Καλές και κακές επηρροές στην αθωότητα των παιδιών

Γενικότερα θέματα που αφορούν την Ορθοδοξία και το Χριστιανισμό.

Συντονιστές: Anastasios68, Νίκος, johnge

Άβαταρ μέλους
ΦΩΤΗΣ
Δημοσιεύσεις: 10076
Εγγραφή: Κυρ Αύγ 19, 2012 12:18 pm
Τοποθεσία: ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΕΝΤΗ

Re: Καλές και κακές επηρροές στην αθωότητα των παιδιών

Δημοσίευσηαπό ΦΩΤΗΣ » Παρ Φεβ 13, 2015 11:12 am

Η Φλόριντα επιτρέπει την διανομή Σατανικού σχολικού υλικού!

Εικόνα

Ανακοινώθηκε ότι θα μοιράζονται φυλλάδια σχετικά με το σατανισμό, στους μαθητές των σχολείων της Φλόριντα, μετά από την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου των σχολείων ότι επιτρέπουν την διανομή των θρησκευτικών φυλλαδίων.
Μεταξύ αυτών των φυλλαδίων που έχουν οριστεί να διανέμονται ελεύθερα στα σχολεία βρίσκεται υλικό για τη φιλοσοφία και για την πρακτική του σατανισμού. Επίσης, η συγκεκριμένη αίρεση μιλάει στα παιδιά σχολικής ηλικίας, σχετικά με τα νόμιμα δικαιώματά που έχουν για να ακολουθήσουν τα δικά τους πιστεύω και να επιλέξουν να ασκήσουν το σατανισμό, σύμφωνα μάλιστα με το επίσημο δελτίο τύπου που εξέδωσαν.



Και όλα αυτά ξεκίνησαν όταν πάρθηκε η απόφαση να αφήνουν κάθε θρησκευτικό και μη υλικό να παρέχεται σε όλα τα σχολεία.
Οι εκπρόσωποι του ναού του σατανισμού της Φλόριντα δήλωσαν ότι αν και δεν συμφωνούν με την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου να επιτρέπονται θρησκευτικά υλικά στον χώρο των σχολείων, θα συνεχίσουν να διασφαλίζουν ότι ο πλουραλισμός δέχεται τον σεβασμό που του αρμόζει, κάθε φορά που η Εκκλησία παραβιάζεται.

Ο εκπρόσωπος τους, Lucien Greaves, δήλωσε ότι πιστεύουν ότι αυτό που είναι καθήκον τους να κάνουν είναι να διασφαλίσουν πως οι μαθητές του σήμερα θα έχουν πρόσβαση σε μια μεγάλη ποικιλία από διαφορετικές θρησκευτικές απόψεις, ώστε να μην παραμένουν αδρανείς, λόγω της θρησκευτικής προπαγάνδα που ζαλίζει τα αφτιά της νεολαίας.
Η συγκεκριμένη σατανική αίρεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας μετά από μία ανακοίνωση που έκανε, ότι πρόκειται να ανεγείρει ένα άγαλμα του Baphomet με επτά πόδια, ακριβώς δίπλα σε ένα μνημείο που υπάρχει για τις Δέκα Εντολές στην πολιτεία της Οκλαχόμας. Επιπλέον, θέλουν να φτιάξουν και ένα παρεκκλήσι στο Ντιτρόιτ προς τιμήν του.


Κύριε είσαι παντογνώστης. Γνωρίζεις πολύ καλά ότι Σε αγαπώ. Αξίωσέ με να Σε υπηρετώ με αφοσίωση και με αγάπη μέχρι την τελευταία μου αναπνοή.

Άβαταρ μέλους
nickzark
Δημοσιεύσεις: 969
Εγγραφή: Πέμ Αύγ 02, 2012 1:19 pm
Τοποθεσία: Νικόλαος, θεσσαλονίκη

Re: Καλές και κακές επηρροές στην αθωότητα των παιδιών

Δημοσίευσηαπό nickzark » Κυρ Φεβ 15, 2015 7:27 pm

παιδιά συγγνώμη αλλα με το ρομποτικό παιχνιδι δεν κατάλαβα.τι ειναι αυτο που τοσο το κάνει δαιμονικό????


«Νικηφόρου Ὁσίου, τοῦ λεπροῦ τὰ παλαίσματα,καὶ τὴν ἐν ἀσκήσει ἀνδρείαν, κατεπλάγησαν Ἄγγελοι ὡς ἄλλος γὰρ Ἰὼβ τὰ ἀλγεινά, ὑπέμεινε δοξάζων τὸν Θεόν.... »

Άβαταρ μέλους
ΦΩΤΗΣ
Δημοσιεύσεις: 10076
Εγγραφή: Κυρ Αύγ 19, 2012 12:18 pm
Τοποθεσία: ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΕΝΤΗ

Re: Καλές και κακές επηρροές στην αθωότητα των παιδιών

Δημοσίευσηαπό ΦΩΤΗΣ » Πέμ Απρ 02, 2015 8:36 pm

Hello Barbie : Η ανατριχιαστική κούκλα που κατασκοπεύει τα παιδιά ... και τους γονείς τους

Εικόνα

Η “Hello Barbie”, η τελευταία κούκλα της Mattel καταγράφει τις απαντήσεις των παιδιών και στέλνει τις πληροφορίες σε μια βάση δεδομένων μέσω Wi-Fi και Bluetooth. Πρόκειται όπως διαβάζουμε, για την «πρώτη διαδραστική Barbie κούκλα του κόσμου».

