Η Ορθόδοξη θεώρηση της ομοφυλοφιλίας

Συζήτηση γύρω από τα αμαρτήματα και τα πάθη.

Συντονιστές: Anastasios68, Νίκος, johnge

Άβαταρ μέλους
Νίκος
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 6863
Εγγραφή: Παρ Ιούλ 27, 2012 11:05 am
Τοποθεσία: Κοζάνη

Re: Η Ορθόδοξη θεώρηση της ομοφυλοφιλίας

Δημοσίευσηαπό Νίκος » Παρ Ιουν 28, 2013 11:37 pm

Ομοφυλοφιλία: η ορθόδοξη θέση

Εικόνα

του π. Thomas Hopko

Λαμβάνοντας υπόψη την παραδοσιακή Ορθόδοξη ερμηνεία της Παλαιάς και Καινής Διαθήκης, όπως αυτή εκφράζεται στη λειτουργική λατρεία της Εκκλησίας, τις μυστηριακές ακολουθίες, τους Ιερούς Κανόνες και τη ζωή και διδασκαλία των Αγίων, είναι σαφές ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία ενστερνίζεται τις απόψεις εκείνων των Χριστιανών, ομοφυλόφιλων ή ετεροφυλόφιλων, οι οποίοι βλέπουν τον ομοφυλοφιλικό προσανατολισμό ως διαταραχή και ασθένεια, και οι οποίοι επομένως θεωρούν τις ομοφυλοφιλικές πράξεις αμαρτωλές και καταστροφικές.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία της Ορθόδοξης Εκκλησίας ανά τους αιώνες, αγιογραφικές περικοπές όπως οι επόμενες δεν επιτρέπουν οποιαδήποτε άλλη εκτός από την προφανή ερμηνεία:

Εάν ένας άνδρας κοιμηθεί με έναν άντρα όπως με μια γυναίκα, και οι δύο έχουν διαπράξει βδέλυγμα … (Λευιτικό κ΄ 13)

Γι’ αυτό το λόγο (δηλ. για την άρνησή τους να αναγνωρίσουν, να ευχαριστήσουν και να δοξάσουν το Θεό) ο Θεός τους παρέδωσε σε επαίσχυντα πάθη. Οι γυναίκες τους αντάλλαξαν τις φυσικές σχέσεις με τις παρα φύση, και παρομοίως οι άνδρες άφησαν τις φυσικές σχέσεις με τις γυναίκες και κάηκαν με φλόγα ακράτητης επιθυμίας μεταξύ τους, διαπράττοντας άνδρας με άνδρα επαίσχυντες πράξεις και λαμβάνοντας έτσι από τον ίδιο τους τον εαυτό το μισθό που τους άξιζε για την πλάνη τους (Ρωμ. α΄ 26-27).

Μην πλανάσθε! Ούτε οι πόρνοι, ούτε οι ειδωλολάτρες, ούτε οι μοιχοί, ούτοι εκθηλυμένοι, ούτε οι αρσενοκοίτες (δηλ. σοδομίτες, αυτοί που κοιμούνται με άντρες), ούτε οι πλεονέκτες, ούτε οι κλέφτες, ούτε οι μέθυσοι, ούτε οι υβριστές, ούτε οι άρπαγες δεν πρόκειται να κληρονομήσουν τη βασιλεία του Θεού. Και τέτοιοι ήσασταν κάποιοι από σας. Αλλά πλυθήκατε, αλλά αγιασθήκατε, αλλά δικαιωθήκατε με την επίκληση του ονόματος του Κυρίου Ιησού Χριστού και με τη χάρη του Αγίου Πνεύματος (Α΄ Κορ. στ΄ 9-11).

