Κοινωνικοπολιτική επικαιρότητα

Αρχονταρίκι - Members Area

Συντονιστές: Anastasios68, Νίκος, johnge

Άβαταρ μέλους
Νίκος
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 6441
Εγγραφή: Παρ Ιούλ 27, 2012 11:05 am
Τοποθεσία: Κοζάνη

Re: Κοινωνικοπολιτική επικαιρότητα

Δημοσίευσηαπό Νίκος » Πέμ Οκτ 16, 2014 5:36 pm

Μανώλη σε συλλαμβάνω να έχεις ...σκανδαλοθηρικές διαθέσεις. Δε νομίζω ότι ενδιαφέρει από πνευματικής πλευράς το ποσό που δαπάνησε η ελληνική κυβέρνηση για να φιλοξενήσει την ομάδα των Βρετανών νομικών συμβούλων της. Το ότι μια από αυτούς ήταν η Amal Clooney δε νομίζω ότι αλλάζει την κατάσταση.


Ο Θεός, ιλάσθητί μοι τώ αμαρτωλώ και ελέησόν με.

Άβαταρ μέλους
ΜΑΝΩΛΗΣ
Δημοσιεύσεις: 5637
Εγγραφή: Δευτ Ιαν 06, 2014 11:38 am

Re: Κοινωνικοπολιτική επικαιρότητα

Δημοσίευσηαπό ΜΑΝΩΛΗΣ » Σάβ Οκτ 18, 2014 11:10 am

Ο ιός του Έμπολα και η πείνα
Εικόνα
Νέαρχος Παναγή
Δύο οντότητες άσχετες μεταξύ τους αλλά οι οποίες οδηγούν συνήθως στο ίδιο αποτέλεσμα, το θάνατο.
Τον τελευταίο καιρό, αν και ήταν γνωστό εδώ και χρόνια, αυξήθηκαν τα κρούσματα του ιού του Έμπολα, ενός θανατηφόρου ιού με θνητότητα άνω του ογδόντα τοις εκατό. Ξεκίνησε από την Αφρική και η υφήλιος φοβάται την εξάπλωσή του. Κινητοποιήθηκαν κράτη, νοσοκομεία, φαρμακοβιομηχανίες, ερευνητές να τον περιορίσουν στην πηγή του, στην Αφρική. Που και που ακούγονται σποραδικά κρούσματα σε χώρες του δυτικού κόσμου. Ο κόσμος και λόγω των μέσων μαζικής ενημέρωσης τρομοκρατείται στην ιδέα της νόσησης από τον ιό. Δικαιολογημένα σίγουρα. Αν και η πιθανότητα στατιστικά να γλιστρήσεις στο μπάνιο και να σκοτωθείς είναι χιλιάδες φορές περισσότερη.
Από την άλλη πλευρά έχουμε και την πείνα η οποία μαστίζει εκατοντάδες χρόνια την Αφρική και άλλες υπανάπτυκτες χώρες. Η έλλειψη καθαρού νερού φέρνει σε θάνατο δεκάδες μωράκια ανά λεπτό. Προσπάθειες γίνονται κυρίως από ομάδες, όπως οι Γιατροί του Κόσμου, Μητροπόλεις, ακόμη και από Ιεραποστολικές εκστρατείες από Ορθόδοξους Χριστιανούς, Ρωμαιοκαθολικούς κ.λ.π. Τα κράτη κυρίως του δυτικού κόσμου προσφέρουν κάποια υποτυπώδη βοήθεια, μάλλον για τα μάτια του κόσμου. Το ενδιαφέρον τους για την ανάπτυξη στρατιωτικών, διαστημικών εξοπλισμών υπερτερεί κατά πολύ σε σύγκριση με την βοήθεια στους πεινώντας.
Δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι οι δύο καταστάσεις, αν και καταλήγουν για τον άνθρωπο στο ίδιο θανατηφόρο αποτέλεσμα, αντιμετωπίζονται από τα κράτη του δυτικού κόσμου εντελώς διαφορετικά. Η προσπάθεια για εξάλειψη τους είναι πολύ διαφορετική, τα χρήματα που ξοδεύονται το ίδιο, το προσωπικό που ασχολείται, οι υπηρεσίες κ.λ.π.
Ενώ η πείνα σκοτώνει εκατομμύρια κάθε χρόνο και ο Έμπολα έως της παρούσης τέσσερεις πέντε χιλιάδες, το ενδιαφέρον της κοινότητας είναι πολύ διαφορετικό στις δυο περιπτώσεις.
