Αγαπητά μέλη και επισκέπτες, καλώς ήρθατε στο ανανεωμένο μας φόρουμ!
Με πολλή χαρά περιμένουμε τις νέες σας δημοσιεύσεις!
Με πολλή χαρά περιμένουμε τις νέες σας δημοσιεύσεις!
Οι πιστοί είναι αποξενωμένοι από την λειτουργική ζωή
Συντονιστές: Νίκος, Anastasios68, johnge
- Μάνος
- 7
- Έλαβε ευχαριστία: 4 φορές
Re: Οι πιστοί είναι αποξενωμένοι από την λειτουργική ζωή
Ἀπὸ τῶν πολλῶν μου ἁμαρτιῶν, ἀσθενεῖ τὸ σῶμα, ἀσθενεῖ μου καὶ ἡ ψυχή· (Άξιον εστίν)
Μάνο σ' αυτήν την περίπτωση δεν υπάρχει μετάνοια.Μάνος έγραψε:.............. Εκεί που δεν υπάρχει μετάνοια σε αυτήν την περίπτωση είναι, ωραία τώρα εξομολογήθηκα, ελεύθερος να κάνω ότι θέλω ή θα αμαρτήσω, αφού θα εξομολογηθώ. Σε αυτές τις περιπτώσεις ο πονηρός εκμεταλλεύτηκε την αρέτη της μετανοίας και την έστρεψε προς συμφέρον του.
- Μάνος
- 7
Αυτό λέω κι εγώ, νομίζει κανείς, ότι μετανοιώνει, ενώ δεν μετανοιώνει. Δηλαδή ο διάβολος εκμεταλεύτηκε μια αρετή(την μεγαλύτερη!) και την έστρεψε προς συμφέρον του, πλάθωντας την κατά το δικό του τρόπο και εξαπάτησε τον άνθρωπο. Ελπίζω να γίνομαι κατανοητός.
Ἀπὸ τῶν πολλῶν μου ἁμαρτιῶν, ἀσθενεῖ τὸ σῶμα, ἀσθενεῖ μου καὶ ἡ ψυχή· (Άξιον εστίν)
Γίνεσαι κατανοητός Μάνο.
Αν δεν μισήσει κανείς την αμαρτία, μετάνοια δεν υπάρχει.
Επίσης σε αυτήν την περίπτωση όχι μόνο δεν υπάρχει μετάνοια αλλά υπάρχει επιπλέον και καταφρόνηση του Μυστηρίου της Ιεράς Εξομολόγησης.Μάνος έγραψε:.............. Εκεί που δεν υπάρχει μετάνοια σε αυτήν την περίπτωση είναι, ωραία τώρα εξομολογήθηκα, ελεύθερος να κάνω ότι θέλω ή θα αμαρτήσω, αφού θα εξομολογηθώ. ..........
Αν δεν μισήσει κανείς την αμαρτία, μετάνοια δεν υπάρχει.
- Μάνος
- 7
Συμφωνούμε απόλυτα!!