Σχέση άθεου με Χριστιανή. Τι λέει η θρησκεία μας?

Η σχέση της Ορθοδοξίας με τις άλλες θρησκείες.

Συντονιστές: Anastasios68, Νίκος, johnge

Άβαταρ μέλους
nickzark
Δημοσιεύσεις: 967
Εγγραφή: Πέμ Αύγ 02, 2012 1:19 pm
Τοποθεσία: Νικόλαος, θεσσαλονίκη

Re: Σχέση άθεου με Χριστιανή. Τι λέει η θρησκεία μας?

Δημοσίευσηαπό nickzark » Σάβ Αύγ 27, 2016 10:48 am

xrist34 έγραψε:
nickzark έγραψε:Συμωνω με προλαλισαντες.οτι πει ο πνευματικος της.και μπορει με την προσευχη της σιγα σιγα να τον γυρισει που λενε.Καλο ειναι ολοι να εχουν πνευματκο.


Δεν γνωρίζω αν θα τον υπακούσει σε αυτό το θέμα και φοβάμαι πως αν της πει κάποια στιγμή να χωρίσει ίσως να απομακρυνθεί από τον πνευματικό της. Η Ε. είναι άνθρωπος που σέβεται τον πνευματικό της (από ότι μου έχει πει) αλλά δεν υπακούει πάντα, και αυτό φαίνεται απ' το ότι είχε και έχει προγαμιαίες σχέσεις παρότι γνωρίζει ότι αυτό δεν της το επιτρέπει. Αυτό βέβαια είναι δικό της θέμα και δεν με αφορά.

Nα την πει λογω θρησκειασ να χωρισουν δεν πιστευω.Μονο αν υπαρχουν αλλοι λογοι .Οι πνευματικοι θελουν να ενωνουν τα ζευγαρια


«Νικηφόρου Ὁσίου, τοῦ λεπροῦ τὰ παλαίσματα,καὶ τὴν ἐν ἀσκήσει ἀνδρείαν, κατεπλάγησαν Ἄγγελοι ὡς ἄλλος γὰρ Ἰὼβ τὰ ἀλγεινά, ὑπέμεινε δοξάζων τὸν Θεόν.... »

Άβαταρ μέλους
Achilleas
Δημοσιεύσεις: 2088
Εγγραφή: Παρ Ιούλ 27, 2012 7:09 pm

Re: Σχέση άθεου με Χριστιανή. Τι λέει η θρησκεία μας?

Δημοσίευσηαπό Achilleas » Σάβ Αύγ 27, 2016 8:47 pm

Να πω και εγώ τη γνώμη μου: Η κοπέλα αυτή έχει κατ' αρχήν σχέση με έναν άνθρωπο, που σημαίνει, με μία κατ' εικόνα και καθ' ομοίωση Θεού. Ο άνδρας αυτός βαφτίστηκε Χριστιανός και επομένως, έλαβε Πνεύμα Άγιο. Στην πορεία της ζωής του ο άνδρας αυτός σαν Πρόσωπο που είναι κατά την χριστιανική μας πίστη και θεολογία, έκανε ελεύθερα κάποιες επιλογές. Έως αυτή τη στιγμή, δηλώνει άθεος. Αλλά από την άλλη, αν κρίνω από την περιγραφή σου xrist34, πρόκειται για έναν άνθρωπο που έχει καλά στοιχεία μέσα του. Αυτά τα στοιχεία είδε και η κοπέλα και τον αγάπησε. Θα μπορούσε μάλιστα να είχε η κοπέλα μια σχέση με έναν χριστιανό ορθόδοξο που να ακολουθούσε πιο πολύ το τυπικό (εκκλησιασμούς, νηστείες κλπ) αλλά όσον αφορά την καθημερινή του συμπεριφορά και στα ποιοτικά χαρακτηριστικά να υστερούσε έναντι του αθέου. Άρα με ποιον από τους δύο θα προτιμούσες να έχει σχέση? Μάλιστα, από τη στιγμή που έχει την καλή αυτή μαγιά, είναι το χωράφι το γόνιμο που έλεγε και ο Χριστός στην παραβολή, στο μέλλον να δείτε και τη μεταστροφή του. Εδώ πιστεύω είναι και το στοίχημα της κοπέλας. Το Άγιο Πνεύμα πάντως είναι εδώ και περιμένει!
Και μια και μιλάμε για αθέους θα σου πω την δικιά μου εμπειρία. Η κόρη μου είναι είκοσι χρονών και δηλώνει άθεη. Ήμουνα εγώ κακός γονιός? Ίσως. Μίλησα στο Άγιο Όρος με το γέροντα Γαβριήλ γι' αυτό και μια μόνο λέξη μου είπε: Υπομονή και τίποτε με το ζόρι. Ίσως αυτό να κάνει η κοπέλα που απ' ότι βλέπω τον αγαπά.


