Ι.Μ Μαρωνείας για Τουρκικό προξενείο Κομοτηνής

Ειδήσεις, Συνεντεύξεις, Βιογραφίες, Σχόλια

Συντονιστές: Anastasios68, Νίκος, johnge

Άβαταρ μέλους
Θεόδωρος22
Δημοσιεύσεις: 316
Εγγραφή: Κυρ Οκτ 30, 2016 3:37 pm

Ι.Μ Μαρωνείας για Τουρκικό προξενείο Κομοτηνής

Δημοσίευσηαπό Θεόδωρος22 » Τετ Δεκ 20, 2017 11:13 pm

«Αγωνιούμε για τα εθνικά θέματα»
Κληρικοί Ι.Μ. Μαρωνείας: Απαράδεκτη και επικίνδυνη η πολιτική του Προξενείου

20 Δεκεμβρίου 2017

Εικόνα

Εκφράζουν επίσης την ανησυχία τους για το δημογραφικό πρόβλημα αλλά και τη διάβρωση της νεολαίας από πρακτικές όπως το «σύμφωνο συμβίωσης» και ο «προσδιορισμός φύλου»

Την αγωνία τους για τα εθνικά θέματα στην περιοχή της Θράκης εκφράζουν μέσω ψηφίσματος που εξέδωσαν οι κληρικοί της Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής.
Καταγγέλλουν την «απαράδεκτη και επικίνδυνη» πολιτική του τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής το οποίο, όπως αναφέρουν, «ξεπερνά κατά πολύ τις υπηρεσιακές του αρμοδιότητες».
Επιπλέον, οι κληρικοί εκφράζουν την ποιμαντική τους αγωνία για τη διάβρωση του θεσμού της οικογένειας και της νεολαίας από πρακτικές όπως το «σύμφωνο συμβίωσης» και ο «προσδιορισμός φύλου».

Το ψήφισμα της Ιεράς Συνάξεως της Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής:

