ΟΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ

της Αγίας Γραφής και των Πατέρων

Συντονιστές: Anastasios68, Νίκος, johnge

Άβαταρ μέλους
Achilleas
Δημοσιεύσεις: 2088
Εγγραφή: Παρ Ιούλ 27, 2012 7:09 pm

Πως ο άνθρωπος καταντάει υπηρέτης του Αντίχριστου

Δημοσίευσηαπό Achilleas » Παρ Μαρ 07, 2014 9:29 pm

Πως ο άνθρωπος καταντάει υπηρέτης του Αντίχριστου

Εικόνα

Κεφάλαιο Α'
Τι λέει η Άγια Γραφή

Σημείον εκ του Ουρανού
Έργα διαβόλου και έργα Θεού
Να πλανήση, ει δυνατόν, και εκλεκτούς
Απάτη και κατεργαριά
Το λάθος των Φαρισαίων
Τα θαύματα του Χριστού
Μυστική σημασία
Αφετηρία πίστης
Γιατί ο κόσμος δεν πιστεύει;
Πως ο άνθρωπος καταντάει υπηρέτης του Αντίχριστου
Η αποστασία προστάδιο της ελεύσεως του Αντιχρίστου
Σημεία της αιώνιας σωτηρίας
Τα θαύματα άλλοτε και σήμερα
Δεν μας χρειάζονται πια
Ο λόγος του Θεού

Όπως λάμπει ο ήλιος στον ουρανό, έτσι λάμπει και ο χριστιανισμός. Όποιος κλείνει τα μάτια του γιατί έτσι το θέλει, να έχη το θάρρος να το λέη, ότι δεν ξέρει τίποτε για τον Χριστό, επειδή έτσι το θέλει! και όχι επειδή δεν υπάρχει τάχα φως. Η αιτία, που οι άνθρωποι απορρίπτουν τον Θεάνθρωπο, είναι μέσα τους. Κατά τον ίδιο τρόπο και η αιτία, που τους κάνει και δέχονται τον αντίχριστο, είναι και αυτή μέσα τους. «Εγώ ήλθον εν τω ονόματι του Πατρός μου, είπε ο Κύριος στους Ιουδαίους• μα σεις δεν με δεχθήκατε. Αν κάποιος άλλος έλθη στο δικό του όνομα, αυτόν θα τον δεχθήτε»[54]!

Εδώ ο Χριστός μας το λέει ξεκάθαρα, ότι αυτοί και αρνήθηκαν τον Χριστό και εδέχθηκαν τον αντίχριστο, παρ’ ότι συνήθως για τον αντίχριστο μιλάμε σαν για κάποιος που πρόκειται να έλθη. Γιατί όποιος λόγω δομής της σκέψης του αρνείται τον Χριστό, αυτός, ακριβώς λόγω της δομής της σκέψης του, είναι έτοιμος να δεχθή και θα δεχθή τον αντίχριστο. Γι’ αυτό, και τους κατέταξε σ’ εκείνους που εδέχθηκαν τον αντίχριστο, παρ’ ότι αυτοί εξεμέτρησαν το ζην πολλούς αιώνες, πριν έλθη ο αντίχριστος. Γιατί έκαναν το πιο μεγάλο έργο του αντιχρίστου: έγιναν θεοκτόνοι. Όταν θα έλθη ο ίδιος ο αντίχριστος δεν θα έχη να κάμη τόσο μεγάλο κακούργημα, το πνεύμα τους βρισκόταν σε τόσο εχθρική σχέση προς τον Χριστό, ώστε να έχη αυτόματα απόλυτη συγγένεια με τον αντίχριστο, παρ’ ότι από αυτόν τους χώριζε ένα τόσο τεράστιο χρονικό διάστημα, που μέχρι τώρα έχει φθάσει στις περίπου δυο χιλιάδες χρόνια.

