Αυνανισμός (αυτοϊκανοποίηση).

Συζήτηση γύρω από τα αμαρτήματα και τα πάθη.

Συντονιστές: Anastasios68, Νίκος, johnge

giorgos40

Re: Αυνανισμός (αυτοϊκανοποίηση).

Δημοσίευσηαπό giorgos40 » Δευτ Ιουν 10, 2019 2:13 pm

Μάνος έγραψε:Έχεις ρωτήσει τον πνευματικό σου σε σχέση με αυτό το θέμα;

Δεν εχω ρωτησει αλλα θα σε ρωτήσω αν ο γιατρός σου πει ότι πρέπει να αδειάζει Γιατί η προστατιτιδα είναι ανησυχητικό και ο πνευματικός πει είναι αμαρτία τι επιλέγουμε αδελφε μου?Άβαταρ μέλους
Μάνος
Δημοσιεύσεις: 3041
Εγγραφή: Σάβ Δεκ 30, 2017 11:29 pm
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης

Re: Αυνανισμός (αυτοϊκανοποίηση).

Δημοσίευσηαπό Μάνος » Δευτ Ιουν 10, 2019 2:21 pm

Κάνουμε συζητήσεις χωρίς κοινή βάση. Κοινή αφετηρία των συζητήσεων μας είναι ο Χριστός. Ότι εφάρμοσε στον εαυτό του ο Χριστός μπορούμε να το κάνουμε κι εμείς. Ο πνευματικός αν πας με καλή διάθεση θα σου δώσει τη λύση, γιατί μέσω αυτού θα πάρεις την απάντηση του Χριστού.


Ἀπὸ τῶν πολλῶν μου ἁμαρτιῶν, ἀσθενεῖ τὸ σῶμα, ἀσθενεῖ μου καὶ ἡ ψυχή· (Άξιον εστίν)

Άβαταρ μέλους
Αναστάσιος
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 5412
Εγγραφή: Παρ Αύγ 04, 2017 1:57 pm
Τοποθεσία: Νέα Μάκρη, Ηλιούπολη (για όσο θα σπουδάζω)

Re: Αυνανισμός (αυτοϊκανοποίηση).

Δημοσίευσηαπό Αναστάσιος » Δευτ Ιουν 10, 2019 2:30 pm

Χωρίς η γνώμη μου να είναι δεσμευτική, θεωρώ ότι έχουμε ξεπεράσει τα όρια του παρόντος χώρου συζητήσεων και αναπαράγουμε τα ίδια και τα ίδια. Ο αυνανισμός είναι αμαρτία. Τέλος. Ο κάθε άνθρωπος έχει πάθη, αλλιώς θα είμασταν όλοι αναμάρτητοι. Θεωρώ ότι όλοι έχουμε περιπέσει σε αυτό το αμάρτημα, χωρίς αυτό να αποτελεί δικαιολογία, εφόσον θα κριθούμε ατομικά και όχι συλλογικά. Αυτός που θέλει να αγωνιστεί εναντίον των παθών του, θα το κάνει με την καθοδήγηση και την ευλογία του πνευματικού του. Οι υπόλοιποι θα βρίσκουν δικαιολογίες, επικαλούμενοι ιατρικές έρευνες ή και τη φαντασία τους. Ας μη λησμονούμε επίσης ότι για την πρόληψη προβλημάτων του προστάτη, μιας και θίχτηκε το ζήτημα αυτό, συνιστάται και η κατανάλωση φρούτων, λαχανικών ψαριού κ.λπ. Είναι δηλαδή τυχαίο που όλοι όσοι θέλουν να απενοχοποιηθούν επικαλούνται τον αυνανισμό με την πρόφαση να μην παρουσιαστούν προβλήματα στον προστάτη τους;

Το «η ανάγκη είναι για όλους» τι σημαίνει; Όλους τους ανθρώπους τούς απασχολεί το γενετήσιο ένστικτο, χωρίς αυτό να καθορίζει τη ζωή τους. Το συγκεκριμένο δώρο του Θεού στον άνθρωπο για την τεκνογονία, έχει καταντήσει αντικείμενο προπαγάνδας. Οι άνθρωποι δηλαδή δεν έχουν αλλά πράγματα να ασχοληθούν πέρα από αυτό; Τα πάντα θεωρώ ότι εξαρτώνται από το μυαλό του ανθρώπου. Αν οι άνθρωποι συνειδητοποίησουν ότι δεν καθορίζεται ολοκληρωτικά η ζωή τους από αυτό, τα πράγματα θα είναι διαφορετικά και τα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από αυτό θα πάψουν να υπάρχουν.