Αθέλητες Αμαρτίες

Σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία δεν είναι όλες οι αμαρτίες σκόπιμες και ηθελημένες, και δεν είναι όλες οι αμαρτωλές πράξεις συνειδητές σε εκείνους που τις διαπράττουν. Τουλάχιστον όχι εξαρχής. Με μια λέξη, η αμαρτία δεν είναι πάντα κάτι για το οποίο ο ίδιος ο αμαρτωλός είναι απαραίτητα πλήρως και συνειδητά ένοχος. Υπάρχουν αμαρτίες που προκαλούνται από άγνοια ή από το πάθος στο οποίο υπόκειται κάποιος, αμαρτίες που “ενεργούν στα μέλη μας,” όπως λέει ο Απόστολος Παύλος, ακόμη και ενάντια στη λογική και συνειδητή μας θέληση (δείτε Ρωμ. κεφ. 6-8). Τέτοιες είναι οι αμαρτίες οι οποίες αναφέρονται στις προσευχές της Εκκλησίας μας και στις οποίες οι πιστοί ικετεύουν το Θεό για συγχώρηση και άφεση των αμαρτιών, όχι μόνο των εν γνώσει, αλλά και των εν αγνοία, όχι μόνο των εκουσίων, αλλά και των ακούσιων.

Υπάρχουν αμαρτίες που είναι ακούσιες, αθέλητες, ανεπίλεκτες. Αμαρτίες που υπερνικούν τους ανθρώπους και τους αναγκάζουν μέσα από παράλογες ορμές και εξαρτήσεις, μέσα από την αδυναμία της σάρκας, τις συναισθηματικές παρορμήσεις και τις άκριτες επιθυμίες σε ενέργειες που οι ίδιοι δε θέλουν, και τις οποίες συχνά περιφρονούν και αποστρέφονται – ακόμα και όταν επιδίδονται σε αυτές. Αυτές είναι γνωστές από την παράδοση ως αμαρτωλά πάθη. Το γεγονός ότι αυτές οι αμαρτίες δεν επιλέγονται ελεύθερα δεν τις καθιστά ούτε στο ελάχιστο λιγότερο αμαρτωλές. Αμαρτάνω σημαίνει χάνω το στόχο, βγαίνω από τη διαδρομή, παρεκκλίνω, βεβηλώνω, παραβιάζω… Είτε η πράξη είναι συνειδητά ηθελημένη και σκόπιμα ενεργούμενη είτε όχι. Είτε ο παραβάτης προσωπικά πέφτει ελεύθερα και πλήρως στην αμαρτία, είτε όχι.

Εξαγορασμένοι αμαρτωλοί

Σύμφωνα με την Ορθόδοξη Παράδοση, οι Χριστιανοί είναι εξαγορασμένοι αμαρτωλοί. Είναι άνθρωποι που έχουν σωθεί από την ασθένεια και την αμαρτία, σωσμένοι από το διάβολο και το θάνατο με τη χάρη του Θεού μέσω της πίστης στον Ιησού Χριστό με τη δύναμη του Αγίου Πνεύματος: “και τέτοιοι ήσασταν κάποιοι από σας” (Α΄ Κορ. στ΄ 10). Βαπτίζονται εν Χριστώ και χρίζονται με το Άγιο Πνεύμα, προκειμένου να ζήσουν τη ζωή του Θεού μέσα στην Εκκλησία. Ομολογούν την πίστη τους μέσω της κανονικής συμμετοχής στη λειτουργική λατρεία και την ευχαριστιακή κοινωνία, που συνοδεύονται με συνεχή ομολογία, μετάνοια και τον ακλόνητο αγώνα ενάντια σε κάθε μορφή αμαρτίας, εκούσια ή ακούσια, η οποία προσπαθεί να καταστρέψει τις ζωές τους στον κόσμο αυτό και στον αιώνα το μέλλοντα.

Ο ομοφυλόφιλος Χριστιανός καλείται σε μια ιδιαίτερα σκληρή μάχη. Ο αγώνας του είναι ιδιαίτερα άγριος. Δε γίνεται καθόλου ευκολότερη με την απρόσεκτη, αληθινά δαιμονική εχθρότητα εκείνων που περιφρονούν και γελοιοποιούν όσους φέρουν αυτό τον επίπονο και επαχθή σταυρό ούτε από την αστόχαστη, εξίσου δαιμονική αποδοχή της ομοφυλοφιλικής δραστηριότητας από τους πλανημένους συνηγόρους και εφαρμοστές της.

