Κοινωνικοπολιτική επικαιρότητα

Αρχονταρίκι - Members Area

Συντονιστές: Anastasios68, Νίκος, johnge

NikolaosArvanitidis

Re: Κοινωνικοπολιτική επικαιρότητα

Δημοσίευσηαπό NikolaosArvanitidis » Παρ Ιαν 31, 2020 6:32 pm

Νίκος έγραψε:Νικόλαε σου έχω ξαναπεί για τα αυθαίρετα συμπεράσματά σου και μάλιστα χωρίς παραπομπές στις πηγές τους. Ο Ερντογάν τι είναι κατά τη γνώμη σου, δεξιός ή αριστερός; Από που βγαίνει το συμπέρασμα, ότι το "πολιτικό Ισλάμ" είναι δεξιά και οι "σοσιαλιστές" είναι κεμαλιστές;

Ποιο αριστερό κόμμα κυβέρνησε την Ελλάδα, εκτός από το ΣΥΡΙΖΑ, από τη μεταπολίτευση και μετά; Τι ποσοστό των εκπαιδευτικών δηλώνουν αριστεροί; Πως γίνεται να φταίει η Αριστερά για όλα τα προβλήματα της εκπαίδευσης από 1974, ενώ δεν κυβέρνησε παρά μόνο 5 απ' αυτά; Πόσο % των Ελλήνων κατά μέσω όρο από 1974 μέχρι σήμερα αισθάνονται ή δηλώνουν αριστεροί;

Από που βγαίνει το συμπέρασμα, ότι για την ηθική κατάπτωση της Ελληνικής κοινωνίας φταίει η Αριστερά; Τι θα πει "πήραμε τον κακό δρόμο" με πολιτικούς όρους;

Στην Τουρκία αν δεις κοινωνιολογία θα δεις πως το Πολιτικό Ισλάμ είναι δεξιά. Γενικά η δεξιά πάντα στην Τουρκία ήταν φιλοισλαμικη και υπερσυντηρητικη.Το κόμμα CHP που ίδρυσε ο Κεμάλ και σήμερα είναι αξιωματική αντιπολίτευση είναι σοσιαλδημοκρατικο κόμμα (τύπου ΚΙΝΑΛ) και είναι μέλος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και παρατηρητής στους Ευρωπαίους σοσιαλδημοκράτες. Εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε και το ΠΑΣΟΚ το οποίο επί Ανδρεα Παπανδρέου είχε πολλούς αριστερούς στις τάξεις του. Πάντως στη σημερινή βουλή τα καθαρά αριστερά κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ,ΚΚΕ,Μερα25) έχουν 110 βουλευτές (δηλαδή ποσοστό 36,7% των βουλευτών πράγμα που σημαίνει ότι υπερεκπροσωπουνται στη Βουλή εκτός κι αν το 36,7% των Ελλήνων είναι αριστεροί).Οταν λέω ιδεολογικης κυριαρχίας της Αριστεράς εννοώ την κυριαρχία των αριστερών στην παιδεία, τα γράμματα, τις τέχνες και τον κόσμο της διανόησης που υπήρξε μετά το 1974(υπόψιν πως τον δρόμο της ιδεολογικής κυριαρχίας της Αριστεράς φρόντισε να τον ανοίξει η Χούντα της επταετίας).Αυτή η ιδεολογική κυριαρχία της Αριστεράς είχε μεγάλο ρόλο στην ηθική παρακμή της ελλαδικής κοινωνίας. Ακόμα και σήμερα αν δεις κανένας πολιτικός και κανένα κανάλι δεν τολμά να επικρίνει ανοιχτά το ΚΚΕ από φόβο μην κατηγορηθεί ως αντικομουνιστης.



Άβαταρ μέλους
Νίκος
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 6863
Εγγραφή: Παρ Ιούλ 27, 2012 11:05 am
Τοποθεσία: Κοζάνη

Re: Κοινωνικοπολιτική επικαιρότητα

Δημοσίευσηαπό Νίκος » Σάβ Φεβ 01, 2020 8:59 am

Λάθος απάντηση. Οι πολιτικές επιλογές είναι αυτές που χαρακτηρίζουν ένα κόμμα δεξιό ή αριστερό. Εδώ έχουμε να κάνουμε με πολλών ειδών επιλογές, τις οικονομικές, κοινωνικές, εξωτερική πολιτική και διάρθρωση του κράτους. Ως προς τις οικονομικές επιλογές, ο Ερντογάν είναι έντονα συγκεντρωτικός και κρατικιστής, περισσότερο πάντως από τους κεμαλιστές, που εμφανίζονται πιο φιλελεύθεροι έως νεοφιλελεύθεροι. Οι οικονομικές επιλογές του ACP θυμίζουν πολύ περισσότερο πρώην κομμουνιστικά καθεστώτα, παρά δυτικές δημοκρατίες.

