Aρνούμαι νά παραλάβω τήν «Κάρτα του Πολίτη»!

Γενικότερα θέματα που αφορούν την Ορθοδοξία και το Χριστιανισμό.

Συντονιστές: Anastasios68, Νίκος, johnge

Άβαταρ μέλους
ORTHODOXIA
Δημοσιεύσεις: 355
Εγγραφή: Παρ Ιούλ 27, 2012 3:09 pm
Τοποθεσία: Ομάδα Διαχείρισης

Re: Aρνούμαι νά παραλάβω τήν «Κάρτα του Πολίτη»!

Δημοσίευσηαπό ORTHODOXIA » Παρ Αύγ 31, 2012 11:41 pm

Χιλιάδες πιστοί κατά της "Κάρτας του Πολίτη"
Κυριακή, 06 Φεβρουάριος 2011 - Συντάχθηκε απο τον/την Romfea.gr

Εικόνα

Χιλιάδες πιστοί συγκεντρώθηκαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της καθιέρωσης της «Κάρτας του Πολίτη» στην Πλατεία Συντάγματος το μεσημέρι της Κυριακής.

Εκεί κρατώντας Ελληνικές σημαίες και πλακάτ φώναζαν "Ορθόδοξοι Έλληνες Αντισταθείτε", "Όχι στο φακέλωμα", καθώς και άλλα συνθήματα.

Να σημειωθεί, ότι στη συγκέντρωση μίλησαν ο π. Σαράντος Σαράντης, ο Ηγούμενος της Μονής Τρικώρφου, Αρχιμ. Νεκτάριος Μουλατσιώτης και ο Ηγούμενος της (σχισματικής) Μονής Εσφιγμένου Μεθόδιος.

«Ή θα διαλέξουμε μια μίζερη και απολύτως ελεγχόμενη και θνησιγενή επιβίωση σε μια φυλακή – σταύλο , ή θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα να ζούμε ως ελεύθεροι πολίτες σε μία ελεύθερη Ορθόδοξη και δημοκρατική χώρα», αναφέρουν μεταξύ άλλων οι διοργανωτές.

«Ποτέ άλλοτε δεν βρέθηκε κυβέρνηση που να ζητά την συναίνεσή μας σε ένα τέτοιου γιγάντιου μεγέθους ηλεκτρονικό φακέλωμα.

Η λεγόμενη «κάρτα του πολίτη» δηλαδή η «ηλεκτρονική ταυτότητα» αφού περί αυτής πρόκειται, είναι ένα ωφέλιμο και άκρως χρηστικό «εργαλείο» , χωρίς το οποίο δεν μπορεί να εφαρμοστεί η «ηλεκτρονική διακυβέρνηση» την παγκόσμια μορφή της οποίας ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι επιθυμεί να δεί “fast and now”.

Πρέπει να το καταλάβουμε μια και καλή ,ότι οι «διευκολύνσεις» και τα κοινωνικο- οικονομικά «οφέλη», τα οποία κατά τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης θα προκύψουν από την «ηλεκτρονική διακυβέρνηση» και την «κάρτα του πολίτη», δεν είναι παρά τα φτηνά ανταλλάγματα μιας δικτατορίας που θέλει την συναίνεσή μας στην απώλεια της ελευθερίας , του αυτεξούσιου και φυσικά της ψυχής μας.

Υποθήκευσαν κάθε τι που υπάρχει πάνω και κάτω από το έδαφος της πατρίδας μας , μας επιβάλλουν αυταρχικά και ύπουλα τον «νέο πατριωτισμό» ζητώντας να φτύσουμε πάνω στους τάφους των προγόνων μας και στα Άγια λείψανα των Μαρτύρων και Ομολογητών της πίστης μας και υπο το καθεστώς μιας οικονομικής τρομοκρατίας μας ζητούν να πετάξουμε τα Θεόσδοτα δώρα της ελευθερίας και του αυτεξούσιου και από ανθρώπινα πρόσωπα πλασμένα κατ΄εικόνα του Θεού, να γίνουμε τα ταυτοποιημένα «δίποδα» του ηλεκτρονικού τους σταύλου.

Επειδή γεννηθήκαμε ελεύθεροι και ευγνωμονούμε για αυτό τους αγωνιστές και Μάρτυρες προγόνους μας , δεν θα δεχτούμε να ζήσουμε σαν "ραγιάδες" και να πεθάνουμε σαν καταρρακωμένοι προδότες και αποστάτες της Ορθόδοξης πίστης μας.

Στις 27 Μαρτίου η επόμενη συγκέντρωση κατά της «Κάρτας του Πολίτη»
Κυριακή, 06 Φεβρουάριος 2011 Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Στοιβαχτάκη - δημοσιογράφο

Εικόνα

Χιλιάδες λαού ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΡ.Α.Ο.Σ και των "Youtubers" και ύψωσαν τη φωνή διαμαρτυρίας τους κάτω από τον καταγάλανο αττικό ουρανό και ακριβώς έξω από τη Βουλή των Ελλήνων, στην ιστορική πλατεία Συντάγματος, πού με τη στάση τους σήμερα και με όσους αγώνες επακολουθήσουν θα την κάνουν ακόμα πιο ιστορική.

Κλήρος και λαός ενωμένοι δυναμικά, δήλωσαν ότι δεν θα παραλάβουν την κάρτα του πολίτη και ότι δεν θα υποχωρήσουν στο μεθοδευμένο ηλεκτρονικό φακέλωμα, που ζητά να υποδουλώσει τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις συνειδήσεις, ακόμη και την ψυχή του ανθρώπου.

Για άλλη μια φορά, όπως σε όλους τους αγώνες αυτού του λαού για ελευθερία και δικαιώματα, για αληθινή δημοκρατία και προπαντός για ελευθερία στην ορθόδοξη πίστη μας, πρωτοστάτησε το ράσο, έτσι και η σημερινή αυτή συγκέντρωση είχε εμπνευσμένους κληρικούς ομιλητές όπως τον Αρχιμ. π. Σαράντη Σαράντο, που πρωτοστατεί στους αγώνες κατά της κάρτας του πολίτη, αλλά και τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου π. Μεθόδιο,(σ.σ. σχισματικός) που ήταν παρών εκπροσωπώντας τους πιστούς του παλαιού ημερολογίου και στην εμπεριστατωμένη ομιλία του εξέφρασε πλήρως γιατί κανείς δεν πρέπει να παραλάβει την κάρτα του πολίτη.

Στην πλατεία Συντάγματος αλλά και στις καρδιές των συγκεντρωμένων όπως δήλωσαν, έγινε «σεισμός» όταν έλαβε το λόγο ο Γέροντας της Ιεράς Μονής Αγίων Αυγουστίνου και Σεραφείμ Σαρώφ Τρικόρφου Φωκίδος, Αρχιμ. π. Νεκτάριος Μουλατσιώτης που με ζήλο προφήτου Ηλιού και με τον πύρινο λόγο του ξεσήκωσε το πλήθος του λαού, το οποίο ξεσπούσε διαρκώς σε δυνατά χειροκροτήματα και συνθήματα. Μέσα από τη στεντόρια φωνή του δήλωσε εκφράζοντας όλους:

«Ελλάδα-Ορθοδοξία τα δύο αστέρια που δεν θα δύσουν ποτέ!». Προανήγγειλε ακόμη, ότι δεν θα μείνει «λίθος επί λίθου» από το κτίριο της Βουλής, όπως έγινε και με το Ναό του Σολομώντα, εάν συνεχίσει η ελληνική Κυβέρνηση να συμπεριφέρεται κατ᾽ αυτόν τον τρόπο, απέναντι στον πιστό λαό και στην Εκκλησία του.