Όπως συμβαίνει με όλους τους πειρασμούς, τα πάθη και τις αμαρτίες – συμπεριλαμβανομένων εκείνων που είναι βαθιά, και πολλές φορές φαινομενικά ανεξάλειπτα ενσωματωμένες στη φύση μας λόγω της θλιβερής κληρονομιάς μας – ο ομοφυλοφιλικός προσανατολισμός μπορεί να θεραπευτεί και οι ομοφυλοφιλικές πράξεις μπορούν να πάψουν. Με το Θεό όλα τα πράγματα είναι δυνατά. Όταν οι ομοφυλόφιλοι Χριστιανοί είναι πρόθυμοι να αγωνιστούν, και όταν λαμβάνουν υπομονετική, συμπονετική και αυθεντικά αγαπητική βοήθεια από τις οικογένειες και τους φίλους τους – καθένας από τους οποίους αγωνίζεται με τους δικούς του πειρασμούς και τις αμαρτίες, γιατί κανένας δε μένει χωρίς αυτό τον αγώνα, υπό κάποια μορφή, και κανένας δεν είναι αναμάρτητος παρά μόνο ο Θεός – ο Κύριος εγγυάται τη νίκη με τους τρόπους που Αυτός γνωρίζει. Η νίκη, ωστόσο, ανήκει μόνο στις θαρραλέες ψυχές που αναγνωρίζουν την κατάστασή τους, συνειδητοποιούν τη δυσαρέσκειά τους, εκφράζουν το θυμό τους, ομολογούν τις αμαρτίες τους, συγχωρούν όσους τους προσβάλλουν (περιλαμβανομένων πάντοτε των γονέων και της οικογένειάς τους), και απλώνουν το χέρι τους για βοήθεια με αληθινή διάθεση να θεραπευτούν. Ο ίδιος ο Ιησούς υπόσχεται ότι οι άγιοι ήρωες που “υπομένουν μέχρι τέλους” κατά μήκος αυτού του “δύσκολου δρόμου που οδηγεί στη ζωή” σίγουρα “θα σωθούν” (Ματθ. ζ΄ 13, κδ΄ 13).

“…ο Κύριος εγγυάται τη νίκη με τους τρόπους που Αυτός γνωρίζει”

Πηγή: xfd.gr


Ο Θεός, ιλάσθητί μοι τώ αμαρτωλώ και ελέησόν με.

Άβαταρ μέλους
Νίκος
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 6863
Εγγραφή: Παρ Ιούλ 27, 2012 11:05 am
Τοποθεσία: Κοζάνη

Re: Η Ορθόδοξη θεώρηση της ομοφυλοφιλίας

Δημοσίευσηαπό Νίκος » Δευτ Σεπ 09, 2013 3:53 pm

Τελικά υπάρχει λύση για τους ομοφυλόφιλους που πιστεύουν στο Χριστό;

Και βέβαια υπάρχει. Η ίδια λύση, που υπάρχει και για όλους εμάς που πιστεύουμε στο Χριστό και στην Αγάπη του, αλλά κάποιο πάθος μας εμποδίζει να Τον πλησιάσουμε. Αγώνας χρειάζεται. Παλληκαριά χρειάζεται. Θάρρος και πίστη ότι, "όσα είναι αδύνατα στους ανθρώπους είναι δυνατά στο Θεό" (Λουκ. ιη' 27). Αλλιώς είναι εύλογο το ερώτημα "και ποιος μπορεί να σωθεί" (Λουκ. ιη' 27).