Μακάριοι οι πραείς, ότι αυτοί κληρονομήσουσι την γην.

Άβαταρ μέλους
Νίκος
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 6261
Εγγραφή: Παρ Ιούλ 27, 2012 11:05 am
Τοποθεσία: Κοζάνη

Re: Σχέση άθεου με Χριστιανή. Τι λέει η θρησκεία μας?

Δημοσίευσηαπό Νίκος » Τετ Αύγ 31, 2016 10:35 am

Αυτή τη φορά το σχόλιό μου δε θα είναι πνευματικό, αλλά πρακτικό.

Τι σημαίνει να ξεκινούν δυο άνθρωποι μια σχέση σοβαρή σχέση που οδηγεί στο γάμο (αυτό είναι υποχρεωτικό για τη Χριστιανή τουλάχιστον), αλλά να έχουν σημαντικές διαφορές στον τρόπο που βλέπουν τη ζωή; Σημαίνει ότι προσθέτουν μια ακόμη δυσκολία στις συνηθισμένες δυσκολίες, που ούτως ή άλλως υπάρχουν στην προσπάθεια αμοιβαίων υποχωρήσεων για να υπάρξει δυνατότητα συνεχούς και ομαλής συνύπαρξης.

Υπάρχουν πολλές κατηγορίες αθέων:
1) Οι αδιάφοροι
2) Οι θεωρητικά άθεοι
3) Οι πρακτικά άθεοι
4) Οι αντίχριστοι
(βάλτε κι άλλες αν θέλετε, δεν το βρήκα κάπου γραμμένο)

Οι αδιάφοροι είναι αυτοί που δεν έχουν ακόμη προβληματιστεί με τα μεταφυσικά κι αρκούνται να ζουν τη ζωή τους, όπως έρχεται και στην καλύτερη περίπτωση ακολουθούν τη φωνή της συνείδησης, που υπάρχει σε κάθε άνθρωπο. Οι θεωρητικά άθεοι είναι αυτοί που προσωρινά έχουν καταλήξει, ότι δεν είναι λογικό να υπάρχει Θεός ή έχουν άσχημες εμπειρίες από κατ' όνομα θρησκευόμενους και στην πράξη εμπαθείς ανθρώπους. Πρακτικά άθεοι είναι αυτοί που ζουν με τρόπο αντίθετο με το θέλημα του Θεού και γι αυτό Τον έχουν εξορίσει από τη ζωή τους, αλλά δεν προσπαθούν να επιβάλουν το ίδιο και τους γύρω τους. Οι αντίχριστοι είναι αυτοί που ανήκουν στις κατηγορίες 2 & 3 κι έχουν βαλθεί να πείσουν και τους άλλους να κάνουν όπως αυτοί (σαν την αλεπού με την κομμένη ουρά). Επειδή οι ίδιοι συνήθως κόπτονται για την ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης, είναι τουλάχιστον περίεργη η εμμονή τους εναντίον κάθε θρησκευτικότητας και ιδίως εναντίον του μόνου αληθινού Θεού.

