Κοινωνικοπολιτική επικαιρότητα

Αρχονταρίκι - Members Area

Συντονιστές: Anastasios68, Νίκος, johnge

Άβαταρ μέλους
Αναστάσιος
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 5436
Εγγραφή: Παρ Αύγ 04, 2017 1:57 pm
Τοποθεσία: Νέα Μάκρη, Ηλιούπολη (για όσο θα σπουδάζω)

Re: Κοινωνικοπολιτική επικαιρότητα

Δημοσίευσηαπό Αναστάσιος » Πέμ Ιαν 11, 2018 3:21 pm

Η επιστήμη αποφάνθηκε: Ο Νώε είχε κινητό και drone- Η Κιβωτός ήταν πυρηνοκίνητη

ΑΝΘΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΟΥ 11 ΙΑΝ. 2018 07:59
Εικόνα

Μια διαφορετική διάσταση της ιστορίας της Κιβωτού του Νώε, που ποτέ δεν είχαμε φανταστεί, δίνει Τούρκος καθηγητής του πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης

Λεπτομέρειες που κανείς δεν είχε φανταστεί σχετικά με την ιστορία της Κιβωτού του Νώε, αποκάλυψε ένας Τούρκος ακαδημαϊκός, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ δήλωσε ότι ο ο Νώε χρησιμοποίησε κινητό τηλέφωνο για να ενημερώσει τον γιο του να επιβιβαστεί στο πλοίο.

Η ιστορία, η οποία αναφέρεται τόσο στη Βίβλο όσο και στο Κοράνι, υποτίθεται ότι συνέβη πριν από 10.000 χρόνια, ωστόσο σύμφωνα με τον δόκτορα Γιανούζ Ορνέκ, λέκτορα στο πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης, αυτό δεν σημαίνει ότι ο Νώε δεν διέθετε σύγχρονη τεχνολογία.

"Υπήρχαν τεράστια κύματα ύψους 300-400 μέτρων και ο γιος του ήταν πολλά χιλιόμετρα μακριά. Το Κοράνι λέει ότι ο Νώε μίλησε με τον γιο του. Αλλά πώς κατάφεραν να επικοινωνήσουν; Ήταν θαύμα; Θα μπορούσε να είναι. Αλλά πιστεύουμε ότι επικοινώνησε με τον γιο του μέσω κινητού τηλεφώνου", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ορνέκ στο κρατικό τουρκικό κανάλι TRT.

O καθηγητής ισχυρίστηκε, επίσης, ότι η Κιβωτός κατασκευάστηκε από χαλύβδινες πλάκες, αντί για ξύλο και ότι κινούνταν με πυρηνική ενέργεια. "Είμαι επιστήμονας, μιλώ για την επιστήμη", σημείωσε, προσπαθώντας να υποστηρίξει την θεωρία του.

Όταν ήρθε η ώρα να διαπιστωθεί αν τα νερά είχαν υποχωρήσει από τον κατακλυσμό, ο οποίος διήρκεσε 40 μέρες και 40 νύχτες, ο Νώε δεν χρησιμοποίησε ένα περιστέρι, όπως αναφέρεται στη Βίβλο, αλλά ένα drone.

"Γιατί να στείλεις ένα περιστέρι όταν υπάρχουν διαθέσιμη προηγμένη τεχνολογία;", αναρωτήθηκε ο Ορνέκ.

Η ιστορία της Κιβωτού του Νώε έχει αποτελέσει για δεκαετίες αντικείμενο θεωριών συνωμοσίας και εξονυχιστικών ερευνών. Το 2010 μια ομάδα ευαγγελιστών χριστιανών ανακοίνωσε ότι ήταν "99,9% σίγουρη" ότι είχε βρει μέρη της Κιβωτού στο όρος Αραράτ στην Τουρκία.

(Πηγή: Russia Today, φωτό: AP Photo/John Minchillo)

Πηγή : http://m.news247.gr/eidiseis/viral/h-ep ... 7.amp.html


«Εγώ ειμί το φως του κόσμου ο ακολουθών εμοί ου μη περιπατήση εν τη σκοτία αλλ΄ έξει το φως της ζωής...»

