Σελίδα 1 από 1

Βαρύ τίμημα πληρώνει η Εκκλησία στην δοκιμασία του covid-19

Δημοσιεύτηκε: Σάβ Νοέμ 21, 2020 11:53 am
από Νίκος
Στο ΑΧΕΠΑ με κορωνοϊό ο Μητροπολίτης Κίτρους Γεώργιος
Newsroom 20/11/2020

Εικόνα

Στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ με υψηλό πυρετό μεταφέρθηκε ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος Γεώργιος Χρυσοστόμου. Ο Μητροπολίτης Κίτρους είχε βρεθεί πριν λίγες ημέρες θετικός στον κορωνοϊό και τα τελευταία 24ωρα εκδήλωσε συμπτώματα.

Πριν τρεις ημέρες, η Μητρόπολη είχε ανακοινώσει ότι «η κατάσταση της υγείας του είναι πολύ καλή».

Η ίδια ανακοίνωση επισημαίνει πως και ο επίσκοπος Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας Αγαθόνικος, «αδελφός της Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου Ολύμπου, εμφάνισε συμπτώματα κορωνοϊού» και υποβάλλεται σε απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται. Η δε κατάσταση της υγείας του, όπως αναφέρεται, είναι πολύ καλή.

Η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος καλεί τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα προστασίας, σύμφωνα με τις οδηγίες των υπεύθυνων κρατικών υπηρεσιών.

Πηγή: ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Περαστικά τους. Ο Θεός να τους στηρίξει στη δοκιμασία τους.

Στο νοσοκομείο ο Καστορίας Σεραφείμ με κορωνοϊό

Δημοσιεύτηκε: Τετ Δεκ 09, 2020 10:41 pm
από Νίκος
Στο νοσοκομείο ο Καστορίας Σεραφείμ με κορωνοϊό
Newsroom 09/12/2020

Εικόνα

Θετικός στον κορωνοϊό διεγνώσθη ο Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, ο οποίος εισήχθη το βράδυ της Τρίτης σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης παρουσίασε συμπτώματα και υπεβλήθη σε τεστ, το οποίο βγήκε θετικό. Οι θεράποντες ιατροί έκριναν απαραίτητη τη νοσηλεία του και ως εκ τούτου εισήχθη στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε την ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας

Ο Σεβασμιώτατος ποιμενάρχης μας κ.Σεραφείμ, εκτελώντας τα ποιμαντικά του καθήκοντα, προσβλήθηκε από τον Covid-19. Για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Η κατάσταση της υγείας του είναι εξαιρετική. Η σκέψη και η προσευχή του αγκαλιάζουν διαρκώς την αγαπημένη του Καστοριά και τον πονεμένο λαό της. Παρακαλούμε το ευσεβές ποίμνιο να συνεχίσει να προσεύχεται για τους ασθενείς του κορονοϊού και να συμπεριλάβει στις θερμές προσευχές και τον ταπεινό ποιμένα της Καστοριάς. Με τις πρεσβείες της Υπεραγίας Θεοτόκου και με πνεύμα μετάνοιας και ενότητας, δίνουμε τον κοινό αγώνα κατά της επιδημίας.

Πηγή: ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Περαστικά του.

Re: Στο ΑΧΕΠΑ με κορωνοϊό ο Μητροπολίτης Κίτρους Γεώργιος

Δημοσιεύτηκε: Παρ Δεκ 11, 2020 9:43 am
από Anastasios68
Περαστικά τους, με τη βοήθεια της Παναγίας μας!

Re: Στο ΑΧΕΠΑ με κορωνοϊό ο Μητροπολίτης Κίτρους Γεώργιος

Δημοσιεύτηκε: Παρ Δεκ 11, 2020 5:26 pm
από Νίκος
Ο Μητροπολίτης Κίτρους είναι ήδη καλά δόξα τω Θεώ.

Διασωληνώθηκε ο Μητροπολίτης Καστορίας Σεραφείμ

Δημοσιεύτηκε: Τρί Δεκ 22, 2020 11:01 am
από Νίκος
Διασωληνώθηκε ο Μητροπολίτης Καστορίας Σεραφείμ
Newsroom 21/12/2020

Εικόνα

Η υγεία του Μητροπολίτη Σεραφείμ επιδεινώθηκε το βράδυ του Σαββάτου – Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Μητρόπολη.

Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης νοσηλεύεται ο Μητροπολίτης Καστοριάς Σεραφείμ, που διαγνώστηκε με κορωνοϊό.