Κανένας μας δεν ελπίζει στις ανθρώπινες δυνάμεις του, στη θέλησή του, στο μυαλό του, επειδή εχθρός είναι ο ίδιος του ο εαυτός. Στη συγκεκριμένη περίπτωση εχθρός είναι το ίδιο του το σώμα. Ελπίζουμε στη βοήθεια του Θεού. Με τη βοήθειά Του είμαστε παντοδύναμοι. Όμως για να λάβουμε τη βοήθεια αυτή, πρέπει να κάνουμε εμείς το πρώτο βήμα. Το αποφασιστικό βήμα, που δίνει το μήνυμα ότι πήραμε απόφαση ν' αλλάξουμε πορεία. Η ζωή του Ορθόδοξου Χριστιανού είναι ασκητική. Βήμα, βήμα, με τα όπλα που μας δίνει η Εκκλησία ασκούμε τον εαυτό μας, το μυαλό μας, το σώμα μας να υπακούει. Τα όπλα μας είναι ο Πνευματικός, που καθοδηγεί με τη βοήθεια της Θείας Χάριτος την πνευματική μας πορεία, η συμμετοχή στα Μυστήρια της Εκκλησίας, η προσευχή με το νου, το στόμα και το σώμα, η πνευματική ανάγνωση, η νηστεία, η πνευματικές παρέες με αδελφούς που αγωνίζονται για την Αγάπη του Χριστού, όπως εμείς, η προσφορά στους αδελφούς μας που μας έχουν ανάγκη, οι πνευματικές ευκαιρίες (ομιλίες, προσκυνήματα, αγρυπνίες κλπ).

Όπως αναφέρεται σε μια δημοσίευση παραπάνω, ξεκινάμε απ' αυτά που μπορούμε, κατοχυρώνουμε το βήμα αυτό και μετά προχωράμε στο επόμενο. Βήματα, όχι άλματα. Με σύνεση και με διάκριση και πάντα με τις οδηγίες του Πνευματικού μας. Τα πρώτα βήματα προς τα εμπρός μας γεμίζουν χαρά, οι αποτυχίες πόνο, αλλά δεν σταματάμε ούτε απογοητευόμαστε, γιατί δίπλα μας στέκει ο Άγγελός μας και στο βάθος μας περιμένει ο αγαπημένος της καρδιάς μας, ο Χριστός.

Πολλοί σκέφτονται, γιατί να στερηθώ εγώ τη ζεστασιά που μου προσφέρει η σχέση μου μ' έναν άλλο άνθρωπο; Η ζεστασιά αυτή είναι κάτι το χειροπιαστό και τωρινό. Αυτό που υπόσχεται ο Χριστός είναι μακρινό και μελλοντικό. Είναι και οι δυο σκέψεις αυτές λάθος. Η "σχέση" μας είναι ένα λάθος που μαζί με τη "ζεστασιά" γεμίζει την καρδιά μας με ενοχές και πόνο. Επίσης η σχέση μας με το Χριστό δεν είναι κάτι μακρινό, αλλά ξεκινά από σήμερα, από τώρα. Όσο εμείς καθαρίζουμε την καρδιά μας από την αμαρτία και αγωνιζόμαστε να δείξουμε την αγάπη μας στο Χριστό, "τηρώντας" όπως είπε "τις εντολές Του" (Ιωαν. ιδ' 15), τόσο Εκείνος μπαίνει μέσα στην καρδιά μας και τη γεμίζει με την Ειρήνη και το Φως Του. Όσο σηκώνουμε το σταυρό μας και Τον ακολουθούμε, τόσο Εκείνος με τη Δύναμή Του μας παρηγορεί και ελαφραίνει το βάρος. Κι αν καταφέρουμε να προχωρήσουμε αρκετά, τότε το Άγιο Πνεύμα αρχίζει να μας δείχνει εικόνες απ' αυτό που θα ζήσουμε κοντά στο Χριστό, μια πρόγευση του Παραδείσου.

Μα κι αν ακόμη δεν καταφέρουμε να φτάσουμε τόσο μακριά, το Φως και η Ειρήνη του Χριστού έχει αλλάξει ήδη τη ζωή μας. Τον τρόπο που βλέπουμε αυτό τον κόσμο, τη σχέση μας με τους άλλους ανθρώπους. Μαθαίνουμε ν' αγαπάμε αληθινά και να χαιρόμαστε την αγάπη με τους άλλους ανθρώπους χωρίς πάθη και ενοχές.