Εξοπλισμένη με ένα μικρόφωνο και δυνατότητα σύνδεσης στοInternet, η κούκλα θέτει ερωτήματα στα παιδιά, καταγράφει τις απαντήσεις τους και στέλνει τις πληροφορίες πίσω στους serversτης Mattel όπου κατατίθενται και υποβάλλονται σε επεξεργασία από έναν ισχυρό αλγόριθμο.

Η Hello Barbie λειτουργεί καταγράφοντας τη φωνή ενός παιδιού με ένα ενσωματωμένο μικρόφωνο που ενεργοποιείται με το πάτημα ενός κουμπιού στην κούκλα. Καθώς η κούκλα "ακούει", οι ηχογραφήσεις ταξιδεύουν μέσω διαδικτύου σε έναν server όπου τα αποσπάσματα της ομιλίας αναγνωρίζονται και επεξεργάζονται. Οι πληροφορίες αυτές χρησιμοποιούνται για να βοηθήσουν στο σχηματισμό απαντήσεων στην Hello Barbie, γράφει η WashingtonPost.

Σε μια έκθεση παιχνιδιών στη Νέα Υόρκη, εκπρόσωποι της Mattelκατέδειξαν τις δυνατότητες της Hello Barbie.

Στην επίδειξη, η εκπρόσωπος της Mattel κουβεντιάζοντας με τηνHello Barbie ανέφερε ότι της άρεσε να είναι πάνω στη σκηνή. Αργότερα, κατά τη συνομιλία, όταν η εκπρόσωπος της Mattelρώτησε την Hello Barbie τι πρέπει να γίνει όταν μεγαλώσει, η κούκλα απάντησε, "Λοιπόν, μου είπες ότι σου αρέσει να είσαι πάνω στη σκηνή. Ίσως λοιπόν, μια χορεύτρια; Ή μια πολιτικός; Ή πώς μήπως μια χορεύτρια πολιτικός;"
Μια γρήγορη ανασκόπηση της πολιτικής προστασίας της ιδιωτικής ζωής του ToyTalk (υπηρεσία η οποία χειρίζεται την Hello Barbie), αποκαλύπτει ότι οι πληροφορίες που καταγράφονται μπορεί να χρησιμοποιηθούν «για διάφορους λόγους».

«Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, να μεταγράψουμε και να αποθηκεύσουμε τέτοιες ηχογραφήσεις για την παροχή και τη διατήρηση της Υπηρεσίας την ανάπτυξη, δοκιμή ή βελτίωση της τεχνολογίας Αναγνώρισης Ομιλίας και των αλγορίθμων τεχνητής νοημοσύνης, και για άλλη έρευνα και ανάπτυξη ή για εσωτερικούς σκοπούς. Μπορεί να κάνουμε τέτοιες εγγραφές διαθέσιμες στον γονέα κάτοχο του λογαριασμού και να επιτρέπουμε στον γονέα κάτοχο του λογαριασμού να μοιραστεί τις εν λόγω ηχογραφήσεις με τρίτους. Αυτές οι εγγραφές μπορεί να περιέχουν επιπλέον προσωπικές πληροφορίες εάν οι πληροφορίες αυτές παρέχονται στις ηχογραφήσεις, αλλά δεν χρησιμοποιούμε τις προσωπικές πληροφορίες που περιέχονται σε Ηχογραφήσεις για να προσπαθήσουμε να επικοινωνήσει με κάποιον. Παρακαλούμε ανατρέξτε στην ενότητα "Τι είδους πληροφορίες να μοιραστούμε με τρίτους;" για πληροφορίες σχετικά με το πώς αυτές οι πληροφορίες μοιράζονται με τρίτους.

Παρακάτω αναφέρουν: «Χρησιμοποιούμε τις προσωπικές πληροφορίες όπως για παράδειγμα, για να λάβουμε γονική συναίνεση και να δημιουργήσουμε ένα λογαριασμό γονέα, για την παρακολούθηση και την ανάλυση της χρήσης και των τάσεων και για δημογραφικά στοιχεία, καθώς και για να προσωποποιήσουμε και να βελτιώσουμε την υπηρεσία, την τεχνολογία μας και την εμπειρία των χρηστών μας, για την ανάπτυξη, δοκιμή ή τη βελτίωση της τεχνολογίας αναγνώρισης φωνής και των αλγορίθμων τεχνητής νοημοσύνης και για άλλους σκοπούς ανάλυσης της έρευνας και για οποιοδήποτε άλλο σκοπό για τον οποίο συλλέγονται οι πληροφορίες, όπως προσδιορίστηκαν κατά τη στιγμή της συλλογής.

Ο κίνδυνος οι πληροφορίες που θα καταγράφονται από την κούκλα να στέλνονται σε αρχές, σε κυβερνήσεις και άλλους φορείς "αν απαιτείται" είναι ορατός. Ειδικός σε θέματα προστασίας της ιδιωτικής ζωής ζήτησε τη διάλυση της κούκλας - η οποία έχει προγραμματιστεί να είναι διαθέσιμη στα καταστήματα το φθινόπωρο, ακριβώς στην ώρα για τα Χριστούγεννα.

Εικόνα

«Αν είχα ένα μικρό παιδί, θα ανησυχούσα πολύ ότι οι προσωπικές συνομιλίες του παιδιού μου με την κούκλα θα καταγράφονταν και θα αναλύονταν", δήλωσε η Angela Campbell, πανεπιστημιακός σύμβουλος στο Κέντρο Ιδιωτικότητας και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Τζορτζτάουν. «Τα παιδιά εμπιστεύονται τις κούκλες τους», είπε. «Όταν τα παιδιά έχουν συνομιλίες με τις κούκλες και τα λούτρινα ζωάκιά τους, παίζουν, και αποκαλύπτουν πολλά για τον εαυτό τους». - Op cit. Washington Post.

