βιβλία του Χάρι Πότερ, όταν θελήσαμε να βρούμε αυτό το υλικό, συγχρόνως κάναμε τη σκέψη ότι το εξωτερικό πλαίσιο, το περιτύλιγμα αν θέλετε, θα πρέπει να είναι όμοιο με αυτό, το οποίο σήμερα τα παιδιά του κόσμου επιλέγουν σαν δικό τους.
Και αυτό το περιτύλιγμα προϋποθέτει, όπως πολύ σωστά είπατε στην αρχή, έναν ήρωα λαμπερό, ο οποίος, ας πούμε, πιθανώς θα έχει τη δύναμη αλλά βέβαια, εκκλησιαστικά βλέποντας το πράγμα, η δύναμη αυτή δεν θα είναι δική του, δεν θα έχει την αίσθηση ότι αυτός έχει τη δύναμη. Θα έχει την αίσθηση της ταπείνωσης και θα έχει την αίσθηση ότι τη δύναμη την παίρνει από τον Κύριό μας, που αυτή είναι, θα λέγαμε, η προοπτική μέσα στην Εκκλησία. Εμείς αναγνωρίζουμε ότι είμαστε κτίσματα, αναγνωρίζουμε, ας πούμε, ότι από αγάπη κι όχι από ανάγκη μάς δημιούργησε ο Κύριος και στα πλαίσια αυτά, πέφτοντας και ξανασηκωνόμενοι προσπαθούμε να βιώσουμε το γεγονός της Εκκλησίας.

- Κι έτσι πώς μπήκατε μέσα σ’ αυτήν την ιστορία να μεταφραστεί το βιβλίο, πού το βρήκατε αυτό το βιβλίο του ξένου συγγραφέα;

- Ναι, μπορούμε να πούμε ότι το θέμα της εξεύρεσης του συγγραφέα είναι το ίδιο σχεδόν μυθιστορηματική όσο και το ίδιο το μυθιστόρημά του! Ξεκινήσαμε ακριβώς, ιστορικά αναφέροντας τώρα το πράγμα, μετά από μία συνέντευξη που είχα εγώ προσωπικά στο Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος με την κ. Αδαμαντία Μπούρτζινου, παρουσιάζοντας ακριβώς ένα βιβλίο, το οποίο μόλις είχαμε εκδώσει, στα πλαίσια της Ένωσης, ένα βιβλίο που παρουσίαζε το πρόβλημα που δημιουργείται στα παιδιά με τον Χάρι Πότερ· ένα μικρό εγκόλπιο αυτοπροστασίας, όπως το ονομάζαμε, με τον τίτλο «Ναι ή όχι στον Χάρι Πότερ.
Αυτό είχε εκδοθεί το 2002 περίπου και παράλληλα με την έκδοση αυτού του βιβλίου, στη Λάρισα ο σεβασμιώτατος Λαρίσης είχε οργανώσει μία σύναξη, τέλος πάντων, για να ενημερώσει το κοινό για τις αρνητικές επιρροές που ο Χάρι Πότερ, και τα βιβλία γενικότερα της Ρόουλιγκ περί μαγείας κ.τ.λ. έχουν στα νέα παιδιά. Είχα κληθεί να συμμετάσχω σ’ αυτή την εκδήλωση με μία ομιλία και επί τη ευκαιρία αυτής της εκδήλωσης, που θα γινόταν το μεσημέρι της συγκεκριμένης ημέρας, το πρωί στην Αθήνα στο Ρ/Σ της Εκκλησίας της Ελλάδος με την κ. Αδαμαντία Μπούρτζινου είχαμε μία συζήτηση επάνω σ’ αυτό το γεγονός.
Στα πλαίσια της συζήτησης η κ. Μπούρτζινου, αφού εξετάσαμε όλο το θέμα περί Χάρι Πότερ και τις αρνητικές του, θα λέγαμε, προσεγγίσεις, ρώτησε: «Εντάξει, να λέμε στους γονείς ότι πρέπει να αποφεύγουν τα παιδιά τους να διαβάζουν τα βιβλία της Ρόουλιγκ, τον Χάρι Πότερ, αλλά παράλληλα τι προτείνετε να τους πούμε ότι θα πρέπει να διαβάζουν;».
Και τότε ετέθη το ερώτημα που θέσατε κι εσείς στην αρχή της κουβέντας μας αυτής. Και όντως μας δημιούργησε πρόβλημα· εκείνη τη στιγμή δεν είχαμε κάτι να πούμε, αλλά μας προβλημάτισε και στη συνέχεια, τους επόμενους μήνες, η ενέργεια ήταν ότι πρέπει να βρεθεί ένα πρότυπο, το οποίο να είναι αφ’ ενός μεν λαμπερό, ένας ήρωας, ένα νέο παιδί, αλλά συγχρόνως, ας πούμε, να προέρχεται μέσα από τον χώρο της Εκκλησίας.
Και τέτοια παραδείγματα μέσα στην Εκκλησία έχουμε πολλά. Δηλαδή, νομίζω ότι όλοι μας, μέσα στον εκκλησιαστικό χώρο, έχουμε δει οικογένειες, πολύτεκνες ενδεχομένως ή και όχι, οι οποίες οικογένειες αυτές έχουν διαπαιδαγωγήσει τα παιδιά τους με έναν εκκλησιαστικό τρόπο κι αυτά τα παιδιά είναι μια χαρά παιδιά.
Παιδιά τα οποία, αγόρια και κορίτσια, εγκρατεύονται μέχρι και την εφηβεία τους και αργότερα και τελειώνουν τις σπουδές τους και κάνουν την εγκράτειά τους μέσα στην Εκκλησία, με τον πνευματικό τους κ.τ.λ., και λέγεται μάλιστα ότι σήμερα τα παιδιά αυτά έχουν τη θέση του ομολογητού, στα πλαίσια της Εκκλησίας μας.

Ένα περιβάλλον, ας πούμε, το οποίο δέχεται τις σεξουαλικές σχέσεις από δώδεκα ετών και δεκατριών και δεκατεσσάρων κ.τ.λ. και θεωρεί το περιβάλλον αυτό, το εκτός της Εκκλησίας, ότι είναι τελείως ανακόλουθο να μην υπάρχουν ζευγάρια σε ελεύθερη συμβίωση· και σαν αποτέλεσμα όλης αυτής της νοοτροπίας έχουμε τα διαζύγια, τα οποία, ας πούμε, ταλανίζουν σήμερα την κοινωνία μας και διαλύουν τις οικογένειες.
Λοιπόν, παιδιά, τα οποία φτάνουν δεκαοχτώ, δεκαεννέα, είκοσι, είκοσι δύο ετών, ας πούμε, και εγκρατεύονται στο θέμα των σχέσεων και παντρεύονται και τότε μόνον, με την ευλογία της Εκκλησίας, ας πούμε, ξεκινούν να κάνουν την οικογένειά τους και να εκτονώσουν αυτή, την φυσιολογική αν θέλετε, ας πούμε, ανάγκη της σεξουαλικής επαφής, που ο Θεός έδωσε στον άνθρωπο, στην ανθρώπινη φύση, για να μπορεί να πολλαπλασιαστεί η ανθρωπότητα.
Λοιπόν, ένα τέτοιο παράδειγμα παιδιού ψάξαμε να βρούμε και τελικά τα βήματα, μέσω ίντερνετ, μας οδήγησαν σε κάποιον Αγγλικανό, τον Marc Elias Johnes, ο οποίος είναι κι ο συγγραφέας, όλων αυτών των βιβλίων, ο οποίος όμως Αγγλικανός τα τελευταία πέντε χρόνια έχοντας μια επαφή, εκεί στη Μεγάλη Βρετανία, με τη Μονή του Τιμίου Προδρόμου στο Έσσεξ, προφανώς είχε μεταστραφεί και είχε βαπτιστεί και ως Ορθόδοξος πλέον, πρέπει να είχε οπωσδήποτε και μία αρκετά έντονη εμπειρία του χώρου του αποκρυφισμού και της παραθρησκείας. Διότι ειδικά στο πρώτο βιβλίο, στο «Ο Νικ Μάρβελ και ο πόλεμος με το θηρίο», αυτό είναι εμφανές.

- Να πούμε και το όνομα του βιβλίου γιατί δεν αναφερθήκαμε! Μιλάμε για τον ήρωα αλλά δεν είπαμε ότι είναι ο Νικ Μάρβελ. Πώς το σκέφτηκε αυτό το όνομα;

- Πώς σκέφτηκε το όνομα και πώς διαμόρφωσε όλη αυτή τη φιλολογία, αυτό ούτε σε μας ακόμα είναι γνωστό. Διότι όταν πήραμε αυτό το υλικό, και το πήραμε μέσω ίντερνετ, ήτανε αδιαμόρφωτο ως επί το πλείστον, δηλαδή δεν είχε προλάβει να οργανώσει αυτό το υλικό υπό την μορφήν ενός βιβλίου.

Ήταν διαμορφωμένο σε αρκετά μεγάλο ποσοστό θα λέγαμε, αλλά η ομάδα εργασίας, η οποία ανέλαβε στη συνέχεια το έργο, και εγώ προσωπικά, αναγκαστήκαμε όχι μόνο να μεταφράσουμε το υλικό αυτό αλλά και να το προσαρμόσουμε στην ελληνική πραγματικότητα και μπορούμε να πούμε ότι το ερέθισμα ήταν το υλικό αυτό και τα βιβλία που προέκυψαν, δηλαδή το πρώτο, το «Ο Νικ Μάρβελ και ο πόλεμος με το θηρίο», το οποίο εκδόθηκε το 2006, και στη συνέχεια πρόσφατα, το δεύτερο βιβλίο, «Ο Νικ Μάρβελ και ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς», το οποίο βρίσκεται στα χέρια μας εδώ και μία βδομάδα περίπου. Και τα δύο αυτά βιβλία, έτσι σαν ολοκληρωμένο υλικό, προήλθαν από το υλικό του Johnes, μεταφρασμένο και προσαρμοσμένο.

- Φαίνεται όμως ότι γνωρίζει κι από την τεχνολογία το παιδί, ο νέος, ο συγγραφέας…
- Ναι, ναι, φαίνεται.
- …φαίνεται ότι γνωρίζει κι από αποκρυφισμό, γνωρίζει κι από Ορθοδοξία…
- Ναι, ναι.
- …φαίνονται όλα αυτά μέσα στο έργο του.

- Είναι ένας συνδυασμός, δηλαδή ο ήρωας αυτή τη στιγμή, ο Νικ Μάρβελ, είναι ένα νέο παιδί, είναι ένα παιδί 17 ετών· να πούμε ότι είναι κατά κάποιον τρόπο το σενάριο και των δύο βιβλίων, διότι το δεύτερο βιβλίο είναι η συνέχεια, θα λέγαμε, της ιστορίας του πρώτου βιβλίου και έπεται συνέχεια με τη βοήθεια του Θεού. Αρχικά είναι ένα βιβλίο, ένα μυθιστόρημα φαντασίας να το πούμε έτσι, το οποίο διεξάγεται το 2018, δηλαδή 9 χρόνια…

- Επιστημονικής φαντασίας!
- Επιστημονικής μέχρι κάποιο σημείο, αλλά εμβολιασμένο έντονα με τα στοιχεία της Ορθοδοξίας.
- Και στο δεύτερο βιβλίο, «Και ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς». Γιατί ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς;

- Το δεύτερο βιβλίο, ενώ το πρώτο βιβλίο «Ο Νικ Μάρβελ και ο πόλεμος με το θηρίο» ήταν περισσότερο προσανατολισμένο στο θέμα της περιγραφής της Νέας Εποχής του Υδροχόου, των οργανώσεων που ουσιαστικά είναι υπεύθυνες για αυτή την κατάσταση, την οποία δυστυχώς ζούμε σήμερα στις μέρες μας, του αποκρυφισμού, της παραθρησκείας κ.τ.λ., το δεύτερο βιβλίο «Ο Νικ Μάρβελ και ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς» προσανατολίζεται περισσότερο σε θέματα Εθνικά, τολμώ να πω, να το χαρακτηρίσω έτσι.
Δηλαδή χωρίς αυτό να σημαίνει μία ασαφή διαφοροποίηση των δύο βιβλίων. Υπάρχει μία συνέχεια στο θέμα της εξιστόρησης, θα λέγαμε, του μυθιστορήματος, αλλά το βάρος στο δεύτερο βιβλίο πέφτει περισσότερο σε θέματα που αφορούν σε διεθνές επίπεδο και ειδικά την εθνική μας υπόσταση.

- Τώρα, θέλω να σας ρωτήσω κάτι με αυτό που λέτε. Λέτε ο Νικ Μάρβελ γράφτηκε για σένα, για το παιδί σου, αλλά ειδικά γράφτηκε για το παιδί του γείτονα και εσύ καλείσαι τώρα να του το προσφέρεις.

- Μάλιστα.
- Πιστεύετε ότι το παιδί του γείτονα, εννοείτε προφανώς ότι είναι μακριά από την Εκκλησία…
- Ναι, ναι, ναι.
- …θα ενδιαφερθεί για τα Εθνικά θέματα;

- Κοιτάξτε να δείτε, όσα προβάλλονται μέσα στα δύο βιβλία, προβάλλονται με ιδιαίτερα διακριτικό τρόπο. Οπότε ένα μυθιστόρημα φαντασίας, το οποίο έχει έντονη δράση, εναλλαγή γεγονότων από το ένα κεφάλαιο στο άλλο, περιπέτεια, μυστήριο κ.τ.λ. κι έναν λαμπρό ήρωα, όπως είπαμε, τον Νικ Μάρβελ, ε, είναι πολύ πιθανόν να έλξει το οποιοδήποτε παιδί.
Εάν το παιδί αυτό δεν έχει εμβολιασθεί με αντιεκκλησιαστικό φρόνημα και από την αρχή, ας πούμε, που θα διαβάσει το θέμα της ευχής, το οποίο είναι ένα κυρίαρχο στοιχείο, για το οποίο δεν αναφερθήκαμε καθόλου στο θέμα…

- Ναι, ναι, να το πούμε, γιατί το βλέπουμε συνέχεια μέσα στο βιβλίο.

- …ναι, εάν δεν σταματήσει σ’ αυτό και δεν αφήσει το βιβλίο, αλλά γοητευθεί να διαβάσει και λίγο παρακάτω, είναι σίγουρα ότι θα κερδηθεί από το βιβλίο και τελικά θα θελήσει να το διαβάσει όλο. Δείγματα ανθρώπων, και εντός και εκτός της Εκκλησίας, τα οποία διάβασαν τα χειρόγραφα του πρώτου βιβλίου, πριν καν εκδοθεί το πρώτο βιβλίο, κι όταν λέμε δείγματα ανθρώπων εννοούμε κατ’ αρχάς ήταν κληρικοί, ήτανε λαϊκοί, ήτανε ενήλικες, ήτανε μικρά παιδιά, ήτανε μία δημοσιογράφος… δηλαδή ήτανε ένα δείγμα, θα λέγαμε, είκοσι τουλάχιστον ανθρώπων που δώσαμε το βιβλίο για να μας πούνε τις γνώμες τους.
Ε, ακούσαμε διάφορες απόψεις, ανάλογα με το επίπεδο στο οποίο βρισκόταν, το πολιτιστικό, το μορφωτικό, το ηλικιακό, το οποιοδήποτε επίπεδο που βρισκόντουσαν οι διάφοροι άνθρωποι που το διάβασαν· σε ένα σημείο συμφωνούσαν όλοι ότι τους τραβούσε το ενδιαφέρον να δούνε τι θα γίνει παρακάτω.
Ήταν ακριβώς αυτό, το οποίο και εμείς θέλαμε, οπότε ευελπιστούμε ότι όπως το πρώτο βιβλίο, και αυτό ίσως δεν το είπαμε και αξίζει να το αναφέρουμε, ότι το πρώτο βιβλίο είχε μία πολύ θερμή υποδοχή, ειδικά από τους ανθρώπους της Εκκλησίας. Δηλαδή ουσιαστικά έχουν γίνει τρεις εκδόσεις του πρώτου βιβλίου· η διαφορά των δύο πρώτων εκδόσεων, της πρώτης με της δεύτερης έκδοσης, έγινε μέσα σε τρεις μήνες μόλις από την έκδοση του πρώτου, σε τρεις μήνες αναγκαστήκαμε να έχουμε τη δεύτερη έκδοση.

Αυτό δείχνει ότι αγκαλιάστηκε με πολύ θερμότητα και ενδιαφέρον το πρώτο βιβλίο. Οπότε αυτό μας έδωσε ήδη την εικόνα ότι γίνεται αποδεκτό. Και ελπίζουμε ότι με την ίδια ζεστασιά το κοινό θα αγκαλίασει και το δεύτερο βιβλίο.

- Ξέρετε, καμιά φορά νοιαζόμαστε για τον κόσμο που δεν ασχολείται πολύ με την Εκκλησία και αφήνουμε τον κόσμο που είναι μέσα στην Εκκλησία θεωρώντας ότι και καλά είναι πολύ σταθεροί και δεν ξεφεύγουνε. Ενώ έχουν και αυτοί οι άνθρωποι και τα παιδιά τους πάρα πολλή ανάγκη από κάτι σύγχρονο, που να μιλάει στη σημερινή γλώσσα.

- Αυτό είναι αλήθεια κ. Μαργαρίτη και όντως πιστεύουμε ότι η υποδοχή που έγινε, στο πρώτο τουλάχιστον βιβλίο, προέρχεται από τον Εκκλησιαστικό χώρο. Αν και το βιβλίο, ας πούμε, στη συνέχεια έχει διολισθήσει, τολμώ να πω, και σε βιβλιοπωλεία εκτός των εκκλησιαστικών βιβλιοπωλείων, και στο ίντερνετ σε πάρα πολλές διευθύνσεις.
Αυτό λέγαμε και χθες ότι εάν κάποιος ασχολείται με το ίντερνετ και στο google, ας πούμε, βάλει τις λέξεις Νικ Μάρβελ, στα ελληνικά γραμμένες, ας πούμε, σε εισαγωγικά θα του βγάλει γύρω στις 4.000 hits, που σημαίνει ότι το βιβλίο έχει διασπαρεί σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό στο ίντερνετ και συγχρόνως το έχουμε βρει σε ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία καθαρά κοσμικά, σε πολλά ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία καθαρά κοσμικά.

Βέβαια από πλευράς διακίνησης, την διακίνηση την έχουν αναλάβει οι Εκδόσεις Σταμούλη, που ουσιαστικά προμηθεύουν βιβλία σε όλο τον εκκλησιαστικό χώρο, αλλά και σε βιβλιοπωλεία εκτός του εκκλησιαστικού χώρου. Και έτσι ελπίζουμε ότι το βιβλίο σιγά-σιγά, που αυτός είναι και ο στόχος, να μπορέσει να δοθεί και στο παιδί του γείτονα, όπως ακριβώς διαβάσατε. Αλλά και πάλι, όντως, τολμώ να πω αυτό που λέει κι ο λαός ότι όταν διψάει η αυλή μας πρέπει να την ποτίσουμε, άσχετα αν θα ποτίσουμε και του γείτονα την αυλή.

- Και λίγο να πούμε για την ευχή, που είναι διάσπαρτη μέσα στο βιβλίο, συνέχεια ο ήρωας λέει την ευχή «Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με».

- Ναι, το θέμα, ας πούμε, της ευχής του Κυρίου, το «Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με τον αμαρτωλό», που οπωσδήποτε μέσα στην Εκκλησία είναι μία γνωστή άσκηση, θα λέγαμε, βέβαια είναι μοναστική άσκηση αλλά δόξα σοι ο Θεός, ας πούμε, ασκείται και από τους λαϊκούς, στο μέτρο που ο καθένας μπορεί βέβαια, ας πούμε, πιθανώς οι μοναχοί την ασκούνε πλέον σε ένα τελείως, θα λέγαμε, υπερβατικό επίπεδο, αλλά είναι κάτι που βοηθάει τον οποιονδήποτε να την ασκεί.
Στο σενάριο μέσα, κι αυτό προέρχεται από τον Άγγλο συγγραφέα, και λέγοντας Άγγλο μπορούμε να το εντοπίσουμε πιο συγκεκριμένα: πρόκειται για έναν συγγραφέα, του οποίου ο πατέρας ήταν Ιρλανδός και η μητέρα ήταν Σκωτσέζα, δηλαδή μία αρκετά δυναμική, θα λέγαμε, ένας πολύ δυναμικός συνδυασμός. Ε, και οι χώροι αυτοί λίγο το θέμα της Βρετανίας το βλέπουν μ’ έναν ιδιόρρυθμο τρόπο, αλλά τέλος πάντων για μας, ας πούμε, θεωρούνται Βρετανοί.
Ο ίδιος, προφανώς, παρουσιάζει την οικογένεια, που είναι η πρωταγωνίστρια οικογένεια, η οικογένεια του Νικ Μάρβελ, η οποία οικογένεια είναι μία πολύτεκνη οικογένεια που από όλα τα μέλη, είναι πολύ κοντά στην Εκκλησία, με τον πνευματικό τους κ.τ.λ. και ασκούνται στο θέμα της μονολόγιστης ευχής· οπότε είναι ένα στοιχείο το οποίο είναι αρκετά πρωτότυπο και μέσα στην εκκλησιαστική, θα λέγαμε, μυθιστοριογραφία, και ξεκίνησε από έναν ξένο παρ’ όλα αυτά!
.............
- Αγαπητοί ακροατές, ακούσατε τον κ. Ιωάννη Μηλιώνη, που ήτανε προσκαλεσμένος από την ενορία της Αγίας Βαρβάρας, εδώ στην Κομοτηνή. Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ. Καλή σας μέρα!