Κάθε πνεύμα, λέγει ο Ιωάννης ο Θεολόγος, που δεν ομολογεί ότι ο Ιησούς Χριστός έγινε άνθρωπος, δεν είναι από τον Θεό. Είναι του αντιχρίστου. Γι’ αυτόν το έχετε ακούσει. Και το ξέρετε. Ότι έρχεται. Και νυν εν τω κόσμω εστί[55]. Σήμερα στον κόσμο ευρίσκεται πνευματικά. Όσοι κυβερνούνται από το πνεύμα του αντιχρίστου, αυτοί πνευματικά τον εδέχθηκαν. Και ήλθαν μαζί του σε σχέση και επικοινωνία. Του υποτάχθηκαν. Πνευματικά τον προσκύνησαν. Τον έκαμαν Θεό τους. Και γι’ αυτό «πέμψει αυτοίς ο Θεός», δηλαδή θα επιτρέψη ο Θεός να τους έλθη ενέργεια πλάνης, δηλαδή να γίνουν ανίκανοι να αντισταθούν στην ψεύτικη διδασκαλία του αντίχριστου. Και έτσι θα πιστεύουν τα ψέματα. Και γι’ αυτό όλοι εκείνοι που δεν πίστευσαν στην αλήθεια, αλλά αντίθετα έδειχναν χαρά όταν άκουγαν τα ψέματα, θα κατακριθούν από τον Θεό[56]. Ο Θεός είναι δίκαιος σε ό,τι κι αν επιτρέπει. Αυτό που επιτρέπει ο Θεός, πρέπει να είναι για το πνεύμα του ανθρώπου μια ικανοποίηση• και ταυτόχρονα μια φανέρωση, μια κρίση.

Βιβλιογραφία

[54] Ιωάν. 5, 43.
[55] Α’ Ιωάν. 4, 3.
[56] Β’ Θεσσαλ. 2, 11-12.


Πηγή: http://www.orthodoxfathers.com/


Μακάριοι οι πραείς, ότι αυτοί κληρονομήσουσι την γην.

Άβαταρ μέλους
Achilleas
Δημοσιεύσεις: 2088
Εγγραφή: Παρ Ιούλ 27, 2012 7:09 pm

Re: ΟΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ

Δημοσίευσηαπό Achilleas » Σάβ Ιούλ 26, 2014 9:51 pm

Ο Αντίχριστος έρχεται

Εικόνα

Πλησιάζομε σιγά-σιγά στην περίοδο εκείνη, που θα αρχίσουν να γίνωνται πολλά και καταπληκτικά θαύματα• ικανά να σύρουν στην απώλεια τους ταλαίπωρους εκείνους, που θα έχουν σαρκικό φρόνημα και θα γοητευθούν και πλανηθούν από τα θαύματα αυτά. Ο Αντίχριστος έρχεται. Πως, και με τι θα τον αντιμετωπίσωμε;

α . με την ζώσα πίστη.

Η ζώσα πίστη στο Χριστό, γεννιέται μέσα μας, όταν αναζωωθή η ψυχή μας από το λόγο του Θεού. Η ζώσα πίστη τρόπον τινά βλέπει τον Χριστό[105].

Μόνο όταν έχωμε ζώσα πίστη, θα μπορέσωμε να καταλάβωμε κάτι από τα θεία δόγματα της χριστιανικής πίστης• διαφορετικά θα είναι για μας βιβλίο εσφραγισμένο, μυστήριο εντελώς ακατανόητο.

Όταν έχωμε ζώσα πίστη, τα θεία δόγματα, παρ’ ότι θα μένουν και πάλι απρόσιτα, θα μας γίνωνται σαφή• θα τα καταλαβαίνωμε κάπως. Δεν θα καλύπτωνται πια κάτω από εκείνο το αδιαπέραστο και βαρύ καταπέτασμα, που προκαλεί η νεκρή πίστη. Η ζώσα πίστη είναι μια λογική, μια πνευματική λογική[106]. Δεν χρειάζεται πια σημεία, γιατί έχει από όλες τις πλευρές χορτάσει με τα θαύματα του Χριστού. Και ιδίως έχει χορτάσει με τον λόγο Του, που είναι πιο μεγάλος από όλα Του τα θαύματα και στέφανος των θαυμάτων Του. Η επιθυμία να ιδούμε θαύματα είναι γνώρισμα της απιστίας. Τα σημεία εδόθησαν λόγω της απιστίας, για να την μεταβάλλουν σε πίστη. Γι’ αυτό ας προσκολληθούμε στο λόγο του Χριστού με όλη μας την ψυχή. Ας ενωθούμε με Αυτόν σε ένα πνεύμα. Και τότε τα σημεία του αντιχρίστου δεν θα μπορέσουν ποτέ να τραβήξουν την προσοχή μας.

