Ποιοι είμαστε - κανόνες του ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

Διαβάστε ποιοι είμαστε, τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ Ορθοδοξία και το χαιρετισμό των μελών.

Συντονιστές: Anastasios68, Νίκος, johnge

Άβαταρ μέλους
ORTHODOXIA
Δημοσιεύσεις: 355
Εγγραφή: Παρ Ιούλ 27, 2012 3:09 pm
Τοποθεσία: Ομάδα Διαχείρισης

Ποιοι είμαστε - κανόνες του ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

Δημοσίευσηαπό ORTHODOXIA » Πέμ Αύγ 09, 2012 12:57 pm

Ποιοι είμαστε

Είμαστε μια ομάδα Ορθοδόξων Χριστιανών που βρεθήκαμε στις αρχές του Φεβρουαρίου του 2005 εντελώς απροσδόκητα σε μια ιστοσελίδα μεταφυσικής και παραψυχολογίας στα πλαίσια των αναζητήσεών μας σχετικά με τις προφητείες της Πίστεώς μας. Εκεί λοιπόν βρήκαμε ένα θέμα που μόλις είχε ανοίξει και τιτλοφορείτο «Προφητείες Αγίων». Η επιτυχία της συζήτησης σε έναν εχθρικά διακείμενο ιστοτόπο προς το Χριστιανισμό και την Ορθοδοξία είχε ως αποτέλεσμα μετά από 120 ηλεκτρονικές σελίδες συζήτησης και πάνω από 100.000 επισκέψεις να δεχθούμε σφοδρή και ανήθικη επίθεση από μέλη της ιστοσελίδας τα οποία βλασφημούσαν τα ιερά και τα όσια της Πίστης μας.

Στα πλαίσια αυτά και τηρώντας τη ρήση του αποστόλου Παύλου στην επιστολή του προς τον Τίτο κεφ 3 στίχος 10 «αιρετικόν άνθρωπον μετά μίαν και δευτέραν νουθεσίαν παραιτού» δημιουργήθηκε ένα ανεξάρτητο φόρουμ για τις προφητείες στην ιστοσελίδα του invisionplus.

Μερικά όπως παιδιά από την ομάδα θεωρώντας πως σε κάποια πράγματα έχουμε να διανύσουμε πολύ δρόμο ακόμη και επιθυμώντας να κάνουμε το βήμα παραπάνω αποφασίσαμε με τη βοήθεια του Θεού και των αγίων να δημιουργήσουμε αυτό το νέο χριστιανικό Ορθόδοξο τόπο τόσο για τη μελέτη της Αγίας Γραφής και των προφητειών όσο και προς γενικότερη πνευματική οικοδομή.

Θεωρούμε ότι οι καιροί που ζούμε είναι άκρως ύποπτοι και οι αληθινοί χριστιανοί πρέπει να είναι ενωμένοι όσο ποτέ, να δυναμώνουν την πίστη τους στο Χριστό, να μελετούν την Αγία Γραφή και τους Πατέρες, να αναπτύσσουν αισθητήρια, να ακονίζουν το νου και να τροχίζουν τη σκέψη διότι όπως λέει το ιερό κείμενο της Αποκαλύψεως στο κεφ. Α στίχος 3: ο καιρός γαρ εγγύς...Άβαταρ μέλους
ORTHODOXIA
Δημοσιεύσεις: 355
Εγγραφή: Παρ Ιούλ 27, 2012 3:09 pm
Τοποθεσία: Ομάδα Διαχείρισης

Re: Ποιοι είμαστε - κανόνες του ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

Δημοσίευσηαπό ORTHODOXIA » Πέμ Αύγ 09, 2012 1:04 pm

Κανόνες συμμετοχής

Ο βασικός κανόνας που διέπει αυτό το φόρουμ είναι ο σεβασμός στην Αγία και ομοούσιο Τριάδα και κατ'επέκταση στα υπόλοιπα μέλη.

Δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες, ποινές κτλ. Η κάθε περίπτωση θα εξετάζεται από τη διαχειριστική ομάδα ξεχωριστά και θα λαμβάνονται υπ' όψιν όλες οι κατά περίπτωση συνθήκες.

Οι βλασφημίες απέναντι στα Θεία θα τυγχάνουν πολύ αυστηρής αντιμετώπισης αλλά και οι προσβολές απέναντι στους συνομιλητές θα αντιμετωπίζονται άμεσα. Όποιος δε σέβεται αυτές τις αρχές ή δεν επανέρχεται στην τάξη θα διαγράφεται.

Επίσης μηνύματα με άσεμνες ή απρεπείς λέξεις θα υφίστανται τροποποίηση με την έννοια ότι οι συγκεκριμένες λέξεις θα αφαιρούνται.

Οι εγγραφές νέων μελών γίνονται με τη χρήση της σχετικής διαδικασίας, που προσφέρει το forum.

Η διαδικασία της ενεργοποίησης είναι προς το παρόν αυτόματη, αλλά οι Διαχειριστές διατηρούν το δικαίωμα να διαγράφουν όσα νέα μέλη:

1. Χρησιμοποιούν ψευδώνυμο, που αντιβαίνει στις αρχές του forum,
2. Το e-mail τους δεν είναι πραγματικό.
3. Από τα στοιχεία που έχουν καταχωρήσει κατά την εγγραφή τους δεν προκύπτει το Όνομα τους (όχι το επίθετο), επειδή έχουμε αποφασίσει σ΄αυτό το χώρο σαν Χριστιανοί να επικοινωνούμε μεταξύ μας με τα Ονόματα που βαπτιστήκαμε.
4. Η συμπεριφορά τους είναι αντίθετη με τις αρχές του forum.Άβαταρ μέλους
Νίκος
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 6217
Εγγραφή: Παρ Ιούλ 27, 2012 11:05 am
Τοποθεσία: Κοζάνη

Re: Ποιοι είμαστε - κανόνες του ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

Δημοσίευσηαπό Νίκος » Τετ Οκτ 19, 2016 11:12 am

Είμαι υποχρεωμένος να διευκρινίσω ότι η ιεροκατάκριση συμπεριλαμβάνεται στον παραπάνω κανόνα:

Επίσης μηνύματα με άσεμνες ή απρεπείς λέξεις θα υφίστανται τροποποίηση με την έννοια ότι οι συγκεκριμένες λέξεις θα αφαιρούνται.


Η Ομάδα Διαχείρισης σας παρακαλεί να προσέχετε τις εκφράσεις σας, όταν μιλάτε για τα μέλη του Ιερού Κλήρου της Εκκλησίας μας.


Ο Θεός, ιλάσθητί μοι τώ αμαρτωλώ και ελέησόν με.


Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 1 και 0 επισκέπτες