Κοινωνικοπολιτική επικαιρότητα

Αρχονταρίκι - Members Area

Συντονιστές: Anastasios68, Νίκος, johnge

NikolaosArvanitidis

Re: Κοινωνικοπολιτική επικαιρότητα

Δημοσίευσηαπό NikolaosArvanitidis » Κυρ Οκτ 13, 2019 10:48 am

Μιλτιαδης έγραψε:Αδερφια ολα οσα ειπαν οι Αγιοι μας μερα με την μερα επαληθεύετε και μια προφητεια..
Ειμαστε στο σημειο 0 και πιστευω αυτοι οι τελευταιοι μηνες πριν την αλλαγη χρονου (19 προς 2020)ειναι οι κρισιμότεροι στην ανθρωποτητα διοτι μιλαμε για λιγο πριν τον Γππ ετσι οπως το πανε..
Τωρα Οσον αφορα την Ελλαδα μας την πολυπονεμενη Πατριδα μας με τοσο χαμενο αιμα Αγιων Μαρτυρων και Εθνομαρτυρων των τοσων πολεμων συμφωνα με τους Αγιους Γεροντες μας η Ορθοδοξη Πατριδα μας κατα τον Αγιο Παϊσιο "θα ειναι θεατης"οπως ελεγε διοτι "οποιος παρει μερος σε αυτον τον πολεμο ΧΑΘΗΚΕ"σκεφτητε αδελφια μου τι Μεγαλη ευλογια εχουμε που δεν θα παρουμε μερος σε αυτον τον αρμαγγεδωνκαι οπως ελεγε ο Αγιος μεχρι την "γενικη επιστρατευση"θα φτασουμε και οτι ο "Ελληνικος στρατος θα παρει την πολη χωρις να πολεμηση "...
Παλι ο ενας αλλος Γεροντας ο Σιμων Αρβανιτης ελεγε οτι"Οσοι ειναι στο εξωτερικο να γυρισουν αμεσως Ελλαδα διοτι η Ελλαδα δεν θα παθει σχεδον τιποτε"
Ποσο μεγαλη ελπιδα και παρηγορια να σε δινουν τετοια λογια Αγιων γεροντων ομως απο την αλλη δεν πρεπει κανεις να επαναπαύεται ΚΑΘΟΛΟΥ διοτι η Πατριδα μας μπορει να μην δεχτει αυτον το φονικο στην κυριολεξια τελευταιο και καταστροφικο πολεμο αλλα θα εχει αλλα προβληματα εσωτερικα (π.χ πεινα,αναρχια,λαθρομεταναστες,φυσικες καταστροφες,αθεϊα κυβερνώντων) κατα τους Αγιους μονο γρατζουνιες θα εχουμε...για αυτο αδελφια μου θα πρεπει να ειμαστε ολοι οι ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ μονοιασμένοι σαν μια γερη αλυσιδα οπως τοτε σαν τους ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 21' και 40' αλλα και πιο παλια
ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ
ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ........

Μιλτιάδη θα συμφωνησω ότι η Ελλάδα έχει μακρά Ορθόδοξη παράδοση σε όλες τις κρίσιμες καλές ή κακές στιγμές της νεότερης ελληνικής ιστορίας(στην άλωση της Κων/πολης,στην επανάσταση, στους Βαλκανικούς πολέμους, στη Μικρασιατική εκστρατεία, στην εισβολή της Κύπρου κτλ).Το θέμα είναι ότι η Ελλάδα τα τελευταία 45 χρόνια από τη δεκαετία του 1970 (και η Κύπρος τα τελευταία 25 από τη δεκαετία του 1990) έχει πάρει έναν εντελώς λάθος δρόμο που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις αξίες και τις παραδόσεις της.Την στιγμή που στις περισσότερες Ορθόδοξες χώρες και περιοχές συνέβαινε μία αναγέννηση της πίστης μετά την πτώση του κομμουνισμού στην Ελλάδα γινόταν το αντίθετο.Για να εκπληρωθεί μια προφητεία και να μεγαλώσει η Ελλάδα πρέπει να υπάρχει μετάνοια κάτι που δεν υπάρχει.Για αυτό δεν θεωρώ πως είμαστε άξιοι σαν χώρα να μεγαλώσουμε(ο πνευματικός μου πιστεύει πως πιθανόν μάλιστα και να μας αξίζει να τιμωρηθούμε αν δούμε πόσοι φόνοι συμπεριλαμβανομένων των εκτρώσεων γίνονται κάθε χρόνο και αν δούμε την ηθική παρακμή στην οποία πέσαμε ως κοινωνία).Για την εκπλήρωση των προφητειών θα αποφασίσει ο Θεός αν και πότε θα γίνουν και αυτό θα εξαρτηθεί και από την συμπεριφορά μας ως έθνος συνολικά αλλά και ως άνθρωποι ξεχωριστά.