Αν ψάξουμε να βρούμε την αιτία θα δούμε ότι όλα ξεκινούν από τον εγωισμό, τη φιλαυτία, την αδιαφορία για τον συνάνθρωπό μας, από την υποκρισία, τη δίψα ίσως και για άλλο χρήμα (φαρμακοβιομηχανίες).
Η πείνα, ως γνωστό, δεν είναι μεταδοτική και δεν είναι ασθένεια. Αντίθετα ο ιός Έμπολα και άλλοι θανατηφόροι ιοί είναι. Η πείνα δεν μπορεί να μεταδοθεί σαν ένας ιός στις πλούσιες χώρες, στην Αμερική, στη Γαλλία, στην Αγγλία κ.λ.π. Άρα και το ενδιαφέρον γι‘ αυτή πολύ περιορισμένο. Αφού είναι αδύνατον να μας ακουμπήσει δεν πολυασχολούμαστε. Αντίθετα ο κάθε λογής θανατηφόρος ιός δεν περιορίζεται. Μπορεί άμεσα να σκοτώσει Αμερικανούς, Άγγλους κ.λ.π. Εκεί δίνουμε το maximum των δυνάμεών μας. Αφορά τον κόσμο μας. Η πείνα όχι.
Η υποκρισία στο ζενίθ της.
Μέσα από αυτά τα δύο προβλήματα μπορεί να διακρίνεις το πρόβλημα του δυτικού κόσμου ο οποίος επικεντρώνεται στο πρόβλημα μόνο το οποίο έχει επίπτωση στον κόσμο του. Εγωκεντρικός τρόπος σκέψης. Τώρα αν τύχει εσύ, μικρό κράτος, να είσαι μπλεγμένος στο θέμα τότε από σπόντα μπορεί και εσύ να βοηθηθείς. Ας μην περιμένουμε όμως βοήθεια πραγματική. Μαζί με το βασιλικό ποτίζεται και η γλάστρα. Αν είσαι τουλάχιστον γλάστρα κάτι θα πάρεις και εσύ.
Τόσα χρόνια η Κύπρος ταλαιπωρείται από τους Τούρκους. Ενδιαφέρον δεν υπάρχει από μεγάλο κράτος. Τώρα που ανακαλύφθηκαν ενεργειακοί πόροι, φυσικό αέριο κ.λ.π. μας θυμήθηκαν δήθεν. Θέλουν λύση οι μεγάλοι, χθες.
Είναι ξεκάθαρη η πολιτική του δυτικού κόσμου, «τα καλά και συμφέροντα ημών». Έχοντας στο νου το κλασικό παράδειγμα του θανατηφόρου ιού και την πείνα ας μην περιμένουμε πολλά από τους μεγάλους. Ό,τι μπορέσουμε να κάνουμε αδέλφια εμείς ανθρωπίνως για το έθνος μας, αλλά και την ελπίδα μας στο Θεό να έχουμε.
http://blogs.sch.gr/kantonopou/2014/10/14/%CE%BF-%CE%B9%CF%8C%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%AD%CE%BC%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CF%80%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1/


Αν θέλεις εύνοια Θεού να ʽχεις και ευλογία
Αφιερώσου ολόκαρδα, κάνʼ το με προθυμία.

Άβαταρ μέλους
Νίκος
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 6441
Εγγραφή: Παρ Ιούλ 27, 2012 11:05 am
Τοποθεσία: Κοζάνη

Re: Κοινωνικοπολιτική επικαιρότητα

Δημοσίευσηαπό Νίκος » Τετ Οκτ 22, 2014 2:47 pm

Όσο η Τουρκία εμφανίζεται σαν ένας παράγοντας απρόβλεπτος και αναξιόπιστος στη φλεγόμενη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, τόσο η Ελλάδα αναδεικνύεται πιο πολύτιμη τόσο για την Ευρώπη όσο και για τους υπόλοιπους παίκτες στην περιοχή, Αμερικανούς, Ρώσους, Ισραηλινούς, Κινέζους κλπ. Η παραδοσιακά καλές σχέσεις της χώρας μας με όλους αυτούς ήρθε η ώρα να δώσουν καρπούς. Αρκεί να μην τα καταστρέψουμε όλα με τις εσωτερικές φαγωμάρες μας.


