Σελίδα 1 από 1

Ο Ιησούς από την Ναζαρέτ (τηλεοπτική σειρά)

Δημοσιεύτηκε: Τετ Απρ 04, 2018 3:33 pm
από Αναστάσιος
Ανοίγω αυτό το θέμα μιας και είναι επίκαιρο. Ο λόγος για την τηλεοπτική σειρά "Ο Ιησούς από την Ναζαρέτ" του Franco Zeffirelli που κάθε χρόνο μεταδίδεται από τον ANT1. Βλέποντάς την από μικρό παιδί (όποτε και άμα προλαβαίνω λόγω εκκλησίας) έχω παρατηρήσει κάποια "λάθη" τα οποία δεν συνάδουν με τα γεγονότα της Αγίας μας Γραφής. Ένα από τα κυριότερα λάθη είναι ο πόνος που νιώθει η Παναγία κατά την Γέννηση του Ιησού μας Χριστού. Υπάρχουν εν πάση περιπτώσει και άλλα σφάλματα στη σειρά αυτή. Ποια είναι η γνώμη σας;

Re: Ο Ιησούς από την Ναζαρέτ (τηλεοπτική σειρά)

Δημοσιεύτηκε: Τετ Απρ 04, 2018 4:44 pm
από Anastasios68
Γυρισμένο από Ρωμαιοκαθολικούς με τη δική τους άποψη. Σίγουρα έχει λάθη, μπορεί όμως να έγιναν για χάρη της κινηματογραφικής-τηλεοπτικής εικόνας.

Re: Ο Ιησούς από την Ναζαρέτ (τηλεοπτική σειρά)

Δημοσιεύτηκε: Τετ Απρ 04, 2018 5:38 pm
από Μάνος
Παιδιά ΕΔΏ έχω παραθέσει 3 ταινίες με 100% βιβλική περιγραφή. Είναι 2 Ευαγγέλια και οι Πράξεις. Βέβαια η μία εξ'αυτών έχει αγγλικούς υπότιτλους (το κατα Ιωάννην), η οποία είναι και προσωπικά η αγαπημένη μου, και οι άλλες καθόλου. Όποιος δεν έχει πρόβλημα με τα αγγλικά ας δοκιμάσει να τις δει.

Re: Ο Ιησούς από την Ναζαρέτ (τηλεοπτική σειρά)

Δημοσιεύτηκε: Τετ Απρ 04, 2018 5:44 pm
από Μάνος
Οσον αφορά την συγκεκριμένη σειρά δεν μου αρέσει (εκτός των παρερμηνειών απο την Καινή διαθήκη σε σειρά γεγονότων κ.α.) κυρίως η διαστρέβλωση για το ποια είναι η Μαρία η Μαγδαληνή, πράγμα που επαναλαμβάνεται σε πολλές ταινίες για την ζωή του Κυρίου.

Re: Ο Ιησούς από την Ναζαρέτ (τηλεοπτική σειρά)

Δημοσιεύτηκε: Τετ Απρ 04, 2018 9:07 pm
από Αναστάσιος
Έτσι είναι αδελφοί μου. Την Αλήθεια την παρακολουθήσαμε πριν από λίγο στο Ευχέλαιο και στον Εσπερινό!

Re: Ο Ιησούς από την Ναζαρέτ (τηλεοπτική σειρά)

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Απρ 05, 2018 3:05 pm
από Νίκος
Γι αυτό είναι απαραίτητη η πνευματική μελέτη, ώστε να γνωρίζουμε την πίστη μας αρκετά καλά, για να μην κινδυνεύουμε να παρασυρθούμε από τις πλάνες των άλλων ομολογιών. Οι κινηματογραφικές ταινίες, η τηλεόραση και τα Θρησκευτικά στο σχολείο δεν είναι αξιόπιστες πηγές για την πνευματική μας κατάρτιση.

Πάντως η συγκεκριμένη, αν και περιέχει αρκετά λάθη, κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Θα μπορούσαμε να τη δούμε και να τη δουν και τα παιδιά μας, αρκεί να επισημάνουμε κάποια λίγα χτυπητά λάθη στην ακρίβεια της αναπαράστασης.

Re: Ο Ιησούς από την Ναζαρέτ (τηλεοπτική σειρά)

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Απρ 05, 2018 3:41 pm
από Αναστάσιος
Εντάξει ναι. Πράγματι βλέπεται αυτή η σειρά χθες π.χ αφού γύρισα από την απογευματινή λειτουργία κάθησα και το είδα. Βέβαια θα πρέπει όλοι να έχουμε υπόψιν μας τα λάθη που υπάρχουν είτε σκηνοθετικά είτε δογματικά.