Ορθοδοξία και Επιστήμη

Η Ορθοδοξία απέναντι στις προκλήσεις της σημερινής εποχής.

Συντονιστές: Anastasios68, Νίκος, johnge

Epifanios
Δημοσιεύσεις: 31
Εγγραφή: Πέμ Φεβ 16, 2017 3:06 pm

Re: Ορθοδοξία και Επιστήμη

Δημοσίευσηαπό Epifanios » Τετ Μαρ 29, 2017 3:56 pm

Νίκος έγραψε:Τις πηγές σου ζήτησα


Ως συμπεραίνεται δεν έχεις κατανοήσει πλήρως, τι σημαίνει η λέξη επιστήμη.

Λοιπόν, αν γκουγκλάρεις τη λέξη επιστήμη, ώστε να μάθεις τι σημαίνει, ΔΕΝ θα σου βγάλει:

Επιστήμη = Πανεπιστήμιο.

Επιστήμη = Μεγάλα παγκόσμια επιστημονικά συνέδρια.

Επιστήμη = επιστημονικές πηγές.

Αλλά θα σου βγάλει:

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CF% ... E%BC%CE%B7

Επιστήμη = το σύστημα απόκτησης γνώσης με βάση την επιστημονική μεθοδολογία


Κατά συνέπεια, η γνώση η οποία
παρήχθη από εδώ viewtopic.php?f=23&t=1372&start=40#p36935
με βάση την επιστημονική μεθοδολογία, σημαίνει ότι είναι επιστήμη, και δεν χρειάζεται να παραπέμψω σε «επιστημονικές πηγές», για να τεκμηριωθεί!!!

Και πρέπει να ξέρεις ότι ο διάλογος που διεξάγεται μεταξύ μας, σε αξία χρησιμότητας στα κυριότερα θέματα που απασχολούν τους ανθρώπους = στα της κοσμογονίας, είναι ανώτερος από το πανεπιστήμιο, λόγω της ελλιπούς λειτουργίας αυτού. Και αυτό αποδεικνύεται πανεύκολα. Όλοι αυτοί οι απαρτίζοντες την «επιστήμη» «επιστήμονες», που παρέλασαν εδώ viewtopic.php?f=23&t=1372&start=50#p36936
των οποίων ΟΛΕΣ οι θεωρίες σχετικά με την εξιχνίαση των θεμάτων της κοσμογονίας διαλύθηκαν πανεύκολα, όπως πανεύκολα διαλύονται οι ιστοί της αράχνης, και διαπιστώθηκε η παντελής αγνωσία τους σχετικά με τέτοιου είδους θέματα, έχουν τελειώσει πανεπιστήμιο.

Το συμπέρασμα που βγαίνει αβίαστα είναι το εξής: Το πανεπιστήμιο, επειδή ακριβώς, δεν διδάσκει, ως όφειλε τους φοιτητές, ότι η χρησιμοποίηση των πειραμάτων, όταν σκοπό έχουν να εξιχνιάσουν τα θέματα της κοσμογονίας (= πως και πριν πόσο χρόνο δημιουργήθηκε το σύμπαν και η ζωή, θέματα στα οποία κατά τη δημιουργία τους απουσιάζει παντελώς η άμεση παρατήρηση = μη παρατηρούμενα), είναι αντιεπιστημονική μέθοδος, έχει μετατραπεί στον τομέα αυτόν σε «πανεπιστήμιο», με επακόλουθο να διέπεται, τονίζεται, μόνο στον τομέα αυτόν, από παντελή αγνωσία, με φυσική συνέπεια να μεταδίδει την παντελή αγνωσία του στους αποφοιτήσαντες από αυτό.

Συμπερασματικά προς αποφυγή παρεξηγήσεων:

1. Η μεθοδολογία που διδάσκει το πανεπιστήμιο, σχετικά με την διερεύνηση των θεμάτων (= αυτών που αφορούν τον τομέα της ιατρικής και όλων των άλλων τομέων), στα οποία η άμεση παρατήρηση είναι εξασφαλισμένη, είναι απόλυτα σωστή.

2. Η μεθοδολογία που διδάσκει το πανεπιστήμιο, σχετικά με την εξιχνίαση των θεμάτων της κοσμογονίας, είναι τελείως λανθασμένη. (Ο λόγος εξηγήθηκε πιο πάνω). Με φυσική συνέπεια σε ΟΛΑ αυτά τα θέματα της κοσμογονίας, το πανεπιστήμιο να μη αποτελεί σημείο αναφοράς, και να μετατρέπεται, αποκλειστικά στον τομέα αυτόν, σε «πανεπιστήμιο».