Ο Θεός, ιλάσθητί μοι τώ αμαρτωλώ και ελέησόν με.

Άβαταρ μέλους
Νικος Μετεωρα
Δημοσιεύσεις: 1130
Εγγραφή: Πέμ Ιαν 10, 2013 7:58 pm

Re: Κοινωνικοπολιτική επικαιρότητα

Δημοσίευσηαπό Νικος Μετεωρα » Πέμ Οκτ 23, 2014 9:41 am

Μη χάσετε απόψε 23 Οκτωβρίου στις 8 το βράδυ την εκπομπή «ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΑ» με τον Δημήτρη Σωτηρόπουλο, που μεταδίδεται κάθε βδομάδα από τον Ρ/Σ «ΑΓΙΑ ΜΕΤΕΩΡΑ»!
Αυτή την Πέμπτη, στην εκπομπή θα υπάρχει μεγάλο και αναλυτικό Αφιέρωμα στην Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 με ιστορικά ντοκουμέντα, συγκλονιστικές μαρτυρίες όσων πολέμησαν τότε και σκέψεις για τον Εορτασμό της στη σύγχρονη Ελλάδα της κρίσης.

Επίσης, θα συζητηθούν διάφορα άλλα θέματα επικαιρότητας και θα μεταδοθεί το δεύτερο μέρος της ομιλίας του Γέροντα Εφραίμ Βατοπεδινού σε προσκυνητές της Ιεράς Μονής.
Περιμένουμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας στο hellasorthodoxy@gmail.com και radio@agiameteora.net

Επέστρεψα και εγω παιδιά στο μικρόφωνο φέτος μαζί με το Δημήτρη Σωτηρόπουλο, αν και δυσκολεύομαι αφάνταστα λόγω πίεσης χρόνου. Περιμένουμε σχόλια υποστήριξης και κουράγιου.....αλλα και παρατηρήσεις για βελτίωση. Όποιος θέλει μπορεί να μας στείλει e-mail στα παραπάνω....ή και να μας στείλει κάτι στο τσατ που βρίσκεται εκεί από όπου και μας ακούτε,δηλαδή εδω..... http://agiameteora.net/radio/

Εικόνα


Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Anastasios68
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 3538
Εγγραφή: Πέμ Ιούλ 26, 2012 10:31 am
Τοποθεσία: Πεύκη
Επικοινωνία:

Re: Κοινωνικοπολιτική επικαιρότητα

Δημοσίευσηαπό Anastasios68 » Πέμ Οκτ 23, 2014 12:43 pm

Καλή αρχή Νίκο μου και καλή επιτυχία στο έργο όλων των συντελεστών του σταθμού! :)


«ὃς δ' ἂν εἲπῃ τῷ ἀδελφῷ αὐτοῦ, ῥακά, ἒνοχος ἒσται τῷ συνεδρίῳ»
Κατά Ματθαῖον, Κεφ. 5, 22

Άβαταρ μέλους
Νικος Μετεωρα
Δημοσιεύσεις: 1130
Εγγραφή: Πέμ Ιαν 10, 2013 7:58 pm

Re: Κοινωνικοπολιτική επικαιρότητα

Δημοσίευσηαπό Νικος Μετεωρα » Πέμ Οκτ 23, 2014 3:03 pm

Σε ευχαριστω Αναστάση μου να είσαι καλα αδελφε. :)


Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Νικος Μετεωρα
Δημοσιεύσεις: 1130
Εγγραφή: Πέμ Ιαν 10, 2013 7:58 pm

Re: Κοινωνικοπολιτική επικαιρότητα

Δημοσίευσηαπό Νικος Μετεωρα » Πέμ Νοέμ 06, 2014 5:21 pm

Απόψε 6 Νοεμβρίου στις 8 το βράδυ ν εκπομπή «ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΑ» με τον Δημήτρη Σωτηρόπουλο, που μεταδίδεται κάθε βδομάδα από τον Ρ/Σ «ΑΓΙΑ ΜΕΤΕΩΡΑ»!

