Μιλώντας για την ηλικία της Γης

Γενικότερα θέματα που αφορούν την Ορθοδοξία και το Χριστιανισμό.

Συντονιστές: Anastasios68, Νίκος, johnge

Α.Γ.
Δημοσιεύσεις: 824
Εγγραφή: Παρ Φεβ 12, 2016 11:46 pm

Re: Μιλώντας για την ηλικία της Γης

Δημοσίευσηαπό Α.Γ. » Κυρ Φεβ 09, 2020 5:46 pm

Εσύ ο ίδιος αγαπητέ αδελφέ μου είπες πριν:

Νίκος έγραψε:Η μόνη πιθανότητα η γη να μην έχει ηλικία πολλών εκατομμυρίων ετών είναι να έχει φαινομενική ηλικία, δηλαδή ο Θεός να τη δημιούργησε πριν από 10000 χρόνια όπως είναι (μαζί με το υπόλοιπο σύμπαν εννοείται). Υπάρχει θεολογική τεκμηρίωση για κάτι τέτοιο; Αν, όχι τότε κάνουμε μια άσκοπη συζήτηση.


Σου στέλνω ότι υπάρχει και φαινομενική ηλικία και... το αρνείσαι.

Αρνείσαι δηλ. τα λόγια σου;

Με αγάπη Χριστού και σεβασμό,
π. Άβελ Γκιουζέλης

Θα συνεχίσω με τα αγιογραφικά χωρία καθώς και με τα αγιοπατερικά λόγια που δείχνουν ότι οι έξι ημέρες της δημιουργίας είναι έξι κανονικά 24ωρα καθώς και με άλλους επιστήμονες που λένε ότι η ηλικία της Γης είναι το πολύ 10.000 έτη.



Άβαταρ μέλους
Νίκος
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 6863
Εγγραφή: Παρ Ιούλ 27, 2012 11:05 am
Τοποθεσία: Κοζάνη

Re: Μιλώντας για την ηλικία της Γης

Δημοσίευσηαπό Νίκος » Κυρ Φεβ 09, 2020 6:35 pm

Όχι πάτερ Άβελ. Τωρα εσείς αλλάζετε θέμα. Είναι προφανές επομένως, ότι η Εκκλησία δεν έχει αποδεχθεί την άποψη σας για "φαινομενική" ηλικία της γης, επειδή δεν υπάρχει αντίστοιχη θεολογική τεκμηρίωση.

Όσο για την επιστημονική, μπορώ να παραθέσω δεκαπλάσιες τουλάχιστον επιστημονικές μελέτες, που τεκμηριώνουν, ότι η ηλικία της γης είναι 5 δισ. χρόνια. Αυτή είναι η επικρατούσα άποψη της επιστήμης. Η άλλη άποψη είναι σίγουρα μειοψηφική.

Το θέμα είναι να αφήσουμε τους επιστήμονες στη σύγκρουση τους και να βασιστούμε στην πίστη, όχι όμως παραβλέποντας αυτό που βλέπουν τα μάτια μας, αλλά αναζητώντας θεολογική εξήγηση σ' αυτό.


Ο Θεός, ιλάσθητί μοι τώ αμαρτωλώ και ελέησόν με.

Άβαταρ μέλους
Νίκος
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 6863
Εγγραφή: Παρ Ιούλ 27, 2012 11:05 am
Τοποθεσία: Κοζάνη

Re: Μιλώντας για την ηλικία της Γης

Δημοσίευσηαπό Νίκος » Κυρ Φεβ 09, 2020 6:40 pm

Παρεμπιπτόντως είμαι κι εγώ ανάμεσα στους επιστήμονες που έχουν αποδείξεις, ότι η ηλικία της γης (η φαινομενική τουλάχιστον) είναι εκατομμύρια χρόνια. Εκτός αν αμφισβητείτε την επιστημονική μου κατάρτιση.


Ο Θεός, ιλάσθητί μοι τώ αμαρτωλώ και ελέησόν με.