Ενώ οι άνθρωποι στην Mattel διαβεβαιώνουν ότι οι πληροφορίες που συλλέγονται θα χρησιμοποιηθούν μόνο για την «βελτίωση του προϊόντος», είναι προφανές ότι η Hello Barbie θα μπορούσε εύκολα να υποκλαπεί από κάθε είδους οργανισμό, όπως η NSA.

Τα παιδιά συχνά εμπιστεύονται τις πιο ιδιωτικές σκέψεις τους στην αγαπημένη τους κούκλα. Το να γίνεται εκμετάλλευση της παιδικής ψυχής ώστε να καταγράφονται αυτές οι σκέψεις και να στέλνονται στον διακομιστή μιας Mega-Corporation είναι ανατριχιαστικό. Είναι ένα ακόμη βήμα στην ανάδειξη μιας κοινωνίας όπου όλα ακούγονται και όλα καταγράφονται. Μιας κοινωνίας Big Brother.

Εικόνα

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή


Κύριε είσαι παντογνώστης. Γνωρίζεις πολύ καλά ότι Σε αγαπώ. Αξίωσέ με να Σε υπηρετώ με αφοσίωση και με αγάπη μέχρι την τελευταία μου αναπνοή.

Άβαταρ μέλους
ΦΩΤΗΣ
Δημοσιεύσεις: 10076
Εγγραφή: Κυρ Αύγ 19, 2012 12:18 pm
Τοποθεσία: ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΕΝΤΗ

Re: Καλές και κακές επηρροές στην αθωότητα των παιδιών

Δημοσίευσηαπό ΦΩΤΗΣ » Τετ Απρ 22, 2015 11:57 am

Μυστικό Σχέδιο για «Τσιπάρισμα» σε όλα τα νεογέννητα σε ΗΠΑ και Ευρώπη!

Εικόνα

Είστε έτοιμοι για μια ολική εξάλειψη της ιδιωτικής σας ζωής και αυτοματοποίηση της ανθρωπότητας; καθώς και την εισβολή σε κάθε σκέψη που διέρχεται από το κεφάλι σας;
Είστε διατεθειμένοι να ζήσετε σε έναν κόσμο στον οποίο κάθε νεογέννητο μωρό πρέπει να είναι τσιπαρισμένο; Και, τέλος, είστε έτοιμοι δεχθείτε να παρακολουθείται και να καταγράφεται κάθε σας κίνηση και στη συνέχεια να τοποθετείται στην τράπεζα δεδομένων του «Μεγάλου Αδελφού;
Αν και φαίνεται αδύνατο, τα σχέδια για τον έλεγχο κάθε κίνησης και σκέψης του αμερικανικού λαού (και εν συνεχεία όλου του πλανήτη) βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη
… Η Νέα Παγκόσμια Τάξη τα προωθεί αφού πρώτα, μέσω του παρατεταμένου διαστήματος βίας, έχει πείσει τον κόσμο για την αναγκαιότητα τους. Πάντα φυσικά με γνώμονα την προσωπική και γενική ασφάλεια (αυτή η ασφάλεια πάντα μπαίνει μπροστά σε κάθε δόλιο σχέδιο της Νέας Τάξης και εντελώς τυχαία στη συνέχεια μετατρέπεται σε κάτι διαφορετικό…)
Και σε αυτό το σχέδιο περιλαμβάνεται η αναγκαστική τοποθέτηση μικροτσίπ σε κάθε άνθρωπο, όλων των ηλικιών… Και για να είναι σίγουροι οι παγκοσμιοποιητές πως θα τα καταφέρουν, σχεδιάζουν να «τσιπάρουν» κάθε νέο μωρό που έρχεται στον κόσμο!!!
Το φινλανδικό περιοδικό «Spekula» παρουσίασε ένα άρθρο για το πόσο κοντά είναι ο κόσμος στον ολοκληρωτισμό της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Ιστορία που όπως ήταν φυσικό αναπαρήγαγαν ελάχιστα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.
Σύμφωνα με το φινλανδικό άρθρο, το οποίο διανέμεται στους γιατρούς και τους φοιτητές της ιατρικής, εξαντλείται ο χρόνος για την αλλαγή της κατεύθυνσης της στρατιωτικής ιατρικής και της τεχνολογίας ελέγχου του νου, που περιλαμβάνει τη διασφάλιση του μέλλοντος της ανθρώπινης ελευθερίας.
«Παρόλα αυτά, υπάρχει η τεχνολογία για να δημιουργήσει μια ολοκληρωτική Νέα Τάξη Πραγμάτων», δήλωσε ο Rauni-Leena Luukanen-Kilde, MD, πρώην επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος της Φινλανδίας. «Μυστικά νευρολογικά συστήματα επικοινωνίας είναι σε θέση να αντισταθμίσουν την ανεξάρτητη σκέψη και να ελέγχουν την κοινωνική και πολιτική δραστηριότητα για λογαριασμό των αυτο-εξυπηρετούμενων ιδιωτικών και στρατιωτικών συμφερόντων.
«Όταν οι λειτουργίες του εγκεφάλου μας είναι ήδη συνδεδεμένες με υπερυπολογιστές, μέσω ραδιοφωνικών εμφυτευμάτων και μικροτσίπ, θα είναι πολύ αργά για οποιαδήποτε διαμαρτυρία. Ο κίνδυνος αυτός μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με την εκπαίδευση του κοινού, χρησιμοποιώντας τη διαθέσιμη βιβλιογραφία και πληροφορίες που ανταλλάσσονται σε διεθνή συνέδρια».
Σε άρθρο του, με τίτλο «Microchip εμφυτεύματα, έλεγχος του νου, και Κυβερνοχώρου», ο Δρ Kilde ισχυρίζεται πως οι ΗΠΑ είναι ο κύριος ένοχος πίσω από τη συγκαλυμμένη χρήση του ηλεκτρονικού εξοπλισμού και όπλων, λέγοντας ότι «ένας λόγος που αυτή η τεχνολογία έχει παραμείνει ένα κρατικό μυστικό είναι το κύρος του ψυχιατρικού Διαγνωστικού στατιστικού Εγχειριδίου IV που παράγεται από την αμερικανική American Psychiatric Association (APA), τυπωμένο σε 18 γλώσσες.
«Οι ψυχίατροι που εργάζονται για τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες αναμφίβολα συμμετείχαν στη γραφή και την αναθεώρηση αυτού του εγχειριδίου. Αυτή η ψυχιατρική «Βίβλος» καλύπτει έως και το μυστικό της ανάπτυξης των τεχνολογιών MC με την επισήμανση πως ορισμένα από τα αποτελέσματά τους αποτελούν συμπτώματα παρανοϊκής σχιζοφρένειας».
Ο Δρ Kilde πρόσθεσε πως τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν παραμείνει «σιωπηλά» για την πραγματική πρόθεση και τον σκοπό πίσω από την υπόθεση, λέγοντας ότι ο τέλειος στρατιώτης στον κυβερνοχώρο μπορεί να δημιουργηθεί με εξελιγμένο εξοπλισμό και τα όπλα του ήδη χρησιμοποιούνται σε ορισμένες χώρες του ΝΑΤΟ από τη δεκαετία του 1980!!!