Μια Χριστιανή κοπέλα θα μπορούσε να συνυπάρξει με έναν άνδρα, που προέρχεται από τις δυο πρώτες κατηγορίες, ελπίζοντας ότι κάποια μέρα ο "άθεος" θα έλθει εις εαυτό και θα σωθεί κι αυτός, αλλά δεν μπορεί να συνυπάρξει με άνθρωπο που ζει αντίθετα με το θέλημα του Θεού ούτε με αντίχριστο.

Ο Γάμος είναι οδός που οδηγεί στη σωτηρία, όπως και ο μοναχισμός. Όταν από χέρι οδηγεί στην πνευματική καταστροφή, τότε δεν μπορεί να είναι λύση για Χριστιανό -η


Ο Θεός, ιλάσθητί μοι τώ αμαρτωλώ και ελέησόν με.

xrist34
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: Τετ Αύγ 24, 2016 3:11 pm

Re: Σχέση άθεου με Χριστιανή. Τι λέει η θρησκεία μας?

Δημοσίευσηαπό xrist34 » Τετ Αύγ 31, 2016 5:31 pm

Καλησπέρα Νίκο και ευχαριστώ για την απάντηση.

Άνοιξες μια άλλη οπτική στην κουβέντα. Νομίζω ότι ο άνθρωπος αυτός ανήκει σε μια άλλη κατηγορία που δεν ανέφερες.

Προχθές βρεθήκαμε όλοι μαζί και επάνω σε πολιτική συζήτηση που είχαμε ανέφερε πως είναι μαρξιστής-κομμουνιστής, κατά τη διάρκεια της κουβέντας που επεκτάθηκε στην κατάσταση της χώρας μας, είπε ότι για την οικονομική κρίση φταίει ο καπιταλισμός, το συνέχισε όμως λέγοντας ότι οι μονοθεϊστικές θρησκείες αποτελούν τον στυλοβάτη του καπιταλιστικού συστήματος και τροχοπέδη για τα ανθρώπινα δικαιώματα, πως χωρίς αυτές ο καπιταλισμός θα ήταν πιο εύκολο να καταρρεύσει και να χτίσουμε μια καλύτερη κοινωνία, ξεκίνησε να αναλύει γιατί οι μαρξιστές είναι ενάντια στον Χριστιανισμό και στις υπόλοιπες θρησκείες, αλλά τον διέκοψα εκνευρισμένος λέγοντας του ότι δεν θα ήθελα ν' ακούσω την ανάλυση που θα κάνει, καθώς νιώθω να θίγει τα πιστεύω μου. Η φίλη μου (η κοπέλα του δηλαδή) που ήταν παρούσα του είπε ότι ο καθένας έχει την άποψη του και δεν χρειάζεται να πείσει τους άλλους που δεν συμφωνούν. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι δεν υπερασπίστηκε τη θρησκεία της, απλώς θέλησε να καταπραΰνει τα πνεύματα.

Δεν ξέρω πραγματικά σε ποια κατηγορία να τον κατατάξω, ίσως είναι κάτι ανάμεσα στην 2 και την 3, σίγουρα πάντως εκτός από άθεος είναι και Αντιχριστιανός αν και θεωρητικά είναι καλός άνθρωπος.

Πραγματικά δεν ξέρω τι να σκεφτώ...νομίζω πως ακόμα και να στενοχωριέμαι και να προβληματίζομαι γι' αυτήν την σχέση, δεν έχω το δικαίωμα να επέμβω. Εύχομαι ο θεός να φωτίσει την Ε. να πάρει την σωστή απόφαση.Άβαταρ μέλους
Νίκος
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 6261
Εγγραφή: Παρ Ιούλ 27, 2012 11:05 am
Τοποθεσία: Κοζάνη

Re: Σχέση άθεου με Χριστιανή. Τι λέει η θρησκεία μας?