Α.Γ.
Δημοσιεύσεις: 824
Εγγραφή: Παρ Φεβ 12, 2016 11:46 pm

Γιατί οι περισσότεροι επιστήμονες αποδέχονται την άποψη μιας γης μεγάλης ηλικίας; - Dr. Don DeYoung, Φυσικός

Δημοσίευσηαπό Α.Γ. » Κυρ Φεβ 09, 2020 9:51 pm

Εικόνα

Γιατί οι περισσότεροι επιστήμονες αποδέχονται την άποψη μιας γης μεγάλης ηλικίας;

Dr. Don DeYoung, PhD, MS, BS, Φυσικός

Indiana Academy of Science


PhD, Physics, Iowa State University
MS, Physics, Michigan Tech University
BS, Physics, Michigan Tech University


Υπάρχει πληθώρα Βιβλικών μαρτυριών για τη μικρή ηλικία της Γης. Η άποψη, όμως, της μεγάλης ηλικίας της γης ήταν μονοπωλιακή στα δημόσια σχολεία, στα μεγάλα ακαδημαϊκά κέντρα και στα δημοφιλή μέσα ενημέρωσης για γενεές. Δεν αποτελεί έκπληξη ότι οι περισσότεροι επιστήμονες αποδέχονται την άποψη μιας γης μεγάλης ηλικίας. Είναι το μόνο που διδάχτηκαν μεγαλώνοντας στο σχολείο. Είναι το μόνο που έμαθαν στα πανεπιστήμια από όπου απέκτησαν το πτυχίο τους. Είναι αυτό που ισχυρίζονται οι περισσότεροι συνάδελφοί τους. Κάποιοι όμως διαφωνούν μέσα στην επιστημονική κοινότητα και ο αριθμός τους αυξάνεται. Γιατί; Διότι περισσότεροι και περισσότεροι επιστήμονες αντιμετωπίζουν ένα αυξανόμενο σώμα μαρτυρίας που θέτει υπό αμφισβήτηση το υπόδειγμα μιας γης μεγάλης ηλικίας.

Από το βιβλίο: Donald DeYoung, Thousands Not Billions: Challenging an Icon of Evolution, Questioning the Age of the Earth, MASTER BOOKS / 2005 / PAPERBACK

Πηγή:

God and Science - Orthodoxy / Θεός και Επιστήμη - Ορθοδοξία



Α.Γ.
Δημοσιεύσεις: 824
Εγγραφή: Παρ Φεβ 12, 2016 11:46 pm

Re: Μιλώντας για την ηλικία της Γης

Δημοσίευσηαπό Α.Γ. » Κυρ Φεβ 09, 2020 10:01 pm

Αγαπητέ αδελφέ μου δεν αλλάζω θέμα διότι δεν έχω τελειώσει με τα επιστημονικά, αγιοπατερικά και αγιογραφικά επιχειρήματα που έχω να παραθέσω για όσους επισκέπτες του φόρουμ αναζητούν την αλήθεια.

Η πλειοψηφία δεν είναι απόδειξη αληθείας.
Οι περισσότεροι επιστήμονες είναι άθεοι. Δεν σημαίνει ότι η αθεΐα είναι η αλήθεια.

Κι επειδή είναι άθεοι διδάσκουν την Θεωρία της Εξέλιξης η οποία λέει αντίθετα με την Αγία Γραφή και διδάσκει ότι η ηλικία της Γης είναι (δις)εκατομμύρια χρόνια. Και αυτές τις διδασκαλίες τις έχουν προωθήσει στα περισσότερα Πανεπιστήμια, ακόμη και στις Θεολογικές Σχολές. Γι᾽ αυτό κι εσύ διδάχτηκες αυτά στο Πανεπιστήμιο ως Παλαιοντολόγος.

Για του λόγου το αληθές, δες τι γράφει ο Φυσικός Dr. Don DeYoung [Indiana Academy of Science] στο προηγούμενο άρθρο που έβαλα εδώ στο φόρουμ:

Γιατί οι περισσότεροι επιστήμονες αποδέχονται την άποψη μιας γης μεγάλης ηλικίας; - Dr. Don DeYoung, Φυσικός

Όπως σου ξαναείπα αγαπητέ αδελφέ μου δεν προσπαθώ να σε κάνω να αλλάξεις γνώμη αν δεν θες να αλλάξεις. Τα επιστημονικά, αγιογραφικά και αγιοπατερικά επιχειρήματα που παραθέτω σιγά σιγά τα παραθέτω για τους όσους επισκέπτες του φόρουμ αναζητούν την αλήθεια.