Πηγή: Μονή Παντοκράτορος Μελισσοχωρίου


Κύριε είσαι παντογνώστης. Γνωρίζεις πολύ καλά ότι Σε αγαπώ. Αξίωσέ με να Σε υπηρετώ με αφοσίωση και με αγάπη μέχρι την τελευταία μου αναπνοή.

Άβαταρ μέλους
ΦΩΤΗΣ
Δημοσιεύσεις: 10076
Εγγραφή: Κυρ Αύγ 19, 2012 12:18 pm
Τοποθεσία: ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΕΝΤΗ

Re: Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΤΩΝ ΑΘΩΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Δημοσίευσηαπό ΦΩΤΗΣ » Δευτ Απρ 01, 2013 9:43 am

Ποιές οι επιπτώσεις των διαφημίσεων στα παιδιά

Squillaci Tito
Εξαιτίας της επιδέξιας χρήσης του φωτισμού και του ήχου, καθώς και της συνήθως χαρούμενης ατμόσφαιρας που έχουν, οι διαφημίσεις τραβούν ιδιαίτερα την προσοχή του παιδιού και το γοητεύουν.
Τα παιδιά αποτελούν έναν ιδιαίτερο στόχο των διαφημιστικών εταιρειών, καθώς, εκτός από τα διαφημιστικά μηνύματα, υπάρχουν και εκπομπές που από μόνες τους είναι διαφημίσεις, όπως τα Pokemon, τα Digimon, το Dragon Ball, ο Winnie το αρκουδάκι, κ.α., γύρω από τις οποίες αναπτύσσεται μία ολόκληρη βιομηχανία από αξεσουάρ. Και είναι θλιβερό να βλέπει κανείς πως η διαφήμιση διεισδύει ακόμη και σε προγράμματα που καλύπτονται πίσω από το προσωπείο του παιχνιδιού!
Όσον αφορά στα παιδιά, οι διαφημίσεις εστιάζουν κυρίως το ενδιαφέρον τους στην προβολή προϊόντων ζαχαροπλαστικής και παιχνιδιών.
Όμως, αυτή η πίεση που ασκείται στα παιδιά, τι επιπτώσεις έχει επάνω τους;
Η κατανάλωση γλυκισμάτων και τροφών υπερβολικά επεξεργασμένων και πλούσιων σε θερμίδες έχει αλλοιώσει τις παραδοσιακές διατροφικές μας συνήθειες. Σήμερα τα παιδιά μας τρώνε σνακ, γκοφρέτες, κέτσαπ, εις βάρος όχι μόνο της παραδοσιακής μεσογειακής διατροφής και της οικονομίας μας αλλά και της ίδιας της υγείας τους. Πράγματι, η συγκεκριμένη διατροφή ευθύνεται, σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό απ’ όσο η παραδοσιακή, για την εμφάνιση τερηδόνας και παχυσαρκίας, η οποία με τη σειρά της αποτελεί προπομπό πολλών και σοβαρών προβλημάτων υγείας.
Όσον αφορά στα παιχνίδια, τα περισσότερα απ’ αυτά είναι εντελώς περιττά.
Τώρα πλέον γνωρίζουμε ότι είναι λάθος να προσφέρουμε πολλά παιχνίδια στα παιδιά, γιατί έτσι περιορίζεται η δημιουργικότητά τους.
Το παιδί που με λιγοστά παιχνίδια βρίσκει τρόπο να παίξει, αύριο θα είναι ένας ενήλικας που θα μπορεί πιο εύκολα να βρίσκει λύσεις σε ένα πρόβλημα της ζωής του. Αντίθετα, το παιδί που τα βρίσκει όλα έτοιμα, συνηθίζει σε μια παθητική συμπεριφορά και θα γίνει ένας ενήλικας που θα περιμένει έτοιμες λύσεις για όλες τις ανάγκες του.
«Τα «ημιτελή» παιχνίδια είναι εκείνα που περισσότερο απ’ όλα τα άλλα παρακινούν το παιδί να τα συμπληρώσει δημιουργικά επινοώντας προσθήκες και εξαρτήματα. Έτσι του προσφέρουν τη δυνατότητα για πάντα νέες και διαφορετικές συνθήκες ψυχαγωγίας». (S.S. Macchietti, παιδαγωγός)
Το αγορασμένο παιχνίδι, επιπλέον, έχει πάντα ένα μειονέκτημα: ότι είναι πάντα πλήρες, άσχετα αν, ευτυχώς, το παιδί επαναστατεί και το κάνει κομμάτια.
Στα παιδιά κυρίως, περισσότερο απ’ όσο στους ενήλικες, η διαφήμιση προκαλεί έντονο αίσθημα απογοήτευσης, επειδή τους παρουσιάζει μια χαρούμενη πραγματικότητα, γεμάτη ενθουσιασμό, αρμονία και καλοπέραση, που όμως αποδεικνύεται στην πράξη ανέφικτη.
Το παιδί, στην προσπάθειά του να ταυτιστεί με αυτή την εικονική πραγματικότητα, τρέφει ουτοπικές προσδοκίες, πλάθοντας ιδεατά πρότυπα για τον εαυτό του και για τη ζωή. Η αναμέτρησή του με αυτά τα ιδεατά πρότυπα γεννά μέσα στο παιδί το αίσθημα της απογοήτευσης το οποίο προέρχεται από την επίγνωση της απόστασης ανάμεσα στην πραγματικότητα και στα προτεινόμενα τηλεοπτικά πρότυπα. Συγκρινόμενη με την τηλεοπτική, η καθημερινή πραγματικότητα του παιδιού φαντάζει στα μάτια του φτωχή και άχρωμη.
«Μία ομάδα παιδιών οδηγείται για παιχνίδι σε μια αίθουσα, στην οποία υπάρχουν πολλά παιχνίδια, όλα ημιτελή: μία καρέκλα χωρίς τραπέζι, ένα βαρκάκι χωρίς νερό, ένα ποδήλατο χωρίς πετάλια, κ.λπ. Τα παιδιά αρχίζουν να παίζουν χαρούμενα και με τη φαντασία τους συμπληρώνουν ο,τι λείπει από τα παιχνίδια. Την επόμενη μέρα, προτού μπουν τα παιδιά, εγκαθίσταται στο δωμάτιο ένα διαφανές παραπέτασμα και πίσω απ’ αυτό τοποθετούνται τα κομμάτια που λείπουν από τα ήδη υπάρχοντα παιχνίδια, μαζί με άλλα πλήρη παιχνίδια, ακόμη πιο εντυπωσιακά.
Όταν τα παιδιά μπαίνουν στο δωμάτιο, βλέπουν τα κομμάτια που λείπουν και τα νέα παιχνίδια πίσω από το διαφανές παραπέτασμα αλλά δεν μπορούν να τα αγγίξουν. Τότε τα παιδιά αποδεικνύονται ανίκανα να παίξουν, να επινοήσουν, να αναπληρώσουν τα χαμένα κομμάτια. Κάποια δείχνουν αδιαφορία, ενώ άλλα παίζουν με βίαιο τρόπο και μερικές φορές πηδούν πάνω στα παιχνίδια και τα σπάζουν.
Τα παιδιά εκδηλώνουν τα συμπτώματα της απογοήτευσης, επειδή βλέπουν μια πραγματικότητα πιο πλούσια και πιο ελκυστική από τη δική τους, που όμως τους είναι απρόσιτη». (Barker, Dembo και Lewin, 1941)
Η διαφήμιση προκαλεί το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα.
Ποιές είναι οι συνέπειες της απογοήτευσης;
Η απογοήτευση μπορεί να προκαλέσει, η τουλάχιστον να εντείνει την επιθετικότητα, ωθώντας το απογοητευμένο υποκείμενο να επιτεθεί εναντίον της γενεσιουργού αιτίας της δυσαρέσκειάς του. Σε περίπτωση, όμως, που η πραγματική αιτία της δυσαρέσκειάς του είναι απρόσιτη, επιτίθεται εναντίον ενός άλλου πιο ανίσχυρου αντικειμένου. Επιπλέον, η απογοήτευση μπορεί να προκαλέσει απάθεια, αδιαφορία και ενδοστρέφεια.
Ποιά μηνύματα περνούν μέσω της αδιάκοπης ροής των τηλεοπτικών εκπομπών;
Στις ΗΠΑ τα παιδιά μεταξύ 3-5 ετών, ξαπλωμένα με άνεση στην πολυθρόνα του μπαμπά, βλέπουν κάθε χρόνο κατά μέσο όρο 12.000 σκηνές βίας, 14.000 σκηνές με σεξουαλικό περιεχόμενο και πάνω από 1.000 σκηνές με απαγωγές, δολοφονίες και ληστείες.
Στην ουσία, ένα Αμερικανάκι βλέπει περίπου 30 φορές την ημέρα ανθρώπους να ασκούν βία, να ληστεύουν, να δολοφονούν και να ερωτοτροπούν. Όταν φτάνει στην πρώτη δημοτικού έχει ήδη παρακολουθήσει στην τηλεόραση περίπου 3.000-4.000 φόνους.

Αυτές οι σκηνές μεταδίδονται ουσιαστικά μέσα από τα φιλμ, τα σήριαλ και τα δελτία ειδήσεων.
«Μία μέρα, στο κανάλι Italia Uno, μετρήσαμε 30 δολοφονίες, 4 βιασμούς και 12 ξυλοδαρμούς σ’ ένα μόνο φιλμ. Χωρίς αυτό το γοητευτικό μακελειό, ποιός θα κρατήσει πλέον τα παιδιά στο σπίτι κολλημένα στην τηλεόραση; Θα βγουν στους δρόμους και ένας Θεός ξέρει τι φασαρίες θα σκαρώσουν!»(Dario Fo-Franca Rame, καλλιτέχνες).
Στην Ιταλία, όπως έχουμε ήδη επισημάνει, η κατάσταση είναι περίπου η ίδια. Μόλις το 35% των παιδιών που βλέπουν τηλεόραση παρακολουθούν εκπομπές που απευθύνονται στην ηλικία τους, ενώ το 65% βλέπουν προγράμματα για ενήλικες και το 6% βλέπουν τηλεόραση συνήθως μετά τις δέκα το βράδυ.
Που οφείλεται η προσκόλλησή μας στην τηλεόραση;
Δεν μπορεί κανείς να προβληματίζεται γύρω από τις προϋποθέσεις μιας πιο ορθής χρήσης της τηλεόρασης χωρίς να θέσει το εξής θεμελιώδες ερώτημα: που οφείλεται το γεγονός ότι δεν μπορούμε να ξεκολλήσουμε από την οθόνη; Φταίει μόνο η συσκευή που μαγνητίζει η υπάρχει και κάτι βαθύτερο απ’ αυτό;
Σύμφωνα με μια μελέτη που έγινε στην Αργεντινή, μία πιθανή ψυχολογική εξήγηση της ανάγκης μας να βρισκόμαστε συνεχώς μπροστά στην τηλεοπτική οθόνη οφείλεται στο γεγονός ότι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης συμβολίζουν μια πηγή ασφάλειας και σιγουριάς, επειδή εξασφαλίζουν στον τηλεθεατή μία -έστω έμμεση-κοινωνική επαφή με σημαντικές προσωπικότητες, εδραιώνοντας ένα είδος οικειότητας ανάμεσά τους.
Η εξάρτηση του σύγχρονου ανθρώπου από την τηλεόραση συνδέεται και με την επιτακτική ανάγκη του για κοινωνικές σχέσεις. Η τηλεόραση, στην ουσία, αναπληρώνει τις σχέσεις του τηλεθεατή με πραγματικά πρόσωπα, δηλαδή ικανοποιεί την ανάγκη του να κοινωνικοποιηθεί, χωρίς όμως να τον εκθέτει στα προβλήματα και τους περιορισμούς που θα συνεπάγονταν οι αληθινές σχέσεις με τους συνανθρώπους του.
Τελικά, λοιπόν, το πρόβλημα οφείλεται στη δυσκολία των ανθρώπων να επικοινωνήσουν μεταξύ τους στα πλαίσια της σύγχρονης κοινωνίας αλλά ακόμη και στα πλαίσια της οικογένειας, όπου το κενό του ανύπαρκτου διαλόγου καλείται να καλύψει η τηλεόραση.
Όντως, οι κατεξοχήν εξαρτημένοι από την τηλεόραση είναι οι ενήλικες. Μάλιστα, μία δημοσκόπηση που έγινε το 1998 σε ένα δείγμα 1.110 νέων μεταξύ 14 και 22 ετών, αποκάλυψε ότι το 68% απ’ αυτούς νιώθουν παραμελημένοι από τους γονείς τους εξαιτίας της τηλεόρασης, η οποία μοιάζει να μονοπωλεί το ενδιαφέρον των μεγάλων.
Το αυξημένο ενδιαφέρον των ενηλίκων για την τηλεόραση επιβεβαιώνει και η θεματολογία των ενδοοικογενειακών συζητήσεων η διαφωνιών, την οποία μονοπωλούν κατά κύριο λόγο τα γεγονότα που μεταδίδουν τα δελτία ειδήσεων και τα τηλεοπτικά μαγκαζίνο. Πρόκειται για μία θεματολογία που απέχει πολύ από τα πραγματικά προβλήματα της οικογένειας, τα οποία κινδυνεύουν να μείνουν για πάντα στο περιθώριο.
Όπως έχει παρατηρηθεί από κάποιους φιλοσόφους, η αδιάκοπη ροή πληροφοριών αναγκάζει τον τηλεθεατή να ζει σε ένα διαρκές παρόν, δηλαδή σε μία κατάσταση, όπου οι ειδήσεις βρίσκονται σε έναν αδιάκοπο «ανταγωνισμό» μεταξύ τους. Ο τηλεθεατής, επειδή δεν διαθέτει τον απαιτούμενο χρόνο για να επεξεργαστεί και να αξιολογήσει κάθε είδηση ξεχωριστά, αποκτά την αίσθηση ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα που παρουσιάζεται στην τηλεόραση ανά πάσα στιγμή είναι το μεγαλύτερο και σοβαρότερο πρόβλημα του κόσμου.
Όσο για την εξάρτηση των παιδιών από την τηλεόραση, αυτή οφείλεται κατά κύριο λόγο στη συνήθεια των γονιών να χρησιμοποιούν την τηλεοπτική συσκευή ούτε λίγο ούτε πολύ σαν baby-sttter. Ο συγκεκριμένος ρόλος της τηλεόρασης, όπως είναι φυσικό, βολεύει τους γονείς, οι οποίοι προτιμούν να «παρκάρουν» τα παιδιά τους μπροστά στην οθόνη, αντί να τα βγάλουν μία βόλτα, να τα δραστηριοποιήσουν, να παίξουν μαζί τους η να τους διηγηθούν ένα παραμύθι
Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι η συγκεκριμένη τακτική των γονιών δεν οφείλεται τόσο στην αδιαφορία τους, όσο στις δυσκολίες που επιβάλλουν οι αυξημένες υποχρεώσεις της εργασίας και της καθημερινής τους ζωής. Είναι προφανές, ότι όσο συνεχίζουν να υπάρχουν παιδιά κλεισμένα όλη την ημέρα σε μικρά διαμερίσματα, μητέρες που αντιμετωπίζουν μόνες χιλιάδες προβλήματα και ηλικιωμένοι εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους κάθε προσπάθεια περιορισμού της τηλεθέασης θα φαντάζει όλο και πιο δύσκολη.
Αντίστοιχα, οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι όσο ένα μεγάλο μέρος των ανοιχτών χώρων παραμένει επικίνδυνο για μεγάλους και μικρούς, ενδεχομένως η τηλεόραση να αποτελεί το μικρότερο κακό.
Ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιούμε την τηλεόραση, λοιπόν, είναι το σύμπτωμα μιας βαθιάς νόσου της κοινωνίας μας. Εκείνο πάντως που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι, ενώ η τηλεόραση εμφανίζεται ως μέσο θεραπείας αυτής της νόσου, όπως αποδεικνύουν όσα εκθέσαμε μέχρι τώρα, αποτελεί ταυτόχρονα έναν από τους παράγοντες που συμβάλλουν στην επιδείνωσή της.
Για παράδειγμα, η τηλεόραση παρουσιάζεται ως θεραπεία για τη μοναξιά ενώ η ίδια γεννά μοναξιά, προτείνεται ως θεραπεία για τη βία ενώ η ίδια γεννά βία, ως καταφύγιο από τις καθημερινές απογοητεύσεις ενώ γεννά απογοήτευση κ.λπ.
http://www.agiazoni.gr/article.php?id=6 ... 1576457396


Κύριε είσαι παντογνώστης. Γνωρίζεις πολύ καλά ότι Σε αγαπώ. Αξίωσέ με να Σε υπηρετώ με αφοσίωση και με αγάπη μέχρι την τελευταία μου αναπνοή.

Άβαταρ μέλους
ΦΩΤΗΣ
Δημοσιεύσεις: 10076
Εγγραφή: Κυρ Αύγ 19, 2012 12:18 pm
Τοποθεσία: ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΕΝΤΗ

Re: Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΤΩΝ ΑΘΩΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Δημοσίευσηαπό ΦΩΤΗΣ » Τρί Απρ 02, 2013 9:00 am

ΣΕΙΡΑ ΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ.

Τι έγιναν οι καλές ταινίες και τα σωστά τηλεοπτικά προγράμματα;Ο Ντό-
ναλντ Ντακ και ο Μίκυ Μάους δεν είναι ίν στις μέρες μας.Αντίθετα η μαύρη μαγεία της Νέας Εποχής και η σατανική λατρεία είναι.Αν δεν έ-
χετε παρακολουθήσει πρόσφατα τα κινούμενα σχέδια για παιδιά που προ-
βάλλονται το πρωινό του Σαββάτου,να το κάνετε.Θα μείνετε έκπληκτοι με αυτό που θα δείτε.Ορισμένα από αυτά τα προγράμματα είναι σαν να
δημιουργήθηκαν από τον ίδιο το Σατανά.
Θα σας αναφέρω λίγα μόνο παραδείγματα παιδικών εκπομπών που προ-
βάλλονται πιο συχνά από τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα:

Θάντερκατς.Αυτή η σειρά κινούμενων σχεδίων είναι κυριολεκτικά γεμά-
τη από εικόνες παρμένες από τη μαγεία.Υπάρχει το μαγικό μάτι του Τού-
ντρα όπου αν έχεις μελετήσει τις αρχαίες θρησκείες,είναι το τρίτο μάτι των Ινδουιστών καθώς και το μάτι που παρακολουθεί τα πάντα του Αι-
γυπτιακού Βαβυλωνιακού Θεού του Ήλιου,Ώρου.
Ο βασικός ήρωας σε αυτά τα κινούμενα σχέδια,συχνά μιλάει με το πνεύ-
μα του νεκρού πατέρα του.Το μαγικό του σπαθί ανυψώνεται στο χέρι του
ένα υπερφυσικό τρυκ που συχνά γίνεται από τους αποκρυφιστές και τους
Ινδουιστές Γκουρού.

Τα Στρούμφ.Αυτές οι προσελκυστικές μπλε φιγούρες,φαίνονται με την
πρώτη ματιά ακίνδυνες.Όμως οι σεναριογράφοι,οι σκηνοθέτες και οι πα-
ραγωγοί της Νέας Εποχής έχουν καταφέρει να διαφθείρουν την ευχάρι-
στη αυτή σειρά με αποκρυφιστικά σύμβολα της Νέας Εποχής.Και εδώ
συναντά κανείς την υπερφυσική ανύψωση στον αέρα,καθώς και ύμνους μαγείας,ενώ ορισμένες φορές παρουσιάζεται το Σατανικό αστέρι.Ο μπαρ-
μπα Στρούμφ χρησιμοποιεί μαγεία για να διώξει το κακό.

Το Ουράνιο Τόξο.Το ουράνιο τόξο είναι βιβλικό σύμβολο το οποίο η
Νέα Εποχή έχει πανούργα υποκλέψει,δημιουργώντας τη λανθασμένη εν-
τύπωση ότι αντιπροσωπεύει τη γέφυρα του ανθρώπου προς το Θεό της
τον Εωσφόρο.Η εικόνα της ηρωίδας του Ουράνιου Τόξου,βρίσκεται στο
κουτί μίας γνωστής μάρκας δημητριακών.Εάν εξετάσει κανείς προσεκτι-
κά την εικόνα αυτή θα βρεί ένα μικρό αστέρι με πέντε κορυφές την πε-
ντάλφα στο πρόσωπό της.

Ση-Ρα,Η ΠΡΙΓΚΗΠΙΣΣΑ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ.Αυτή είναι η φανταστική ιστο-
ρία που ενσαρκώνει το Μυστήριο της Βαβυλώνας,της μητέρας των πό-
ρνων.Η Ρα είναι αρχαία Αιγυπτιακή Θεά του Ήλιου γνωστή ακόμα σαν
βασίλισσα του Ουρανού και βασίλισσα της Δύναμης.Στα κινούμενα σχέ-
δια η Ρα κινείται μέσα και ανάμεσα σε δύο πλανητικούς κόσμους τον Ε-
τέρνια και τον Εθέρια.Η Ση-Ρα ανεβαίνει σε ένα φιλικό άλογο το Πνεύμα
που έχει την ικανότητα να μεταμορφώνεται σε μονόκερο ένα σύμβολο της Νέας Εποχής για την κεράτινη δύναμη και τη σατανική εχθρότητα και έχει φτερά στα χρώματα του ουράνιου τόξου.Η Ση-Ρα παρουσιάζεται σαν θεική ύπαρξη με υπερφυσικές δυνάμεις η πιο δυνατή γυναίκα στο σύμπαν που μάχεται διαρκώς με το κακό.

