Μιλώντας για την ηλικία της Γης

Γενικότερα θέματα που αφορούν την Ορθοδοξία και το Χριστιανισμό.

Συντονιστές: Anastasios68, Νίκος, johnge

Άβαταρ μέλους
Νίκος
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 6863
Εγγραφή: Παρ Ιούλ 27, 2012 11:05 am
Τοποθεσία: Κοζάνη

Re: Μιλώντας για την ηλικία της Γης

Δημοσίευσηαπό Νίκος » Παρ Φεβ 07, 2020 4:03 pm

Για το τι σημαίνει η θεοπνευστία της Αγίας Γραφής και το τι σημαίνει σωστό ή λάθος για όσα γράφει, θα τα πούμε σε άλλο θέμα. Αρκούμαι μόνο να επισημάνω τις διαφορετικές (έστω και λίγο) περιγραφές των 4 Ευαγγελιστών για τα ίδια τα γεγονότα της ζωής του Χριστού. Είναι λάθος; Όχι βέβαια, επειδή τέτοιες λεπτομέρειες δεν έχουν σημασία και τα γεγονότα περιγράφτηκαν πολλά χρόνια μετά από μνήμης. Φαντάσου ο Μωυσής που περιέγραφε γεγονότα εξ ακοής 3500 χρόνια μετά. Γιατί το Άγιο Πνεύμα δεν τους καθοδήγησε να τα διορθώσουν, για να είναι πανομοιότυπα; Γιατί η θεοπνευστία στην Αγία Γραφή έχει άλλο νόημα από αυτό που πολλοί προσπαθούν να της δώσουν.

Σε άλλο θέμα όμως, όχι εδώ!


Ο Θεός, ιλάσθητί μοι τώ αμαρτωλώ και ελέησόν με.

Α.Γ.
Δημοσιεύσεις: 824
Εγγραφή: Παρ Φεβ 12, 2016 11:46 pm

Re: Μιλώντας για την ηλικία της Γης

Δημοσίευσηαπό Α.Γ. » Παρ Φεβ 07, 2020 4:49 pm

Δεν υπάρχει κάνενα λάθος ούτε στην Παλαιά ούτε στην Καινή Διαθήκη. Οι περιγραφές των 4 Ευαγγελιστών για τα ίδια γεγονότα της ζωής του Χριστού έχουν κάποιες ελάχιστες διαφορές γιατί περιγράφονται από διαφορετικά πρόσωπα από άλλη οπτική γωνία. ΟΛΑ όσα λένε και οι 4 Ευαγγελιστές είναι αληθινά και δεν είναι ανακρίβιες. Απλά ο ένας Ευαγγελιστής περιγράφει κάποιο γεγονός με περισσότερες λεπτομέρειες και ο άλλος Ευαγγελιστής με λιγότερες.

Ρώτησε με σε άλλο θέμα όπως επιθυμείς συγκεκριμένα αγιογραφικά χωρία και θα στα εξηγήσω.



Άβαταρ μέλους
Νίκος
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 6863
Εγγραφή: Παρ Ιούλ 27, 2012 11:05 am
Τοποθεσία: Κοζάνη

Re: Μιλώντας για την ηλικία της Γης

Δημοσίευσηαπό Νίκος » Παρ Φεβ 07, 2020 5:01 pm

Ποιος μίλησε για λάθος; Είπαμε όμως, άνοιξα άλλο θέμα γι αυτό.

viewtopic.php?f=16&t=4770


Ο Θεός, ιλάσθητί μοι τώ αμαρτωλώ και ελέησόν με.