Κατόπιν το πλήθος με ενθουσιώδη χειροκροτήματα και με σκιρτήματα καρδιάς υποδέχθηκε τον χαιρετισμό του Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως κ. Ιερεμίου Φούντα, καθώς επίσης και τον χαιρετισμό του Μητροπολίτη Αιτωλακαρνανίας κ. Κοσμά από τον απεσταλμένο εκπρόσωπο ιερέα.

Κατόπιν τον λόγο πήρε η εκπρόσωπος των youtube-ερς η οποία μίλησε με λόγο δυναμικό και εμπεριστατωμένο και μετέφερε τόν χαιρετισμό όλων των youtubers που δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν, δηλώνοντας όμως τη συμπαράστασή τους και την διαμαρτυρία τους για την κάρτα του πολίτη.

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης και άλλοι φορείς, όπως ο Πρόεδρος του «Ελκις» κ. Μαρκουλάτος Γεώργιος, ο εκδότης της εφημερίδος «Χριστιανική» κ. Μανώλης Μηλιαράκης, ο εκπρόσωπος του πρώην Υπουργού κ. Στέλιου Παπαθεμελή και άλλοι φορείς που παρευρίσκονταν δυναμικά στη συγκέντρωση και απηύθυναν ολιγόλεπτο χαιρετισμό, δηλώνοντας δυναμικά ότι δεν θα παραλάβουν την κάρτα του πολίτη αλλά θα αγωνιστούν σθεναρά για την ελευθερία του ανθρώπου.

Τις ομιλίες έκλεισε η ομιλία του π. Ιωάννη Φωτόπουλου, που ένωσε κι εκείνος την φωνή του με όλες τις φωνές διαμαρτυρίας ενάντια στην κάρτα του πολίτη και η συγκέντρωση έληξε ειρηνικά με το ψήφισμα που διαβάστηκε και διά βοής ψηφίστηκε και κατά το οποίο, στην ιστορική πλατεία Συντάγματος, δήλωσαν άπαντες, ότι θα είναι παρών σε όσους αγώνες κι αν χρειαστούν, «για του Χριστού την πίστη την αγία και της πατρίδος την ελευθερία».

Μέσα από αυτό, το συγκεντρωθέν πλήθος ζήτησε από την κυβέρνηση όπως διά Νόμου απάλλαξε τους ψευδομάρτυρες του Ιεχωβά από την υποχρεωτική ένοπλη στρατιωτική θητεία, έτσι διά Νόμου να απαλλάξει και τους χριστιανούς αντιρρησίες συνειδήσεως, οι οποίοι δεν επιθυμούν την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και την κάρτα του πολίτη.

Να υπάρξει με λίγα λόγια εναλλακτική λύση, διότι οι χριστιανοί σε παρόμοιες περιπτώσεις οφείλουν υπακοή στο Νόμο του Θεού και ανυπακοή στους Νόμους του Κράτους, έστω και αν αυτό τους οδηγήσει στα δικαστήρια, στις φυλακές και στο μαρτυρικό θάνατο.

Οι συγκεντρωμένοι ανεχώρησαν αφού έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο και το «τη Υπερμάχω» και έδωσαν νέο δυναμικό ραντεβού στις 27 Μαρτίου στο Πεδίο του Αρεως, στις 3 το απόγευμα, με πορεία προς τη Βουλή.

Πηγή: romfea.gr



Άβαταρ μέλους
Νίκος
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 6867
Εγγραφή: Παρ Ιούλ 27, 2012 11:05 am
Τοποθεσία: Κοζάνη

Re: Aρνούμαι νά παραλάβω τήν «Κάρτα του Πολίτη»!

Δημοσίευσηαπό Νίκος » Παρ Αύγ 31, 2012 11:41 pm

Τελικά δεν εκμεταλλεύτηκαν οι διοργανωτές την ευκαιρία να προβάλουν τα άλλα σημαντικά προβλήματα, που δημιουργεί η πολιτική της κυβέρνησης στην ίδια την Εκκλησία. Παρέμειναν προσκολλημένοι στο θέμα της "Κάρτας του Πολίτη". Φοβάμαι ότι η κυβέρνηση πέτυχε αυτό που ήθελε, δηλαδή να λειτουργήσει το θέμα της κάρτας αποπροσανατολιστικά και σαν προπέτασμα καπνού για να καλυφθούν οι καίριες επιθέσεις της στην Εκκλησία.

Με ενόχλησε επίσης η παρουσία των σχισματικών. Προφανώς οι στόχοι τους είναι κοινοί με την Εκκλησία μόνο στο θέμα της κάρτας, ενώ τα υπόλοιπα τους αφήνουν το λιγότερο παγερά αδιάφορους.

Κρίμα, πολύ κρίμα. Χάθηκε ακόμη μια ευκαιρία για ένα ουσιαστικό βήμα αντίστασης κατά των αντίχριστων προθέσεων της κυβέρνησης κι όσων βρίσκονται πίσω απ' αυτή.


Ο Θεός, ιλάσθητί μοι τώ αμαρτωλώ και ελέησόν με.

Zenon
Δημοσιεύσεις: 113
Εγγραφή: Τετ Αύγ 01, 2012 3:07 pm

Re: Aρνούμαι νά παραλάβω τήν «Κάρτα του Πολίτη»!

Δημοσίευσηαπό Zenon » Παρ Αύγ 31, 2012 11:42 pm

Ο «πόλεμος» για την Κάρτα του Πολίτη
Τρίτη, 08 Φεβρουάριος 2011 - της Μαρίας Παπουτσάκη

Εικόνα

Εντείνονται καθημερινά οι πιέσεις προς τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και μέλη της Ιεράς Συνόδου, για το μέτρο της Κάρτας του Πολίτη, που αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή ως το τέλος του έτους. Στη δεύτερη ομαδική τους διαμαρτυρία για την Κάρτα (σσ. η πρώτη είχε γίνει τον Δεκέμβριο), εκκλησιαστικά κινήματα, κληρικοί, μοναχοί και πολίτες συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής, 6 Φεβρουαρίου, στο Σύνταγμα, έξω από το κτίριο της Βουλής, κρατώντας πλακάτ και πανό και φωνάζοντας συνθήματα «Ορθόδοξοι Έλληνες Αντισταθείτε» και «Όχι στο φακέλωμα».

Η δε Συντονιστική Επιτροπή κατά της Κάρτας του Πολίτη, προτίθεται να οργανώσει μία ακόμη «λαοσύναξη», στις 27 Μαρτίου 2011, Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως.