Ως προς τις κοινωνικές επιλογές, ο Ερντογάν εμφανίζεται ακραία συντηρητικός, υποστηρίζει ένθερμα το Ισλάμ και μάλιστα τις πιο ακραίες σουνιτικές σλαμιστικές φωνές ανά τον κόσμο, όπως το Ισλαμικό Κράτος. Είναι πολιτική αυτή η επιλογή ή θρησκευτική; Δεν είναι ξεκάθαρο, επειδή δεν προσπάθησε να επιβάλει στο εσωτερικό της χώρας ακραίες ισλαμικές συνήθειες, όπως γίνεται στο γειτονικό Ιράν. Αντίθετα οι κεμαλιστές εμφανίζονται πολύ πιο προοδευτικοί, πολλοί μάλιστα απ' αυτούς έχουν χαλαρή σχέση με τη θρησκεία και ενθαρρύνουν ένα πιο δυτικό τρόπο ζωής.

Όσον αφορά τον εθνικισμό τα τουρκικά κόμματα συναγωνίζονται στις εθνικιστικές κορώνες. Δεν υπάρχει κόμμα διεθνιστικό ή έστω φιλειρηνικό. Το φιλοευρωπαϊκό προσωπείο του ACP των πρώτων ετών ήταν απλά για εξωτερική κατανάλωση.

Τέλος όσον αφορά τη διάρθρωση του κράτους, το ACP εξελίχτηκε σε υπερσυντηρητικό. Η σημερινή μορφή του καθεστώτος μοιάζει περισσότερο με δικτατορία παρά δημοκρατία.

Απ' αυτή την ανάλυση προκύπτει, ότι δεν μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει το πολιτικό σκηνικό στην Τουρκία με τα δυτικά πρότυπα, δεξιά - αριστερά ή συντηρητικοί - προοδευτικοί.

Κλείνω λέγοντας, ότι τα περισσότερα καθεστώτα στην περιοχή της Ασίας έχουν ιδιορρυθμίες, που δεν μπορούν να αναλυθούν με δυτικά πρότυπα και προέρχονται από τη νοοτροπία, τις παραδόσεις, το μορφωτικό επίπεδο και την ιστορία των διάφορων χωρών. Η προσπάθεια των μεγάλων δυνάμεων (ΗΠΑ, Ρωσία) να επιβάλουν το δικό τους τρόπο διακυβέρνησης σε κάποιες απ' αυτές τις χώρες κατέληξε σε φιάσκο.


Ο Θεός, ιλάσθητί μοι τώ αμαρτωλώ και ελέησόν με.

Άβαταρ μέλους
Νίκος
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 6863
Εγγραφή: Παρ Ιούλ 27, 2012 11:05 am
Τοποθεσία: Κοζάνη

Re: Κοινωνικοπολιτική επικαιρότητα

Δημοσίευσηαπό Νίκος » Σάβ Φεβ 01, 2020 9:14 am

Αυτή ήταν η τελευταία αμιγώς πολιτική συζήτηση που κάναμε σ' αυτό το φόρουμ. Οι επιλογές των κομμάτων σ' αυτό το χώρο μας ενδιαφέρουν μόνο στο βαθμό που επηρεάζουν τη ζωή της Εκκλησίας. Δεν θα δεχτώ άλλες πολιτικές αναλύσεις και απόψεις, που θα μας οδηγήσουν σε άσκοπες αντιδικίες.

Νικόλαε, δεν φταίνε οι πολιτικοί για την κατάντια της Ελληνικής κοινωνίας, αλλά η απομάκρυνσή μας από το Θεό. Οι άθεοι και οι αδιάφοροι δεν είναι δεξιοί ή αριστεροί, υπάρχουν σε όλους τους πολιτικούς χώρους. Η επιλογή της πίστης ή της απιστίας είναι βαθιά προσωπική επιλογή, που δεν έχει να κάνει με τις πολιτικές απόψεις.

Δυστυχώς και πολλοί παράγοντες της Εκκλησίας έχουν κάνει το μεγάλο λάθος να μπερδέψουν την πολιτική με την πίστη. Η Εκκλησία απευθύνεται σε όλο το λαό και του προσφέρει το δρόμο για τη Βασιλεία των Ουρανών, τον προσωπικό αγιασμό. Δεν επιτρέπεται η Εκκλησία να πολιτεύεται ή να εκδηλώνει πολιτικές προτιμήσεις. Ο καθένας στις δημοκρατίες, ανεξάρτητα αν είναι Χριστιανός ή όχι, μπορεί να επιλέξει τον άρχοντα που θα κυβερνήσει ανεξάρτητα από την πολιτική του τοποθέτηση, λαμβάνοντας όμως σοβαρά υπόψη του τη στάση του απέναντι στην Εκκλησία.