Υπάρχουν αγαπητέ αδελφέ μου πολλοί συνάδελφοί σου Παλαιοντολόγοι που δεν δέχονται ότι η ηλικία της Γης είναι (δισ)εκατομμύρια έτη, αλλά δέχονται με επιστημονικές αποδείξεις-ευρήματα ότι η ηλικία της Γης από όταν δημιουργήθηκε το Σύμπαν και η Γη ως σήμερα είναι το πολύ 10.000 έτη. Διδάσκουν ότι λέει η Βίβλος και η Άγιοι Πατέρες της Εκκλησίας.

Παρακάτω σου αναφέρω μόνο 4 από τους πολλούς Παλαιοντολόγους επιστήμονες που δεν πιστεύουν στην εκατομμυρίων ετών ηλικία της Γης, είναι κι άλλοι πολλοί που θα τους αναρτήσω σιγά σιγά.

- Dr Joachim Scheven, Ph.D., Paleontologist (Germany)

- Marcus R. Ross
Biography
Marcus is an Associate Professor of Geology and Assistant Director of the Center for Creation Studies at Liberty University in Lynchburg, Virginia. He earned a B.S. in Earth Science from Pennsylvania State University, an M.S. in Paleontology from the South Dakota School of Mines and Technology, and a Ph.D. in Environmental Science (Geosciences) from the University of Rhode Island.

- John H. Whitmore
Biography
John has been teaching geology at Cedarville University (Cedarville, Ohio) since 1991, where he is an Associate Professor of Geology. He has both a B.S. and M.S. in Geology, his master’s from the Institute for Creation Research (Santee, California). John’s Ph.D. (Biology with emphasis in Paleontology) was earned in 2003 from Loma Linda University (Loma Linda, California) where he specialized in fish taphonomy with application to the fossil record.

- Harold Cook, a rancher and occasional paleontologist, found a small well-worn tooth in 1917 that later gained notoriety as Nebraska man.


Συνεχίζω με τα επιστημονικά, αγιογραφικά και αγιοπατερικά επιχειρήματα.



Άβαταρ μέλους
Νίκος
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 6863
Εγγραφή: Παρ Ιούλ 27, 2012 11:05 am
Τοποθεσία: Κοζάνη

Re: Μιλώντας για την ηλικία της Γης

Δημοσίευσηαπό Νίκος » Δευτ Φεβ 10, 2020 9:02 am

Γεωλογικός χρόνος
Τελευταία τροποποίηση, 29 Ιανουαρίου 2020

Εικόνα

Η γεωλογική χρονολογική κλίμακα χρησιμοποιείται στη γεωλογία, την αρχαιολογία και άλλες επιστήμες για την περιγραφή των σχέσεων που αναπτύσσονται μεταξύ γεγονότων που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της ιστορίας της Γης. Ο πίνακας των γεωλογικών περιόδων που ακολουθεί συμφωνεί με τις ημερομηνίες και την ονοματοδοσία της Διεθνούς Επιτροπής Στρωματογραφίας και χρησιμοποιεί τους πρότυπους χρωματικούς κώδικες της Γεωλογικής Επιθεώρησης των Η.Π.Α.

Ορολογία

Η μεγαλύτερη μονάδα του γεωλογικού χρόνου είναι ο Μεγααιώνας ο οποίος διαιρείται διαδοχικά σε Αιώνες, Περιόδους και Εποχές. Οι παλαιοντολόγοι με τη σειρά τους έχουν καθορίσει ένα σύστημα φάσεων για την πανίδα. Αρκετά από τα ονόματα αυτών των φάσεων χρησιμοποιήθηκαν για τη διαμόρφωση της γεωλογικής ονοματοδοσίας, αν και οι φάσεις πανίδας είναι περισσότερες από τις γεωλογικές χρονικές μονάδες.

Οι γεωλόγοι σήμερα χρησιμοποιούν τους όρους Ανώτερη/Ύστερη, Κατώτερη/Πρώιμη και Μέση ως υποδιαιρέσεις των περιόδων και άλλων γεωλογικών χρονολογικών μονάδων. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα σημείο αιχμής του έργου της Διεθνούς Επιτροπής Στρωματογραφίας, έτσι ώστε να ενοποιηθούν οι αντικρουόμενες ορολογίες που ορίστηκαν σε εθνικό επίπεδο και να καθοριστούν παγκόσμιες σταθερές.

