Μπερδεμένη , Βοήθεια

Γενικότερα θέματα που αφορούν την Ορθοδοξία και το Χριστιανισμό.

Συντονιστές: Anastasios68, Νίκος, johnge

Άβαταρ μέλους
Tatiana27
Δημοσιεύσεις: 5
Εγγραφή: Κυρ Σεπ 15, 2019 4:04 am

Re: Μπερδεμένη , Βοήθεια

Δημοσίευσηαπό Tatiana27 » Τρί Σεπ 17, 2019 1:23 am

Ο πνευματικός μας έδωσε άδεια μόνο να ζήσουμε μαζί
Από εκεί και πέρα για το σκυλί και για τον γάμο είναι αυτά που μου λέει ο σύντροφός μου και όχι ο πνευματικός μας ! Ο πνευματικός μας μας παροτρύνει συνέχεια να παντρευτούμε , ο Ορέστης είναι αυτός που δεν ξέρει αν γίνεται γιατί δεν είμαι ακριβώς όπως πρέπει να ειμαι!
Ο πνευματικός μας είναι δεσπότης



Άβαταρ μέλους
Tatiana27
Δημοσιεύσεις: 5
Εγγραφή: Κυρ Σεπ 15, 2019 4:04 am

Re: Μπερδεμένη , Βοήθεια

Δημοσίευσηαπό Tatiana27 » Τρί Σεπ 17, 2019 1:34 am

Για να σας δώσω να καταλάβετε καλυτερα , εγώ μεγάλωσα σε μια οικογένεια φυσιολογική με πολύ αγάπη προς την θρησκεία μας , μπορεί να μην ήμουν κάθε Κυριακή στην εκκλησία αλλά πάντα είχα και έχω αυτήν την αγάπη προς τον Χριστό και γενικώς την θρησκεία μας! είμαι ένας πολύ δοτικός άνθρωπος , δεν κάνω διακρίσεις κ δίνω αγάπη και βοήθεια σε όποιον χρειαστεί ! Από την άλλη ο Ορέστης μεγάλωσε σε μια πάρα πολύ θρησκευόμενη οικογένεια που ήθελε δεν ήθελε θα ήταν στην εκκλησία , με έναν αρκετά αυταρχικό πατέρα κ πολύ πίεση! Όταν τον γνώρισα ήταν ένα άτομο χαρούμενο , με την δουλειά του , την πίστη του ,βγαίναμε έξω , πηγαίναμε στο θέατρο , εκδρομές γενικώς προσπαθούσαμε να τα κάνουμε όλα φυσικά τίποτα χυδαίο ! Πριν μερικούς μήνες όμως άλλαξε τελείως , δεν θέλει να βρει δουλειά κ λέει μόνο έχει ο θεός ( μα ο θεός σε έκανε αρτιμελή, με μυαλό , με υγεία , σου δίνει τόσες δυνατότητες τι άλλο να κάνει ?) Δεν θέλει να πάμε πουθενά , να κάνουμε τίποτα άλλο πέρα από την εκκλησία , θέλει να ακούμε μόνο ψαλμούς , να μιλάμε μόνο για χριστιανικά θεματα και γενικώς με πιέζει παρά πολύ , γιατί εγώ ποτέ δεν είπα ότι δεν θέλω να είμαι καλή χριστιανή αλλά κάποια στιγμή θέλω να συζητήσω και κάτι άλλο , η να βγω μια βόλτα , για ένα ποτό ή είμαι τόσο νέα δεν μπορώ να φοράω μόνο φούστες μέχρι την γαμπα κ μακριές μπλούζες ! Όπως καταλαβαίνετε έχουμε αρκετές τριβές μεταξύ μας , ήρθε και το τελευταίο με το σκυλί ότι ακόμα και αυτό είναι αμαρτία και γιναμε ακόμα χειρότερα! Δηλαδή πρέπει να ζω με φόβο μη και τυχόν κάνω κάποια αμαρτία ? Κ μετά ήρθε κ η συζήτηση για τον γάμο που μου είπε πως αν δεν γίνω όπως πρέπει δεν μπορούμε να είμαστε μαζί και εντάξει σκέφτομαι ότι τόσα χρόνια ένας άνθρωπος είναι δίπλα μου που τελικά θέλει να με αλλάξει ώστε να μπορέσει να με δεχθεί! Ο πνευματικός μας είναι αντίθετος με όλα αυτά προσπαθεί να τον κάνει να ηρεμήσει , να καταλάβει πως πρέπει να είναι , πως ο φανατισμός είναι άσχημο πράγμα
Και πως δεν γίνεται μόνο ο ένας από τους δύο να κάνει πίσω , να κάνει θυσίες
Γενικώς πολύ μπερδεμένη ιστορία