Κύριε είσαι παντογνώστης. Γνωρίζεις πολύ καλά ότι Σε αγαπώ. Αξίωσέ με να Σε υπηρετώ με αφοσίωση και με αγάπη μέχρι την τελευταία μου αναπνοή.

Άβαταρ μέλους
ΦΩΤΗΣ
Δημοσιεύσεις: 10076
Εγγραφή: Κυρ Αύγ 19, 2012 12:18 pm
Τοποθεσία: ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΕΝΤΗ

Re: Καλές και κακές επηρροές στην αθωότητα των παιδιών

Δημοσίευσηαπό ΦΩΤΗΣ » Δευτ Ιούλ 27, 2015 7:19 pm

Μήν ἀλλοιώνουμε τά βαφτιστικά μας ὀνόματα.

Εικόνα

Το κακό πραγματικά παράγινε. Σπάνια σήμερα, στην εποχή της ματαιοδοξίας και επίδειξης, παραμένει απείραχτο το βαπτιστικό μας όνομα. Δηλαδή το όνομα που εκφωνήθηκε από τον ανάδοχό μας και τον ιερέα την ώρα του μεγάλου Μυστηρίου του Αγίου Βαπτίσματος και το είχε δώσει ο σαρκικός μας πατέρας την όγδοη από τη γέννησή μας ημέρα αλλοιώνεται. (Σωστό είναι, όχι να φωνάζουμε το νήπιο σαν νάναι ζώο για μήνες μέχρι τη βάπτισή του: μπέμπη, μπέμπα, μπουμπού, μπούα κλπ αλλά εξαρχής με το πλήρες κανονικό του όνομα).
Στις μέρες μας λοιπόν, στην γενεά των ματαίων επιδόσεων και της ακατάσχετης ξενομανίας, δεν υπάρχει όνομα αναλλοίωτο. Πέρα από το γεγονός ότι πολλοί δίνουν ονόματα άσχετα με εορταζομένους αγίους, αρχαιοελληνικά, περιστασιακά και σύγχρονα, (οι καϋμένοι αδελφοί μας Κύπριοι από τον πόθο για την Μητέρα Πατρίδα έβαζαν ως βαπτιστικό όνομα την «Ελλάδα», επίσης πολλοί «συναγωνιστές» στην περίοδο του κομμουνιστικού κινήματος ονομάτιζαν τα παιδιά τους «λαοκρατία, δημοκρατία»), οι περισσότεροι παραλλάσσουν το αρχικό όνομα και τελικά βγαίνει κάτι σαν όνομα που δε θυμίζει τίποτε από άγιο και από ελληνική γλώσσα.
Έτσι η Παρασκευή γίνεται Βούλα, η Αθανασία Σούλα, η Βασιλική Βίκυ, η Ουρανία Ράνια, η Παναγιώτα Γιώτα, η Ευαγγελία Λούλα και Λίτσα… Ο Δημήτριος λέγεται πλέον Τάκης, ο Παναγιώτης Πάνος, ο Σεραφείμ Μάκης, ο Γεώργιος Γάκης, ο Αθανάσιος Θάνος και Νάσος, ο Αναστάσιος Τάσος και Ανέστης και η Αργυρούλα Ρούλη, η Κωνσταντίνα Ντάντυ και η Δέσποινα Νταίζη… Και μόνο αυτό καθαυτό το γεγονός της αλλαγής είναι ανεπίτρεπτο, το θεολογικό βάθος και λάθος της υποθέσεως όμως είναι ότι παραλλάσσουμε τα ονόματα των αγίων που μαρτύρησαν και αγίασαν για τον Χριστό και την πίστη και από τα μαρτυρικά αίματά τους βγήκε η μνήμη τους, η γιορτή τους και τα ονομαστήριά μας. Το κατάφερε ο διάβολος να μην ακούγεται το ακριβές όνομα του αγιασμένου μάρτυρα που τον έκαψε με την ομολογία και τα πολυώδυνα βάσανα, να μη ταπεινώνεται ο ίδιος και να μη δοξάζεται ο Αληθινός Θεός, «ο θαυμαστός εν τοις αγίοις Αυτού».
Σαν να μη έλειπε τούτο μας ήρθαν και τα προτεσταντικά γενέθλια, φαινόμενο του διεστραμμένου δυτικού κόσμου, με αποτέλεσμα να υψώνεται εγωϊστικά ο σημερινός αρρωστημένος και εμπαθής άνθρωπος και να μη γίνεται καμμιά αναφορά στην εξαγιασμένη προσωπικότητα του εορταζομένου αγίου. Όχι τη μέρα που γεννήθηκε ένας άγιος για τον Ουρανό, μέσα από τα αίματά του, αλλά τιμούμε τη μέρα που ένα μικρό και πεπερασμένο ατομικό μέγεθος και πρόσωπο αντίκρυσε το φως του παρόντος αιώνος.
