Για το αυτοδιοίκητο του Αγίου Όρους

Ειδήσεις, Περιγραφές, Φωτογραφίες, Εμπειρίες προσκυνητών, Επισκέψεις, Βίοι Αγίων Γερόντων

Συντονιστές: Νίκος, Anastasios68, johnge

Άβαταρ μέλους
Αποστολος0
Δημοσιεύσεις: 133
Εγγραφή: Τρί Σεπ 19, 2017 7:00 pm

Για το αυτοδιοίκητο του Αγίου Όρους

Δημοσίευσηαπό Αποστολος0 » Δευτ Ιαν 29, 2018 1:59 pm

Νίκος έγραψε:Θεόδωρε στο Άγιο Όρος η Μονή Χιλανδαρίου είναι σέρβικη, η Ζωγράφου είναι βουλγάρικη και η Σκήτη Προδρόμου είναι ρουμάνικη. Επίσης υπάρχουν μοναχοί σε πολλά Μοναστήρια σκήτες και κελιά από όλα τα μέρη του κόσμου. Το Άγιο Όρος έχει μόνο πνευματικό αυτοδιοίκητο, αλλά ανήκει στην ελληνική επικράτεια και έχει Διοικητή διορισμένο από το Ελληνικό κράτος και αστυνομία, ενώ ισχύουν κανονικά όλοι οι νόμοι του κράτους, Ξέχασες τη σύλληψη του Ηγουμένου Εφραίμ μέσα στη Μονή Βατοπαιδίου; Ο Καταστατικός Χάρτης του Αγίου Όρους είναι νόμος του Ελληνικού κράτους, που μπορεί να αλλάξει, αν το επιθυμεί η κυβέρνηση.

Μιας και η συζήτηση με τον Θεόδωρο πήγε στο Αγιο Ορος να πω κι εγώ σαν Ορθόδοξος πιστός τη γνωμη μου.Αρχικά μη ξεχνάμε τη μόνη Αγίου Παντελεήμωνος που είναι Ρωσική. Ομως εγώ πιστεύω ότι το Αγιο Ορος κακώς δόθηκε στην Ελλάδα με την συνθήκη των Βαλκανικών πολέμων. Η Ρωσική αυτοκρατορία είχε προτείνει τότε να αποκτήσει το Αγιο Ορος καθεστώς διαορθόδοξου προσκυνήματος και να μην ανήκει σε καμία χώρα. Πιστεύω ότι το Αγιο Ορος ανήκει σε όλους τους Ορθόδοξους δεν είναι μόνο Ελληνικό. Εγώ θα ήθελα να μην ανήκει ούτε στην Ελλάδα ούτε σε καμία χώρα. Το Βατικανό ας πούμε είναι ανεξάρτητο. Δε λέω να γίνει ένα δεύτερο Βατικανό το Αγιο Ορος αλλά για να πάψει να εξαρτάται από την κυβέρνηση μιας χώρας που ίσως είναι και αντίχριστη(η μάλλον η συγκεκριμένη είναι σίγουρα όχι ίσως).Ας ανατεθεί η διακυβέρνηση του Αγίου Ορους στους μοναχούς του που επιτελούν το δίχως άλλο θεάρεστα έργο αλλά να μην ανήκει σε καμία χώρα. Η σύλληψη του Ηγουμένου Εφραίμ ενός άγιου ανθρώπου θύμα γεωπολιτικών συμφερόντων καθώς φάνηκε δείχνει το πρόβλημα του να ανήκει το Αγιο Ορος στην Ελλάδα. Επιπλέον αν η κυβέρνηση της Ελλάδας κάποια στιγμή αποφασίσει να καταργήσει το Αβατο και να μετατρέψει το Αγιο Ορος σε τουριστικό προορισμό μετατρέποντας το σε Μύκονο τι θα γίνει; Δεν υπάρχει άραγε τέτοιος κίνδυνος;Πρέπει το Αγιο Ορος να γίνει πλήρως ανεξάρτητο.Γιατί πολλοί είναι αυτοί που ζητάνε κατάργηση του Αβατου.Αν όμως γίνει ανεξάρτητο δε θα μπορούν να το ζητάνε. Αν και ο Θεόδωρος σε κάποια σημεία είναι λίγο υπερβολικος στον κίνδυνο που απειλεί το Αγιο Ορος έχει δίκιο. Μη ξεχναμε οτι το 2003 το Ευρωκοινοβουλιο θρασυτατα ζητησε καταργηση του Αβατου.Οι μοναχοι του Αγιου Ορους κρουουν τον κωδωνα του κινδυνου: nikosxeiladakis.gr/%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%83-%CE%BC%CE%B5%CE%B8%CE%BF%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CF%83-%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%B5%CF%85%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BD%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%81/
Το Αγιο Ορος ανήκει στους μοναχούς του.Αυτοί πρέπει να αποφασίζουν για τα πάντα στο σπίτι τους τι θα γίνει και τι όχι.Άβαταρ μέλους
Νίκος
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 5833
Εγγραφή: Παρ Ιούλ 27, 2012 11:05 am
Τοποθεσία: Κοζάνη