Άβαταρ μέλους
ΜΑΝΩΛΗΣ
Δημοσιεύσεις: 5627
Εγγραφή: Δευτ Ιαν 06, 2014 11:38 am

Re: Κοινωνικοπολιτική επικαιρότητα

Δημοσίευσηαπό ΜΑΝΩΛΗΣ » Πέμ Ιαν 11, 2018 8:12 pm

Ακούστε καλά τι λέει ο σύντεκνος – Οι Κρητικοί στο πλευρό των Μακεδόνων – Όλοι μια γροθιά – (Βίντεο)

Εικόνα

Ήρθε πριν από λίγο από την Κρήτη για να γνωρίσει την συντονιστική επιτροπή του συλλαλητηρίου και επιστρέφει αύριο στην Κρήτη να μαζέψει όλα τα παλληκάρια τους βρακοφορους.

Ποιος θα λείπει από την ιστορική ημέρα;




https://www.pentapostagma.gr/2018/01/%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%83%CF%84%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%AC-%CF%84%CE%B9-%CE%BB%CE%AD%CE%B5%CE%B9-%CE%BF-%CF%83%CF%8D%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BA%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%BF%CE%B9-%CE%BA%CF%81.html


Αν θέλεις εύνοια Θεού να ʽχεις και ευλογία
Αφιερώσου ολόκαρδα, κάνʼ το με προθυμία.

Άβαταρ μέλους
Αναστάσιος
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 5436
Εγγραφή: Παρ Αύγ 04, 2017 1:57 pm
Τοποθεσία: Νέα Μάκρη, Ηλιούπολη (για όσο θα σπουδάζω)

Re: Κοινωνικοπολιτική επικαιρότητα

Δημοσίευσηαπό Αναστάσιος » Πέμ Ιαν 11, 2018 9:43 pm

Αυτοί είμαστε οι Έλληνες! (Οι Έλληνες όμως, όχι οι ελληνάρες).


«Εγώ ειμί το φως του κόσμου ο ακολουθών εμοί ου μη περιπατήση εν τη σκοτία αλλ΄ έξει το φως της ζωής...»

Άβαταρ μέλους
Αναστάσιος
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 5436
Εγγραφή: Παρ Αύγ 04, 2017 1:57 pm
Τοποθεσία: Νέα Μάκρη, Ηλιούπολη (για όσο θα σπουδάζω)

Re: Κοινωνικοπολιτική επικαιρότητα

Δημοσίευσηαπό Αναστάσιος » Κυρ Ιαν 14, 2018 11:52 am

Πέθανε χθες σε ηλικία 64 ετών από ανακοπή
Ο Τζίμης Πανούσης και η σχέση του με την Εκκλησία: Είμαι εξομολόγος του κοινού μου

Εικόνα

Αυτό έλεγε ο καλλιτέχνης που σατίρισε την νεοελληνική πραγματικότητα όσο κανείς, είχε μια πολύ ιδιαίτερη σχέση με την θρησκεία, και όχι μόνο λόγω του... παρουσιαστικού του και των ρόλων - Επισκεπτόταν μοναστήρια και συνομιλούσε με μοναχούς - Άγνωστες ιστορίες από την προσωπική του ζωή

Ο Τζίμης Πανούσης και η Εκκλησία, δύο «έννοιες» που θα μπορούσαν να θεωρηθούν και εκ διαμέτρου αντίθετες. Στα σατιρικά έργα του μεγάλου καλλιτέχνη που πέθανε το Σάββατο σε ηλικία 64 ετών από ανακοπή καρδιάς, η εκκλησία και οι εκπρόσωποί της είχαν πάντα «κεντρικό» ρόλο. Ήταν άλλωστε και το ίδιο το παρουσιαστικό του Τζίμη Πανούση που «παρέπεμπε» σε... ιερωμένο - όπως λέει ο ίδιος, δεν ήταν σπάνιο να τον χαιρετούν στο δρόμο ως ιερέα. Το σπινθιροβόλο βλέμμα του όμως, το οποίο μπορεί να μετέδιδε στον συνομιλητή του όλα τα συναισθήματα αλλά μάλλον όχι την πραότητα «έβαζε τα πράγματα στην θέση τους».

Κι όμως, η σχέση του Τζίμη Πανούση με την Εκκλησία δεν περιοριζόταν μόνο «επί σκηνής». Ο καλλιτέχνης τα τελευταία χρόνια επισκεπτόταν συχνά την Άνδρο, όπου διατηρούσε σπίτι και όπως περιγράφει η ιστοσελίδα enandro.gr, ήταν πολλές οι φορές που είχε επισκεφθεί το μοναστήρι της Παναχράντου και είχε συνομιλήσει με τους μοναχούς που ζουν εκεί.