Τι λέτε, δεν αξίζει να προσπαθήσουμε για όλα αυτά;


Ο Θεός, ιλάσθητί μοι τώ αμαρτωλώ και ελέησόν με.

Άβαταρ μέλους
Achilleas
Δημοσιεύσεις: 2082
Εγγραφή: Παρ Ιούλ 27, 2012 7:09 pm

Re: Η Ορθόδοξη θεώρηση της ομοφυλοφιλίας

Δημοσίευσηαπό Achilleas » Δευτ Σεπ 09, 2013 9:45 pm

Σε σχέση με την ομοφυλοφιλία, ίσως είναι χρήσιμο να θυμηθούμε στην Παλαιά Διαθήκη ότι αυτή ήταν η αμαρτία των Σοδόμων. Ο Χριστός πάντως, πουθενά στο Ευαγγέλιο δεν καταδικάζει την ομοφυλοφιλία, αλλά ούτε για την πολυγαμία ή την αιμομιξία κάνει κάτι τέτοιο. Όποτε μιλάει για γάμο, αναφέρεται στο ζεύγος άντρα και γυναίκας . Πώς θα μπορούσε να είναι αλλιώς, αφού ο Θεός δημιούργησε ως πρωταρχικό ζεύγος έναν άντρα και μια γυναίκα. Δεν υπάρχει άλλος γάμος. Αυτό πιστοποιείται και από τη μορφή των ανδρικών γεννητικών οργάνων και την αντίστοιχη των γεννητικών οργάνων της γυναίκας. Ο ομοφυλόφιλος δεν βλέπει τα γεννητικά του όργανά του με τη λειτουργικότητα αυτή. Υπάρχει ζήτημα οργανικής διαταραχής. Ίσως να πρόκειται για εκ γενετής διαταραχή.

Η ομοφυλοφιλία δε μπορεί να γίνει αποδεκτή από την Εκκλησία. Ο απόστολος Παύλος στην προς Ρωμαίους Επιστολή (1,26-27) το λέει ρητά: "Γι' αυτό το λόγο, λοιπόν, τους παρέδωσε ο Θεός σε επαίσχυντα πάθη: Οι γυναίκες αντικατέστησαν τις φυσικές σχέσεις με αφύσικες· το ίδιο και οι άντρες· άφησαν τη φυσική σχέση με τη γυναίκα και φλογίστηκαν με σφοδρό πάθος ο ένας για τον άλλο, διαπράττοντας ασχήμιες αρσενικοί μ' αρσενικούς, και πληρώνοντας έτσι με το ίδιο τους το σώμα το τίμημα που ταίριαζε στην πλάνη τους." Έτσι, η ομοφυλοφιλία, όπως εκφράζεται στην Καινή Διαθήκη (Παύλος) συνιστά πάθος. Ένα αμαρτωλό πάθος δε συνδέεται οπωσδήποτε με την κακία ενάντια στο συνάνθρωπο. Η ομοφυλοφυλία, όπως η λαγνεία και η πορνεία, είναι οπωσδήποτε αμαρτωλά πάθη, χωρίς να έχει σημασία αν ο άνθρωπος, που είναι αιχμάλωτός τους, είναι καλός ή κακός.

Ένας ομοφυλόφιλος είναι απόλυτα αποδεκτός από την Ορθόδοξη Εκκλησία, όπως και κάθε άλλος άνθρωπος. Μέσα στους κόλπους της, ο άνθρωπος που άρχισε τη ζωή του ως ομοφυλόφιλος ή στράφηκε στην ομοφυλοφιλία που θέλει να αγωνιστεί για να εξαλείψει το πάθος του, θα βρει το κατάλληλο στήριγμα. Γιατί δεν μπορεί να αγωνιστεί μόνος του. Πρέπει να έχει βοηθό τον πνευματικό του, την ανάγνωση της Αγίας Γραφής και την εκκλησιαστική ζωή. Μ’ αυτά θα προσελκύσει τη θεία χάρη και εκείνη είναι που θα τον θεραπεύσει από το πάθος του. Αυτό ισχύει και για όλα τα πάθη, τον εγωισμό, την απληστία, τη λαγνεία, το θυμό, το μίσος κ.τ.λ.

