Τηλεόραση=τηλεκολαση

Γενικότερα θέματα που αφορούν την Ορθοδοξία και το Χριστιανισμό.

Συντονιστές: Anastasios68, Νίκος, johnge

manosthess25
Δημοσιεύσεις: 5
Εγγραφή: Παρ Αύγ 03, 2012 5:49 pm
Τοποθεσία: Μάνος

Τηλεόραση=τηλεκολαση

Δημοσίευσηαπό manosthess25 » Παρ Αύγ 31, 2012 8:25 am

Προσπαθω να αποφευγω την τηλεοραση η οταν βλεπω προσπαθω να βλεπω κατι ωφελιμο,κανοντας ζαμπιγκ ομως περνανε μπροστα απο τα ματια μου χιλιαδες εικονες απο τα καναλια,και καθομαι και σκευτομαι "τι μας πασαρουν να βλεπουμε?'το πρωι ενημερωτικες εκπομπες που βλεπεις απο εδω και απο εκει και στο τελος δεν ξερεις τι ειναι αληθεια,το μεσημερι,ολα τα κουτσομπολιστικα για το καθε τυπο της tv,τι κανει στη ζωη του,το απογευμα το ιδιο,το βραδυ τα σιριαλ και καθε ειδους ταινιες,που απο οτι εχω καταλαβει οι σκηνοθετες βγαζουν την "ανωμαλια"τους μεσα απο τα σιριαλ,σε καθε εκπομπη σιριαλ ταινια υπαρχει και ενας ομοφυλοφιλος (δεν κατηγορω τους ανθρωπους τετοιου ειδους δικο τους θεμα ειναι αλλα να ειναι πιο διακριτικη",η patty και η καθε patty με αποτελεσμα ολα τα παιδια να μιμουνται αυτην και ολους οσους βλεπουν στην tv γιατι το καθε παιδι εχει και ενα ειδωλο ενα πρωτυπο και δυστυχως ειναι μεσα απο την tv,τα τουρκικα σιριαλ μας εχουν ζαλισει,πλεον βγαζουν και σε εφημεριδες μαθηματα τουρκικων(ισως ειναι καποιο παιχνιδι και αυτο).Ειχε στην κρατικη τηλεοραση μια κυριακη μια εκκλησιαστικη εκπομπη,τη εκοψαν και αυτην,νομιζω γενικα τις κυριακες πρεπει να εκοψαν και την θεια λειτουργεια που δειχνει!
Σταματαω εδω,με συχωρειται αν σας κουρασα,εχω και αλλα στο μυαλο μου που μ'αρεσει να τα συζηταω απο το πρωι μεχρι το βραδυ!



Άβαταρ μέλους
Νίκος
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 6863
Εγγραφή: Παρ Ιούλ 27, 2012 11:05 am
Τοποθεσία: Κοζάνη

Re: Τηλεόραση=τηλεκολαση

Δημοσίευσηαπό Νίκος » Παρ Αύγ 31, 2012 8:31 am

Έχουμε μιλήσει πολλές φορές Μάνο για την τηλεόραση και την αρνητική επίδραση που έχει στην πνευματική πορεία (και όχι μόνο) των ανθρώπων. Κι αυτό συμβαίνει όχι μόνο επειδή κυριαρχείται από ανθρώπους χωρίς πίστη, αρχές και ιδανικά, αλλά και επειδή είναι πασίδηλο ότι εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα τις περισσότερες φορές αντίθετα με την πίστη μας, με το συμφέρον της πατρίδας μας και του λαού μας.

Αν ψάξεις στις παλιότερες δημοσιεύσεις είμαι βέβαιος ότι θα βρεις πολλές σχετικές αναφορές.


Ο Θεός, ιλάσθητί μοι τώ αμαρτωλώ και ελέησόν με.