Δημοσίευσηαπό Νίκος » Πέμ Σεπ 01, 2016 9:30 am

Εάν απλά είναι ιδεολογικά άθεος, τότε δεν πειράζει ο Θεός και οι προσευχές της φίλης σου μπορεί να του ανοίξουν κάποτε τα μάτια της ψυχής για να δει την αλήθεια. Αν όμως είναι μαχητικός εναντίον κάθε θρησκείας (γιατί είναι ειδικά κατά των μονοθεϊστικών θρησκειών;), τότε εννοείται ότι δε θα συμφωνήσει να παντρευτεί με θρησκευτικό Γάμο. Στην περίπτωση αυτή, ποιο είναι το μέλλον μιας Χριστιανής μαζί του; Είναι ζήτημα χρόνου να χωρίσουν ή να αποδεχτεί τις απόψεις του. Κάνε καμιά προσευχή να την φωτίσει ο Θεός να κάνει αυτό που είναι καλύτερο.


Ο Θεός, ιλάσθητί μοι τώ αμαρτωλώ και ελέησόν με.

xrist34
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: Τετ Αύγ 24, 2016 3:11 pm

Re: Σχέση άθεου με Χριστιανή. Τι λέει η θρησκεία μας?

Δημοσίευσηαπό xrist34 » Πέμ Σεπ 01, 2016 1:08 pm

Δεν τον γνωρίζω καλά, αυτήν την άποψη του την άκουσα πρώτη φορά πριν λίγες μέρες. Ανέφερε μόνο ότι οι 3 μονοθειστικές θρησκείες έχουν κοινά χαρακτηριστικά (ίσως να μην έχει μελετήσει τις υπόλοιπες) και εξηγούσε πως οι διδαχές του Χριστιανισμού περί εγκράτειας και ταπεινοφροσύνης υποτιμούν τη γυναίκα, καλλιεργούν τη δουλικότητα, την ενοχικότητα, φτιάχνουν άβουλους ανθρώπους και διαιωνίζουν τις ανισότητες και αδικίες στη γη. Κάποια στιγμή τον διέκοψα και του είπα ότι δεν θα ήθελα ν' ακούσω άλλα, γιατί ένιωθα πως με θίγει. Από αυτά τα λίγα που είπε πάντως φάνηκε να γνωρίζει πολλά πράγματα γύρω από τη διδασκαλία της θρησκείας μας, καθώς ανέφερε εδάφια από την Καινή διαθήκη, διδαχές του Αγίου Παίσιου και του Ιωάννη του Χρυσοστόμου. Ξέρω πως στην εφηβεία ήταν άνθρωπος κοντά στην Εκκλησία και πήγαινε στο κατηχητικό μαζί μ' ένα φίλο μου, την μεταστροφή την έκανε μετά τα 20 αλλά δεν γνωρίζω τους λόγους.

Η εντύπωση που μου έδωσε είναι πως είναι πολέμιος του χριστιανισμού...μακάρι να κάνω λάθος και ο θεός να φωτίσει τη φίλη μου...

Για το θέμα του γάμου, είχε πει στη φίλη μου πως θα έκανε θρησκευτικό ως χατήρι στην μάνα του και στη μέλλουσα σύζυγο του και ότι το βλέπει ως πανηγύρι και όχι ως ιερή τελετή.Sparrow
Δημοσιεύσεις: 81
Εγγραφή: Τετ Μαρ 23, 2016 5:32 pm

Re: Σχέση άθεου με Χριστιανή. Τι λέει η θρησκεία μας?

