Κοινωνικοπολιτική επικαιρότητα

Αρχονταρίκι - Members Area

Συντονιστές: Anastasios68, Νίκος, johnge

Άβαταρ μέλους
aposal
Δημοσιεύσεις: 7219
Εγγραφή: Δευτ Ιούλ 30, 2012 1:12 pm
Τοποθεσία: Απόστολος, Άγιος Δημήτριος Αττικής

Κοινωνικοπολιτική επικαιρότητα

Δημοσίευσηαπό aposal » Πέμ Ιούλ 11, 2013 9:51 am

Μίκης Θεοδωράκης: "Ή τώρα ή ποτέ"! Ξύπνα Έλληνα αδελφέ!

Μίκης Θεοδωράκης: "Ή τώρα ή ποτέ"! Κι όταν λέω "ποτέ", το εννοώ. Γιατί εάν ο ελληνικός λαός δεν αδράξει αυτή την τελευταία ευκαιρία, θα είναι χαμένος, γονατισμένος, εξαθλιωμένος και ντροπιασμένος για πάρα - πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. ϊσως και για αιώνες"...
Είσαι νέος... Διάβασε καλά! Αν θες διαφώνησε, αλλά μην αδιαφορείς! Η πατρίδα εκπέμπει σήμα κινδύνου. Δεν ακούς; Ποιόν περιμένεις να τη σώσει; Ποιόν περιμένεις να σε σώσει; Κατάλαβέ το.
Η λαίλαπα του πολέμου, του ακήρυκτου πολέμου που ζούμε, είναι ανεξέλεγκτη. Ο εχθρός έχει ήδη περάσει το κατώφλι του σπιτιού σου. Όσο κοιτάμε, βέβαια, την τηλεόραση δεν το αντιλαμβανόμαστε. Δεν θα βγει, όμως, από εκεί κανένας σωτήρας...

