Αγαπητά μέλη και επισκέπτες, καλώς ήρθατε στο ανανεωμένο μας φόρουμ!
Με πολλή χαρά περιμένουμε τις νέες σας δημοσιεύσεις!

Η παρουσία της Ορθοδόξου Εκκλησίας στο Πακιστάν

Ειδήσεις, Συνεντεύξεις, Βιογραφίες, Σχόλια, Φωτογραφίες

Συντονιστές: Νίκος, Anastasios68, johnge

Απάντηση
pilotos
Δημοσιεύσεις: 8
Εγγραφή: Δευ Ιούλ 30, 2012 12:34 pm
11

Η παρουσία της Ορθοδόξου Εκκλησίας στο Πακιστάν

Δημοσίευση από pilotos »

Η παρουσία της Ορθοδόξου Εκκλησίας στο Πακιστάν
Δημιουργήθηκε στις Τρίτη, 17 Ιούλιος 2012 - Συντάχθηκε από τον/την Ιερά Μητρόπολη Σιγκαπούρης

Εικόνα

Το έτος 2001, ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός ευόδωσε τις ιεραποστολικές προσπάθειες της Ιεράς Μητρόπολεως Χονγκ Κονγκ και Άπω Ανατολής και επέτρεψε την σπορά του Ευαγγελικού Λόγου και την παρουσία της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην πολύπαθη χώρα του Πακιστάν.

Διακόσιοι Πακιστανοί κατηχήθηκαν και μετά την κατάλληλη προετοιμασία εβαπτίσθηκαν και συγκρότησαν την πρώτη Ορθόδοξη Κοινότητα στο Πακιστάν.

Το έτος 2008, ο Σεβασμιώτατος Μηροπολίτης Χονγκ Κονγκ κ.Νεκτάριος εχειροτόνησε τον πρώτο Ορθόδοξο Πακιστανό Κληρικό, τον π.Ιωάννη Τανβίρ.

Μέ κέντρο την πόλη της Λαχώρης το κήρυγμα της Ορθοδόξου Εκκλησίας άρχισε να εξαπλώνεται στις γύρω πόλεις και τα χωριά και έφτασε μέχρι το βορρά, όπου βρίσκεται η πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ.

Στο πλαίσιο της ιεραποστολικής εργασίας καί εν μέσω αντίξοων συνθηκών πραγματοποιήθηκε η έκδοση του πρώτου μηνιαίου Ορθόδοξου Περιοδικού στο Πακιστάν, καί ξεκίνησε η εκπόνηση μεταφράσεων της θείας Λειτουργίας, Ιερών Ακολουθιών και Πνευματικών Ορθοδόξων βιβλίων στην επίσημη διάλεκτο Ούρντου.

Παράλληλα η Ορθόδοξη Εκκλησία στο Πακιστάν έκανε αισθητή την παρουσία της με την επιτυχημένη συμμετοχή της σε Διαθρησκειακά Συνέδρια και Φόρουμ συζητήσεων και άρχισε να δραστηροποιείται και στο φιλανθρωπικό και κοινωνικό τομέα με την πραγματοποίηση σεμιναρίων για αναλφάβητους, με προγράμματα υποστήριξης κακοποιημένων γυναικών, με αποστολή ανθρωπιστικής βοηθείας σε πληγέντες από φυσικές καταστροφές (ιδίως στις φονικές πλημμύρες που έπληξαν το Πακιστάν τον Ιούλιο του 2010), με προγράμματα εκμάθησης ραπτικής για άπορες κοπέλες που δεν έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση, κ.α.

Όλα τα ιεραποστολικά και φιλανθρωπικά προγράμματα λειτουργούν και συνεχίζονται σήμερα κάτω από την ευλογία και την συνετή καθοδήγηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σιγκαπούρης κ.Κωνσταντίνου, αφού η Ορθόδοξη Εκκλησία στο Πακιστάν υπήχθηκε στην πνευματική δικαιοδοσία της νέας Ιεράς Μητροπόλεως Σιγκαπούρης και Νοτίου Ασίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Προσφάτως ο Μητροπολίτης Σιγκαπούρης επισκέφθηκε το Πακιστάν, περιόδευσε τις Ορθόδοξες Κοινότητες, θεμελίωσε τον νέο Ιερό Ναό που πρόκειται να ανοικοδομηθεί στο χωριό Βασιμπάντ και με την τέλεση ιερών Ακολουθιών και τις κατηχητικές ομιλίες του ενίσχυσε τους Πακιστανούς Ορθοδόξους αδελφούς μας στις δύσκολες περιστάσεις στις οποίες ζουν.

Το έργο το οποίο επιτελείται με την χάρη του Θεού στηρίζεται από τους λιγοστούς πλέον φίλους της Ιεραποστολής αλλά και καθημερινά δοκιμάζεται από πάμπολλες δυσκολίες και μεγάλους πειρασμούς.

Ένας μεγάλος πειρασμός ο οποίος προστέθηκε τον τελευταίο καιρό είναι και ο επικίνδυνος πνευματικός ιός των «ορθοδόξων δικαιοδοσιών» που σπέρνει στο Πακιστάν η εκκλησιαστική ομάδα των Ρώσσων της Διασποράς, με τις απαράδεκτες και αντιανονικές ενέργειες του επικεφαλής των Μητροπολίτου Ιλαρίωνος.

Δυστυχώς οι ασύνετες ενέργειες των Ρώσσων της Διασποράς οδηγούν τους Πακιστανούς Ορθοδόξους στην διαίρεση (αφού επιβάλλουν την τραγελαφική πρακτική του διαχωρισμού σε «Ρώσσους» και «Έλληνες» Ορθοδόξους...) και βάζουν σε κίνδυνο την ζωή των Ορθοδόξων οι οποίοι για ευνόητους λόγους πρέπει να διατηρούν ένα χαμηλό προφίλ και πολύ διακριτικό τρόπο ζωής.

Η λεγόμενη ιεραποστολή των Ρώσσων της Διασποράς δεν είναι τίποτε περισσότερο από μια εγωϊστική εισβολή με έντονο άρωμα εθνοφυλετισμού στην Ορθόδοξη Εκκλησία στο Πακιστάν.

Καθημερινά παρατηρούμε μετά πολλής λύπης τις προσπάθειες δελεασμού των Ορθοδόξων πιστών ώστε να εγκαταλείψουν τις ορθόδοξες κοινότητές τους και να προσχωρήσουν στην «Ρωσσική ιεραποστολική προσπάθεια».

Προσευχόμαστε ώστε ο Κύριός μας να μας ελεήσει και να δώσει τις πρέπουσες λύσεις και να στερεώσει την Ορθόδοξη Εκκλησία στο Πακιστάν.

Πηγή: romfea.gr
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ορθόδοξη Ιεραποστολή - Christian Orthodox Mission”