«Τελικά μερικά πράγματα συμβαίνουν γιατί... πρέπει να συμβούν». Αυτό ήταν το τελικό συμπέρασμα του Τζίμη Πανούση στο μεταπασχαλινό γεύμα στην Πανάχραντο, περιγράφει η ιστοσελίδα για το Πάσχα του 2015.

Εικόνα

Εκείνη η συζήτηση του Τζίμη Πανούση με τους μοναχούς Ευδόκιμο, Αέτιο και Φιλάρετο τα είχε όλα. Ενατένιση στα ανθρώπινα, μνήμες του Τζιμη και του Αέτιου από την ελληνική ροκ σκηνή της δεκαετίας του '90 και την έλευση των Iron Maiden στην Ελλάδα (!) και αναμνήσεις από την αντιδικτατορικη δράση της δεκαετίας του '70 με δύο παλιόφιλους του που τώρα κάνουν πολιτική καριέρα.

Οι λεπτομέρειες της συζήτησης κατά την διάρκεια του γεύματος πολλές. Δύσκολο να περιγραφούν. Όπως και οι απότομες στροφές των θεμάτων. Η χαλαρή συζήτηση πήγαινε προς το τέλος όταν έγινε ένα απροσδόκητο συμβάν. Ξαφνικά ανοίγει η πόρτα της μικρής τραπεζαρίας και μπαίνει μια κυρία με τον σύζυγο της. Χαιρετούν την ομήγυρη γελαστοί. Τους αντιχαιρετούν όλοι και η κυρία ασπάζεται το χέρι του Ευδόκιμου, που είναι στην μια κεφαλή του τραπεζιού. Μετά γυρίζει πηγαίνει προς Τζίμη, που είναι στην άλλη κεφαλή. Ο Τζίμης δίνει ευγενικά το χέρι του για χαιρετισμό. Όμως η κυρία σκύβει και ...το φιλάει! Χαμογελάμε όλοι που πέρασε τον γενειοφόρο Τζίμη για παπά και κάποιος της εξηγεί πως είναι ο κ. Πανούσης!

Ο Τζίμης σχολιάζει: «Προσοχή όχι ο υπουργός!» και συνεχίζει ατάραχος: «Δεν πειράζει, κοντεύω να το συνηθίσω! Με τόσους ρόλους παπάδων που έχω παίξει σχεδόν βρίσκω... φυσιολογικο να μου φιλάνε το χέρι! Τώρα ετοιμάζομαι για να παίξω και τον ρόλο ενός μοναχού! Άλλωστε είναι αρκετοί αυτοί που με χαιρετούν στον δρόμο νομίζοντας με παπά! Δεν τους απογοητεύω: Τους αντιχαιρετώ και συνεχίζω! Αν το σκεφτείς η δουλειά που κάνω μοιάζει με του παπά. Μαζεύω από τον κόσμο αυτά που θέλει να πει, αυτά για τα οποία θέλει να ξεσπάσει. Τον "εξομολογώ" δηλαδή. Και μετά του τα ξαναδίνω πίσω για να γελάσει. Βοηθώ να εκτονωθούν. Άρα είμαι εξομολόγος του κοινού μου»!

Εικόνα

«Γελάμε όλοι με την "εξομολόγηση" του Τζίμη. Και ο Ευδόκιμος κλείνει την κουβέντα: "Αμα έχει αγάπη σε ό,τι κάνει ο άνθρωπος αρκεί. Η αγάπη τον βοηθά να το κάνει καλά"», περιγράφει ο δημοσιογράφος του enandro.gr, που είχε την τύχη να είναι παρών σε μια τέτοια συνάντηση.

Ο Τζίμης Πανούσης επισκεπτόταν μοναστήρια ανά την Ελλάδα, στους τόπους που βρισκόταν και είχε την ευκαιρία. Η φωτογραφία είναι από την Ι.Μ. Παναγίας των Καθαρών στην Ιθάκη, το 2011. Μαζί με τον Τζίμη Πανούση, ο ιερέας Θεοδόσιος Δενδρινός
Φωτογραφία από facebook @Γιώργος Δελλαπόρτας
Εικόνα


Φωτογραφίες και πληροφορίες από το enandro.gr
Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα







Εικόνα



Πηγή : http://www.protothema.gr/greece/article ... oinou-mou/

Ο Θεός να τον αναπαύσει!


