Αγαπητά μέλη και επισκέπτες, καλώς ήρθατε στο ανανεωμένο μας φόρουμ!
Με πολλή χαρά περιμένουμε τις νέες σας δημοσιεύσεις!

Επιχειρήματα προς τους άθεους

Η σχέση της Ορθοδοξίας με τις άλλες θρησκείες.

Συντονιστές: Νίκος, Anastasios68, johnge

Άβαταρ μέλους
Αναστάσιος
Διαχειριστής
7

Re: Επιχειρήματα προς τους άθεους

Δημοσίευση από Αναστάσιος »

Συμφωνώ με τον κύριο Πέτρο!
«Εγώ ειμί το φως του κόσμου ο ακολουθών εμοί ου μη περιπατήση εν τη σκοτία αλλ΄ έξει το φως της ζωής...»
Άβαταρ μέλους
Θεόδωρος22
8

Δημοσίευση από Θεόδωρος22 »

Αναστάσιος έγραψε:Μάλιστα. Άλλος ένας άθεος που βασίζεται στις γραφές τροποποιώντας τες πολλές φορές. Φαντάζομαι θα είχε το κλασικό ειρωνικό - αλαζονικό ύφος λες και είναι έτοιμος να σε κατασπαράξει διαφωνώντας ταυτόχρονα σε ό,τι κι αν λες. Θα σου πρότεινα να συμβουλευτείς τον πνευματικό σου όπως άλλωστε μού πρότειναν κι εμένα εδώ. Κι εγώ που έχω μιλήσει με άθεους συνομηλίκους μου και κάνα χρόνο μεγαλύτερους στα ίδια βασίζονταν και στο κακό που υπάρχει στον κόσμο. Τελικά όπως κατάλαβα κι εγώ απ' εδώ (στις πρώτες συζητήσεις του παρόντος θέματος) είναι : Μακρυά κι αλάργα απ' αυτούς που νιώθεις ότι δεν μπορείς να φέρεις εις πέρας τέτοιες συζητήσεις.

Υ. Γ. Αυτός ο κομμουνιστικών αντιλήψεων άθεος είναι νέος σε ηλικία;
Εχετε συναντήσει πολλούς άθεους ρε παιδιά; Δεν ήξερα ότι έχουμε τόσους κομμουνιστές/αριστερούς στην Ελλάδα!Στην Θράκη εδώ που είμαι τώρα η κοινωνία αποτελείται από μουσουλμάνους και χριστιανούς. Δεν άκουσα ποτέ την λέξη άθεος. Δεν είδα ποτέ άθεο. Εδώ οι άνθρωποι είναι χριστιανοί και μουσουλμάνοι.
Άβαταρ μέλους
Αναστάσιος
Διαχειριστής
7

Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί. Δεν ξέρω βέβαια τα ποσοστά αθεΐας στην Ελλάδα αλλά τόσος κόσμος που βλέπω (ακόμα και στο σχολείο) δεν μου κάνουν για θρησκευόμενοι. Για την περίπτωση της Θράκης, ωστόσο, δεν ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι ότι η αθεΐα στην Ελλάδα αυξάνεται συνεχώς.
«Εγώ ειμί το φως του κόσμου ο ακολουθών εμοί ου μη περιπατήση εν τη σκοτία αλλ΄ έξει το φως της ζωής...»
Άβαταρ μέλους
Achilleas
12
Έχει ευχαριστήσει: 2 φορές
Έλαβε ευχαριστία: 10 φορές

Δημοσίευση από Achilleas »

Στον απλό κόσμο δεν θα βρεις πολλούς άθεους. Άθεους θα βρείς στο λεγόμενο πνευματικό κόσμο, στους καλλιτέχνες και σε κάποιους επιστήμονες, που επειδή διάβασαν δύο βιβλία παραπάνω νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα, ή ακόμα και για να ξεχωρίζουν, το "παίζουν" άθεοι. Όμως, ο Χριστός είναι εκεί και περιμένει. Ποτέ δεν ξέρεις ότι και γι' αυτούς τους ανθρώπους, κάποιο γεγονός, κάτι τέλος πάντων μπορεί να τους συμβεί και να επιστρέψουν στην αληθινή πίστη.
Μακάριοι οι πραείς, ότι αυτοί κληρονομήσουσι την γην.
Άβαταρ μέλους
Αναστάσιος
Διαχειριστής
7