Ιστορία της χρονολογικής κλίμακας

Όταν ο Γουΐλιαμ Σμιθ και ο Τσαρλς Λάιελ αναγνώρισαν ότι τα στρώματα άντιπροσώπευαν διαδοχικές χρονολογικές περιόδους, δεν υπήρχε τρόπος να καθορίσουν τι είδους χρονολογική κλίμακα αντιπροσώπευαν αυτά τα στρώματα. Οι Δημιουργιστές πρότειναν χρονολογίες μερικών χιλιάδων χρόνων μόνον, ενώ οι Εξελικτικιστές πρότειναν σαφώς μεγαλύτερες. Επί εκατό περίπου χρόνια η ηλικία της Γης και τα γεωλογικά στρώματα υπήρξαν αντικείμενο αξιοσημείωτης διαμάχης, έως ότου η τεχνολογική εξέλιξη στον 20ο αιώνα επέτρεψε τη χρήση της ραδιοχρονολόγησης και παρείχε σχετικά ακριβέστερες χρονολογήσεις του γεωλογικού χρονικού ορίζοντα. Το 1977 η Παγκόσμια Επιτροπή Στρωματογραφίας (νυν Διεθνής) ξεκίνησε μια προσπάθεια παγκόσμιου καθορισμού των γεωλογικών περιόδων και των φάσεων ανάπτυξης της πανίδας. Το πιο πρόσφατο έργο της περιγράφεται στο Gradstein et al., Γεωλογική χρονολογική κλίμακα, (2004) (ISBN 0-521-78673-8) και χρησιμοποιείται ως θεμέλιο για την παρούσα σελίδα.

Πίνακας Γεωλογικού χρόνου
Εικόνα
1. Οι παλαιοντολόγοι αναφέρονται συχνά σε φάσεις πανίδας και όχι σε γεωλογικές περιόδους. Η ονοματοδοσία των φάσεων είναι μια διαδικασία περίπλοκη. Βλ. Κλίμακα Harland.
2. Οι ημερομηνίες φέρουν εγγενώς την σχετική αβεβαιότητα της ραδιοχρονολόγησης Οι ημερομηνίες και τα αναφερόμενα σφάλματα είναι καταχωρημένα στον παρόντα πίνακα σύμφωνα με την χρονολογική κλίμακα της Διεθνούς Επιτροπής Στρωματογραφίας. Ημερομηνίες που φέρουν την ένδειξη * έχουν διεθνώς συμφωνηθεί.
3. Ιστορικά, η Καινοζωική περίοδος διαιρείτο στην Τεταρτογενή και Τριτογενή υπο-εποχή, δηλαδή την Νεογενή και την Παλαιογενή περίοδο. Ωστόσο, η Διεθνής Επιτροπή Στρωματογραφίας αποφάσισε πρόσφατα να μην χρησιμοποιούνται πλέον οι όροι στην επίσημη ορολογία.
4. Στη Βόρειο Αμερική η Λιθανθρακοφόρος υποδιαιρείται στην Μισσισσίπια και την Πενσυλβάνια περίοδο.
5. Ο Προτεροζωικός, ο Αρχαιοζωικός αιώνας και ο Καταρχαιοζωικός αιώνας αναφέρονται συχνά ως Προκάμβριος Χρόνος και ενίοτε ως Κρυπτοζωικός.
6. Καθορίζεται από την Παγκόσμια Σταθερά Στρωματογραφικής Εποχής.
7. Αν και χρησιμοποιείται συχνά ο Καταρχαιοζωικός δεν είναι τυπικός αιώνας και δεν έχει συμφωνηθεί ακόμα το κατώτατο όριό του.
8. Σε γενικές γραμμές οι επιστήμονες, που πριν δύο αιώνες ξεκίνησαν τη γεωλογία, έδωσαν τα ονόματα τους στα στρώματα που μελέτησαν. Για παράδειγμα η Δεβόνια περίοδος ονομάστηκε έτσι προς τιμήν του Devon. Η Κάμβρια από το ρωμαϊκό όνομα της Ουαλίας (Cambria), η Πέρμια και η Ιουρασσική από τη Ρωσία και τις Άλπεις αντίστοιχα.
9. Αυτά τα ονόματα εποχών χρησιμοποιούνται από τη Σεληνιακή γεωλογική χρονολογική κλίμακα. Η χρήση τους για τη γήινη γεωλογία είναι ανεπίσημη.
10. Στην αγγλική wikipedia χρησιμοποιείται υπο-εποχή της Προνεκτάριας, η εποχή διαμόρφωσης σχηματισμών της Nectaris Basin.