«Εγώ ειμί το φως του κόσμου ο ακολουθών εμοί ου μη περιπατήση εν τη σκοτία αλλ΄ έξει το φως της ζωής...»

Άβαταρ μέλους
Αναστάσιος
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 5436
Εγγραφή: Παρ Αύγ 04, 2017 1:57 pm
Τοποθεσία: Νέα Μάκρη, Ηλιούπολη (για όσο θα σπουδάζω)

Re: Κοινωνικοπολιτική επικαιρότητα

Δημοσίευσηαπό Αναστάσιος » Δευτ Ιαν 15, 2018 8:56 pm

Κοκαΐνη πίσω από την εικόνα της Παναγίας! Απίστευτη αποκάλυψη από την ΕΛ.ΑΣ. [pics, vid]

Εικόνα

- “Πακέτα” με κοκαΐνη και πολλά χρήματα έκρυβε το ζευγάρι πίσω από την εικόνα της Παναγίας - Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι αστυνομικοί που ερεύνησαν το σπίτι στον Πειραιά - Ολόκληρο εργαστήριο είχαν στήσει οι δυο έμποροι ναρκωτικών μέσα στο σπίτι τους

Οι αστυνομικοί δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν τράβηξαν από τον τοίχο την εικόνα της Παναγίας στο σπίτι του ζευγαριού στον Πειραιά. Αρχικά πίστεψαν ότι ίσως πρόκειται για κάποια κρύπτη όπου φυλάσσουν χρήματα. Εκείνοι όμως βρήκαν το σημείο αυτό για να κρύψουν και την κοκαΐνη.

Οι αστυνομικοί είχαν πληροφορίες για το ζευγάρι. Γνώριζαν ότι εμπλέκονται σε διακίνηση ναρκωτικών και έτσι έκαναν έφοδο στο σπίτι τους.

Πέρασαν χειροπέδες στον 44χρονο και την 33χρονη και στη συνέχεια ερεύνησαν τον χώρο.

Εικόνα

Μετακινώντας την εικόνα της Παναγίας αποκαλύφθηκε ένας χώρος με μια μικρή τετράγωνη πόρτα. Ένας από τους αστυνομικούς την άνοιξε και έβαλε το χέρι του στο εσωτερικό. Εκεί αρχικά αποκαλύφθηκαν “καλούπια” για τη συσκευασία” ναρκωτικών. Στη συνέχεια οι αστυνομικοί βρήκαν δεσμίδες με χρήματα και στο τέλος μια πλαστική σακούλα που περιείχε ένα κιλό κοκαϊνης, αλλά και μικρή ποσότητα ηρωίνης.

Εικόνα

Οι δράστες με καταγωγή από την Αλβανία είχαν στο διαμέρισμα και ουσίες για τη νόθευση των ναρκωτικών, αλλά και ζυγαριές ακριβείας και μια πρέσα.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν στο σπίτι πάνω από 12.000 ευρώ, χρήματα τα οποία προέρχονται από το εμπόριο των ναρκωτικών.





Πηγή : https://www.newsit.gr/egklhma/kokaini-p ... 58440/amp/



Και μη χειρότερα!


«Εγώ ειμί το φως του κόσμου ο ακολουθών εμοί ου μη περιπατήση εν τη σκοτία αλλ΄ έξει το φως της ζωής...»

Άβαταρ μέλους
Μάνος
Δημοσιεύσεις: 3027
Εγγραφή: Σάβ Δεκ 30, 2017 11:29 pm
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης

Re: Κοινωνικοπολιτική επικαιρότητα

Δημοσίευσηαπό Μάνος » Δευτ Ιαν 15, 2018 9:02 pm

Ο Κύριος να ελεεί και εμάς και αυτούς. Τι να πεις.


Ἀπὸ τῶν πολλῶν μου ἁμαρτιῶν, ἀσθενεῖ τὸ σῶμα, ἀσθενεῖ μου καὶ ἡ ψυχή· (Άξιον εστίν)

Άβαταρ μέλους
Αναστάσιος
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 5436
Εγγραφή: Παρ Αύγ 04, 2017 1:57 pm
Τοποθεσία: Νέα Μάκρη, Ηλιούπολη (για όσο θα σπουδάζω)

Re: Κοινωνικοπολιτική επικαιρότητα

Δημοσίευσηαπό Αναστάσιος » Δευτ Ιαν 15, 2018 9:56 pm

Αμήν αδελφέ Μάνο!