Α.Γ.
Δημοσιεύσεις: 824
Εγγραφή: Παρ Φεβ 12, 2016 11:46 pm

Re: Μιλώντας για την ηλικία της Γης

Δημοσίευσηαπό Α.Γ. » Παρ Φεβ 07, 2020 6:14 pm

NikolaosArvanitidis έγραψε:Θα φανεί ίσως παράξενο αλλά σε μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού (όχι μόνο σε χώρες του τρίτου κόσμου αλλά και σε αρκετές πολιτείες των ΗΠΑ) υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν ότι η Σελήνη φέγγει παρασυρόμενοι από την λανθασμένη(κυριολεκτική) ερμηνεία για την Παλαιά Διαθήκη(και το Κοράνι το οποίοι λέει σχεδόν τα ίδια με την Παλαιά Διαθήκη).Το ίδιο πιστεύουν και όσοι επιστήμονες είναι οπαδοί του young earth creation(ότι το σύμπαν είναι ηλικίας 6.000-10.000 ετών) αν και αυτοί οι επιστήμονες με βάση όσες έρευνες έχουν γίνει δεν είναι ούτε καν το 1% των επιστημόνων παγκοσμίως.Μάλιστα αν τους δείξεις πλάνα από όσους αστροναύτες και αποστολές έχουν πάει στη Σελήνη για να τους πεισεις ότι η Σελήνη δεν φέγγει σου απαντάνε πως αυτά είναι εικόνες του διαβόλου που τύφλωσε τους αστροναύτες για να μην βλέπουν πως η Σελήνη φέγγει και να γελοιοποιήσει την Αγια Γραφή.


Η σελήνη φέγγει όπως σωστά λέει η Παλαιά Διαθήκη. Αλλα φέγγει με το φως του ήλιου, όχι με δικό της φως. Η διδασκαλία του young earth creation όπως ονομάζεται στα αγγλικά είναι η διδασκαλία που διδάσκει η Αγία Γραφή και οι Άγιοι Πατέρες της Εκκλησίας. Αυτό διδάσκουν και οι επιστήμονες που αποδεικνύουν ότι η ηλικία του Σύμπαντος είναι 6.000-10.000 ετών.

Αυτό που λές αδελφέ μου ότι ΟΛΟΙ οι επιστήμονες που διδάσκουν 6.000-10.000 αν τους δείξεις τη Σελήνη θα σου πουν ότι αυτά ειναι εικόνες του διαβόλου είναι ψεύδος δεν ισχύει.

Τώρα αν κάποιος επιστήμονας είπε κάτι τέτοιο είναι προσωπικό σφάλμα του συγκεκριμένου επιστήμονα.



Α.Γ.
Δημοσιεύσεις: 824
Εγγραφή: Παρ Φεβ 12, 2016 11:46 pm

Αγ. Ιω. Χρυσόστομος: «Δεν βλέπετε αυτά τ᾽ αστέρια που είναι στον ουρανό; Έξι χιλιάδες χρόνια μάς φωτίζουν»(PG 51, 75).

Δημοσίευσηαπό Α.Γ. » Παρ Φεβ 07, 2020 6:32 pm

Εικόνα

Γράφει ὁ Ἅγιος Ἰωάννης ὁ Χρυσόστομος:

«Δέν βλέπετε αὐτά τ᾽ ἀστέρια πού εἶναι στόν οὐρανό; Ἕξι χιλιάδες χρόνια μᾶς φωτίζουν, καί κανένα ἀπό αὐτά δέν ἀμαυρώθηκε»(PG 51, 75).

Τό ἐπιχείρημα εἶναι ἰσχυρότερο, ἄν εἶναι ἑκατομμύρια τά χρόνια.

Ἀπό τό βιβλίο: Ἀρχιμ. Ἰωάννου Κωστώφ, Φυσικού & Θεολόγου, ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΠΕΤΩ ΤΗ ΒΙΒΛΟ, Μωσῆς ἤ μωσαϊκό (Bruce Bickel & Stan Jantz), Περί Ἐξελίξεως 1, ΕΚΔ. ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ (τηλ. 6978461846), Σταμάτα 2014

Πηγή:

God and Science - Orthodoxy / Θεός και Επιστήμη - Ορθοδοξία



Άβαταρ μέλους
Νίκος
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 6863
Εγγραφή: Παρ Ιούλ 27, 2012 11:05 am
Τοποθεσία: Κοζάνη

Re: Μιλώντας για την ηλικία της Γης

Δημοσίευσηαπό Νίκος » Σάβ Φεβ 08, 2020 3:33 pm

Πάτερ μου τα λόγια του Αγίου Ιωάννη λένε, ότι τα αστέρια φωτίζουν 6000 χρόνια (τότε, 7500 τώρα) τους ανθρώπους, όχι ότι τ' αστέρια είναι 6000 ετών!

Δεν είναι το ίδιο πράγμα, αυτό καθένας το καταλαβαίνει.

Σ' αυτό το θέμα συζητάμε την ηλικία της γης, όχι τα χρόνια από τη δημιουργία του ανθρώπου.


Ο Θεός, ιλάσθητί μοι τώ αμαρτωλώ και ελέησόν με.