NikolaosArvanitidis

Re: Κοινωνικοπολιτική επικαιρότητα

Δημοσίευσηαπό NikolaosArvanitidis » Κυρ Οκτ 13, 2019 4:46 pm

Μάνος έγραψε:Όποιος εμπιστευτεί τον Μητροπολίτη Μόρφου στο κομμάτι των προφητειών δεν θα πέσει έξω. Οι προφητείες είναι πλέον ειδήσεις οπότε οποιαδήποτε προφητολογία πλέον είναι περιττή

Εχω μεγάλο σεβασμό στον μητροπολίτη Μόρφου καθώς ήταν από τους λίγους που συναναστράφηκε τόσο πολύ ο Αγιος Παισιος(ο οποίος είχε προφητεύσει στον Μόρφου ότι θα γίνει μητροπολίτης στην μητρόπολη Μόρφου στην οποία γεννήθηκε όπως και έγινε). Ωστόσο θεωρώ πως με τις προφητείες δεν γίνεται να ξέρουμε στα σίγουρα καθώς το αν και το πότε θα εκπληρωθούν το αποφασίζει μόνο ο Θεός.Ο Θεός δίνει στον κάθε λαό το μερίδιο που του αναλογεί. Λαός σε καλό δρόμο με υγιής κοινωνία ηθικά και πνευματικά ανταμείβεται. Λαός όμως που πέφτει σε λάθος δρόμο και αρνείται να μετανοήσει δεν γίνεται να περιμένει από τον Θεό να τον ανταμείψει.Γι αυτό λοιπόν ο πνευματικός μου μου έχει πει τα εξής: αυστηρή (όσο πιο αυστηρή γίνεται) αυτοκριτική του εαυτού μας και του λαού μας καθώς επίσης και μετάνοια.



Άβαταρ μέλους
Μάνος
Δημοσιεύσεις: 3027
Εγγραφή: Σάβ Δεκ 30, 2017 11:29 pm
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης

Re: Κοινωνικοπολιτική επικαιρότητα

Δημοσίευσηαπό Μάνος » Κυρ Οκτ 13, 2019 6:25 pm

Να είσαι σίγουρος, ότι θα περάσουμε δια πυρός και σιδήρου για να μετανοήσουμε και μετά θα ανταμειφθούμε σαν έθνος. Υπάρχει μεγάλη αποστασία στην Ελλάδα. Χωρίς μετάνοια δεν γίνεται τίποτα. Όσον αφορά την αυτοκριτική, ναι πρέπει να είμαστε αυστηροί στον εαυτό μας και επιοικείς στους άλλους, πάντα με διάκριση, αυτό είναι το Ορθόδοξο φρόνημα. Καλή μετάνοια σε όλους μας.


Ἀπὸ τῶν πολλῶν μου ἁμαρτιῶν, ἀσθενεῖ τὸ σῶμα, ἀσθενεῖ μου καὶ ἡ ψυχή· (Άξιον εστίν)

NikolaosArvanitidis

Re: Κοινωνικοπολιτική επικαιρότητα

Δημοσίευσηαπό NikolaosArvanitidis » Κυρ Οκτ 13, 2019 9:43 pm

Γενικεύεται η σύρραξη στη Συρία: ο Ασαντ αναπτύσει στρατό για να αποκρούσει την Τουρκική εισβολή.



