Η Ορθόδοξη θεώρηση της ομοφυλοφιλίας

Συζήτηση γύρω από τα αμαρτήματα και τα πάθη.

Συντονιστές: Anastasios68, Νίκος, johnge

Άβαταρ μέλους
Νίκος
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 6389
Εγγραφή: Παρ Ιούλ 27, 2012 11:05 am
Τοποθεσία: Κοζάνη

Re: Η Ορθόδοξη θεώρηση της ομοφυλοφιλίας

Δημοσίευσηαπό Νίκος » Τετ Δεκ 30, 2020 10:10 pm

Νικόλαε η Εκκλησία δεν εκσυγχρονίζεται. Δεν είναι ούτε μοντέρνα ούτε ντεμοντέ, είναι πιστή στην Παράδοση της.

Όσο γι αυτούς από τον κύκλο σου, που αμφισβητούν τα επιχειρήματα της Εκκλησίας, άθεοι μπορεί να μην είναι, πάντως Χριστιανοί Ορθόδοξοι δεν είναι. Πιστεύουν σε ένα γενικής φύσεως θεό, που έχουν πλάσει με το μυαλό τους στα μέτρα τους.

Η Ορθοδοξία εμμένει στη διδασκαλία και το παράδειγμα του Χριστού, των Πατέρων και των Αγίων της Εκκλησίας. Δεν πρόκειται ν' αλλάξει ούτε κεραία (Ματθ. ε' 18-19), αλλιώς θα πάψει να είναι η Εκκλησία. Όποιος ψάχνει κάτι διαφορετικό, μπορεί να το βρει στις αιρέσεις και τις δεκάδες θρησκείες, δημιουργήματα όλα του διαβόλου, που είναι έτοιμος να συμφωνήσει με κάθε "ιδιοτροπία" των ανθρώπων, για να τους παγιδεύσει. Επίσης μπορεί να απορρίψει την ύπαρξη του Θεού, που τον εμποδίζει να ζήσει "ελεύθερα".

Στώμεν καλώς, στώμεν μετά φόβου (Θεού).

Από μας εδώ, μόνο επιχειρήματα βασισμένα στο Ευαγγέλιο και τα λόγια των Πατέρων της Εκκλησίας, παλαιότερων και σύγχρονων θα βρεις. Αν δεν σου αρκούν, κρίμα δεν έχουμε άλλα!

Το μόνο επιχείρημα των υποστηρικτών του ελεύθερου προσδιορισμού φύλου, ανεξάρτητα από το φύλο με το οποίο γεννήθηκε ένας άνθρωπος, είναι, ότι κάποιοι ελάχιστοι γεννιούνται δίχως επιθυμία για το αντίθετο φύλο. Όμως επιθυμία για το ίδιο φύλλο δεν μπορεί να δημιουργηθεί γενετικά ή ορμονικά. Αυτή είναι ψυχολογικό αποτέλεσμα είτε της όποιας εκ γενετής γενετήσιας δυσλειτουργίας είτε των συνθηκών ανατροφής. Ο Χριστός αναφέρει ρητά τις περιπτώσεις αυτές στο (Ματθ. ιθ' 12) και προσφέρει την ίδια λύση με αυτή που έχουν όσοι "ευνούχισαν εαυτόν δια την Βασιλεία των Ουρανών", δηλαδή την εγκράτεια και την άσκηση. Αυτή την οδό προσφέρει η Εκκλησία σε όσους δεν επιθυμούν ή δεν μπορούν να συνάψουν Γάμο με το αντίθετο φύλο για τη δημιουργία οικογένειας. Επομένως είναι θέμα επιλογής του ανθρώπου, όποιος κι αν είναι, να επιλέξει να ζήσει σύμφωνα με το θέλημα του Θεού ή όχι, και δεν υπάρχει κανείς που να μην έχει αυτή την επιλογή (Ψαλμός ΡΜΒ').

Αυτά είναι τα επιχειρήματα της Εκκλησίας, σε όποιον δεν αρκούν, μάλλον έχει ήδη επιλέξει να ζει μακριά απ' αυτή και ψάχνει δικαιολογίες για τη στάση του αυτή.