Προσωπική μου άποψη είναι, ότι όποιος πολιτικός "δεν έχει το Θεό του", αποδεικνύεται συνήθως ψεύτης και απατεώνας. Ακόμη κι αν στην αρχή έχει καλές προθέσεις, στη συνέχεια η εξουσία τον διαφθείρει, γιατί δεν έχει εσωτερικές αντιστάσεις.


Ο Θεός, ιλάσθητί μοι τώ αμαρτωλώ και ελέησόν με.

NikolaosArvanitidis

Re: Κοινωνικοπολιτική επικαιρότητα

Δημοσίευσηαπό NikolaosArvanitidis » Σάβ Φεβ 01, 2020 11:38 am

Νίκο καταρχήν οι όροι δεξιά και αριστερά διαφέρουν ανάλογα με την χώρα και την περιοχή του κόσμου και δεν εξαρτώνται πάντα από τις οικονομικές πολιτικές.Αλλιώς είναι η πολιτική στην ΕΕ,αλλιώς είναι στην Ανατολική Ευρώπη, αλλιώς είναι στις ΗΠΑ,αλλιώς στην Μέση Ανατολή, αλλιώς στην Απω Ανατολή, αλλιώς στην Υποσαχάρια Αφρική, Λατινική Αμερική, Καραϊβική κτλ
Για παράδειγμα στις ΗΠΑ η αριστερά είναι κατεξοχήν καπιταλιστική. Αλλά ας αφήσουμε την παγκόσμια πολιτική και ας έρθουμε στην ελληνική πολιτική σκηνή και στο πως επηρεάζει την θρησκεία και της εκκλησία μας.Στην Ελλάδα Νίκο έχεις δει ένα έστω αριστερό κόμμα που να είναι φιλικό προς την εκκλησία μας,την πίστη μας ή ακόμα και προς τις εθνικές μας αξίες και το έθνος μας;Εγώ όχι.Βλέπω πως τα αριστερά κόμματα στην χώρα μας χρησιμεύουν ως πολιτικό καταφύγιο για άτομα που εκφράζουν ανθελληνικα και αντίχριστιανικα συναισθήματα.Υπάρχουν βέβαια και χριστιανοι που από άγνοια ή επειδή βάζουν πάνω από την θρησκεία τους το προσωπικό τους συμφέρον ψηφίζουν και αριστερά κόμματα και πολιτικούς αλλά αυτό στην τελική κάνει κακό στην εκκλησία μας.Ο Αγιος Παισιος έλεγε να ψηφίζουμε μόνο χριστιανους πολιτικούς. Εγώ δεν έχω κατορθώσει να βρω κανέναν χριστιανό ή πατριώτη υποψήφιο στην Αριστερά. Συνεπώς προφανώς και δεν πρόκειται να ψηφίσω ποτέ μου αριστερά. Η Εκκλησία της Ελλάδας όταν στον εμφύλιο πόλεμο καταδίκασε το ΚΚΕ δεν το έκανε επειδή είχε προσωπικά προβλήματα με το ΚΚΕ.Το έκανε γιατί η μαρξιστική ιδεολογία έλεγε πως η θρησκεία είναι το όπιο των λαών.Αρα δεν είναι οι παράγοντες της εκκλησίας που κάνουν το λάθος να μπερδεύουν την πίστη με την πολιτική όπως λες.Είναι οι αριστεροί πολιτικοί αυτοί που με την ανοιχτά αντιχριστιανικ στάση τους εξωθούν τους παράγοντες της εκκλησίας μας να μιλήσουν ανοιχτά εναντίον τους για να προειδοποιήσουν τους χριστιανους ψηφοφόρους.



Άβαταρ μέλους
Νίκος
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 6863
Εγγραφή: Παρ Ιούλ 27, 2012 11:05 am
Τοποθεσία: Κοζάνη

Re: Κοινωνικοπολιτική επικαιρότητα

Δημοσίευσηαπό Νίκος » Κυρ Φεβ 02, 2020 11:35 am

NikolaosArvanitidis έγραψε:Ο Αγιος Παισιος έλεγε να ψηφίζουμε μόνο χριστιανους πολιτικούς.


Νικόλαε, θα μείνουμε σ' αυτό. Δε θέλω να ξανακούσω για αριστερά και δεξιά.

Αν έχεις να πεις κάτι για τις πράξεις συγκεκριμένου προσώπου, που επηρεάζουν τη ζωή της Εκκλησίας, δεκτό με αποδείξεις και links (εννοείται)!