Ας μη πούμε κάποια άλλα ονόματα εποχιακά, κυβερνητικά ή από το ζωϊκό βασίλειο κλπ. όπως Ρήγας, Ρίζος, Δούκας, Ελεφάντω, Αφέντρα, Σουλτάνα, Μόσχω και Μοσχούλα, Γκόλφω και Ρουμπίνη… Μήπως ξέρει κάποιος πότε γιορτάζουν αυτά τα ονόματα;…
Το χειρότερο πια είναι τα διπλά και τριπλά ονόματα. Έρχονται παιδάκια να κοινωνήσουν, με τις γιαγιάδες τους κυρίως, (κι είναι αξιέπαινες όντως αυτές οι κυρίες της τρίτης ηλικίας για το έργο τους αυτό) και ακούει κάποιος τρία ονόματα: π.χ. Θεοδώρα, Βασιλική και Ευμορφία! Ψάχνει ο ιερέας για τρία πρόσωπα, κεφάλια και στόματα και ανταποκρίνεται ένα! Βλέπετε έπρεπε να καλύψουμε δύο γιαγιές, που δεν έκαναν πίσω με τίποτε, αν δεν άκουγαν το όνομά τους και από το συγκεκριμένο παιδί και εγγόνι τους, κι ένα δήθεν μυστικό τάμα της μητέρας, όταν ήταν επίτοκος. Από αυτή τη συμπλοκή τώρα προσώπων και ονομάτων, επιθυμιών και ταμάτων, ή το νήπιο γίνεται «φούρνος του Χότζα», διότι η κάθε μια ενδιαφερομένη φωνάζει το παιδί κατά το αρέσκον αυτή όνομα ή βγαίνει ένα σύνθετο όνομα: π.χ. Εβελίνα (=Ευανθία και Ελένη ή Παρασκευή και Ελένη!). Ελεντίνα (= Ελένη και Κωνσταντίνα!). Μαριλίζα (=Μαρία και Ελισάβετ!). «Χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα», στην κυριολεξία.
Το τοιούτο γεγονός είναι παραποίηση της ελληνικής γλώσσας, ασέβεια στην Εκκλησία, τους αγίους και την Ορθοδοξία, αντίθετο με την Παράδοσή μας και ξενομανία δακρύβρεκτη, που θέλουμε όλοι να κόβουμε και να ράβουμε και να παρουσιαζόμαστε: Τζίμης, Φαίη (από το Σοφία μάλλον) και ό,τι άλλο. Είναι αχαριστία στον άγιο Κοσμά τον Αιτωλό, που μαζί με άλλους Διδασκάλους του Γένους, αγωνίστηκε να μη χάσουμε μέσα στα ελληνικά σπίτια τη λαλιά μας και να μη ξεχνάμε τα ελληνορθόδοξα ονόματά μας.
Κι ένα τελευταίο ερμηνευτικό πρόβλημα: Όταν λέμε Αθανάσιος, το όνομα αυτό προέρχεται από τον Μέγα Αθανάσιο, που είναι επώνυμος της Αθανασίας. Αν τώρα πούμε Θάνος, αυτό προέρχεται από τον θάνατο και τη θανή. Αν φωνάξουμε κάποιον Αναστάσιο, το όνομα αυτό προέρχεται από την Ανάσταση. Αν τον πούμε όμως Τάσο τον ίδιο άνθρωπο, τότε αυτό πηγάζει από την τάση του ηλεκτρικού ρεύματος. Το ίδιο ισχύει κι όταν ο Ευθύμιος γίνεται Θύμιος και μας θυμίζει το θυμό κι όταν ο Δημήτριος γίνεται Τάκης και μας ανάγει στον τάκο που βάζουν στις ρόδες των φορτηγών τους οι νταλικέρηδες για να μη κυλίσουν στην κατηφόρα τα οχήματά τους!
Αδελφοί, Συγχωρέστε μας! Αλλά μη αλλάζουμε τα ονόματα! Μη τα αλλοιώνουμε! ΄Οσο κι αν γελά η κοσμική παρέα και το σύγχρονο περιβάλλον, εμείς ας εκφωνούμε και ας απαγγέλλουμε τα ονόματα ακριβώς: Ελληνικά και Ορθόδοξα!
http://www.diakonima.gr


Κύριε είσαι παντογνώστης. Γνωρίζεις πολύ καλά ότι Σε αγαπώ. Αξίωσέ με να Σε υπηρετώ με αφοσίωση και με αγάπη μέχρι την τελευταία μου αναπνοή.

