Ρωμαιοκαθολικισμός

Ανάλυση θεμάτων που αφορούν τις αιρέσεις

Συντονιστές: Anastasios68, Νίκος, johnge

Άβαταρ μέλους
Νίκος
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 6863
Εγγραφή: Παρ Ιούλ 27, 2012 11:05 am
Τοποθεσία: Κοζάνη

Re: Ρωμαιοκαθολικισμός

Δημοσίευσηαπό Νίκος » Τρί Αύγ 28, 2012 9:29 am

Τώρα όσον αφορά τον Λέοντα, αν εννοείς τον Λεοντα τον πάπα, ναι είναι επίσημα Άγιος της εκκλησίας μας. Άλλον Λέοντα εγώ σαν ’γιο δεν γνωρίζω, που μάλιστα να προέρχεται από την Δύση.



Άγιος Λέων πάπας Ρώμης (18 Φεβρουαρίου)

O άγιος Λέων υπήρξε από τούς μεγαλύτερους υπερασπιστές και υπεμάχους της ορθόδοξης πίστης. Έζησε στο χρόνια του αυτοκράτορα Μαρκιανού. Διακρινόταν για την μεγάλη θεολογική του κατάρτιση, το ήθος του χαρακτήρα του και την αγνότητα του βίου του. Διετέλεσε επίσκοπος της πρεσβυτέρας Ρώμης. Σημαντικότατη ήταν η συμβολή του στις εργασίες της Δ` Οικουμενικής Συνόδου, όταν απέστειλε τέσσερις αντιπροσώπους, καθώς και επιστολή στην οποία με πλήρη ακρίβεια στηριζόμενος στην αποστολική παράδοση, καθόρισε τις δύο φύσεις του Χριστού. Η θεολογική του επέμβαση βοήθησε στη διεξαγωγή των συζητήσεων και στη συγγραφή των τελικών όρων της Συνόδου. Παράλληλα υπήρξε και συγγραφεύς πολυγραφότατος. Σήμερα, σώζονται αρκετές επιστολές, γραμμένες με γλαφυρότητα αλλά και δύναμη λόγου. Εκοιμήθη οσιακά σε βαθύτατο γήρας.

(Συναξαριστής Εκκλησίας της Ελλάδος)

Όσιος Λέων ο Επίσκοπος Κατάνης (20 Φεβρουαρίου)

Ο όσιος Λέων καταγόταν από τη Ραβέννα της Ιταλίας. Η αγωγή που έλαβε από τους ευσεβείς γονείς του, του έδωσε τις βάσεις για μια χριστιανική και ενάρετη ζωή. Το ταπεινό του φρόνημα, η σεμνή πολιτεία του και η θεολογική του κατάρτιση τον έκαναν να διακριθεί ανάμεσα στους συγχρόνους του και με τη χάρη του θεού ανήλθε όλους τους βαθμούς της ιερωσύνης. Αναδείχθηκε επίσκοπος Κατάνης, αξίωμα το οποίο έθεσε στη φροντίδα των φτωχών. Χάρη στις πολλές αρετές του έλαβε το χάρισμα να θαυματουργεί. Ετελειώθη ειρηνικά.

(Αγιολόγιο www.pigizois.gr)


Ο Θεός, ιλάσθητί μοι τώ αμαρτωλώ και ελέησόν με.

Άβαταρ μέλους
dionisis
Δημοσιεύσεις: 51
Εγγραφή: Παρ Ιούλ 27, 2012 3:23 pm

Re: Ρωμαιοκαθολικισμός

Δημοσίευσηαπό dionisis » Τρί Αύγ 28, 2012 9:30 am

Ανέτρεξα για λίγο σε κάποια βίντεο που έχω τα οποία δείχνουν πληθώρα μασονικών συμβόλων όπως ήλιος, αστέρι και τόσα άλλα που μου είναι αδύνατον να αναφέρω. Ο Texe Marrs αλλά και όχι μόνο αυτός λέει ότι :