Η έλλειψη πίστης στο Θεό και η επιθυμία του «εύκολου» και του «γρήγορου», σε συνδυασμό με την αποστασιοποιήση από το δρόμο της Αρετής, μάς έχει καταστήσει έρμαια των συμφερόντων που βρίσκονται πίσω από την ηδονοθηρία. Οι Πατέρες της Εκκλησίας μας και οι Άγιοι έχουν πει πολλά γι' αυτό, το θέμα όμως είναι πότε εμείς θα αφυπνισθούμε.

Ας μην ξεχνάμε ότι στην τελική υπάρχει ένα είδος συνουσίας το οποίο είναι θεάρεστο και θα έπρεπε να γίνεται συνεχώς, η προσευχή. Ο Άγιος Ιωάννης της Κλίμακος έλεγε:

«Ή προσευχή, ως προς την ποιότητα της είναι συνουσία και ενωσις του ανθρώπου με τον Θεόν, καί ως προς την ενέργεια της, σύστασις καί διατήρησις του κόσμου, συμφιλίωσις με τον Θεόν, μητέρα των δακρύων, καθώς επίσης καί θυγατέρα, συγχώρησις των αμαρτημάτων, γέφυρα πού σώζει από τους πειρασμούς, τοίχος πού μας προστατεύει από τις θλίψεις, συντριβή των πολέμων, έργο των Αγγέλων, τροφή όλων των ασωμάτων, ή μέλλουσα ευφροσύνη, εργασία πού δέν τελειώνει, πηγή των αρετών, πρόξενος τών χαρισμάτων, αφανής πρόοδος, τροφή της ψυχής, φωτισμός του νου, πέλεκυς πού κτυπά την άπόγνωση, άπόδειξις της ελπίδος, διάλυσις της λύπης, πλούτος των μοναχών, θησαυρός των ήσυχαστών, μείωση του θυμού, καθρέπτης της πνευματικής προόδου, φανέρωση των μέτρων [πού έχουμε φθάσει], δήλωση της πνευματικής καταστάσεως, άποκάλυψη των μελλοντικών πραγμάτων, σημάδι της πνευματικής δόξης πού έχει κανείς. Ή προσευχή είναι γι' αυτόν πού προσεύχεται πραγματικά, δικαστήριο καί κριτήριο καί βήμα του Κυρίου, πρίν από το μελλοντικό βήμα».

Σε κάθε περίπτωση ας είμαστε επιφυλακτικοί απέναντι σε οτιδήποτε προσπαθούν να μάς «φορέσουν» και πάνω απ' όλα να έχουμε εμπιστοσύνη στο Θεό. Με θέληση, αγώνα, προσευχή και συμμετοχή στα Μυστήρια της Εκκλησίας μας θα κατορθώσουμε, συν Θεώ, να νικήσουμε τα οποιαδήποτε πάθη μας.


«Εγώ ειμί το φως του κόσμου ο ακολουθών εμοί ου μη περιπατήση εν τη σκοτία αλλ΄ έξει το φως της ζωής...»

mixailiakovidis46

Re: Αυνανισμός (αυτοϊκανοποίηση).

Δημοσίευσηαπό mixailiakovidis46 » Δευτ Ιουν 10, 2019 9:53 pm

συμφωνω μαζι σουΆβαταρ μέλους
Νίκος
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 6559
Εγγραφή: Παρ Ιούλ 27, 2012 11:05 am
Τοποθεσία: Κοζάνη

Re: Αυνανισμός (αυτοϊκανοποίηση).

Δημοσίευσηαπό Νίκος » Τρί Ιουν 11, 2019 7:50 am

giorgos40 έγραψε:Το θεμα του προστάτη δεν το λέω εγω αλλά είναι ιατρικα αποδεκτο ενημερώσου απο τον ουρολογο σου
Ευχαριστω


Γιώργο δεν ξέρεις για τι πράγμα μιλάς. Έχεις κολλήσει σ' αυτά που έχεις ακούσει κάπου και απλώς τα επαναλαμβάνεις. Ο Χριστός δε θα μας ζητούσε ποτέ να κάνουμε κάτι που καταστρέφει την υγεία μας.

Η αναπαραγωγή είναι μία δυνατότητα στον άνθρωπο, που δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσει. Αυτό δεν έχει καμιά επίπτωση στην υγεία του.

Αν όμως κάποιος εκθέτει συνεχώς τον εαυτό του σε πειρασμούς, τότε οδηγείται σ΄αυτό που εσύ θεωρείς μονόδρομο.

Τέλος Γιώργο, αφού είσαι τόσο σίγουρος, ότι είναι αδύνατο για τους ανθρώπους, να προσπαθήσουν έστω να εφαρμόσουν το θέλημα του Θεού, τι κάνεις στην παρέα μας;


Ο Θεός, ιλάσθητί μοι τώ αμαρτωλώ και ελέησόν με.

giorgos40

Re: Αυνανισμός (αυτοϊκανοποίηση).

