Σερβίας Ειρηναίος "Δηλωθείτε Ορθόδοξοι Χριστiανοί"

Ειδήσεις, Συνεντεύξεις, Βιογραφίες, Σχόλια, Φωτογραφίες

Συντονιστές: Anastasios68, Νίκος, johnge

Άβαταρ μέλους
ΠΟΠΗ
Δημοσιεύσεις: 808
Εγγραφή: Δευτ Ιούλ 30, 2012 3:29 pm
Επικοινωνία:

Σερβίας Ειρηναίος "Δηλωθείτε Ορθόδοξοι Χριστiανοί"

Δημοσίευσηαπό ΠΟΠΗ » Πέμ Σεπ 13, 2012 8:20 am

Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος "Δηλωθείτε Ορθόδοξοι Χριστιανοί"

Εικόνα


Να δηλώσουν Ορθόδοξοι Σέρβοι κάλεσε τους πιστούς ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Ειρηναίος, κατά την διάρκεια της προσεχούς απογραφής, η οποία θα ξεκινά την Παρασκευή 1 Απριλίου 2011.
Ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Σερβίας, μεταξύ άλλων τόνισε: "Με την συμμετοχή σας στην απογραφή, θα αποδείξετε ότι τηρείτε τους νόμους της χώρα στην οποία ζείτε. Αλλά κυρίως, ότι αγωνιζόμαστε για την σωτηρία της ψυχής μας, ζώντας σε αρμονία με τον Θεό και τους γείτονες μας".

"Σας προσκαλώ, λοιπόν, να συμμετάσχετε στην απογραφή να κάνετε χρήση των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών σας και να διατηρήσετε τη θρησκευτική και εθνική σας ταυτότητα, που την εγγυώνται τα άρθρα 9 και 14 της Ευρωπαϊκής Συνθήκης για την προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και των Βασικών Ελευθεριών", πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης Ειρηναίος.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Πατριάρχης των Σέρβων εκφράζει μέσα από την έκκλησή του αυτή λόγο εθνικής υπερηφάνειας και ομοψυχίας, προς το περήφανο και πιστό Ορθόδοξο ποίμνιο της Αγίας και μαρτυρικής Σερβικής Εκκλησίας.

Τέλος, να αναφερθεί, ότι πριν λίγες μέρες ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου κ. Αμφιλόχιος, έκανε έκκληση στον λαό του Μαυροβουνίου να μην φοβηθεί να δηλώσει κατά την διάρκεια της προσεχούς απογραφής του Μαυροβουνίου το θρήσκευμά τους.

πηγη: romfea.gr


Μην ταράζεσθε και μην ανησυχείτε διότι αυτός που γνωρίζει όσα υποφέρετε
και είναι σε θέση να τα εμποδίσει είναι φανερό ότι δεν τα εμποδίζει, επειδή προνοεί και ενδιαφέρεται για σας.

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 1 και 0 επισκέπτες