Εν κατακλείδι, ο Θεός μας έδωσε την πλήρη ελευθερία να κάνουμε ό,τι θέλουμε. Αλλά όμως, όλοι οι δρόμοι δεν οδηγούν στο Θεό.


Μακάριοι οι πραείς, ότι αυτοί κληρονομήσουσι την γην.

Άβαταρ μέλους
Achilleas
Δημοσιεύσεις: 2082
Εγγραφή: Παρ Ιούλ 27, 2012 7:09 pm

Re: Η Ορθόδοξη θεώρηση της ομοφυλοφιλίας

Δημοσίευσηαπό Achilleas » Τετ Ιουν 01, 2016 12:23 am

Ο π. Αντώνιος Στυλιανάκης για την ομοφυλοφιλία

Εικόνα

ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ κανείς ομοφυλόφιλος Η ΓΙΝΕΤΑΙ;

Από τις μέχρι τώρα επιστημονικές έρευνες δεν αποδείχτηκε ότι κάποιος γεννιέται ομοφυλόφιλος.

Αυτό συμφωνεί και με την προσωπική μου παρατήρηση και εμπειρία με χιλιάδες παιδιά τα οποία έχω δει ψυχοθεραπευτικά μέχρι σήμερα.

Ο προσανατολισμός του φύλου διαμορφώνεται παράλληλα με την προσωπικότητα του παιδιού και ανάλογα με τις διαθέσεις εκείνων που το μεγαλώνουν! Ασφαλώς καθοριστικό ρόλο παίζουν τυχόν απόρριψη ή κακοποίηση από τη μεριά του πατέρα ή της μητέρας...
Ασφαλώς η ομοφυλοφιλία καταδικάζεται από την Αγία Γραφή σαν θανάσιμο αμάρτημα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το παιδί που μεγαλώνει με λάθος προσανατολισμό έτσι έχει φταίξιμο. Από εκεί και μετά όμως είναι ελεύθερο να αγωνιστεί στο να εγκρατευτεί ή να αφεθεί ελεύθερο στην αμαρτία.

Άλλωστε το ίδιο ισχύει και με οποιονδήποτε θέλει να έχει προγαμιαίες σεξουαλικές σχέσεις. Αυτές είαι αποδεκτές μόνον στα πλαίσια του γάμου με ένα και μοναδικό πρόσωπο!

Δυστυχώς η εποχή μας θέλει να προβάλει την εφαρμογή της ομοφυλοφιλίας σαν ένα εναλλακτικό τρόπο ηδονής και αυτό φυσικά είναι πέρα για πέρα δαιμονικό.
Έχω ασχολήθει ψυχοθεραπευτικά με ανάλογες περιπτώσεις παιδιών και σίγουρα μπορούν να βοηθηθούν σημαντικά αν ξεκινήσει από νωρίς η βοήθεια.

Το Ευαγγέλιο γράφτηκε για όλους αλλά φυσικά ο καθένας θα κριθεί ανάλογα με τα τάλαντα που του έδωσε ο Θεός.Εννοείται πως δεν φταίει εκείνος που έγινε με συγκεκριμένο σεξουαλικό προσανατολισμό και δε το επέλεξε ο ίδιος! Με συγχωρείτε πολύ όμως αλλά θα φταίει αν το καλλιεργήσει από εκεί και μετά...

Γνωρίζω ομοφυλόφιλους με σεβασμό το θέλημα του Θεού που περιορίστηκαν στον εαυτό τους και τη γυναίκα τους και τα όσα παιδιά έκαναν. Επίσης κάποιους άλλους που έμειναν άγαμοι. Επίσης κάποιους άλλους που έγιναν μοναχοί...