NikolaosArvanitidis

Re: Κοινωνικοπολιτική επικαιρότητα

Δημοσίευσηαπό NikolaosArvanitidis » Κυρ Οκτ 13, 2019 10:14 pm

Μάνος έγραψε:Να είσαι σίγουρος, ότι θα περάσουμε δια πυρός και σιδήρου για να μετανοήσουμε και μετά θα ανταμειφθούμε σαν έθνος. Υπάρχει μεγάλη αποστασία στην Ελλάδα. Χωρίς μετάνοια δεν γίνεται τίποτα. Όσον αφορά την αυτοκριτική, ναι πρέπει να είμαστε αυστηροί στον εαυτό μας και επιοικείς στους άλλους, πάντα με διάκριση, αυτό είναι το Ορθόδοξο φρόνημα. Καλή μετάνοια σε όλους μας.

Πολύ σωστά. Ηδη πάντως με τον Ασαντ να αναπτύσει στρατό για να αποκρούσει τα τουρκικά στρατεύματα στη Συρία η σύρραξη δείχνει να γενικεύεται.



NikolaosArvanitidis

Re: Κοινωνικοπολιτική επικαιρότητα

Δημοσίευσηαπό NikolaosArvanitidis » Δευτ Οκτ 14, 2019 9:30 pm

Ο στρατός του Ασαντ μπαίνει στην Κουρδική πόλη Μπανμπιτζ της Συριας για να αποκρούσει τα Τουρκικά στρατεύματα ενώ οι Τούρκοι πλησιάζουν κι αυτοί την πόλη.



Πέτρος
Δημοσιεύσεις: 1646
Εγγραφή: Πέμ Φεβ 19, 2015 9:32 am

Re: Κοινωνικοπολιτική επικαιρότητα

Δημοσίευσηαπό Πέτρος » Τρί Οκτ 15, 2019 9:05 am

Πολεμικός ανταποκριτής είσαι Νικόλαε;



NikolaosArvanitidis

Re: Κοινωνικοπολιτική επικαιρότητα

Δημοσίευσηαπό NikolaosArvanitidis » Τρί Οκτ 15, 2019 4:44 pm

Είμαι άτομο που παρακολουθώ την επικαιρότητα όχι γιατί με ενδιαφέρει τόσο η πολιτική αλλά γιατί με επηρεάζει άμεσα ή έμμεσα.
Υ.Γ στο σημείο αυτό θεωρώ πως αξίζουν συγχαρητήρια σε δύο Τουρκοκυπρίους.Τον Μουσταφά Ακκιντζί καθώς και στον Τουρκοκύπριο ευρωβουλευτή της Κύπρου Νιαζί Κιζίλγιουρεκ που καταδίκασαν την τουρκική εισβολή.



Πέτρος
Δημοσιεύσεις: 1646
Εγγραφή: Πέμ Φεβ 19, 2015 9:32 am

Re: Κοινωνικοπολιτική επικαιρότητα

Δημοσίευσηαπό Πέτρος » Τετ Οκτ 16, 2019 8:18 am

Αυτοί οι δύο Τουρκοκύπριοι που τους συγχαίρεις Νικόλαε, ποια γνώμη έχουν για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο; Την έχουν καταδικάσει και αυτή;



NikolaosArvanitidis

Re: Κοινωνικοπολιτική επικαιρότητα

Δημοσίευσηαπό NikolaosArvanitidis » Τετ Οκτ 16, 2019 9:45 am

Ο Ακκιντζι στο ποστ του στο Facebook και στο Twitter είπε για την Τουρκική εισβολή στην Συρία ότι όπως και το 1974 έτσι και τώρα είναι μία αιματηρή στρατιωτική επιχείρηση. Οπότε έμμεσα έχει ταχθεί και κατά της εισβολής της Τουρκία στην Κύπρο.Ο Τ/Κ ευρωβουλευτής της Κύπρου Νιαζί Κιζιλγιουρεκ έχει ταχθεί κατά της παρουσίας Τουρκικών στρατευμάτων στο νησί αλλά δεν έχει πεί κάτι σχετικά με την εισβολή του 1974 ή σχετικά με τους Τούρκους εποίκους (κυρίως από τον Πόντο,την Ανατολία και την Κεντρική Τουρκία) που εγκαταστάθηκαν στα Κατεχόμενα από το 1974 και μετά.




Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 12 και 0 επισκέπτες