Σελίδα 1 από 4

Εγκράτεια σεξουαλική

Δημοσιεύτηκε: Σάβ Ιουν 01, 2019 3:23 pm
από mixailiakovidis46
Καλησπέρα με όλο το θάρροs θα ήθελα να ρωτήσω πωs μπορεί έναs άνδραs που βρίσκεται σε ηλίκια που έχει ορμέs να τυθασεύσει τα πάθη του και να μην σκέφτεται την ερωτική επαφή όταν η ίδια η φύση του το υπενθυμίζει εάν βρίσκεται σε αποχή?

Re: Εγκράτεια σεξουαλική

Δημοσιεύτηκε: Σάβ Ιουν 01, 2019 5:07 pm
από Αναστάσιος
Καλησπέρα σας και καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας.
Το ερώτημα που θέτετε έχει απασχολήσει κατά καιρούς πολλούς αδελφούς. Ως νέος 17 ετών έχω την εντύπωση ότι σάς καταλαβαίνω. Το πρώτο και το κυριότερο που θα σάς βοηθήσει στον αγώνα σας κατά των σαρκικών πειρασμών είναι η εύρεση ενός Πνευματικού πατέρα, προσωπικά προτείνω άγαμο - ιερομόναχο, ο οποίος θα σάς καθοδηγήσει καταλλήλως. Επίσης, σε τέτοιες περιπτώσεις συνιστάται τακτική συμμετοχή στα Μυστήρια της Εκκλησίας μας, προκειμένου να παίρνετε δυνάμεις, και συχνή προσευχή για τη δίωξη των πονηρών λογισμών. Επίσης, καλό θα ήταν να αποφεύγετε να παρακολουθείτε τηλεόραση, που γενικά αποτελεί πηγή σκανδαλισμών, και να προσέχετε τις συναναστροφές σας. Η ανάγνωση της Αγίας Γραφής, επίσης, βοηθά τον άνθρωπο να ξεφεύγει από τέτοιου είδους λογισμούς και τόν αναπαύει πνευματικά, καθώς αποτελεί καλή επιλογή που συμβάλει σε μια γενικότερη αποφυγή θεαμάτων, αναγνωσμάτων και ακουσμάτων που εξάπτουν τη φαντασία και καλλιεργούν πειρασμούς. Σε κάθε περίπτωση, οι παραπάνω προτάσεις είναι απαραίτητο να συνοδεύονται από προσωπική εγκράτεια και πνευματική εγρήγορση. Απευθυνθείτε στον εφημέριο της ενορίας σας προκειμένου να σάς βοηθήσει.

Re: Εγκράτεια σεξουαλική

Δημοσιεύτηκε: Σάβ Ιουν 01, 2019 11:39 pm
από Μάνος
Συμφωνώ και επαυξάνω με τον Αναστάσιο!

Άνωθεν είναι δύο ομιλίες του μητροπολίτου Λεμεσού σε ανάλυση του αντίστοιχου κεφαλαίου από τον Άγιο Νικόδημο τον Αγιορείτη, οι οποίες θα λύσουν πολλές απορίες σας! Τις έχω ακούσει ουκ ολίγες φορές και σίγουρα θα τις ακούσω και στο μέλλον καθώς μήτηρ πάσης μαθήσεως η επανάληψη και αλοίμονο αν ο πειρασμός, ειδικά μικρές ηλικίες, δεν τις χτυπούσε σαρκικά! Για να πω και γω κάτι από την εμπειρία μου: η συχνή Θεία Κοινωνία διαλύει, πάντα ανάλογα το πόσο επιτρέπουμε εμείς στον Κύριο ανάλογα με τη διάθεση μας και την πίστη μας, τα συγκεκριμένα πάθη αφού ο ίδιος ο Κύριος τα πολεμάει μέσα από μας (λόγω του ότι τον κοινωνούμε)!

Re: Εγκράτεια σεξουαλική

Δημοσιεύτηκε: Κυρ Ιουν 02, 2019 2:43 pm
από Αναστάσιος
Και η δική μου εμπειρία το επιβεβαιώνει αυτό. Μερικά βέβαια «ξεσπάσματα» υπάρχουν. Εξάλλου αν δεν υπήρχαν θα είμασταν αναμάρτητοι.

Re: Εγκράτεια σεξουαλική

Δημοσιεύτηκε: Κυρ Ιουν 02, 2019 2:47 pm
από Μάνος
Έτσι ακριβώς αδελφέ μου! Και ευτυχώς γιατί μόνο οι πειρασμοί μας ταπεινώνουν...

Re: Εγκράτεια σεξουαλική

Δημοσιεύτηκε: Κυρ Ιουν 02, 2019 3:03 pm
από Αναστάσιος
Τα πάντα εν σοφία εποίησε!

Re: Εγκράτεια σεξουαλική

Δημοσιεύτηκε: Κυρ Ιουν 02, 2019 9:58 pm
από mixailiakovidis46
Αναστάσιος έγραψε:Και η δική μου εμπειρία το επιβεβαιώνει αυτό. Μερικά βέβαια «ξεσπάσματα» υπάρχουν. Εξάλλου αν δεν υπήρχαν θα είμασταν αναμάρτητοι.

Αδελφε μου αυτα τα ξεσπασματα η φυση τα δινει σε μαs τουs ανδρεs
Oταν πολλα πρωινα η φυση φροντιζει να υπαρχει στυση πωs μπορειs να το τυθασευσειs αυτο,συμβαινει χωριs να εχoυμε πονηρα ερεθισματα οι πονηρεs σκεψειs.Απλα ετσι λειτουργει ο μηχανισμοs του ουροποιητικου συστηματοs.

Re: Εγκράτεια σεξουαλική

Δημοσιεύτηκε: Τρί Ιουν 04, 2019 12:36 pm
από Μάνος
Βιολογικά αυτό ισχύει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αυτοικανοποιηθείς ας πούμε για να μην έχεις στύση :P Μας κοροιδεύει ο διάβολος πολλές φορές και κοροιδευόμαστε και από μόνοι μας και το απλό και μικρό μας και το κάνει σύνθετο και το μεγαλοποιεί.

Re: Εγκράτεια σεξουαλική

Δημοσιεύτηκε: Τρί Ιουν 04, 2019 8:30 pm
από mixailiakovidis46
Μάνος έγραψε:Βιολογικά αυτό ισχύει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αυτοικανοποιηθείς ας πούμε για να μην έχεις στύση :P Μας κοροιδεύει ο διάβολος πολλές φορές και κοροιδευόμαστε και από μόνοι μας και το απλό και μικρό μας και το κάνει σύνθετο και το μεγαλοποιεί.

Φυσικα δεν σημαινει οτι πρεπει να αυτοικανοποιηθειs το θεμα ειναι πωs ξεπερναs την ορμη τηs στιγμηs και πωs συνεχιζειs την μερα σου.Οσο απεχειs ομωs το προβλημα μεγαλωνει νομιζω και θα γινετε χειροτερο νομιζω

Re: Εγκράτεια σεξουαλική

Δημοσιεύτηκε: Τρί Ιουν 04, 2019 10:22 pm
από Αναστάσιος
Αναστάσιος έγραψε:... Το πρώτο και το κυριότερο που θα σάς βοηθήσει στον αγώνα σας κατά των σαρκικών πειρασμών είναι η εύρεση ενός Πνευματικού πατέρα, προσωπικά προτείνω άγαμο - ιερομόναχο, ο οποίος θα σάς καθοδηγήσει καταλλήλως...