Άβαταρ μέλους
ΦΩΤΗΣ
Δημοσιεύσεις: 10076
Εγγραφή: Κυρ Αύγ 19, 2012 12:18 pm
Τοποθεσία: ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΕΝΤΗ

Re: Καλές και κακές επηρροές στην αθωότητα των παιδιών

Δημοσίευσηαπό ΦΩΤΗΣ » Τετ Αύγ 05, 2015 8:58 am

Σάλος με τις Μπάρμπι που μοιάζουν με την Παναγιά και τον Κεν σε ρόλο... Εσταυρωμένου

Εικόνα

Έντονες διαμαρτυρίες έχει ξεσηκώσει η... ευφάνταση σύλληψη δύο καλλιτεχνών να μετατρέψουν την κλασική κούκλα Μπάρμπι σε Παναγία και τον Κεν σε Εσταυρωμένο Χριστό!
Μάλιστα, τα δύο «δημιουργήματα» επρόκειτο να παρουσιαστούν σε μια έκθεση με κούκλες στο Μπουένος Άιρες. Μετά το σάλος που προκλήθηκε, όμως, η έκθεση ακυρώθηκε. Οι, δε, καλλιτέχνες λένε πως δέχονται απειλές για τη ζωή τους από καθολικές οργανώσεις.

Εικόνα

«Οι καλλιτέχνες δέχτηκαν απειλές από Καθολικές οργανώσεις της Αργεντινής να μην εμφανιστούν την ημέρα των εγκαινίων. Όλα ακυρώθηκαν για λόγους ασφαλείας» είπε ο Μαρσέλο Μπόσκο, ο διευθυντής της γκαλερί Πόπα στο Μπουένος Άιρες, που θα φιλοξενούσε την έκθεση.

Εικόνα

Ο Βούδας, η θεά Κάλι των Ινδουιστών και η Παρθένος της Γουαδελούπης, η προστάτιδα των Μεξικάνων, ήταν μεταξύ των 33 έργων της Μαριανέλα και του Πουλ, των δύο καλλιτεχνών από το Ροσάριο, που εμπνεύστηκαν από την Μπάρμπι και τον σύντροφό της, τον Κεν, για να παρουσιάσουν τις «κούκλες-θεότητες».

Εικόνα

Ο διευθυντής της γκαλερί, στη συνοικία Λα Μπόκα, διευκρίνισε ότι οι καλλιτέχνες «δεν ήθελαν να θέσουν σε κίνδυνο τα έργα τους που είναι καρπός ενός έτους εργασίας».
Στην ανακοίνωσή τους οι δύο καλλιτέχνες εξέφρασαν τη λύπη τους γιατί δέχτηκαν μια «άδικη επίθεση», τόνισαν ότι αισθάνονται πως «δεν τους κατάλαβαν» και υπογράμμισαν ότι σέβονται όλες τις θρησκείες και για αυτόν τον λόγο απέφυγαν να απεικονίσουν τον Μωάμεθ. Όπως ανέφεραν, επέλεξαν την Μπάρμπι γιατί η κούκλα αυτή «σήμερα αποτελεί το πρότυπο γυναικείας ομορφιάς» και υποστήριξαν ότι οι χριστιανικές εικόνες κατά παράδοση ακολουθούν τα κριτήρια ομορφιάς κάθε εποχής.

Εικόνα

«Ειλικρινά, δεν κατανοούμε αυτό το μίσος. Δεν υπάρχει άραγε ήδη αρκετό μίσος στον κόσμο;» διερωτήθηκαν οι δύο καλλιτέχνες στη σελίδα τους στο Facebook.

Εικόνα



Κύριε είσαι παντογνώστης. Γνωρίζεις πολύ καλά ότι Σε αγαπώ. Αξίωσέ με να Σε υπηρετώ με αφοσίωση και με αγάπη μέχρι την τελευταία μου αναπνοή.

Άβαταρ μέλους
ΦΩΤΗΣ
Δημοσιεύσεις: 10076
Εγγραφή: Κυρ Αύγ 19, 2012 12:18 pm
Τοποθεσία: ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΕΝΤΗ

Re: Καλές και κακές επηρροές στην αθωότητα των παιδιών

Δημοσίευσηαπό ΦΩΤΗΣ » Τετ Σεπ 23, 2015 7:50 pm



Κύριε είσαι παντογνώστης. Γνωρίζεις πολύ καλά ότι Σε αγαπώ. Αξίωσέ με να Σε υπηρετώ με αφοσίωση και με αγάπη μέχρι την τελευταία μου αναπνοή.

Άβαταρ μέλους
ΦΩΤΗΣ
Δημοσιεύσεις: 10076
Εγγραφή: Κυρ Αύγ 19, 2012 12:18 pm
Τοποθεσία: ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΕΝΤΗ

Re: Καλές και κακές επηρροές στην αθωότητα των παιδιών

Δημοσίευσηαπό ΦΩΤΗΣ » Τρί Νοέμ 10, 2015 10:51 am

Ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας σχετικά με το Halloween

Εικόνα

Τὰ τελευταῖα χρόνια, τέτοιες ἡμέρες, παρατηρεῖται στὰ Δημοτικὰ Σχολεῖα τῆς χώρας, Ἰδιωτικὰ καὶ Δημόσια, μία προσπάθεια γνωριμίας τῶν παιδιῶν μὲ μία νέα «γιορτή» ἐναρμονισμένη στὸ πνεῦμα τῆς Νέας Ἐποχῆς. Πρόκειται γιὰ τὸ Halloween(Χάλοουιν), ὅπως προβάλλεται μὲσα ἀπὸ τὸ μάθημα τῶν Ξένων Γλωσσῶν, εἰδικὰ στὶς πρῶτες τάξεις τοῦ Δημοτικοῦ.
Παραφθορὰ τῆς φράσης AllHallows’ Εve, δηλ. «Παραμονὴ τῶν Ἁγ. Πάντων»,τὸ Χάλοουιν βρίσκεται στὸ Ρωμαιοκαθολικὸ ἑορτολόγιο, ἑορτάζεται στὶς 31 Ὀκτωβρίου καὶ ἔχει χαρακτῆρα νεκρώσιμο - μνήμης κεκοιμημένων. Οἱ κοσμικὲς ἐκδηλώσεις τῆς ἡμέρας ὡστόσο, ἕλκουν τὴν καταγωγή τους ἀπὸ τὸν ἀρχαῖο κέλτικο παγανισμὸ (Samhain) σύμφωνα μὲ τὸν ὁποῖο, κατὰ τὴν συγκεκριμένη ἡμέρα «χαλαρώνουν» τὰ στεγανὰ μεταξὺ τῶν δύο κόσμων (ζωντανῶν - νεκρῶν) καὶ τὰ «πνεύματα» γίνονται πιὸ «δραστήρια».