3. Η πάνω λανθασμένη τακτική του «πανεπιστημίου» το καθιστά μη εκπρόσωπο της επιστήμης, ως προς την εξιχνίαση των θεμάτων της κοσμογονίας. Και το κενό αυτό καλύπτεται κατά φυσική συνέπεια από τους αφανείς, οι οποίοι εκπροσωπούν την επιστήμη, καθώς υπακούουν στις επιστημονικές μεθόδους της “Επαγωγική λογική” και “Εις άτοπον απαγωγή”. Και αφού η επιστήμη δια της μεθόδου της “Επαγωγική λογική”, έχει απορρίψει ως άχρηστα τα πειράματα, ως προς την εξιχνίαση των θεμάτων της κοσμογονίας, οι εκπροσωπούντες την επιστήμη αφανείς, για την εξιχνίαση των προαναφερθέντων θεμάτων, δεν χρησιμοποίησαν τα πειράματα. Αλλά χρησιμοποίησαν την επιστημονική μέθοδο “Εις άτοπον απαγωγή”, βγάζοντας τελεσίδικο αποδεικτικό συμπέρασμα: viewtopic.php?f=23&t=1372&start=50#p36937

Λοιπόν φίλε Νικόλαε, για να αμφισβητηθεί το πάνω αποδεικτικό συμπέρασμα της επιστήμης, ένας τρόπος υπάρχει. Εσύ και όλοι οι ομοϊδεάτες σου, αποταθείτε σε όσους αναγνωρισμένης φήμης «επιστήμονες» θέλετε, και πείτε τους ότι προκαλούνται να πάρουν μέρος στο διάλογο, και να απαντήσουν αποδεικτικά, σχετικά με την εξιχνίαση των θεμάτων που απαρτίζουν την κοσμογονική πρόταση. Δηλαδή να απαντήσουν ακριβώς και με σαφήνεια στο κάτωθι ερωτηματολόγιο:

1) Έχει αποδεδειγμένη θέση η «επιστήμη», για το πώς δημιουργήθηκε το σύμπαν;

2) Έχει αποδεδειγμένη θέση η «επιστήμη», για το πώς δημιουργήθηκε η ζωή;

3) Έχει αποδεδειγμένη θέση η «επιστήμη», για το πριν πόσο χρόνο δημιουργήθηκε το σύμπαν;

4) Έχει αποδεδειγμένη θέση η «επιστήμη», για το πριν πόσο χρόνο δημιουργήθηκε η ζωή;

Το λογικό είναι, ότι οι αναγνωρισμένης φήμης «επιστήμονες» που θα επιστρατεύσετε, στο αντίκρισμα και μόνο του ερωτηματολογίου να τρομοκρατηθούν, και να αφανισθούν, λόγω της παντελούς αγνωσίας τους. Και για να κάνουμε καλές εξηγήσεις. Αν συμβεί αυτό, ή δεν δοθούν ακριβείς και σαφείς απαντήσεις στο ερωτηματολόγιο, θα ισχύει το ακόλουθο αποδεικτικό συμπέρασμα της επιστήμης:

1. Για το πώς δημιουργήθηκε το σύμπαν: Γεν. 1,1 Ἐν ἀρχῇ ἐποίησεν ὁ Θεὸς τὸν οὐρανὸν καὶ τὴν γῆν.

2. Για το πώς δημιουργήθηκε η ζωή: Γεν. 1,20 Καὶ εἶπεν ὁ Θεός• ἐξαγαγέτω τὰ ὕδατα ἑρπετὰ ψυχῶν ζωσῶν καὶ πετεινὰ πετόμενα ἐπὶ τῆς γῆς κατὰ τὸ στερέωμα τοῦ οὐρανοῦ. καὶ ἐγένετο οὕτως. Γεν. 1,24 Καὶ εἶπεν ὁ Θεός• ἐξαγαγέτω ἡ γῆ ψυχὴν ζῶσαν κατὰ γένος, τετράποδα καὶ ἑρπετὰ καὶ θηρία τῆς γῆς κατὰ γένος. καὶ ἐγένετο οὕτως. Γεν. 1,27 καὶ ἐποίησεν ὁ Θεὸς τὸν ἄνθρωπον, κατ᾿ εἰκόνα Θεοῦ ἐποίησεν αὐτόν, ἄρσεν καὶ θῆλυ ἐποίησεν αὐτούς.

3. Για το πριν πόσο χρόνο δημιουργήθηκε το σύμπαν: Το σύμπαν δημιουργήθηκε πριν 7.525 χρόνια.

4. Για το πριν πόσο χρόνο δημιουργήθηκε η ζωή: Η ζωή δημιουργήθηκε πριν 7.525 χρόνια.



Άβαταρ μέλους
Νίκος
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 6863
Εγγραφή: Παρ Ιούλ 27, 2012 11:05 am
Τοποθεσία: Κοζάνη

Re: Ορθοδοξία και Επιστήμη

Δημοσίευσηαπό Νίκος » Τετ Μαρ 29, 2017 10:53 pm

Με λίγα λόγια Επιφάνιε δεν έχεις πηγές. Μόνος σου σκέφτηκες όλες αυτές τις θεωρίες. Μόνος σου ερμήνευσες την Αγία Γραφή. Δεν δέχεσαι τις ερμηνείες, που δίνουν οι Πατέρες τις Εκκλησίας ούτε αυτές που δίνουν σύγχρονοι έγκριτοι Πατέρες, όπως ο παπα-Γιώργης ο Μεταλληνός, ο Σεβασμιότατος Μεσογαίας Νικόλαος, ο πατήρ Δημήτριος Αθανασίου (επιστήμονες και Θεολόγοι και οι τρεις) και τόσοι άλλοι, αλλά προτιμάς τις δικές αστήρικτες απόψεις.