Αλλά δεν μπορώ να δεχτώ ότι θα νομιμοποιήσουμε την ομοφυλοφιλική σχέση τη στιγμή που ο Χριστός δεν δέχεται ούτε τις εξωγαμιαίες σχέσεις, που από ιατρική άποψη είναι απόλυτα ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ, όχι όμως ΗΘΙΚΕΣ!

Ας αφήσουμε λοιπόν τις ωραιόλογίες και τα αγαπόλογα και ας δούμε τι είναι εκείνο που ευαρεστεί το Θεό. Η συνάντηση με το Χριστό είναι το ζητούμενο και όχι το πως θα ικανοποιήσουμε τις ορμές μας...

Ο Χριστός δεν πρόκειται πάντως να μας ζητήσει πράγματα ανώτερα από τις δυνάμεις μας... Όμως εκείνο που μπορούμε ας του το δώσουμε.

Αυτοί που επικαλούνται τόσο την τρυφερή τους ψυχή και την αγάπη τους, ας την κατευθύνουν προς το Θεό και όχι μόνον θα σωθούν αλλά θα γίνουν και άγιοι!
Συμπληρωματικά σας λέω ότι υπάρχουν και ορφανά παιδάκια που δεν δέχτηκαν αγάπη από κανέναν, τι θα γίνει με αυτά; Θα πρέπει σε όλη τους τη ζωή να ψάχνουν για υποκατάστατα γονιών;

Υπάρχουν και ανάπηροι στο μυαλό που δεν ξέρουν τι θα πει αγάπη, τι θα γίνει με αυτούς, πρέπει να τους κάνουμε μεταμόσχευση εγκεφάλου;

Και τέλος, ας μην γελιόμαστε, πόσοι νομίζετε μέσα σε ένα φυσιολογικό γάμο μπορούν να ζήσουν την αγάπη πραγματικά στη σημερινή κοινωνία; Φοβάμαι ότι είναι πολύ λιγότεροι από όσους φαντάζεστε!!! Αυτό όμως δεν τους νομιμοποιεί να αναζητήσουν εξωσυζυγικές σχέσεις, όπως πολλοί το έχουν αναγάγει σε χόμπυ σήμερα!

(π. Αντώνιος στο agiooros.net/forum)

ΣΗΜ: Ο π. Αντώνιος είναι Ιερομόναχος και παιδοψυχίατρος.



Άβαταρ μέλους
Νίκος
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 6863
Εγγραφή: Παρ Ιούλ 27, 2012 11:05 am
Τοποθεσία: Κοζάνη

Re: Η Ορθόδοξη θεώρηση της ομοφυλοφιλίας

Δημοσίευσηαπό Νίκος » Δευτ Ιουν 12, 2017 3:12 pm

Αχιλλέα πρόσεχε τι δημοσιεύσεις έχουν γίνει για να μην τις επαναλαμβάνεις. Η δημοσίευση που έκανες υπάρχει και στην αμέσως προηγούμενη σελίδα.

Θεόδωρε, δε μας ενδιαφέρει τι λέει ο κάθε πικραμένος, αλλά η Ορθόδοξη Εκκλησία. Σου είπα και άλλη φορά, μη διαβάζεις ότι βρίσκεις μπροστά σου. Επίσης πριν δημοσιεύσεις διάβαζε τουλάχιστον τις δημοσιεύσεις που υπάρχουν στο ίδιο θέμα. Μπορεί να υπάρχουν ήδη οι απαντήσεις που ψάχνεις.


Ο Θεός, ιλάσθητί μοι τώ αμαρτωλώ και ελέησόν με.

Άβαταρ μέλους
Achilleas
Δημοσιεύσεις: 2082
Εγγραφή: Παρ Ιούλ 27, 2012 7:09 pm

Re: Η Ορθόδοξη θεώρηση της ομοφυλοφιλίας

Δημοσίευσηαπό Achilleas » Δευτ Ιουν 12, 2017 9:17 pm

Ναι Νίκο τώρα το είδα και εγώ. Δεν θα επαναληφθεί.


Μακάριοι οι πραείς, ότι αυτοί κληρονομήσουσι την γην.