Αυτή την Πέμπτη, συζητάμε θέματα όπως:

- Η Κατάργηση της Κυριακής Αργίας

- Αθεΐα και αναίρεσή της.

- Η απάτη της θεωρίας της εξέλιξης.

- Η νεολαία και τα λανθασμένα πρότυπα.

Επίσης, θα συζητηθούν διάφορα άλλα θέματα επικαιρότητας.

http://agiameteora.net/radio/

Εικόνα


Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Νικος Μετεωρα
Δημοσιεύσεις: 1130
Εγγραφή: Πέμ Ιαν 10, 2013 7:58 pm

Re: Κοινωνικοπολιτική επικαιρότητα

Δημοσίευσηαπό Νικος Μετεωρα » Τετ Νοέμ 12, 2014 9:47 am

Αυτή την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου στις 8 το βράδυ την εκπομπή «ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΑ» με τον Δημήτρη Σωτηρόπουλο και τον Νίκο Βαξεβανίδη, που μεταδίδεται κάθε βδομάδα από τον Ρ/Σ «ΑΓΙΑ ΜΕΤΕΩΡΑ»!

Αυτή την Πέμπτη, καλεσμένος της εκπομπής θα είναι ο Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης, με τον οποίο θα συζητήσουμε πληθώρα θεμάτων, ανάμεσα στα οποία η σύγχρονη κρίση, η νεολαία, η οικογένεια και η παιδεία.

Επίσης, θα παρουσιαστούν διάφορα άλλα θέματα επικαιρότητας.

http://agiameteora.net/radio/Εικόνα


Εικόνα

Άβαταρ μέλους
aposal
Δημοσιεύσεις: 6215
Εγγραφή: Δευτ Ιούλ 30, 2012 1:12 pm
Τοποθεσία: Απόστολος, Άγιος Δημήτριος Αττικής

Re: Κοινωνικοπολιτική επικαιρότητα

Δημοσίευσηαπό aposal » Πέμ Μαρ 26, 2015 9:23 am

Η ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ AIRBUS A320

Τα μέχρι τώρα δεδομένα της πτώσης του Airbus A320 της εταιρίας χαμηλού ναύλου germanwings:

1. Διαδρομή ρουτίνας.
2. Καλός καιρός, έμπειροι πιλότοι.
3. Δεν υπήρξε σοβαρή παρέκκλιση από την προσχεδιασμένη διαδρομή.
4. Το αεροπλάνο απογειώθηκε από την Βαρκελώνη στην 10:01 τοπική ώρα και ανέβηκε στα 38.000 πόδια. Από τις 10:31 ξεκίνησε την κάθοδο με ρυθμό περίπου μιας φυσιολογικής καθόδου προσγείωσης (ελάχιστα πιο γρήγορη), που ήταν εκτός σχεδίου πτήσης, γιατί η κάθοδος ξεκίνησε περίπου μία ώρα νωρίτερα.
5. Το αεροσκάφος χάθηκε από τα γαλλικά ραντάρ στις 10:53 και ενώ βρισκόταν σε ύψος 6.000 ποδών, ενώ συνετρίβη γύρω στις 11:00 σε απομονωμένη περιοχή κοντά στην πόλη Ντιν-λε-Μπεν.
6. Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας επιχείρησαν να επικοινωνήσουν με τους κυβερνήτες, οι οποίοι ωστόσο δεν απάντησαν, ενώ έδωσαν οι ίδιοι σήμα κινδύνου μετά την αδυναμία επικοινωνίας με τους χειριστές του αεροσκάφους.
7. Σύμφωνα με ειδικούς η «βουτιά» του αεροπλάνου ήταν ελεγχόμενη (κάτι που αποκλείει μηχανική, ή δομική βλάβη), ωστόσο κανείς δε μπορεί να εξηγήσει το λόγο για τον οποίο οι χειριστές δεν εξέπεμψαν σήμα κινδύνου. Μία από τις θεωρίες θέλει τους δύο κυβερνήτες να έχασαν τις αισθήσεις τους έπειτα από ξαφνική αποσυμπίεση του κόκπιτ, με αποτέλεσμα να μην καταφέρουν να αποτρέψουν τη συντριβή. Ο πιλότος Αντονι Ρομάν συμφωνεί με τη θεωρία αυτή και όπως είπε στο αμερικανικό δίκτυο είναι πιθανό οι κυβερνήτες να μην αντέδρασαν ακριβώς επειδή δεν είχαν τις αισθήσεις τους.
8. Σύμφωνα με το πρώτο μαύρο κουτί (δεν είναι αυτό που περιέχει τα δεδομένα της πτήσης, αλλά εκείνο που περιέχει τις συνομιλίες των πιλότων) - όπως αναφέρει η πηγή των NY Times - στην αρχή της πτήσης οι διάλογοι μεταξύ των δύο πιλότων «είναι σε πολύ χαλαρούς ρυθμούς». Στη συνέχεια όμως το ηχητικό από το πιλοτήριο δείχνει ότι ο ένας από τους δύο πιλότους (δεν μπορεί να γίνει αντιληπτό εάν ήταν ο κυβερνήτης ή ο συγκυβερνήτης) αφήνει το πιλοτήριο αλλά στη συνέχεια δεν μπορεί να ξαναμπεί. «Ο πιλότος από έξω στην αρχή κτυπά ελαφρά την πόρτα αλλά δεν υπάρχει καμία απάντηση», λέει το μέλος της ομάδας έρευνας: «Στη συνέχεια κτυπά την πόρτα πιο δυνατά αλλά και πάλι δεν υπήρξε καμία απάντηση. Δεν υπήρξε ποτέ απάντηση», για να συμπληρώσει: «Μπορείς να ακούσεις ότι προσπαθεί να σπάσει την πόρτα». Αν και το ηχητικό πλέον παρέχει κάποιες πρώτες πληροφορίες εντούτοις η υπόθεση αφήνει σημαντικά ερωτήματα: «Δεν μπορούμε να ξέρουμε το λόγο γιατί ο ένας από τους δύο πιλότους άφησε το πιλοτήριο», είπε ο ίδιος ο οποίος θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του καθώς η έρευνα συνεχίζεται: «Αλλά αυτό που είναι σίγουρο είναι πως στο τέλος της πτήσης πριν την συντριβή υπάρχει μόνο ένας πιλότος στο πιλοτήριο και αυτός δεν ανοίγει την πόρτα».


Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανώμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων (απόσπασμα από τη Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου).

Άβαταρ μέλους
Νίκος
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 6441
Εγγραφή: Παρ Ιούλ 27, 2012 11:05 am
Τοποθεσία: Κοζάνη

Re: Κοινωνικοπολιτική επικαιρότητα

Δημοσίευσηαπό Νίκος » Παρ Απρ 03, 2015 8:38 am

Τώρα πια είναι όλα σχεδόν ξεκάθαρα. Ένας ακόμη δυστυχισμένος και άρρωστος πνευματικά άνθρωπος έγινε όργανο του ανθρωποκτόνου και οδήγησε στο θάνατο, εκτός από τον εαυτό του, και άλλους 149 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και μωρά.

Ας ελπίσουμε για όλους τους υπόλοιπους η ώρα του θανάτου τους να ήταν και ώρα μετανοίας και Αναστάσεως. Ας είμαστε πάντα έτοιμοι να φύγουμε ξαφνικά: "34 Προσέχετε δε εαυτοίς μήποτε βαρηθώσιν υμών αι καρδίαι εν κραιπάλη και μέθη και μερίμναις βιωτικαίς, και αιφνίδιος εφ' υμάς επιστή η ημέρα εκείνη· 35 ως παγίς γάρ επελεύσεται επί πάντας τους καθημένους επί πρόσωπον πάσης της γής. 36 αγρυπνείτε ούν εν παντί καιρώ δεόμενοι ίνα καταξιωθήτε εκφυγείν πάντα τα μέλλοντα γίνεσθαι και σταθήναι έμπροσθεν τού υιού τού ανθρώπου." (Λουκ. κα' 34-36)


Ο Θεός, ιλάσθητί μοι τώ αμαρτωλώ και ελέησόν με.


Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 24 και 0 επισκέπτες