Δημοσίευσηαπό Sparrow » Πέμ Σεπ 01, 2016 11:22 pm

Ένας άνθρωπος αν μέσα του σε άσχετα θέματα έχει βιώσει υποκρισία ή αισθανθεί δουλικότητα ή οτι ανέφερε είναι λογικό να θέλει να βρεί έναν τρόπο να αντιταχθεί αυτά... Τα λάθη των θρησκευόμενων, ασυνήδειτα, είναι ένας υποψήφιος αποδιοπομπαίος τράγος μερικές φορές.. Δυστυχώς παρόλο που η Ορθοδοξία μας διδάσκει την ελευθερία , μάλιστα την έχει ως προαπετούμενο, την συγχωρητικότητα και όλα τα καλά,
πολλοί άνθρωποι στην ιστορία, αλλά και στο παρόν την βιώνουν διαστρεβλωμένη σαν άλλοθι στα λάθη τους, ή ακόμη και σε αθέλητες αδυναμίες που έχουν...

"υποτιμούν τη γυναίκα, καλλιεργούν τη δουλικότητα, την ενοχικότητα, φτιάχνουν άβουλους ανθρώπους"
Ποτέ μα ποτέ η Ορθοδοξία δεν δίδαξε ή ενθάρρυνε κάτι τέτοιο, αλλά ο τρόπος που πολλοί την βιώνουν διαστρεβλωμένα ή με υποκρισία, μπορεί να είναι τέτοιος τρόπος...
Το διαιωνίζουν τις ανισότητες και αδικίες στη γη είναι άκυρο, το κάνουν και απόλυτα άθεοι αυτό... Χίτλερ, κιμ γιονγκ ουν, και άλλοι...
αυτός ο άνθρωπος δια της ατόπου απαγωγής και των κακών παραδειγμάτων, αν πιστέψει κάποτε μάλλον θα το κάνει σωστά... Αν δεν πιστεύει για αυτόν στα μάτια του η Ορθοδοξία βρίσκετε και είναι στους ανθρώπους που βλέπει να την ασπάζονται... Τα λάθη δημοσιεύονται και μένουν στην ιστορία, οι ταπεινοί κρύβονται...
Δεν τον θεωρώ ύπουλο ή κακό με βάση όσα είπες, απλώς μπερδεύει μερικούς ανθρώπους με την διδασκαλία την Ορθόδοξη...
Μερικοί άνθρωποι είναι ευαίσθητοι σε πράγματα που ακούνε ή διαβάζουν και καταλήγουν σε πιστεύω και συμπεράσματα, συναισθηματικά με αντίδραση... Και κρίνουν...άκριτα :P
Κάτι που πιστεύω οτι είναι Ορθόδοξο είναι η πίστη οτι ο Θεός θα βοηθήσει κάθε ψυχή με καλές προθέσεις...
Θέλει θάρρος να μιλήσεις έτσι όπως αυτός μπροστά στην θρησκευόμενη φίλη σου, και τον επίσης θρησκευόμενο γνωστό της, μόνο και μόνο για πείς αυτό που νομίζεις κόντρα στον περίγυρο...
Μου αρέσει ο τρόπος του, αν και φυσικά διαφωνώ με τα συμπεράσματά του... Ο Θεός να τον φωτίσει όπως και όλους μας...Άβαταρ μέλους
Νίκος
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 6261
Εγγραφή: Παρ Ιούλ 27, 2012 11:05 am
Τοποθεσία: Κοζάνη

Re: Σχέση άθεου με Χριστιανή. Τι λέει η θρησκεία μας?

Δημοσίευσηαπό Νίκος » Παρ Σεπ 02, 2016 12:26 pm

Τι είναι αυτά που λες Sparrow; Είναι δυνατόν να συμπαθείς έστω ένα εχθρό της πίστης μας; Μόνο να τον λυπάσαι μπορείς σαν Χριστιανός!

Ν' αρχίσω κι εγώ να λέω, ότι μου φαίνεται ψευτοδιανοούμενος, απ' αυτούς που επαναλαμβάνουν ότι ακούνε και δεν έχουν ποτέ ασχοληθεί σοβαρά με τα θέματα της πίστεως; Επίσης να πω, ότι συνήθως οι άνθρωποι αυτοί είναι βολεψάκηδες και δεν αντέχει το πετσί τους τον αγώνα που χρειάζεται να κάνει ο Χριστιανός, κι όλα τ΄άλλα περί ελευθερίας και φεμινισμού είναι προφάσεις εν αμαρτίαις;

Τι ωραίο καυγά που θα κάνουμε; :mrgreen:

Ας προσέχουμε λίγο τι λέμε.