Άβαταρ μέλους
Νίκος
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 6863
Εγγραφή: Παρ Ιούλ 27, 2012 11:05 am
Τοποθεσία: Κοζάνη

Re: Η Ορθόδοξη θεώρηση της ομοφυλοφιλίας

Δημοσίευσηαπό Νίκος » Τετ Ιουν 21, 2017 2:43 pm

Μεσογαίας Νικόλαος: «Γάμος και ομοφυλόφιλοι» (ΒΙΝΤΕΟ)
Newsroom 21-06-2017

Εικόνα

Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος εξηγεί με απλό τρόπο γιατί η Ορθοδοξία δε συμβαδίζει και δεν μπορεί να συμβαδίσει με την ομοφυλοφιλία.

Με απλό τρόπο, ο Σεβασμιώτατος δίνει απαντήσεις σε μόλις πέντε λεπτά εξηγώντας γιατί δεν μπορεί να υπάρξει γάμος σε άτομα του ιδίου φύλου.



Πηγή: ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ


Ο Θεός, ιλάσθητί μοι τώ αμαρτωλώ και ελέησόν με.

Μάρκος
Δημοσιεύσεις: 42
Εγγραφή: Τετ Ιουν 07, 2017 10:01 pm
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: Η Ορθόδοξη θεώρηση της ομοφυλοφιλίας

Δημοσίευσηαπό Μάρκος » Δευτ Σεπ 04, 2017 10:18 pm

Αλλο και τούτο...



Άβαταρ μέλους
Θεόδωρος22
Δημοσιεύσεις: 308
Εγγραφή: Κυρ Οκτ 30, 2016 3:37 pm

Re: Η Ορθόδοξη θεώρηση της ομοφυλοφιλίας

Δημοσίευσηαπό Θεόδωρος22 » Δευτ Σεπ 04, 2017 10:51 pm

Μάρκο βρήκα και blog γκέι Κοπτών: gaycopt.blogspot.gr/?m=1 οι οποίοι επίσης έχουν σελίδα στο facebook: m.facebook.com/lgbtcopts/?locale2=el_GR ακόμα και σελίδα γκέι μουσουλμάνων: m.facebook.com/LGBTMuslimsAndAllies/
το τι βρίσκει κανένας στο διαδίκτυο δεν περιγράφεται.
Τέλος βρήκα και άρθρο που ισχυρίζεται λέει ότι η Ορθόδοξη παράδοση και εκκλησία στα υπό ισλαμική κατοχή Βαλκάνια ήταν ανοιχτή με τους ομοφυλόφιλους και ευλογουσε εκκλησιαστικές " ενώσεις"(!!!): elaliberta.gr/κινήματα/γυναικείο-κίνημα-ِlgbtq/702-ο-έρωτας-ατόμων-του-ίδιου-φύλου-στη-χριστιανική-και-ισλαμική-παράδοση .Εχω μπερδευτεί...



Άβαταρ μέλους
Νίκος
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 6863
Εγγραφή: Παρ Ιούλ 27, 2012 11:05 am
Τοποθεσία: Κοζάνη

Re: Η Ορθόδοξη θεώρηση της ομοφυλοφιλίας

Δημοσίευσηαπό Νίκος » Τρί Σεπ 05, 2017 8:02 am

Ο διάβολος έχει πολλά ποδάρια.

Άμα διαβάζετε, ότι σκουπίδι βρίσκετε μπροστά σας στο Διαδίκτυο φυσικό είναι να μπερδεύεστε. Εδώ συζητάμε την Ορθόδοξη άποψη για όλα τα θέματα. Οι απόψεις των διάφορων πλανημένων και παραστρατημένων δε μας ενδιαφέρουν. Προσοχή που παραπέμπετε από αυτό το χώρο. Μόνο σε ορθόδοξα sites επιτρέπεται η παραπομπή. Θα αναγκαστώ να σας σβήνω τα links.


Ο Θεός, ιλάσθητί μοι τώ αμαρτωλώ και ελέησόν με.


Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 5 και 0 επισκέπτες