Η δευτέρα παρουσία του Χριστού

της Αγίας Γραφής και των Πατέρων

Συντονιστές: Anastasios68, Νίκος, johnge

Άβαταρ μέλους
Anastasios68
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 3831
Εγγραφή: Πέμ Ιούλ 26, 2012 10:31 am
Τοποθεσία: Πεύκη
Επικοινωνία:

Re: ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ

Δημοσίευσηαπό Anastasios68 » Τετ Σεπ 03, 2014 1:01 pm

Έχω περάσει από πολλά φόρουμ που σχετίζονται με διάφορα θέματα. Σε όλα συνάντησα κάτι κοινό: μέλη που αντιδικούσαν μεταξύ τους, πολλές φορές με έντονες εκφράσεις, δημιουργώντας έτσι δυσάρεστες καταστάσεις.
Στο φόρουμ μας, έως τώρα, δεν έχει παρατηρηθεί ούτε μία φορά αυτό το φαινόμενο. Αντίθετα, είμαστε όλοι αγαπημένοι και μονιασμένοι. Στο παραπάνω μου σχόλιο εξέφρασα την απορία πως είδα μία πρακτική που την έχω συναντήσει μόνο από προτεστάντες και δεν αποκάλεσα κανένα προτεστάντη. Δεν είμαι φιλόλογος, αλλά ελπίζω πως χειρίζομαι καλά την Ελληνική γλώσσα ώστε να αποφεύγονται τέτοιου είδους παρανοήσεις.
Δεν θα απαντήσω στις υπόλοιπες κατηγορίες σου Χρήστο, προσωπικά μου είναι αδιάφορες, όπως και τα ερωτήματα που βάζεις. Μπορείς να τα βάζεις, δεν θα σε εμποδίσει κανένας, αλλά βρίσκω την όλη διαδικασία υπερβολική και χωρίς καμία ωφέλεια ή νόημα.


«ὃς δ' ἂν εἲπῃ τῷ ἀδελφῷ αὐτοῦ, ῥακά, ἒνοχος ἒσται τῷ συνεδρίῳ»
Κατά Ματθαῖον, Κεφ. 5, 22

Άβαταρ μέλους
ΧΡΗΣΤΟΣ
Δημοσιεύσεις: 66
Εγγραφή: Δευτ Ιούλ 21, 2014 2:31 pm

Re: ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ

Δημοσίευσηαπό ΧΡΗΣΤΟΣ » Τετ Σεπ 03, 2014 1:11 pm

ΝΑΙ ΑΔΕΛΦΕ ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ, ΕΛΑ ΚΑΙ ΣΥ ΝΑ ΠΙΕΙΣ ΝΕΡΟ.

ΘΑ ΧΑΡΩ ΠΟΛΥ ΝΑ ΣΕ ΔΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ.
:oops: :oops:



Άβαταρ μέλους
Φωτεινή
Δημοσιεύσεις: 2060
Εγγραφή: Παρ Νοέμ 29, 2013 9:01 am
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Re: ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ

Δημοσίευσηαπό Φωτεινή » Πέμ Σεπ 04, 2014 8:47 am

Anastasios68 έγραψε:Έχω περάσει από πολλά φόρουμ που σχετίζονται με διάφορα θέματα. Σε όλα συνάντησα κάτι κοινό: μέλη που αντιδικούσαν μεταξύ τους, πολλές φορές με έντονες εκφράσεις, δημιουργώντας έτσι δυσάρεστες καταστάσεις.


Τάσο μου έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτό που γράφεις!

Anastasios68 έγραψε:Στο φόρουμ μας, έως τώρα, δεν έχει παρατηρηθεί ούτε μία φορά αυτό το φαινόμενο. Αντίθετα, είμαστε όλοι αγαπημένοι και μονιασμένοι.


Σε αυτό το σημείο θα' θελα να ζητήσω συγγνώμη τόσο από εσένα όσο και από τα υπόλοιπα μέλη αν έγινα δυσάρεστη. Δεν μου αρέσουν καθόλου οι αντιδικίες και οι εντάσεις. Απλά επειδή ζω καθημερινά την αγάπη και την ομόνοια μέσα σε αυτό το φόρουμ, δεν "άντεξα" τις κατηγορίες του αδελφού μας Χρήστου απέναντί σου. Ίσως αυτό ήταν το λάθος μου... δεν έπρεπε να επέμβω. Θα το έκανα όμως για οποιονδήποτε αδελφό μας εδώ στο φόρουμ και όχι μόνο. Έτσι είναι ο χαρακτήρας μου... καλώς ή κακώς!!!


Μη φοβάσαι, μόνο πίστευε.
Μάρκος ε' 36

Άβαταρ μέλους
Νίκος
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 6863
Εγγραφή: Παρ Ιούλ 27, 2012 11:05 am
Τοποθεσία: Κοζάνη

Re: Η δευτέρα παρουσία του Χριστού

Δημοσίευσηαπό Νίκος » Τρί Μάιος 17, 2016 9:13 am

Τι είναι τελικά η Δευτέρα Παρουσία;
Από Dogma 16 Μάϊος 2016

Εικόνα

Όπως γνωρίζουμε πριν από περίπου 2000 χρόνια πραγματοποιήθηκε η πρώτη παρουσία του Χριστού στη γη. Και πως έγινε; Αθόρυβα, ταπεινά, κάτω από τον έναστρο ουρανό, μέσα σε μία μικρή φάτνη σε μία σπηλιά, γεννήθηκε από την Παρθένο Μαρία. Η Δευτέρα Παρουσία όμως δεν θα γίνει πάλι με αυτό τον τρόπο.