NikolaosArvanitidis

Re: Τηλεόραση=τηλεκολαση

Δημοσίευσηαπό NikolaosArvanitidis » Σάβ Σεπ 28, 2019 4:53 pm

Αυτό το θέμα για την τηλεόραση το συζήτησα πρόσφατα με τον πνευματικό μου.Με απασχολούσε καιρό βέβαια καθώς πριν κάποια χρόνια είχα αρχίσει να προβληματίζομαι από το ότι πολλοί άνθρωποι κυρίως άνω των 40 ετών είχαν παρασυρθεί από τα Λατινοαμερικανικα σήριαλ αρχικά και από τα Τούρκικα έπειτα.Ο πνευματικός μου μου έδωσε την απάντηση.Από τη δεκαετία του 1990 η ελληνική τηλεόραση έχασε εντελώς την ποιότητα της(τα σήριαλ και οι ταινίες ειδικά).Αρχισε να προβάλετε το γυμνό και το σεξ (η αρχή έγινε με την "Αναστασία" το 1993-1994 και από τότε σχεδόν κάθε ελληνική σειρά ή ταινία έχει τουλάχιστον μία γυμνή σκηνή),η ομοφυλοφιλία (από τα τέλη της δεκαετίας του 1990 και μετά σε κάθε σήριαλ υπάρχει ένας τουλάχιστον ομοφυλόφιλος) και άλλα παρόμοια.Ο λόγος που κυριάρχησαν στις ηλικίες άνω των 40 τα Λατινοαμερικανικα σήριαλ αρχικά (απο τα μέσα της δεκαετίας του 1990 μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 2000) και τα Τουρκικά έπειτα (από τα μέσα της δεκαετίας του 2000 και έπειτα) ήταν η παρακμή της ελληνικής τηλεόρασης όπως είπαμε. Τα κοινά άνω των 40 που είχαν συνηθίσει στην παλιά ελληνική τηλεόραση δυσκολεύονταν να αποδεχτούν την νέα μορφή της και έτσι στράφηκαν σε ξένες σειρές που ήταν πιο σεμνές για να ικανοποιηθούν.Τα Τουρκικά και Λατινοαμερικανικα σήριαλ μοιάζουν πολύ με την ελληνική τηλεόραση όπως ήταν μέχρι τη δεκαετία του 1980.Εμένα ο πνευματικός μου μου συνέστησε αν θέλω να ψυχαγωγηθω να βλέπω ελληνικά σήριαλ και ταινίες που γυρίστηκαν μέχρι και τη δεκαετία του 1980(γιατί από τη δεκαετία του 1990 και μετά αρχίζει η παρακμή της σημερινής ελληνικης τηλεόρασης η οποία μέσω του γυμνού και της ομοφυλοφιλίας έχει κάνει τον κόσμο στη χώρα μας να θεωρεί την πορνεία,το γυμνό και την ομοφυλοφιλία απλά καθημερινά πράγματα και τον έχει εξοικειώσει με αυτά). Αρα λοιπόν όταν θέλουμε να ψυχαγωγηθούμε να προτιμάμε παλιές ελληνικές ταινίες και σειρές που είχαν ποιότητα και ήθος.



Πέτρος
Δημοσιεύσεις: 1646
Εγγραφή: Πέμ Φεβ 19, 2015 9:32 am

Re: Τηλεόραση=τηλεκολαση

Δημοσίευσηαπό Πέτρος » Σάβ Σεπ 28, 2019 11:10 pm

Π.χ. Ρωμανός Διογένης.
Αλλά που!



