Σελίδα 1 από 1

Παράσταση Jesus Christ Superstar

Δημοσιεύτηκε: Σάβ Μαρ 03, 2018 9:25 pm
από Achilleas
Tην ΕΡΤ δεν την πληρώνουν μόνο άθεοι ή άδιάφοροι θρησκευτικά, αλλά και οι ορθόδοξοι χριστιανοί που αποτελούν την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Γι' αυτό πρέπει να σέβεται αυτή την πλειοψηφία και να μην παίρνει θέση (όσο και αν ισχυρίζεται το αντίθετο). Όσον αφορά το έργο, έχει αναφορά στην ομώνυμη ροκ όπερα της δεκαετίας του 70. Είναι ακόμη ένα βλάστημο έργο, που καμία σχέση έχει με τα ορθόδοξα πιστεύω, αλλά ένα προϊόν αρρωστημένης φαντασίας. Και πώς τα καταφέρνουν πάντα και τα παρουσιάζουν τέτοιες ημέρες!


Re: Παράσταση Jesus Christ Superstar

Δημοσιεύτηκε: Κυρ Μαρ 04, 2018 8:08 pm
από Μάνος
Κρατάω τα εξής: "Πρέπει να εκσυγχρονιστεί ο νόμος περί ελευθερίας έκφρασης της θρησκευτικής πεποίθησης..." :arrow: Αυτό, που για να αποφύγουν να συζητήσουν πάνω στο θέμα σοβαρά, ξεπήδησαν(και συνεχώς ως γνωστόν οι δημοσιογράφοι στην τηλεόραση, ιδιαίτερα στην κρατική, ξεπηδούν σε τέτοια ζητήματα σε άλλα άκυρα θέματα και δεν συζητούν ευθέως) και μάλιστα και ο δικηγόρος, που είναι η δουλειά του το νομικό πλαίσιο, να λένε, ότι φταίνε οι νόμοι περί ελεύθερης έκφρασης της θρησκευτικής πεποίθησης θεωρώ, ότι είναι το λιγότερο ντροπή . "Όσοι δουν την παράσταση δεν επηρεάζεται,δεν θίγεται η πίστη τους,δεν έχουν προσωπική άποψη...". :arrow: Αυτά μόνο χλιαροί χριστιανοί τα λένε και εκτείθονται και απροκάλυπτα, τουλάχιστον στους σώφρονες έλληνες και συνειδητούς χριστιανούς. Μόνο το όνομα της παράστασης να δει κανείς καταλαβαίνει... "Η ελευθερία της έκφρασης δεν ισχύει μόνο όταν μας αρέσουν οι άλλες απόψεις..." :arrow: Όταν οι χριστιανοί εκφέρουν άποψη και λένε, ότι θίγεται η πίστη τους μέσω της παράστασης λόγω των ξεκάθαρων αντιχριστικών μηνυμάτων, δεν ισχύει η ελευθερία της ελεύθερης έκφρασης, γιατί πράγματι όπως λέχθηκε δεν μας αρέσουν οι άλλες απόψεις και δεν μας συμφέρει. Όμως, όταν εμείς κατηγορούμε για ανύπαρκτο σκοταδισμό είναι όλα ρόδινα.

Re: Παράσταση Jesus Christ Superstar

Δημοσιεύτηκε: Κυρ Μαρ 04, 2018 9:48 pm
από Αναστάσιος
Τέτοιου είδους εκτρώματα θα πρέπει να απαγορεύονται από τον νόμο και να καταδικάζονται για προσβολή των θρησκευτικών πεποιθήσεων του 80% (είτε τους αρέσει είτε όχι) των πολιτών του Ελληνικού κράτους!!! Αλλά ποιος θα θέσει αυτό τον νόμο με τους άθεους που μπλέξαμε;;;

Re: Παράσταση Jesus Christ Superstar

Δημοσιεύτηκε: Κυρ Μαρ 04, 2018 10:00 pm
από Achilleas
Αναστάσιος έγραψε:Τέτοιου είδους εκτρώματα θα πρέπει να απαγορεύονται από τον νόμο και να καταδικάζονται για προσβολή των θρησκευτικών πεποιθήσεων του 80% (είτε τους αρέσει είτε όχι) των πολιτών του Ελληνικού κράτους!!! Αλλά ποιος θα θέσει αυτό τον νόμο με τους άθεους που μπλέξαμε;;;

Όντως από αυτή την Κυβέρνηση δεν πρέπει να περιμένουμε στήριξη. Αντιθέτως, όλος ο ΣΥΡΙΖΑ έτρεξε να υπερασπιστεί την παράσταση και τους συντελεστές της!

Re: Παράσταση Jesus Christ Superstar

Δημοσιεύτηκε: Δευτ Μαρ 05, 2018 8:12 am
από Νίκος
Άλλο η τηλεόραση και άλλο το θέατρο. Στο θέατρο όποιος θέλει πάει. Αν οι Χριστιανοί δεν πάνε, τότε η παράσταση απευθύνεται σε ένα περιορισμένο κοινό. Όσο το κάνουμε θέμα, στην ουσία τη διαφημίζουμε. Ας "όψονται εις ον εξεκέντησαν" (Ιωαν. ιθ' 37)