Ο σωτήρας είσαι εσύ, γιατί η πατρίδα είσαι εσύ! Αν κάτσεις με τα χέρια σταυρωμένα, πολύ σύντομα θα δεις τα παιδιά σου σκλαβωμένα. Θα δεις τον εαυτό σου να δουλεύει για ένα πιάτο φαΐ, δουλικά, ώρες ατελείωτες. Θα δεις την περιουσία σου να παραδίδεται στους ξένους επειδή έτσι το θέλησαν κάποιοι. Θα δεις μια Ελλάδα ανοχύρωτη να σκίζεται σε κομμάτια και να μοιράζεται στους εχθρούς της. Κι όλα αυτά επειδή δεν αντέδρασες όταν είχες τη δυνατότητα να το κάνεις. Η ένδοξη χώρα των Ελλήνων, η ποτισμένη από αίμα ηρώων και μαρτύρων, το λίκνο της Ρωμηοσύνης, στα βάρβαρα χέρια του 4ου Ραΐχ και των συνεργατών του. Αμαχητί. Τι τραγική ειρωνεία...
Έλληνα αδελφέ μας, δεν υπάρχει, πια, η πολυτέλεια της αδιαφορίας. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο. Μην απελπίζεσαι. Δράσε! Μην το σκέπτεσαι άλλο, ξεσηκώσου! Τώρα. Αύριο θα είναι αργά. Η αρχή του ξεσηκωμού βρίσκεται πάντοτε, στην πνευματική αφύπνιση, στην αναζήτηση και συνειδητοποίηση της αλήθειας. Η Ελλάδα, η πατρίδα σου, αναλογικά με την έκταση της και τον πληθυσμό της, είναι η πιο προικισμένη χώρα του κόσμου.
Μάθε, λοιπόν, ότι τα αποθέματα του υπεδάφους μας είναι αμύθητης αξίας. Η αξία του ορυκτού μας πλούτου ανέρχεται σε τρισεκατομμύρια ευρώ. Πρόσφατα, σε μεγάλη εκδήλωση που όλα τα μέσα απέκρυψαν (Ίδρυμα Κακογιάννη, 7-11-12), ειδικοί επιστήμονες βεβαίωσαν, για πρώτη φορά σε ευρύ κοινό, ότι μόνο τα άμεσα αξιοποιήσιμα κοιτάσματα υδρογονανθράκων εκτιμώνται σε ένα τρισεκατομμύριο ευρώ. Κι εκτός του ανυπολόγιστης αξίας, υπεδάφους μας, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η γεωγραφική μας θέση, μας καθιστά παγκόσμιο κόμβο εμπορίου. Ότι η ναυτιλία μας είναι η μεγαλύτερη παγκοσμίως κι η αξία του τουρισμού μιας τέτοιας, νησιωτικής κι όχι μόνο, χώρας είναι ανυπολόγιστη.
Πως θα ανεχθείς να δεσμεύονται όλα αυτά τα έσοδα σε ένα "Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας" με στόχο την -ες αεί- αποπληρωμή του μεθοδευμένα υπέρογκου χρέους; Αντιλαμβάνεσαι τώρα την έσχατη προδοσία που συντελείται; Κατανοείς γιατί οι "σύμμαχοί" μας, μας... "σώζουν" μέσω Μνημονίων από την κρίση που αυτοί δημιούργησαν; Για να μας κατακτήσουν χωρίς να υποψιαστούμε και να καταφέρουν το μεγάλο ξεπούλημα της γης μας. Βλέπεις γιατί τα παπαγαλάκια του συστήματος κάνουν ό,τι μπορούν, χρόνια ολόκληρα τώρα, να σε πείσουν ότι όλα γίνονται "για το καλό σου"; Για να σε κατακτήσουν αδιαμαρτύρητα. Για να σε κατακτήσουν ολοκληρωτικά. Γιατί όποιος κατακτά τις συνειδήσεις, κατακτά ολοκληρωτικά...
Έκρυψαν τα όλα, τα αντικατέστησαν με γραβάτες. Τα τάνκς, μετατράπηκαν σε απεσταλμένους της τρόικας, οι βόμβες λέγονται τώρα δάνεια.
Σ' έκαναν να προσκυνάς τους Εφιάλτες σου, για μια θεσούλα στο Δημόσιο, που τώρα θα στην πάρουν. Η προδοσία μετονομάστηκε σε σωτηρία, η αντίσταση σε ανοησία. Έτσι, μεταμφιεσμένοι, "Έλληνες" και ξένοι κατακτητές απεδείχθησαν πολύ αποτελεσματικοί.
Σε έπιασαν στον ύπνο, σε κορόιδεψαν και συνεχίζουν ξεδιάντροπα να το κάνουν. Μας υποδούλωναν ενώ εμείς θαυμάζαμε τη "δημοκρατία" που μας σέρβιραν. Και θα αποθρασύνονται περισσότερο όσο τους αφήνεις. Δεν αργεί η ώρα που θα στρέψουν εναντίον του συμπατριώτη σου, όπως καλά ξέρουν να το κάνουν. Για να ισοπεδώσουν τα πάντα στον πολύπαθο τούτο τόπο, κι ύστερα να 'ρθουν ως ελευθερωτές να τους δοξάσεις υπηρετώντας τους. Το ίδιο ιστορικό σκηνικό για άλλη μία φόρα.
Μην τους αφήσεις! Θυμήσου τους αγώνες των προγόνων σου και τίμα το αίμα που χύθηκε ως τα σήμερα. Εμπνεύσου απ' το φρόνημα των αγωνιστών του Ελληνικού Έθνους. "Να 'ρθει ένας να μου ειπή ότι θα πάγη ομπρός η πατρίδα, στρέγομαι να μου βγάλει και τα δυο μου μάτια. Ότι αν είμαι στραβός, και η πατρίδα μου είναι καλά με θρέφει. Αν είναι η πατρίδα μου αχαμνά, δέκα μάτια να 'χω, στραβός θανα είμαι", έλεγε ο Μακρυγιάννης απηχώντας το διαχρονικό ανυπέρβλητο πνεύμα του Ελληνισμού.
Αγάπα την πατρίδα σου! Αγάπα την άδολα, μακριά από μισαλλοδοξία. Αγκάλιασε τον συμπατριώτη σου αληθινά, ό,τι κι αν πρεσβεύει "ιδεολογικά". Δεν είναι αυτός ο εχθρός σου. Αυτοί που σε σαγήνευσαν με τις υποσχέσεις τους και θέλησαν να σε κάνουν συνένοχο με τα ρουσφέτια τους, αυτοί είναι οι αντίπαλοί μας. Αυτοί που σ' αποκοίμισαν όσο θαύμαζες τον εκσυγχρονισμό τους, σ' είχαν προγραμματίσει να ξυπνήσεις μέσα σε εμφύλιο σπαραγμό.
Ξύπνα αδελφέ πριν το μοιραίο! Μην περιμένεις τίποτα απ' όσους διαχειρίζονται"πολιτικά" την κατάσταση. "Αλίμονο στους αγώνες που κρέμονται από τα χαρτιά. Το γένος δεν χρειάζεται τα χαρτιά κανενός για τη λευτεριά του. Έχετε πίστη; Έχετε καρδιά; Αλλιώς καθίστε εκεί που κάθεστε. Ραγιάδες εσείς, ραγιάδες και τα παιδιά σας, ραγιάδες και τα παιδιά των παιδιών σας", έκραζε πριν δύο αιώνες ο Παπαφλέσσας.
Τώρα είναι η σειρά σου! Να πεις το νέο "ΟΧΙ"! Να πεις το νέο "Μολών Λαβέ"! "Η Λευτεριά δεν χαρίζεται, κατακτιέται"!
Δεν είσαι μόνος σου στον αγώνα αυτό. Πολλοί είμαστε αυτοί που αρνούμαστε πεισματικά να γίνουμε οι πρώτοι Έλληνες στην τρισχιλιετή ιστορία αυτού του Έθνους που θα σκύψουν, ομοθυμαδόν, το κεφάλι στον κατακτητή. Έστω και καθυστερημένα, ξεσηκωθήκαμε, πολεμάμε και θα νικήσουμε! Ένωσε τη σπίθα του αγώνα σου μ' αυτήν του διπλανού σου. "Μέχρι η σπίθα να φουντώσει και να γίνει η καθαρτήρια φωτιά που θα μας σώσει". Για μια ανεξάρτητη Ελλάδα, μ' αληθινή δημοκρατία και υγιή πατριωτισμό!
Και μη ξεχνάς το που χρωστάς... "Χρωστάμε σ' όσους ήρθαν, πέρασαν, θα 'ρθουν, θα περάσουν. Κριτές, θα μας δικάσουν, οι αγένητοι, οι νεκροί". (Κ. Παλαμάς).