NikolaosArvanitidis

Re: Τηλεόραση=τηλεκολαση

Δημοσίευσηαπό NikolaosArvanitidis » Κυρ Σεπ 29, 2019 4:09 pm

Ακριβώς στα λόγια μου έρχεσαι Πέτρο(αναφέρθηκες σε μία πολύ καλή σειρά που γυρίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1970). Η Ελληνική τηλεόραση είχε πολύ καλή ποιότητα μέχρι που εκφυλίστηκε τη δεκαετία του 1990.Δυνατοί ηθοποιοί (Παπαμιχαήλ,Βουγιουκλάκη,Κωνσταντάρας,Καρέζη,Βέγγος κτλ),ωραίες και αξιόλογες ταινίες και σειρές με πλοκή, καλή υπόθεση και ταυτόχρονα σεμνότητα και ήθος. Η τηλεόραση μας ήταν εξαιρετική ώσπου αποφασίσαμε να "εξευρωπαϊστουμε" και να εντάξουμε την κάθε λογής ανηθικότητα(πορνεία,γυμνό και ομοφυλοφιλία) στην τηλεόραση μας.Μακάρι κάποτε να επανέλθει το επίπεδο της ελληνικής τηλεόρασης στην προ δεκαετίας 1990 εποχή (δεν το βλέπω να γίνεται καθώς ο κόσμος της Ελλάδας έχει πιά εξοικειωθεί με τις ανηθικοτητες που προβάλει η ελληνική τηλεόραση και δεν αντιδρά σε αυτό και η οικονομική κρίση αντί να κάνει τον ελληνικό λαό να αναρωτηθεί τι έκανε λάθος και να μετανοήσει οδήγησε τελικά την ελληνική κοινωνία να εκφυλιστεί ηθικά ακόμα περισσότερο.Θα χρειαστεί πολύ μεγάλο χαστούκι για να ανακοπεί η ηθική παρακμή της κοινωνίας μας αλλά και πάλι δεν είναι σίγουρο.Εχουμε το "ταλέντο" ο Θεός να στέλνει σημάδια και προειδοποιησεις και εμείς να κάνουμε πως δε τα βλέπουμε και να κάνουμε του κεφαλιού μας.Θα κριθουμε πολύ αυστηρά γι αυτό και θα πρέπει να είμαστε αμιλεικτοι με τους εαυτούς μας κάνοντας πολύ σκληρή αυτοκριτική με ταπείνωση πάντα.



NikolaosArvanitidis

Re: Τηλεόραση=τηλεκολαση

Δημοσίευσηαπό NikolaosArvanitidis » Κυρ Σεπ 29, 2019 4:31 pm

manosthess25 έγραψε:Προσπαθω να αποφευγω την τηλεοραση η οταν βλεπω προσπαθω να βλεπω κατι ωφελιμο,κανοντας ζαμπιγκ ομως περνανε μπροστα απο τα ματια μου χιλιαδες εικονες απο τα καναλια,και καθομαι και σκευτομαι "τι μας πασαρουν να βλεπουμε?'το πρωι ενημερωτικες εκπομπες που βλεπεις απο εδω και απο εκει και στο τελος δεν ξερεις τι ειναι αληθεια,το μεσημερι,ολα τα κουτσομπολιστικα για το καθε τυπο της tv,τι κανει στη ζωη του,το απογευμα το ιδιο,το βραδυ τα σιριαλ και καθε ειδους ταινιες,που απο οτι εχω καταλαβει οι σκηνοθετες βγαζουν την "ανωμαλια"τους μεσα απο τα σιριαλ,σε καθε εκπομπη σιριαλ ταινια υπαρχει και ενας ομοφυλοφιλος (δεν κατηγορω τους ανθρωπους τετοιου ειδους δικο τους θεμα ειναι αλλα να ειναι πιο διακριτικη",η patty και η καθε patty με αποτελεσμα ολα τα παιδια να μιμουνται αυτην και ολους οσους βλεπουν στην tv γιατι το καθε παιδι εχει και ενα ειδωλο ενα πρωτυπο και δυστυχως ειναι μεσα απο την tv,τα τουρκικα σιριαλ μας εχουν ζαλισει,πλεον βγαζουν και σε εφημεριδες μαθηματα τουρκικων(ισως ειναι καποιο παιχνιδι και αυτο).Ειχε στην κρατικη τηλεοραση μια κυριακη μια εκκλησιαστικη εκπομπη,τη εκοψαν και αυτην,νομιζω γενικα τις κυριακες πρεπει να εκοψαν και την θεια λειτουργεια που δειχνει!
Σταματαω εδω,με συχωρειται αν σας κουρασα,εχω και αλλα στο μυαλο μου που μ'αρεσει να τα συζηταω απο το πρωι μεχρι το βραδυ!

Για την ιστορία να πούμε πως ο πρώτος ρόλος ομοφυλόφιλου στην ελληνική τηλεόραση ήταν στη σειρά " οι Απαράδεκτοι " που προβλήθηκε το 1991-1993 και το πρώτο γυμνό και ελεύθερο σεξ(προγαμιαίες σχέσεις ή αλλιώς πορνεία) ήταν στη σειρά "Αναστασία" που προβλήθηκε το 1993-1994.Ολως τυχαίως η παρακμή της ελληνικής τηλεόρασης συμπίπτει με την εμφάνιση των ιδιωτικών καναλιών και τον τερματισμό του μονοπωλίου της κρατικής τηλεόρασης(ΕΡΤ).