Δικαίωμά σου Επιφάνιε, αλλά μην προσπαθείς να μας πείσεις, ότι οι προσωπικές σου απόψεις είναι η επίσημη θέση της Εκκλησίας,

Για να καταλάβεις πόσο έξω πέφτεις σ΄αυτά που λες, σου λέω ότι δουλεύω στην εκμετάλλευση των λιγνιτών στη Βόρεια Ελλάδα, από τους οποίους παράγεται το μεγαλύτερο μέρος της ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα μας. Ξέρεις πότε αποτέθηκαν τα στρώματα του λιγνίτη που εκμεταλλευόμαστε σήμερα; Πριν από 2,5 εκατ. χρόνια περίπου. Να φανταστείς ότι αυτά τα στρώματα θεωρούνται πρόσφατα και γι αυτό λέγονται "νεογενή" (πλειόκαινο). Η γη έχει σχηματιστεί πριν από εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια και το σύμπαν είναι πολύ παλιότερο. Για όλα αυτά που σου λέω, υπάρχουν αποδείξεις χρονολόγησης των πετρωμάτων από τα οποία αποτελείται η γη, αλλά και γεωλογικές παρατηρήσεις για το σημερινό ρυθμό εξέλιξης των γεωλογικών φαινομένων. Ο μόνος που συνάντησα μέχρι σήμερα στη ζωή μου, που αμφισβητεί την ηλικία της γης είσαι εσύ.


Ο Θεός, ιλάσθητί μοι τώ αμαρτωλώ και ελέησόν με.

Epifanios
Δημοσιεύσεις: 31
Εγγραφή: Πέμ Φεβ 16, 2017 3:06 pm

Re: Ορθοδοξία και Επιστήμη

Δημοσίευσηαπό Epifanios » Πέμ Μαρ 30, 2017 5:15 pm

Νίκος έγραψε:Με λίγα λόγια Επιφάνιε δεν έχεις πηγές.

Αυτή αγαπητέ Νικόλαε είναι δική σου άποψη. Για το θέμα που έθιξες όμως σου απάντησα επαρκώς εδώ: viewtopic.php?f=23&t=1372&p=37455#p37455

Νίκος έγραψε:Δεν δέχεσαι τις ερμηνείες

Είμαι μέλος της Επίσημης Ορθόδοξης Εκκλησίας, και ως είναι φυσικό ΔΕΧΟΜΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ που έχει εγκρίνει η Ορθόδοξη Εκκλησία.
Από εκεί και πέρα, ό,τι και να πει οποιοσδήποτε (αποστασιοποιούμενος από τις ερμηνείες που έχει εγκρίνει η Ορθόδοξη Εκκλησία), πρέπει να ξέρεις ότι εκφράζει προσωπικές απόψεις, οι οποίες για τα μέλη της Ορθόδοξης Εκκλησίας, είναι τελείως άνευ σημασίας.

Και Βάσει αυτών των ερμηνειών που έχει εγκρίνει η Επίσημη Ορθόδοξη Εκκλησία, έχει εκφράσει την κοσμογονική Θέση της:
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ από την Επίσημη Ορθόδοξη Εκκλησία, ερμηνείες των περιγραφών της Αγίας Γραφής (οι οποίες ερμηνείες δεν υπονοούν καμία έκρηξη για τη δημιουργία του σύμπαντος, δεν υπονοούν καμία εξελικτική διαδικασία, για τη δημιουργία όλης της ζωντανής ύπαρξης, και τέλος δεν υπονοούν ότι ηλικία του σύμπαντος και της ζωής, μετρά δισεκατομμύρια χρόνια), στα μεγάλα θέματα που μας απασχολούν, τα απαρτίζοντα την κοσμογονική πρόταση, ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ. Και αποδίδουν ΑΚΡΙΒΩΣ την περιγραφή της δημιουργίας των πρωτόπλαστων και γενικά των πάντων, απ’ ευθείας από τον Θεό.
Οπότε, η επίσημη Ορθόδοξη Εκκλησία, όχι μόνο επικριτική είναι στη θεωρία της εξέλιξης, αλλά ΠΑΝΤΕΛΩΣ την ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ. Αυτό έλειπε να δεχόταν την ΤΕΛΕΙΩΣ αστήρικτη θεωρία της εξέλιξης.

Η επίσημη Ορθόδοξη Εκκλησία, είναι απορριπτική, γενικά, σε κατασκευασμένα μυθεύματα. Πόσο μάλλον σε αυτά τα μυθεύματα της «επιστημονικής» φαντασίας, όπως: του big-bang, του πρώτου μορίου, της εξέλιξης, και της χρονολόγησης δισεκατομμυρίων ετών.

Επίσης στα θέματα που απαρτίζουν την κοσμογονική πρόταση, δέχομαι τις ερμηνείες ακραιφνών μελών της Επίσημης Ορθόδοξης Εκκλησίας, όπως του Αρχιμανδρίτου Ιωάννου Κωστώφ, Φυσικού, ο οποίος έβαλε τα πράγματα στη θέση τους:

http://www.truthtarget.gr/books/66-do-not-throw.html

ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΠΕΤΩ ΤΗ ΒΙΒΛΟ

Εντυπωσιακός πρόλογος:

Ἡ σειρά πού ἐγκαινιάζεται μέ τό βιβλίο αὐτό εἶναι μιά καυτή πατάτα. Γιά νά μήν κάψουν, λοιπόν, τά χέρια τους οἱ ἀναγνῶστες πρέπει, προτοῦ νά συνεχίσουν στίς ἑπόμενες ἀράδες, νά σκεφθοῦν ἕνα οὐσιῶδες πρᾶγμα: Διακινδυνεύουν τή Βίβλο τους! Ἄν εἶναι φιλοεξελικτικοί καί καλοπροαίρετοι τοιοῦτοι ὑπάρχει περίπτωσι νά ἀνανήψουν πρός τήν ἀλήθεια τῆς Γραφῆς. Ἄν εἶναι κακοπροαίρετοι, θά πετάξουν τή Βίβλο τους καί θά κρατήσουν τήν «ἐπιστήμη». Μέ γειά τους μέ χαρά τους. Τελειώνοντας τή σειρά μας δέν θά μποροῦν νά τά κρατήσουν καί τά δύο. Ὅσοι, λοιπόν, εἶναι φιλοεξελικτικοί καί μέ χαλαρότατη ἀγάπη πρός τή Γραφή, ἄς μήν προχωρήσουν στήν ἀνάγνωσι. Περιττός κόπος καί δαπάνη. «Οὐ γάρ εἰσί ἐκ τῶν προβάτων» τοῦ Κυρίου (Ἰω 10, 26). «Οὔ με πείσῃς κἄν μέ πείσῃς»!

Νίκος έγραψε:Ξέρεις πότε αποτέθηκαν τα στρώματα του λιγνίτη που εκμεταλλευόμαστε σήμερα; Πριν από 2,5 εκατ. χρόνια περίπου.

Κάτι τέτοια τα λέει η «επιστήμη», η οποία δεν ξέρει να χρονολογεί.
Εάν νομίζεις ότι η «επιστήμη» ξέρει να χρονολογεί, εμφάνισε σε παρακαλώ τη χρονολογική θέση της σχετικά με την ηλικία του σύμπαντος.

Και για να μη ξεχνιόμαστε:

Epifanios έγραψε:http://www.orthodoxos.com.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=23&t=1372&start=50#p36937

Λοιπόν φίλε Νικόλαε, για να αμφισβητηθεί το πάνω αποδεικτικό συμπέρασμα της επιστήμης, ένας τρόπος υπάρχει. Εσύ και όλοι οι ομοϊδεάτες σου, αποταθείτε σε όσους αναγνωρισμένης φήμης «επιστήμονες» θέλετε, και πείτε τους ότι προκαλούνται να πάρουν μέρος στο διάλογο, και να απαντήσουν αποδεικτικά, σχετικά με την εξιχνίαση των θεμάτων που απαρτίζουν την κοσμογονική πρόταση. Δηλαδή να απαντήσουν ακριβώς και με σαφήνεια στο κάτωθι ερωτηματολόγιο:

1) Έχει αποδεδειγμένη θέση η «επιστήμη», για το πώς δημιουργήθηκε το σύμπαν;

2) Έχει αποδεδειγμένη θέση η «επιστήμη», για το πώς δημιουργήθηκε η ζωή;

3) Έχει αποδεδειγμένη θέση η «επιστήμη», για το πριν πόσο χρόνο δημιουργήθηκε το σύμπαν;

4) Έχει αποδεδειγμένη θέση η «επιστήμη», για το πριν πόσο χρόνο δημιουργήθηκε η ζωή;

Το λογικό είναι, ότι οι αναγνωρισμένης φήμης «επιστήμονες» που θα επιστρατεύσετε, στο αντίκρισμα και μόνο του ερωτηματολογίου να τρομοκρατηθούν, και να αφανισθούν, λόγω της παντελούς αγνωσίας τους. Και για να κάνουμε καλές εξηγήσεις. Αν συμβεί αυτό, ή δεν δοθούν ακριβείς και σαφείς απαντήσεις στο ερωτηματολόγιο, θα ισχύει το ακόλουθο αποδεικτικό συμπέρασμα της επιστήμης:

Τι έγινε Νικόλαε, δεν είδα συμπληρωμένο τον πίνακα του ερωτηματολογίου! Καλά εσύ και όλοι οι ομοϊδεάτες σου, δεν κατορθώσατε να επιστρατεύσετε ούτε δύο αναγνωρισμένης φήμης «επιστήμονες» να συμπληρώσουν τον πίνακα; Εμ στα έλεγα, ότι αυτοί, λογικά, στο αντίκρισμα και μόνο του ερωτηματολογίου να τρομοκρατηθούν, και να αφανισθούν, λόγω της παντελούς αγνωσίας τους. Αλλά κάναμε καλές εξηγήσεις. Αν συμβεί αυτό, ή δεν δοθούν ακριβείς και σαφείς απαντήσεις στο ερωτηματολόγιο, θα ισχύει το ακόλουθο αποδεικτικό συμπέρασμα της επιστήμης:

1. Για το πώς δημιουργήθηκε το σύμπαν: Γεν. 1,1 Ἐν ἀρχῇ ἐποίησεν ὁ Θεὸς τὸν οὐρανὸν καὶ τὴν γῆν.

2. Για το πώς δημιουργήθηκε η ζωή: Γεν. 1,20 Καὶ εἶπεν ὁ Θεός• ἐξαγαγέτω τὰ ὕδατα ἑρπετὰ ψυχῶν ζωσῶν καὶ πετεινὰ πετόμενα ἐπὶ τῆς γῆς κατὰ τὸ στερέωμα τοῦ οὐρανοῦ. καὶ ἐγένετο οὕτως. Γεν. 1,24 Καὶ εἶπεν ὁ Θεός• ἐξαγαγέτω ἡ γῆ ψυχὴν ζῶσαν κατὰ γένος, τετράποδα καὶ ἑρπετὰ καὶ θηρία τῆς γῆς κατὰ γένος. καὶ ἐγένετο οὕτως. Γεν. 1,27 καὶ ἐποίησεν ὁ Θεὸς τὸν ἄνθρωπον, κατ᾿ εἰκόνα Θεοῦ ἐποίησεν αὐτόν, ἄρσεν καὶ θῆλυ ἐποίησεν αὐτούς.