Με καταφρόνηση και παγερή αδιαφορία πρέπει να αποστρέφωμε από αυτά το βλέμμα μας όπως θα εκάναμε για τη πιο αναίσχυντη αισχρή πράξη• για την πιο αποστατική ενέργεια εχθρού του Θεού• για την πιο μυσαρή βλασφημία• για την πιο απάνθρωπη θανάτωση.

Ας ενθυμούμεθα την εξής ιδιαίτερης σημασίας παρατήρηση από την πείρα των ασκητών: Οι εμφανίσεις των δαιμόνων έχουν μια τέτοια ιδιότητα, που ακόμη και την πιο ελάχιστη προσοχή να τους δώσης ζημιά θα έχης. Γιατί ακόμη και την πιο ελάχιστη προσοχή, αν την αφήσης σε ένα τέτοιο θέμα ελεύθερη, χωρίς να συγκρατής, θα σου προκαλέση τις πιο ολέθριες εντυπώσεις και θα σε εμβάλη στον πιο δύσκολο πειρασμό.

β. Με την ταπεινοφροσύνη

Η ταπεινοφροσύνη είναι αδιάσπαστα ενωμένη με την πνευματική λογική. Ο άγιος Ισαάκ ο Σύρος λέγει: Μόνο εκείνος που έχει ταπείνωση μπορεί να ονομασθή λογικός. Όποιος δεν έχει ταπείνωση, ποτέ δεν θα γίνη λογικός»[107]. Η ζωντανή πίστη δείχνει στα μάτια της ψυχής τον Θεό. Όποιος βλέπει έτσι το Θεό, όποιος έτσι αισθανθή το Θεό, βλέπει τη μηδαμινότητά του. Γεμίζει ανέκφραστη ευλάβεια προς το Θεό, τα έργα τους, τις εντολές του. Και έτσι το κάθε του δίδαγμα θα γίνεται με ταπεινοφροσύνη.

Ο ταπεινόφρων δεν θα τολμήση ποτέ, ούτε καν αν ερωτοτροπήση με κάτι, που θα είναι απλά έξω από το θέλημα του Θεού• και – πολύ περισσότερο – με κάτι, που θα το έχη με κάποιο τρόπο καταδικάσει ο λόγος του Θεού. Για αυτό, τα σημεία του αντιχρίστου θα μείνουν ξένα στον ταπεινό. Δεν θα τα δέχεται με κανένα τρόπο. Δεν θα έχη καμμιά σχέση με αυτά.

γ. Με την προσευχή

Όταν μελετάμε την μηδαμινότητα μας και την ασθένειά μας• όταν στρέφουμε τον νου μας στο Θεό, στην μεγαλωσύνη Του, στην παντοδυναμία Του, στην απέραντη αγαθότητά Του• έρχεται στην ψυχή ο πόθος να στραφή με προσευχή σ’ Αυτόν. Τότε όλη η ελπίδα της ψυχής συγκεντρώνεται στον Θεό. Και για αυτό τίποτε δεν είναι ικανό να την κάμη να αφαιρεθή την ώρα της προσευχής. Γιατί προσεύχεται συνενώνοντας όλες της τις δυνάμεις. Αναζητεί τον θεό με όλη της τη δύναμη. Εκμεταλλεύεται για την προσευχή όλες τις δυνατότητές της. Και αγωνίζεται για να προσεύχεται αδιαλείπτως.