«Στις 18 του μηνός Δεκεμβρίου 2017 στην Ιερατική Σύναξη που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κομοτηνής, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονος, εμείς, οι Κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην Εκκλησία και στην Πατρίδα δημοσιοποιούμε, κατόπιν διεξοδικής συζητήσεως, το παρόν Ψήφισμα, δια του οποίου και επισημαίνουμε προς κάθε άνθρωπο καλής θελήσεως τα εξής:
– Από την ακριτική Κομοτηνή συμμετέχουμε στα προβλήματα και τα αδιέξοδα του λαού μας, τον οποίο με αίσθημα διακονίας υπηρετούμε καθημερινά υπό αντίξοες συνθήκες και εκφράζουμε την κοινή αγωνία όλων μας, για όσα εσχάτως συμβαίνουν στην πατρίδα μας,
– Αγωνιούμε πρωτίστως για τα εθνικά μας θέματα. Οι χειρισμοί τους απαιτούν μεγαλύτερη από την μέχρι στιγμής, επιδειχθείσα προσοχή. Οι χριστιανοί και οι μουσουλμάνοι Έλληνες κάτοικοι της Θράκης αποτελούμε ένα πρότυπο συνύπαρξης για όλη την Ευρώπη. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο θεωρούμε απαράδεκτη και επικίνδυνη την πολιτική του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής, που ξεπερνά κατά πολύ τις υπηρεσιακές του αρμοδιότητες, υπηρετώντας στόχους και πολιτικές ενός ξεπερασμένου μεγαλο-ϊδεατισμού της γείτονος.
– Θέλουμε επίσης να αναδείξουμε σε όλη του την έκταση το σοβαρό δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πατρίδα και ιδιαίτερα η Θράκη, το οποίο εντείνεται και από την μετανάστευση μιας ολόκληρης γενεάς νέων. Η εφαρμογή αναπτυξιακών και προνοιακών πολιτικών, ιδιαίτερα μάλιστα για την ακριτική μας ύπαιθρο, αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα, αν θέλουμε να ξαναδώσουμε ζωή στην ελληνική επαρχία.
– Εκφράζουμε την ποιμαντική μας αγωνία για τον θεσμό της οικογένειας και για τη νεολαία μας, που διαβρώνονται από καινοφανείς πρακτικές όπως είναι το «σύμφωνο συμβίωσης», οι «έμφυλες ταυτότητες», και ο «προσδιορισμός φύλου».
– Αγωνιούμε επίσης για το νέο Πρόγραμμα Σπουδών του Θρησκευτικού Μαθήματος, και ιδιαίτερα για τον Φάκελο του Μαθητή, μέσω των οποίων το μέχρι πρότινος ομολογιακό Θρησκευτικό Μάθημα εκπίπτει σε Θρησκειολογία. Απαιτούμε εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς να διορθωθούν όλες εκείνες οι ενότητες που απάδουν στην ορθόδοξη παράδοση και διδασκαλία. Η Ιερά Μητρόπολις Μαρωνείας και Κομοτηνής ήδη συνεργάζεται με τον Σύνδεσμο Θεολόγων Ροδόπης και εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να καταρτίσει σχετικό υπόμνημα που θα βοηθήσει στην αναθεώρηση της ύλης των μαθημάτων.
Δηλώνουμε ότι παραμένουμε πάντοτε σε ποιμαντική και προσευχητική εγρήγορση αναπέμποντες ευχές προς τον εν Τριάδι Θεό υπέρ του σύμπαντος κόσμου.
Εν όψει δε του Αγίου Δωδεκαημέρου ευχόμαστε πλούσιο τον φωτισμό και την θεία έμπνευση παρά του Τεχθησομένου Σωτήρος Χριστού, στο λαό μας και στην ηγεσία του, ώστε η κοινωνία μας να αποκτήσει εκ νέου την απαιτούμενη συνοχή, μέσα από μετάνοια και επιστροφή στις αξίες της ρωμιοσύνης, που εξέθρεψαν και διέσωσαν το Γένος κατά το παρελθόν και αποτελούν το μόνο εχέγγυο για το παρόν και το μέλλον».

Πηγή: http://fonirodopis.gr/press/74407Άβαταρ μέλους
Θεόδωρος22
Δημοσιεύσεις: 316
Εγγραφή: Κυρ Οκτ 30, 2016 3:37 pm

Re: Ι.Μ Μαρωνείας για Τουρκικό προξενείο Κομοτηνής

Δημοσίευσηαπό Θεόδωρος22 » Πέμ Δεκ 21, 2017 4:08 pm

Κραυγή αγωνίας για την Θράκη από τους ιερείς της Mητρόπολης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου

Εικόνα

Με ομόφωνο Ψήφισμά τους οι κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου, στην Ιερατική Σύναξη, που πραγματοποιήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου στο Διδυμότειχο, εκφράζουν την αγωνία τους για την ενεστώσα κατάσταση στην περιοχή και στην χώρα γενικότερα. Το Ψήφισμα δημοσιεύεται στη συνέχεια.

Επίσης οι κληρικοί ενημερώθηκαν εκτενώς, παρουσία του Διοικητού της XVI Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού Στρατηγού Δημητρίου Μπονώρα, από τον Επιτελάρχη της Συνταγματάρχη Θεόδωρο Χατζηγεωργίου για το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων, το κοινωνικό τους έργο και την προσφορά τους στην τοπική κοινωνία.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΙΕΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΑΞΕΩΣ

Στις 20 του μηνός Δεκεμβρίου, του σωτηρίου έτους 2017, στην Ιερατική Σύναξη, που πραγματοποιήθηκε στο Διδυμότειχο, με την ευλογία του Ποιμενάρχου μας κ. Δαμασκηνού, οι κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου, μετά από συζήτηση, αποφασίσαμε ομόφωνα να δημοσιοποιήσουμε την αγωνία μας, για όσα συμβαίνουν στην Πατρίδα μας τον τελευταίο καιρό.