Πολύ μελάνι έχει χυθεί τους τελευταίους μήνες για την Κάρτα του Πολίτη κι έχει σημασία να πάρει κανείς τα γεγονότα από την αρχή.

Μόλις ανακοινώθηκε ότι το νέο μέτρο πρόκειται να εφαρμοσθεί και στα ελληνικά δεδομένα, κυριάρχησαν οι φόβοι φανατικών ότι η Κάρτα θα περιέχει τον αριθμό 666 και το «χάραγμα του Αντίχριστου». Από κοντά, και άλλοι, μέσα από την Εκκλησία, εξέφραζαν φόβους για τα προσωπικά δεδομένα, που, όπως έλεγαν, θα θίγονταν από το περιεχόμενο της Κάρτας.

Η Ιερά Σύνοδος, που από τον περασμένο Οκτώβριο παρέπεμψε το θέμα για μελέτη σε ειδική επιτροπή, ανακοίνωνε τον Νοέμβριο: «Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενημερώθηκε από τον πρόεδρο της Συνοδικής Επιτροπής Δογματικών και Νομοκανονικών Ζητημάτων Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, κ. Προκόπιο, ότι, το απόγευμα της Δευτέρας 15 Νοεμβρίου ε.ε., συμμετείχαν σε κοινή Συνεδρίαση στο Συνοδικό Μέγαρο η Συνοδική Επιτροπή Δογματικών και Νομοκανονικών Ζητημάτων, η Ειδική Συνοδική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Στελέχη της Ελληνικής Κυβερνήσεως και ειδικοί Επιστήμονες και Εμπειρογνώμονες, τόσο από τον χώρο της Νομικής, όσον και της Πληροφορικής, με αντικείμενο τη μελέτη της εκδόσεως της "Κάρτας του Πολίτη". Από τη σύσκεψη προέκυψαν τα κάτωθι συμπεράσματα:

1. Η Κυβέρνηση προχωρεί στην αντικατάσταση της Αστυνομικής Ταυτότητος με την "Κάρτα του Πολίτη", η τεχνολογία της οποίας θα την καθιστά απαραχάρακτη και θα προστατεύονται τα δικαιώματα των πολιτών από τη δράση του κοινού εγκλήματος. Σε αυτή θα περιέχονται μόνο τα στοιχεία ταυτότητος του κατόχου.

2. Αναμένεται από τις αρμόδιες Κρατικές Υπηρεσίες να δοθεί προς δημόσια διαβούλευση στις αρχές του νέου έτους 2011 και επομένως και προς τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο, σχέδιο κειμένου με τις τεχνικές και νομικές προϋποθέσεις για την έκδοση της "Κάρτας".

3. Από την πλευρά των Μελών των Συνοδικών Επιτροπών τονίσθηκε, ότι η Εκκλησία είναι υποχρεωμένη να διαφυλάττει την ελευθερία του προσώπου και να υπερασπίζεται την ακεραιότητα της πίστεως. Γι αυτό: α) Η "Κάρτα του Πολίτη" δεν πρέπει να περιέχει κατ' ουδένα τρόπο εμφανή ή αφανή τον αριθμό 666. β) Επίσης, κατ' ουδένα τρόπο πρέπει με αυτή να παραβιάζονται οι προσωπικές ελευθερίες.

4. Τα στελέχη της Ελληνικής Κυβερνήσεως εδήλωσαν ότι συμφωνούν με τις παρατηρήσεις των Μελών των αρμοδίων Επιτροπών της Εκκλησίας και θα τις λάβουν υπ' όψιν τους. Τούτων δοθέντων η Ιερά Σύνοδος αναμένει το καταρτιζόμενο σχέδιο από τις αρμόδιες Υπηρεσίες για την έκδοση της "Κάρτας" για να τοποθετηθεί υπευθύνως. Γι αυτό συνιστά στον ευαγή Ιερό Κλήρο, στους Μοναχούς και στους πιστούς να αναμένουν την τελική θέση Της».

Λίγες μέρες αργότερα η Ιερά Σύνοδος επανήλθε στο θέμα, αυτή τη φορά χωρίς να κρατά τις ίδιες αποστάσεις. Έκανε λόγο για ασάφεια, αντίφαση και σύγχυση επί του θέματος, συμπληρώνοντας: «Η Εκκλησία σέβεται το ανεπανάληπτο του προσώπου του ανθρώπου και την θεόδοτη ελευθερία του. Το ανθρώπινο πρόσωπο δεν μπορεί να απογυμνωθεί από την αξιοπρέπεια και τα χαρακτηριστικά του». Κατέληγε: «Ούτως εχόντων των πραγμάτων η Εκκλησία δηλώνει την επιφύλαξή της επί του θέματος, το οποίο θα συνεχίσει να παρακολουθεί με ανύστακτο ενδιαφέρον, αναμένοντας το νομοθετικό πλαίσιο για την τελική τοποθέτησή της. Δηλώνει δε ότι, εν τω μεταξύ, θα παρεμβαίνει οσάκις κρίνει τούτο σκόπιμο, σε κάθε στάδιο της διαδικασίας αυτής».

Η Σύνοδος άρχισε αμέσως να υφίσταται τις έντονες πιέσεις άλλων κληρικών, αλλά και πιστών, που ζητούσαν να βγει μπροστά και να απορρίψει, άνευ ετέρου, την Κάρτα, συνιστώντας μάλιστα στους πολίτες να μη την παραλαμβάνουν, ως ύστατο σημείο αντίστασης. Κι όλα αυτά παρά το γεγονός ότι είχαν δοθεί διευκρινίσεις για τη μορφή και το περιεχόμενο της Κάρτας.

Στη Σύνοδο ειπώθηκε ότι η Κάρτα έχει στόχο τη βελτίωση των υπηρεσιών, που παρέχονται από το Κράτος. Θα μοιάζει με τις κάρτες ανάληψης μετρητών με ηλεκτρονικό τσίπ με στοιχεία και πληροφορίες για τον κάτοχό της, τα οποία όμως θα έχουν εξασφαλισμένη προστασία, ώστε να μη θίγονται προσωπικά δεδομένα. Ταυτόχρονα, η χρήση της θα συρρικνώσει τη γραφειοκρατία, αφού θα περιοριστεί πληθώρα προσωπικών εγγράφων και δικαιολογητικών - πιστοποιητικών στις συναλλαγές με το Δημόσιο και ταυτόχρονα το κράτος θα έχει και οικονομική ωφέλεια από τη μείωση του αριθμού δημοσίων υπαλλήλων.

Η σχετική διαβούλευση άρχισε στις 22 Νοεμβρίου, ολοκληρώθηκε στις 12 Δεκεμβρίου.

Η πίεση προς τον αρχιεπίσκοπο και κυρίως τους Συνοδικούς ιεράρχες από τη συντηρητική πτέρυγα της Εκκλησίας έγινε εντονότερη. Ήδη, τον Δεκέμβριο οργανώθηκε η πρώτη «λαοσύναξη» για το «χάραγμα του αντίχριστου» και εικόνες με τους ρασοφόρους να κρατούν σταυρούς κάνουν ξανά το γύρο του κόσμου.