Re: Για το αυτοδιοίκητο του Αγίου Όρους

Δημοσίευσηαπό Νίκος » Δευτ Ιαν 29, 2018 2:22 pm

Το link που παράθεσες είναι παλαιοημερολογήτικο. Ο Μεθόδιος και η ακολουθία του είναι έκπτωτοι μοναχοί, καταληψίες καταδικασμένοι από την ελληνική Δικαιοσύνη, που κακώς τους ανέχεται το ελληνικό κράτος τόσα χρόνια να παραβιάζουν τον Κανονισμό του Αγίου Όρους και δεκάδες άρθρα του ποινικού κώδικα. Μεταξύ αυτών υπάρχουν και πολλοί φυγόδικοι και φυγόποινοι.

Είναι φανερό, γιατί οι άνθρωποι αυτοί δεν επιθυμούν να έχει το Ελληνικό Κράτος δικαιοδοσία στο Άγιο Όρος, επειδή φοβούνται ότι κάποτε θα εκτελεστούν οι τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις εναντίον τους και θα εκδιωχθούν από το Άγιο Όρος, ενώ αρκετοί απ' αυτούς θα καταλήξουν στη φυλακή.


Ο Θεός, ιλάσθητί μοι τώ αμαρτωλώ και ελέησόν με.

Άβαταρ μέλους
Μάνος
Δημοσιεύσεις: 2861
Εγγραφή: Σάβ Δεκ 30, 2017 11:29 pm
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης

Re: Για το αυτοδιοίκητο του Αγίου Όρους

Δημοσίευσηαπό Μάνος » Δευτ Ιαν 29, 2018 2:24 pm

Το άβατο του Αγίου Όρους δεν καταργείται όσο η Υπεραγία Θεοτόκος μεσιτεύει στον Υιό της για το περιβόλι της. Κ.Νίκο ευχαριστώ, που το μεταφέρατε, γιατί είχαμε ξεφύγει σε ένα θέμα για τους Μάρτυρες του Ιεχωβά να συζητάμε άλλα.


ἀμὴν ἀμὴν λέγω ὑμῖν, ἐὰν μὴ φάγητε τὴν σάρκα τοῦ υἱοῦ τοῦ ἀνθρώπου καὶ πίητε αὐτοῦ τὸ αἷμα, οὐκ ἔχετε ζωὴν ἐν ἑαυτοῖς.

Μὴ κρίνετε, ἵνα μὴ κριθῆτε·

ὅστις δὲ ὑψώσει ἑαυτὸν ταπεινωθήσεται, καὶ ὅστις ταπεινώσει ἑαυτὸν ὑψωθήσεται.

Άβαταρ μέλους
Αποστολος0
Δημοσιεύσεις: 133
Εγγραφή: Τρί Σεπ 19, 2017 7:00 pm

Re: Για το αυτοδιοίκητο του Αγίου Όρους

Δημοσίευσηαπό Αποστολος0 » Δευτ Ιαν 29, 2018 3:36 pm

Νίκος έγραψε:Το link που παράθεσες είναι παλαιοημερολογήτικο. Ο Μεθόδιος και η ακολουθία του είναι έκπτωτοι μοναχοί, καταληψίες καταδικασμένοι από την ελληνική Δικαιοσύνη, που κακώς τους ανέχεται το ελληνικό κράτος τόσα χρόνια να παραβιάζουν τον Κανονισμό του Αγίου Όρους και δεκάδες άρθρα του ποινικού κώδικα. Μεταξύ αυτών υπάρχουν και πολλοί φυγόδικοι και φυγόποινοι.

Είναι φανερό, γιατί οι άνθρωποι αυτοί δεν επιθυμούν να έχει το Ελληνικό Κράτος δικαιοδοσία στο Άγιο Όρος, επειδή φοβούνται ότι κάποτε θα εκτελεστούν οι τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις εναντίον τους και θα εκδιωχθούν από το Άγιο Όρος, ενώ αρκετοί απ' αυτούς θα καταλήξουν στη φυλακή.