Ως Έλληνες πολίτες, που ταχθήκαμε από την Πατρίδα να φρουρούμε Σύνορα και Θερμοπύλες στον ακριτικό Έβρο, και ως ορθόδοξοι κληρικοί, που επωμισθήκαμε να διακονούμε εδώ και χρόνια τον πιστό λαό μας σε παραμεθόρια, απομακρυσμένα χωριά και πόλεις του Βορείου Έβρου, βλέποντας και ζώντας τα τεκταινόμενα στη χώρα μας τον τελευταίο καιρό, καταθέτουμε κραυγή διαμαρτυρίας από το ιστορικό Διδυμότειχο και φωνή αγωνίας του λαού μας, τον οποίο, λόγω της ιδιότητάς μας, καθημερινά τον αφουγκραζόμεθα, τον πονάμε και τον εκφράζουμε.

Α. Πρωτίστως αγωνιούμε για τα εθνικά μας θέματα, ιδιαίτερα μετά τις προκλητικές αξιώσεις του ανώτατου άρχοντα της γείτονος χώρας, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στη Θράκη, για επικαιροποίηση της Συνθήκης της Λωζάνης, εμμένοντας για ύπαρξη εθνικής μειονότητας στη Θράκη και όχι θρησκευτικής, όπως ορίζει η Συνθήκη.

Τονίζουμε συναφώς ότι οι Έλληνες της Θράκης, χριστιανοί και μουσουλμάνοι, δεκαετίες τώρα, ζούμε αρμονικά και αδελφικά στη θρακική γη, και αποτελούμε υπόδειγμα αλληλοσεβασμού, ειρηνικής και ομαλής συμβίωσης, χωρίς φυλετικές ή θρησκευτικές διακρίσεις. Γι αυτό θεωρούμε απαράδεκτη την ανάμειξη του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής, που προσπαθεί εξαγοράζοντας συνειδήσεις, με ποικίλους τρόπους να μας διχάσει υπηρετώντας αλλότρια συμφέροντα.

Β. Αγωνιούμε διότι η ύπαιθρος και ιδιαίτερα η περιοχή του Κεντρικού και Βορείου Έβρου αργοσβήνει λόγω του δημογραφικού προβλήματος. Τα χωριά μας ερημώνουν, τα σχολεία μας το ένα μετά το άλλο κλείνουν ελλείψει μαθητών. Δυστυχώς, εκ μέρους της Πολιτείας εισπράττουμε καθημερινά την αδιαφορία της για ζωτικά θέματα επιβίωσης των ακριτών μας, για τις οικογένειες, που παλεύουν τίμια να μην ξεριζωθούν από τον τόπο τους, που θέλουν να αποκτούν και να μεγαλώνουν παιδιά. Ζητούμε από την Πολιτεία να ενισχύσει τις δομές κοινωνικής Πρόνοιας (π.χ. Νοσοκομείο Διδυμοτείχου) να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και να ενισχύσει οικονομικά τις αδύναμες και πολύτεκνες οικογένειες, αντί να σπαταλά υπέρογκα ποσά ενισχύοντας τις τριακόσιες χιλιάδες εκτρώσεων, που γίνονται κάθε χρόνο στη χώρα μας. Διότι με ιστορική νομοτέλεια θα επαληθευθεί ο λόγος του Θεού «ἐλαττωνοῦσι φυλάς ἁμαρτίαι, δικαιοσύνη ὑψοῖ ἔθνη».

Γ. Αγωνιούμε επίσης γιατί με θλίψη διαπιστώνουμε ότι επιχειρείται συστηματικά η αποδόμηση θεμελιωδών θεσμών και δομών της ελληνικής κοινωνίας και η προκλητική καταπάτηση διαχρονικών αξιών του Γένους μας. Και συγκεκριμένα·

α. Η οικογένεια και ο ιερός θεσμός του γάμου τορπιλίζονται με το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης.