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, παραμονές της λαοσύναξης της 6ης Φεβρουαρίου, εξέφραζε τις επιφυλάξεις του για την Κάρτα του Πολίτη. Σε ανακοίνωσή της, η Αρχιεπισκοπή σημειώνει ότι ο κ. Ιερώνυμος «συμμερίζεται τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς των πιστών, αναμένει ωστόσο την τελική διαμόρφωση του νομοσχεδίου από το υπουργείο Εσωτερικών για την τοποθέτησή του».

Όσοι επέμειναν από την αρχή επιμένουν και τώρα να μην παραλάβουν οι Χριστιανοί την Κάρτα, παραπέμποντας με τις δηλώσεις τους στην «υπόθεση των ταυτοτήτων» επί Χριστοδούλου. Το διαδίκτυο στη διάθεσή τους, βρίθει από πύρινα άρθρα και «μελέτες», ως απόδειξη της «κυριαρχίας του διαβόλου» στον σύγχρονο κόσμο.

Υπάρχουν, ωστόσο, και οι φωνές που αντιδρούν, όχι για το «χάραγμα του διαβόλου», αλλά, κυρίως επειδή, όπως λένε, μαζί με τις θετικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει η εφαρμογή της Κάρτας, θα δημιουργήσει και τις προϋποθέσεις «πλήρους υποταγής στην οικονομική ολιγαρχία που οδηγεί τις πολιτικές επιλογές» και «θα εξυπηρετήσει ακόμη περισσότερο τις βασικές αρχές της παγκοσμιοποίησης».

Πριν από λίγες μέρες διευκρινίστηκε επισήμως για μία ακόμη φορά ότι η Κάρτα που θα χρησιμοποιείται ποικιλοτρόπως, δηλαδή ως κάρτα ασφαλισμένου, ως κάρτα νέου, ως κάρτα μετανάστη κ.λπ. είναι «το κλειδί» για την είσοδο της Ελλάδας στη νέα ψηφιακή εποχή. Ουδεμία περίπτωση, όμως, υπάρχει να θιγούν προσωπικά δεδομένα, αντίθετα αυτά θα τηρούνται αυστηρά.

Επιπλέον, δεν είναι λίγοι εκείνοι που -από πλευράς Εκκλησίας- μιλούν εντελώς απαξιωτικά, τόσο για το σύστημα «καταγραφής» πληροφοριών του πολίτη, όσο και για τους υπευθύνους της κυβέρνησης «που σπεύδουν να εναρμονισθούν με τις παγκόσμιες επιταγές». Υποστηρίζουν μάλιστα ότι τα οφέλη από την Κάρτα είναι ελάχιστα μπροστά στα «ανταλλάγματα», που κατά τη γνώμη τους θα δώσουν οι πολίτες, και συγκεκριμένα μπροστά στη «θυσία της ελευθερίας του προσώπου και της ψυχής τους».

Οι πιέσεις προς τον αρχιεπίσκοπο, αλλά και τους συνοδικούς μητροπολίτες εντείνονται καθημερινά και απομένει πλέον η τελική στάση, τόσο του αρχιεπισκόπου, όσο και της Ιεράς Συνόδου, στην εκ νέου ενασχόλησή της με το θέμα.

πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Άβαταρ μέλους
Νίκος
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 6867
Εγγραφή: Παρ Ιούλ 27, 2012 11:05 am
Τοποθεσία: Κοζάνη

Re: Aρνούμαι νά παραλάβω τήν «Κάρτα του Πολίτη»!

Δημοσίευσηαπό Νίκος » Παρ Αύγ 31, 2012 11:42 pm

Ως συνήθως Ζήνωνα οι δημοσιογράφοι σπεύδουν να καλύψουν την κυβέρνηση στις επιλογές της. Δυστυχώς εδώ φαίνεται προσπάθεια κάλυψης και των επιλογών του Αρχιεπισκόπου και της πλειοψηφίας της Ιεραρχίας, έναντι των φωνών διαμαρτυρίας για την ήπια στάση στο θέμα αυτό. Ελπίζω αυτό να είναι συμπτωματικό.

Πάντως κι εγώ συμφωνώ με την μετριοπαθή επίσημη στάση της Εκκλησίας, που δεν υποτιμά το θέμα, αλλά δεν το βάζει και σαν "αιτία πολέμου", όσο ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο και όσο υπάρχουν άλλα σοβαρότερα θέματα, τα οποία μπορεί να χρειαστεί ν' αποτελέσουν "αιτία πολέμου".


Ο Θεός, ιλάσθητί μοι τώ αμαρτωλώ και ελέησόν με.

Άβαταρ μέλους
Φοιτητής
Δημοσιεύσεις: 319
Εγγραφή: Δευτ Ιούλ 30, 2012 1:35 pm
Τοποθεσία: Γιάννης

Re: Aρνούμαι νά παραλάβω τήν «Κάρτα του Πολίτη»!

Δημοσίευσηαπό Φοιτητής » Παρ Αύγ 31, 2012 11:43 pm

Μόλις άκουσα ένα απόσπασμα απο ερωταπαντήσεις του πατέρα Αθανάσιου, επισκόπου Λεμεσού που πολύ μου άρεσε και ήθελα να το μοιραστώ. Είναι μικρό μετα βίας 1.30 λεπτό.

http://apantaortodoxias.blogspot.com/2011/02/8.html



Άβαταρ μέλους
Νίκος
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 6867
Εγγραφή: Παρ Ιούλ 27, 2012 11:05 am
Τοποθεσία: Κοζάνη

Re: Aρνούμαι νά παραλάβω τήν «Κάρτα του Πολίτη»!

Δημοσίευσηαπό Νίκος » Παρ Αύγ 31, 2012 11:43 pm

"Ο Χριστός διοικεί την Εκκλησία Του και δεν θα την αφήσει έρμαιο του Αντιχρίστου. Μείνετε στην πίστη αυτή, μείνετε στην Εκκλησία και μην ανησυχείτε".

Πολύ σοφά λόγια. Από πίστη και υπακοή κανείς δεν βλάφτηκε, από στραβό λογισμό πολλοί χάθηκαν.


Ο Θεός, ιλάσθητί μοι τώ αμαρτωλώ και ελέησόν με.

Άβαταρ μέλους
ΠΟΠΗ
Δημοσιεύσεις: 808
Εγγραφή: Δευτ Ιούλ 30, 2012 3:29 pm
Επικοινωνία:

Re: Aρνούμαι νά παραλάβω τήν «Κάρτα του Πολίτη»!

Δημοσίευσηαπό ΠΟΠΗ » Παρ Αύγ 31, 2012 11:44 pm

Πάνω από 10 χιλιάδες Μοσχοβίτες αρνήθηκαν να παραλάβουν την Κάρτα του Πολίτη


Εικόνα


Πάνω από δέκα χιλιάδες αρνήθηκαν να παραλάβουν την ηλεκτρονική κάρτα (Κάρτα του Πολίτη) στη Μόσχα, σύμφωνα με εκπρόσωπο της υπηρεσίας.
Ο εκπρόσωπος μιλώντας στο Ρωσικό Πρακτορείο “Ίντερφαξ” ανέφερε, ότι καθημερινά ο αριθμός των Μοσχοβίτων που αρνούνται την ηλεκτρονική κάρτα ολοένα και αυξάνεται.