Πώς θα γίνει η Δευτέρα Παρουσία; Μας το λέγει και ο ίδιος ο Χριστός: «Ὃταν δὲ ἔλθῃ ὁ υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου ἐν τῇ δόξῃ αὐτοῦ καὶ πάντες οἱ ἅγιοι ἄγγελοι μετ᾿ αὐτοῦ, τότε καθίσει ἐπὶ θρόνου δόξης αὐτοῦ» (Ματθ. 25,31). Θα έρθει λοιπόν όχι αθόρυβα, αλλά με όλη Του την δόξα και όχι μόνο αυτό αλλά ενώ τότε την πρώτη φορά μόνο λίγοι άνθρωποι κατάλαβαν την έλευσή του, οι μάγοι και οι ποιμένες, τώρα στην Δευτέρα του έλευση θα «συναχθούν ἔμπροσθεν αὐτοῦ πάντα τὰ ἔθνη».

Εάν αγαπητοί μου δεν γνωρίζαμε τίποτα από την διδασκαλία της Εκκλησίας μας, ή τα θεόπνευστα συγγράμματα των Πατέρων και θέλαμε να μάθουμε περί της Δευτέρας Παρουσίας θα μας δημιουργούταν η εντύπωση ότι η Δευτέρα Παρουσία είναι το Τέλος του Κόσμου, ότι είναι η καταστροφή των πάντων. Και για του λόγου το αληθές μπορείτε ψάξετε και στο internet για να δείτε το πώς παρουσιάζεται η Δευτέρα Παρουσία ακόμα και από Ορθόδοξους, επίσης από κινηματογραφικές ταινίες, από βιβλία, από άρθρα τα πάντα (σχεδόν) παρουσιάζουν την Δευτέρα Παρουσία του Χριστού σαν κάτι το κακό, σαν το τέλος, σαν την καταστροφή της ανθρωπότητας.

Κι όμως δεν είναι έτσι. Πρέπει σαν νοήμονες –αλλά και σαν χριστιανοί- άνθρωποι να σκεφτούμε: Ο Θεός τελικά έφτιαξε τον κόσμο αυτό για να τον καταστρέψει; Φυσικά και ΌΧΙ.

Ο Θεός έφτιαξε αυτόν τον κόσμο «λίαν καλώς» δηλαδή πολύ καλό και όχι τέλειο. Όμως του έδωσε την δυνατότητα να τελειοποιηθεί και αυτό ακριβώς θα γίνει στην Δευτέρα του Έλευση ή αλλιώς στην Δευτέρα Παρουσία Του.

Η Ημέρα λοιπόν εκείνη, η στιγμή εκείνη που ο Χριστός θα ξαναέρθει με Δόξα δεν είναι το Τέλος αλλά ουσιαστικά η Αρχή του κόσμου, δεν είναι η καταστροφή των πάντων αλλά ουσιαστικά η ανακαίνιση, η εξέλιξη των πάντων τα οποία πλέον θα τελειοποιηθούν εν Χριστώ.

Η φοβερή όντως εκείνη ημέρα της Δευτέρας Παρουσίας θα είναι η στιγμή που όλα θα πάρουν το πραγματικό τους νόημα, διότι όλα θα περάσουν μέσα από την Παρουσία του Χριστού η οποία θα ανακαινίσει τους πάντες και τα πάντα.

Το πότε θα γίνει; Κανείς δεν γνωρίζει, ούτε και οι άγγελοι. ΚΑΝΕΙΣ!!! (και ευτυχώς, διότι αν ξέραμε πότε θα γίνει, ουαί και αλοίμονό μας…)

Αρχιμ. Παύλος Παπαδόπουλος

Πηγή: ΔΟΓΜΑ


Ο Θεός, ιλάσθητί μοι τώ αμαρτωλώ και ελέησόν με.

Άβαταρ μέλους
Achilleas
Δημοσιεύσεις: 2082
Εγγραφή: Παρ Ιούλ 27, 2012 7:09 pm

Re: Η δευτέρα παρουσία του Χριστού

Δημοσίευσηαπό Achilleas » Σάβ Μάιος 21, 2016 12:49 am

Σύμφωνα με το Ευαγγέλιο ο Χριστός αναφέρεται στα γεγονότα που θα προηγηθούν της Δευτερας Ελεύσεως, όπως και η Αποκάλυψη του Ιωάννη. Τα γεγονότα αυτά, τα προμηνύματα δηλαδή, θα προηγηθούν αρκετά νωρίτερα, γιατί όπως λέει και ο Κύριος, τα σημεία αυτά θα είναι σαν τους πρώτους πόνους της γέννας! Βέβαια, φυσικές καταστροφές γίνονταν και θα γίνονται και ακούμε πολλές φορές ότι ζούμε σε καιρούς Αποκάλυψης. Όμως, στην Αποκάλυψη περιγράφονται γεγονότα πολύ πιο φοβερά, όπως πτώσεις άστρων, κατάλυση των φυσικών νόμων, φοβερές φυσικές καταστροφές κλπ, που τέτοια ως τώρα δεν είδαμε. Το ποια γενιά θα τα ζήσει αυτά το ξέρει μόνο ο Πατήρ, ούτε καν ο Υιός!


Μακάριοι οι πραείς, ότι αυτοί κληρονομήσουσι την γην.


Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 2 και 0 επισκέπτες