Σωστά τώρα παρατήρησα ότι ανήκει στους σχισματικούς της μονής Εσφιγμένου. Ομως μήπως που τόσο καιρό από το 1972 που ξεκινησε το πρόβλημα της μονής Εσφιγμένου γιατί δεν παρεμβαίνει το Ελληνικο κράτος; Αρα δεν βοήθησε σε τίποτα το Ελληνικό κράτος να λυθεί αυτό το πρόβλημα. Επιπλέον αν το Αγιο Ορος γίνει ανεξάρτητο θα είναι πιο εύκολο για το ίδιο να διατηρήσει την ιερότητα του και θα σταματήσουν να ζητά το Ευρωκοινοβούλιο και οι κάθε λογής άθεοι την κατάργηση του Αβατου αφού πλέον δε θα ανήκει στην Ελλάδα.Το 2003 το ευρωκοινοβούλιο ζήτησε με ψήφισμα την κατάργηση του Αβατου(στο οποίο ψήφισμα αντιτάχθηκε προς τιμή του ο τότε επικεφαλής του συνασπισμού Αλαβάνος και οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ.Αν το Αγιο Ορος ήταν ανεξάρτητο δεν θα είχε γίνει ποτέ τέτοιο ψήφισμα.Άβαταρ μέλους
Θεόδωρος22
Δημοσιεύσεις: 316
Εγγραφή: Κυρ Οκτ 30, 2016 3:37 pm

Re: Για το αυτοδιοίκητο του Αγίου Όρους

Δημοσίευσηαπό Θεόδωρος22 » Δευτ Ιαν 29, 2018 3:47 pm

Η λύση Αποστολε δεν είναι να γίνει ανεξάρτητο κράτος το Αγιο Ορος.Ανήκει στην Ελλάδα και δεν κινδυνεύει το Αβατο του τόσο εύκολα. Οσο για αυτούς που ζητάνε κατάργηση του Αβατου και τουριστική αξιοποίηση του άσε τους να λένε. Με τα λόγια δεν αλλάζουν κάτι μου το λέει συχνά ο πνευματικός μου.Κατά τα άλλα σαφώς οι αντίχριστοι πρέπει να παταχθούν. Αυτό όμως δε θα γίνει με το να κάνουμε το Αγιο Ορος ανεξάρτητο άλλωστε ούτε το ίδιο δεν έχει τέτοιες απαιτήσεις.Άβαταρ μέλους
Νίκος
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 5833
Εγγραφή: Παρ Ιούλ 27, 2012 11:05 am
Τοποθεσία: Κοζάνη

Re: Για το αυτοδιοίκητο του Αγίου Όρους

Δημοσίευσηαπό Νίκος » Δευτ Ιαν 29, 2018 4:43 pm

Απόστολε το Άγιο Όρος είναι και θα είναι Ελλάδα. Δεν έχουν καμία διάθεση οι μοναχοί να ασχολούνται με κρατικές δομές. Έχουν πολύ πιο σημαντικά πράγματα να κάνουν.

Ανέφερες για παράδειγμα ανεξαρτησίας το κράτος του Βατικανού. Η ύπαρξη του οφείλεται στην αντίληψη που είχαν οι ρωμαιοκαθολικοί το Μεσαίωνα για την Εκκλησία. Τα αποτελέσματα που είχε αυτή η νοοτροπία ήταν τραγικά και πολλά αυτά έχουν αποκηρύξει ήδη και οι ίδιοι οι ρωμαιοκαθολικοί.


Ο Θεός, ιλάσθητί μοι τώ αμαρτωλώ και ελέησόν με.

Άβαταρ μέλους
Πέτρος
Δημοσιεύσεις: 1419
Εγγραφή: Πέμ Φεβ 19, 2015 9:32 am

Re: Για το αυτοδιοίκητο του Αγίου Όρους

Δημοσίευσηαπό Πέτρος » Δευτ Ιαν 29, 2018 7:31 pm

Απόστολε πρόσεξε τι θα σου πω.
Το άβατο του Αγίου Όρους δεν καταργείται ούτε από κυβερνήσεις, ούτε από Ευρωκοινοβούλια ούτε από ΟΗΕ.
Καταργείται μόνον από την Υπεραγία Θεοτόκο.
Δεν ξέρω εάν καταλαβαίνεις τι θέλω να πω.
Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 2 και 0 επισκέπτες

cron