Ο θεός των Αιγυπτίων Όσιρις, ο οποίος κατά άλλους ερευνητές θα τον βρούμε να έχει συμβολιθεί και ως το μέγα ερπετό του υποκόσμου, αντιπρωσοπευόταν από το γράμμα Χ. Σε ανώτερες βαθμίδες των ελευθεροτεκτόνων υπάρχει το σύμβολο Χ. Συνώνυμα του Όσιρις είναι και Νιμπίρου, Χόρας, Σείριος και όλα αυτά είναι συνώνυμα να μην πω ποιανου... Σε ένα λοιπόν προσευχητάρι που μοιράζουν για όσους θέλουν να μάθουν περισότερα, τον φωνάζουν μοναδικό μεγάλο λαμπερό Βασιλέα Θεό, τον Μεγάλο Αρχιτέκτονα του Σύμπαντος αυτόν που δίνει τις ευλογίες του κλπ.... και σε κάποιο σημείο φαίνεται ξεκάθαρα "The Great God of Egypt". Ο Όσιρις (ονομάζετε και έτσι) λοιπόν είναι ο θεός των ελευθερομασόνων. ’στε που όπως αποκαλύπτετε από το DVD φαίνετε ξεκάθαρα ποιόν λατρεύουν.

Όπιος θέλει με pm μπορεί να μου πει να κανονίσουμε να του το στείλω. Είναι περίπυ 4 ώρες και η πληθώρα των πληροφοριών είναι απίστευτη. Αδέλφια το έχουν φτιάξει.



Άβαταρ μέλους
Μηνάς
Δημοσιεύσεις: 51
Εγγραφή: Παρ Ιούλ 27, 2012 3:41 pm

Re: Ρωμαιοκαθολικισμός

Δημοσίευσηαπό Μηνάς » Τρί Αύγ 28, 2012 9:30 am

Ας συνεχίσουμε λίγο παραπάνω. Ώρα να πούμε κάποια πιο χοντρά πράγματα.

Του Ιησουίτες τους έχετε ακούσει?

Μια καλή εισαγωγή είναι το παρακάτω κόμικ. Με εύπεπτο τρόπο η αληθινή μαρτυρία ενός πρώην μέλους.

Μη σας παρασύρει το γεγονός της εικονογραφημένης μορφής. Είναι ένα καλά σημείο έναρξης επιπλέον έρευνας και συζήτησης. Θα χρειαστείτε όμως καμιά ωρίτσα. Ορίστε το Link
....................................................
(Post edited by Menas -link removed)
......................................................
κλάψτε μαζί μου

Τα χειρότερα έπονται

ΥΓ. Να σημειώσω προς αποφυγήν παρεξηγήσεων. Η πηγή είναι προτεσταντική οπότε είναι δεδομένο ότι μέσα θα υπάρξουν και κάποια πράγματα το οποία μπορεί να μας προσβάλλουν σαν Ορθοδόξους και με τα οποία εμείς συμφωνούμε με τους Καθολικούς (πχ "μετουσίωση") και τα οποία οι προτεστάντες δεν δεχονται. Δυστυχώς δεν υπάρχει η δυνατότητα να βρω την ομολογία κάποου Ιησουίτη που έγινε ορθόδοξος και να την ανεβάσω. όποιος θεωρεί ότι μπορεί να προσβληθεί ή ότι δεν μπορεί να παλέψει κάποια πράγματα που χτυπάνε και το δικό μας δόγμα, καλύτερα να μην προχωρήσει στο link.
Θεωω όμως υποχρέωσή μου να τα ανεβάσω προς χάριν πληροφόρησης για τα απόκρυφα της Ρ/Κ εκκλησίας όπως έχει καταντήσει.
..................................................................
Σημείωση. Δεν ήθελα να σβήσω όλο το ποστ αλλά αφαίρεσα το link το οποίο ξαναδιάβασα μετά από χρόνια. Εϊχε μέσα κάποια πράγματα που θα προκαλούσαν αναταραχή και δεν το θέλω αυτό με τίποτα. Καλύτερα να ψάξει ο καθένας μόνος του το θέμα των Ιησουιτών και ας οδηγηθεί όπου θέλει ο Κύριος.