Σήμερα, εἶναι ἕνα πλήρως ἐμπορευματοποιημένο νεανικὸ ἔθιμο ὅπου δεσπόζουν οἱ μορφὲς τῆς μάγισας, τῆς σκαλισμένης κολοκύθας, τῶν φαντασμάτων καὶ ξωτικῶν, μέσα ἀπὸ μεταμφιέσεις, παιχνίδια, τραγούδια καὶ συναφεῖς δραστηριότητες.
Ἱστοσελίδες Δημοτικῶν σχολείων ἀπὸ ὅλη τὴν Ἑλλάδα προβάλλουν ἀφιερώματα καὶ ἀναμνηστικὲς φωτογραφίες ἀπὸ ἐκδηλώσεις τῶν τάξεων ἀφιερωμένες στὸ Χάλοουιν. Παράλληλα, ἀρκετὰ κοσμικὰ κέντρα διασκεδάσεως ὑπόσχονται «ξεχωριστὲς» βραδιὲς καὶ πάρτι, μὲ κορύφωση τὴν 31η Ὀκτωβρίου. Ἀξιοσημείωτος πράγματι συγχρονισμός• τὸ Χάλλοουιν εἰσάγεται δυναμικά.
Τὶ ἄραγε ἀποκομίζει τὸ παιδὶ ἀπὸ ἕνα τέτοιο ἑορτολογικὸ κομφούζιο καὶ μάλιστα στὶς ἡμέρες τῆς Ἐθνικῆς μας Ἐπετείου καὶ τῆς Ἑορτῆς τῆς Ἁγ. Σκέπης;
Τὸ Γραφεῖο ἐπὶ τῶν αἱρέσεων προειδοποιεῖ τὸ χριστεπώνυμο πλήρωμα τῆς Μητροπόλεώς μας ὅτι ἡ ὡς ἄνω ἑορτὴ μόνο ὡς ἀθώα δὲν μπορεῖ νὰ χαρακτηριστεῖ καὶ τοῦτο διότι:
Ἀποτελεῖ, διὰ τῆς ἐξ ἁπαλῶν ὀνύχων ἐξοικείωσης μὲ τὸ μαγικὸ στοιχεῖο, σταθερὸ προθάλαμο τοῦ Νεοπαγανιστικοῦ κινήματος (Wicca) ποὺ στὴν Ἀμερικὴ κάνει θραύση στὶς νεανικὲς ἡλικίες. Γιὰ δὲ τοὺς νεοπαγανιστὲς τὸ Χάλοουιν εἶναι ἐπίσημη ἑορτὴ καὶ συνοδεύεται μὲ ποικίλες τελετὲς.
Δὲν εἶναι λίγες οἱ περιπτώσεις ποὺ τὰ παιδιὰ ἀποκομίζουν τὴν ἐντύπωση ὅτι ἡ ἐπικοινωνία μὲ τοὺς νεκροὺς εἶναι ἐφικτή.
Φέρνει στὸ προσκήνιο ρωμαιοκαθολικὲς ἑορτὲς (Ἁγ. Πάντων, ἑορτὴ τῶν Ψυχῶν) μὲ τὴν ἀνάλογη, μὴ ἀποδεκτὴ ὀρθοδόξως θεολογία τους (περὶ καθαρτηρίου πυρός, μακαρίων & εὐλογημένων ὁράσεων, ἁγιότητος κ.λπ.)
Καλλιεργεῖται μία αἴσθηση ὁμοιότητας μὲ τὴν ὀρθόδοξη Ἑορτὴ τῶν Ἁγ. Πάντων μὲ ἐπακόλουθη συνέπεια νὰ δημιουργεῖται ἡ ἐντύπωση ὅτι ἀφοῦ ἔχουμε κοινὲς ἑορτὲς, ἔχουμε καὶ κοινοὺς ἁγίους.
Ἔτι περαιτέρω πρέπει νὰ τονιστεῖ καὶ ὁ ἀντιπαιδαγωγικὸς χαρακτῆρας τοῦ σχολικοῦ ἑορτασμοῦ τοῦ Χάλοουιν, τόσο ἀπέναντι στοὺς σκοποὺς τῆς ἑλληνορθόδοξης παιδείας μας, ἐφόσον ὑποβιβάζεται ἡ Ἐθνική μας ἐπέτειος, ὅσο καὶ στὶς πρακτικὲς της ἀφοῦ μὲ τὴν ἑορτολογικὴ συμφόρηση ἐπέρχεται σύγχυση στὰ παιδιὰ ποὺ ἀδυνατοῦν νὰ ἀντιληφθοῦν τὶ ἀκριβῶς γιορτάζεται.
Ὀφείλουμε νὰ ἐξετάζουμε τέτοια φαινόμενα προπαγάνδας καινοφανῶν ἑορτῶν στὴ γενικότερη Νεοεποχίτικη πανθρησκειακή τους προοπτική. Ὑπ’ αὐτὴν τὴν ἔννοια, μὴν ἀπομονώνουμε τὸ Halloween ἀπὸ τὴν ἄρτι ἀφιχθεῖσα παγκόσμια ἡμέρα Γιόγκα στὶς 21 Ιουνίου ἢ τὸ Φεστιβὰλ τῶν Χρωμάτων, ποὺ φέρνουν καὶ τὸ ἰνδουιστικὸ ἐορτολόγιο στὸ προσκήνιο.
Ὡς ἐκ τούτου καλοῦνται οἱ γονεῖς νὰ ἀποτρέπουν τὰ παιδιά τους ἀπὸ τὴ συμμετοχὴ στὸ Halloween, ἐνθαρρύνοντάς τα νὰ συμμετέχουν ἐνεργὰ στοὺς ἑορτασμοὺς τῆς 28ης Ὀκτωβρίου ἢ ἐμπνέοντας τὴ φιλανθρωπία τῶν Ἁγίων Ἀναργύρων, ποὺ ἑορτάζουν τὴν ἑπομένη (1η Νοεμβρίου).

