Αγαπητά μέλη και επισκέπτες, καλώς ήρθατε στο ανανεωμένο μας φόρουμ!
Με πολλή χαρά περιμένουμε τις νέες σας δημοσιεύσεις!

Η καλημέρα του Θεού!-Καλησπέρα-Καληνύχτα

Αρχονταρίκι - Members Area

Συντονιστές: Νίκος, Anastasios68, johnge

Άβαταρ μέλους
aposal
12

Re: Η καλημέρα του Θεού!-Καλησπέρα-Καληνύχτα

Δημοσίευση από aposal »

Σήμερα, 8 Οκτωβρίου, γιορτάζουν:

1. Η ΟΣΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ
2. Η ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ, η Παρθένος
3. Η ΑΓΙΑ ΤΑΪΣΙΑ
4. Ο ΑΓΙΟΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ, ο νέος οσιομάρτυρας

Την ευλογία τους να έχουμε!

Η οσία Πελαγία και η αγία Ταϊσία ήσαν πόρνες, πριν αλλάξουν τρόπο ζωής και τελικά αγιοποιηθούν.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανώμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων (απόσπασμα από τη Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου).
Άβαταρ μέλους
Anastasios68
Διαχειριστής
12
Έχει ευχαριστήσει: 447 φορές
Έλαβε ευχαριστία: 28 φορές
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anastasios68 »

Καλημέρα σε όλες και όλους.
Εχθές παρακολούθησα την προβολή ενός ντοκιμαντέρ με τίτλο "BIKES vs CARS".
Έδειχνε την ολοκληρωτική επίδραση που έχει στη ζωή μας η υπερβολική χρήση του αυτοκινήτου. Την καταστροφή του πλανήτη, των πόρων του, τη μόλυνση του αέρα, το άσθμα από το οποίο υποφέρουν δεκάδες παιδιά και ηλικιωμένοι στις μεγάλες πόλεις.
Έδειχνε επίσης τη δράση ποδηλατικών ομάδων σε πολλές πόλεις του κόσμου για να αντιστραφεί αυτή η υπερβολική χρήση, να δημιουργηθούν υποδομές, να αλλάξει η νοοτροπία.
Ξέρω πως πολλοί θα πουν πως «είναι επικίνδυνο το ποδήλατο».
Συγχωρέστε με αδέλφια μου γι' αυτό που θα πω, αλλά πιστεύω πως αν ο Κύριος μας είχε έρθει στην παρούσα περίοδο στη γη, τότε θα έκανε την είσοδό Του στην Ιερουσαλήμ όχι πάνω σε ένα ταπεινό γαϊδουράκι αλλά σε ένα ταπεινό ποδήλατο. Καταστρέφουμε τον πλανήτη μας με την υπερκατανάλωση σε όλα (φαγητό, ένδυση, μετακίνηση, διασκέδαση κτλ). Είναι καθήκον και εμάς των Χριστιανών να κάνουμε κάτι γι' αυτό. Άλλωστε οι άγιοι μας αυτό μας δίδαξαν, την εγκράτεια, την υπομονή, την αδελφοσύνη. Ο διαρκής περιορισμός εντός ενός αυτοκινήτου και η έλλειψη επαφής με τον συνάνθρωπο δεν οδηγεί, άθελα μας, στον εγωισμό;
Πολλά είπα, συγχωρέστε με...
«ὃς δ' ἂν εἲπῃ τῷ ἀδελφῷ αὐτοῦ, ῥακά, ἒνοχος ἒσται τῷ συνεδρίῳ»
Κατά Ματθαῖον, Κεφ. 5, 22
Άβαταρ μέλους
aposal
12

Δημοσίευση από aposal »

Δεν είναι δυνατόν να γυρίσουμε προς τα πίσω, στην εποχή των κάρων. Η μόνη λύση είναι η παραγωγή καθαρών αυτοκινήτων από καθαρές βιομηχανίες (αν συμβεί ποτέ).
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανώμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων (απόσπασμα από τη Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου).
Άβαταρ μέλους
nickzark
12
Έχει ευχαριστήσει: 5 φορές
Έλαβε ευχαριστία: 16 φορές

Δημοσίευση από nickzark »

Καλησπερα παιδια.Εχει δικιο ο Αποστολος.Δεν μπορουμε να παμε πισω,.Αλλα ειναι καλο να αποκτησουμε νοοτροπια τετοια ωστε να μην χρησιμοποιουμε το αυτοκινητο με τον παραμικρο λογο.πας για εφημεριδα πχ σε αποσταση 5 λεπτων, τσουπ αμαξι.Οχι και ετσι
«Νικηφόρου Ὁσίου, τοῦ λεπροῦ τὰ παλαίσματα,καὶ τὴν ἐν ἀσκήσει ἀνδρείαν, κατεπλάγησαν Ἄγγελοι ὡς ἄλλος γὰρ Ἰὼβ τὰ ἀλγεινά, ὑπέμεινε δοξάζων τὸν Θεόν.... »
Άβαταρ μέλους
Anastasios68
Διαχειριστής
12
Επικοινωνία:

Απόστολέ μου και Νίκο μου, η ελπίδα πως θα βγουν «καθαρά» αυτοκίνητα από τις βιομηχανίες που τα παράγουν, ισοδυναμεί με την ελπίδα να μετανοήσει ο πονηρός!
Δεν θα γίνει ποτέ, διότι στοιχίζει πολύ περισσότερο από τη βενζινοκίνηση (δείτε τι έγινε πρόσφατα με τη VW).
Ακόμα όμως και αν υποθέσουμε πως κάτι τέτοιο θα γίνει (φυσικά σε μαζική παραγωγή), σκεφθείτε πόσο χώρο καταλαμβάνει κάθε αυτοκίνητο, πόσο χώρο κλέβει ουσιαστικά από τον ελεύθερο χώρο που θα έπρεπε να έχουμε όλοι μας.
Σκεφθείτε πως όταν ήμασταν παιδιά παίζαμε στους δρόμους, κάτι που έχω υποχρεωθεί να απαγορεύσω να κάνουν τα δικά μου παιδιά. Απλούστατα γιατί δεν υπάρχει δρόμος χωρίς αυτοκίνητα και ακόμα και μέχρι το πάρκο να πάμε είναι επικίνδυνο.
Η μόνη λύση είναι ο περιορισμός του αυτοκινήτου, η εναλλακτική μετακίνηση. Η κατοχή τόσων αυτοκινήτων όσα τα μέλη μιας οικογένειας είναι υπερβολή, δεν είναι; Είναι υπερ-καταναλωτισμός. Και η πίστη μας αρνείται τον υπερκαταναλωτισμό, αντίθετα προάγει την εγκράτεια και τη νηστεία.
Άβαταρ μέλους
ΦΩΤΗΣ
12

Δημοσίευση από ΦΩΤΗΣ »

Καλησπέρα αδέλφια μου.
Κύριε είσαι παντογνώστης. Γνωρίζεις πολύ καλά ότι Σε αγαπώ. Αξίωσέ με να Σε υπηρετώ με αφοσίωση και με αγάπη μέχρι την τελευταία μου αναπνοή.
Άβαταρ μέλους
ΜΑΝΩΛΗΣ
11

Δημοσίευση από ΜΑΝΩΛΗΣ »

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ Καλό βράδυ.
Εικόνα
Αν θέλεις εύνοια Θεού να ʽχεις και ευλογία
Αφιερώσου ολόκαρδα, κάνʼ το με προθυμία.
Άβαταρ μέλους
nickzark
12
Έχει ευχαριστήσει: 5 φορές
Έλαβε ευχαριστία: 16 φορές

Δημοσίευση από nickzark »

Anastasios68 έγραψε:Απόστολέ μου και Νίκο μου, η ελπίδα πως θα βγουν «καθαρά» αυτοκίνητα από τις βιομηχανίες που τα παράγουν, ισοδυναμεί με την ελπίδα να μετανοήσει ο πονηρός!
Δεν θα γίνει ποτέ, διότι στοιχίζει πολύ περισσότερο από τη βενζινοκίνηση (δείτε τι έγινε πρόσφατα με τη VW).
Ακόμα όμως και αν υποθέσουμε πως κάτι τέτοιο θα γίνει (φυσικά σε μαζική παραγωγή), σκεφθείτε πόσο χώρο καταλαμβάνει κάθε αυτοκίνητο, πόσο χώρο κλέβει ουσιαστικά από τον ελεύθερο χώρο που θα έπρεπε να έχουμε όλοι μας.
Σκεφθείτε πως όταν ήμασταν παιδιά παίζαμε στους δρόμους, κάτι που έχω υποχρεωθεί να απαγορεύσω να κάνουν τα δικά μου παιδιά. Απλούστατα γιατί δεν υπάρχει δρόμος χωρίς αυτοκίνητα και ακόμα και μέχρι το πάρκο να πάμε είναι επικίνδυνο.
Η μόνη λύση είναι ο περιορισμός του αυτοκινήτου, η εναλλακτική μετακίνηση. Η κατοχή τόσων αυτοκινήτων όσα τα μέλη μιας οικογένειας είναι υπερβολή, δεν είναι; Είναι υπερ-καταναλωτισμός. Και η πίστη μας αρνείται τον υπερκαταναλωτισμό, αντίθετα προάγει την εγκράτεια και τη νηστεία.
Καληνυχτα σε ολους καταρχην.Δεν εχεις αδικο παντως στο θεμα αμαξ.Οντως βλεπεις πολλα αμαξια να κυκλοφορουν.Μονο στην πολυκατοικια μου ενα ζευγαρι χωρις παιδια (ειναι μεγαλοι σε ηλικια) εχουν 4 αμαξια.τα 2 ειναι παλια.Φαντασου τωρα τι γινεται.Αλλα κακα τα ψεματα το ποδηλατο δεν ειναι λυση.Ιδιαιτερα εδω πχ θεσσαλονικη που βρεχει συχνα που να παει ο αλλος στην δουλεια.και τα λεοφωρεια δυστυχως εδω ειναι χαλια.Γεμιζουν ευκολα .Μετρο φυσικα θα δουμε μαλλον το 2100 οποτε το αμαξι προς στιγμην κερδιζει στις επιλογες
«Νικηφόρου Ὁσίου, τοῦ λεπροῦ τὰ παλαίσματα,καὶ τὴν ἐν ἀσκήσει ἀνδρείαν, κατεπλάγησαν Ἄγγελοι ὡς ἄλλος γὰρ Ἰὼβ τὰ ἀλγεινά, ὑπέμεινε δοξάζων τὸν Θεόν.... »
Άβαταρ μέλους
Anastasios68
Διαχειριστής
12
Επικοινωνία:

Καλημέρα σε όλες και όλους.
nickzark έγραψε:Αλλα κακα τα ψεματα το ποδηλατο δεν ειναι λυση.Ιδιαιτερα εδω πχ θεσσαλονικη που βρεχει συχνα που να παει ο αλλος στην δουλεια.
Νίκο μου, σκέψου κάτι απλό: οι πιο πολλές μετακινήσεις δεν ξεπερνούν τα 5 χιλιόμετρα. Εγώ διανύω την απόσταση αυτή με το ποδήλατό μου σε λιγότερο από 15 λεπτά. Αν δεν έχω να μεταφέρω μεγάλα φορτία, αν δεν μεταφέρω άλλους (πχ τα παιδιά μου) τότε είναι πολύ πιο εύκολο να κάνω μια δουλειά (να πάω στην τράπεζα, σε μια δημόσια υπηρεσία, να δω ένα φίλο, να αγοράσω ψωμί και άλλα) με το ποδήλατο παρά με το αυτοκίνητο. Η τεχνολογία έχει βοηθήσει και την ποδηλασία, οπότε υπάρχουν πλέον καταπληκτικά πράγματα (εξελιγμένα λάστιχα, ρούχα ελαφριά που προστατεύουν ιδιαίτερα αποτελεσματικά από τη βροχή) με τα οποία μπορεί κανείς να κάνει ό,τι θέλει.
Δεν σου λέω να πας από τη Θεσσαλονίκη στην Καλαμαριά με το ποδήλατο (που και αυτό είναι εφικτό). Αλλά αν κάνεις το πρώτο βήμα και χρησιμοποιήσεις ποδήλατο, θα δεις πως είναι πραγματικά η λύση που θα αποσυμφορήσει τις πόλεις, θα μειώσει την εξάρτηση μας από το πετρέλαιο για το οποίο τόσες ανθρώπινες ζωές έχουν χαθεί σε πολέμους, από μολύνσεις και άλλα. Θα μπει και ένα φρένο σε αυτήν την επίθεση των αυτοκινητοβιομηχανιών προς το μυαλό μας μέσω των διαφημίσεων που θέλουν να μας πείσουν πως θα είμαστε ευτυχισμένοι μόνο αν έχουμε διαρκώς ένα καλό και καινούργιο αυτοκίνητο.
Ας μην ξεχνάμε πως ο όσιος Παΐσιος δεν ήθελε να γίνουν δρόμοι στο Άγιο Όρος. Κάτι παραπάνω θα ήξερε ;)
Συγχώρα με για τα πολλά μου λόγια, πάντοτε με αγάπη.
Άβαταρ μέλους
aposal
12

Δημοσίευση από aposal »

Καλημέρα και καλό ΠΣΚ να περάσουμε!
Σήμερα 9 Οκτωβρίου γιορτάζουν:

1. Ο ΑΓΙΟΣ ΙΑΚΩΒΟΣ του Αλφαίου, ο Απόστολος
2. Ο ΟΣΙΟΣ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ & ΑΘΑΝΑΣΙΑ, η συμβία του
3. Η ΟΣΙΑ ΠΟΠΛΙΑ, η Ομολογήτρια
4. ΟΣΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ "ο από στρατιωτών"
5. ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ ΑΒΡΑΑΜ & ΛΩΤ, του ανεψιού του
6. Ο ΟΣΙΟΣ ΔΩΡΟΘΕΟΣ

Την ευλογία τους να έχουμε!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Αρχονταρίκι - Members Area”