Άβαταρ μέλους
Νίκος
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 6863
Εγγραφή: Παρ Ιούλ 27, 2012 11:05 am
Τοποθεσία: Κοζάνη

Re: Μπερδεμένη , Βοήθεια

Δημοσίευσηαπό Νίκος » Τρί Σεπ 17, 2019 7:31 am

Το "δεσπότης" δε μου λέει κάτι. Είναι της Εκκλησίας της Ελλάδος; Μήπως είναι από τους σχισματικούς;

Ο Ορέστης με την υπερβολή του έχει κάνει την πίστη στο Χριστό βάσανο. Η Αγάπη μας στο Χριστό μας δίνει χαρά, ακόμη και στις δοκιμασίες μας. Ότι κάνουμε γι Αυτόν, το κάνουμε από αγάπη, κι αυτό μας δίνει χαρά. Τότε ο σταυρός των δοκιμασιών μας είναι ελαφρύς. Όταν το κάνουμε από υποχρέωση ή ακόμη περισσότερο επειδή κάποιος μας αναγκάζει, ο σταυρός μας γίνεται βαρύς και δυσβάστακτος και μας κάνει δυστυχισμένους. Τότε πολλές φορές φτάνουμε στο σημείο να χάσουμε την πίστη μας και να τα βάλουμε με το Χριστό.

Ο Χριστός μας λέει για τους Φαρισαίους: "Επί της Μωσέως καθέδρας εκάθισαν οι γραμματείς και οι Φαρισαίοι. 3 πάντα ούν όσα εάν είπωσιν υμίν τηρείν, τηρείτε και ποιείτε, κατά δε τα έργα αυτών μη ποιείτε· λέγουσι γάρ, και ου ποιούσι. 4 δεσμεύουσιν γάρ φορτία βαρέα και επιτιθέασιν επί τους ώμους των ανθρώπων, τώ δε δακτύλω αυτών ου θέλουσι κινήσαι αυτά. 5 πάντα δε τα έργα αυτών ποιούσι προς το θεαθήναι τοίς ανθρώποις," (Ματθ. κγ' 1-5) Δυστυχώς έτσι είναι σήμερα και πολλοί Χριστιανοί. Η πίστη τους είναι εξωτερική, στα ρούχα, στη νηστεία, στον υποχρεωτικό εκκλησιασμό, στην υποχρεωτική προσευχή. Είναι ευσεβοφανείς. Και μετά απ' αυτά φουσκώνει ο εγωισμός τους και κατακρίνουν όλους τους άλλους που δεν είναι "σαν κι αυτούς".

Ο Χριστός την Αγάπη μας ζητά. Να νοιώσουμε στην καρδιά μας τη δική Του Αγάπη και να την ανταποδώσουμε αυθόρμητα. Να προσευχόμαστε για να καλύψουμε την ανάγκη μας για επικοινωνία μαζί Του, όπως με τον πατέρα μας, τον αδελφό μας. Να πηγαίνουμε στην Εκκλησία, όπως πηγαίνουμε με λαχτάρα στο σπίτι του Πατέρα μας, για να συναντηθούμε μαζί Του. Το θέλημά Του το ακολουθούμε με χαρά, επειδή αυτό μας φέρνει πιο κοντά Του.

Τέλος πάντων, επί του θέματος. Λάθος η συγκατοίκηση χωρίς Γάμο, με ή χωρίς σωματικές σχέσεις. Όταν το ζευγάρι είναι έτοιμο για συγκατοίκηση, παντρεύεται και δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία σ' αυτό. Και τι νόημα έχει η συγκατοίκηση χωρίς σωματική σχέση; "6 από δε αρχής κτίσεως άρσεν και θήλυ εποίησεν αυτούς ο Θεός· 7 ένεκεν τούτου καταλείψει άνθρωπος τον πατέρα αυτού και την μητέρα, και προσκολληθήσεται προς την γυναίκα αυτού, και έσονται οι δύο εις σάρκα μίαν. 8 ώστε ουκέτι εισί δύο, αλλά μία σάρξ· 9 ό ούν ο Θεός συνέζευξεν, άνθρωπος μη χωριζέτω·" (Μαρκ. ι' 6-9) Αν δεν είναι έτοιμοι γι αυτό, μένουν με τους γονείς τους μέχρι να έρθει η ώρα και χρησιμοποιούν τον χρόνο αυτό για να γνωριστούν καλύτερα.