Ο Θεός, ιλάσθητί μοι τώ αμαρτωλώ και ελέησόν με.

Sparrow
Δημοσιεύσεις: 81
Εγγραφή: Τετ Μαρ 23, 2016 5:32 pm

Re: Σχέση άθεου με Χριστιανή. Τι λέει η θρησκεία μας?

Δημοσίευσηαπό Sparrow » Σάβ Σεπ 03, 2016 12:52 am

Όχι Νίκο μου, δεν υπάρχει περίπτωση να συναινέσω να οξυνθούν τα πνεύματα, ούτε και εσύ είσαι τέτοιος,ούτε και το σχόλιό σου δίνει αφορμές... :)
Δεν θεωρώ κάποιον άνθρωπο εχθρό της πίστης, ή εχθρό.... εκτός αν μου επιτεθεί κανείς η έχουμε πόλεμο...
Η πίστη μας δεν εξαρτάτε απο άλλους ή τουλάχιστον δεν πρέπει, και αν νιώθουμε έτσι δεν είναι παρά η δική μας αδυναμία...
Έχω αναφέρει οτι πολλοί φίλοι μου είναι αγνωστικιστές (εξευγενισμένη λέξη για το δεν ξέρω, δεν ασχολούμαι) ή και λένε πως μάλλον δεν υπάρχει... Συνεπώς καταλαβαίνεις οτι δεν νιώθω καμιά ανάγκη η λογική αιτία να αποδώσω σε όποιον δηλώνει άθεος η αγνωστικιστής του κόσμου τα ελαττώματα στο πρόσωπό του ώστε να προστατέψω την πίστη μου μειώνοντας τους ανθρώπους με άλλες πεποιθήσεις... Μπορώ να έχω τις δικές μου χωρίς να υποβιβάζω όποιον νιώθει αλλιώς... Μάλιστα πιστεύω οτι και εσύ αν είχες αυτό το άτομο απέναντί σου δεν θα ήθελες να τον προσβάλλεις αλλά να του μιλούσες με ευαισθησία και διάκριση...
Όσα είπε εκείνος, συμβαίνουν σε μερικούς, αλλά λόγο της αδύναμης ανθρώπινης φύσης, όχι της διδασκαλίας...
Κατανοώ γιατί τα βλέπει έτσι, γιατί και εγώ τα έχω δεί σε αρκετούς... δεν τον θεωρώ ούτε εχθρό ούτε κακό...
Υπερασπίζεται αυτό που θεωρεί σωστό και δεν νομίζω απο όσα διάβασα οτι υποκρίνεται απο αντίδραση μικρού παιδιού... μπορεί τα συμπεράσματά του να μην τον κάνουν Ορθόδοξο, αλλά δεν θα τον ισοπεδώσουμε...
Το να έχει κάποιος λανθασμένα ιδέες και να τις υπερασπίζεται πιστεύοντας οτι είναι σωστές δεν σημαίνει αυτόματα οτι η επιθυμία του να στηρίξει με σθένος αυτό που θεωρεί σωστό είναι ψεύτικη... απλώς είναι σε λάθος κατεύθυνση...
Η ίδια δύναμη να υπερασπιστείς αυτό που πιστεύεις με καλή προαίρεση, δλδ , νιώθοντας οτι λες κάτι που είναι αλήθεια είναι προς έπαινο για έναν Χριστιανό όταν θα υπερασπιστεί την πίστη του κόντρα σε έναν περίγυρο με αντίθετες πεποιθήσεις, σε αντίθεση με έναν που δεν μπορεί να πάει κόντρα στο ρεύμα...