Να σημειωθεί, ότι οι κάτοικοι της Μόσχας κάνουν λόγο για παραβίαση των συνταγματικών δικαιωμάτων χωρίς την έγκριση τους, και παραβίαση των προσωπικών δεδομένων.

Επίσης, αναφέρουν, ότι δεν μπορούν να δεχθούν ένα ηλεκτρονικό φακέλωμα το οποίο θα περιέχει πληροφορίες για την υγεία, το εισόδημα, τα περιουσιακά στοιχεία, την κοινωνική ασφάλιση και άλλα.

Νωρίτερα, ο Βλαντιμίρ Πλατόνοφ μέλος της Δούμας της Μόσχας, δήλωσε ότι "ηλεκτρονική κάρτα δεν παραβιάζει τα συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών".

Σύμφωνα με τον Πλατόνοφ, σε όλο τον κόσμο γίνεται η εισαγωγή των καρτών αυτών, οι οποίες θα διευκολύνουν τους πολίτες σε διάφορες υπηρεσίες.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο νόμος “Περί της καθολικής ηλεκτρονικής κάρτας”, εγκρίθηκε κατά την διάρκεια της συνεδρίας της Δούμας της Μόσχας στις 9 Μαρτίου 2011.


πηγη: romfea.gr


Μην ταράζεσθε και μην ανησυχείτε διότι αυτός που γνωρίζει όσα υποφέρετε
και είναι σε θέση να τα εμποδίσει είναι φανερό ότι δεν τα εμποδίζει, επειδή προνοεί και ενδιαφέρεται για σας.

Άβαταρ μέλους
Νίκος
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 6867
Εγγραφή: Παρ Ιούλ 27, 2012 11:05 am
Τοποθεσία: Κοζάνη

Re: Aρνούμαι νά παραλάβω τήν «Κάρτα του Πολίτη»!

Δημοσίευσηαπό Νίκος » Παρ Αύγ 31, 2012 11:44 pm

Ολοκληρώθηκε η πορεία για την "Κάρτα του Πολίτη"
Κυριακή, 27 Μάρτιος 2011 - Συντάχθηκε απο τον/την ΑΠΕ - ΜΠΕ

Εικόνα

Με πορεία και συγκέντρωση έξω από τη βουλή ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο Πεδίο του Άρεως από εκπροσώπους της Εκκλησίας και μέλη χριστιανικών οργανώσεων ενάντια στην Κάρτα του Πολίτη.

Με ψήφισμα, που παρέδωσαν στη Βουλή μέλη της Πανελλήνιας Κληρολαϊκής Επιτροπής Αγώνα, της οποίας προεδρεύων είναι ο αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μουλατσιότης, καλούν τα μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου να δηλώσουν ευθέως τις θέσεις τους απέναντι σε ένα τόσο σοβαρό θέμα, που, ανεξάρτητα από την πίστη μας, απειλεί, όπως υποστηρίζουν, ευθέως την ελευθερία του ανθρώπινου προσώπου. Υποστηρίζουν επίσης ότι "η κάρτα του πολίτη είναι αντίθετη με το ελληνικό σύνταγμα και το ευρωπαϊκό δίκαιο".

"Αν και δεν αρνούμαστε, τόσο η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, όσο και το πλήρωμά της, τη δημιουργική βοήθεια της ψηφιακής τεχνολογίας στις συναλλαγές μας, την επιστημονική έρευνα και στην άμεση ανίχνευση μέσω ίντερνετ του πλούτου της γνώσεως, θεωρούμε άκρως ανησυχητικό τη συλλογή προσωπικών δεδομένων και το σχηματισμό προσωπικού προφίλ μέσω της διασύνδεσης όλων των αρχείων".

Ο οικονομολόγος, Στάθης Αδαμόπουλος, στην ομιλία του επεσήμανε ότι «η κάρτα ουσιαστικά κάνει μία καταγραφή συμπεριφορών με αποτέλεσμα να αλλάζει ο αξιακός κόσμος της κοινωνίας μας, και συμπλήρωσε ότι οι πληροφορίες αυτές μπορούν να ανασυρθούν σε οποιαδήποτε στιγμή του βίου του ατόμου και να αποτελέσουν μεγάλο πρόσκομμα στην προσπάθειά του να αναπτύξει την προσωπικότητά του».

Εικόνα

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Αδαμόπουλος επεσήμανε: "Ακόμα και αν όλοι αυτοί οι φόβοι είναι μη πραγματικοί, η αλήθεια είναι ότι η κάρτα του πολίτη απαιτεί ένα περίπλοκο γραφειοκρατικό σύστημα και σημαντικούς οικονομικούς πόρους, γεγονός που απέτρεψε και την αυστραλιανή κυβέρνηση να την εισαγάγει"

Τη βαθύτατη ανησυχία του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ εξέφρασε ο πρωτοπρεσβύτερος, Χρήστος Χριστοδούλου.

Επίσημη τοποθέτηση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας αναμένεται με την δημοσιοποίηση του νομοσχεδίου, ενώ έχει ήδη συσταθεί επιτροπή νομικής και θεολογίας για την περαιτέρω διερεύνηση των θεμάτων που άπτονται της κάρτας του πολίτη.

Πηγή: romfea.gr

Στην συγκέντρωση δεν συμμετείχε κανένας εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος, ή της Εκκλησίας της Κρήτης ή του Πατριαρχείου ή οποιοσδήποτε Μητροπολίτης, ακόμη και εκείνοι που φραστικά έχουν καταφερθεί επανειλημμένα κατά της Κάρτας (Άνθιμος, Σεραφείμ κλπ.). Αντίθετα στην συγκέντρωση συμμετείχαν σχισματικοί.

Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τι δουλειά έχουν ένας Αρχιμανδρίτης και πολλοί άλλοι κληρικοί της Εκκλησίας μας μαζί με σχισματικούς, μεταξύ των οποίων ήταν και καταδικασμένοι καταληψίες. Ο σκοπός, σύμφωνα με την Ορθόδοξη πίστη μας, δεν αγιάζει τα μέσα. Επομένως δεν είναι δυνατόν να συμμαχούμε με τον οποιονδήποτε, όταν έχουμε σημαντικές και άλυτες διαφορές σε θέματα πίστεως, μόνο και μόνο επειδή συμφωνεί με τις απόψεις μας.

Η Κυβέρνηση διαλύει και ξεθεμελιώνει τα πάντα στην χώρα μας, την παιδεία, την ιστορία μας, την Εκκλησία, τις κοινωνικές ελευθερίες και κατακτήσεις, την κοινωνική μέριμνα κι εμείς έχουμε κολλήσει στις ταυτότητες. Στο τέλος δεν θα προχωρήσει στις ταυτότητες για λόγους κόστους και θα μας πει: "ορίστε ικανοποίησα το αίτημά σας για τις ταυτότητες, μη ζητάτε όμως τίποτε άλλο". Πότε επιτέλους θα καταλάβουμε ότι η ταυτότητες δεν είναι παρά το προπέτασμα καπνού;


Ο Θεός, ιλάσθητί μοι τώ αμαρτωλώ και ελέησόν με.