Οι αγαπολόγοι θα σου πουν, ότι κάθε άνθρωπος δικαιούται να ζήσει την αγάπη και ο Χριστός που είναι Θεός αγάπης δεν μπορεί να μην το καταλαβαίνει αυτό. Μόνο που, όταν αναφέρονται σε "αγάπη" εννοούν σεξουαλικότητα. Όμως η σωματική σχέση δύο ανθρώπων δεν είναι αγάπη, αλλά εκδήλωση αγάπης, αν υπάρχει και αν είναι αληθινή. Αλλιώς είναι απλή χρήση σωμάτων για λόγους ηδονής με κοινή συμφωνία ή και χωρίς αυτή. Η "αγάπη" ή ο "έρωτας" χρησιμοποιούνται σαν πρόφαση, επειδή αγάπη είναι μόνο η εν Χριστώ Αγάπη, οτιδήποτε άλλο είναι απομίμηση. εκούσια ή ακούσια εξαπάτηση.

Κάθε άνθρωπος μπορεί να ζήσει την εν Χριστώ αγάπη με οποιονδήποτε συνάνθρωπό του. αρκεί βέβαια κι εκείνος να συναινεί σ' αυτό. Όμως η συζυγική εν Χριστώ αγάπη είναι συγκεκριμένη και απολύτως καθορισμένη και δεν επιδέχεται παρερμηνείες ή σύγχυση. Είναι καθορισμένη από τον ίδιο τον Χριστό, κι όποιος λέει, ότι πιστεύει σ' Αυτόν, δεν μπορεί να μην δέχεται τα λόγια Του.

Αυτά Νικόλαε. Δεν έχω κάτι άλλο να πω γενικά επί της αρχής. Αν έχεις κάποια πιο ειδική περίπτωση ή απορία να τη συζητήσουμε, αλλιώς να μην επαναλαμβάνουμε τα ίδια και τα ίδια.

(Μην ξαναναφέρεις τι κάνουν άλλοι λαοί ή θρησκείες, δε μας ενδιαφέρει).


Ο Θεός, ιλάσθητί μοι τώ αμαρτωλώ και ελέησόν με.

Πέτρος
Δημοσιεύσεις: 1649
Εγγραφή: Πέμ Φεβ 19, 2015 9:32 am

Re: Η Ορθόδοξη θεώρηση της ομοφυλοφιλίας

Δημοσίευσηαπό Πέτρος » Πέμ Δεκ 31, 2020 12:05 am

Είναι για τον ορθόδοξο αλλά είναι και για όλους ανεξαιρέτως. Είτε το θέλουν είτε το πιστεύουν είτε όχι.
Κι επίσης στην μετά θάνατον ζωή δεν υπάρχει δυνατότητα μετάνοιας.Άβαταρ μέλους
aposal
Δημοσιεύσεις: 6159
Εγγραφή: Δευτ Ιούλ 30, 2012 1:12 pm
Τοποθεσία: Απόστολος, Άγιος Δημήτριος Αττικής

Re: Η Ορθόδοξη θεώρηση της ομοφυλοφιλίας

Δημοσίευσηαπό aposal » Πέμ Δεκ 31, 2020 5:17 pm

Μετά θάνατον μπορεί η ψυχή, αντιλαμβανόμενη την αληθινή κατάσταση να μετανοήσει, αλλά εφόσον δεν υπάρχει το μυστήριο της μετάνοιας η μετάνοια αυτή είναι δώρον άδωρον.
Επί του θέματος τώρα, μου κάνει εντύπωση που ακόμη υπάρχουν αμφισβητήσεις για το αν η ομοφυλοφιλία είναι αμαρτία και μάλιστα θανάσιμη
Οι ευγενείς και δημοκρατικοί Δυτικοί (παπικοί) καταβάλουν συγκινητικές προσπάθειες για να πείσουν τον κόσμο ότι η ομοφυλοφιλία είναι φυσιολογική και να τον οδηγήσουν στην κόλαση.


Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανώμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων (απόσπασμα από τη Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου).

Άβαταρ μέλους
Νίκος
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 6389
Εγγραφή: Παρ Ιούλ 27, 2012 11:05 am
Τοποθεσία: Κοζάνη

Re: Η Ορθόδοξη θεώρηση της ομοφυλοφιλίας

Δημοσίευσηαπό Νίκος » Σάβ Ιαν 02, 2021 6:05 pm

Δεν είπε αυτό ο πάπας (αν και δεν μας πολυενδιαφέρει τι είπε), εξακολουθεί να θεωρεί την ομοφυλοφιλία αμάρτημα, αλλά είπε, ότι κατανοεί την επιθυμία των ομοφυλόφιλων να συνάπτουν "γάμο". Πως συνδυάζονται αυτά τα δύο, είναι απορίας άξιον, αλλά πάπας είναι, έχει το αλάθητο (ακαταλόγιστο :mrgreen: ).


Ο Θεός, ιλάσθητί μοι τώ αμαρτωλώ και ελέησόν με.


Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 2 και 0 επισκέπτες

cron