Άβαταρ μέλους
Νίκος
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 6863
Εγγραφή: Παρ Ιούλ 27, 2012 11:05 am
Τοποθεσία: Κοζάνη

Re: Μιλώντας για την ηλικία της Γης

Δημοσίευσηαπό Νίκος » Σάβ Φεβ 08, 2020 3:42 pm

Abel Gkiouzelis έγραψε:Η σελήνη φέγγει όπως σωστά λέει η Παλαιά Διαθήκη. Αλλα φέγγει με το φως του ήλιου, όχι με δικό της φως.


Παίζουμε με τις λέξεις. Η σελήνη φέγγει, αλλά δεν είναι πηγή φωτός, επομένως δεν είναι "φωστήρας"! Είναι η εσφαλμένη έκφραση του συγγραφέα της Γενέσεως, που δεν μπορούσε να ξεχωρίσει τη διαφορά ανάμεσα σε έναν ήλιο, ένα πλανήτη και ένα δορυφόρο, πολύ δικαιολογημένα άλλωστε. Ο Θεός δεν τον διόρθωσε, διότι το λάθος του δεν είχε σημασία για τη Θεία Αποκάλυψη, του ποιος δημιούργησε τον ήλιο και τους αστέρες.


Ο Θεός, ιλάσθητί μοι τώ αμαρτωλώ και ελέησόν με.

Άβαταρ μέλους
Νίκος
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 6863
Εγγραφή: Παρ Ιούλ 27, 2012 11:05 am
Τοποθεσία: Κοζάνη

Re: Μιλώντας για την ηλικία της Γης

Δημοσίευσηαπό Νίκος » Σάβ Φεβ 08, 2020 5:08 pm

Ιστορία της Γης
26 Νοεμβρίου 2019

Εικόνα

Η ιστορία της Γης αφορά την εξέλιξη του πλανήτη Γη από τον σχηματισμό του μέχρι σήμερα. Σχεδόν όλοι οι κλάδοι των φυσικών επιστημών έχουν συνεισφέρει στην κατανόηση των κυριότερων γεγονότων του γήινου παρελθόντος. Η ηλικία της Γης είναι χονδρικά το ένα τρίτο της ηλικίας του Σύμπαντος. Σε αυτό το χρονικό διάστημα έχουν λάβει χώρα τεράστιες βιολογικές και γεωλογικές αλλαγές.

Η Γη δημιουργήθηκε πριν από περίπου 4,6 δισεκατομμύρια έτη από συγκέντρωση υλικού από το ηλιακό νεφέλωμα, από το οποίο σχηματίσθηκε το ηλιακό σύστημα με τον Ήλιο και όλους τους πλανήτες.

Τα αέρια που εκλύθηκαν από την ηφαιστειακή δραστηριότητα δημιούργησαν πιθανώς την αρχική ατμόσφαιρα του πλανήτη, η οποία δεν περιείχε σχεδόν καθόλου οξυγόνο και θα ήταν δηλητηριώδης τόσο για τους ανθρώπους, όσο και για τις περισσότερες σημερινές ζωικές μορφές. Το μεγαλύτερο μέρος της γήινης επιφάνειας ήταν σε ρευστή μορφή εξαιτίας της εξαιρετικά έντονης ηφαιστειακής δραστηριότητας και των συχνών συγκρούσεων με άλλα ουράνια σώματα. Μία πολύ μεγάλη σύγκρουση πιστεύεται ότι προκάλεσε τη λόξωση του γήινου άξονα και τη δημιουργία της Σελήνης. Με την πάροδο των αιώνων η γήινη επιφάνεια ψύχθηκε και σχημάτισε ένα στερεό φλοιό, επιτρέποντας μεταγενέστερα και την ύπαρξη ποσοτήτων νερού σε υγρή κατάσταση πάνω στην επιφάνεια.