Όταν θα αρχίση η μεγάλη θλίψη, την εποχή του αντιχρίστου, όλοι οι αληθινά πιστοί, θα ζητούν από τον Κύριο βοήθεια, ενίσχυση, θεία χάρη, ενδυνάμωση, να τους κρατή από το χέρι[108]. Οι δυνάμεις του ανθρώπου, όσο πιστοί και αν είναι στο Θεό, είναι ανεπαρκείς να αντισταθούν στην δύναμη των ενωμένων εκπεσόντων αγγέλων και ανθρώπων, που θα μετέρχωνται τα πάντα με μια άκαμπτη σκληρότητα, γιατί θα προαισθάνωνται ότι έχει φθάσει πια το τέλος τους[109]. Μα η θεία χάρη θα επισκιάση τους εκλεκτούς του Θεού. Και θα κάμη να μείνουν ανενέργητες και χωρίς αποτέλεσμα όλες οι άσφαιρες απειλές του αντιχρίστου. Και καταφρονεμένα τα θαύματά του. Τότε ο Θεός θα δώση στους δούλους του δύναμη να διακηρύττουν με γενναίο φρόνημα, ότι ο Ιησούς είναι ο Σωτήρας του κόσμου. Και να αποκηρύττουν τον ψευδομεσσία που θα έλθη για να φέρη την απώλεια.

Θα τους οδηγή στο ικρίωμα, στον θάνατο. Μα αυτοί θα αισθάνωνται, σαν να βρίσκωνται σε βασιλικούς θρόνους, και σε γαμήλιο γεύμα, γιατί η αίσθηση της αγάπης του Θεού είναι πιο γλυκειά από την αίσθηση της ζωής[110]. Γιατί τα παθήματα για το Χριστό και ο βίαιος θάνατος για Αυτόν είναι η αρχή της αιώνιας χαράς του Παραδείσου[111]. Αυτό φαίνεται καθαρά στους μάρτυρες των πρώτων αιώνων. Στην αρχή ενόμιζαν, πως στα μαρτύρια θα έδειχναν την δική τους διάθεση. Μα όταν άρχιζαν τα μαρτύρια, κατεπέμπετο σ’ αυτούς η άνωθεν βοήθεια. Και τα έκανε ποθητά: και το μαρτύριο• και τον θάνατο για το Χριστό.

Βιβλιογραφία

[105] Εβρ. 11, 27.
[106] Ισαάκ Σύρου, Λόγος ΚΗ’.
[107] Ισαάκ Σύρου, Λόγος ΟΘ’.
[108] Εφραίμ Σύρου, Λόγος 106.
[109] Αποκ. 12, 12.
[110] Ισαάκ Σύρου, Λόγος ΛΗ’.
[111] Λόγια και σκέψεις του αγίου Μάρτυρος Ιακώβου του Πέρσου (Νοέμβριος 26).

Πηγή: http://orthodoxfathers.com


Μακάριοι οι πραείς, ότι αυτοί κληρονομήσουσι την γην.

Άβαταρ μέλους
ΣΤΑΜΑΤΗΣ
Δημοσιεύσεις: 37
Εγγραφή: Δευτ Ιούλ 30, 2012 3:42 pm

Re: ΟΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ

Δημοσίευσηαπό ΣΤΑΜΑΤΗΣ » Σάβ Αύγ 16, 2014 5:47 pm

Σύγχρονοι αντίχριστοι ή μια απροκάλυπτη όψη του Αντιχρίστου; Ιστορίες μαρτυρίων από τα αρχαία συναξάρια αγίων με σάρκα και οστά:

Εικόνα
http://news247.gr/eidiseis/kosmos/frikh ... 76031.html

http://news.in.gr/world/article/?aid=1231340946

http://www.eleftheriaonline.gr/ellada-k ... ia-zontanaΆβαταρ μέλους
Νίκος
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 6599
Εγγραφή: Παρ Ιούλ 27, 2012 11:05 am
Τοποθεσία: Κοζάνη

Re: ΟΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ

Δημοσίευσηαπό Νίκος » Κυρ Αύγ 17, 2014 3:33 pm

Οι πραγματικοί αντίχριστοι δεν είναι τόσο κραυγαλέοι. Υπονομεύουν την Εκκλησία από μέσα κι απ' έξω κάθε μέρα, ασταμάτητα. Μερικοί απ' αυτούς βρίσκονται και στην ελληνική πολιτική σκηνή. Όμως η Εκκλησία δεν θα χαθεί. Δεν θ' αφήσει ο Χριστός. Όταν αρχίσουν να κινδυνεύουν και οι εκλεκτοί, τότε θα έρθει το τέλος (Ματθ. κδ' 22)


Ο Θεός, ιλάσθητί μοι τώ αμαρτωλώ και ελέησόν με.