NikolaosArvanitidis

Re: Τηλεόραση=τηλεκολαση

Δημοσίευσηαπό NikolaosArvanitidis » Κυρ Οκτ 06, 2019 10:23 pm

Μια και μιλάμε για καλά και ποιοτικά έργα στην τηλεόραση τώρα ξεκίνησε το "Κόκκινο Ποτάμι".Πρόκειται για εξαιρετική σειρά ιστορική που αφορά την Ποντιακή γενοκτονία.



Theodoros1
Δημοσιεύσεις: 6
Εγγραφή: Πέμ Αύγ 29, 2019 7:49 pm
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Re: Τηλεόραση=τηλεκολαση

Δημοσίευσηαπό Theodoros1 » Παρ Οκτ 18, 2019 6:20 pm

Να είμαστε επιφυλακτικοί ακόμα και με τις θεωρητικά ποιο "ποιοτικές" σειρές ή ταινίες.Σε ΠΟΛΛΕΣ περιπτώσεις οι σεναριογράφοι κόβουν και ράβουν όπως θέλουν, αλλάζοντας και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και ιστορικά ντοκουμέντα. Π.Χ. η παγκοσμίου εμβέλειας παλιά ταινία Braveheart που είχε ως θέμα την καταπίεση του λαού της Σκωτίας από τους Άγγλους και τους πολέμους μεταξύ τους, δείχνει σε κάποια στιγμή το στρατό της Ιρλανδίας να σταματάει την επίθεση προς τους Σκωτσέζους και εκεί τα βρίσκουν και πολεμούν όλοι μαζί τους Άγλλους. Αυτό είναι μια σοβαρή ιστορική παραπλάνηση. Οι Ιρλανδοί πολέμησαν εναντίων των σκωτσέζων μαζί με τους άγγλους. Απλά ένα παράδειγμα. Να είμαστε προσεκτικοί.



NikolaosArvanitidis

Re: Τηλεόραση=τηλεκολαση

Δημοσίευσηαπό NikolaosArvanitidis » Κυρ Οκτ 27, 2019 2:58 pm

Επανέρχομαι στο θέμα και συνιστώ σε όλους μας εν όψει της εθνικής εορτής της 28ης Οκτωμβρίου να δούμε μερικές παλιές εξαιρετικές ταινίες ελληνικές για τον πόλεμο του 1940 και την Κατοχή.Αυτές οι ταινίες γυρίστηκαν την περίοδο δεκαετία του 1950 μέχρι και την δεκαετία του 1970 και αντανακλούν μία εντελώς διαφορετική ελληνική κοινωνία από την σημερινή παρηκμασμένη ελληνική κοινωνία.Παραθέτω τις 26 ταινίες για την 28η Οκτωμβρίου

1.28η Οκτωβρίου, ώρα 5.30 (1971)
2. Όχι (1969)
3. Η μάχη της Κρήτης (ή στη μάχη της Κρήτης, 1970)
4. Υπολοχαγός Νατάσα (1970)
5. Κατάσκοπος Νέλλη (1981)
6. Η Μεσόγειος φλέγεται (1970)
7. Οι γενναίοι του Βορρά (1970)
8. Η χαραυγή της Νίκης (1971)
9. Υποβρύχιο Παπανικολής (1971)
10. Οι τελευταίοι του Ρούπελ (1971)
11. Αυτοί που μίλησαν με το θάνατο (1970)
12. Μια γυναίκα στην αντίσταση (1970)
13. Γοργοπόταμος (1968)
14. Το νησί των γενναίων (1959)
15. Το μπλόκο (1964)
16. Η λεωφόρος της προδοσίας (1969)
17. Εσχάτη προδοσία (1971)
18. Κονσέρτο για πολυβόλα (1967)
19. Ουρανός (1962)
20. Οι πολεμισταί της ειρήνης (1973)
21. Η δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά (1969)
22. Το ξυπόλητο τάγμα (1953)
23. Ο τελευταίος αιχμάλωτος (1970)
24. Αντάρτες των πόλεων (1972)
25. Εγώ ρεζίλεψα τον Χίτλερ (1970)
26. Τι έκανες στον πόλεμο Θανάση (1971)
Δείτε τις στο GreekMovies.com αν κάποιες δεν τις βρίσκετε στο youtube




Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 9 και 0 επισκέπτες