Οι πρώτες μορφές ζωής εμφανίσθηκαν μεταξύ 3,8 και 3,5 δισεκατομμυρίων ετών πριν από σήμερα. Οι αρχαιότερες ενδείξεις ζωής πάνω στη Γη είναι βιογενής γραφίτης που βρέθηκε μέσα σε μεταϊζηματογενή πετρώματα ηλικίας 3,7 δισεκατομμυρίων ετών, τα οποία ανακαλύφθηκαν στη Δυτική Γροιλανδία[1], και μικροβιακά απολιθώματα που ανακαλύφθηκαν μέσα σε ψαμμίτη ηλικίας 3,48 δισεκατομμυρίων ετών, στη Δυτική Αυστραλία[2][3]. Ζωή ικανή να φωτοσυνθέτει πρωτοεμφανίσθηκε πριν από περίπου 2 δισεκατομμύρια έτη, οπότε και άρχισε να εμπλουτίζει την ατμόσφαιρα με οξυγόνο. Η ζωή παρέμεινε κυρίως μικροσκοπική μέχρι πριν από περίπου 580 εκατομμύρια έτη, όταν αναπτύχθηκαν σύνθετοι πολυκύτταροι οργανισμοί. Κατά τη διάρκεια της Κάμβριας περιόδου η ζωή γνώρισε μία απότομη δημιουργία μεγάλης ποικιλίας μορφών και γεννήθηκαν οι περισσότερες βασικές συνομοταξίες.

Γεωλογικές μεταβολές συμβαίνουν συνεχώς στη Γη από τον σχηματισμό της μέχρι σήμερα, το ίδιο και βιολογικές μεταβολές από την πρώτη εμφάνιση της ζωής. Τα είδη των ζωντανών οργανισμών εξελίσσονται, δημιουργώντας νέες μορφές, διακλαδιζόμενα σε θυγατρικά είδη ή εξαφανιζόμενα ως αντίδραση σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο πλανήτη. Η διαδικασία της τεκτονικής των πλακών έχει διαδραματίσει μείζονα ρόλο στη διαμόρφωση των ωκεανών και των ηπείρων, καθώς και στη ζωή που φιλοξενούν. Η βιόσφαιρα, αντιστρόφως, είχε σημαντική επίδραση στην ατμόσφαιρα και στο έδαφος, π.χ. με την έκλυση οξυγόνου και τον σχηματισμό του στρώματος του όζοντος, τη δημιουργία του χώματος, κλπ..

Η ιστορία της Γης οργανώνεται χρονολογικώς σε υποδιαιρέσεις βασισμένες σε στρωματογραφικές αναλύσεις.

Παραπομπές
1. Yoko Ohtomo, Takeshi Kakegawa, Akizumi Ishida, Toshiro Nagase, Minik T. Rosing (8 Δεκεμβρίου 2013). «Evidence for biogenic graphite in early Archaean Isua metasedimentary rocks». Nature Geoscience. doi:10.1038/ngeo2025. Ανακτήθηκε στις 9 Δεκεμβρίου 2013.CS1 maint: Uses authors parameter (link)
2. Borenstein, Seth (13 Νοεμβρίου 2013). «Oldest fossil found: Meet your microbial mom». AP News. Ανακτήθηκε στις 15 Νοεμβρίου 2013.
3. Noffke, Nora; Christian, Daniel; Wacey, David; Hazen, Robert M. (8 Νοεμβρίου 2013). «Microbially Induced Sedimentary Structures Recording an Ancient Ecosystem in the ca. 3.48 Billion-Year-Old Dresser Formation, 4. Pilbara, Western Australia». Astrobiology. doi:10.1089/ast.2013.1030. Bibcode: 2013AsBio..13.1103N. Ανακτήθηκε στις 15 Νοεμβρίου 2013.