Μίκης Θεοδωράκης


Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανώμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων (απόσπασμα από τη Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου).

Άβαταρ μέλους
Νίκος
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 6863
Εγγραφή: Παρ Ιούλ 27, 2012 11:05 am
Τοποθεσία: Κοζάνη

Re: Κοινωνικοπολιτική επικαιρότητα

Δημοσίευσηαπό Νίκος » Πέμ Ιούλ 11, 2013 11:44 am

Και μετά την επανάσταση τι; Δυστυχώς όσοι προτείνουν επαναστάσεις δε μας λένε τι θα γίνει μετά απ' αυτές. Η ιστορία δείχνει ξεκάθαρα ότι επανάσταση σημαίνει πολλές "παράπλευρες" απώλειες. Όσοι επιζήσουν υπάρχει πιθανότητα στο απώτερο μέλλον να ζήσουν καλύτερα.

Προτιμώ τη βεβαιότητα μια ελεγχόμενης, έστω και επώδυνης, μετάβασης σε μια νέα Ελλάδα χωρίς γραφειοκρατία και διαφθορά και με υγιή και ανταγωνιστικό ιδιωτικό τομέα.

Μεγαλοστομίες, συναισθηματισμοί και λαϊκισμός δεν χωρούν σε περιόδους κρίσεις. Δεν μας φταίνε πάντα οι άλλοι, ενίοτε φταίμε κι εμείς. Αν δεν αλλάξουμε οι ίδιοι και όλοι μαζί την Πατρίδα μας, θα εχουμε παρόμοια φαινόμενα και στο μέλλον. Δεν είναι δυνατόν να επιθυμούμε να διατηρήσουμε το διεφθαρμένο και ανήθικο παρελθόν και τα προνόμια που είχαμε αποκτήσει απ' αυτό. Δυστυχώς κάποιοι από μας υποφέρουν άδικα, επειδή ούτε προνόμια είχαν ούτε στον ήλιο μοίρα δεν πρόλαβαν ν' αποκτήσουν. Όμως αυτοί οι ίδιοι θα είναι και τα πρώτα θύματα μιας επανάστασης, ενώ σε μια ομαλή μετάβαση έχουν περισσότερες πιθανότητες να βοηθηθούν από το κοινωνικό σύνολο και να επιβιώσουν. Για να μην υπάρξουν, επομένως, παράπλευρες απώλειες κατά τη διαδικασία εξυγίανσης είναι απαραίτητη η έμπρακτη αλληλοϋποστήριξη, που άλλωστε είναι καθήκον για μας τους Χριστιανούς.