Άβαταρ μέλους
Νίκος
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 6867
Εγγραφή: Παρ Ιούλ 27, 2012 11:05 am
Τοποθεσία: Κοζάνη

Re: Aρνούμαι νά παραλάβω τήν «Κάρτα του Πολίτη»!

Δημοσίευσηαπό Νίκος » Παρ Αύγ 31, 2012 11:45 pm

"Η Εκκλησία έχει υποχρέωση να πάρει θέση για την Κάρτα του Πολίτη"
Ημ. Δημοσίευσης: Apr 1, 2011 - εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας

Εικόνα

Εν όψει του Πάσχα η Ιερά Μητρόπολις διοργάνωσε Γενική Ιερατική Σύναξη την Πέμπτη 31 Μαρτίου. Η σύναξη πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Χρονίως Πασχόντων «Η Πλατυτέρα». Κατά την σύναξη ανεγνώσθησαν οι ποιμαντικές οδηγίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριου, εν όψει της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος καθώς έγινε και ενημερώσει για τρέχοντα ζητήματα που αφορούν την Εκκλησία μας.

Κύριος ομιλητής ήταν ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Γεωργίου, καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Υπεραγίας Θεοτόκου Πλατυτέρας, ο οποίος έκανε εισήγηση με θέμα «Περί της κάρτας του Πολίτη».

Ο ομιλητής συνοψίζοντας το όλο θέμα, κατέληξε στις παρακάτω διαπιστώσεις και προβληματισμούς.
Διαπιστώσεις

«Κατά πρώτον νομίζουμε ότι το κράτος έχει ένα θεμελιώδες δικαίωμα να οργανώνει και να απλοποιεί τις υπηρεσίες του χρησιμοποιώντας τα νέα τεχνολογικά δεδομένα»

«Επίσης έχει το δικαίωμα να ασκεί ένα στοιχειώδη έλεγχο στους πολίτες του και σε όλους όσοι διαμένουν μέσα σε αυτό, προκειμένου να εξασφαλίζει ασφάλεια και να διαφυλάττει τη νομιμότητα, αλλά ταυτόχρονα ο έλεγχος αυτός δε μπορεί να επιδρά περιοριστικά πάνω στα ατομικά δικαιώματα, ή αν επιδρά έτσι αυτό να είναι σε επουσιώδη ζητήματα αναλογικά με το σκοπό που υπηρετεί»

«Η κάρτα του πολίτη θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για το σκοπό αυτό της καλύτερης οργάνωσης του κράτους, καθώς εισάγει τη νέα τεχνολογία στις συναλλαγές των πολιτών με το κράτος»

«Ταυτόχρονα όμως, αυτή η νέα τεχνολογία δίνει τη δυνατότητα σε μια συγκεντρωτική εξουσία να ελέγχει τους πολίτες παραβιάζοντας την ιδιωτικότητά τους και επεξεργαζόμενη τα προσωπικά δεδομένα τους, να δεμσεύει την ελευθερία τους»

«Στην περίπτωση αυτή όμως δεν είναι η κάρτα του πολίτη η απειλή εναντίον μας, αλλά η εξουσία που τη χρησιμοποιεί ως όπλο της. Νομίζω ότι θα είναι ανόητο και ανώφελο από μέρους μας, αν νιώθουμε ότι δεχόμαστε επίθεση από το συγκεντρωτισμό της εξουσίας και αντί να τα βάζουμε με αυτή, τα βάζουμε με τα όπλα και τα μέσα που χρησιμοποιεί»

«Η θέση που θα πρέπει να έχει η Εκκλησία για το θέμα αυτό είναι μία κατεξοχήν πολιτική θέση. Αντίθετα από τις κραυγές που ακούγονται έξω από αυτήν, η Εκκλησία έχει όχι απλώς δικαίωμα αλλά υποχρέωση απέναντι και στα μέλη της και στον τόπο να λάβει και να διατυπώσει τη θέση της και στο θέμα αυτό»

Προβληματισμοί

«ο κόσμος όλος έχει αρχίσει να λειτουργεί πάνω σε νέα δεδομένα. Οι εθνικές κυβερνήσεις χάνουν την αυτονομία τους απέναντι σε διεθνείς συμμαχίες και ενώσεις. Εθνική κυριαρχία πλέον είναι ευφημισμός και όχι πραγματικότητα. Τα οικονομικά μεγέθη ιδιωτών έχουν ξεπεράσει κάθε όριο. Προχωρούμε με σταθερό ρυθμό προς την πλήρη κατάργηση του τυπωμένου χρήματος και την υιοθέτηση του άυλου, του ηλεκτρονικού. Αυτό σημαίνει απόλυτος έλεγχος των οικονομικών δεδομένων και εισχώρηση των τραπεζών σε κάθε μας συναλλαγή. Σε αυτό το νέο πολιτικό και οικονομικό πλαίσιο ποια μπορεί να είναι η θέση της Εκκλησίας; πώς θα επιτελεί το ποιμαντικό έργο της; πώς θα υπάρχει και θα λειτουργεί ως θεσμός; ποια θέση θα κρατήσει στο κοινωνικό και πολιτικό περιβάλλον, θα ακολουθήσει τις εξελίξεις, θα επιλέξει να περιθωριοποιηθεί, θα κρατήσει κάποιες αποστάσεις; αυτά είναι ζητήματα που πρέπει να απασχολήσουν την ηγεσία της Εκκλησίας η οποία πρέπει να αξιολογεί τα πράγματα και να μη βρίσκεται προ εκπλήξεων κυνηγώντας τις εξελίξεις»
«Αυτό που κατά είναι σίγουρο και πολύ πιο κοντινό χρονικά από πραγματικούς ή φανταστικούς αντίχριστους και σφραγίσματα, είναι ότι η πολιτεία μεθοδευμένα οδηγείται στη ρήξη με την Εκκλησία, και το κακό είναι ότι αναζητά, και πιθανόν και να μεθοδεύει τρόπους να επέρθει ρήξη μεταξύ της Εκκλησίας και της ελληνικής κοινωνίας.

«Η Εκκλησία δεν μπορεί να λειτουργεί ποιμαντικά δημιουργώντας ή διατηρώντας καθεστώτα φόβου. Και σε κάθε περίπτωση οφείλει να διαφυλάττει το κύρος της απομονώνοντας ακρότητες και καθαίροντας πλάνες και κακοδοξίες».
Ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση μεταξύ των συμμετεχόντων στην σύναξη κληρικών και προτάθηκε να συνταχθεί ψήφισμα που θα υπογραφεί και θα αντιπροσωπεύει όλους τους κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, καθώς επίσης αυτό να δημοσιοποιηθεί.