Χη-Μαν,ο Κυρίαρχος του Σύμπαντος.Ο Χη-Μαν είναι επίσης ένας υπερ-
φυσικός άνθρωπος θεός.Τα παιδιά εξοικιώνονται έτσι με τα αποκρυφι-
στικά σύμβολα και τις συνήθειες της Νέας Εποχής όπως είναι η πυραμίδα και η ενέργεια των κρυστάλλων,τα φίδια,το κεφάλι του σατανικού τρά-
γου,η νεκροκεφαλή,τα μάγια και τα ξόρκια των μαγισσών.Το παιδί γνω-
ρίζει χαρακτήρες όπως ο Σκέλετορ,η Μάγισσα,ο Άνθρωπος Κτήνος,και ο
Στράτος που είναι μισός άνθρωπος και μισός πουλί.


Κύριε είσαι παντογνώστης. Γνωρίζεις πολύ καλά ότι Σε αγαπώ. Αξίωσέ με να Σε υπηρετώ με αφοσίωση και με αγάπη μέχρι την τελευταία μου αναπνοή.

Άβαταρ μέλους
ΦΩΤΗΣ
Δημοσιεύσεις: 10076
Εγγραφή: Κυρ Αύγ 19, 2012 12:18 pm
Τοποθεσία: ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΕΝΤΗ

Re: Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΤΩΝ ΑΘΩΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Δημοσίευσηαπό ΦΩΤΗΣ » Τετ Απρ 03, 2013 10:17 am

ΒΙΒΛΙΑ ΓΡΑΜΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ

Μικρά αγόρια και κορίτσια που επισκέπτονται τις σχολικές τους βιβλιοθήκες μπορούν σήμερα να βρουν στα ράφια τους ένα μεγάλο αριθμό βιβλίων που έχουν σκοπό να κατηχήσουν τα παιδιά στις αξίες και τον τρόπο σκέψης της Νέας Εποχής Παρακάτω περιγράφω μερικά από τα πιό δημοφιλή παιδικά βιβλία που έχουν προστεθεί τελευταία στις συλλογές των σχολικών και δημοτικών βιβλιοθηκών:

Οι Δράκοι του Βορείου Chittehdon της Sousan Fromberg Schaeffer. Μία φανταστική ιστορία για ένα κόσμο που βρίσκεται διαρκώς σε κατάσταση πολέμου εξαιτίας της εχθρότητας που υπάρχει ανάμεσα σε ανθρώπους και δράκους. Ο ήρωας είναι ο Άρθουρ ένας ειρηνικός δράκος. Ο Άρθουρ προστατεύει ένα νεαρό άντρα, τον Πάτρικ μέσα από οραματισμό. Ο Πάτρικ, που επικοινωνεί με τον δράκο στα όνειρά του, ποθεί μία Νέα Εποχή όπου οι δράκοι και οι άνθρωποι θα ζουν μαζί με ειρήνη και αρμονία.

Η Αναζήτηση του Δράκου ABC της Loreen Leedy. Για παιδιά ηλικίας τριών ετών. Παρουσιάζει τους δράκους σαν διασκεδαστικά πρόσχαρα ανθρωπόμορφα όντα, που τους αξίζει αγάπη και σεβασμός από τους ανθρώπους.

Μυστικά Ξόρκια και Περίεργα Μάγια, της Monika Beisner. Το βιβλίο αυτό είναι όλο εικονογραφημένο με Σατανικούς κύκλους, τρίγωνα και τετράγωνα. Περιέχει πολλά ξόρκια και μαγικές φράσεις που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τα μικρά παιδιά.

Ο Χορός των Δράκων του John Christopher. Δύο μικρά αγόρια βρίσκονται ξαφνικά σε ένα διαφορετικό κόσμο. Επισκέπτονται μία αποκρυφιστική αίρεση Ανατολικών θρησκειών στα βουνά Bei-Kun, όπου οι ιερείς έχουν παράξενες ψυχικές δυνάμεις.

Η μάγισσα του Πορτομπέλο του Πάουλο Κοέλο. Ο βραζιλιάνος συγγραφέας ουσιαστικά προτείνει την μαγεία ως την μόνη λύση για να βρεί ο άνθρωπος τη χαρά και την ευτυχία στη ζωή του. Δεν πρόκειται για απλή ενασχόληση με το θέμα, αλλά για μέθοδο διδασκαλίας της μαγείας, την οποία εμφανίζει ως παραδοσιακό μυστικό τρόπο θεώσεως του ανθρώπου. Μάλιστα μέσα από το βιβλίο προβάλλεται η θηλυκή πλευρά του Θεού, όπως την ονομάζει, την οποία ταυτίζει με τη Γαία (γη) των αρχαίων και την αποκαλεί Μητέρα.

Υπάρχει καμία αμφιβολία για το ότι οι εκδοτικές επιχειρήσεις υποβοηθούν και υποκινούν τη συνωμοσία της Νέας εποχής;
Τα μηνύματα στα βιβλία που ανάφερα δεν είναι ούτε έμμεσα, ούτε καλυμμένα. Ανοιχτά και με τρόπο δυναμικό στρέφουν την προσοχή του παιδιού στη διεφθαρμένη προ-σατανική θεολογία της Νέας Εποχής και του Κοσμικού Ανθρωπισμού. Για παράδειγμα σε ορισμένα από αυτά τα βιβλία, ο
δράκος, η νυχτερίδα και το φίδι που συμβολίζουν τον Εωσφόρο, είναι τα καλά πλάσματα, ενώ ο Χριστιανός ιερεύς είναι αξιοθρήνητος.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ;

Ο Χάρι Πότερ, ο μικρός ήρωας - μάγος των παιδικών βιβλίων που κυκλοφορούν τελευταίως, είναι ένα αγόρι γύρω στα 11, με μυωπικά γυαλιά και ένα κεραυνό στο μέτωπο που φοιτά σε σχολείο μαγείας.

Έχει καταντήσει μανία, που έχει καταλάβει τις χώρες της Δύσης. Γίνονται χίλιες δύο προσπάθειες, με όλα ανεξαιρέτως τα σύγχρονα μέσα, για να εξαπλωθεί το πρόσωπο του σε όλο τον πλανήτη. Τα ποσά που ξοδεύονται είναι "αστρονομικά".


ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ "ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ" είναι και ο βασικός τίτλος των βιβλίων

Πρόκειται για πέντε μέχρι στιγμής βιβλία και δύο κινηματογραφικές ταινίες υπέρ παραγωγές ($120.000,000), βασισμένες με απόλυτη ακρίβεια στα εν λόγω βιβλία. Είναι χαρακτηριστική η συμφωνία που έκανε η συγγραφέας με τη "Warner".
"Εάν δεν είναι όπως το θέλω εγώ το έργο, πιστό στο πνεύμα των βιβλίων μου, δε βγαίνει στις αίθουσες!!!" Έτσι, ο σκηνοθέτης και κάθε ηθοποιός, που έλαβε μέρος στην ταινία, "πέρασε από το κόσκινο" της δασκάλας Τζόαν Ρόουλινγκ.


Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ "ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ"

Είναι η δασκάλα Τζοάν Ρόουλινγκ. Ήταν τάχα μια άπορη δασκάλα που καθόταν σ' ένα καφενείο και παράγγειλε καφέ, χρήματα να παραγγείλει και δεύτερο καφέ δεν είχε και άρχισε να σκέπτεται πού να βρει χρήματα να πληρώσει το ενοίκιο και ένα δεύτερο καφέ!!!
Ο Χάρι Πότερ εμφανίστηκε μπροστά της και της έδειξε τον τρόπο. Τον χάιδεψε και άρχισε να γράφει για αυτόν ένα βιβλίο, για όλα τα τρελά και παλαβά που έκανε μαζί με την παρέα του στο σχολείο της μαγείας που φοιτούσε.
Της άρεσε ο καινούριος της φίλος και πίστεψε ότι μπορεί να αρέσει και σε άλλους (έστω λίγους). Έστειλε το χειρόγραφο σε ένα εκδοτικό οίκο. Τελικά την έκανε πιο πλούσια και από τη βασίλισσα της Αγγλίας!!!
Μέχρι εδώ όλα τα συμπαθητικά! Η συνέχεια όμως προβληματίζει. Έγινε γνωστό και κυκλοφόρησε ευρύτατα τόσο στο εξωτερικό όσο και στη χώρα μας ότι η Ρόουλινγκ είναι μέλος της "εκκλησίας του Σατανά" και πως τα μισά έσοδα από τη "χαριποτερομανία", (βιβλία, ταινίες, προϊόντα), θα δοθούν στην εκκλησία αυτή!!! (Μαθήματα μαγείας και σατανισμού από το Χάρι Πότερ, σελ. 11)
Στις 17 Ιουλίου 2000 η Ρόουλινγκ δήλωσε στους "Τάιμς" του Λονδίνου: "Νομίζω ότι είναι τελείως βλακεία να διαμαρτύρονται για τα παιδικά βιβλία με το επιχείρημα ότι δελεάζουν τα παιδιά προς το σατανισμό. Έπρεπε να με επαινούν για αυτό! Τα βιβλία αυτά οδηγούν τα παιδιά να καταλάβουν ότι ο αδύναμος, μωρός Υιός του Θεού είναι μια επιζώσα απάτη, που θα ταπεινωθεί, όταν έλθει η βροχή της φωτιάς..."
Η ίδια δήλωσε ακόμη σε ραδιοφωνική συνέντευξη (The Diane Radio, October 20.1999): "...έκανα έρευνα σε πρακτικές μαγείας και παγανισμού, ώστε τα βιβλία μου να είναι πιο ρεαλιστικά".
Η Τζοάν Ρόουλινγκ έχει αρκετή εμπειρία από τις διδασκαλίες των Wicca, που είναι μια Οργάνωση Μάγων και Μαγισσών, σε διεθνές επίπεδο, με στόχο την προβολή και διάδοση της λατρείας και των διδασκαλιών και πρακτικών του αποκρυφισμού.


ΔΕΙΓΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ "ΟΙΣΤΡΟΥ"

Η Warner έκανε αποκλειστική συμφωνία με την Coca Cola ύψους 150.000.000 δολαρίων, ώστε ο Χάρι Πότερ να εμφανίζεται στη συσκευασία και διαφήμιση των προϊόντων της (http://www.saveharry.com/thefullstory.html).
Κάποιοι όμως είναι έτοιμοι να θυσιαστούν παρά να θυσιάσουν!!! Μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες καταστημάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο, η "Entertainer", απαγόρευσε τα εμπορεύματα του Χάρι Πότερ από τα ράφια της. Ο Gary Grant, ο ιδιοκτήτης, ομολόγησε ότι πιθανόν να χάσει κέρδη $1.000.000, άλλα ανησυχεί για την ανεξέλεγκτη κατάσταση στην οποία οδηγούνται τα παιδιά.
Υπάρχουν και κάποιοι που σκέφτονται τα παιδιά, μιας και μερικοί γονείς... που εν αγνοία τους λένε,..αφού του αρέσει εγώ τι θα κάνω;


Η ΕΚΡΗΞΗ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Μέσα σε τέσσερα χρόνια πουλήθηκαν 116,000.000 αντίτυπα σε 200 χώρες και μεταφράστηκαν σε 47 γλώσσες. Για να συνειδητοποιήσουμε καλύτερα τους αριθμούς, ενδεικτικά αναφέρουμε ότι τα "Άπαντα" του Σαίξπηρ πούλησαν λιγότερα σε τέσσερις αιώνες!!!
Όμως δε σημαίνει πως ό,τι αρέσει είναι και ωφέλιμο. Κάποια αποτελέσματα της "Χαριποτερομανίας" είναι:
α) Η εξάχρονη Τζέσικα Λέμαν είπε: "Η Ερμιόνη είναι η καλύτερη μου φίλη... Ο Ιησούς πέθανε γιατί ήταν αδύνατος και κουτός!!!".
β) Ο "αρχιερέας" Ήγκαν της πρώτης "εκκλησίας" του Σατανά στο Σαμέλ είπε: "Ο Χάρι Πότερ είναι απολύτως θεόσταλτος για το έργο μας. Μια οργάνωση σαν τη δική μας προκόβει με νέο αίμα - δεν κάνω λογοπαίγνιο. Έχουμε περισσότερες αιτήσεις από αυτές που μπορούμε να δεχθούμε. Και φυσικά όλοι αυτοί είναι παρθένοι, πράγμα που είναι θαυμάσιο!!!"
γ) Τα μέλη σατανικών ναών έχουν φτάσει σε κρίσιμους αριθμούς και πολλά παιδιά αναγκάστηκαν να κάνουν δική τους "οργάνωση", για να λατρεύουν το Σατανά.
δ) Ο Μπράντλεξ Γουίντερς, 11 ετών (Χιούστον) οργάνωσε τη δική του λέσχη για τους "Ποτερίτες για την καταστροφή του Ιησού" με τα γειτονόπουλα. Συνδρομή 6.66(!) δολάρια...
ε) Υπάρχουν και "Δάσκαλοι" που επαινούν τα βιβλία, γιατί έκαναν τα παιδιά να δείξουν ενδιαφέρον για το διάβασμα. Διευθυντής Γυμνασίου είπε: "Είναι σχεδόν αδύνατο να βρεις βιβλίο που να συναγωνίζεται τα παιχνίδια του πλέϋ-στέϊσιον, αλλά ο Χάρι Πότερ το κατάφερε!!! Έχω μαθητή που δε διάβασε ποτέ βιβλίο. Τώρα έχει διαβάσει όλα τα βιβλία του Χάρι Πότερ, καθώς και το "Νεκρονομικόν" και τη "Σατανική Βίβλο".
στ) Γράφουν ειδικοί παιδαγωγοί, ψυχολόγοι, θεολόγοι, ιερείς, παιδοψυχίατροι επικλήσεις. "Το φυσικό, διαισθητικό πήδημα από το διάβασμα ενός βιβλίου του Χάρυ Πότερ στο να στραφεί εναντίον του Θεού και να λατρέψει το Σατανά είναι πολύ εύκολο για ένα παιδί όπως έχουν δείξει οι αριθμοί." Αυτά τα βιβλία γράφουν πραγματικά για τη μαγεία με "ωραίο", "παραπλανητικό", συμπαθητικό τρόπο, για αυτό είναι και επικίνδυνα.
ζ) Ενδεικτικοί αριθμοί αποκαλύπτουν: Το 1996 η εκκλησία του Σατανά της Αμερικής είχε 100.000 μέλη. Το 2000 η ίδια εκκλησία αριθμούσε πάνω από 14.000.000 παιδιά ηλικίας 9-14 χρονών και αυτό είναι μόνο η αρχή. Υπάρχει και συνέχεια.


ΠΡΟΒΑΛΟΥΝ ΕΟΡΤΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΜΟΥ

Η κλίμακα που κατεβάζει παιδιά και νέους στο περιβάλλον του εωσφόρου.

Στο σχολείο Χόγκουαρτς (Μάγων), γιορτές όπως τα Χριστούγεννα, το Πάσχα απογυμνώνονται από το Χριστό, προβάλλονται ως κοινωνικά έθιμα και απορροφούνται από το "ευρύτερο" περιβάλλον της αποκρυφιστικής συμβολικής κοσμολογίας.
Αντίθετα, το Χαλοουγουίν (Halloween) είναι η μεγάλη γιορτή του έτους.
Το Χαλοουγουίν είναι γιορτή παγανιστικής προέλευσης, με έντονο μαγικό και εωσφορικό στοιχείο, που έχει μεγάλη εξάπλωση στη Δύση, κυρίως στις ΗΠΑ και γιορτάζεται στις 31 Οκτωβρίου.


ΜΗΝΥΜΑ
Αγαπητοί γονείς,
Είναι εμφανές ότι η Τζόαν Ρόουλινγκ δεν ανήκει στο χριστιανικό χώρο. Είναι ακόλουθος της γραμμής του μεγαλύτερου μάγου, εωσφοριστή του 20ου αιώνα Άλιστερ Κράουλι. Ο ήρωας της, ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ, έχει πολλά κοινά με τον ίδιο αυτό μάγο που ονόμαζε τον εαυτό του "το θηρίο της Αποκάλυψεως, 666". Γράφει τα βιβλία με βάση την κοσμοθεωρία των Wicca. θα μπορούσε να είναι ειλικρινής, δηλώνοντας την πραγματική της ταυτότητα, χωρίς να παγιδεύει το κοινό με ωραίο τρόπο. Ασκεί προσηλυτισμό και μάλιστα στις τρυφερές ηλικίες, παρουσιάζοντας ύπουλα τις θρησκευτικές της πεποιθήσεις με μανδύα παιδικού μυθιστορήματος. Δεν είμαστε ούτε "μεσαιωνικοί" ούτε "σκοταδιστές" ούτε απορριπτικοί. Πονούμε γιατί ξέρουμε τη συνέχεια του "έργου"... αυτών των ρευμάτων. Τα βιβλία αυτά με όλη την πομπή τους κατάφεραν, προβάλλοντας το "Σατανά" με ωραίο τρόπο, να αγαπηθεί, από τα παιδιά!!! Αυτός είναι ο απώτερος στόχος της εωσφορικής κίνησης της Νέας Εποχής. Ας σώσουμε λοιπόν τα παιδιά μας από τη μύηση πους τους γίνεται από το Χάρι Πάτερ πριν είναι αργά. Ο δρόμος του εωσφόρου είναι στρωμένος με ναρκωτικά, όργια, αντίδραση, παραλογία, κακία, ρατσισμούς, δουλεία..!!! Θα μπορούσαμε να γράφαμε πολύ περισσότερα και συγκλονιστικότερα. Νομίζουμε όμως πως από το λίγο μπορεί ο σοφός να συμπεράνει και το υπόλοιπο. Οι καιροί είναι χαλεποί.

ΚΩΔΙΚΑΣ ΝΤΑ ΒΙΝΤΣΙ

Επιβεβλημένες επισημάνσεις
του Πρεσβυτέρου Βασιλείου Ά. Γεωργοπούλου (Μ.Τh.)

Το 2004 μεταφράστηκε και κυκλοφορήθηκε και στην πατρίδα μας το έργο του DAN BROWN «Κώδικας DA VINCI ». Το εν λόγω βιβλίο έχει μέχρι σήμερα πουληθεί παγκοσμίως σε εκατομμύρια αντίτυπα και έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 30 γλώσσες.

Ή εκδοτική επιτυχία έχει γίνει αφορμή για να αποσιωπηθεί το γεγονός, ότι το εν λόγω βιβλίο αποτελεί μία κλασική νεοεποχίτικη σύνθεση, μια ακόμα συγκεκαλυμμένη προσπάθεια με το μανδύα του μυθιστορήματος, για να παραμορφωθεί ή αληθινή και ιστορική εικόνα του προσώπου του Θεανθρώπου.

Παραβλέπεται το γεγονός ότι πλήθος αποκρυφιστικών, καβαλιστικών, ταοϊστικών, νεογνωστικών και νεοπαγανιστικών αντιλήψεων διαπλέκονται και επαναλαμβάνονται στα πλαίσια της αφηγηματικής διάρθρωσης και της διαπλοκής προσώπων, γεγονότων και μυστικιστικών ομάδων.
Επιπλέον, στο κείμενο διατυπώνονται από τον συγγραφέα κατά τρόπο ανιστόρητο, αντιεπιστημονικό και βλάσφημο, θέσεις πού προσβάλλουν το πρόσωπο του Κυρίου.
Ή αναφορά του συγγραφέα στην αρχή του βιβλίου του, ότι τα γραφόμενα αποτελούν «φανταστικό δημιούργημα» είναι κατ' ουσία παραπλανητική, καθώς ό ίδιος σε συνέντευξη του έχει παραδεχθεί, ότι τα ιστορικά στοιχεία πού αναφέρει στο έργο του «Κώδικας DA VINCI » τα θεωρεί ακριβή (Βλ http://WWW.BORDERSSTORES.COM Πρβλ. και σελ. 11 βιβλίου).