Πολιτική οποιασδήποτε κατεύθυνσης δεν επιτρέπεται σ' αυτό το χώρο.

ΥΓ. Για τελευταία φορά θα μου επιτρέψετε ένα σχόλιο. Οι όροι δεξιά - αριστερά ανάγονται στη γαλλική επανάσταση (3 αιώνες πριν) και είναι αναχρονισμός. Οι όροι προοδευτικός και συντηρητικός έχουν νόημα μόνο, όταν αποδεικνύονται από τις πράξεις και κανείς δεν μπορεί να τους διεκδικεί ex officio.


Ο Θεός, ιλάσθητί μοι τώ αμαρτωλώ και ελέησόν με.

NikolaosArvanitidis

Re: Κοινωνικοπολιτική επικαιρότητα

Δημοσίευσηαπό NikolaosArvanitidis » Παρ Φεβ 14, 2020 2:54 pm

Πούτιν: για όσο καιρό θα είμαι εγώ πρόεδρος δεν πρόκειται να υπάρξουν "γονέας 1" και "γονέας 2" η οικογένεια είναι ένας άντρας,μια γυναίκα και τα παιδιά τους:
Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ



Άβαταρ μέλους
Νίκος
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 6863
Εγγραφή: Παρ Ιούλ 27, 2012 11:05 am
Τοποθεσία: Κοζάνη

Re: Κοινωνικοπολιτική επικαιρότητα

Δημοσίευσηαπό Νίκος » Κυρ Φεβ 16, 2020 10:02 pm

Το ίδιο λέει και ο Ερντογάν, να τον χειροκροτήσουμε Νικόλαε;

ΥΓ. Πάτα την επεξεργασία στη δημοσίευση σου, που την διόρθωσα, για να δεις πως δημοσιεύουμε τις παραπομπές χωρίς να φαίνεται το link.


Ο Θεός, ιλάσθητί μοι τώ αμαρτωλώ και ελέησόν με.

Άβαταρ μέλους
aposal
Δημοσιεύσεις: 7219
Εγγραφή: Δευτ Ιούλ 30, 2012 1:12 pm
Τοποθεσία: Απόστολος, Άγιος Δημήτριος Αττικής

Re: Κοινωνικοπολιτική επικαιρότητα

Δημοσίευσηαπό aposal » Δευτ Φεβ 17, 2020 9:58 am

Δεν χειροκροτάμε τον άνθρωπο, αλλά την σωστή απόφαση. Εγώ που έχω υιοθετήσει παιδί και βίωσα τι σημαίνει παιδί χωρίς μαμά και μπαμπά, τους οποίους αποζητάει απεγνωσμένα για να του δώσουν τη στοργή που έχει στερηθεί, μου ρχεται να ορμήσω πάνω σε όλους αυτούς τους εν δυνάμει δολοφόνους παιδιών που προωθούν λύσεις τύπου γονέας 1 και γονέας 2, προκειμένου να δίνουν παιδιά για υιοθέτηση σε ομοφυλόφιλους.
Φτάνει πια με την σήψη της κοινωνίας μας, που το ίδιο το Κράτος την επιβραβεύει!
Επειδή αυτοί λατρεύουν τον Σατανά δεν θα μας κάνουν κι εμάς σαν τα μούτρα τους!


Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανώμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων (απόσπασμα από τη Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου).

Άβαταρ μέλους
Νίκος
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 6863
Εγγραφή: Παρ Ιούλ 27, 2012 11:05 am
Τοποθεσία: Κοζάνη

Re: Κοινωνικοπολιτική επικαιρότητα

Δημοσίευσηαπό Νίκος » Δευτ Φεβ 17, 2020 10:11 am

Το σχόλιο μου Απόστολε αφορούσε την ίδια την κοινωνία. Δυστυχώς τέτοιες σωστές πολιτικά απόψεις, βρίσκεις πλέον μόνο σε όχι και τόσο δημοκρατικές κοινωνίες, επειδή έχουμε μπερδέψει την δημοκρατία με την ασυδοσία και την ελευθερία με την διαστροφή.


Ο Θεός, ιλάσθητί μοι τώ αμαρτωλώ και ελέησόν με.

Πέτρος
Δημοσιεύσεις: 1646
Εγγραφή: Πέμ Φεβ 19, 2015 9:32 am

Re: Κοινωνικοπολιτική επικαιρότητα

Δημοσίευσηαπό Πέτρος » Δευτ Φεβ 17, 2020 11:54 am

Υπάρχει νόμος του Ελληνικού Κράτους που επιτρέπει την υιοθεσία από παντρεμένους του ίδιου φύλου;




Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 11 και 0 επισκέπτες