Βιβλιογραφία
1. Dalrymple, G.B. (1991). The Age of the Earth. California: Stanford University Press. ISBN 0-8047-1569-6.
2. Dalrymple, G. Brent (2001). «The age of the Earth in the twentieth century: a problem (mostly) solved». Geological Society, London, Special Publications 190 (1): 205–221. doi:10.1144/GSL.SP.2001.190.01.14. Bibcode: 2001GSLSP.190..205D. Ανακτήθηκε στις 13/4/2012.
2. Dawkins, Richard (2004). The Ancestor's Tale: A Pilgrimage to the Dawn of Life. Boston: Houghton Mifflin Company. ISBN 0-618-00583-8.
3. Gradstein, F. M.; Ogg, James George; Smith, Alan Gilbert, επιμ. (2004). A Geological Time Scale 2004. Reprinted with corrections 2006. Cambridge University Press. ISBN 978-0-521-78673-7.
4. Gradstein, Felix M.; Ogg, James G.; van Kranendonk, Martin (2008) (PDF). On the Geological Time Scale 2008 (Report). International Commission on Stratigraphy. Fig. 2. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2012-10-28. Ανακτήθηκε στις 20 Απριλίου 2012.
5. Levin, H. L. (1987). The Earth through time (3rd έκδοση). Saunders College Publishing. ISBN 0-03-008912-3.
6. Lunine, J.I. (1999). Earth: evolution of a habitable world. United Kingdom: Cambridge University Press. ISBN 0-521-64423-2.
7. McNeill, Willam H. (1999) [1967]. A World History (4th έκδοση). Νέα Υόρκη: Oxford University Press. ISBN 0-19-511615-1.
8. Melosh, H.J., Vickery, A.M. & Tonks, W.B. (1993): Impacts and the early environment and evolution of the terrestrial planets, στο έργο των Levy, H.J. & Lunine, J.I. (επιμ.): Protostars and Planets III, Εκδ. Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, Tucson, σσ. 1339–1370.
9. Stanley, Steven M. (2005). Earth system history (2nd έκδοση). New York: Freeman. ISBN 978-0-7167-3907-4.
10. Stern, T.W.; Bleeker, W. (1998). «Age of the world's oldest rocks refined using Canada's SHRIMP: The Acasta Gneiss Complex, Northwest Territories, Canada». Geoscience Canada 25: 27–31.
11. Wetherill, G.W. (1991). «Occurrence of Earth-Like Bodies in Planetary Systems». Science 253 (5019): 535–538. doi:10.1126/science.253.5019.535. PMID 17745185. Bibcode: 1991Sci...253..535W.

Πηγή: Βικιπαίδεια


Ο Θεός, ιλάσθητί μοι τώ αμαρτωλώ και ελέησόν με.

Α.Γ.
Δημοσιεύσεις: 824
Εγγραφή: Παρ Φεβ 12, 2016 11:46 pm

Re: Μιλώντας για την ηλικία της Γης

Δημοσίευσηαπό Α.Γ. » Σάβ Φεβ 08, 2020 6:00 pm

Αγαπητέ αδελφέ μου με αγάπη Χριστού και σεβασμό προς όλους απαντάω στις παραπάνω ερωτήσεις σου τις οποίες τις έχω βάλει σε Quotes για να ξεχωρίζουν και από κάτω γράφω την απάντηση:

Νίκος έγραψε:Παίζουμε με τις λέξεις. Η σελήνη φέγγει, αλλά δεν είναι πηγή φωτός, επομένως δεν είναι "φωστήρας"! Είναι η εσφαλμένη έκφραση του συγγραφέα της Γενέσεως, που δεν μπορούσε να ξεχωρίσει τη διαφορά ανάμεσα σε έναν ήλιο, ένα πλανήτη και ένα δορυφόρο, πολύ δικαιολογημένα άλλωστε. Ο Θεός δεν τον διόρθωσε, διότι το λάθος του δεν είχε σημασία για τη Θεία Αποκάλυψη, του ποιος δημιούργησε τον ήλιο και τους αστέρες.


Αγαπητέ αδελφέ μου, ο συγγραφέας της Γένεσης όπως και ολόκληρης της Αγίας Γραφής είναι: ο Θεός.

Ο Θεός φώτισε του Προφήτες και τους Αποστόλους για το ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΓΡΑΨΟΥΝ. Και ο Θεός ως Θεός δεν γράφει ΠΟΤΕ κάτι λάθος.

Είναι τόσο απλά τα πράγματα.

Φωστήρας στα αρχαία ελληνικά όπως λέει το λεξικό σημαίνει: φως.


Φωστήρας σημαίνει αυτό που δίνει φως άσχετα με πιο τρόπο τον δίνει. Επίσης η λέξη φωστήρας έχει πολλές έννοιες που τις χρησιμοποιούμε καθημερινά.

Φώστηρας είναι και ο ήλιος ως πηγή φωτός, αλλά και η σελήνη επείδη μας φωτίζει το βράδυ.

Επίσης φωστήρα ονομάζουμε και έναν δάσκαλο. Επίσης η λέξη φωστήρας χρησιμοποιήται και ειρωνικά ενοώντας ανόητος.