Μέσα στο βιβλίο, λοιπόν, του DAN BROWN υπάρχουν: Βλάσφημες, αντιεπιστημονικές και ανιστόρητες απόψεις.
Αναφέρουμε ενδεικτικώς τα έξης:

• ότι ό Χριστός «θεωρούνταν από τους οπαδούς Τον ένας θνητός προφήτης, ένας σπουδαίος και Ισχυρός άνθρωπος φυσικά, αλλά άνθρωπος. Θνητός» (σελ. 318)
• ότι ή θεώρηση του Ιησού ως Θεού έγινε για πρώτη φορά, «επίσημα και ψηφίστηκε κατά τη διάρκεια της Οικουμενικής Συνόδου της Νίκαιας». Μάλιστα ήταν αποτέλεσμα «αμφίρροπης ψηφοφορίας» και μέρος του πολιτικού σχεδιασμού του Μεγ. Κωνσταντίνου, ο οποίος ήταν «ένας πολύ πονηρός και ικανός πολιτικός», (σελ. 318-316)
• ότι «ή Καινή Διαθήκη είναι ένα σύνολο από ψευδείς μαρτυρίες» και «ότι στηρίζεται σε μυθεύματα και κατασκευασμένα στοιχεία» (σελ. 460).
• ότι ή σημερινή Καινή Διαθήκη είναι αυτή πού δημιούργησε ο Μέγας Κωνσταντίνος καθώς «παρήγγειλε και χρηματοδότησε μια νέα Βίβλο», από την οποία αφαίρεσε δήθεν τα απόκρυφα και ότι τα τωρινά Ευαγγέλια εμπλουτίστηκαν με στοιχεία «πού Τον παρουσίαζαν ως Θεό» (σελ. 320).
• ότι ή χριστιανική Εκκλησία απέκρυψε, ότι ο Χριστός είχε παντρευτεί τη Μαρία τη
Μαγδαληνή και ότι απέκτησε μαζί της παιδιά, (σελ. 344-345)
• ότι στο Ναό του Σολομώντος ασκούνταν στα χρόνια της Παλαιάς Διαθήκης «τελετουργικό σεξ», (σελ. 418-419)


Επιπλέον μέσα στο βιβλίο συναντά κάποιος αναφορές:

• σε αποκρυφιστικές πρακτικές, όπως π.χ. τις κάρτες Ταρό (σελ. 130) και την αριθμολογία (σελ. 68-69,101,132-133),
• στην Ταοϊστική θεωρία περί Γίν και Γιάνγκ (σελ. 59,410),
κατά κόρον χρήση νεοπαγανιστικής διδαχής και ορολογίας σχετικά με το ιερό θηλυκό (σελ. 411), την μεγάλη θεά (σελ. 577), τη Γουίκα πού είναι σύγχρονη μορφή νεοπαγανισμού και αποκρυφισμού (σελ. 40).
• Επιπλέον το όλο έργο συσχετίζεται με το λεγόμενο «άγιο Δισκοπότηρο» ένα αποκρυφιστικού χαρακτήρα μεσαιωνικό μύθευμα διαφόρων παραλλαγών, πού κάνει αισθητή την παρουσία του σε ποικίλους αποκρυφιστικούς χώρους μέχρι σήμερα. Κατά τον Νταν Μπράουν ο πίνακας του Μυστικού Δείπνου του Ντα Βίντσι είναι μια απόδειξη πού κωδικοποιεί και φανερώνει την αλήθεια και για το λεγόμενο «άγιο δισκοπότηρο» του Μυστικού Δείπνου του Ιησού. Αυτό σημαίνει ότι κατά τον συγγραφέα το «άγιο δισκοπότηρο» είναι η Μαρία η Μαγδαληνή πού αισθητοποιεί το αγνοημένο «ιερό Θηλυκό», το όποιο ταυτίζεται με τη «θέα μητέρα» στοιχείο υπαρκτό «σε πολλές θρησκείες» και πού η χριστιανική εκκλησία επιμελώς και σκοπίμως απέκρυψε, (σελ. 347-349).

Νομίζουμε, ότι εξ όσων επισημάναμε, δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε, ότι τα όσα αναφέρει εν προκειμένω ο Ν. Μπράουν αποτελούν ιδεοληπτικές φαντασιώσεις, βλάσφημο και βέβηλο λόγο με μυθιστομηματικό μανδύα, ο οποίος αποτελεί μια ακόμα απέλπιδα προσπάθεια νεοεποχίτικων προδιαγραφών, για να τσαλακωθεί ο αληθινός και ιστορικός χαρακτήρας του Χριστού.

Θα ολοκληρώσουμε την αναφορά μας στο θέμα αυτό υπενθυμίζοντας εν προκειμένω τον Παύλειο λόγο: «Ως ούν παρελάβετε τον Χριστόν Ιησούν τον Κύριον, εν αύτω περιπατείτε, ερριζωμένοι και εποικοδομούμενοι εν αύτω και βεβαιούμενοι εν τη πίστει καθώς εδιδάχθητε, περισσεύοντες εν αύτη εν ευχαριστία.
Βλέπετε μη τις υμάς εσται ό συλαγωγών δια της φιλοσοφίας και κενής απάτης, κατά την παράδοσιν των ανθρώπων, κατά τα στοιχεία του κόσμου και ου κατά Χριστόν». (Κολ. 2, 6-8)
• DAN BROWN. THE DA VINCI CODE – A NOVEL DOUBLEDAY, USA, 2003 , P, 454. (Οι παραπομπές στο έργο γίνονται στην ελληνική έκδοση).


Κύριε είσαι παντογνώστης. Γνωρίζεις πολύ καλά ότι Σε αγαπώ. Αξίωσέ με να Σε υπηρετώ με αφοσίωση και με αγάπη μέχρι την τελευταία μου αναπνοή.

Άβαταρ μέλους
ΦΩΤΗΣ
Δημοσιεύσεις: 10076
Εγγραφή: Κυρ Αύγ 19, 2012 12:18 pm
Τοποθεσία: ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΕΝΤΗ

Re: Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΤΩΝ ΑΘΩΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Δημοσίευσηαπό ΦΩΤΗΣ » Πέμ Απρ 04, 2013 11:05 am

Gay Days, Σατανισμός, Υποσυνείδητα μυνήματα και η Ντισνεϋ.
O Βίνσεντ Πράις ειναι ένας από τους κυριότερους αποκρυφιστές ο οποίος εισήγαγε στον κόσμο πολύ τρόμο με τα σενάρια που έγραφε. Σχεδίασε και κάποια πράγματα για τη Ντίσνεϋ ενώ έκανε και τη φωνή του Ράντιγκαν.


Όσο αφορά τα έργα του για τους ενήλικες, κάποια φορά η Ντίσνεϋ έμεινε χρεωμένη προς τα συνδικάτα. Για να μπορέσει να πληρώσει το χρέος άρχισε μυστικά να παράγει έργα πορνό. Ο Fritz Springmeier υποστηρίζει ότι ο διευθυντής των στούντιο Walt Disney ασχολούταν επίσης με τη διεύθυνση των στούντιο Touchstone, Miramax, Hollywood, ‘’τα οποία δημιουργήθηκαν για να καλύπτουν τη παραγωγή έργων πορνό από τη Disney’’.
Mόνο αυτό; Όχι! Ο Σατανάς είναι διαφθορέας και πολύ «εφευρετικός» στο έργο του, ελπίζοντας να αρνηθούμε το Θεό. Φαίνεται απίστευτο αλλά τα κινούμενα σχέδια με τα οποία μεγαλώνουν τα παιδιά μας είναι γεμάτα υποσυνείδητα μυνήματα. Σας παρουσιάζουμε μερικά παραδείγματα για να πεισθείτε μόνοι σας. Στη «Μικρή σειρήνα» ένας από τους πύργους του κάστρου (η Τρίτη κολώνα από τα δεξιά προς τα αριστερά) παρουσιάζει ένα ανδρικό μόριο σε στύση. Ακόμη και ο ιερέας που τελεί το γάμο έχει στύση. Πίσω από τα λόγια του τραγουδιού της «Μικρής σειρήνας» Kiss the girl…βρίσκεται ένα Τζαμαϊκανό συγκρότημα το οποίο προφέρει βλάσφημες λέξεις σε αφρικανική διάλεκτο, προς όσους παρακολουθούν τη ταινία.


Στη ταινία «Αλαντίν» εάν το το βάλετε στο πιο αργό θα προσέξετε ότι λέει πολύ γρήγορα για να μη γίνει κατανοητό "good teenagers, take off your clothes” («καλοί μου νεοί βγάλτε τα ρούχα σας»).

Μια άλλη διάσημη ταινία κινουμένων σχεδίων είναι η «Ποκαχόντας». Σε σχέση με την αληθινή διήγηση η Disney ξεχνάει να διευκρινίσει ότι η βασική πρωταγωνίστρια γίνεται χριστιανή. Στην ταινία «Lion King» υπάρχουν πολλά υποσυνείδητα μηνύματα που περιέχουν τη λέξη σεξ (sex) και ψέμα (lie). Αν ρολάρετε τη ταινία αργά θα δείτε ότι πολλές φορές εμφανίζεται η λέξη σεξ. Μια από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές είναι εκείνη που το λιοντάρι χτυπάει με το πόδι του τη γη. Στη μέση της σκόνης που σηκώνεται ψηλά εμφανίζεται η λέξη SEX.


Υποσυνείδητα μηνύματα για τη λέξη σεξ υπάρχουν και στην «Πεντάμορφη και το τέρας». Σε συνέντευξη του γιατρού James Dobson στα πλαίσια μιας τηλεοπτικής εκπομπής εμφανίζεται ο Μίκυ Μάους παρουσιάζοντας τη τελευταία παραγωγή της Disney «Μεγαλώνοντας ως ομοφυλόφιλος». Στη παρουσίαση του ο εκπρόσωπος τύπου της Disney προσκαλεί όλους τους αρσενικούς έφηβους να εξερευνήσουν τον όμορφο κόσμο της ομοφυλοφιλίας.
Σήμερα η Disney προωθεί τις ετήσιες συναντήσεις «Gay and Lesbian day at Walt Disney World». Επέτρεψε να εμφανιστούν ο Μίκυ Μάους και ο Ντόναλντ Ντοκ σαν αγαπημένοι ομοφυλόφιλοι ενώ η Μίνι Μάους και η Νταίζη Ντακ ως λεσβίες. Ο Ντίσνευ βελτίωσε τις υγειονομικές παροχές των ομοφυλόφιλων υπαλλήλων του οι οποίοι «ζουν» μαζί. Αυτό όμως δεν εφαρμόστηκε στα ετερόφυλα ζευγάρια. Ο πρόεδρος της, Μάικλ Άισνερ δήλωσε ότι το 40% των 63000 υπάλληλων του είναι ομοφυλόφιλοι. Ο ίδιος,ο οποίος κατέχει το 60% των μετοχών της Disney, εγκατέλειψε τη σύζυγο του και παντρεύτηκε με ένα ομοφυλόφιλο στη Disneyworld στο Ορλάντο της Φλόριντα.


…Τώρα πως πάμε με την «υστεροφημία της Disney» και τη «κληρονομιά Disney»; Αναφερόμαστε φυσικά στη Disneyland και στη Disneyworld!

Ας δούμε τι λέει σχετικά με τη λειτουργεία αυτών των «πάρκων διασκέδασης» ο διάσημος μασόνος H. G. Wells: «Ο φίλος του Γουόλντ Ντίσνεϋ, μασόνος H. G. Wells, υποστηρίζει στο βιβλίο του «Μια μοντέρνα ουτοπία» (A modern Utopia) ότι θα υπάρχουν πολλά «σόου και διασκεδάσεις» για τους ανθρώπους στη Νέα Τάξη Πραγμάτων.

Τι συμβολίζουν όμως από απόψεως σατανιστικής λειτουργίας των πραγμάτων αυτά τα τεράστια και αλαζονικά κτίσματα; Στο βιβλίο “Deeper Insights into the Illuminati Formula” οι Fritz Spingmeier και Cisco Wheeler αναφέρουν: «Είναι γνωστό ότι η Disneyland και η Disneyworld είναι σημαντικά κέντρα όπου οι Ιλουμινάτι δημιουργούν σκλάβους. Η Disneyland είναι ένα μέρος που λαμβάνουν μέρος πολλές σατανιστικές τελετές και πορνογραφικές δραστηριότητες. Οι Ιλουμινάτι είχαν ανάγκη από ένα μέρος όπου θα έρχονταν άνθρωποι από όλο τον κόσμο χωρίς να προκαλούν υποψίες, ώστε να έχουν απόλυτη κάλυψη για τις δραστηριότητές τους.
Ένα αντικείμενο συζήτησης για τους εργαζομένους στα στούντιο της Disney ήταν η παράξενη συμπεριφορά του Walt. Κανείς δεν τον έβλεπε μέχρι αργά το απόγευμα, όταν και έβγαινε από τα υπόγεια τούνελ που σα λαβύρινθος απλώνονται κάτω από τα στούντιο. Η εξήγηση που ο ίδιος έδινε ήταν πως είχε σημαντικές συζητήσεις με τους μηχανικούς.

Σύμφωνα με πηγές της C.I.A το 1977 προσέλαβε εργάτες για να χτίσει υπόγεια τούνελ κάτω από τη Disneyland. Αυτοί οι εργάτες έπρεπε να το κρατήσουν μυστικό και δεν πήραν παρά ελάχιστες πληροφορίες για το σκοπό για τον οποίο οι μυστικές υπηρεσίες εμπλέκονται στη κατασκευή ενός πάρκου διασκέδασης. Κάτω από τη λίμνη Χάλντεϋ χτίστηκε ένα κέντρο νοητικού προγραμματισμού. Αυτό βρίσκεται μερικά χιλιόμετρα μακριά από τη Disneyland . Παρότι πήραν αυστηρά μέτρα για να μη γίνει γνωστή η ύπαρξη τους, κατά καιρούς έγιναν πολλές δίκες κατά τις οποίες τα θύματα θέλησαν να αποκαλύψουν την ύπαρξή αυτών των τούνελ και τον κύριο σκοπό τους. Τελικά αυτά έκλεισαν και στο κοινό παρουσιάστηκαν δύο τούνελ «νέα», ένα του τεχνικού ελέγχου και ένα των ηθοποιών.

Στα πάρκα Disney προσέλαβαν ένα στρατό καταδοτών ντυμένους ως τουρίστες, για να παρακολουθούν τους εργαζόμενους. Πολλοί εργαζόμενοι ήθελαν να τα κάνουν γνωστά αλλά η Disney πάντοτε κατάφερνε να σταματήσει την αρνητική διαφήμιση. Μια εξαίρεση είναι τα άρθρα που δημοσιεύτηκαν στις 4 Νοεμβρίου 1966 στο “Noppa Valley Register” υπό τον τίτλο: «Σοβαρά παράπονα των εργαζομένων στη Disneyland με τα οποία καταγγέλλουν τα καταχρηστικά μέτρα ασφαλείας που κυριαρχούν στο μαγικό βασίλειο»
Ο καθηγητής νομικού δικαίου στο UCLA, David Sklansky, είχε πει σχετικά με τη Disney: «Ένα από τα σημαντικά προβλήματα είναι ότι δεν ξέρουμε τι πραγματικά αυτοί κάνουν –εάν ποτέ σταματούν να παρακολουθούν το προσωπικό. Η διοίκηση φυσικά δεν υφίσταται τέτοιους ελέγχους».

Ολόκληρο το παγκόσμιο σύστημα ενώθηκε για να στηρίξει τη δημόσια εικόνα της Disney, την επιθυμητή από τη μασονία εικόνα. Όταν κάτι το οποίο όλος ο κόσμος θεωρεί νόμιμο και ηθικό δεν δέχεται επίθεση από το παγκόσμιο σύστημα, τότε οι άνθρωποι θα πρέπει να υποπτεύονται ότι κάτι δεν πάει καλά. Γιατί τη Ντίσνεϋ δεν την αγγίζει κανείς;


Κύριε είσαι παντογνώστης. Γνωρίζεις πολύ καλά ότι Σε αγαπώ. Αξίωσέ με να Σε υπηρετώ με αφοσίωση και με αγάπη μέχρι την τελευταία μου αναπνοή.

Άβαταρ μέλους
ΦΩΤΗΣ
Δημοσιεύσεις: 10076
Εγγραφή: Κυρ Αύγ 19, 2012 12:18 pm
Τοποθεσία: ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΕΝΤΗ

Re: Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΤΩΝ ΑΘΩΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Δημοσίευσηαπό ΦΩΤΗΣ » Παρ Απρ 05, 2013 9:41 am

Η ROCK ΜΟΥΣΙΚΗ.

Αρκετοί συγγραφείς έχουν αποκαλύψει τη σχέση της ροκ μουσικής με το σεξ, το σατανισμό και τον αποκρυφισμό. Ωστόσο πολλοί γονείς εξακολουθούν να επιτρέπουν στα μικρά παιδιά τους και στους έφηβους να ασχολούνται με τη χέβυ-μέταλ ροκ μουσική. Οι γονείς είναι πια καιρός να δουν την πραγματικότητα και να αρχίσουν να ελέγχουν την κατάσταση. Παρατηρείστε τα ονόματα των πιο επιτυχημένων ροκ συγκροτημάτων καθώς και τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους.
Το συγκρότημα Judas Priest, έχει τεράστια επιτυχία στις ζωντανές εμφανίσεις στο Μάντισον Σκουέρ Γκάρντεν της Νέας Υόρκης. Το βλάσφημο άλμπουμ τους Defender of the Faith έσπασε ρεκόρ πωλήσεων. Επίσης μεγάλες πωλήσεις έκαναν τα άλμπουμ Hell Bent for Leather, Point of Entry, Ynleashed in the East και Screamihg for Venfenace. Στη Νεβάδα το 1985 δύο έφηβοι έκαναν συμφωνία να αυτοκτονήσουν αφού άκουσαν το άλμπουμ των Judas Priest Stained Glass και ενώ έπιναν οινοπνευματώδη και κάπνιζαν μαριχουάνα. Ο ένας σκοτώθηκε από τον πυροβολισμό ο άλλος έμεινε μόνιμα παραμορφωμένος για ολόκληρη τη ζωή του.
Οι Dead Kennedys, είναι ένα άλλο ροκ συγκρότημα. Δεν είναι μόνο το όνομά τους που είναι προσβλητικό. Το αποκρουστικό άλμπουμ τους Φράνκεκράιστ (ένας σατανικός συνδυασμός των ονομάτων του Φρακεστάιν και του Χριστού) συμπληρώνεται με ένα πόστερ προσεκτικά διπλωμένο
μέσα στη θήκη του δίσκου. Στο πόστερ με την πρώτη ματιά φαίνονται βλαστάρια από φασόλια να ξεπετάγονται από ένα παρτέρι. Μία πιο προσεκτική ματιά όμως προκαλεί απέχθεια καθώς φαίνεται ότι τα άκαμπτα επιμήκη αντικείμενα δεν είναι φυτά, αλλά αντρικά γεννητικά όργανα.
Στο συγκρότημα Def Jam και το νέο του άλμπουμ Slayer Reign in Blood, το πρώτο τραγούδι τους έχει ύμνους προς τον σατανά και τον Άδη.


Κύριε είσαι παντογνώστης. Γνωρίζεις πολύ καλά ότι Σε αγαπώ. Αξίωσέ με να Σε υπηρετώ με αφοσίωση και με αγάπη μέχρι την τελευταία μου αναπνοή.

Άβαταρ μέλους
ΦΩΤΗΣ
Δημοσιεύσεις: 10076
Εγγραφή: Κυρ Αύγ 19, 2012 12:18 pm
Τοποθεσία: ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΕΝΤΗ

Re: Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΤΩΝ ΑΘΩΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Δημοσίευσηαπό ΦΩΤΗΣ » Σάβ Απρ 06, 2013 8:58 am

Πῶς ὁ σατανισμὸς γαλουχεῖ τὰ παιδιά µας1


῾Ομιλία τοῦ Κ. Γ. Παπαδηµητρακόπουλου στὴν Μητρόπολη Σερρῶν καὶ Νιγρίτης κατὰ τὴν ἡµερίδα «Σατανισμὸς – ἕνα διαχρονικὸ ἀγκάθι», Σέρρες 26.11.09.


Σεβασµιώτατε, σεβαστοὶ πατέρες, ἀγαπητοὶ ἀδελφοί.
Καιρὸ τώρα ὁ ἀποκρυφισµὸς καὶ ὁ σατανισµός, τὰ δύο αὐτὰ μεγάλα πλο¬κάµια τῆς «νέας ἐποχῆς», ἔχουν στρέψει τὸ ἐνδιαφέρον τους στὴν πνευ¬µατικὴ ἀποπλάνηση τῆς νέας γενιᾶς. Οὐσιαστικὰ δὲ αὐτὸ ποὺ πε¬ρισ¬σότερο καὶ πάνω ἀπ' ὅλα ἐπιθυµοῦν εἶναι νὰ γαλουχήσουν κυριολεκτικὰ μὲ τὸ δικό τους διεφθαρµένο καὶ δαιµονικὸ «γάλα» κατ' ἀρχὴν τὰ νήπια κι ὕστερα τὰ παιδιά, τοὺς ἐφήβους καὶ τοὺς νέους! Μάλιστα σφοδρή τους ἐπιθυµία εἶναι ν' ἁρπάξουν τὰ παι¬διὰ ἀπ' τοὺς γονεῖς τους, γιατὶ μονάχα ἔτσι θὰ µπορέσουν νὰ ἐπιτύχουν τοὺς καταχθόνιους σκοπούς τους.
῾Η Alice Bailey, ἀπ' τοὺς βασικοὺς ἱδρυτὲς τῆς «νέας ἐποχῆς», ἀπευ¬θυ¬νόµενη στοὺς ὀπαδούς της, τοὺς εἶχε καλέσει νὰ δηµιουργήσουν μία «καινούργια συνείδηση» στοὺς νέους ἀνθρώπους! Ἐκεῖνο δὲ ποὺ πρέπει κατ' αὐτὴν νὰ γίνει εἶναι νὰ «εἰσβάλουν» στὸ μυαλὸ τῶν νέων, δηλαδὴ νὰ ἀλλοιώσουν τὸ φρονηµά τους, τὶς πεποιθήσεις, τὶς ἀπόψεις, τὶς ἀξίες καὶ τὸν προσανατολισµό τους, καὶ τελικὰ νὰ ἀποκτήσουν τὴ «νέα σκέψη» καὶ νὰ ζήσουν πλέον τὴ «νέα ζωή», δηλαδὴ τὴ δαιµονική!
Πρὸς τὸν (σατανικὸ) αὐτὸ σκοπὸ ἔχουν ἁπλώσει τὰ δίχτυα τους παντοῦ, σ' ὁτιδήποτε προκαλεῖ ἐνδιαφέρον στὴ νέα γενιά. Μάλιστα παρατηρεῖ κανεὶς πὼς κάθε φορὰ ὁ ἀποκρυφισµὸς καὶ ὁ σατανισµὸς ὅλο καὶ πιὸ πολὺ ἐκλαϊκεύονται, γιὰ νὰ µπορέσουν νὰ ἀγγίξουν καὶ τὶς πλέον μικρὲς ἡλικίες, προκειµένου ὁ Σατανᾶς ν' ἀγαπηθεῖ κι ἀπ' αὐτὰ ἀκόµη τὰ παιδιὰ καὶ τὰ νήπια! Ἕνα θέµα ποὺ ἀποτελεῖ τὸν μέγα καὶ ἀπώτερο στόχο τῆς ἑωσφορικῆς κίνησης τῆς «νέας ἐποχῆς».
Ξεκάθαρα τὸ λέµε. Ὅ,τι ἀπευθύνεται πιὰ στὴ νέα γενιὰ ἀπ' τὴν «διεθ¬νῆ τῶν πονηρῶν» δὲν κάνει τίποτ' ἄλλο παρὰ νὰ ἐπιχειρεῖ τὴν ἀνασύ¬στα¬ση τῆς ἀρχαίας πλάνης, δηλαδὴ τῆς εἰδωλολατρίας, μὲ τὴν ὁποία ὁ σατανᾶς πλανοῦσε τὴν ἀνθρωπότητα λατρευόµενος ὡς θεός! Μία πλάνη ποὺ κατήρ¬γησε ἡ ἐνανθρώπηση τοῦ Χριστοῦ καὶ ἡ ἐπικράτηση τῆς Ἐκ¬κλη¬σίας του, «ἐκβάλλοντας ἔξω» τὸν «ἄρχοντα τοῦ κόσµου τούτου»!
Ἀλλ' ἂς παρουµε τὰ πράγµατα μὲ τὴ σειρά τους...
Ἡ ὅλη παρουσίαση θὰ ἐπικεντρωθεῖ στὰ ἑξῆς τρία σηµεῖα:
1. Στοὺς τρόπους ποὺ χρησιµοποιοῦν γιὰ νὰ ἐπιτύχουν τοὺς κατα¬χθόνιους σκοπούς τους,
2. στὶς μεθόδους ποὺ ἄσκουν πρὸς τὴν κατεύθυνση αὐτή,
καὶ 3. στὰ μέσα ποὺ ἔχουν ἐπιστρατεύσει.