Θα συμφωνήσω με εσάς κύριε Αχιλλέα. Άλλωστε, απόδειξη του ότι ο καθένας μπορεί να βρει την πίστη του στον Κύριό μας Ιησού Χριστό είναι ο ίδιος ο Σαούλ (Απόστολος Παύλος) που από Φανατικός διώκτης του Κυρίου μας, τελικά μεταστράφηκε και Τον κήρυξε στα πέρατα της γης.
Άβαταρ μέλους
Θεόδωρος22
8

Achilleas έγραψε:Στον απλό κόσμο δεν θα βρεις πολλούς άθεους. Άθεους θα βρείς στο λεγόμενο πνευματικό κόσμο, στους καλλιτέχνες και σε κάποιους επιστήμονες, που επειδή διάβασαν δύο βιβλία παραπάνω νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα, ή ακόμα και για να ξεχωρίζουν, το "παίζουν" άθεοι. Όμως, ο Χριστός είναι εκεί και περιμένει. Ποτέ δεν ξέρεις ότι και γι' αυτούς τους ανθρώπους, κάποιο γεγονός, κάτι τέλος πάντων μπορεί να τους συμβεί και να επιστρέψουν στην αληθινή πίστη.
Αυτό αφορά την Ελλάδα;
Άβαταρ μέλους
Θεόδωρος22
8

Στις πρώην κομμουνιστικές χώρες το ποσοστό των άθεων μειώνεται πολύ και γρήγορα όσο περνάει ο καιρός πάντως.
Άβαταρ μέλους
Achilleas
12
Έχει ευχαριστήσει: 2 φορές
Έλαβε ευχαριστία: 10 φορές

Δημοσίευση από Achilleas »

Θεόδωρος22 έγραψε:
Achilleas έγραψε:Στον απλό κόσμο δεν θα βρεις πολλούς άθεους. Άθεους θα βρείς στο λεγόμενο πνευματικό κόσμο, στους καλλιτέχνες και σε κάποιους επιστήμονες, που επειδή διάβασαν δύο βιβλία παραπάνω νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα, ή ακόμα και για να ξεχωρίζουν, το "παίζουν" άθεοι. Όμως, ο Χριστός είναι εκεί και περιμένει. Ποτέ δεν ξέρεις ότι και γι' αυτούς τους ανθρώπους, κάποιο γεγονός, κάτι τέλος πάντων μπορεί να τους συμβεί και να επιστρέψουν στην αληθινή πίστη.
Αυτό αφορά την Ελλάδα;
Ναι Θόδωρε. Για την Ελλάδα ισχύει. Για τις άλλες χώρες δεν ξέρω.
Μακάριοι οι πραείς, ότι αυτοί κληρονομήσουσι την γην.
Άβαταρ μέλους
Anastasios68
Διαχειριστής
12
Έχει ευχαριστήσει: 447 φορές
Έλαβε ευχαριστία: 28 φορές
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anastasios68 »

Τα είπες πάρα πολύ σωστά Αχιλλέα μου.
Για τους συνανθώπους μας αυτούς ας προσευχηθούμε και ας πούμε και γι' αυτούς την ευχή Κύριε Ιησού Χριστέ, Υιέ του Θεού, ελέησε τους.
«ὃς δ' ἂν εἲπῃ τῷ ἀδελφῷ αὐτοῦ, ῥακά, ἒνοχος ἒσται τῷ συνεδρίῳ»
Κατά Ματθαῖον, Κεφ. 5, 22
Πέτρος
10
Έλαβε ευχαριστία: 2 φορές

Δημοσίευση από Πέτρος »

Ο Χριστός σήμερα γεννάται και για τους "άθεους"!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Η Ορθοδοξία και οι άλλες θρησκείες - Orthodox Christianity and other religions”