Άβαταρ μέλους
ΕΛΙΣΑΒΕΤ
Δημοσιεύσεις: 382
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 15, 2013 2:34 pm
Τοποθεσία: Έλλη, Εύοσμος Θεσ/νίκης

Re: ΟΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ

Δημοσίευσηαπό ΕΛΙΣΑΒΕΤ » Κυρ Αύγ 17, 2014 5:16 pm

Νίκος έγραψε: Όμως η Εκκλησία δεν θα χαθεί. Δεν θ' αφήσει ο Χριστός.

Έτσι είναι! Μεγαλύτερη δύναμη από το Χριστό δεν υπάρχει! Δεν θα αφήσει να χαθούν ούτε η Εκκλησία ούτε τα παιδιά Του!


Δρόμος για τη γνώση είναι η απάθεια και η ταπείνωση. Χωρίς αυτά κανείς δε θα δει τον Κύριο. (Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής)

Άβαταρ μέλους
Θεόδωρος22
Δημοσιεύσεις: 316
Εγγραφή: Κυρ Οκτ 30, 2016 3:37 pm

Re: ΟΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ

Δημοσίευσηαπό Θεόδωρος22 » Παρ Σεπ 22, 2017 11:47 pm

Ζούμε σε εποχή αντιχρίστου;Η σημερινή Ευρώπη

Βρήκα αυτό το άρθρο του μητροπολίτη Αμβροσιου για τη σημερινή εποχή: http://aktines.blogspot.gr/2016/01/blog-post_17.html?m=1 .Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι ζούμε σε εποχή Αντιχρίστου.Μπορεί αυτό να είναι αλήθεια;Αν δούμε τη σημερινή Ευρώπη καταλαβαίνουμε ότι μόνο χριστιανική δεν είναι.Μάλλον μετά-χριστιανικη θα έλεγα.Η ανηθικότητα έχει κυριεύσει την πάλαι ποτέ χριστιανική ήπειρο. Που μπορεί να οφείλεται αυτό; Πότε ξεκίνησε η παρακμή της χριστιανικής πίστης ιστορικά; Ζούμε σε εποχή αντιχρίστου; Ποια η γνώμη σας;Άβαταρ μέλους
Anastasios68
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 3661
Εγγραφή: Πέμ Ιούλ 26, 2012 10:31 am
Τοποθεσία: Πεύκη
Επικοινωνία:

Re: ΟΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ

Δημοσίευσηαπό Anastasios68 » Σάβ Σεπ 23, 2017 12:38 am

Αν σκεφτώ την εποχή του Β' Παγκοσμίου Πολέμου όπου κυριαρχούσε ο φόβος, ο τρόμος, η ανηθικότητα, η βαρβαρότητα και ένα σωρό άλλα δεινά, τότε νομίζω ότι πολλοί που ζούσαν εκείνη την εποχή θα έλεγαν το ίδιο ακριβώς.
Εγώ πιστεύω ότι δεν πρέπει να κάνουμε βιαστικές διαπιστώσεις.


«ὃς δ' ἂν εἲπῃ τῷ ἀδελφῷ αὐτοῦ, ῥακά, ἒνοχος ἒσται τῷ συνεδρίῳ»
Κατά Ματθαῖον, Κεφ. 5, 22