* * *

1

Κι ἂς ἀρχίσουμε ἀπ' τὸ πρῶτο, δηλαδὴ τοὺς τρόπους ποὺ χρησ鬵οποιοῦν. Λοιπὸν δὲν ὑπάρχει οὔτε ἕνα στοιχεῖο ἀπ' αὐτὰ μὲ τὰ ὁποῖα ἔρχεται σ' ἐπαφὴ ἡ νέα γενιά, ἀπ' τὰ ὁποῖα θέλγεται καὶ συγκινεῖται, ποὺ νὰ µὴν ἔχει ἐπιχειρηθεῖ νὰ ἀλλοιωθεῖ ἀπὸ τὸν ἀποκρυφισµὸ καὶ τὸν νεοσατανισµό, ὅσο κι ἂν αὐτὸ µᾶς φαίνεται παράξενο. Καὶ ποιά εἶναι αὐτά;
1. Τὸ παιδικὸ παιχνίδι,
2. τὸ παραµύθι καὶ τὰ ὅποια ἄλλα παιδικὰ καὶ νεανικὰ ἀναγνώσµατα,
3. τὰ ἠλεκτρονικὰ παιχνίδια, ἀπὸ τὰ game boy ὣς τὸ on line gaming,
4. οἱ κινηµατογραφικὲς ταινίες καὶ τὸ θέαµα γενικά,
5. ἡ µουσικὴ καὶ τὰ βίντεο κλίπ,
6. τὸ διαδίκτυο,
7. Τὸ τατουὰζ καὶ τὸ πίρσινγκ!
Ἀξίζει νὰ ποῦµε δυὸ λόγια γιὰ κάποιες ἀπ' τὶς κατηγορίες αὐτές, ἀφοῦ ὁ χρόνος δὲν µᾶς τὸ ἐπιτρέπει νὰ ἀναφερθοῦµε σὲ ὅλες.

Καὶ πρῶτα - πρῶτα γιὰ τὸ παιδικὸ παιχνίδι καὶ παραμύθι.
Τὸ πόσο σηµαντικὸ εἶναι γιὰ τὸ παιδὶ τὸ παιχνίδι καὶ τὸ παραµύθι εἶναι περιττὸ καὶ νὰ τὸ συζητᾶµε! Εἶναι καὶ τὰ δύο ἡ ἴδια του ἡ ζωή. Μέσα ἀπ' αὐτὰ μεγαλώνει, µαθαίνει, μιµεῖται, ἀποκτᾶ ἐµπειρίες, ἐκφράζεται, ἀνα¬πτύσ¬σεται, σκέπτεται, δρᾶ, διαπλάθεται, καλλιεργεῖ τὴ νοηµοσύνη, τὴν κρίση, τὴν παρατηρητικότητα, τὴ φαντασία του κ.λπ.. Συνεπῶς ὅποιος ἐλέγχει τὸ παιχνίδι καὶ τὸ παραµύθι τοῦ παιδιοῦ, ἐλέγχει καὶ τὸ ἴδιο τὸ παιδί!
Ὅταν δὲ λέµε παραµύθι, ἐννοοῦµε ὁτιδήποτε ἀφηγεῖται στὸ παιδὶ κάτι, ὅπως εἶναι τὰ κώµιξ, τὰ κινούµενα σχέδια, τὰ βιβλία καὶ τὰ περιοδικά. Λοιπὸν τόσο τὸ παιχνίδι ὅσο καὶ τὸ παραµύθι τοῦ παιδιοῦ σταδιακὰ ἀπ' τὴ δεκαετία τοῦ '80 κι ὕστερα, ὅλο καὶ κατακλύζεται ἀπ' τὸ ἑξῆς περι¬ε¬χό¬µε¬νο·
1. τὴν ὠµὴ βία καὶ τὸν ἐρωτισµό, ποὺ ἔχουν ὡς σκοπὸ τὴν ἀποµάκρυνση τῶν παιδιῶν ἀπ' τὶς ἀνυπέρβλητες ἀξίες τοῦ Εὐαγγελίου·
2. τοὺς ἥρωες ποὺ διαθέτουν ὑπερφυσικὲς καὶ πέραν πάσης λογικῆς δυ¬νά¬µεις, μὲ τοὺς ὁποίους ἐπιχειροῦν τὴ διαστρέβλωση τῆς ἰδέας ποὺ ἔχουν ἢ µποροῦν νὰ ἀποκτήσουν τὰ παιδιὰ γιὰ τὸν Θεὸ καὶ τὴν ὑποκατάστασή του μὲ αὐτούς, ὅπως εἶναι ὁ Μπάτµαν, ὁ He Man κ.λπ.·
3. τὸν φανερὸ ἢ καὶ κρυµµένο ἀποκρυφισµὸ καὶ σατανισµό, μὲ τὰ ὁποῖα μυοῦν τὰ παιδιὰ κατευθεῖαν στὸν σατανικὸ κόσµο!
καὶ 4. τὸν ἀπροκάλυπτο ἀποκρυφισµὸ καὶ σατανισµό.
Αὐτὸ δὲ τὸ τελευταῖο δὲν εἶναι τίποτ' ἄλλο ἀπὸ παιχνίδια μὲ κακό¬γου¬στες, τροµακτικὲς καὶ ἀπεχθεῖς φιγοῦρες, ποὺ σὲ ἀφήνουν ἐµβρόντητο ἀπ' τὸν ἀπαίσιο κόσµο ποὺ παρουσιάζουν. Ὅλα τους μὲ μία δαιµονική, αὐ¬στη¬ρή, ἀπρόσιτη, ἀπαίσια καὶ ἀποκρουστικὴ ἔκφραση μίσους καὶ χαιρε¬κα¬κίας, ὅλα τους ἀπεικονίσεις τοῦ σατανᾶ ἢ τοῦ φοβεροῦ κόσµου του! Καὶ παράλληλα μία ἔντονη προβολὴ ὅλων τῶν μαγικῶν συµβόλων, ὅπως τῶν φιδιῶν, τῶν νυχτερίδων, τῶν νεκροκεφαλῶν, τῶν πεντάγωνων ἀστεριῶν, τῶν ἀντεστραµµένων σταυρῶν κ.λπ.. Πρόκειται γιὰ ὠµὴ προβολὴ τῆς κό¬λασης, μὲ τὴν ὁποία καλεῖται νὰ παίξει ἕνα νήπιο ἢ ἕνα μεγαλύτερο παιδί!

Θὰ ἤθελα νὰ πῶ δυὸ λόγια καὶ γιὰ τὰ παιχνίδια, τὰ κινούµενα σχέδια καὶ τὰ ἀναγνώσµατα, ποὺ προβάλλουν τὸ ἀποκρυφιστικὸ καὶ νεοσατανι¬στικὸ στοιχεῖο μέσα ἀπὸ ὄµορφες, χαριτωµένες καὶ ἑλκυστικὲς φιγοῦρες, ὅπως γιὰ παραδειγµα τὸ μικρὸ ἀλογάκι πόνυ. Αὐτὰ τὰ πόνυ φαίνονται πὼς εἶναι κάποια συνηθισµένα ἄλογα, ποὺ ὅµως δὲν εἶναι. Ἂν τὰ προσέξει καλά, θὰ δεῖ κανεὶς πὼς ἔχουν μία ἰδιάζουσα μορφή. Ἄλλα εἶναι μονό¬κερα, δηλαδὴ µ' ἕνα κέρατο στὸ μέτωπο κι ἄλλα εἶναι μὲ φτερά. Τὰ ἄλογα αὐτὰ εἶναι γνωστὰ καὶ σὰν «πήγασος». Προέρχονται δὲ ἀπ' τὴν Ἑλληνικὴ καὶ τὴ Ρωµαϊκη μυθολογία.
Παίρνω ἀφορµὴ ἀπ' αὐτὸ νὰ πῶ πὼς αὐτὴ ἀ¬κριβῶς ἡ σύνδεση τῶν παι¬χνιδιῶν, τῶν κώµιξ καὶ τῶν κινουµένων σχε¬δί¬ων μὲ τὴν μυθολογία, καὶ μάλιστα μὲ τὴν ἀρχαία Αἴγυπτο, τὴν κοιτίδα αὐτὴ τῆς πιὸ ἀρχαίας καὶ τὴν πλέον γνήσιας εἰδωλολατρίας, συναντᾶται σὲ πολὺ μεγάλη ἔκταση. Πρόκειται γιὰ τὸν συνδετικὸ κρίκο τῶν παι¬χνι¬διῶν καὶ τῶν παραµυθιῶν μὲ τὸν ἀποκρυφισµὸ καὶ τὸν σατανισµό, ἀφοῦ ἡ μυθολογία ἀποτελεῖ ἕ¬να ἀπ' τὰ στοιχεῖα τους. Μὴν ξεχνοῦµε πὼς ἡ μυ¬θολογία παίζει ἀκρι¬βῶς αὐτὸ τὸν ρόλο. Ὑποκαθιστᾶ τὴν ὀρθὴ ἄποψη ποὺ ἔχει ἢ θὰ µπο-ροῦ¬σε νὰ ἔχει ὁ ἄνθρωπος γιὰ τὸν Θεό, μὲ τὰ εἴδωλα. Γι' αὐτὸ καὶ εἶ¬παν πὼς ἡ μυθολογία εἶναι ἡ θεολογία τῆς εἰδωλολατρί¬ας!
Ἐπιπλέον οἱ μονόκεροι εἶναι καὶ τὰ σύµβολα τῆς «νέας ἐποχῆς». Συγ¬κεκριµένα θεωροῦν τὸν «μονόκερο» ὡς τὸ σύµβολο ἀθωότητας καὶ καλο¬σύνης τοῦ μελλοντικοῦ κατακτητῆ ποὺ θὰ φέρει εἰρήνη στὴ γῆ! Κι αὐτὸς δὲν εἶναι ἄλλος ἀπ' τὸν ἀντίχριστο!
Νὰ ἀναφέρουµε κι ἕνα ἄλλο παραδειγµα μὲ τὰ ἐπίσης ἀθῷα, ὅπως νοµίζουµε, κινούµενα σχέδια μὲ τὰ «στρουµφάκια». Καὶ τί δὲν κάνει ἐκεῖ ὁ Δρακουµὲλ (προσέξατε ὄνοµα;), προκειµένου νὰ συλλάβει τὰ στρουµ¬φά-κια. Μαγικὲς συνταγὲς μὲ μαγικὰ βότανα καὶ ἀντικείµενα, λέει μαγικὲς λέξεις καὶ ἀκατανόητα μαγικὰ συνθήµατα, ἀπ' ὅπου βρίσκει ὁπωσδήποτε τὴ λύση! Ἔτσι τὸ νήπιο καὶ τὸ μικρὸ παιδὶ δὲν µαθαίνει νὰ ἐµπιστεύεται τὸν Θεὸ καὶ νὰ καταφεύγει σ' αὐτόν· τοῦ δηµιουργεῖται ἡ ἐντύπωση πὼς ἡ µαγεία εἶναι ἡ λύση ὅλων τῶν προβληµάτων!!!
Σ' ἕνα ἐπεισόδιο ποὺ παρακολούθησα ἔµεινα ἐµβρόντητος ἀπ' τὸ ἑξῆς. Ὁ Δρακουµέλ, ὁ κακὸς –ὑποτίθεται– μάγος ποὺ κυνηγᾶ τὰ στρουµφάκια (ὑπόψη ὅτι ὁ καὶ ὁ καλὸς Μπαρµπα-Στροὺµφ χρησιµοποιεῖ κι αὐτὸς τὴ µαγεία ἀλλὰ γιὰ καλὸ σκοπό!), σχεδιάζει ἕνα πεντάγραµµο ἀστέρι πάνω στὸ πάτωµα καὶ ἀνάβει κεριὰ σὲ κάθε του σηµεῖο. Μετὰ χορεύει μέσα στὸ πεντάγραµµο προφέροντας ἀκατανόητες μαγικὲς φράσεις. Εἶναι γνωστὸ δὲ ὅτι τὸ πεντάγραµµο αὐτὸ χρησιµοποιεῖται εὐρύτατα στὴ µαγεία καὶ συµ¬βο¬λίζει τὸν ἴδιο τὸν διάβολο. Ὡστόσο ἡ σκηνὴ δὲν τελειώνει ἔτσι εὔκολα. Ὁ Δρακουµὲλ λέει τὶς μαγικὲς φράσεις καὶ ἀνοίγει ἕνα μαγικὸ βιβλίο. Τότε ἕνα πνεῦµα (!!!) ἀφήνει τὸ βιβλίο καὶ µπαίνει στὸ σῶµα τοῦ Δρακουµέλ (δηλαδὴ πρόκειται ἐδῶ γιὰ καθαρὴ δαιµονοκαταληψία καὶ μάλιστα μὲ τὴν θέλησή του), ποὺ τοῦ δίνει τὴ δύναµη νὰ πολεµήσει τὰ στρουµφάκια!
Ἡ πιὸ πάνω σκηνή, δὲν εἶναι παρὰ ἕνα πραγµατικὸ μάθηµα µαγείας, καὶ μάλιστα μέσα ἀπ' τὰ ὑποτιθέµενα ἀθῷα στρουµφάκια, ποὺ ἔχουν πα¬ρακολουθήσει, τὴν ἴδια ἢ μὲ ἄλλο σενάριο, σ' αὐτὰ τὰ κινούµενα σχέδια ἢ καὶ σὲ τόσα ἄλλα, ἑκατοµµύρια παιδιὰ σ' ὅλο τὸν κόσµο! Ἔτσι τὸ παιδὶ µαθαίνει καὶ τὸ πῶς νὰ χρησιµοποιεῖ τὰ παιχνίδια του, ἀφοῦ ὅλα σχεδὸν τὰ κινούµενα σχέδια κυκλοφοροῦν καὶ σὲ παιχνίδια. Μπορεῖ κι αὐτὸ νὰ ζωγραφίσει ἕνα πεντάγραµµο στὸ πάτωµα ἢ στὸ χῶµα καὶ νὰ κάνει ὅ,τι καὶ ὁ Δρακουµέλ. Γιατί ὄχι;

Τί νὰ πεῖ κανεὶς γιὰ τὰ παιδικὰ καὶ νεανικὰ ἀναγνώσµατα;
Τὸ πλέον χαρακτηριστικὸ παραδειγµα ἐδῶ εἶναι αὐτὸ μὲ τὸ Χάρι Πό¬τερ. Ἐδῶ δὲν πρόκειται γιὰ κάποια συνηθισµένα παραµύθια, ἔστω καὶ μὲ μάγους καὶ ξωτικά, ὅπως πολλοὶ ἀφελῶς πιστεύουν. Πρόκειται σαφῶς γιὰ «πρακτικοὺς ὁδηγοὺς µαγείας», γιὰ «ἐγχειρίδια τοῦ ἀποκρυφισµοῦ», ἀκό-µη δὲ καὶ γιὰ «παιδικὴ ἐγκυκλοπαίδεια τοῦ σατανισµοῦ», ὅπως ὀρθὰ εἶ¬παν. Γιὰ βιβλία ποὺ προβάλλουν τὸ κακὸ μὲ πολὺ «ὡραῖο» τρόπο, προ¬κε鬵ένου ὁ σατανᾶς ν' ἀγαπηθεῖ καὶ μάλιστα ἀπ' τὰ παιδιὰ καὶ τοὺς ἐφήβους!
Σαφέστατα πρόκειται γιὰ βιβλία κατάµεστα ἀπὸ σατανιστικὰ σύµβολα καὶ µηνύµατα ποὺ χωρίζουν τοὺς ἀνθρώπους στὸν ...ὑπέροχο κόσµο τῶν μάγων, καὶ ἡµῶν τῶν ὑπολοίπων τῶν ἀποκαλουµένων ὑποτιµητικὰ «μάγκλ», δηλαδὴ τῶν µὴ μάγων, τῶν ἀπίστων! Γιὰ βιβλία ποὺ τονίζουν πὼς οἱ μάγοι εἶναι δύο εἰδῶν· οἱ «καλοί», ὅπως ὁ Χάρι Πότερ, τοὺς ὁποί¬ους πρέπει νὰ μιµηθοῦµε ὅλοι καὶ βεβαίως ὅλα τὰ παιδιά, καὶ οἱ «κακοὶ» µάγοι. Θὰ λέγαµε οἱ «λευκοὶ» καὶ οἱ «µαῦροι». Κατὰ τὸ «λευκὴ µαγεία» καὶ τὸ «µαύρη µαγεία». Ἔτσι ἡ «λευκὴ» µαγεία εἶναι ἡ καλή, πρέπει ὅλοι νὰ τὴν χρησιµοποιοῦµε, γιὰ νὰ ἀντιµετωπίζουµε τὰ προβλήµατα μάς, ἐνῷ ἡ «µαύρη» εἶναι ἡ κακή, γιατὶ τὴν χρησιµοποιοῦµε γιὰ κακὸ σκοπό, π.χ. νὰ ἐκδικηθοῦµε κάποιον.
Γιὰ βιβλία ποὺ ἐπισηµαίνουν πὼς αὐτὸ ποὺ χωρίζει τοὺς ἀνθρώπους σὲ μάγους καὶ μάγκλ, ἀλλὰ καὶ τοὺς μάγους σὲ καλοὺς καὶ κακούς, εἶναι ἡ σατανικὴ (ὑπερ)δύναµη! Ἔτσι ἀνάλογα μὲ τὸ ποιοί τὴν κατέχουν, πόσο τὴν κατέχουν καὶ πῶς τὴν χρησιµοποιοῦν ἔχουµε καὶ τὸ «εἶδος» τῶν ἀν¬θρώ-πων, τὴν «ἀξία» τους, τὰ «χαρίσµατά» τους καὶ στὸ τέλος τὰ γνωστὰ φρικτὰ ἀποτελέσµατα.
Παίρνω καὶ πάλι ἀφορµὴ ἀπ' αὐτὸ νὰ πῶ πὼς πολλὰ ἀπὸ τὰ παιδικὰ παιχνίδια, τὰ κινούµενα σχέδια, τὰ ἠλεκτρονικὰ παιχνίδια κ.λπ. δὲν κάνουν τίποτ' ἄλλο ἀπ' τὸ προβάλλουν αὐτὴ τὴν ὑπερδύναµη, τὴν ἀποκαλούµενη power, τὴν ὁποία διαθέτουν οἱ γνωστοὶ δαιµονικοὶ ὑπερήρωες, ποὺ σὲ κά¬νει ἀσυναγώνιστο. Τὴν δύναµη αὐτὴ τὴν ὑπεράνθρωπη ὁ σατανᾶς τὴν δίνει σὲ κάθε του ὀπαδό, ἀνάλογα μὲ τὸ πόσο ἀφοσιωµένος τοῦ εἶναι! Μὴν ξεχνοῦµε δὲ πὼς τὸ κίνητρο πολλῶν νέων καὶ ἄλλων ποὺ καταφεύγουν στὸν σατανισµὸ εἶναι αὐτὴ ἀκριβῶς ἡ ἀπόκτηση τῆς δύναµης!
Στὴ συνέχεια ὅλα τὰ βιβλία τοῦ Χάρι Πότερ τονίζουν καθαρὰ πὼς τὰ πάντα λύνονται διὰ τῆς µαγείας. Αὐτὸ εἶναι καὶ τὸ ὑπέρτατο δίδαγµά τους. Προβάλλουν ἀκόµη τὰ μαγικὰ σύνεργα, ὅπως εἶναι τὰ μαγικὰ βιβλία, τὸ μαγικὸ ραβδὶ (κάτι σὰν τὸν σταυρὸ τὸν δικό μας), τὰ ξόρκια (κάτι σὰν τὶς πρoσευχὲς τὶς δικές μας), τὰ μαγικὰ ποτὰ καὶ τὰ προστατευτικὰ μα¬γι¬κὰ φυλαχτά, τὶς καταστροφικὲς κατάρες. Προβάλλουν ἐπίσης τὰ μαγικὰ σύµβολα, ὅπως τὰ φίδια, τοὺς δράκους καὶ τὰ τέρατα, τὸν μόνοκερο (νά τος κι ἐδῶ πάλι), τὰ κερασφόρα ὄντα (δηλαδὴ τὰ ὄντα ποὺ φέρουν κέρατα), τὸ οὐράνιο τόξο (σύµβολο κι αὐτὸ τῆς «νέας ἐποχῆς»), τὴ νεκρο-κε¬φαλή, τὴ νυχτερίδα, τὴ φιλοσοφικὴ λίθο κ.λπ.. Μιλᾶνε γιὰ πνευµα¬τιστι¬κὲς τεχνικές, γιὰ φαντάσµατα, βρικόλακες, στοιχειωµένα σπίτια, τὴν αὐτό¬µα¬τη γραφή, τὸ διαβασµα τῆς σκέψης τῶν ἄλλων, τὶς ποικίλες μετᬵορ¬φώσεις, μεταφορὰ ἀνθρώπων καὶ ἀντικειµένων ἀπὸ τόπο σὲ τόπο κ.λπ.. Μιλᾶνε ἀκόµη γιὰ δαιµονικὲς ὀντότητες, ὅπως εἶναι τὰ τελώνια, οἱ νεράιδες, οἱ καλικάντζαροι, τὰ ξωτικά, οἱ λυκάνθρωποι, καὶ γιὰ μυθολογι¬κὰ ζῷα καὶ ὀντότητες-σύµβολα, ὅπως ἡ κουκουβάγια, ἡ ἀράχνη, τὰ φτερωτὰ ἄλογα, ὁ φοίνικας, οἱ κένταυροι κ.λπ.. Ἀναφέρονται δὲ καὶ στὴν ἀριθµολογία, τὴν µαντική, τὴν ἀστρολογία, τὴν μελέτη τῶν ἀρχαίων ρούνων κ.λπ.. Λοιπὸν τὰ βιβλία αὐτὰ διαβάστηκαν πολὺ ἀπὸ ἑκατοµµύρια παιδιὰ σ' ὅλο τὸν κόσµο, ποὺ τὰ εἶδαν καὶ σὲ ταινίες, τὰ ἔπαιξαν καὶ σὲ παιχνίδια ἠ¬λεκτρονικὰ καὶ ἄλλα, ἔβαλαν πολλὰ ἀπ' τὰ πρόσωπα καὶ τὶς παρα¬στά¬σεις τους στὰ δωµάτια, τὰ τετράδια καὶ τὰ βιβλία τους, δηλαδὴ τὰ ἔζησαν γιὰ τὰ καλά!