Δημοσίευσηαπό giorgos40 » Τρί Ιουν 11, 2019 3:29 pm

Επομένως να αποχωρήσω
Να είστε όλοι καλάΠέτρος
Δημοσιεύσεις: 1649
Εγγραφή: Πέμ Φεβ 19, 2015 9:32 am

Re: Αυνανισμός (αυτοϊκανοποίηση).

Δημοσίευσηαπό Πέτρος » Τετ Ιουν 12, 2019 12:43 pm

giorgos40 έγραψε:
Πέτρος έγραψε:
giorgos40 έγραψε:............
προστάτης που δεν αδειάζει οδηγείτε με μαθηματική ακρίβεια σε προβληματα προστάτη
Αν και μια έρευνα που είχε γίνει σε μοναχούς είχαν το μικρότερο ποσοστό σε προβλήματα προστάτη
................

Που είναι τότε η μαθηματική ακρίβεια;

Ο καθένας το αναλύει όπως θέλει....
Πάντως και οι μοναχοί και οι ιερείς μας ανθρωποι είναι και αυτοί και ανθρώπινα παθη παλεύουν...

Δηλαδή μια ανάλυση μπορεί να είναι ότι οι μοναχοί δεν έχουν προβλήματα προστάτη επειδή αυνανίζονται;Άβαταρ μέλους
Νίκος
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 6559
Εγγραφή: Παρ Ιούλ 27, 2012 11:05 am
Τοποθεσία: Κοζάνη

Re: Αυνανισμός (αυτοϊκανοποίηση).

Δημοσίευσηαπό Νίκος » Τετ Ιουν 12, 2019 5:13 pm

Απ' ότι φαίνεται ο Γιώργος έφυγε. Αφού κατάλαβε, ότι δεν μπορεί να μας πείσει, πως κακώς βρισκόμαστε εδώ, μάλλον σκέφτηκε, ότι κακώς βρίσκεται ο ίδιος εδώ.


Ο Θεός, ιλάσθητί μοι τώ αμαρτωλώ και ελέησόν με.

mixailiakovidis46

Re: Αυνανισμός (αυτοϊκανοποίηση).

Δημοσίευσηαπό mixailiakovidis46 » Πέμ Ιουν 13, 2019 12:19 am

Νίκος έγραψε:Απ' ότι φαίνεται ο Γιώργος έφυγε. Αφού κατάλαβε, ότι δεν μπορεί να μας πείσει, πως κακώς βρισκόμαστε εδώ, μάλλον σκέφτηκε, ότι κακώς βρίσκεται ο ίδιος εδώ.

Δεν νομιζω οτι ο φιλοs ηθελε να μαs πεισει απλα παρεθετε την ιατρικη πλευρα του θεματοs.Tωρα επειδη θεωρω δημοκρατικο το forum θα ηθελα να ακουγονται ολεs οι αποψειs ακομα και αν δεν συμφωνουμε απο το να λεμε οτι κακωs βρισκετε ο ιδιοs εδω.
Παντωs οσοι εχετε διαθεση διαβαστε αυτο απο σοβαρο site
medlook.net/%CE%9A%CE%B1%CF%81%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%AC%CF%84%CE%B7/815.htmlΆβαταρ μέλους
Νίκος
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 6559
Εγγραφή: Παρ Ιούλ 27, 2012 11:05 am
Τοποθεσία: Κοζάνη

Re: Αυνανισμός (αυτοϊκανοποίηση).

Δημοσίευσηαπό Νίκος » Πέμ Ιουν 13, 2019 8:36 am

Αγαπητέ Μιχάλη, κανένας μοναχός δεν πέθανε από καρκίνο του προστάτη. Συνήθως το πρόβλημά τους είναι το γαστρεντερικό, λόγο των πολλών και αυστηρών νηστειών.

Υπάρχουν όμως και ασκητές μοναχοί που πέρασαν τα 100, χωρίς κανένα πρόβλημα. Ο Κύριος αποφασίζει.

Το πιο σημαντικό, που είπα στο Γιώργο και δεν σηκώνει ιατρική αμφισβήτηση, είναι, ότι ο Χριστός δεν μας ζητά ποτέ κάτι που θα βλάψει την υγεία μας, σωματική ή ψυχική. Αντίθετα αυτά που μας ζητά, μας βοηθούν να ζήσουμε με ειρήνη και χριστιανική χαρά αυτή τη ζωή και να προετοιμαστούμε για την Αιώνια.

Όσο για το Γιώργο, έφυγε μόνος του, αφού κατάλαβε, ότι δεν έχει και πολλά κοινά σημεία με την παρέα μας. Δεν αποβάλουμε κανένα, επειδή δε μας αρέσουν οι απόψεις του, μόνο όταν η συμπεριφορά του παραβιάζει τους κανόνες του φόρουμ.


Ο Θεός, ιλάσθητί μοι τώ αμαρτωλώ και ελέησόν με.


Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 1 και 0 επισκέπτες