3. Για το πριν πόσο χρόνο δημιουργήθηκε το σύμπαν: Το σύμπαν δημιουργήθηκε πριν 7.525 χρόνια.

4. Για το πριν πόσο χρόνο δημιουργήθηκε η ζωή: Η ζωή δημιουργήθηκε πριν 7.525 χρόνια.



Άβαταρ μέλους
Achilleas
Δημοσιεύσεις: 2082
Εγγραφή: Παρ Ιούλ 27, 2012 7:09 pm

Re: Ορθοδοξία και Επιστήμη

Δημοσίευσηαπό Achilleas » Πέμ Μαρ 30, 2017 11:42 pm

Στην επιστήμη της κοσμολογίας, η πιο διαδεδομένη θεωρία για τη δημιουργία του σύμπαντος είναι η «Μεγάλη Έκρηξη» ή αλλιώς Big Bang, σύμφωνα με την οποία, το σύμπαν δημιουργήθηκε (δεν μιλάμε εδώ για το ποιος το δημιούργησε και το γιατί αλλά το πότε δημιουργήθηκε) από μια υπερβολικά πυκνή και θερμή κατάσταση πριν από περίπου 13,8 δισεκατομμύρια χρόνια. Πέφτεις έξω 13.799.992.475 χρόνια αδελφέ Επιφάνιε!
Και ένα από τα πολλά σχετικά με το θέμα link:

http://www.protothema.gr/environment/ar ... u-subados/

Πριν 7.525 χρόνια όπως λες, δηλαδή το 5.508 π.Χ., ήδη στο Δισπηλιό της Καστοριάς το 5.500 π.Χ. όπως το υπολογίζουν οι αρχαιολόγοι, έχουμε λιμνιαίο οικισμό. Επομένως οι Έλληνες είχαν οργανώσει την ζωή τους και είχαν ήδη αναπτύξει πολιτισμό τη συγκεκριμένη χρονολογία. Είναι δυνατόν πριν οκτώ χρόνια να είχε δημιουργηθεί το Σύμπαν?


Μακάριοι οι πραείς, ότι αυτοί κληρονομήσουσι την γην.

Άβαταρ μέλους
Νίκος
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 6863
Εγγραφή: Παρ Ιούλ 27, 2012 11:05 am
Τοποθεσία: Κοζάνη

Re: Ορθοδοξία και Επιστήμη

Δημοσίευσηαπό Νίκος » Παρ Μαρ 31, 2017 8:43 am

Επιφάνιε, γιατί δε λες ότι η πηγή σου είναι ο π. Ιωάννης Κωστώφ;

Τέλος πάντων. Επειδή η συμπεριφορά σου προς τους συνομιλητές σου είναι εριστική και προσβλητική, σε αφήνω να το ξανασκεφτείς μέχρι το Πάσχα. Τα ξαναλέμε μετά.


Ο Θεός, ιλάσθητί μοι τώ αμαρτωλώ και ελέησόν με.

Epifanios
Δημοσιεύσεις: 31
Εγγραφή: Πέμ Φεβ 16, 2017 3:06 pm

Re: Ορθοδοξία και Επιστήμη

Δημοσίευσηαπό Epifanios » Παρ Απρ 21, 2017 3:53 pm

Χριστός Ανέστη!

Νίκος έγραψε:Επειδή η συμπεριφορά σου προς τους συνομιλητές σου είναι εριστική και προσβλητική

Αγαπητέ Νικόλαε, παράθεσε σε παρακαλώ τα τμήματα εκείνα στα οποία η συμπεριφορά μου προς τους συνομιλητές μου είναι εριστική και προσβλητική.



Epifanios
Δημοσιεύσεις: 31
Εγγραφή: Πέμ Φεβ 16, 2017 3:06 pm

Re: Ορθοδοξία και Επιστήμη

Δημοσίευσηαπό Epifanios » Παρ Απρ 21, 2017 4:05 pm

Achilleas έγραψε:Στην επιστήμη της κοσμολογίας, η πιο διαδεδομένη θεωρία για τη δημιουργία του σύμπαντος είναι η «Μεγάλη Έκρηξη» ή αλλιώς Big Bang, σύμφωνα με την οποία, το σύμπαν δημιουργήθηκε

Να σε διορθώσω αγαπητέ Achilleas. Στην «επιστήμη» της κοσμολογίας θέλεις να πεις.

Αν η αστεία θεωρία του Big Bang, είναι η πιο διαδεδομένη, σκέψου πόσο γελοίες είναι οι άλλες οι μη διαδεδομένες, της «επιστήμης» θεωρίες!

Αλλά ας δούμε πως σχολιάζει τη θεωρία του Big Bang, ο Ευτύχιος Μπιτσάκης, ο οποίος:
Είναι διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Paris VIII και διδάκτωρ Επικρατείας της Γαλλίας στη φιλοσοφία των επιστημών. Εργάστηκε ερευνητικά στο Πυρηνικό Κέντρο Saclay και στο εργαστήριο πυρηνικής φυσικής του College de France. Δίδαξε μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Paris ΧΙ και φιλοσοφία των επιστημών στο Πανεπιστήμιο Paris VIII.