Πηγή: amen.gr


Ο Θεός, ιλάσθητί μοι τώ αμαρτωλώ και ελέησόν με.

Άβαταρ μέλους
Νίκος
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 6867
Εγγραφή: Παρ Ιούλ 27, 2012 11:05 am
Τοποθεσία: Κοζάνη

Re: Aρνούμαι νά παραλάβω τήν «Κάρτα του Πολίτη»!

Δημοσίευσηαπό Νίκος » Παρ Αύγ 31, 2012 11:45 pm

Επιστολή της Ιεράς Συνόδου στον Καλαβρύτων για την "Κάρτα του Πολίτη"
Πέμπτη, 14 Απρίλιος 2011 - Συντάχθηκε απο τον/την Romfea.gr

Εικόνα

Επιστολή προς τον Σεβ. Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιο απέστειλε η Ιερά Σύνοδος, σε απάντηση της επιστολής του Μητροπολίτη σχετικά με την "Κάρτα του Πολίτη".

Η επιστολή της Ιεράς Συνόδου έχει ως εξής:

Συνοδική Αποφάσει, ληφθείση εν τη Συνεδρία της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της 15ης μηνός Μαρτίου ε.ε., και εις απάντησιν της από 2.3.2011 υμετέρας επιστολής, περί της επισήμου τοποθετήσεως της Εκκλησίας της Ελλάδος δια το θέμα της «ΚΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ», γνωρίζομεν υμίν, ότι η Ιερά Συνοδος, εν τη ρηθείση Συνεδρία Αυτής, απεφάσισεν, όπως ενημερώση υμάς ότι ήδη έχει προβή εις τας ως κάτωθι ενεργείας:

Α. Εξουσιοδότησε δια της από 12.10.2010 Αποφάσεως Αυτής και των υπ’ αριθμ. πρωτ. 3723/2260/13.10.2010 ταυταρίθμων και ταυτοχρόνων εγγράφων Αυτής, την Συνοδικήν Επιτροπήν Δογματικών και Νομοκανονικών Ζητημάτων και την Ειδικήν Συνοδικήν Επιτροπήν Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ίνα, εν τοις πλαισίοις του άρθρου 4, παρ. 1 και 2, του Κανονισμού 160/2004 «Περί λειτουργίας των Συνοδικών Επιτροπών», προσκαλέσωσιν εν Συνεδρία αυτών τους δι’ επιστολών Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών υποδεικνυομένους:

1. Ελλογιμώτατον κ. Βασίλειον Γιούλτσην, Ομότιμον Καθηγητήν Δογματικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης,

2. Ελλογιμώτατον κ. Εμμανουήλ Γιαννακουδάκην, Καθηγητήν Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς,

3. Αιδεσιμολογιώτατον Πρωτοπρεσβύτερον κ. Γρηγόριον Σταμκόπουλον, Καθηγητήν της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης,

4. Ελλογιμώτατον κ. Δημήτριον Τσελεγγίδην, Καθηγητήν Δογματικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, και

5. Ἐλλογιμώτατον κ. Γρηγόριον Κασσιμάτην, Ομότιμον Καθηγητήν του Συνταγματικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών, ως και τινας άλλους προφορικώς κατονομαζομένους υπό Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών, ως ειδήμονας, και ακούσωσι τας απόψεις αυτών, αιτούμεναι ειδικάς επιστημονικάς πληροφορίας, σχέσιν εχούσας μετά του νεωστί ανακύψαντος θέματος περί της «Κάρτας του Πολίτη».

Β. Απέστειλε προς την Γενικήν Γραμματείαν Ηλεκτρονικής Διακυβερνήσεως του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκεντρώσεως και Ηλεκτρονικής Διακυβερνήσεως, το υπ’ αριθμ. πρωτ. 4421/2475/9.11.2010 έγγραφον, προκειμένου «ίνα λάβη αναλυτικωτέρας πληροφορίας περί του περιεχομένου της «Κάρτας του Πολίτη», και συγκεκριμένως περί του ηλεκτρονικού περιεχομένου αυτής, προκειμένου ίνα μελετήση το θέμα κατά τας Συνεδρίας Αυτής της επομένης εβδομάδος».

Γ. Εξέδωσε το από 17.11.2010 Ανακοινωθέν διαλαμβάνον τα ως κάτωθι: Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο της Συνοδικής Επιτροπής Δογματικών και Νομοκανονικών Ζητημάτων Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Προκόπιο, ότι, το απόγευμα της Δευτέρας 15 Νοεμβρίου ε.ε., συμμετείχαν σε κοινή Συνεδρίαση στο Συνοδικό Μέγαρο η Συνοδική Επιτροπή Δογματικών και Νομοκανονικών Ζητημάτων, η Ειδική Συνοδική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Στελέχη της Ελληνικής Κυβερνήσεως και ειδικοί Επιστήμονες και Εμπειρογνώμονες, τόσο από τον χώρο της Νομικής, όσον και της Πληροφορικής, με αντικείμενο την μελέτη της εκδόσεως της "Κάρτας του Πολίτη". Από την Σύσκεψη προέκυψαν τα κάτωθι συμπεράσματα :

1. Η Κυβέρνηση προχωρεί στην αντικατάσταση της Αστυνομικής Ταυτότητος με την "Κάρτα του Πολίτη", η τεχνολογία της οποίας θα την καθιστά απαραχάρακτη και θα προστατεύονται τα δικαιώματα των πολιτών από την δράση του κοινού εγκλήματος. Σε αυτή θα περιέχονται μόνο τα στοιχεία ταυτότητος του κατόχου

2. Αναμένεται από τις αρμόδιες Κρατικές Υπηρεσίες να δοθεί προς δημόσια διαβούλευση στις αρχές του νέου έτους 2011, και επομένως και προς την Διαρκή Ιερά Σύνοδο, σχέδιο κειμένου με τις τεχνικές και νομικές προϋποθέσεις για την έκδοση της "Κάρτας".

3. Από την πλευρά των Μελών των Συνοδικών Επιτροπών τονίσθηκε, ότι η Εκκλησία είναι υποχρεωμένη να διαφυλάττει την ελευθερία του προσώπου και να υπερασπίζεται την ακεραιότητα της πίστεως. Γι' αυτό :
α) Η "Κάρτα του Πολίτη" δεν πρέπει να περιέχει κατ' ουδ ένα τρόπο εμφανή η αφανή τον αριθμό "666".
β) Επίσης κατ' ουδένα τρόπο πρέπει με αυτή να παραβιάζονται οι προσωπικές ελευθερίες.

4. Τα στελέχη της Ελληνικής Κυβερνήσεως εδήλωσαν, ότι συμφωνούν με τις παρατηρήσεις των Μελών των αρμοδίων Επιτροπών της Εκκλησίας και θα τις λάβουν υπ' όψιν τους. Τούτων δοθέντων η Ιερά Σύνοδος αναμένει το καταρτιζόμενο σχέδιο από τις αρμόδιες Υπηρεσίες για την έκδοση της "Κάρτας" για να τοποθετηθεί υπευθύνως.