Αυτός λοιπόν αν χρειαστεί μπορεί να πάει... Καταλαβαίνεις με ποια έννοια μιλάω?
Κάτι ακόμα... Όταν ένας Χριστιανός λυπάται για κάποιον δεν το κάνει για να τον υποτιμήσει,να τον μειώσει, αλλά συνεχίζει να τον βλέπει σαν συνάνθρωπο...
Αν κάποιος χτυπήσει και σε έχει ανάγκη θα τον σουτάρεις γιατί μισείς την αδυναμία...? αν δεν σου ζητήσει βοήθεια θα τον χτυπήσεις? Πως λοιπόν αν αγαπάμε η συμπαθούμε έναν με άλλες πεποιθήσεις (που μπορεί όμως να είναι άτομο μετριοπαθή και με παιδεία) θα μπορέσουμε του γυρίσουμε την πλάτη, να τον κοσμήσουμε με ελαττώματα, και να τον λυπηθούμε με την προσβλητική έννοια αυτή που δεν έχει μέσα συμπάθεια...? Και αν το κάνουμε είναι κομμάτι της αδυναμίας έτσι δεν είναι?
Διάβασες το απόσπασμα που έκανα copy paste?
Εάν ένας χριστιανός έχει γυναίκα άπιστη” (=ειδωλολάτρισσα) “και αυτή συμφωνεί να μείνει μαζί του, να μην τη χωρίσει και γυναίκα εάν έχει άνδρα άπιστο και αυτός συμφωνεί να μείνει μαζί της, να μην τον χωρίσει. Γιατί ο άπιστος άνδρας έχει αγιαστεί μέσα από τη γυναίκα και η γυναίκα η άπιστη έχει αγιαστεί μέσα από τον άνδρα… Εάν ο άπιστος θέλει να χωρίσει, ας χωρίσει. Δεν είναι δεσμευμένος ο αδελφός ή η αδελφή σε κάτι τέτοιο.(Α΄ Κορ. 7, 3-16)
Βλέπεις πουθενά να λέει μακριά απο τον εχθρό ή να περιγράφει την-τον... άπιστη-ο ειδωλολάτρη-σσα σαν εχθρό??
Επαναλαμβάνω δεν είμαι έμπειρος πνευματικά ούτε έχω πετύχει στο θέμα, αλλά αν είναι κάτι που το θέλω είναι το να μην αρνούμαι καλά αισθήματα για κάποιον απο... αγάπη... όταν δεν έχω καλά αισθήματα για κάποιον είναι γιατί μου θίγει τον εγωισμό ή την ανασφάλεια...
Θα σε διαβάσω αύριο, καληνύχτα :)Άβαταρ μέλους
Νίκος
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 6261
Εγγραφή: Παρ Ιούλ 27, 2012 11:05 am
Τοποθεσία: Κοζάνη

Re: Σχέση άθεου με Χριστιανή. Τι λέει η θρησκεία μας?

Δημοσίευσηαπό Νίκος » Πέμ Σεπ 08, 2016 12:00 am

Η αναφορά στους απίστους συζύγους άνδρα ή γυναίκα του Αποστόλου Παύλου, αφορά την εποχή εκείνη. Η μεταφορά στη σημερινή εποχή πρέπει να γίνεται με πολύ μεγάλη προσοχή για να μη χαθεί η θεολογική ακρίβεια. Για την περιγραφή των σημερινών άπιστων μίλησα παραπάνω, όπως και για το με ποιους άπιστους μπορεί να συμβιώσει ένας Χριστιανός-η και με ποιους είναι πολύ πιθανό να δημιουργηθούν αξεπέραστα προβλήματα στη συμβίωση.

Sparrow, άσε τη θεωρία και δες το θέμα στην πράξη. Δεν μπορεί να επιβιώσει ένα ζευγάρι που έχει εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη σε κοσμοθεωριακά θέματα.


Ο Θεός, ιλάσθητί μοι τώ αμαρτωλώ και ελέησόν με.


Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 1 και 0 επισκέπτες