Αυτό το νόημα έχει η σημερινή δοκιμασία και από μας εξαρτάται, αν θα την αξιποιήσουμε για να καταλήξουμε σε μια καλύτερη (και πιο πνευματική) Ελλάδα ή θα καταστρέψουμε τα πάντα για να μη θιγούν τα προσωπικά μας συμφέροντα.


Ο Θεός, ιλάσθητί μοι τώ αμαρτωλώ και ελέησόν με.

Άβαταρ μέλους
aposal
Δημοσιεύσεις: 7219
Εγγραφή: Δευτ Ιούλ 30, 2012 1:12 pm
Τοποθεσία: Απόστολος, Άγιος Δημήτριος Αττικής

Re: Κοινωνικοπολιτική επικαιρότητα

Δημοσίευσηαπό aposal » Πέμ Ιούλ 11, 2013 12:20 pm

Η προτροπή του Μίκη απευθύνεται σε όσους θεωρούν (ανάμεσά τους κι εγώ) ότι οι διοικούντες γνωρίζουν ότι με τα μέτρα που παίρνουν διαλύουν μια χώρα:
Διαλύουν την παιδεία, την οικογένεια, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τη ζωή εν γένει. Ο κόσμος υποφέρει και αυτοκτονεί εξ αιτίας τους.
ισχυρίζονται ότι βρήκαν ένα έλλειμμα, για το οποίο κανείς τους δεν μας εξήγησε πώς δημιουργήθηκε και κανείς δεν αναζήτησε ευθύνες. Υποψιαζόμαστε όλοι πως το έλλειμμα προέκυψε από ποινικά κακουργήματα (κλοπές) δημόσιου χρήματος που γινόταν επί δεκαετίες. Ποσώς όμως τους ενδιαφέρει να βρουν τους ενόχους και να πάρουν τα κλοπιμαία πίσω. Πιθανόν διότι εμπλέκονται και οι ίδιοι. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πετσοκόψουν οικονομικά και να εξαθλιώσουν κάθε Έλληνα πολίτη, κυρίως όσους βαδίζουν με το σταυρό στο χέρι, όσους έχουν ακόμη κάποιες αξίες και ιδανικά στη ζωή τους.
Ακόμη και ο ποιο απληροφόρητος για τα Οικονομικά μπορεί να καταλάβει πως οι συνεχείς περικοπές των αποδοχών και οι συνεχεία απολύσεις δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να φέρουν κάτι θετικό οικονομικά, παρά μόνο τον στραγγαλισμό των πολιτών. Μα, εδώ το παραδέχθηκε και ο νυν πρωθυπουργός που μας έκανε τον εχθρό του μνημονίου, όταν το ψήφιζαν μόνο το ΠΑΣΟΚ και ο ΛΑΟΣ.
Δεν περιμένω τίποτε από ανθρώπους σάπιους, ανθρώπους που ζουν χωρίς ιερό και όσιο, που έχουν συμφωνήσει (με τα κατάλληλα ανταλλάγματα) στην γενοκτονία του Ελληνισμού που επιχειρείται εδώ και 3 έτη, ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ.
Είναι η πρώτη γενοκτονία στην Ιστορία μας που γίνεται από Έλληνες. Τα περί Θεού και Εκκλησίας που ξεστομίζουν (όσοι τα λένε, γιατί κι αυτοί έχουν περιοριστεί αρκετά πλέον) μου θυμίζουν τον διάβολο που παίρνει τη μορφή αγγέλου προκειμένου να προσελκύσει νέους πελάτες.
Περιμένω την εξέγερση που κανονικά θα έπρεπε να είχε γίνει χρόνια πριν, αλλά επειδή εμείς οι Έλληνες έχουμε τελματώσει πνευματικά, δεν μπορούμε να αντιληφθούμε το πραγματικό πρόσωπο του καθενός που μας διοικεί.


Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανώμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων (απόσπασμα από τη Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου).

Άβαταρ μέλους
Νίκος
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 6863
Εγγραφή: Παρ Ιούλ 27, 2012 11:05 am
Τοποθεσία: Κοζάνη

Re: Κοινωνικοπολιτική επικαιρότητα

Δημοσίευσηαπό Νίκος » Πέμ Ιούλ 11, 2013 1:34 pm

Η προτροπή του Μίκη (ο οποίος απαλλάσσεται λόγω ηλικίας) απευθύνεται στο συναίσθημα και στο ένστικτο αυτοσυντήρησης και όχι στη λογική. Η λογική λέει ότι η χειρότερη κυβέρνηση είναι καλύτερη από την ακυβερνησία, η τάξη από το χάος, οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες από την κατάρρευση της οικονομίας.

Όποιος έχει αμφιβολίες, δεν έχει παρά να κοιτάξει την κατάληξη που είχαν οι επαναστάσεις και οι βίαιες μεταβολές σε διάφορες χώρες στο πρόσφατο παρελθόν και παρόν (Σοβιετική Ένωση, Αργεντινή. Αίγυπτος, Συρία κλπ). Υπάρχουν ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις (πχ. Βενεζουέλα) που όμως επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

Σε κάθε περίπτωση, όποιος θεωρεί ότι απευθύνεται σε νοήμονες ανθρώπους θα πρέπει να προτείνει μια συγκεκριμένη λύση για μετά την επανάσταση. Όχι όμως κραυγές του στυλ:
- Θα ζήσουμε με όσα παράγουμε (ποιοι και με τι θα τα παράγουμε)
- Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να πληρώσουμε τα χρέη μας (Όταν παίρναμε τα λεφτά ήταν καλά, υπογράφαμε ότι νά 'ναι τώρα που ήρθε η ώρα να τα πληρώσουμε ας κάνουμε μια επανάσταση).
- Θα πληρώσει φόρους το μεγάλο κεφάλαιο (ούτε το ΚΚΕ δεν έχει τέτοιο σύνθημα πια, αφού όσοι το είχαν το πήραν κι έφυγαν και ενώ παράλληλα θέλουμε επενδύσεις για τη μείωση της ανεργίας).
- Θα πληρώσουμε με τα κέρδη από τον ορυκτό μας πλούτο (ποιον αυτό που δεν θέλουμε να εξορύξουμε (πχ. χρυσό) ή αυτόν που δεν έχουμε βρει ακόμη).
- Να φύγουν οι λαθρομετανάστες, αυτοί τα φταίνε όλα (και τη σοδειά από τα χωράφια ποιος θα τη μαζεύει, αφού εμείς τεμπελιάσαμε).
- Οι φόροι είναι πολλοί και δυσβάστακτοι, θα τους μειώσουμε (ενώ παράλληλα θέλουμε να διατηρήσουμε το κράτος τέρας που δημιούργησαν οι κρατικίστικες κυβερνήσεις και η πολιτική διαφθορά).
- Θα καταπολεμήσουμε την ανεργία (με τι, προσλαμβάνοντας στο δημόσιο που δεν έχει να πληρώσει επειδή δεν θα έχει έσοδα ή στους ιδιώτες που θα κλείσουν όλοι εξ αιτίας της υπερφορολήγησης).

και άλλα τέτοια ευτράπελα.

Γιατί νομίζετε ότι τα ποσοστά των κομμάτων της αντιπολίτευσης δεν επωφελούνται από τη δυσαρέσκεια απέναντι στα μέτρα της κυβέρνησης; Μήπως επειδή όσα λένε είναι αόριστα, αντιφατικά και δεν πείθουν κανένα;

Ας είναι. Πολλά είπαμε για την πολιτική. Ο καθένας ας αποφασίσει το δρόμο, που θέλει ν' ακολουθήσει αλλά με επίγνωση των συνεπειών της απόφασής του.


Ο Θεός, ιλάσθητί μοι τώ αμαρτωλώ και ελέησόν με.

