Συντονιστές: Νίκος, Anastasios68, johnge
Konstantinos έγραψε:Κατά την γνώμη μου είναι αίρεση και μάλιστα η μεγαλύτερη Αφού Αίρεση είναι η θρησκευτική διδασκαλία που παρεκκλίνει από τη γνήσια και αυθεντική χριστιανική πίστη και επομένως είναι πλανεμένη, αντορθόδοξη και αντιχριστιανική.Δεν μπορούμε να λέμε αιρετικούς τους "γοχ" και τους καθολικούς κανονική εκκλησία... ούτως ή άλλως με τους γοχ δεν έχουμε καμία διαφορά ούτε στην πίστη ούτε στην δοξολογία προς τον ίδιο θεό...κατά τη γνώμη μου πάντα!
Αναστάσιος έγραψε:Καταρχάς να πω πως οι Καθολικoί τις Ελλάδας αποτελείτε θρησκευτική και όχι εθνική μειονότητα όπως οι ίδιοι αναφέρετε. Κατά δεύτερον, κατά την γνώμη μου, όπως λέει και ο Κωνσταντίνος, σε πολλές περιπτώσεις έχετε "παραβεί" τις γραφές. Είναι έτσι ή δεν είναι; Λένε πουθενά οι γραφές ότι οι κληρικοί σας ΠΡΕΠΕΙ να είναι άγαμοι; Εγώ έψαξα και βρήκα ότι και η Καινή Διαθήκη αλλά και η Ιερά Εκκλησιαστική Παράδοση αναφέρουν ότι οι κληρικοί έχουν το ελεύθερο να επιλέξουν ανάμεσα σε Γάμο ή αγαμία. Παρακάτω παραθέτω και την πηγή που βρήκα τις πληροφορίες αυτές και άλλες πολλές :
https://sites.google.com/site/orthodoxy ... katholikon
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 1 και 0 επισκέπτες