Εν συνεχεία μία έρευνα για τον Μαύρο Πάπα (Black pope) μπορεί να δείξει και κάποια ακόμα πράγματα



Άβαταρ μέλους
stratis
Δημοσιεύσεις: 434
Εγγραφή: Παρ Ιούλ 27, 2012 3:12 pm

Re: Ρωμαιοκαθολικισμός

Δημοσίευσηαπό stratis » Τρί Αύγ 28, 2012 9:31 am

Οι Ιησουίτες δεν είναι ξεχωριστή αίρεση;

Τα χοντρά αφορούν τον καθολικισμό Μηνά;



Άβαταρ μέλους
Μηνάς
Δημοσιεύσεις: 51
Εγγραφή: Παρ Ιούλ 27, 2012 3:41 pm

Re: Ρωμαιοκαθολικισμός

Δημοσίευσηαπό Μηνάς » Τρί Αύγ 28, 2012 9:32 am

stratis έγραψε:Οι Ιησουίτες δεν είναι ξεχωριστή αίρεση;

Τα χοντρά αφορούν τον καθολικισμό Μηνά;


Οι Ιησουίτες είναι κομμάτι του Ρ/Κ. Κάτι σαν την ουνία. Αποτελούν αδελφότητα μέσα στην καρδιά της Ρ/Κ εκκλησίας. Στοιχεία υπάρχουν πάρα πολλά. Κατ ουσίαν είναι μια μετεξέλιξη των Ναιτών Ιπποτών.

Όλο το Link αφορούσε τον Ρ/Κ και τον χτυπούσε χοντρά (άλλωστε το μίσος των Ρ/Κ για τους προτεστάντες και αντίστροφα είναι απύθμενο) αλλά είναι δεδομένο ότι σε κάποια πράγματα η Ορθοδοξία με τον Ρ/Κ συμφωνούν απόλυτα. Οπότε η επίθεση κατά αυτών των πραγμάτων, παρόλο που στόχευε στον Ρ/Κ, κατέληγε να χτυπάει και το Ορθόδοξο δόγμα. Γι αυτό και αφαίρεσα το link ώστε να μην σκανδαλιστεί κανείς. Ας ψάξει ο καθένας από μόνος του. Δεν μπορώ να έχω κριτήριο αποκλειστικά το ότι σαν μηνάς δεν επηρρεάζομαι από αυτά που λέγονται εναντίον της Ορθοδοξίας αλλά στηρίζομαι στη δική μου κριτική και διακριτική ικανότητα. Δεν είναι όλοι έτσι και το τελευταίο που θέλω είναι να σκανδαλίσω.



Άβαταρ μέλους
Μηνάς
Δημοσιεύσεις: 51
Εγγραφή: Παρ Ιούλ 27, 2012 3:41 pm

Re: Ρωμαιοκαθολικισμός

Δημοσίευσηαπό Μηνάς » Τρί Αύγ 28, 2012 9:33 am

Απ' 'οτι βλέπω δεν πρόλαβα από το να δεις το Link αδελφέ μου και βρίσκεσαι σε διαδικασία ανάγνωσης. Ούτε 5 λεπτά δεν το άφησα και το είχες 'αρπάξει'. Μέχρι εδώ καλά, αλλά να δούμε πως θα αντιδράσεις με τα παρακάτω κεφάλαια!!!!! Τότε που αρχίζουν τα 'σκάνδαλα'.

Ας γίνει το θέλημά Του.



Άβαταρ μέλους
stratis
Δημοσιεύσεις: 434
Εγγραφή: Παρ Ιούλ 27, 2012 3:12 pm

Re: Ρωμαιοκαθολικισμός

Δημοσίευσηαπό stratis » Τρί Αύγ 28, 2012 9:33 am

Στη συνέχεια βλέπουμε τη θεοποίηση της Παναγίας και ότι βασικό στόχο του παπισμού αποτελεί να οικοδομηθεί μια ενιαία Εκκλησία.

Μηνά προτείνω να ξαναβάλεις το Link. Ο καθένας να κρατήσει την ουσία και να φτύσει τα κουκούτσια.