β. Επιχειρείται ηθική μετάλλαξη της νεολαίας με τις «έμφυλες ταυτότητες», που διδάσκονται στα σχολεία και ολοκληρώνεται η αποδόμηση της προσωπικότητας των νέων μας με τη δυνατότητα αλλαγής φύλου από την ηλικία των δεκαπέντε ετών.

γ. Παραχαράσσεται, πλαστογραφείται, «αναθεωρείται» η βαμμένη με το αίμα των προγόνων μας ιστορία του ελληνισμού και διδάσκεται αρχαία και νεότερη, με προκρούστειες μεθόδους και τακτικές.

δ. Το μάθημα των θρησκευτικών και η ορθόδοξη αγωγή των νέων μας έχασαν τον ομολογιακό και ηθοπλαστικό χριστιανικό χαρακτήρα τους. Οι φάκελοι του μαθήματος των θρησκευτικών που διανεμήθηκαν στους μαθητές, εν πολλοίς, κρίνονται απαράδεκτοι, ακατάλληλοι και επικίνδυνοι από τους αγανακτισμένους γονείς, από τα απογοητευμένα παιδιά και από τους προβληματισμένους εκπαιδευτικούς, διότι αποτελούν θρησκειολογικό μείγμα, παραλείπουν βασικές αλήθειες της ορθόδοξης πίστης, διαστρεβλώνουν, παραπλανούν και αποδομούν τελικά τη διδασκαλία του μαθήματος.

Το καράβι που λέγεται Ελλάς, «το τρελοβάπορο», που ο νομπελίστας ποιητής μας Οδυσσέας Ελύτης παρουσιάζει ως γερό σκαρί, που αρμενίζει περήφανα σε πέλαγα Ανατολής και Δύσης σκορπώντας τα φώτα του πολιτισμού, τώρα φαίνεται να βουλιάζει σε ελληνικά ύδατα, διότι ναύτες, λοστρόμοι, μούτσοι και καπεταναίοι προκαλούν ρωγμές, φθορές εκ των ένδον και πετούν στη θάλασσα της λήθης τους θησαυρούς που κουβαλά, τα τζιβαέρικα του Γένους, ή τα πουλάνε «αντί πινακίου φακής» και μάλιστα αυτό αλαζονικά το καυχώνται. Αυτές οι ελληνορθόδοξες αξίες της φυλής μας ήταν και είναι το «αγλαόκαρπο δένδρο», που τρέφονταν γενεές γενεών Ελλήνων που μεγαλούργησαν.

Αυτό το αιωνόβιο δένδρο που λέγεται «Ελλάς» τα τελευταία χρόνια κάποιοι άρπαξαν τσεκούρια και πριόνια και κόβουν τα κλαδιά του και ροκανίζουν τον κορμό του και με βουλιμία θέλουν και τις ρίζες του να ξεριζώσουν.

Κάνουμε έκκληση προς όλους και ζητάμε· να σταματήσει το θλιβερό ολίσθημα της χώρας, διότι φθάσαμε στο χείλος του γκρεμού και τούτο γιατί το απαιτούν οι καιροί· το ζητά ο λαός· το περιμένουμε και το επιθυμούμε όλοι μας.

Τέλος, εν όψει των ημερών του αγίου Δωδεκαημέρου απευθύνουμε σε όλους χαιρετισμό ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΕΝΟΤΗΤΟΣ, ΕΛΠΙΔΟΣ και ΑΓΑΠΗΣ και από καρδίας ευχόμεθα το Άστρο του εν Βηθλεέμ Τεχθέντος Χριστού να χαρίζει υγεία και ειρήνη σ’ όλο τον κόσμο και να φωτίζει την πορεία του καθ’ ενός και ιδιαίτερα του λαού μας.

Οι κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου

Πηγή
Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 2 και 0 επισκέπτες