Άβαταρ μέλους
Αποστολος0
Δημοσιεύσεις: 133
Εγγραφή: Τρί Σεπ 19, 2017 7:00 pm

Re: ΟΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ

Δημοσίευσηαπό Αποστολος0 » Σάβ Σεπ 23, 2017 10:05 am

Θα αναφέρω προσωπική άποψη. Δε ξέρω αν έχουμε μπει σε εποχή αντιχρίστου όπως λέει ο μητροπολίτης Αμβρόσιος όμως όσον αφορά την Ευρώπη έχουμε ήδη μπεί σε πορεία αποχριστιανοποιησης.Επισκέπτομαι συχνά την Βρετανία όπου ζουν οι θείοι και τα ξαδέρφια μου.Το 80% των γηγενών Αγγλων λευκών (δε μιλώ για μετανάστες απο αλλες χωρες που ειναι αριθμητικα πολλοι στην χωρα αλλά για τους Αγγλους γηγενείς) είναι άθεοι η αγνωστικιστές. Η κρατική θρησκεία ο χριστιανισμός δηλαδή έχει έναν ρόλο ακόμη και σώζεται βασικά από τη βασιλική οικογένεια η οποία αναγκαστικά πρέπει να πρεσβεύει την χριστιανική θρησκεία (για τον διάδοχο του θρόνου τον γιο της Ελισάβετ λέγεται ότι είναι κρυπτοορθοδοξος λόγω στενών σχέσεων με το Αγιο Ορος όπου πάει επίσκεψη συχνά μάλιστα είχε χρηματοδοτήσει και την επισκευή μοναστηριών από πυρκαγιά).Ομως αυτό δεν αλλάζει ότι το 80% των γηγενών Αγγλων είναι άθεοι/αγνωστικιστές. Δεν πάνε σχεδόν ποτέ στην εκκλησία.Η Ορθόδοξη εκκλησία της χώρας στηρίζεται κυρίως στους Ρουμάνους, στους Ελληνες,στους Ρώσους μετανάστες(αν και υπάρχουν και κάποιοι Βρετανοί που έγιναν Ορθόδοξοι) και η Καθολική στηρίζεται βασικά στους Πολωνους,στους Αφρικανούς, στους Ασιάτες μετανάστες.Γι αυτο το λογο πολύ δυσκολο ειναι να βρεις αδεια Ορθοδοξη η καθολικη εκκλησια.Υπάρχουν κι άλλες εκκλησίες όπως οι μονοφυσίτες(Κόπτες,Αρμένιοι, Συροιακωβιτες,Ινδοί μονοφυσίτες Μακναρα,Αιθίοπες κτλ) όπου οι μονοφυσιτικές εκκλησίες είναι κι αυτές γεμάτες μιας και τα μέλη τους προέρχονται από χώρες της Ανατολής όπου αρκετοί ήταν διωκόμενοι χριστιανοί. Ως αποτέλεσμα έχουν πολύ ισχυρή πίστη και αλληλεγγύη μεταξύ τους.Φυσικά υπάρχουν και οι μουσουλμάνοι μετανάστες και κάποιοι Βρετανοί που ασπάστηκαν το Ισλάμ. Τέλος υπάρχει ανάπτυξη και των Ευαγγελιστών, Πεντηκοστιανών,Ιεχωβάδων και άλλων αιρετικών μορφών του χριστιανισμού που εκμαιταλευομενες το ψυχικό κενό κερδίζουν οπαδούς μέσω προσυλητισμου όπως και το Ισλάμ. Αλλά οι γηγενείς Αγγλοι είναι όπως είπα πια εκτός εκκλησίας και θρησκείας πλην ελάχιστων εξαιρέσεων. Ο κόσμος δε μιλά για την θρησκεία αν μιλάς γι αυτήν σε θεωρούν ας πούμε οπισθοδρομικο.Ως αποτέλεσμα οι θρησκευόμενες κοινότητες (Ευαγγελιστές, Πεντηκοστιανοί, Ιεχωβάδες,Μουσουλμάνοι, Ορθόδοξοι, Καθολικοί) κάνουν παρέα με ομοπίστους τους για να αποφύγουν περιθωριοποίηση και σαρκασμό και ζούνε σε εντελώς διαφορετική κοινότητα ή και σε γκέτο μεταναστών. Οι μουσουλμάνοι ειδικά ριζοσπαστικοποιουνται τελευταία μη δεχόμενοι την ηθική παρακμή της χώρας τους.Η ηθική παρακμή της Βρετανίας και της δυτικής Ευρώπης φαίνεται εδώ: https://www.pentapostagma.gr/2016/12/η- ... ημένη.html .Άβαταρ μέλους
Αποστολος0
Δημοσιεύσεις: 133
Εγγραφή: Τρί Σεπ 19, 2017 7:00 pm

