Αγαπητά μέλη και επισκέπτες, καλώς ήρθατε στο ανανεωμένο μας φόρουμ!
Με πολλή χαρά περιμένουμε τις νέες σας δημοσιεύσεις!

Η καλημέρα του Θεού!-Καλησπέρα-Καληνύχτα

Αρχονταρίκι - Members Area

Συντονιστές: Νίκος, Anastasios68, johnge

Άβαταρ μέλους
Anastasios68
Διαχειριστής
12
Έχει ευχαριστήσει: 449 φορές
Έλαβε ευχαριστία: 28 φορές
Επικοινωνία:

Re: Η καλημέρα του Θεού!-Καλησπέρα-Καληνύχτα

Δημοσίευση από Anastasios68 »

Μέγα πλήθος και μέγα πάθος (όπου «πάθος» εννοώ τον ενθουσιασμό) σήμερα στο φόρουμ μας :)
Αυτό είναι ιδιαίτερα ευχάριστο :)
Καλημέρα Στάθη, Φώτη, Νίκο, Τούλα, Φωτεινή, καλημέρα σε όλες και όλους :)
«ὃς δ' ἂν εἲπῃ τῷ ἀδελφῷ αὐτοῦ, ῥακά, ἒνοχος ἒσται τῷ συνεδρίῳ»
Κατά Ματθαῖον, Κεφ. 5, 22
Άβαταρ μέλους
aposal
12

Δημοσίευση από aposal »

Καλημέρα σε όλο τον δοκιμαζόμενο κόσμο από τον πτωχό Απόστολο!
Σήμερα είναι η 29η ημέρα της Τεσαρακοστής των Χριστουγέννων. Καλή δύναμη και καλή συνέχεια!

Σήμερα γιορτάζουν:

1. ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ, ΑΥΞΕΝΤΙΟΣ, ΕΥΓΕΝΙΟΣ, ΜΑΡΔΑΡΙΟΣ και ΟΡΕΣΤΗΣ
2. Η ΑΓΙΑ ΛΟΥΚΙΑ η παρθένος
3. Ο ΟΣΙΟΣ ΑΡΗΣ
4. Ο ΟΣΙΟΣ ΑΡΣΕΝΙΟΣ που ασκήτευσε στο Λάτριο όρος
5. Ο ΑΓΙΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛ Ιερομάρτυρας Αρχιεπίσκοπος Πεκίου Σερβίας
6. ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΙΟΥΒΕΝΑΛΙΟΣ & ΠΕΤΡΟΣ ο Αλεούτιος και πάντων των Αγίων των εν Αλάσκα
7. Οι άγιοι Νεόφυτος, Ιγνάτιος, Προκόπιος και Νείλος, κτίτορες της Ιεράς Μονής Μαχαιρά

Την ευλογία τους να έχουμε!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανώμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων (απόσπασμα από τη Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου).
Άβαταρ μέλους
Νίκος
Διαχειριστής
12
Έχει ευχαριστήσει: 28 φορές
Έλαβε ευχαριστία: 364 φορές

Δημοσίευση από Νίκος »

Αμήν.

Καλημέρα Τούλα, Φωτεινή, Τάσο, Απόστολε.
Ο Θεός, ιλάσθητί μοι τώ αμαρτωλώ και ελέησόν με.
Άβαταρ μέλους
Μαρίνα
12

Δημοσίευση από Μαρίνα »

Μαρίνα συγχώρεσε την πτωχεία μου! Τουλάχιστον είναι πρόδηλη κι αυτό με βοηθάει.
Αμαρτωλέ μου μη νιωθεις ασχημα. Την πάσα αλήθεια ειπες και είπα. Ενα σου λεω ομως: επρεπε να δεις το βλεμμα της μανας μου οταν μπηκε στο δωματιο και ειδε τον υπολογιστη ξε-συναρμολογιμενο. Μου πε, αυτα δεν πρεπει να ειναι ενωμενα; αλλα της απαντησα πως μου περισσεψαν, γιατι δεν ηξερα που παει τι. τελος παντων. τα σκεφτομαι και γελαω. και για να γελασετε σας τα λεω. λυπαμαι που αρκετοι δεν "τσαλακονονται". Σε συγχωρω ομως, ειμαι ανωτερος ανθρωπος εγω :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: . Το (συγχωρο)χαρτι θα στο στειλω αλλη μερα να σου μασω (μαζεψω) και αλλα....!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