Ἂς δοῦμε τώρα τὸ θέµα τῆς μουσικῆς.
Λοιπὸν δὲν εἶναι ὅτι ἡ µουσικὴ µᾶς συντροφεύει πάντοτε καὶ βρίσκεται πρωταγωνιστὴς σὲ κάθε ἐκδήλωση τῆς ζωῆς μας, ἀλλ' ἔχει κι ἕναν διπλὸ χαρακτῆρα· ἐξευγενίζει, ἀλλὰ καὶ ἐξαγριώνει· συγκινεῖ, ἀλλὰ καὶ ἀναστα¬τώ¬νει· ἐνθουσιάζει, ἀλλὰ καὶ ἀποθαρρύνει· ἠρεµεῖ, ἀλλὰ καὶ ἐρεθίζει· κερδίζει τὴν καρδιά, ἀλλὰ καὶ τὴν στρέφει ὅπου θέλει· ἔχει ἐξηµερωτικὴ δύναµη, ἀλλὰ καὶ θηριοποιεῖ τὸν ἄνθρωπο! ῾Οπότε πῶς εἶναι δυνατὸν νὰ ἐξαιρεθεῖ ἀπὸ τοὺς σκοποὺς καὶ τὰ σχέδια τῆς «νέας ἐποχῆς»; Ἴσα ἴσα μὲ αὐτὴν µποροῦν νὰ ἐπηρεάσουν σὲ μεγάλο βαθµὸ καὶ νὰ διαφθεί¬ρουν τὴν παγκόσµια νεολαία! Ἄραγε τί θὰ µποροῦσαν νὰ ἐπιτύχουν, ἂν ὁ κάθε λαὸς διατηροῦσε τὴν ὅποια µουσική του κληρονοµιά, ὅπως ὁ δικός µας λαὸς τὴ βυζαντινὴ µουσικὴ καὶ τὸ δηµοτικὸ τραγοῦδι;
Καὶ τί ἔκαναν λοιπόν; Παγκοσµιοποίησαν τὴ µουσική, ὅπως τόσα ἄλ¬λα! Αὐτὸ μὲ δυὸ λόγια σηµαίνει· τέλος στὶς µουσικὲς παραδόσεις καὶ τὶς µουσικὲς ἀξίες τῶν λαῶν ποὺ γνωρίζουµε· τέλος καὶ στὶς δηµιουργίες τῶν ἐπιµέρους καλλιτεχνῶν. Τώρα πιὰ ὅλος ὁ πλανήτης θὰ ἀκούει μία µουσικὴ ἢ τὰ µουσικὰ ρεύµατα ἐκεῖνα ποὺ θὰ προέρχονται, ὅπως ὅλα τῆς παγκο-σµι¬ο¬ποίησης, ἀπὸ τὶς ΗΠΑ!
Πρὸς τὴν κατεύθυνση αὐτὴ ἐκεῖ στὶς ἀρχὲς τῆς δεκαετίας τοῦ '60 δηµιουργοῦν ἐκ τοῦ µηδενὸς τὸ πρῶτο µουσικὸ ρεῦµα στὴν ἱστορία τῆς ἀν¬θρωπότητας! Πρόκειται γιὰ τὸ ρόκ. Καὶ μὲ τὰ τόσα παρακλάδια ἢ πα¬ράγωγά του βέβαια, γιὰ νὰ ἔχουµε τὴν ψευδαίσθηση τοῦ πλουρα¬λι¬σµοῦ καὶ τῆς μεγάλης ποικιλίας στὸ µουσικὸ στερέωµα! Ἅπαντα δὲ τὰ μέσα χρησιµοποιοῦνται συστηµατικὰ καὶ ὀργανωµένα γιὰ τὴν ἐπικράτησή του, μὲ τὴν σκόπιµη ἀδιαφορία ἢ καὶ τὴν κρυφὴ ὑποστήριξη τῶν κυβερ¬νή¬σεων ὅλων τῶν χωρῶν τῆς γῆς!!! Αὐτὴ ἡ παγκόσµια κυριαρχία τοῦ ρὸκ δὲν ἔγινε βέβαια γιὰ τὶς πωλήσεις τῶν δίσκων ἢ τὰ κέρδη τῶν ἑταιρειῶν, αὐτὰ καθ' ἑαυτά! Ἔγιναν καὶ γιὰ τὴν χειραγώγηση τῆς νεολαίας πρὸς ὅ,τι ἀµαρτωλό, ἀρνητικό, κακό, ὡς καὶ τὴν µύησή της στὸν σατανισµὸ ἀκόµη!
Γράφει τὸ περιοδικὸ «Heavy Metal» (τ. 15)· «Τὸ Heavy Metal, τὸ κόκκινο πανὶ γιὰ τοὺς κριτικοὺς καὶ τοὺς ἀνήσυχους γονεῖς, κρατάει γερὰ στὰ νύχια του τοὺς παραγωγοὺς τῶν δίσκων καὶ τὰ παιδιὰ ὅλου τοῦ κόσµου...»!!! Ἔγραψε τὸ περιοδικὸ «Πὸπ καὶ Ρόκ»· «Μάγοι, µά¬γισ¬σες, ξωτικά, φαντάσµατα, χαµένοι κόσµοι, δαίµονες, βρικόλακες, µαύ¬ρη καὶ λευκὴ µαγεία, πνεύµατα, ξόρκια παρελαύνουν μέσα στοὺς στί¬χους τῶν µουσικῶν τοῦ ρόκ... Τὸ 90% τῶν ρὸκ συγκροτηµάτων ἔχουν ἀναφερθεῖ ἔστω καὶ μία φορὰ σὲ τέτοια θέµατα»!!! Ἐξ ἄλλου ἡ Alice Bailey, ἐκ τῶν θεµελιωτῶν τῆς «νέας ἐποχῆς» –ὅπως εἴ¬παµε–, εἶχε διακη¬ρύ-ξει πὼς ἡ µουσικὴ εἶναι «ἕνα ἀπὸ τὰ πιὸ σύγχρονα μέσα ἐπηρεασµοῦ τῶν µαζῶν, ἐνῷ ἀποτελεῖ μέρος τῆς ὅλης προσπάθειας γιὰ τὴν ὑποδοχὴ ἀπὸ τοὺς νέους τῶν ἰδεῶν τῆς “νέας ἐποχῆς”».
Ἀλλὰ γιατί διάλεξαν τὸ ρόκ; Γιατὶ ἁπλούστατα προσφέρεται. Οἱ ρίζες του βρίσκονται χωρὶς ὑπερβολὴ στὸν σατανισµό! Ἀντλεῖ τὴν καταγωγή του ἀπὸ τὴν Ἀφρική, τὴ Ν. Αµερική καὶ τὶς lνδίες, ὅπου ὑπάρχουν ἔθιµα καὶ τελετὲς ποὺ γίνονται μὲ τὴ συνοδεία αὐτῆς τῆς µουσικῆς. ὅπως µαγεῖες, σεξουαλικὰ ὄργια, λατρεία τοῦ σατανᾶ. Μεταφέρθηκε δὲ στὴν ᾿Αµερικὴ ἀπὸ τὸ 1619, τότε μὲ τοὺς πρώτους Ἀφρικανοὺς σκλάβους. Ἡ µουσικὴ αὐτὴ ἦταν τελετουργικὴ πρωτόγονων Ἀφρικανικῶν θρησκειῶν. Μ' αὐτὴν οἱ μάγοι-ἱερεῖς τῶν εἰδώλων καλοῦσαν τὰ «ἀκάθαρτα πνεύµατα», τοὺς δαί¬µο¬νες δηλαδή, ποὺ ἔφθαναν ἀµέσως κι ἐνεργοῦσαν κατὰ περίπτωση!!! Δὲν εἶναι τυχαῖο ποὺ ὁ Τζὼν Λένον εἶχε πεῖ· «Τὸ καλύτερο ρὸκ ἒντ ρὸλ εἶναι πρωτόγονο. Ὁ ἦχος του ἦρθε ἀπὸ τὴ ζοῦγκλα»!!! Μάλιστα οἱ ρυθµοὶ τοῦ ρὸκ πηγάζουν ἀπ' τὶς τελετὲς τοῦ βουντοῦ! Ὑπόψη ὅτι ἡ λέξη βουντοὺ προέρχεται ἀπ' τὸ «vaundoum» ποὺ σηµαίνει πνεύµατα!!!
Ἀπ' τὸ ξεκινηµά του τὸ ρὸκ ὑµνεῖ σαφῶς τὸν διάβολο. Τὸ κεφάλαιο αὐ¬τὸ ξεκίνησε μὲ τὴν Ἔλβις Πρίσλεϊ μὲ τὸ ἄλµπουµ «Εἶσαι ὁ διάβολος με¬ταµορφωµένος» καὶ συνεχίστηκε μὲ τοὺς Μπήτλς μὲ τὰ γνωστὰ ἄλµπουµ «῾Ο διάβολος στὴν καρδιά της», «Τὸ λευκὸ ἄλµπουµ τοῦ διαβόλου» κ.λπ.. Συγκροτήµατα καὶ τραγουδlστὲς ἔχουν φθάσει στὸ φοβερὸ σηµεῖο νὰ ἔ¬χουν «ἐµπνευστεῖ» τὸ ὀνοµά τους ἀπ' τὸν σατανισµό! Ὅπως οἱ AC/DC, ποὺ σηµαίνει «Anti-Christ / Death to Christ» δηλαδὴ «Ἀντίχριστος / θάνατος στὸν Χριστό», οἱ «Kiss» ποὺ σηµαίνει «Kings in Satan's Service», δηλαδὴ «βασιλεῖς στὴν ὑπηρεσία τοῦ σατανᾶ», «Lucifer» ποὺ σηµαίνει «κύριος τῶν δαιµόνων καὶ ἄρχων τοῦ σκότους» κ.λπ..
Ὁ γνωστὸς τραγουδιστὴς Alice Cooper εἶπε σὲ συνέντευξή του τὰ ἑξῆς φοβερὰ γιὰ τὸ πῶς πῆρε αὐτὸ τὸ ὄνοµα. «Ἐδῶ καὶ μερικὰ χρόνια πῆγα σὲ μία συγκέντρωση πνευµατισµοῦ, ὅπου ὁ Norman Backley ἱκέτευσε τὸ “πνεῦµα” νὰ ἀκουστεῖ. Τὸ “πνεῦµα” δήλωσε τὴν παρουσία του καὶ µοῦ μίλησε. Μοῦ ὑποσχέθηκε, σ' ἐµένα καὶ τὸ συγκρότηµά µου, τὴν δόξα, τὴν παγκόσµια κυριαρχία στὴ µουσικὴ ρὸκ καὶ πληθώρα πλούτου. Τὸ µόνο πρᾶγµα ποὺ µοῦ ζήτησε ὡς ἀντάλλαγµα ἦταν νὰ τοῦ ἀφήσω τὸ σῶµα µου, γιὰ νὰ μὲ κυριεύσει αὐτὸ τὸ πνεῦµα! Σὲ ἀντάλλαγµα τῆς κατοχῆς τοῦ κορµιοῦ µου ἔγινα διασηµος σὲ ὅλο τὸν κόσµο, Γιὰ νὰ γίνει τοῦτο, πῆρα τὸ ὄνοµα μὲ τὸ ὁποῖο αὐτὸ τὸ “πνεῦµα” δήλωσε τὴν ταυτότητά του στὴ συγκέντρωση. Ἀναγνωρίστηκα λοιπὸν παγκόσµια...»
Πολλὰ ρὸκ συγκροτήµατα ἔχουν ὡς σήµα τους τὸν κεραυνό. Τὸ σύµβολο αὐτὸ ἦταν τοῦ σκανδιναυοῦ θεοῦ Θώρ, ποὺ ἑρµηνεύεται «σατανᾶς». Πρόκειται γιὰ τοὺς WASP, Electric, Slayer, AC/DC, Black Sabbath κ.λπ. Ὑπόψη ὅτι τὸ σύµβολο αὐτὸ ἔχει καὶ στὸ μέτωπό του ὁ Χάρι Πότερ, τὸ ἴδιο σῆµα εἶχαν καὶ τὰ φονικὰ ΕΣ-ΕΣ τοῦ Χίτλερ!
Ὁ χρόνος δὲν µᾶς ἐπιτρέπει νὰ ἀναφέρουµε τὸ πλῆθος τῶν συγ¬κρο¬τ笵άτων ποὺ ἀνενδοίαστα καὶ προκλητικὰ ὑµνοῦν τὸν διάβολο σὲ συγ¬κε¬κρ鬵ένα τραγούδια μὲ τοὺς φοβεροὺς στίχους τους. Μόνο τοῦτο θὰ ποῦµε. Πὼς ἀκόµη κι αὐτὰ τὰ ἐξώφυλλα τῶν δίσκων βλέπει κανεὶς νὰ εἶναι κα¬τά¬φορ¬τα ἀπὸ σατανικὰ σύµβολα (ὅπως ἀναποδογυρισµένα τρίγωνα καὶ σταυ¬ρούς, πυραµίδες, πεντάγραµµα, ἑξάγραµµα, μαγικοὺς κύκλους), ἢ σκηνὲς ἀπὸ µαῦρες λειτουργίες, βρικόλακες καὶ πλῆθος ἀπὸ ἄλλες μορφές, ποὺ θυµίζουν τὸν διάβολο, τὴ φρίκη, τὸν θάνατο, τὴν κόλαση!
Ὁ ἅγιος Ἰωάννης Χρυσοστοµος τονίζει πολὺ ὡραῖα τοῦτο· «Μάθε νὰ ψάλλεις καὶ θὰ δεῖς τὴν ἡδονὴ τοῦ Πνεύµατος... Διότι οἱ ψάλλοντες πλη¬ροῦνται Πνεύµατος ἁγίου, ὅπως αὐτοὶ ποὺ τραγουδοῦν τὰ σατανικὰ τραγούδια πληροῦνται πνεύµατος ἀκαθάρτου».
Ναί, αὐτὴ ἡ µουσικὴ δὲν δηµιουργήθηκε καὶ δὲν προβάλλεται τόσο πολὺ μὲ ὅλα της τὰ παρακλάδια, γιὰ νὰ µᾶς ψυχαγωγήσει. Τὸ παιχνίδι µαζί της εἶναι σαφῶς ἐπικίνδυνη ἐνασχόληση.

Ἔπειτα ἔχουµε τὸ θέαμα, καθαρὰ ἀποκρυφιστικοῦ καὶ σατανι¬στι¬κοῦ περιεχοµένου.
Πρόκειται γιὰ ταινίες μὲ περιεχόµενο πραγµατικὰ ἀλλόκοτο, ἀπαίσιο καὶ ἀποτρόπαιο, ποὺ σκορπᾶ παντοῦ τὴ φρίκη, τὸ δέος, τὸν τρόµο, τὴν ἀνατριχίλα, τὴν ἀκαταστασία, τὸ χάος· ταινίες ποὺ ὑµνοῦν τὸν διάβολο ἢ καὶ τὸν ἐπικαλοῦνται εὐθέως, ἀδιάντροπα καὶ χωρὶς κανένα δισταγµό! Οἱ ταινίες αὐτὲς δὲν εἶναι ἄλλες ἀπὸ τὰ θρίλερ, τὶς «ταινίες τρόµου», τὶς «ταινίες ἀγωνίας καὶ μυστηρίου», τὶς «ταινίες τοῦ φανταστικοῦ», ὅπως ἀποκαλοῦνται, καὶ τὶς περισσότερες ἀπ' τὶς λεγόµενες «ταινίες ἐπιστηµονικῆς φαντασίας». Καὶ συγκεκριµένα μιλᾶµε γιὰ
1. ταινίες μὲ βρικόλακες, λυκάνθρωπους, δράκουλες, βαµπίρ, ζόµπι καὶ νεκροζώντανους!
2. ταινίες μὲ στοιχειωµένα κτίρια, φαντάσµατα κ.λπ.·
3. ταινίες μὲ δαιµονισµένους, μάγους, γιγαντιαῖα χταπόδια, ἀπλησίαστα φίδια, ἐξωγήινες ὑπερµεγέθεις γάτες!
4. ταινίες μὲ αἱµατοβαµµένα καὶ μὲ τὸν πιὸ ἀπαίσιο, ἀπάνθρωπο, ἀπο¬τρόπαιο καὶ μοχθηρὸ τρόπο κατακρεουργηµένα πτώµατα!
Κι εἶναι ν' ἀπορεῖ κανεὶς πῶς ἡ φαντασία τοῦ ἀνθρώπου µπόρεσε νὰ συλλάβει τόσο πολλὰ µὰ καὶ τόσο ἀποτρόπαια πράγµατα. Τὰ συλλαµβάνει ἢ τῆς τὰ ἐµπνέει κάποιος ἄραγε;
Ταινίες ποὺ γίνονται καὶ ὑπερπαραγωγὲς καὶ κατακλύζουν ἀκόµη καὶ τὰ παιδιά, ὅπως ὁ Δράκουλας καὶ ὁ Μπάτµαν γιὰ παραδειγµα. Καὶ µἡ νοµίσουµε ὅτι αὐτὲς οἱ ταινίες εἶναι περιορισµένες. Ἀντίθετα εἶναι πάρα πολλές, προβάλλονται συνέχεια ἀπ' τὰ τηλεοπτικά µας κανάλια, ἐκεῖ τὶς μεσονύχτιες ἢ μεταµεσονύχτιες ὧρες, κι ἔχουν καὶ ὀπαδούς. Ἂν δεῖτε τὸ ἑβδοµαδιαῖο πρόγραµµα τῶν τηλεοπτικῶν καναλιῶν, τότε θὰ ἐκπλαγεῖτε γιὰ τὴν ἔκταση ποὺ ἔχουν.
Καὶ τί σύµπτωση! Αὐτὲς οἱ ἀπαίσιες, τροµακτικὲς καὶ δαιµονικὲς φι¬γοῦρες τούτων τῶν ταινιῶν, τὸ ἴδιο τὸ περιεχόµενό τους, γίνονται παιδικὰ παιχνίδια, κινούµενα σχέδια, µπαίνουν στὰ game boy καὶ σ' ὅλα τὶς παι-χνιδοµηχανὲς καὶ τὰ κοµπιοῦτερ τῶν παιδιῶν, στὰ τετράδια καὶ τὰ βιβλία τους, ἀκόµη καὶ στὰ ροῦχα τους καὶ τὰ δωµάτια τους. Οἱ ταινίες αὐτὲς βγάζουν τοὺς ἐφήβους καὶ τοὺς νέους ἀπ' τὸν κόσµο τῆς πραγµατικότητας, γιὰ νὰ τοὺς εἰσάγουν στὶς ἄλλες, τὶς δαιµονικὲς πραγµατικότητες!
Μὴν ξεχνοῦµε πὼς τὸ θέαµα εἶναι ἡ μεγαλύτερη ἐπιχείρηση στὸν κόσµο μετὰ τὸν τουρισµό! Καὶ πὼς πωλοῦνται 1 δισεκ. εἰσιτήρια στοὺς κινηµα¬το¬γράφους κάθε χρόνο! κ.λπ.. Οἱ 10 πρῶτες σὲ εἰσπράξεις ταινίες ὅλων τῶν ἐποχῶν ξέρετε ποιές εἶναι; Ἀκοῦστε· ὁ «Τιτανικός» (600 ἑκατομμύρια $), «῾Ο πόλεμος τῶν ἄστρων» 1 καὶ 2 (490 ἑκατομμύρια $ καὶ 431 ἑκατομ¬μύρια $), «῾Ο ἐξωγήινος» (433 ἑκατομμύρια $), «Σρέκ» (411 ἑκατομμύρια $), «Spider man» (408 ἑκατομμύρια $), «῾Ο ἄρχοντας τῶν δαχτυλιδιῶν» [μὲ τὶς δύο ἐκδοχές του] (377 ἑκατομμύρια $ καὶ 341 ἑκατομμύρια $), «Τὰ πάθη τοῦ Χριστοῦ» (370 ἑκατομμύρια $) καὶ τὸ «Jurassic park» (357 ἑκατομμύρια $). Ἂν ἀφαιρέσουµε τὸν «Τιτανικὸ» καὶ «Τὰ πάθη τοῦ Χριστοῦ», οἱ ἄλλες 8 εἶναι μὲ ἔντονο τὸ ἀποκρυφιστικὸ καὶ σατανιστικὸ στοιχεῖο στὸ περιεχόµενό τους.
Οἱ 10 πιὸ ἐµπορικοὶ ἥρωες γιὰ παιδιὰ παγκοσµίως εἶναι, σύµφωνα μὲ τὸ ἀμερικανικὸ περιοδικὸ «Forbers», ὁ Μίκυ Μάους, ὁ Γουίνι τὸ ἀρκου¬δάκι, ὁ ἄρχοντας τῶν δαχτυλιδιῶν, ὁ Χάρι Πότερ, ὁ Νέμο, ὁ Γιούγκι-ο, Μπὸμπ ὁ σπόγγος, Σπάιντερμαν, Χί-μαν καὶ Πόκεμον. Τί σύµπτωση λοι¬πὸν κι ἐδῶ! Πάνω ἀπ' τὰ μισὰ εἶναι τοῦ ἰδίου περιεχοµένου.

