Αγαπητά μέλη και επισκέπτες, καλώς ήρθατε στο ανανεωμένο μας φόρουμ!
Με πολλή χαρά περιμένουμε τις νέες σας δημοσιεύσεις!

Η καλημέρα του Θεού!-Καλησπέρα-Καληνύχτα

Αρχονταρίκι - Members Area

Συντονιστές: Νίκος, Anastasios68, johnge

Άβαταρ μέλους
aposal
12

Re: Η καλημέρα του Θεού!-Καλησπέρα-Καληνύχτα

Δημοσίευση από aposal »

Κάποιος να καλησπερίσει επιτέλους!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανώμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων (απόσπασμα από τη Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου).
Άβαταρ μέλους
Αναστάσιος
Διαχειριστής
7

Δημοσίευση από Αναστάσιος »

aposal έγραψε:
Αναστάσιος έγραψε:Ξέχασα να πω επίσης ότι καλημερίζω από την ηλιόλουστη και υπέροχη Νέα Μάκρη που είναι όντως υπέροχη ενώ την χαλάνε οι άνθρωποί της (εκτός από μένα) εν αντιθέσει με το όμορφο Μεταξουργείο που οι άνθρωποί του το κάνουν όμορφο (προφανώς εδώ ο κύριος Απόστολος εννοεί τον εαυτό του!)
Στο τέλος μας τα χάλασες!
Εγώ φταίω που λέω ότι μόνο εσείς κάνετε όμορφο το Μεταξουργείο!
«Εγώ ειμί το φως του κόσμου ο ακολουθών εμοί ου μη περιπατήση εν τη σκοτία αλλ΄ έξει το φως της ζωής...»
Άβαταρ μέλους
Αναστάσιος
Διαχειριστής
7

aposal έγραψε:
Αναστάσιος έγραψε:Καλησπέρα αδελφοί μου! Μόλις επέστρεψα απ' το σχολείο όπου σήμερα παραδίδονται έλεγχοι προόδου! Δόξα τω Θεώ, τα πήγα εξαιρετικά (από 18 που είχα μέσο όρο στο πρώτο τετράμηνο, τώρα έχω 18,6)! Δόξα τω Θεώ να λέμε και τίποτ' άλλο!
Μπράβο!
Ευχαριστώ πολύ κύριε Απόστολε!
«Εγώ ειμί το φως του κόσμου ο ακολουθών εμοί ου μη περιπατήση εν τη σκοτία αλλ΄ έξει το φως της ζωής...»
Άβαταρ μέλους
aposal
12

Δημοσίευση από aposal »

Αναστάσιος έγραψε:
aposal έγραψε:
Αναστάσιος έγραψε:Ξέχασα να πω επίσης ότι καλημερίζω από την ηλιόλουστη και υπέροχη Νέα Μάκρη που είναι όντως υπέροχη ενώ την χαλάνε οι άνθρωποί της (εκτός από μένα) εν αντιθέσει με το όμορφο Μεταξουργείο που οι άνθρωποί του το κάνουν όμορφο (προφανώς εδώ ο κύριος Απόστολος εννοεί τον εαυτό του!)
Στο τέλος μας τα χάλασες!
:mrgreen: Φυσικά και φταις.

Αλίμονο ρε παλικάρι αν σ' ολόκληρο το Μεταξουργείο, αυτόν τον δύστυχο τόπο της ανέχειας, της διαφθοράς, των ναρκωτικών και των μεταναστών δεν υπάρχει ένας/μία Χριστιανός που να είναι διαμάντι! Όπου υπάρχει ο Θεός υπάρχει και ένας καλός Χριστιανός. Ακόμη και (ειδικά) στις άσχημες περιοχές. Εξ ου και η παροιμία: "Απ' αγκάθι βγαίνει ρόδο κι από ρόδο βγαίνει αγκάθι".
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανώμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων (απόσπασμα από τη Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου).
Άβαταρ μέλους
Αναστάσιος
Διαχειριστής
7

aposal έγραψε:
Αναστάσιος έγραψε:
aposal έγραψε: Στο τέλος μας τα χάλασες!
:mrgreen: Φυσικά και φταις.

Αλίμονο ρε παλικάρι αν σ' ολόκληρο το Μεταξουργείο, αυτόν τον δύστυχο τόπο της ανέχειας, της διαφθοράς, των ναρκωτικών και των μεταναστών δεν υπάρχει ένας/μία Χριστιανός που να είναι διαμάντι! Όπου υπάρχει ο Θεός υπάρχει και ένας καλός Χριστιανός. Ακόμη και (ειδικά) στις άσχημες περιοχές. Εξ ου και η παροιμία: "Απ' αγκάθι βγαίνει ρόδο κι από ρόδο βγαίνει αγκάθι".
:mrgreen:
Η χρήση της παρένθεσης στο τέλος ήταν "υπερβολή" (σχήμα λόγου στη λογοτεχνία). Κάτι σαν το "Όποιος πεθαίνει σήμερα Χίλιες φορές πεθαίνει" απ' τους "Ελεύθερους Πολιορκημένους". Να μην γιορτάσω λίγο το εικοσάρι στη λογοτεχνία :?: :?: :?: :lol:

Συμφωνώ πάντως κι επαυξάνω για το τελευταίο!
Άβαταρ μέλους
aposal
12

Δημοσίευση από aposal »

Λογοτέχνης, ε;
Μπράβο!
Φρόντισε όμως να δώσεις στην εκκλησία τα ονόματα των κεκοιμημένων αδελφών που αγαπάς.
Άβαταρ μέλους
Αναστάσιος
Διαχειριστής
7

aposal έγραψε:Λογοτέχνης, ε;
Μπράβο!
Φρόντισε όμως να δώσεις στην εκκλησία τα ονόματα των κεκοιμημένων αδελφών που αγαπάς.
Ευχαριστώ πολύ! Έχω μεριμνήσει! Η μητέρα μου έφτιαξε τα κόλυβα κι εγώ έγραψα "Υπέρ Αναπαύσεως" σε ένα χαρτάκι τα ονόματα των κεκοιμημένων συγγενών και αγαπημένων μας!
Άβαταρ μέλους
Αναστάσιος
Διαχειριστής
7

Πρώτα ο Θεός θα πάμε το απόγευμα!
Άβαταρ μέλους
Μάνος
7
Έλαβε ευχαριστία: 4 φορές

Δημοσίευση από Μάνος »

Καλησπέρα σε όλους! Πήγα στον πνευματικό μου και την πάτησα, λόγω της ημέρας έχει πολύ κόσμο και δεν το υπολόγισα, οπότε θα πάω αύριο, γιατί δεν προλαβαίνει σήμερα!
Ἀπὸ τῶν πολλῶν μου ἁμαρτιῶν, ἀσθενεῖ τὸ σῶμα, ἀσθενεῖ μου καὶ ἡ ψυχή· (Άξιον εστίν)
Άβαταρ μέλους
Μάνος
7
Έλαβε ευχαριστία: 4 φορές

Δημοσίευση από Μάνος »

Να είναι ευλογημένοι και ελεημένοι από τον Κύριο οι κεκοιμημένοι αδελφοί μας συγγενείς και μη!
Ἀπὸ τῶν πολλῶν μου ἁμαρτιῶν, ἀσθενεῖ τὸ σῶμα, ἀσθενεῖ μου καὶ ἡ ψυχή· (Άξιον εστίν)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Αρχονταρίκι - Members Area”