Άβαταρ μέλους
Anastasios68
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 3831
Εγγραφή: Πέμ Ιούλ 26, 2012 10:31 am
Τοποθεσία: Πεύκη
Επικοινωνία:

RE: Κοινωνικοπολιτική επικαιρότητα

Δημοσίευσηαπό Anastasios68 » Πέμ Ιούλ 11, 2013 5:14 pm

Εγώ πάντως το λέω ευθέως πως σκοπεύω στις επόμενες εκλογές να (ξανά)ψηφίσω τον ΣΥΡΙΖΑ.


«ὃς δ' ἂν εἲπῃ τῷ ἀδελφῷ αὐτοῦ, ῥακά, ἒνοχος ἒσται τῷ συνεδρίῳ»
Κατά Ματθαῖον, Κεφ. 5, 22

Άβαταρ μέλους
Νίκος
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 6863
Εγγραφή: Παρ Ιούλ 27, 2012 11:05 am
Τοποθεσία: Κοζάνη

Re: Κοινωνικοπολιτική επικαιρότητα

Δημοσίευσηαπό Νίκος » Πέμ Ιούλ 11, 2013 7:06 pm

Ωραία. Οπότε, αν καταφέρει να διασωθεί το κράτος από τους νέους επίδοξους σωτήρες του, θα είναι ένα κράτος άθεο (αν όχι αντίχριστο) που θα οδεύει ολοταχώς προς την ολοκληρωτική αλλοτρίωση και καταστροφή, αφού χωρίς Χριστό τίποτε καλό δεν μπορεί να γίνει.

Την επόμενη φορά που θα μιλήσεις με κληρικό, πες του ότι σκοπεύεις να ψηφίσεις ένα κόμμα που έχει δηλώσει ότι θα τον απολύσει και παράλληλα θα στερήσει κάθε ίχνος περιουσίας από την Εκκλησία, ώστε όχι μόνο να μην μπορεί να ασκήσει κοινωνικό έργο, αλλά ούτε καν να αυτοσυντηρηθεί.


Ο Θεός, ιλάσθητί μοι τώ αμαρτωλώ και ελέησόν με.

Άβαταρ μέλους
Anastasios68
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 3831
Εγγραφή: Πέμ Ιούλ 26, 2012 10:31 am
Τοποθεσία: Πεύκη
Επικοινωνία:

Re: Κοινωνικοπολιτική επικαιρότητα

Δημοσίευσηαπό Anastasios68 » Παρ Ιούλ 12, 2013 10:19 am

Νίκο μου, προτιμώ έναν που λέει ευθέως πως είναι ενάντια στον Χριστιανισμό από κάποιον που λέει πως δήθεν είναι και στην πράξη κάνει μόνο αντιχριστιανικές πράξεις.
Ο κουμπάρος μου δούλευε επί χρόνια ως εικονολήπτης στην ΕΡΤ με εξάμηνες συμβάσεις. Έπαιρνε με μεγάλη καθυστέρηση ελάχιστα χρήματα. Το 2004 έδωσε εξετάσεις στον ΑΣΕΠ και προσλήφθηκε κανονικά. Στα χρόνια που μεσολάβησαν πήρε στεγαστικό δάνειο. Τώρα είναι τόσο απελπισμένος που δεν σηκώνει το τηλέφωνο. Πόσο «χριστιανός» είναι τελικά ο Σαμαράς που απολύει τόσο πολύ κόσμο και τους οδηγεί στην απελπισία έναντι του Τσίπρα;
Δεν είπα πως θα ψηφίσω τον ΣΥΡΙΖΑ ελαφρά τη καρδία, αλλά από τη μία θεωρώ την ψήφο προς ΝΔ και ΠΑΣΟΚ όχι απλά χαμένη αλλά καταστροφική, η αποχή απλά εξυπηρετεί τους «δύο» και άλλη εναλλακτική δεν υπάρχει.