Δὲν εἶναι δυνατὸν νὰ µὴν ποῦμε κάτι καὶ γιὰ τὰ ἠλεκτρονικὰ παι¬χνίδια.
Ἄραγε γιὰ ποιό λόγο ζητᾶ ἕνα παιδὶ φορτικὰ ἀπ' τοὺς γονεῖς του τὴν ἀγορὰ ἑνὸς ἠλεκτρονικοῦ ὑπολογιστῆ; Ἢ στὸ τέλος πῶς καταλήγει νὰ τὸν χρησιµοποιεῖ; Δυστυχῶς, γιὰ τὰ ἠλεκτρονικὰ παιχνίδια. Ἤδη στὶς ΗΠΑ τὸ 76% τῶν προσωπικῶν η/υ χρησιµοποιεῖται γιὰ παιχνίδια. Τώρα ἔχει προ¬κύψει καὶ ἡ µόδα τὰ παιχνίδια αὐτὰ νὰ γίνονται καὶ μέσῳ διαδικτύου καὶ μὲ ἄλλους παῖκτες, ὁπουδήποτε κι ἂν βρίσκονται στὸν πλανήτη. Ναί, τὸ ἐνδιαφέρον τῶν παιδιῶν γιὰ τοὺς ἠλεκτρονικοὺς ὑπολογιστὲς με¬τατρέπεται τελικὰ σὲ μία μεθυστικὴ καὶ µανιακὴ ἐνασχόληση μὲ τὰ ἠ¬λεκτρονικὰ παιχνίδια, τὸ σύνολο τῶν ὁποίων δὲν εἶναι τίποτ' ἄλλο, παρὰ μία πύλη γιὰ τὴν εἰσαγωγὴ τῶν παιδιῶν στὸν ἀποκρυφισµό, τὴ µαγεία καὶ τὸν σατανισµό.
Ἔγραψε κάποια ἐφηµερίδα· «Ἀπὸ τὴ Βοστώνη ὣς τὸ Βερολίνο, ἀπὸ τὴν Τζακάρτα ὣς τὸ Τζιµπουτὶ τὰ παιδιὰ κόβουν κεφάλια, ξεριζώνουν καρδιές, πίνουν αἷµα µαζὶ μὲ τοὺς βρικόλακες, ὑποδύονται τοὺς λυκάν¬θρω¬πους, κάνουν σατανιστικὲς ἐπικλήσεις, βρίσκονται σὲ τάφους, τὰ βά¬ζουν μὲ ζόµπι καὶ ἄλλα τέρατα, συµµετέχουν σὲ σκηνὲς µαγείας, κάνουν χρήση μαγικῶν συµβόλων, λένε ξόρκια, χρησιµοποιοῦν τὴ µαγεία κ.λπ., προκειµένου νὰ νικήσουν...»!!!
Ἀκόµη καὶ τὰ τροµακτικότερα θρίλερ δὲν µποροῦν νὰ συγκριθοῦν μὲ ὁ¬ρισµένα παιχνίδια. Σ᾿ αὐτὰ κερδίζεις, ἂν σκοτώσεις ὅσους περισσότερους µπορεῖς, ἂν χρησιµοποιήσεις τὴ βία ἢ τὴ µαγεία. Καλὰ ἔγραψε μία ἄλλη ἐφηµερίδα, λαµβάνοντας ὑπόψη καὶ τὶς σχετικὲς ἱστοσελίδες ποὺ ἀπὸ πε-ρι¬έργεια ἐπισκέπτονται οἱ νέοι· «῾Ο διάβολος σερφάρει στὸ διαδίκτυο». Τί φοβερό!
Ὑπόψη ὅτι τὸ κόστος δηµιουργίας ἑνὸς video game ἔχει ἐκτοξευτεῖ στὰ ὕψη. Ὅταν ξεκίνησαν ἦταν «παιχιδάκια» καὶ κόστιζαν µόλις 300.000 εὐρὼ τὸ καθένα. Τώρα ὑπερβαίνει τὸ 1,5 ἑκατομμύριο εὐρώ, δηλαδὴ ὅσο μία κι¬ν笵ατογραφικὴ ταινία! Αὐτὸ πολὺ ἁπλὰ σηµαίνει πὼς ἀπαιτοῦνται τερά¬στια κεφάλαια γιὰ τὴν δηµιουργία, τὴ διαφήµιση καὶ τὴν προώθησή τους, κεφάλαια ποὺ μονάχα οἱ πολυεθνικοὶ κολοσσοὶ διαθέτουν! Συνεπῶς τὸ θέµα «video game» θὰ βρίσκεται πάντα στὰ χέρια τους, καὶ συνεπῶς τὸ πε¬ριεχόµενό τους θὰ ἐλέγχεται εὔκολα ἀπὸ τοὺς «νεοεποχίτες»!


2

Ἂς περάσουµε τώρα στὶς μεθόδους ποὺ ἀσκοῦν. Οἱ μέθοδοι αὐτοί, κατὰ τὴν ταπεινή µας ἄποψη, εἶναι τρεῖς κυρίως·
α. ὁ διαχωρισµὸς τῶν παιδιῶν σὲ ἡλικίες,
β. τὸ λεγόµενο «ψυχαγωγικὸ πακέτο», ποὺ προωθοῦν σ' αὐτὲς τὶς ἡλικίες,
καὶ γ. οἱ µανίες ποὺ δηµιουργοῦν στὰ παιδιὰ γιὰ τὰ πακέτα αὐτά.
Καὶ οἱ τρεῖς αὐτὲς μέθοδοι εἶναι οἱ πολὺ καλὰ δουλεµένες καὶ ἐπιτυ¬χ笵ένες συνταγὲς τοῦ μάρκετινγκ. Γιὰ παραδειγµα στὰ βρέφη καὶ τὰ νήπια, ἀπὸ 2-3 ἐτῶν ἂς ποῦµε, ἔχουν τὰ παιδικὰ παιχνίδια καὶ τὰ κινούµενα σχέδια τύπου pokemon ἢ καὶ digimon! Γιὰ τὶς ἡλικίες 6-11 ἐτῶν τὰ ἀποκρυφιστικὰ παιχνίδια φανταστικῶν ρόλων μὲ τὶς κάρτες, τύπου Γιοὺ-Γκὶ-ό! Γιὰ τὶς ἡλικίες 11 καὶ ἄνω ἔχουν ἄλλα πράγµατα, ὅπως τὸν Χάρι Πότερ, τὰ παιχνίδια μὲ τὶς κάρτες σὰν τὸ «magic» καὶ τὸ «D & D».
Ἔχει παρατηρηθεῖ δὲ πώς, ὅταν τὸ παιδὶ φθάσει τὸ πολὺ ὣς τὴν ἡλικία τῶν 8 ἐτῶν, ἀρχίζει νὰ χάνει γρήγορα τὸ ἐνδιαφέρον του γιὰ τὰ παραδο¬σια¬κὰ παι¬χνίδια. Ἐκεῖ ἀκριβῶς εἰσάγουν στὴ ζωή του τὰ ἠλεκτρονικὰ παι¬χνίδια, γιὰ νὰ τὸ ἐγκλωβίσουν σ' αὐτὰ πλήρως. Προηγουµένως τὸ ἔχουν ἐκπαι-δεύ¬σει μὲ τὰ game boy. Καὶ ἀπ' τὴν ἡλικία τῶν 12 καὶ ἄνω, ὁπότε ἔχουµε τὴν εἴσοδο στὴν ἐφηβεία, ἔχουµε πιὰ τὸ διαδίκτυο καὶ τὸ on line gaming! Ἐξ ἄλλου στὸ διαχωρισµὸ αὐτὸ πρωταγωνιστικὸ ρόλο παίζουν οἱ πολυεθνικές. Γιὰ παραδειγµα ἡ Mattel καὶ ἡ Hasbro, ποὺ παράγουν παιδι¬κὰ παιχνίδια, ἀπευθύνονται στὴν «ἀγορά», ὅπως τὴν ἀποκαλοῦν, τῶν 0 - 8 ἐτῶν! ῾Η Nintendo μὲ τὰ ἠλεκτρονικὰ παιχνίδια, στὴν «ἀγορὰ» τῶν 8 - 12 ἐτῶν κ.λπ..

Ἂς δοῦµε τώρα τί εἶναι τὸ λεγόµενο «ψυχαγωγικὸ πακέτο»...
Ἀπ' τὶς ἀρχὲς τῆς δεκαετίας τοῦ '90 παρατηρεῖται καὶ τὸ ἑξῆς φαινό¬µενο. Οἱ πολυεθνικὲς συνεργάζονται πλέον μεταξύ τους, προκειµένου νὰ δ笵ιουργήσουν τὰ λεγόµενα «ψυχαγωγικὰ πακέτα» γιὰ τὰ παιδιά! Αὐτὰ δὲν εἶναι τίποτ' ἄλλο, παρὰ ὁ ἀπόλυτος συνδυασµὸς κινηµατογραφικῆς ταινίας ἢ σείριαλ κινουµένων σχεδίων, παιχνιδιῶν ποὺ ἔχουν σχέση μὲ αὐτὰ τὰ δύο (τὴν ταινία ἢ τὰ κινούμενα σχέδια) καὶ πλῆθος προϊόντων της ἀ¬γορᾶς (ἀπὸ μολίβια καὶ τετράδια, μέχρι µαξιλαροθῆκες καὶ σοκολάτες) μὲ τὶς φιγοῦρες τῶν ἡρώων (τῆς ταινίας ἢ τῶν κινουμένων σχεδίων) πάνω τους!
Ὅλα αὐτὰ προωθοῦνται ταυτόχρονα (γι' αὐτὸ καὶ λέγονται «πακέ¬το») στὴν ἀγορά, δηµιουργώντας «µόδα» ὡς καὶ «µανία» στὰ παιδιά, ὅπως εἴχαµε στὸ παρελθὸν τὴν µπατµανία, τὴν δεινοσαυροµανία, τὴν δρακου¬λוּανία, τὴν ποκεµονµανία, τὴν χαριποτεροµανία κ.λπ, καταστάσεις ποὺ ὅλοι τὶς ζήσαµε. Τὸ παιδὶ εἶναι ἀδύνατο νὰ ἀντισταθεῖ τὸν καταιγισµὸ ποὺ δεχέται. ῾Οπότε θέλει νὰ δεῖ τὴν ταινία, νὰ παίξει μὲ τὰ παιχνίδια καὶ νὰ ἀγοράσει τὰ διάφορα προϊόντα τῆς ἀγορᾶς ποὺ ἔχουν σχέση ὅλα τους μὲ τὸ θέαµα. Συνεπῶς τὸ παιδὶ ἐγκλωβίζεται, ἐλέγχεται καὶ ψυχαγω¬γεῖ¬ται μὲ τὰ προϊόντα αὐτὰ τῶν πολυεθνικῶν καὶ γαλουχεῖται μὲ τὰ µηνύ¬µατα τῆς «νέας ἐποχῆς», ὅπως εἶναι αὐτὰ τοῦ παγανισµοῦ, τοῦ ἀπο¬κρυ¬φισµοῦ, τῆς µαγείας, ἀκόµη δὲ καὶ τοῦ σατανισµοῦ, ποὺ κυριαρχοῦν σ' αὐτὸ τὸ «ψυχαγωγικὸ πακέτο»!!!


3

Καὶ τώρα ἂς ἀναφερθοῦµε στὰ μέσα ποὺ ἐπιστρατεύουν.
Λοιπόν, τὸ κατ' ἐξοχὴν μέσο τῆς «νέας ἐποχῆς» γιὰ τὴν προώθηση τοῦ ἀποκρυφισµοῦ καὶ τοῦ σατανισµοῦ στὴ ζωὴ τῶν παιδιῶν καὶ τῶν νέων δὲν εἶναι ἄλλο ἀπὸ τὴν ἴδια τὴν παγκοσµιοποίηση, τὴν ὁποία ἡ ἴδια δηµιούρ¬γη¬σε καὶ ἡ ἴδια κατευθύνει. Καὶ τί κάνει μὲ αὐτήν; Ἀφοῦ γιγάντωσε τὶς ἐπιχειρήσεις μὲ τὶς συνεχεῖς ἐξαγορὲς καὶ συγχωνεύσεις ποὺ γίνονται ἀκόµη καὶ μεταξὺ κολοσσῶν ἀπ' τὴ δεκαετία τοῦ '90 κι ὕστερα, φθάσαµε πλέον ἐλάχιστες πολυεθνικὲς νὰ ἐλέγχουν τὴν παγκόσµια ἀγορὰ στὰ πάν¬τα. Εἶναι ἀξιοσηµείωτο τὸ γεγονὸς ὅτι οἱ συγχωνεύσεις καὶ οἱ ἐξαγορὲς αὐ¬τὲς ἄρχισαν ἀπὸ τὶς ἑταιρεῖες μέσων ἐνηµέρωσης, ὅπως εἶναι τῶν τη¬λεοπτικῶν καναλιῶν, τῶν ἐφηµερίδων καὶ περιοδικῶν, τῶν ἐκδόσεων, τῆς µου¬σικῆς, τῆς παραγωγῆς καὶ διακίνησης κινηµατογραφικῶν ταινιῶν, κι¬νου¬µένων σχεδίων, τηλεοπτικῶν σείριαλ κ.λπ..
Νὰ ἀναφέρουµε µόνο ἕνα δυὸ παραδείγµατα. Ἡ γνωστότατη Τime Warner μὲ τζίρο 530 δισ. δολλάρια ἐτησίως (κάπου 150 τρισεκ. δρχ.) κα¬τέ¬χει πλῆθος τηλεοπτικῶν καναλιῶν, μεταξὺ τῶν ὁποίων καὶ τὸ CNN, 40 δισκογραφικὲς ἑταιρεῖες, 60 περιοδικὰ ὅπως τὸ Τime μὲ 120 ἑκατ. ἀναγνῶστες σ' ὅλο τὸν κόσµο, πλῆθος ἑταιρειῶν παραγωγῆς καὶ διανοµῆς ταινιῶν ποὺ ἔχουν παραγάγει ὣς τώρα καὶ ἐκµεταλλεύονται 5.700 ταινίες καὶ 32.000 τηλεοπτικὲς σειρές, τεράστιους ἐκδοτικοὺς οἴκους, ἑταιρεῖες παραγωγῆς κινουµένων σχεδίων κ.λπ.. Ἡ ἐπίσης γνωστότατη Walt Disney, ἐλέγχει 225 τηλεοπτικὰ κανάλια, μεταξὺ τῶν ὁποίων καὶ τὸ ABC, τὰ ὁποῖα παρακολουθοῦν ἕνας στοὺς 4 ᾿Αµερικανούς, καλωδιακὰ κανάλια μὲ 67 ἑκατομμύρια νοικοκυριὰ ὡς συνδροµητές, πλῆθος ἀπὸ ραδιοφωνικοὺς καὶ τηλεοπτικοὺς σταθµοὺς, ποὺ ἐκπέµπουν σὲ 140 χῶρες, πλῆθος ἐκδοτικῶν οἴκων, κολοσσοὺς παραγωγῆς ταινιῶν κ.λπ.. Εἶναι ἐπόµενο λοιπόν, ὅταν πάρουν κάτι στὰ χέρια τους, νὰ τὸ κάνουν παγκόσµιο θέµα - θέαµα – παι¬χνίδι - ἄκουσµα. Μὴν ξεχνᾶµε ὅτι ἡ Time Warner ἦταν ἐκείνη ποὺ ἀνέλαβε τὴν διεθνῆ προώθηση καὶ προβολὴ τοῦ Χάρι Πότερο. Δὲν εἶναι τυχαία ἡ τόση ἀπήχηση ποὺ ἔχει...
Νὰ ἀναφέρουµε κι ἕνα ἄλλο πολὺ χαρακτηριστικὸ παραδειγµα μὲ τὰ Pokemon. Εἶναι νὰ ἀπορεῖ κανεὶς πῶς ἕνα βιντεοπαιχνίδι κατόρθωσε μέσα σὲ ἐλάχιστο χρονικὸ διαστηµα (οὔτε 3 χρόνια ἀπὸ τὴν ἐµφάνισή του) νὰ κατακτήσει ὁλόκληρο τὸν πλανήτη καὶ νὰ κερδίσει ἀπολύτως τὰ ἐνδια¬φέ¬ροντα τῶν παιδιῶν δηµιουργώντας τὴ λεγόµενη «αὐτοκρατορία τῶν Pokemon»! Τὴν ἀπάντηση δίνει τὸ περιοδικὸ «Time», τὸ ὁποῖο σὲ σχετικὸ δηµοσίευµά του, ἀπέδωσε τὸ φαινόµενο αὐτὸ «στὸν χωρὶς προηγούµενο βοµβαρδισµὸ τῶν πολυµέσων»! Ἔτσι:
– Ἡ κολοσσὸς τῶν ἠλεκτρονικῶν παιχνιδιῶν Nintendo δηµιούργησε τὰ Pokemon καὶ τὰ ἔβαλε σὲ ὅλα τὰ game boy καὶ τὶς «ἠλεκτρονικὲς παιχνι¬δוּηχανές», ὅπως λέγονται!
– ῾Η Time Warner (πάλι αὐτή!) ἀνέλαβε τὴν παραγωγή, τὴν προβολὴ καὶ τὴν διακίνηση τόσο τῶν κινουµένων σχεδίων, ὅσο καὶ τῶν κινηµατογρα¬φικῶν ταινιῶν!
– ῾Η Hasbro, ἡ δεύτερη μεγαλύτερη πολυεθνικὴ παιχνιδιῶν στὸν κόσµο (μετὰ τὴ Mattel), δαπάνησε µόνο γιὰ τὴν ἀγορὰ τῶν δικαιωµάτων τῶν Pokemon τὸ ἀστρονοµικὸ ποσὸ τῶν 325 ἑκατομμυρίων δολλαρίων καὶ κα¬τασκεύασε τὰ παιχνίδια! Εἶναι δυνατὸν μετὰ ἀπὸ τέτοια δαπάνη νὰ µὴν ἔκανε τὰ πάντα, γιὰ νὰ τὴν ἀποσβέσει καὶ νὰ κερδίσει κιόλας; Καηµένα παιδιά!
- ῾Η Modern Time, τεράστια πολυεθνικὴ τῶν κώµιξ, δηµιούργησε ὅλο τὸ γνω¬στὸ ἔντυπο ὑλικό!
Μὴν ἀποροῦµε λοιπὸν πῶς τὰ παιδικὰ παιχνίδια εἶναι ὄχι µόνον πάρα πολλά, ἀλλ' εἶναι καὶ κατάφορτα ἀπὸ κάποιες ἀπαίσιες δαιµονικὲς φι¬γοῦ¬¬ρες καὶ μὲ πλῆθος ἀπὸ ἀποκρυφιστικὰ σύµβολα καὶ µηνύµατα! Μὴν ἀ¬ποροῦµε γιατί ἐκεῖνα ποὺ «ἀρέσουν» στὰ παιδιά (τί σύµπτωση κι ἐ¬δῶ!), εἴτε παιχνίδια εἶναι εἴτε κινούµενα σχέδια εἴτε βιντεοπαιχνίδια εἴτε µου¬σικές, εἶναι τελικὰ ὅλα ἐκεῖνα τὰ προϊόντα τῶν γνωστότατων πολυ¬ε¬θνι¬κῶν. Ναί, εἶναι μεγάλη ἡ προβολή, ἡ µόδα, ἡ µανία καὶ ἡ τάση ποὺ δ笵ιουρ¬γεῖται, ποὺ καθιστοῦν μικρὴ ἕως ἀδύνατη τὴν ἀντίσταση ἑνὸς παι¬διοῦ.
* * *