Είσαι σίγουρη, ότι ταιριάζεις με τον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου; Μήπως βιάστηκες να δεσμευτείς μαζί του πριν καν τον γνωρίσεις; Εδώ ούτε για ένα σκυλάκι δε συμφωνείτε.

Πρότασή μου, χωρίς να είμαι Πνευματικός σας. Ένα βήμα πίσω. Επιστρέψτε στο σπίτι των γονιών σας και αναθεωρείστε τη σχέση σας. Σε τι συμφωνείτε και σε τι διαφωνείτε. Είναι αυτά που σας ενώνουν αρκετά για να προχωρήσετε; Αν ναι, παντρευτείτε και ζήστε σύμφωνα με το θέλημα του Θεού. Αν όχι, τότε καλύτερα να χωρίσετε τώρα, που δεν έχετε ακόμη ολοκληρώσει τη σχέση σας, παρά αργότερα.


Ο Θεός, ιλάσθητί μοι τώ αμαρτωλώ και ελέησόν με.

Άβαταρ μέλους
Tatiana27
Δημοσιεύσεις: 5
Εγγραφή: Κυρ Σεπ 15, 2019 4:04 am

Re: Μπερδεμένη , Βοήθεια

Δημοσίευσηαπό Tatiana27 » Τρί Σεπ 17, 2019 9:32 am

Καλημέρα ! Ναι είναι βέβαια είναι δεσπότης της εκκλησίας της Ελλάδος! Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας όλα πρέπει να τα κάνουμε από την αγάπη μας προς τον Χριστό και όχι με το ζόρι ! Αυτό δεν μπορεί να καταλάβει ο Ορέστης , αν ας πούμε μια Κυριακή δεν πάω μαζί του στην εκκλησία ή δεν θέλω να πάω σε μια αγρυπνία θυμώνει και απογοητεύεται όπως λέει , νιώθω λες και ειμαι μαθήτρια και αν δεν κάνω αυτό που λέει θα χάσω βαθμούς ! Μα το σκυλί το λατρεύει αλλά μόλις κάποιος του είπε ότι είναι αμαρτία μέσα στο σπίτι και να το βγάζεις βόλτες τελείωσε είπε να το δώσουμε , είναι σαν να μην έχει κρίση πια να καταλάβει η να μάθει ! Δεν επεξεργάζεται τίποτα από όσα του λένε , τα καταπίνει αμασητα! Όσο για την συγκατοίκηση ήδη συζητάμε να πάει πίσω στο σπίτι του εκτός από την αμαρτία ότι ζούμε μαζί , φέρνει δικαιολογίες για την δουλειά , δεν πάει να ψάξει και όταν του βρίσκω κάποια δουλειά βρίσκει δικαιολογίες , όποτε αποφάσισα να του πω να φύγει να πάει πίσω στους γονείς του που εκεί κατευθείαν θα τον βάλουν να δουλέψει , θα αρχίσουν πάλι οι τριβές μεταξύ τους όπως και παλιότερα γιατί όσο ζούμε μαζί χαλάρωσε πολύ , παράτησε τα πάντα και δεν κάνει τίποτα ! Οποτε ας μπορέσει να καταλάβει και να αναγνωρίσει κάποια πράγματα και ίσως καταλάβει !
Επίσης αυτό θα είναι κ ένα τεστ για το αν θα μπορούμε να είμαστε μαζί γιατί όπως σας είπα δεν έχω σκοπό να ζήσω μια ζωή πιεσμένη να κάνω πράγματα με το ζόρι



Άβαταρ μέλους
Νίκος
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 6863
Εγγραφή: Παρ Ιούλ 27, 2012 11:05 am
Τοποθεσία: Κοζάνη

Re: Μπερδεμένη , Βοήθεια

Δημοσίευσηαπό Νίκος » Τρί Σεπ 17, 2019 11:33 am

Άρα Τατιάνα όλα έχουν μπει σε μια πορεία κανονικότητας, Δόξα τω Θεώ, και μένει μόνο να αποφασίσετε ποιος θα κρατήσει το σκυλάκι. :)


Ο Θεός, ιλάσθητί μοι τώ αμαρτωλώ και ελέησόν με.


Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 3 και 0 επισκέπτες