Ας κοιτάξουμε λοιπόν εδώ http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=64620

Ποιες είναι όμως οι βασικές παραδοχές του Big Bang; Πριν από την έκρηξη. δεν υπήρχε ούτε ο χώρος ούτε ο χρόνος. Η ύλη του Σύμπαντος περιοριζόταν σε μια σημειακή ιδιομορφία, δηλαδή μια κατάσταση μηδενικού όγκου και άπειρης θερμοκρασίας. Αν πάρουμε στα σοβαρά αυτά τα αξιώματα, τότε το Σύμπαν γεννήθηκε στο ποτέ και στο πουθενά και έκτοτε διαστέλλεται. Σας θυμίζω ότι και κατά τον Ιερό Αυγουστίνο, ο Θεός δημιούργησε το Σύμπαν "ουχί εν χώρω και χρόνω, αλλά μετά του χώρου και του χρόνου". Τα δύο πρώτα αξιώματα στερούνται νοήματος.»


Ξέρεις φίλε Achilleas, ποια είναι τα δύο πρώτα αξιώματα που στερούνται νοήματος; Είναι αυτά που υιοθετούν οι βασικές παραδοχές του Big Bang, ήτοι: Πριν από την έκρηξη δεν υπήρχε ούτε ο χώρος ούτε ο χρόνος. Αξιοσημείωτο είναι το πώς διακωμωδεί ο καθηγητής Ευτύχιος Μπιτσάκης αυτά τα δύο αξιώματα:

“Αν πάρουμε στα σοβαρά αυτά τα αξιώματα, τότε το Σύμπαν γεννήθηκε στο ποτέ και στο πουθενά”


Δηλαδή, οι ίδιες οι περιγραφές (!!!!!!!!!!!!!!!!!) της θεωρίας, απορρίπτουν το Big Bang!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Μετά τη διακωμώδηση του Big Bang, ήλθε και πιο ουσιαστικά η απόρριψή του:

http://www.iefimerida.gr/news/194591/te ... i-big-bang

…Νέα θεωρία απορρίπτει το Big Bang…

Σύμφωνα με τη θεωρία του Big Bang… Όλη η ύλη που υπάρχει σήμερα ήταν κάποτε συμπιεσμένη σε ένα απείρως πυκνό, απείρως μικρό, πολύ ζεστό σημείο ως μοναδικότητα. Αυτό στη συνέχεια εξερράγη και προκάλεσε το πρώιμο σύμπαν…..
«Ωστόσο αυτό δεν είναι απολύτως αληθές. Οι νόμoι της Φυσικής καταρρέουν για να επιτευχθεί αυτή η μοναδικότητα» εξηγεί ο Ρόμπερτ Μπράντερμπέργκερ, θεωρητικός φυσικός από το Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ, προσθέτωντας ότι «δεν μπορούμε να πούμε ότι το σύμπαν ξεκίνησε με έκρηξη»


Ελπίζω να συνειδητοποίησες αγαπητέ Achilleas, ότι η της «επιστήμης» θεωρία του Big Bang έχει καταρριφθεί, όπως και οι υπόλοιπες θεωρίες της που αφορούν την διερεύνηση των θεμάτων της κοσμογονίας. Γιατί; Διότι είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο viewtopic.php?f=23&t=1372&start=40#p36935
ότι «επιστήμη» και γνώση, δεν πάνε ποτέ μαζί, με συνέπεια εσαεί, η μία θεωρία της να απορρίπτει την άλλη.

Achilleas έγραψε:13,8 δισεκατομμύρια χρόνια.


Ώστε πατρονάρεσαι κανονικότατα αγαπητέ Achilleas,
από το παράγωγο του «πανεπιστήμιου» viewtopic.php?f=23&t=1372&start=100#p37455
= την «επιστήμη».
Έλα όμως που η «επιστήμη», σχετικά με την ηλικία του σύμπαντος, δεν έχει μόνο αυτή τη χρονολογική θέση που αναφέρεις = 13,8 δισεκατομμύρια χρόνια, αλλά έχει και άλλες χρονολογικές θέσεις.

Ας τις παρακολουθήσουμε:

http://www.iefimerida.gr/news/194591/te ... i-big-bang

…το σύμπαν έχει άπειρη ηλικία…


Συνεχίζουμε:

http://www.sciencenews.gr/index.php/%CE ... E%BF%CF%82

Σε προηγούμενες εκτιμήσεις, η ηλικία του Σύμπαντος υπολογιζόταν… Το 1997… στα 15 δισεκατομμύρια χρόνια.
Αυτή η εκτίμηση περιπλέχθηκε τα τελευταία χρόνια όταν οι αστρονόμοι… υπολόγισαν την ηλικία του Σύμπαντος, περίπου στα 13 με 14 δισεκατομμύρια χρόνια


Δηλαδή σε ένα μικρό χρονικό διάστημα, η χρονολόγηση του 1997 = 15 δισεκατομμύρια χρόνια, υπέστη έκπτωση στη μεγαλύτερη τιμή της 2 δισεκατομμύρια χρόνια!!!!!!!!!!!!!
Αλλά άξιο παρατηρήσεως είναι, ότι τα νούμερα όσο περνάει ο καιρός, αντί να αυξάνουν, παίρνουν την κατηφόρα.