και τωρα στον πραγματικο λογο που μπηκα εδω μεσα. μπηκα να σας πω καλυνηχτα αλλα πριν απο αυτο μπηκα στο ρομφεα. και δεν μπορω να μην το αναφερω αυτο που διαβασα. Θα σκασω αν δεν το πω. Οχι οτι σας νοιαζει ή οτι σας κοφτει. Ετσι να περασει η ώρα μου και να βγει απο μεσα μου. Ζορι η μοναξια αλλα τελος παντων. (αν δεν κανει να το αναφερω το ονομα ρομφεα, διαχειριστα μου διορθωσε το.) Και ειδα και διαβασα επισης, κατι για καποιον αυτοχειρα απο ενα νησι. Αυτοκτονησε ο ανθρωπος αλλα ζητησε απο τον επισκοπο του ν αφησει να τον διαβασουν. Το διαβασα κ θυμωσα πολυ. Στεναχωρεθηκα πολυ. Συγγνωμη, αλλα απο τον καναπε μου που μερικοι μερικοι συνεχως τον αναφερουν μονο αυτα μπορω να κανω. Οχι λαθος έκφραση. Μονο τετοιας φυσεως "πραγματα" μπορω να κανω. Ξερω τι λεει η εκκλησια για αυτο, ξερω πως δεν πρεπει να απελπιζομαστε, αλλα θα σας πω το ενα. σηκωθητε μια μερα χωρις λεφτα, να πεινατε, να θελετε χαπια, να θελετε ζεστα, να θελετε κατι ανθρωπινο και μετα να πειτε αυτο. Θα μου πεις δεν ειναι ο πρωτος και ουτε ο τελευταιος που δεν εχει. σωστο και αυτο. Φυσικα και δεν εκανε καλα ο ανθρωπος αυτος. Φυσικα και εδωσε την ψυχη του. Φυσικα και δεν επρεπε να πεσει αλλα δεν θελει αυστηροτητα και μετα θανατον. Και ειδικα με τετοιον θανατο. Τι να πω δεν ξερω. Κριμα και παλι κριμα θα πω. Και τελος αλλη μια χαζομαρα θα πω Αμαρτωλε, και ξερεις εεε, σε μενα αυτες δεν εχουν τελειωμο... Μπορει οι αυτοχειρες να χανουν την ψυχη τους, αλλα θα πρεπε και αυτοι που τους ωθουν να προβουν στο απονενοημενο διαβημα, να χανουν κατι και αυτοι. Και δεν μιλαω μονο πολιτικα και οικονομικα, μπορω να μιλησω και για αυτα, αλλα περισσοτερο μιλαω για ολους μας. Αλλα ο Θεος ειναι μεγαλος και αυτο ειναι αρκετο. Καποτε η δικαιοσυνη Του θα φερει ισορροπια. Πραγματικα ευχομαι να βρεθει ενας Αγιος ανθρωπος να μνημονευει ολους τους "συγχρονους" και των τελευταιων ετων αυτοχειρες και να κανει οτι εκανε μια Αγια, αν θυμαμαι καλα, που αναπαυσε τον αδερφο της με την προσευχη της κανοντας πολλα σαρανταημερα, μιας που και αυτος ηταν αυτοχειρας.

Αυτα. Θα λεγα πολλα ακομα και ασχημα ισως. Αλλα δεν με καλυπτει η ανωνυμια στο προφιλ και έτσι θα μεινω εδω. Και αυτα που αναφερω ειναι πολλα. Αλλη φορα να χω μυαλο να γραφω στο προφιλ, Μανωλης απο Σφακια ετων 50 :mrgreen: ....!!! Καληνυχτα λοιπον. Να ξημερωσετε καλα. Να προσεχετε τον εαυτο σας. και συγγνωμη για την αναρτηση μου.
Τον πανεύφημον Μάρτυν Χριστού Γεώργιον, Ιωαννίνων το κλέος και πολιούχον στερρόν, άσμασιν εγκωμίων άνευφημήσωμεν ότι ένήθλησε λαμπρώς, και κατήνεγκεν έχθρόν, του Πνεύματος τη δυνάμει και νυν άπαύστως πρεσβεύει, υπέρ των ψυχών ημών.
Άβαταρ μέλους
Φωτεινή
11
Έλαβε ευχαριστία: 3 φορές

Δημοσίευση από Φωτεινή »

Καλό ξημέρωμα,αδέλφια μου!Να είστε όλες και όλοι καλά!!! :)
Μη φοβάσαι, μόνο πίστευε.
Μάρκος ε' 36
Άβαταρ μέλους
Φωτεινή
11
Έλαβε ευχαριστία: 3 φορές

Δημοσίευση από Φωτεινή »

Καλημέρα από την ηλιόλουστη Θεσσαλονίκη.Ο Θεός ξημέρωσε μια όμορφη μέρα!Τί ωραία να βλέπεις από νωρίς τις ακτίνες του ήλιου να φωτίζουν την πόλη!Σας χαιρετώ και καλά να περνάτε φίλες και φίλοι μου! :) :) :)
Μη φοβάσαι, μόνο πίστευε.
Μάρκος ε' 36
Άβαταρ μέλους
ΦΩΤΗΣ
12

Δημοσίευση από ΦΩΤΗΣ »

Καλημέρα αδέλφια μου και καλό σαββατοκύριακο.
Κύριε είσαι παντογνώστης. Γνωρίζεις πολύ καλά ότι Σε αγαπώ. Αξίωσέ με να Σε υπηρετώ με αφοσίωση και με αγάπη μέχρι την τελευταία μου αναπνοή.
Άβαταρ μέλους
Toula
12

Δημοσίευση από Toula »

Kαλημέρα και καλό Σαββατοκύριακο να περάσουμε !!! :) :) :)
Άβαταρ μέλους
Achilleas
12
Έχει ευχαριστήσει: 2 φορές
Έλαβε ευχαριστία: 10 φορές

Δημοσίευση από Achilleas »

Kαλημέρα Τούλα. Εύχομαι καλό σαββατοκύριακο σε σένα και σ' όλους τους αδελφούς! :)
Μακάριοι οι πραείς, ότι αυτοί κληρονομήσουσι την γην.
Άβαταρ μέλους
Νίκος
Διαχειριστής
12
Έχει ευχαριστήσει: 28 φορές
Έλαβε ευχαριστία: 364 φορές

Δημοσίευση από Νίκος »

Καλησπέρα αδέλφια.

Μαρίνα απάντηση στο σημαντικό θέμα, που έβαλες παραπάνω, θα βρεις στο σχετικό θέμα:

http://www.orthodoxos.com.gr/phpBB3/vie ... 519#p15519
Ο Θεός, ιλάσθητί μοι τώ αμαρτωλώ και ελέησόν με.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Αρχονταρίκι - Members Area”