Ἐκ τοῦ Γραφείου ἐπὶ τῶν Αἱρέσεων

http://aktines.blogspot.gr/2015/11/halloween.html


Κύριε είσαι παντογνώστης. Γνωρίζεις πολύ καλά ότι Σε αγαπώ. Αξίωσέ με να Σε υπηρετώ με αφοσίωση και με αγάπη μέχρι την τελευταία μου αναπνοή.

Άβαταρ μέλους
ΦΩΤΗΣ
Δημοσιεύσεις: 10076
Εγγραφή: Κυρ Αύγ 19, 2012 12:18 pm
Τοποθεσία: ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΕΝΤΗ

Re: Καλές και κακές επηρροές στην αθωότητα των παιδιών

Δημοσίευσηαπό ΦΩΤΗΣ » Τετ Νοέμ 11, 2015 9:44 am

Επικίνδυνα και παράξενα μηνύματα μέσα από παιχνίδια

Εικόνα

Πολλά ηλεκτρονικά παιχνίδια (video games) έχουν χαρακτηριστεί κατά καιρούς ως εθιστικά και ακατάλληλα για ανθρώπους, πόσο μάλλον για παιδιά. Ένα από αυτά και το World of Warcraft, ένα παιχνίδι ρόλων που σχεδιάστηκε από την Blizzard Entertainment και κυκλοφόρησε στις 23 Νοεμβρίου του 2004.

Διαδραματίζεται στο σύμπαν μεσαιωνικής φαντασίας του Warcraft, το Azeroth.

Στο World Of Warcraft υπάρχουν 2 αντίπαλες παρατάξεις (τα λεγόμενα factions), η Horde και η Αlliance. Στην Horde ανήκουν οι εξής φυλές: Orcs, Trolls, Undeads (ή αλλιώς Forsakens), Blood Elves και Taurens, ενώ στην Alliance ανήκουν οι φυλές Humans, Dwarves, Gnomes, Night Elves και Draenei. Όλα αυτά μας ακούγονται παράξενα αφού υπάρχουν πολλές αναφορές σε τέρατα, μαγείες και πολλά άλλα αποκρυφιστικά.

Πρόσφατα ανακοινώθηκε και η δημιουργία ταινίας με βάση το παιχνίδι γίνεται αναφορά σε μια σύγκρουση μεταξύ δύο κόσμων, των ανθρώπων και των τεράτων.


Κύριε είσαι παντογνώστης. Γνωρίζεις πολύ καλά ότι Σε αγαπώ. Αξίωσέ με να Σε υπηρετώ με αφοσίωση και με αγάπη μέχρι την τελευταία μου αναπνοή.

Άβαταρ μέλους
ΦΩΤΗΣ
Δημοσιεύσεις: 10076
Εγγραφή: Κυρ Αύγ 19, 2012 12:18 pm
Τοποθεσία: ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΕΝΤΗ

Re: Καλές και κακές επηρροές στην αθωότητα των παιδιών

Δημοσίευσηαπό ΦΩΤΗΣ » Πέμ Δεκ 03, 2015 7:40 pm

Σατανικό σύμβολο στο Βιβλίο Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής της Γ΄ Γυμνασίου.

Εικόνα


Από όλες τις αξιοπρεπείς φωτογραφίες που υπάρχουν και από όλα τα εθνικά μας και ορθόδοξα σύμβολα που ασπάζεται η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού μας, το «Παιδαγωγικό» Ινστιτούτο, επέλεξε να ραπίζει τους οφθαλμούς των ανηλίκων μαθητών με επιλογή φωτογραφίας που διατυμπανίζει το σύμβολο του διαβόλου!

Γιατί άραγε;…
Θα το θεωρούσαμε, καλή τη θελήσει, ως ένα τυχαίο ατόπημα, αλλά μέσα στο όλο κάδρο των «παιδαγωγικών» ολισθημάτων του κ. Φίλη και των πολιτικών της Κυβέρνησης που αποπνέει αντεθνικά και αντιχριστιανικά χνώτα, θα είμαστε αφελείς να πιστέψουμε κάτι τέτοιο!

ΠΗΓΗ : Σατανικό σύμβολο στο Βιβλίο Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής της Γ΄ Γυμνασίου [Βίντεο] | ΠΕΡΙΕΡΓΑ - STRANGE http://periergaa.blogspot.com/2015/12/b ... z3tCTvGxsm
Follow us: PERIERGAA on Facebook


Κύριε είσαι παντογνώστης. Γνωρίζεις πολύ καλά ότι Σε αγαπώ. Αξίωσέ με να Σε υπηρετώ με αφοσίωση και με αγάπη μέχρι την τελευταία μου αναπνοή.


Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 8 και 0 επισκέπτες

cron