«ὃς δ' ἂν εἲπῃ τῷ ἀδελφῷ αὐτοῦ, ῥακά, ἒνοχος ἒσται τῷ συνεδρίῳ»
Κατά Ματθαῖον, Κεφ. 5, 22

Άβαταρ μέλους
ΦΩΤΗΣ
Δημοσιεύσεις: 10076
Εγγραφή: Κυρ Αύγ 19, 2012 12:18 pm
Τοποθεσία: ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΕΝΤΗ

Re: Κοινωνικοπολιτική επικαιρότητα

Δημοσίευσηαπό ΦΩΤΗΣ » Παρ Ιούλ 12, 2013 10:31 am

Αδελφέ μου Τάσο και εγώ ΣΥΡΙΖΑ ψήφισα και θα ξαναψήφιζα αλλά στο τέλος είδα ότι το σύστημα
είναι κάτι παραπάνω από σάπιο.Δεν ανήκω σε καμία πολιτική παράταξη,αλλά και δεν με συγκι-
νούν πια κανείς τους.
Τώρα για το ΣΥΡΙΖΑ δες τα παρακάτω αν και τα ξέρεις,απλά ας θυμηθούμε.....





Κύριε είσαι παντογνώστης. Γνωρίζεις πολύ καλά ότι Σε αγαπώ. Αξίωσέ με να Σε υπηρετώ με αφοσίωση και με αγάπη μέχρι την τελευταία μου αναπνοή.

Άβαταρ μέλους
Anastasios68
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 3831
Εγγραφή: Πέμ Ιούλ 26, 2012 10:31 am
Τοποθεσία: Πεύκη
Επικοινωνία:

Re: Κοινωνικοπολιτική επικαιρότητα

Δημοσίευσηαπό Anastasios68 » Παρ Ιούλ 12, 2013 10:48 am

Όπως σας είπα αδέλφια, δεν καταλήγω σε αυτήν την απόφαση ελαφρά τη καρδία, αλλά με μεγάλη επιφύλαξη. Δεν διαφωνώ σε αυτά που λέτε, αλλά όπως σας είπα προτιμώ να έχω μπροστά μου κάποιον που μπορεί να αποτύχει αλλά μπορεί και να αντιληφθεί κάποια λάθη και να επιτύχει, παρά αυτόν που έχει επανειλημμένα αποτύχει και εμμένει στις ίδιες πρακτικές.


«ὃς δ' ἂν εἲπῃ τῷ ἀδελφῷ αὐτοῦ, ῥακά, ἒνοχος ἒσται τῷ συνεδρίῳ»
Κατά Ματθαῖον, Κεφ. 5, 22

Άβαταρ μέλους
Νίκος
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 6863
Εγγραφή: Παρ Ιούλ 27, 2012 11:05 am
Τοποθεσία: Κοζάνη

Re: Κοινωνικοπολιτική επικαιρότητα

Δημοσίευσηαπό Νίκος » Παρ Ιούλ 12, 2013 12:24 pm

Υπάρχουν πάντα εναλλακτικές λύσεις αντιμνημονιακές όπως ήταν το κόμμα του Βολουδάκη. Όλα όσα λες Τάσο δεν διορθώνουν τι γεγονός ότι χωρίς Θεό δεν μπορεί να υπάρξει χρηστή διακυβέρνηση, όχι επειδή το λέω εγώ, αλλά επειδή το είπε ο ίδιος ο Χριστός "χωρίς εμένα δεν μπορείτε να κάνετε τίποτε (καλό)" (Ιωαν. ιε' 5). Επομένως δεν μπορούμε να περιμένουμε από ένα ιδεολογικά άθεο κόμμα να κάνει τίτοτε καλό για την Πατρίδα μας. Όπου δεν είναι ο Θεός μπαίνει ο εχθρός του ανθρώπου, που τίποτε καλό δεν επιφυλάσσει ιδίως για τους μοναδικούς εναπομείναντες αληθινούς Ορθοδόξους Χριστιανούς, τους Έλληνες.

Είμαστε υποχρεωμένοι, εφόσον είμαστε Χριστιανοί, να προτάσσουμε το θέμα της πίστης μας πάνω από κάθε άλλο κριτήριο. Όπως έλεγε ο Γέροντας Παΐσιος, πρέπει "να ψηφίζουμε Χριστιανούς" ή τουλάχιστον όχι αντίχριστους.

Ο καθένας ας πράξει κατά συνείδηση, όταν έρθει εκείνη η ώρα, η οποία πάντως εκτιμώ ότι θ΄αργήσει πολύ (τουλάχιστον άλλον ένα χρόνο).


Ο Θεός, ιλάσθητί μοι τώ αμαρτωλώ και ελέησόν με.


Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 24 και 0 επισκέπτες