Γι' αυτό συνιστά στον ευαγή Ιερό Κλήρο, στους Μοναχούς και στους πιστούς να αναμένουν την τελική θέση Της».

Δ. Εξέδωσε το από 8.12.2010 Ανακοινωθέν διαλαμβάνον τα ως κάτωθι: Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος συζητήσασα και πάλι το θέμα της «Κάρτας του Πολίτη», με αφορμή το κείμενο που αναρτήθηκε προς «δημόσια διαβούλευση για την βέλτιστη αξιοποίηση της Κάρτας του Πολίτη» στο δικτυακό τόπο διαβουλεύσεων του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ανακοινώνει ότι :

α. Ἐκ του περιεχομένου του κειμένου διαπιστώνεται ασάφεια, αντίφαση και σύγχυση.

β. Ἡ Εκκλησία σέβεται το ανεπανάληπτο του προσώπου του ανθρώπου και την θεόσδοτη ελευθερία του.

γ. Τό ανθρώπινο πρόσωπο δεν μπορεί να απογυμνωθεί από την αξιοπρέπεια και τα χαρακτηριστικά του. Ούτως εχόντων των πραγμάτων η Εκκλησία δηλώνει την επιφύλαξή της επί του θέματος, το οποίο θα συνεχίσει να παρακολουθεί με ανύστακτο ενδιαφέρον, αναμένοντας το νομοθετικό πλαίσιο για την τελική τοποθέτησή Της.

Δηλώνει δε ότι, εν τω μεταξύ θα παρεμβαίνει, οσάκις κρίνει τούτο σκόπιμο, σε κάθε στάδιο της διαδικασίας αυτής».

Ε. Ενημερώθη εν τη Συνεδρία Αυτής της 14.1.2011 δια του υπ’ αριθμ. 54/10.1.2011 εγγράφου της Συνοδικής Επιτροπής Δογματικών και Νομοκανονικών Ζητημάτων, περί της αναρτήσεως εις τον ιστοτόπον του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκεντρώσεως και Ηλεκτρονικής Διακυβερνήσεως του «Προσχεδίου Νόμου για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση» και λαβούσα υπ’ όψιν το μείζον και επείγον του όλου θέματος, απεφάσισεν όπως η ως άνω Επιτροπή συνέλθη εν τη διευρυμένη αυτής μορφή, προς αντιμετώπισιν του ως άνω θέματος και εν συνεχεία υποβάλη τας προτάσεις αυτής τη Ιερά Συνόδω (Συνοδικόν έγγραφον υπ’ αριθμ. πρωτ. 74/175/18.1.2011).
Επί δε τούτοις, ταύτα γνωρίζοντες υμίν και βεβαιούντες ότι μετά μεγάλης προσοχής, ανυστάκτου ενδιαφέροντος αλλά και ποιμαντικής ευθύνης θα παρακολουθώμεν το εν λόγω θέμα εις όλα τα στάδια της πορείας αυτού, κατασπαζόμεθα την υμετέραν Σεβασμιότητα εν Κυρίω και διατελούμεν μετ' αγάπης.

† Ο Αθηνών Ι Ε Ρ Ω Ν Υ Μ Ο Σ, Πρόεδρος
Ο Αρχιγραμματεύς
† Αρχιμ. Μάρκος Βασιλάκης

Σχόλιο του Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβροσίου:

Όπως ανακοινώθηκε ήδη, αυτή την εβδομάδα θα κατατεθή στη Βουλή το Νομοσχέδιο για να ψηφισθή. Ο ευσεβής Λαός διεγείρεται, κινητοποιείται, διαμαρτύρεται! Γενικώς εκφράζει τήν αγωνία του, ανησυχεί!

Κατά την ταπεινή μας γνώμη από καιρό πρίν η Ιερά Σύνοδος ώφειλε νά έχει ξεκαθαρίσει τη θέση Της, ώστε οι πιστοί να έχουν πλήρη ενημέρωση επί του θέματος, όσοι τουλάχιστον ένδιαφέρονται, όσοι ανησυχούν!

Ο κόμπος έφθασε στο χτένι! Δεν υπάρχουν πιά περιθώρια! Η Κυβέρνησις με γοργό ρυθμό προωθεί τά σχέδια της. Καί η Εκκλησία .....συσκέπτεται! Πότε επί τέλουςς θά ακούσωμες την βαρύνουσα Γνώμη της;

Η σιωπή της Ιεράς Συνόδου μας ανησυχεί! Με κανένα τρόπο δεν μπορούμε να την ερμηνεύσουμε! Η ακροτελεύτια περίοδος του συνοδικού εγγράφου δεν μας πείθει! Να τι διαλαμβάνει:

....Επί δε τούτοις, ταύτα γνωρίζοντες υμίν και βεβαιούντες ότι μετά μεγάλης προσοχής, ανυστάκτου ενδιαφέροντος αλλά και ποιμαντικής ευθύνης θα παρακολουθώμεν το εν λόγω θέμα εις όλα τα στάδια της πορείας αυτού...
Εάν λοιπόν αληθεύουν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες το Νομοσχέδιο αυτές τις ημέρες κατατίθεται στη Βουλή, τότε λοιπόν και αν ακόμη αυτήν την ώρα η Ιερά Σύνοδος αποφάσιζε να λάβει θέση, θα είναι αργά πλέον!

Θα είναι αργά πιά, διότι άν η θέση της Εκκλησίας είναι αρνητική, θα απορρίπτει δηλ. την Κάρτα του Πολίτη, τώρα πλέον οι ευσεβείς χριστιανοί δεν έχουν περιθώρια αντιστάσεως!
Θα ευρεθούν προ τετελεσμένων γεγονότων! Πολλοί θα σκεφθούν, και γιατί όχι δίκαια, ότι η μεθόδευση της Ιεράς Συνόδου να παραπέμπει τό ζήτημα σε Επιτροπές, όπως διαβάσατε παραπάνω στην πρός με απάντηση της Ιεράς Συνόδου, ήταν ένας τρόπος για να παραχωρηθή ο αναγκαίος χρόνος στην Κυβέρνηση και ειδικά στον Υπουργό κ. Ραγκούση, ώστε οι Κυβερνώντες να προχωρήσουν τα άνομα σχέδιά τους!

Προσωπικά στη σκέψη αυτή τρομάζω! Καλώ τους εν Χριστώ Αδελφούς μου Ιεράρχες να σκεφθούν πιό ώριμα και να καταλογίσουν ευθύνες όπου πρέπει!

Πολλοί μας ερωτούν: Σεβασμιώτατε, Άραγε εχάσαμε το Λεωφορείο; ή Μήπως σκόπιμα το αφήσαμε να φύγει; Δεν γνωρίζω τι να απαντήσω. Οπωσδήποτε όμως το λεωφορείο χάθηκε;

Η ευκαιρία χάθηκε! Η Διοίκησις της Εκκλησίας φαίνεται ως εάν επρόδωσε τήν αποστολή της! Μη γένοιτο!

Πηγή: romfea.gr


Ο Θεός, ιλάσθητί μοι τώ αμαρτωλώ και ελέησόν με.


Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 4 και 0 επισκέπτες