Δες παρακάτω το λεξικό, για του λόγου το αληθές:

Φωστήρας - Βικιλεξικό

Ετυμολογία:
φωστήρας < ελληνιστική κοινή φωστήρ (λαμπτήρας) < αρχαία ελληνική φάος / φῶς ((σημασιολογικό δάνειο) γαλλική luminaire)


Ουσιαστικό:
φωστήρας αρσενικό

έξυπνος, ευφυής, τετραπέρατος, πολυμαθής, σοφός

Θα μπορούσαμε να μιλάμε για εξωσχολικούς δασκάλους που είναι φωστήρες, που έχουν ειδική εκπαίδευση, περισσότερη αγάπη για το αντικείμενο, αυξημένο αίσθημα ευθύνης. (*)

(ειρωνικά) δοκησίσοφος, ανόητος

Τόσοι σοφοὶ ἄνδρες, φωστῆρες ἐκ τῆς Ἑσπερίας ἀνατείλαντες, μὲ τόσον παχεῖς μισθούς, καὶ νὰ μὴ μεταγγίσουν ὀλίγον ἀθεϊστικὸν πνεῦμα εἰς τὴν Ἑλλάδα! (Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, Μεγαλείων ὀψώνια, 1912)

Συγγενικές λέξεις
→ δείτε τη λέξη: φως

<>

Με σεβασμό προς όλους και αγάπη Χριστού
π. Άβελ Γκιουζέλης



Άβαταρ μέλους
Νίκος
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 6863
Εγγραφή: Παρ Ιούλ 27, 2012 11:05 am
Τοποθεσία: Κοζάνη

Re: Μιλώντας για την ηλικία της Γης

Δημοσίευσηαπό Νίκος » Σάβ Φεβ 08, 2020 10:37 pm

Ας υποθέσουμε, ότι συμφωνήσαμε, ότι από τον Αδάμ μέχρι σήμερα πέρασαν 10000 χρόνια (7500 σύμφωνα με την Παλαιά Διαθήκη). Να το κλείσουμε αυτό γιατί μας αποπροσανατολίζει!

Το πρόβλημα είναι στα χρόνια από την έναρξη της Δημιουργίας μέχρι τον Αδάμ. Αυτό αφορά το συγκεκριμένο θέμα! Παρακαλώ μην επανέλθετε στα περί Αδάμ κλπ.

Από την έναρξη της Δημιουργίας μέχρι τον Αδάμ είναι έξι κανονικά 24ωρα (δηλ. 6 στιγμές. Κάθε πρωί δημιουργούσε μέσα σε μια στιγμή με την θέληση Του και μόνο και από κάτι).


Αυτό είναι άποψη σας, για την οποία δεν υπάρχει επαρκής τεκμηρίωση μέχρι στιγμής.

Όλες οι παραπομπές που βάλατε λένε ακριβώς το ίδιο πράγμα, δηλαδή ότι η ραδιομετρική μέθοδος δεν είναι ακριβής. Αυτό όμως δεν αποδεικνύει ότι είναι 10.000 χρόνια, αλλά το ότι το 5 δις χρόνια είναι λάθος! Αντίθετα εγώ σας απέδειξα με επιχειρήματα αδιάψευστα, ότι η ίδια η μορφή της γης μας λέει, ότι η ηλικία της είναι μερικά εκατομμύρια χρόνια. Δεν υπάρχει καμιά πιθανότητα η γη να έχει ηλικία μικρότερη από μερικά εκατομμύρια χρόνια, εκτός αν ο Θεός τη δημιούργησε πριν 10000 χρόνια με φαινομενική ηλικία (όπως τον Αδάμ) μερικών εκατομμυρίων ετών!

Όμως δεν δώσατε απαντήσεις στα ερωτήματα που έχω βάλει εγώ. Δηλαδή, αν όντως πιστεύετε ότι ο Θεός δημιούργησε, το σύμπαν, τη γη και όλα όσα υπάρχουν πάνω σ' αυτή όπως είναι σήμερα (πριν 10.000 χρόνια, γεωλογικά δεν έχει και μεγάλη διαφορά), ποια είναι η αντίστοιχη θεολογική τεκμηρίωση; Ποια είναι η επίσημη θέση της Εκκλησίας πάνω σ' αυτό;

Φωστήρας είναι αυτός που είναι πηγή φωτός, όχι που αντανακλά. Αλλά δε θα κολλήσουμε σ' αυτό.


Ο Θεός, ιλάσθητί μοι τώ αμαρτωλώ και ελέησόν με.


Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 3 και 0 επισκέπτες