Σύμφωνα με τα παραπάνω δεδομένα μετά την παρέλευση 96 ετών, τα 13 δισεκατομμύρια χρόνια, μπορεί να μειωθούν στο 1 δισεκατομμύριο χρόνια, και έπεται η συνεχής καθοδική πορεία

Αλλά ας κοιτάξουμε και εδώ http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=64620

Με τιμή 45 (Sandage), το Σύμπαν έχει ηλικία 18 δισεκατομμύρια έτη. Με τιμή 85 (de Vaucouleurs), έχει ηλικία μόλις 8 δισεκατομμύρια έτη.


Καθώς η «επιστήμη», για το ίδιο θέμα, έχει διαφορετικές χρονολογήσεις με άπειρη διαφορά, σημαίνει ότι όχι μόνο δεν έχει χρονολογική θέση, για το πριν πόσο χρόνο δημιουργήθηκε το σύμπαν, αλλά ΓΕΝΙΚΑ ότι δεν ξέρει να χρονολογεί.

Τώρα θα αντιλήφθηκες φίλε Achilleas, ότι η «επιστήμη», η οποία διακατέχεται από παντελή αγνωσία, δεν μπορεί να κλονίσει την επιστημονικά τεκμηριωμένη viewtopic.php?f=23&t=1372&start=50#p36937
χρονολογική θέση της Ορθόδοξης Εκκλησίας, σχετικά με την ηλικία του σύμπαντος, η οποία είναι 7.525 χρόνια.

Achilleas έγραψε:Πριν 7.525 χρόνια όπως λες, δηλαδή το 5.508 π.Χ.

Αυτή τη χρονολογική θέση που αναφέρεις αγαπητέ Achilleas
δεν την εκφράζω εγώ, αλλά η Επίσημη Ορθόδοξη Εκκλησία. Ιδού:

ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ ΤΟ ΜΕΓΑ (σελίδα 251)
http://books.google.gr/books?id=xdkGAAA ... F%CE%B4%CF%

Η ακατάληπτος αύτη και ανερμήνευτος γέννησις του Χριστού εγένετο, κατά την χρονολογίαν της Ανατολικής Εκκλησίας, τω 5508, από κτίσεως κόσμου…

Λοιπόν, φίλε Achilleas, πρόσεξε! Διότι καθώς δεν δέχεσαι την επιστημονικά τεκμηριωμένη χρονολογική θέση της Επίσημης Ορθόδοξης Εκκλησίας, αυτό σημαίνει ότι αποστασιοποιείσαι από την Επίσημη Ορθόδοξη Εκκλησία, με συνέπεια να εκθέτεις τον εαυτόν σου σε επικίνδυνους ατραπούς.



Epifanios
Δημοσιεύσεις: 31
Εγγραφή: Πέμ Φεβ 16, 2017 3:06 pm

Re: Ορθοδοξία και Επιστήμη

Δημοσίευσηαπό Epifanios » Παρ Απρ 21, 2017 4:12 pm

ΦΩΤΗΣ έγραψε:θεωρία του Μπίγκ Μπάνγκ. Διότι ακόμη και αν σε κάποιους πιστούς δεν αρέσει ως θεωρία, ταιριάζει όμως απόλυτα με τη χριστιανική αφήγηση της δημιουργίας.

Σε καμία περίπτωση αγαπητέ Φώτη, δεν ταιριάζει η θεωρία του Μπίγκ Μπάνγκ, με την Χριστιανική αφήγηση της δημιουργίας, διότι η Χριστιανική αφήγηση της δημιουργίας δεν υπονοεί καμία έκρηξη.

Και για να το καταλάβεις καλύτερα αυτό, θα σου φέρω ένα παράδειγμα: Όταν πολλαπλασίασε τα 5 ψωμιά ο Θεάνθρωπος Χριστός, έγινε έκρηξη; Είναι σίγουρο ότι δεν έγινε έκρηξη, διότι αν γινόταν, το λιγότερο που θα συνέβαινε θα ήταν η εξαφάνιση των πεινασμένων ανθρώπων από το φόβο τους.
Λοιπόν όπως δεν χρειάστηκε να γίνει έκρηξη στη πάνω περίπτωση, έτσι δεν χρειάστηκε να γίνει έκρηξη για τη δημιουργία του σύμπαντος.

Και μη ξεχνάς ότι η θεωρία του Μπίγκ Μπάνγκ, όπως και οι άλλες θεωρίες, οι σχετικές με τα υπόλοιπα θέματα που απαρτίζουν την κοσμογονική πρόταση, έχουν επινοηθεί από τα αποκεκομμένα από την επιστήμη, «πανεπιστήμιο» viewtopic.php?f=23&t=1372&start=100#p37455
και το παράγωγό του = την «επιστήμη». Η οποία στην προσπάθειά της να εξιχνιάσει τα θέματα της κοσμογονίας (= πως και πριν πόσο χρόνο δημιουργήθηκε το σύμπαν και η ζωή) στα οποία κατά τη δημιουργία τους απουσιάζει παντελώς η άμεση παρατήρηση = μη παρατηρούμενα, καταφεύγει στη χρήση των αντιεπιστημονικών πειραμάτων, με συνέπεια, μόνο και μόνο γι’ αυτόν το λόγο, απριόρι να απορρίπτονται ΟΛΕΣ οι θεωρίες της, σχετικά με τα θέματα της κοσμογονίας.
Κοντολογίς, το «πανεπιστήμιο» και όλα τα παράγωγά του (= «επιστήμη», «επιστήμονες», «παγκόσμια επιστημονικά συνέδρια», «επιστημονικά περιοδικά παγκοσμίου κύρους» και οποιαδήποτε «πανεπιστημιακή δημοσίευση») ποντάρουν σε αυτό που ίσχυε μέχρι χθες:
Επειδή θεωρούσαν οι άνθρωποι ότι το «πανεπιστήμιο», και όλα τα παράγωγά του, ανήκαν στην επιστήμη, και ό,τι και να έλεγαν, π.χ. στα ντοκιμαντέρ περί εκατομμυρίων ετών, το αποδέχονταν, με το εξής σκεπτικό: “Αφού η επιστήμη έστειλε ανθρώπους στη σελήνη, αφού η επιστήμη έχει σημειώσει τεράστιες επιτυχίες στον τομέα της ιατρικής, και πολλές άλλες επιτυχίες σε διάφορους άλλους τομείς, άρα; Άρα για να μιλάει η επιστήμη περί εκατομμυρίων ετών, σημαίνει ότι ξέρει.”