Άβαταρ μέλους
Μηνάς
Δημοσιεύσεις: 51
Εγγραφή: Παρ Ιούλ 27, 2012 3:41 pm

Re: Ρωμαιοκαθολικισμός

Δημοσίευσηαπό Μηνάς » Τρί Αύγ 28, 2012 9:34 am




Άβαταρ μέλους
stratis
Δημοσιεύσεις: 434
Εγγραφή: Παρ Ιούλ 27, 2012 3:12 pm

Re: Ρωμαιοκαθολικισμός

Δημοσίευσηαπό stratis » Τρί Αύγ 28, 2012 9:34 am

Η πόρνη Βαβυλώνα μου φαίνεται λίγο τολμηρή ως ερμηνεία.

Γενικά εσύ τι συμπεράσματα βγάζεις με αυτή την ιστορία;

Και πες μου για την πρώτη φωτογραφία του πάπα που είχες βάλει και τον Οάνες, που ακριβώς είναι η ομοιότητα;



Άβαταρ μέλους
ORTHODOXIA
Δημοσιεύσεις: 355
Εγγραφή: Παρ Ιούλ 27, 2012 3:09 pm
Τοποθεσία: Ομάδα Διαχείρισης

Re: Ρωμαιοκαθολικισμός

Δημοσίευσηαπό ORTHODOXIA » Τρί Αύγ 28, 2012 9:35 am

Σε αργία ο ιερέας που κοινώνησε α λα παπικά
Δευτέρα, 11 Οκτώβριος 2010 - Συντάχθηκε απο τον/την Espresso / Κώστας Ζαφειρίου

Άμεσα ήταν τα αντανακλαστικά της Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε βαρύ εκκλησιαστικό παράπτωμα που υπέπεσε κληρικός της.

Σε επ’ αόριστον αργία τέθηκε με εντολή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου ο ορθόδοξος ιερέας που κοινώνησε με όστια, όπως προβλέπει το λατρευτικό της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Επίσης, σύμφωνα με εκκλησιαστική πηγή, έχουν ξεκινήσει ανακρίσεις για το ίδιο θέμα

Η αποκάλυψη έγινε από τον μητροπολίτη Γλυφάδας Παύλο, ο οποίος είχε συντάξει και αποστείλει σχετική επιστολή, την οποία και δημοσίευσε κατ’ αποκλειστικότητα η «Espresso».

Ο ιεράρχης είχε αποστείλει προ ημερών επιστολή στον κ. Ιερώνυμο και του ανέφερε ότι «κατά την 18ην Διεθνή Οικουμενική Σύνοδον Ορθοδόξου Πνευματικότητος, την διεξαχθείσαν εν τη Διορθοδόξω Μονή Bose Ιταλίας, από 8 έως 11 Σεπτεμβρίου, ορθόδοξος ιερεύς εγγεγραμμένος εν τη δυνάμη των κληρικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών (σ.σ.: αναφέρεται το όνομά του) κεκοινώνηκεν μετά των παπικών όστιαν εν τη υπό των Λατίνων τελεσθείσαν λατρευτικήν σύναξιν, παρουσία Ελλήνων ορθοδόξων αρχιερέων και καθηγητών πανεπιστημίων».

Σύμφωνα μάλιστα με τον μητροπολίτη Γλυφάδας: «Διά τους διαπράξαντας κληρικούς το ανωτέρω ολίσθημα-πλάνη, οι ιεροί κανόνες είναι αυστηρότατοι και ορίζουν καθαίρεσιν».

Ο συγκεκριμένος ιερέας που υπέπεσε σε αυτό το ολίσθημα και ετέθη σε αργία είναι ιερατικός προϊστάμενος σε πολύ γνωστή εκκλησία του κέντρου των Αθηνών και κατά καιρούς έχει ενοχλήσει με κάποιες απόψεις τους εκκλησιαστικούς κύκλους της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Τέλος, σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, υπάρχει και άλλος ιερέας επαρχιακής μητρόπολης, ο οποίος έχει κοινωνήσει α λα... παπικά και για τον οποίο θα διενεργηθεί ανάκριση.

Πηγή: www.romfea.gr




Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 4 και 0 επισκέπτες