Re: ΟΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ

Δημοσίευσηαπό Αποστολος0 » Σάβ Σεπ 23, 2017 11:44 am

Να προσθέσω εδώ ότι η δυτική Ευρώπη έχει πέσει σε βαθύτατη κρίση πίστεως με ιερείς να δηλώνουν άθεοι http://www.tanea.gr/news/world/article/4648187/?iid=2 ακόμα και τον Αρχιεπίσκοπο της Αγγλικανικής εκκλησίας να αμφιβάλει για την ύπαρξη του Θεού http://www.protothema.gr/world/article/ ... ekklisias/ .ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΦΤΗΝΑ ΑΣΤΕΙΑ.Όπως καταλαβαίνει κανείς η σημερινή Ευρώπη είναι μια μετα-χριστιανική ήπειρος.Ο Χριστιανισμός κυριαρχούσε για πάνω από 1000 χρόνια στην Ευρώπη αλλά αυτή είναι η κατάσταση του σήμερα.Ο Χριστιανισμός αποδυναμώθηκε στην Ευρώπη με τον Διαφωτισμό και την Γαλλική επανάσταση κτλ(δυστυχώς αυτά έβλαψαν τον Ευρωπαικό χριστιανισμό και οι εκκλησίες έχασαν την επιρροή και την δύναμη τους στην Ευρώπη).όμως αυτό αφορά την Ευρώπη.Στην Αφρική και την Ασία ο χριστιανισμός είναι πολύ ισχυρός και οι χριστιανοί εκεί είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία πιστοί με αληθινή σχέση με την εκκλησία.Όταν ηταν να πάω προπερσι στο Ευρωκοινοβούλιο είχαμε η κάθε ομάδα να κάνουμε μια εργαασία με θέμα ένα στοιχείο του Ευρωπαικού πολιτισμού.Εμάς μας έτυχε να κάνουμε εργασία για τη ''χριστιανική ταυτότητα της Ευρώπης''.όπως καταλαβαίνεται τα βρήκαμε σκούρα :? Ο Χριστιανισμός δυστυχώς στην Ευρώπη έχει μεγάλη ιστορία(μέχρι το 1054 μ.Χ όλες οι εκκλησίες της Ευρώπης ανήκαν στην Ορθόδοξη εκκλησία) και οι ευρωπαϊκοί λαοί υιοθέτησαν/ασπάτηκαν με θέρμη τπν χριστιανισμό.Σήμερα όπμως εξαφανίστηκε από παντού σε όλους σεδόν τους τομείς στην Ευρώπη.Την ίδια στιγμή 10000 βιβλιαράκια για το Ισλάμ μοιράζονται στην Ελλάδα δωρεάν σε ενδιαφερόμενους(προσυλητισμός) και άλλα τόσα αναμένεται να μοιρστούν από Ιεχωβάδες,Ευαγγελιστές και Πεντηκοστιανούς όπου ο καθένας θα προσυλητίζει Ορθόδοξους στο δόγμα του.Άβαταρ μέλους
Θεόδωρος22
Δημοσιεύσεις: 316
Εγγραφή: Κυρ Οκτ 30, 2016 3:37 pm

Re: ΟΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ

Δημοσίευσηαπό Θεόδωρος22 » Κυρ Σεπ 24, 2017 9:50 pm

Εγώ δυστυχώς βρήκε μόνο αυτό όπου λέει για την αιμοραγία πιστών της εκκλησίας της Σουηδίας: https://www.ekklisiaonline.gr/ekklisiaonline/aimorragia-piston-stous-protestantes-tis-souidias-me-tin-gynaika-epikefalis-ti-kanei-i-orthodoksi-mitropoli/. Δυστυχώς η Ορθόδοξη εκκλησία της χώρας δε το εκμαιταλευεται για μα τους οδηγήσει στην Ορθοδοξία. Το εκμαιταλευονται όμως άλλοι όπως οι μουσουλμάνοι οι Πεντηκοστιανοί, οι Ευαγγελιστές,οι Ιεχωβάδες και άλλες αιρέσεις. Κατά τη γνώμη μου η Ορθόδοξη εκκλησία σε χώρες της δυτικής Ευρώπης πρέπει να εκμαιταλευτει αυτό το πνευματικό κενό της εκκοσμίκευσης και της αθειας για να οδηγήσει τους δυτικοευρωπαικους στην Ορθοδοξία. Το κενό αυτό το εκμαιταλευονται επαρκώς μόνο οι Μουσουλμάνοι, οι Ιεχωβάδες, οι Πεντηκοστιανοί,οι Ευαγγελιστές και λοιπές αιρέσεις.
Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 2 και 0 επισκέπτες

cron