Η κατάσταση της υγείας του αρχικά δεν ενέπνεε ανησυχία. Ωστόσο, επιδεινώθηκε το βράδυ του Σαββάτου και κρίθηκε αναγκαία η διασωλήνωσή του, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Η ανακοίνωση της Μητρόπολης Καστοριάς:

«Σήμερα, Κυριακή προ της Χριστού Γεννήσεως, η ιατρική ομάδα που διακονεί την υγεία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ στο 424 Γ.Σ.Ν.Ε, πρότεινε την εισαγωγή του ασθενούς στην ΜΕΘ, προκειμένου να τύχει στενότερης παρακολουθήσεως. Ο σεμνός και πράος ιεράρχης έχει την ανάγκη των προσευχών των κληρικών όλων των ιερατικών βαθμίδων, των μοναστικών αδελφοτήτων αλλά και του ευλαβεστάτου λαού μας. Ιδιαιτέρως παρακαλείται ο Καστοριανός λαός, που τόσο πνευματικά συνδέθηκε μαζί του, να αντιπροσφέρει στον καλό του ποιμένα ικεσίες και δεήσεις για την ταχεία ανάρρωσή του. Μετά θερμής παρακλήσεως», αναφέρει η ανακοίνωση σύμφωνα με τη fonikastorias.gr.

Υπενθυμίζεται ότι, εισήχθη το βράδυ της Τρίτης (8/12) σε Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Ο Μητροπολίτης Σεραφείμ παρουσίασε συμπτώματα κορονοϊού και υπεβλήθη σε τεστ που βγήκε θετικό.

Πηγή: ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Περαστικά. Ο θεός να τον στηρίζει στη δοκιμασία του.

Στο ΑΧΕΠΑ παραμένει διασωληνωμένος στη ΜΕΘ ο Αρχιμανδρίτης (Μητρόπολης Κοζάνης) π. Αυγουστίνος Μύρου (69 ετών), η κατάσταση του βελτιώνεται πολύ αργά. Τα χιλιάδες πνευματικοπαίδια του αγωνιούν και προσεύχονται γι αυτόν.

Εκοιμήθη ο Αρχιμανδρίτης π. Αυγουστίνος Μύρου

Δημοσιεύτηκε: Δευτ Δεκ 28, 2020 10:35 am
από Νίκος
Εκοιμήθη ο Αρχιμανδρίτης π. Αυγουστίνος Μύρου
28/12/2020

Εικόνα

Εκοιμήθη μετά από πολυήμερη νοσηλεία με covid-19 στην ΜΕΘ του Ιπποκρατείου Θεσσαλονίκης ο Αρχιμανδρίτης π. Αυγουστίνος Μύρου, Ηγούμενος της Ι.Μ. Αγίου Νεκταρίου Παλαιογράτσανου Βελβενδού. Βαθειά θλίψη στα χιλιάδες πνευματικά του παιδιά. Καλό Παράδεισο να έχει!

Πηγή: kozan.gr

Εκοιμήθη από covid-19 ο Μητροπολίτης Καστορίας Σεραφείμ

Δημοσιεύτηκε: Τρί Δεκ 29, 2020 9:33 am
από Νίκος
Εκοιμήθη από covid-19 ο Μητροπολίτης Καστορίας Σεραφείμ
ΚΘΗΜΕΡΙΝΗ 29.12.2020

Εικόνα

Έφυγε από τη ζωή ο Μητροπολίτης Καστορίας Σεραφείμ, ο οποίος είχε διαγνωστεί θετικός στον κορωνοϊό στις αρχές Δεκεμβρίου.

Ο 61χρονος ιεράρχης είχε διαγνωσθεί θετικός στον ιό στις αρχές του μήνα και στις 20 Δεκεμβρίου είχε κριθεί αναγκαία η διασωλήνωσή του στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, εξαιτίας της επιδείνωσης της υγείας του.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Καστορίας κυρός Σεραφείμ (κατά κόσμον Ιωάννης Παπακώστας) γεννήθηκε το 1959 στο Αγναντερό Καρδίτσας.

Φοίτησε στην Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών, στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική όπου αποφοίτησε το 1983. Στη συνέχεια φοίτησε στη Θεολογική Σχολή της Αθήνας και έλαβε το πτυχίο του το 1987.

Χειροτονήθηκε Διάκονος το 1983 και Πρεσβύτερος το 1987. Υπηρέτησε ως Διάκονος, Εφημέριος- Ιεροκήρυκας και Ιερατικός Προϊστάμενος στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Κάτω Πατησίων. Υπηρέτησε παράλληλα Διευθυντής Νεότητος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και υπεύθυνος Πρωτοκόλλου στην Ιερά Σύνοδο και το 1990 ως Γραμματέας στην Ιερά Σύνοδο Ιεράς Μητροπόλεως Καστοριάς. Χειροτονήθηκε επίσκοπος στις 5 Οκτωβρίου 1996.

Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Καλό Παράδεισο να έχει. Η Εκκλησία πληρώνει βαρύ τίμημα στη μεγάλη δοκιμασία του covid-19. 3 πνευματικοί φάροι Αυγουστίνος Μύρου, Πανάρετος Γρηγοριάτης και Καστορίας Σεραφείμ χάθηκαν σε 2 μέρες. Γρηγορείτε, κανείς δεν γνωρίζει πότε θα τον καλέσει ο Κύριος.