Τώρα όμως, αυτό που ίσχυε μέχρι χθες, έπαψε να ισχύει, διότι:

Οι άνθρωποι πλέον έχουν ξυπνήσει, και έχουν καταλάβει ότι το «πανεπιστήμιο», και όλα τα παράγωγά του, δεν έχουν καμία σχέση με την επιστήμη. Τους έχουν βγάλει την επιστημονική μάσκα, πίσω από την οποία κρύβονταν, και με την οποία τους κορόιδευε.
Τώρα στους ανθρώπους έχει παγιωθεί το εξής σκεπτικό: “Τις τάδε θεωρίες σχετικά με την εξιχνίαση των θεμάτων της κοσμογονίας (= για το πώς και πριν πόσο χρόνο δημιουργήθηκε το σύμπαν και η ζωή), τις εξέφρασαν τα αποκεκομμένα από την επιστήμη, «πανεπιστήμιο» και όλα τα παράγωγα του; Άρα είναι αμπελοσοφίες.”

Ας επιστρέψουμε τώρα στην επιστήμη:

Η επιστήμη στο θέμα της κοσμογονίας
έχει απαντήσει αποδεικτικά: viewtopic.php?f=23&t=1372&start=50#p36937
απορρίπτοντας όλες τις «επιστημονικές» θεωρίες/αμπελοσοφίες όπως: του big-bang, του πρώτου μορίου, της εξέλιξης, και της χρονολόγησης δισεκατομμυρίων ετών.



Άβαταρ μέλους
Νίκος
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 6863
Εγγραφή: Παρ Ιούλ 27, 2012 11:05 am
Τοποθεσία: Κοζάνη

Re: Ορθοδοξία και Επιστήμη

Δημοσίευσηαπό Νίκος » Παρ Απρ 21, 2017 9:34 pm

Επιφάνιε, επειδή είσαι πολύ μονότονος και η σύντομη απουσία δεν έδειξε να σε βοήθησε να καταλάβεις, για πιο λόγο αναγκάστηκα να σε κρατήσω μακριά από το φόρουμ, είμαι υποχρεωμένος να κάνω την απομάκρυνσή σου οριστική. Αντίο αδελφέ κι ελπίζω κάποια στιγμή να καταλάβεις, ότι αυτός δεν είναι ο σωστός τρόπος διεξαγωγής μιας θεολογικής συζήτησης.


Ο Θεός, ιλάσθητί μοι τώ αμαρτωλώ και ελέησόν με.

Νέος
Δημοσιεύσεις: 13
Εγγραφή: Τρί Σεπ 19, 2017 6:50 pm

Re: Ορθοδοξία και Επιστήμη

Δημοσίευσηαπό Νέος » Σάβ Σεπ 30, 2017 10:40 pm

Από την εμπειρία μου ζώντας σε μία άθεη/άθρησκη χώρα ο λόγος που οι άθεοι/αγνωστικιστές δεν δέχονται την διδασκαλία της Βίβλου είναι ότι είναι δύσπιστοι ως προς κάποιες διδασκαλίες της όπως η δημιουργία του Αδάμ ενώ κάποιοι επιστήμονες λένε ότι ο άνθρωπος εμφανίστηκε πριν 1-2 εκατομύρια χρόνια,όπως ο κατακλυσμός του Νώε,η θεωρία της εξέλιξης κτλ.Το βλέπουν δηλαδή σαν μυθολογία.Και στο Σουηδικο σχολειο ο χριστιανισμος και η Βίβλος διδασκονται με τροπο που περισσοτερο θυμιζει μυθολογια(με παρομοιο τροπο διδασκεται και η Σκανδιναβικη μυθολογια) παρα την θρησκεια που καποτε κυριαρχουσε βαθια στην Σουηδια και που καταλοιπα της(οπως ο σταυρος στη Σουηδικη σημαια) συναντωνται ακομη και σημερα παρολο που το Σουηδικο εθνος δεν ειναι πλεον χριστιανικο.Για να πω την αλήθεια κάποιες στιγμές μου γεννιόταν κι εμένα ερωτήματα πάνω σε αυτά αλλά δεν τα μοιράστηκα με κανένα μιας και σαν Χριστιανός οφείλω να δεχτώ ότι λέει η πίστη μου ακόμα κι αν βρίσκω κάπως παράξενα κάποια πράγματα σαν αυτά.




Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 4 και 0 επισκέπτες