Παράσταση Jesus Christ Superstar

Γενικότερα θέματα που αφορούν την Ορθοδοξία και το Χριστιανισμό.

Συντονιστές: Anastasios68, Νίκος, johnge

Άβαταρ μέλους
Achilleas
Δημοσιεύσεις: 2082
Εγγραφή: Παρ Ιούλ 27, 2012 7:09 pm

Παράσταση Jesus Christ Superstar

Δημοσίευσηαπό Achilleas » Σάβ Μαρ 03, 2018 9:25 pm

Tην ΕΡΤ δεν την πληρώνουν μόνο άθεοι ή άδιάφοροι θρησκευτικά, αλλά και οι ορθόδοξοι χριστιανοί που αποτελούν την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Γι' αυτό πρέπει να σέβεται αυτή την πλειοψηφία και να μην παίρνει θέση (όσο και αν ισχυρίζεται το αντίθετο). Όσον αφορά το έργο, έχει αναφορά στην ομώνυμη ροκ όπερα της δεκαετίας του 70. Είναι ακόμη ένα βλάστημο έργο, που καμία σχέση έχει με τα ορθόδοξα πιστεύω, αλλά ένα προϊόν αρρωστημένης φαντασίας. Και πώς τα καταφέρνουν πάντα και τα παρουσιάζουν τέτοιες ημέρες!



Μακάριοι οι πραείς, ότι αυτοί κληρονομήσουσι την γην.

Άβαταρ μέλους
Μάνος
Δημοσιεύσεις: 3027
Εγγραφή: Σάβ Δεκ 30, 2017 11:29 pm
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης

Re: Παράσταση Jesus Christ Superstar

Δημοσίευσηαπό Μάνος » Κυρ Μαρ 04, 2018 8:08 pm

Κρατάω τα εξής: "Πρέπει να εκσυγχρονιστεί ο νόμος περί ελευθερίας έκφρασης της θρησκευτικής πεποίθησης..." :arrow: Αυτό, που για να αποφύγουν να συζητήσουν πάνω στο θέμα σοβαρά, ξεπήδησαν(και συνεχώς ως γνωστόν οι δημοσιογράφοι στην τηλεόραση, ιδιαίτερα στην κρατική, ξεπηδούν σε τέτοια ζητήματα σε άλλα άκυρα θέματα και δεν συζητούν ευθέως) και μάλιστα και ο δικηγόρος, που είναι η δουλειά του το νομικό πλαίσιο, να λένε, ότι φταίνε οι νόμοι περί ελεύθερης έκφρασης της θρησκευτικής πεποίθησης θεωρώ, ότι είναι το λιγότερο ντροπή . "Όσοι δουν την παράσταση δεν επηρεάζεται,δεν θίγεται η πίστη τους,δεν έχουν προσωπική άποψη...". :arrow: Αυτά μόνο χλιαροί χριστιανοί τα λένε και εκτείθονται και απροκάλυπτα, τουλάχιστον στους σώφρονες έλληνες και συνειδητούς χριστιανούς. Μόνο το όνομα της παράστασης να δει κανείς καταλαβαίνει... "Η ελευθερία της έκφρασης δεν ισχύει μόνο όταν μας αρέσουν οι άλλες απόψεις..." :arrow: Όταν οι χριστιανοί εκφέρουν άποψη και λένε, ότι θίγεται η πίστη τους μέσω της παράστασης λόγω των ξεκάθαρων αντιχριστικών μηνυμάτων, δεν ισχύει η ελευθερία της ελεύθερης έκφρασης, γιατί πράγματι όπως λέχθηκε δεν μας αρέσουν οι άλλες απόψεις και δεν μας συμφέρει. Όμως, όταν εμείς κατηγορούμε για ανύπαρκτο σκοταδισμό είναι όλα ρόδινα.


Ἀπὸ τῶν πολλῶν μου ἁμαρτιῶν, ἀσθενεῖ τὸ σῶμα, ἀσθενεῖ μου καὶ ἡ ψυχή· (Άξιον εστίν)

Άβαταρ μέλους
Αναστάσιος
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 5436
Εγγραφή: Παρ Αύγ 04, 2017 1:57 pm
Τοποθεσία: Νέα Μάκρη, Ηλιούπολη (για όσο θα σπουδάζω)

Re: Παράσταση Jesus Christ Superstar

Δημοσίευσηαπό Αναστάσιος » Κυρ Μαρ 04, 2018 9:48 pm

Τέτοιου είδους εκτρώματα θα πρέπει να απαγορεύονται από τον νόμο και να καταδικάζονται για προσβολή των θρησκευτικών πεποιθήσεων του 80% (είτε τους αρέσει είτε όχι) των πολιτών του Ελληνικού κράτους!!! Αλλά ποιος θα θέσει αυτό τον νόμο με τους άθεους που μπλέξαμε;;;


«Εγώ ειμί το φως του κόσμου ο ακολουθών εμοί ου μη περιπατήση εν τη σκοτία αλλ΄ έξει το φως της ζωής...»

Άβαταρ μέλους
Achilleas
Δημοσιεύσεις: 2082
Εγγραφή: Παρ Ιούλ 27, 2012 7:09 pm

Re: Παράσταση Jesus Christ Superstar

Δημοσίευσηαπό Achilleas » Κυρ Μαρ 04, 2018 10:00 pm

Αναστάσιος έγραψε:Τέτοιου είδους εκτρώματα θα πρέπει να απαγορεύονται από τον νόμο και να καταδικάζονται για προσβολή των θρησκευτικών πεποιθήσεων του 80% (είτε τους αρέσει είτε όχι) των πολιτών του Ελληνικού κράτους!!! Αλλά ποιος θα θέσει αυτό τον νόμο με τους άθεους που μπλέξαμε;;;

Όντως από αυτή την Κυβέρνηση δεν πρέπει να περιμένουμε στήριξη. Αντιθέτως, όλος ο ΣΥΡΙΖΑ έτρεξε να υπερασπιστεί την παράσταση και τους συντελεστές της!


Μακάριοι οι πραείς, ότι αυτοί κληρονομήσουσι την γην.

Άβαταρ μέλους
Νίκος
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 6863
Εγγραφή: Παρ Ιούλ 27, 2012 11:05 am
Τοποθεσία: Κοζάνη

Re: Παράσταση Jesus Christ Superstar

Δημοσίευσηαπό Νίκος » Δευτ Μαρ 05, 2018 8:12 am

Άλλο η τηλεόραση και άλλο το θέατρο. Στο θέατρο όποιος θέλει πάει. Αν οι Χριστιανοί δεν πάνε, τότε η παράσταση απευθύνεται σε ένα περιορισμένο κοινό. Όσο το κάνουμε θέμα, στην ουσία τη διαφημίζουμε. Ας "όψονται εις ον εξεκέντησαν" (Ιωαν. ιθ' 37)


Ο Θεός, ιλάσθητί μοι τώ αμαρτωλώ και ελέησόν με.


Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 8 και 0 επισκέπτες