«Εγώ ειμί το φως του κόσμου ο ακολουθών εμοί ου μη περιπατήση εν τη σκοτία αλλ΄ έξει το φως της ζωής...»

Άβαταρ μέλους
Αναστάσιος
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 5436
Εγγραφή: Παρ Αύγ 04, 2017 1:57 pm
Τοποθεσία: Νέα Μάκρη, Ηλιούπολη (για όσο θα σπουδάζω)

Re: Κοινωνικοπολιτική επικαιρότητα

Δημοσίευσηαπό Αναστάσιος » Πέμ Ιαν 18, 2018 3:17 pm

Τον έριξαν 15 κουκουλοφόροι με φορτηγό και σχοινιά
Εριξαν τον «Phylax» από το βάθρο του: Τι έγινε τη νύχτα στο Παλαιό Φάληρο



Ηθελαν να φανεί ότι έριξε το άγαλμα ο αέρας, αλλά στην πραγματικότητα στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση

Ανθρώπινο χέρι και όχι οι θυελλώδεις άνεμοι ήταν αυτοί που έριξαν από το βάθρο του τον «έκπτωτο άγγελο» στο Παλαιό Φάληρο.

Η αρχική εντύπωση, λόγω και των ισχυρών ανέμων που επικρατούν στην Αττική ήταν ότι το κόκκινο γλυπτό έπεσε από τους βοριάδες.


Όπως, όμως, μετέδωσε το ΘΕΜΑ 104,6 επικαλούμενο τον δήμαρχο της πόλης, Διονύση Χατζηδάκη, το γλυπτό που έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις έριξαν 15 κουκουλοφόροι με φορτηγό και σχοινιά.
Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη «15 κουκουλοφόροι ήρθαν με ένα φορτηγό άσπρο και δύο άλλα τζιπ. Τράβηξαν το γλυπτό με το φορτηγό και το έριξαν κάτω».



Ο ίδιος κατήγγειλε ότι οι άγνωστοι απείλησαν τον ιδιοκτήτη καντίνας που είναι κοντά στο σημείο λέγοντας του «αν ειδοποιήσεις τη ναστυνομία θα σου σπάσουμε το μαγαζί».

«Ξεφύγαμε από τις γραφικότητες και μιλάμε για παρακράτος» κατέληξε ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Φωτογραφίες από gazzetta.gr


Πηγή : http://www.protothema.gr/greece/article ... 2-sfaires/


«Εγώ ειμί το φως του κόσμου ο ακολουθών εμοί ου μη περιπατήση εν τη σκοτία αλλ΄ έξει το φως της ζωής...»

Άβαταρ μέλους
Μάνος
Δημοσιεύσεις: 3027
Εγγραφή: Σάβ Δεκ 30, 2017 11:29 pm
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης

Re: Κοινωνικοπολιτική επικαιρότητα

Δημοσίευσηαπό Μάνος » Πέμ Ιαν 18, 2018 3:27 pm

Καλά, μάλλον τώρα αυτοί που το ριξαν, κρύφτηκαν πίσω από το χριστιανικό μανδύα, για να κάνουν τα δικά τους. Πάντως, ότι είναι έκπτωτος άγγελος, κατά μία έννοια πέσανε μέσα.


Ἀπὸ τῶν πολλῶν μου ἁμαρτιῶν, ἀσθενεῖ τὸ σῶμα, ἀσθενεῖ μου καὶ ἡ ψυχή· (Άξιον εστίν)

Άβαταρ μέλους
Αναστάσιος
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 5436
Εγγραφή: Παρ Αύγ 04, 2017 1:57 pm
Τοποθεσία: Νέα Μάκρη, Ηλιούπολη (για όσο θα σπουδάζω)

Re: Κοινωνικοπολιτική επικαιρότητα

Δημοσίευσηαπό Αναστάσιος » Πέμ Ιαν 18, 2018 3:29 pm

Εννοείς δηλαδή ότι το έκαναν οι παλαιοημερολογήτες που έκαναν και Αγιασμό γι'αυτό;


«Εγώ ειμί το φως του κόσμου ο ακολουθών εμοί ου μη περιπατήση εν τη σκοτία αλλ΄ έξει το φως της ζωής...»


Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 16 και 0 επισκέπτες