Ἀλλ' ὑπάρχει καὶ κάτι σηµαντικὸ ἀκόµη...
Λοιπόν, ἂν δεῖ κανεὶς λίγο ἱστορικὰ τὰ πράγµατα θὰ διαπιστώσει πὼς κάθε φορά, ἀπὸ χρόνο σὲ χρόνο, τὰ παιχνίδια, τὰ κώµιξ, τὰ κινούµενα σχέδια, οἱ ταινίες, τὰ βιντεοπαιχνίδια κ.λπ. ὅλο καὶ ἐξελίσσονται πρὸς τὸ χει¬ρότερο καὶ γίνονται ἀκόµη πιὸ βίαια, πιὸ ἀποκρουστικά, πιὸ ἀπάν-θρω¬πα. Τὰ παιδιὰ καὶ ὅλοι μας συνηθίζουµε αὐτὲς τὶς καταστάσεις, ὁπότε καὶ προσφέρουν κάτι ἀκόµη πιὸ ἔντονο γιὰ νὰ µᾶς... συγκινήσει τάχα! Γιὰ παράδειγµα στὴν ταινία «Μπάτµαν» τοῦ 1966 δὲν ὑπῆρχε οὔτε ἕνας θά¬νατος οὔτε ἕνας πληγωµένος οὔτε μία σκηνὴ τρόµου. Στὸν «Μπάτµαν» τοῦ 1989 μετρήθηκαν 41 θάνατοι καὶ 132 τροµακτικὲς σκηνές!
Ἀκόµη κι ἀπ' αὐτὰ τὰ «ψυχαγωγικὰ πακέτα» µποροῦµε νὰ τὸ δοῦµε, τὰ «χελωνονιντζάκια», τοὺς «πάουερ ρέιντζερς», τοὺς «δεινόσαυρους», τὰ «πόκεµον», τὰ «ντίτζιµον», ποὺ προετοίµασαν γιὰ τὰ καλὰ τὸ ἔδαφος γιὰ τὸν Χάρι Πότερ. Μὲ τὸν τρόπο αὐτὸ ἐξάλλου δοκιµάζονται καὶ δαµάζονται πνεύµατα, φρονήµατα καὶ ἀντιλήψεις, κάµπτονται καὶ οἱ ἀντιστάσεις, γιὰ τὸν ἐρχοµὸ τοῦ χειρότερου! Ἔτσι ὁτιδήποτε τὸ ἀληθινὸ καὶ ἀνθρώπινο κάθε φορὰ λιγοστεύει, ὅπως καὶ τὰ ὅρια μεταξὺ καλοῦ καὶ κακοῦ, ἠθικοῦ καὶ ἀνηθίκου.
* * *

Τί θέλουν μὲ ὅλα αὐτὰ νὰ ἐπιτύχουν;
Ἂς ἀπαριθµήσουµε μερικὲς ἐπιδιώξεις τους, ὅπως·
1. τὴν ἀπώλεια κατ' ἀρχὴν τῆς αἴσθησης τοῦ ὡραίου, τοῦ καλοῦ, τοῦ ἀγγελικοῦ, τοῦ θείου, καὶ τὸν ἐθισµὸ τοῦ παιδιοῦ στὸ ἀπαίσιο καὶ τὸ ἀποκρουστικό·
2. τὴν ἐξοικείωση - ταύτισή του στὴ συνέχεια μὲ τὸν ἀποτρόπαιο καὶ διεφθαρµένο σατανικὸ κόσµο, τὰ σύµβολα καὶ τὰ µηνύµατα·
3. τὴν καλλιέργεια τοῦ φόβου καὶ τῶν ἀρνητικῶν συναισθηµάτων·
4. τὴν ἔντεχνη ὑποβάθµιση καὶ διαστρέβλωση ἀκόµη καὶ αὐτῆς τῆς ἔν¬νοιας τοῦ καλοῦ, μὲ σκοπὸ τὴν ἐξύψωση καὶ τὴν προβολὴ τοῦ κακοῦ!
Ὑπόψη ὅτι τὸ ἐγχείρηµα αὐτὸ τὸ πετυχαίνουν μὲ τοὺς ἑξῆς τρόπους·
α. Μὲ τὴν συνεχῆ ἔκθεσή τους σ' αὐτὸ τὸ περιεχόµενο τὰ παιδιὰ δυσκο¬λεύ¬ονται καὶ γίνονται λιγότερο εὐαίσθητα στὸ νὰ µποροῦν νὰ διακρί¬νουν τὸ καλὸ ἀπ' τὸ κακό!
β. Τὸ καλὸ µπορεῖ νὰ δικαιώνεται στὸ τέλος, ἐπειδὴ αὐτὸ ζητᾶ μία παι¬δικὴ ψυχή, ὅµως τὸ κακὸ εἶναι ἐκεῖνο ποὺ μένει, γιατὶ αὐτὸ προ¬βάλλεται ὑ¬περβολικὰ καὶ μὲ τὸν πλέον κραυγαλέο τρόπο μάλιστα. Νά γιατί τὰ παιδιὰ στὸ τέλος μιµοῦνται τοὺς ἥρωες μὲ τὰ βίαια καὶ ἀποτρόπαια ἔργα τους καὶ ὄχι τὸ καλὸ ποὺ δικαιώνεται!
γ. Στὶς ταινίες μὲ μάγους τύπου Χάρι Πότερ δὲν µπορεῖ κανεὶς νὰ κα¬ταλάβει τελικὰ ποιό εἶναι τὸ καλὸ καὶ ποιό τὸ κακό, γιατὶ καλὸ εἶναι ὅ,τι ἔχει σχέση μὲ τὴν «καλὴ µαγεία» καὶ κακὸ ὅ,τι ἔχει σχέση μὲ τὴν «κακὴ µα¬γεία».
δ. Στὶς ταινίες θρίλερ, τρόµου καὶ μυστηρίου, ἀλλὰ καὶ σὲ πλῆθος βι¬ντε¬οπαιχνιδιῶν φθάνουν νὰ καταλήγουν πὼς τὸ καλὸ δὲν νικᾶ πιὰ πάντοτε τὸ κακό, παρὰ αὐτὸ ποὺ θέλει νὰ δεῖ στὸ τέλος μία παιδικὴ ψυχή!
Καὶ ε. τὸ κακὸ μένει πιὰ ἀκόµη καὶ ἀτιµώρητο! Διάχυτο εἶναι αὐτὸ στὶς ταινίες μὲ τὰ ζόµπι, τὸ ἴδιο συµβαίνει καὶ μὲ τὸν Χάρι Πότερ καὶ πολλοὺς ἄλλους ἥρωες. Τὰ παιδιὰ δέχονται μὲ ἱκανοποίηση αὐτὴ τὴν κατάληξη, γιατὶ κατορθώνουν νὰ µὴν τιµωρηθοῦν ὅπως αὐτὰ στὴν παραµικρή τους ἀταξία! Ἔτσι ὁ σατανᾶς περνᾶ τὸ ἀποτρόπαιο µήνυµα πὼς εἶναι ψέµα ἡ τιµωρία τοῦ κακοῦ καὶ ἡ αἰώνια καταδίκη του.
5. Μὲ ὅλα αὐτὰ ἀρχίζει νὰ ἐπικρατεῖ στὸ παιδὶ μία ἀντιστροφὴ τῶν πρα㬵άτων μέσα του· δηλαδὴ μία συµπάθεια γιὰ τὸ κακὸ καὶ μία ἀντι¬πάθεια πρὸς τὸ καλό. Μία ἕλξη πρὸς τὸ ἀποκρουστικὸ καὶ μία ἀπώθηση πρὸς ὅ,τι ὄµορφο, εἰρηνικὸ καὶ ἅγιο.
6. Μέγα εἶναι καὶ τὸ µήνυµα πὼς ὅλα λύνονται εἴτε μὲ τὴ βία εἴτε μὲ τὴν µαγεία καὶ προπάντων µ' αὐτήν. Μάλιστα πολλοὶ ἥρωες δὲν εἶναι µπρα¬τσωµένοι καὶ χειροδύναµοι, ὅπως ὁ Χάρι Πότερ, κι ὅµως στὸ τέλος ὅλους τοὺς νικοῦν. Πῶς; Μὲ τὴ µαγεία! Μὲ τὴν δύναµη τοῦ σατανᾶ. Θεέ µου!
7. Ἡ μεθοδευµένη διακήρυξη πὼς τὸ σκοτάδι καὶ ἡ κόλαση δὲν εἶναι κακά! Ὁ Μπάτµαν γιὰ παραδειγµα δρᾶ πάντα στὸ σκοτάδι καὶ µόνο σ' αὐτό. Κι ἐνῷ οἱ ἄλλοι τὸ φοβοῦνται, αὐτὸς ὄχι µόνο κινεῖται μὲ ἄνεση, ἀλλὰ καὶ εἶναι ἀτρόµητος σ' αὐτό. Δεσπόζει, λὲς καὶ εἶναι ὁ ἄρχοντάς του! Τὸ ἴδιο καὶ ὁ Δράκουλας ἢ καὶ τὸ Τέρας τῆς πεντάµορφης!
8. Μύηση σὲ σκηνὲς µαγείας, στὴν ἐπίκληση τῶν πνευµάτων (δηλαδὴ τῶν δαιµόνων), σὲ σατανιστικὲς τελετουργίες καὶ σὲ υἱοθέτηση πλήθους σα¬τανιστικῶν µηνυµάτων, ἀπ' τὸν ἐγωισµὸ καὶ τὴν ἔπαρση ὣς τὴν ἐκ¬δίκηση καὶ τὸ μίσος κ.λπ..
9. Τὴν διαµόρφωση καλῆς εἰκόνας γιὰ τὸν Σατανᾶ! Ὑπόψη ὅτι ὅλες οἱ ἀπο¬κρουστικὲς φιγοῦρες τοῦ κακοῦ προβάλλονται ὡς συµπαθεῖς, χαρι¬τω¬µένες, μὲ χιούµορ καὶ ...πολὺ πλάκα! καὶ τὸ σπουδαιότερο· πολὺ πρόθυµες γιὰ νὰ βοηθήσουν! Στὴν ταινία μὲ τὰ «Γκρέµλινς» γιὰ παραδειγµα, μὲ τὰ ἄκρως διαβολικὰ ἐκεῖνα τερατάκια, τὸ µήνυµα εἶναι σαφέστατο. Ὅσοι δὲν µᾶς µοιάζουν, ὅσο ἀποκρουστικοὶ καὶ διαβολικοὶ κι ἂν εἶναι, µπορεῖ κατὰ βάθος νὰ κρύβουν μία καλὴ καρδιά!!!
῾Οπότε μέσα ἀπ' τὸν καλὰ αὐτὸ μεθοδευµένο ἀποπροσανατολισµὸ τοῦ παιδιοῦ ὁ δρόµος μένει πλέον ἀνοιχτὸς γιὰ τὴ µύησή του στὸν σατανισµό, ποὺ εἶναι καὶ ὁ ἀπώτερος στόχος! Ἡ πίστη στὸν Θεὸ γίνεται πιὰ ἀπο¬κρου-στικὴ καὶ ἀκατανόητη! Ξενίζει καὶ φοβίζει! Τὸ ἴδιο καὶ οἱ μεγάλες ἀξίες καὶ οἱ ἀρετὲς ποὺ ἀπορρέουν ἀπ' τὴν πίστη αὐτή. Ὅλα αὐτὰ τοῦ εἶναι πολὺ ἐχθρικά! Ἂν τὸ παιδὶ δὲν ἔχει γαλουχηθεῖ στὸν ὀρθόδοξη πίστη, ἂν δὲν ἐκκλησιάζεται, δὲν προσεύχεται, δὲν ζεῖ πνευµατικά, στ' ἀλήθεια δὲν ἔχει ἀνοίξει διαπλατα τὸν δρόµο πρὸς τὸν σατανιστικὸ ὄλεθρο;

Ποῦ καταλήγουµε;
Λένε γιὰ τὶς ἀντιλόπες ὅτι ἀρκεῖ καὶ µόνο τὸ θρόισµα τοῦ χορταριοῦ, νὰ τὶς κάνει νὰ ἀποµακρυνθοῦν ἀµέσως ἀπ' τὸν τόπο αὐτό, γιατὶ τὸ ἐκλᵬβά¬νουν ὡς σηµεῖο ὕπαρξης τοῦ λιονταριοῦ, ποὺ κρυµµένο ἐκεῖ κοντὰ εἶναι ἕτοιµο νὰ τοὺς ἐπιτεθεῖ. Ναί, σὲ τέτοια ἀξιοθαύµαστη ἑτοιµότητα βρίσκον-ται. Λοιπὸν δὲν φαίνεται καθαρὰ πὼς σὲ ὅλα αὐτὰ ποὺ ἀνα-πτύ¬ξαµε, κρύβεται σαφῶς ὁ σατανᾶς «ὡς λέων ὠρυόµενος ζητῶν τίνα καταπίῃ»; Καὶ πὼς πρέπει νὰ ἀποµακρυνθοῦµε ἀµέσως ἀπ' αὐτά, καὶ μάλιστα μὲ τὰ παιδιά μας; Γιατὶ τὰ παιδιὰ μία καὶ µόνο κατεύθυνση πρέπει καὶ ἀξίζει νὰ ἔχουν· αὐτὴν ποὺ χάραξε ὁ Χριστὸς μὲ τούτη τὴν ἔκκλησή του πρὸς ὅλους µας· «Ἄφετε τὰ παιδία ἔρχεσθαι πρός με καὶ µὴ κωλύετε αὐτά» (Μρκ 10,14). Λοιπὸν µακριὰ ἀπ' τὸ δρόµο τους ὅ,τι µπορεῖ νὰ τὰ ἐµποδίσει. Ὅλα τοῦτα τὰ ἐµπόδια πού ἀναπτύξαµε. Καὶ περισσότερο ἐκεῖνοι, ποὺ σὰν μία παγκοσµιοποιηµένη «Θεία Λένα», κρύβονται πίσω τους...
Ἐπιπλέον ὁ ἀπόστολος Παῦλος µᾶς τονίζει· «Μὴ συγκοινωνεῖτε τοῖς ἔργοις τοῖς ἀκάρποις τοῦ σκότους» (᾿Εφ 5,11), δηλαδὴ µὴ μετέχετε στὰ ἔργα τοῦ σκότους ποὺ δὲν φέρνουν κανένα ὠφέλιµο καρπό. Καὶ ἀκόµη «µηδὲ δίδοται τόπον τῷ διαβόλῳ» (᾿Εφ 4,27), δηλαδὴ µὴ δίνετε καµµιὰ ἀφορµὴ στὸν διάβολο νὰ ἐπεµβαίνει στὴ ζωή σας. Ὁ δὲ ἀδελφόθεος Ἰάκω-βος µᾶς συµβουλεύει ὡς ἑξῆς· «Ὑποταχθεῖτε στὸν Θεό. Ἀντισταθεῖτε στὸν διάβολο καὶ θ' ἀποµακρυνθεῖ ἀπὸ σᾶς» (᾿Ιακ 4,7)
Αὐτά, τέλος, εἶναι μὲ δυὸ λόγια καὶ ἡ ἀπάντηση στὸ τί πρέπει νὰ κάνουµε στὸ προβληµα...
Σᾶς εὐχαριστῶ θερµὰ ὅλους, καὶ ἰδιαιτέρως τὸν σεβασµιώτατο, γιὰ τὴν πρόσκληση καὶ τὴν ἰδιαίτερη αὐτὴ τιµή.

Κ. Γ. Παπαδηµητρακόπουλος

(δημοσίευσις 8/9/2011)


Κύριε είσαι παντογνώστης. Γνωρίζεις πολύ καλά ότι Σε αγαπώ. Αξίωσέ με να Σε υπηρετώ με αφοσίωση και με αγάπη μέχρι την τελευταία μου αναπνοή.

Άβαταρ μέλους
ΦΩΤΗΣ
Δημοσιεύσεις: 10076
Εγγραφή: Κυρ Αύγ 19, 2012 12:18 pm
Τοποθεσία: ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΕΝΤΗ

Re: Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΤΩΝ ΑΘΩΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Δημοσίευσηαπό ΦΩΤΗΣ » Κυρ Απρ 07, 2013 11:05 am

ΑΘΛΙΟ – ΣΑΤΑΝΙΚΟ «ΠΑΙΔΙΚΟ» ΒΙΝΤΕΟΠΑΙΧΝΙΔΙ! Η ΔΑΙΜΟΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ!
Η ΔΑΙΜΟΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ!


Κυκλοφορεῖ ἐλεύθερα καί στήν Ἑλλάδα
καί εἰσβάλλει στίς ἀνυποψίαστες παιδικές ψυχές
διαμορφώνοντας τά αὐριανά μέλη τῆς κοινωνίας!

Πόσο ὑποκριτική εἶναι ἡ κοινωνία τῆς Παγκασμιοποίησης καί τῆς Νέας Τάξης Πραγμάτων πού ζοῦμε! Ἀπό τή μία πλευρά φορᾶ προσωπεῖο δῆθεν «μέριμνας», «πρόνοιας» καί «ἀγαπολογίας» ( καί μάλιστα πρός κάθε τι πού δέν εἶναι σύννομο μέ τό Θεό καί συμφέρον πρός τόν ἄνθρωπο, βλέπε νομιμοποίηση ἐκτρώσεων, μοιχείας, πορνείας, ὁμοφυλοφιλίας κλπ ) καί ἀπό τήν ἄλλη κυριολεκτικά σκοτώνει ἀθῶες παιδικές ψυχές, ὅπως θά δεῖτε καί θά ἀκούσετε ἰδίοις ὄμμασι καί ὠσίν παρακάτω!
• Ποῦ εἶναι οἱ παιδοψυχολόγοι καί κάθε λογῆς ψυχολόγοι νά καταγγείλουν αὐτά τά παιχνίδια καί νά κινήσουν γῆ καί οὐρανό προκειμένου νά γλιτώσουν τά παιδιά μας;
• Ποῦ εἶναι οἱ Εἰσαγγελεῖς νά κινηθοῦν αὐταπέγγελτα γιά νά σταματήσουν τά ἀκατάλληλου-ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΥ περιεχομένου «παιδικά» (βίντεο)παιχνίδια καί τηλεοπτικά θεάματα;
• Ποῦ εἶναι οἱ Σύλλογοι καί οἱ Φορεῖς τῶν Γονέων γιά νά προστατέψουν τά σπλάχνα τους;
• Ποῦ εἶναι τό Ὑπουργεῖο Παιδείας πού ἐπιθυμεῖ νά καταργήσει προσευχές, Ἱερές Εἰκόνες, Σταυρό, τό ὁμολογιακό Μάθημα τῶν Θρησκευτικῶν, τόν Θεό οὐσιαστικά, ἀντί νά διαμορφώσει στά σχολεῖα ὑγιεῖς προσωπικότητες μέ ἰσχυρά ἀντισώματα σέ κάθε κακό καί δόλιο;
«ὁ ἀντίδικος ὑμῶν διάβολος ὡς λέων ωρυόμενος περιπατεῖ
ζητῶν τίνα καταπίη»
(Α΄ Πέτρου, ε΄ 8)
Κι ὅπως φαίνεται, τά κοφτερά του δόντια προτιμοῦν ἰδιαιτέρως τίς τρυφερές παιδικές σάρκες, γιατί ἔτσι μέ μεγαλύτερη εὐκολία, θά συστήσει τήν αὐριανή παγκόσμια κοινωνία δαιμονοποιημένων ἀνθρωποειδῶν, μέ ἐπικεφαλῆς τό ἄρχον ὄργανό του Ἀντίχριστο!
Δεῖτε παιχνίδι ζωῆς ἤ μᾶλλον θανάτου, γεμάτο ἀποκρυφιστικά – σατανικά σύμβολα καί μουσικές, δαιμονικές περσόνες καί μέ ἀνάλογα ἐλεεινή καί τρισάθλια πλοκή, πού προμοτάρει κάθε εἴδους αἵρεση καί διαποτίζει τό εἶναι τοῦ ἀνήλικου παίχτη!
ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ!

Μέ τιμή,
Μ.Σ. Ἐκπαιδευτικός
http://orthodoxy-rainbow.blogspot.gr/2012/01/zelda.html


Κύριε είσαι παντογνώστης. Γνωρίζεις πολύ καλά ότι Σε αγαπώ. Αξίωσέ με να Σε υπηρετώ με αφοσίωση και με αγάπη μέχρι την τελευταία μου αναπνοή.


Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 3 και 0 επισκέπτες

cron