Γεωλογικό ρολόι (1-24)

1. Γέννηση ηλιακού συστήματος/Γης
2. Εμφανίζεται η πρώτη ζωή στην Γη (απλοί μονοκύτταροι οργανισμοί)
3. Γίνεται η πρώτη παραγωγή οξυγόνου από τα κυανοβακτήρια
4. Πιθανή σταθεροποίηση του μανδύα
5. Μετάβαση στην ατμόσφαιρα του οξυγόνου/πρώτη ακτινοβολία
6. Εμφανίζονται οι πρώτοι σύνθετοι μονοκύτταροι οργανισμοί και πολυκύτταροι οργανισμοί
7. Εμφάνιση σπόγγων και απλών σκωληκοειδών μορφών ζωής
8. Σχηματίζεται η Ροδινία (πρώτη ήπειρος)
9. Καληδόνιος Πτύχωση/δημιουργούνται βουνά στην Ιρλανδία, στην Σκοτία, στην Σκανδιναβία και στην Βόρεια Αμερική (Απαλάχια όρη)
10. Εξαπλώνονται ραγδαία πολλές συνομοταξίες του ζωικού βασιλείου και αναδύονται χερσαία φυτά & ζώα/5 μεγάλες μαζικές εξαφανίσεις
11. Εμφάνιση μαλάκιων και αρθρωτών οστρακοειδών ασπόνδυλων (π.χ. τριλοβίτες)
12.Σχηματίζεται η υπερήπειρος Γκοτβάνα κοντά στον Νότιο Πόλο
13. Εμφάνιση καρκινοειδών και πρώτων ιχθυόμορφων σπονδυλωτών
14. Σχηματίζονται κοραλλιογενείς ύφαλοι
15. Παγετώδης Περίοδος
16. Διαχωρισμός των Ηπείρων της Λαυρεντίας, Βαλτικής, Γκοτβάνας και Σιβηρίας
17. Το 60% περίπου των υδρόβιων ειδών εξαφανίζεται
18. Ανάπτυξη πρώτων απλών φυτών, εμφάνιση πρώτων οδοντοφόρων ψαριών και μετατόπισή τους από τις θάλασσες στις λίμνες και στα ποτάμια
19. Εμφάνιση πρώτων εντόμων και αμφίβιων, πρώτων δασών και εξέλιξη ερπετών από τα αμφίβια
20. Εμφάνιση των πρώτων μεγάλων σαρκοφάγων & φυτοφάγων ζώων και πρόγονου των δεινοσαύρων
21. Απομένει μόνο μια Ήπειρος, η Παγγαία
22. Εμφανίζονται τα θηλαστικά και εξαφανίζεται το 50% των ειδών
23. Αφθονία δεινοσαύρων/εξαφανίζεται το 70% των ειδών (μαζί και οι δεινόσαυροι)
24. Μετακινούνται οι Ήπειροι/εμφάνιση του πρώτου ανθρώπου

Πηγή: Βικιπαιδεια


Ο Θεός, ιλάσθητί μοι τώ αμαρτωλώ και ελέησόν με.

Α.Γ.
Δημοσιεύσεις: 824
Εγγραφή: Παρ Φεβ 12, 2016 11:46 pm

Re: Μιλώντας για την ηλικία της Γης

Δημοσίευσηαπό Α.Γ. » Δευτ Φεβ 10, 2020 10:00 am

Σημαίνει ότι ο Θεός τον φώτισε να γράψει κάτι ιατρικό επιστημονικό το οποίο ανακαλύφθηκε από τους επιστήμονες στις ημέρες μας: στην σύγχρονη επιστήμη.

Νίκος έγραψε:Πάντως, η σειρά και ο τρόπος γραφής ειδικά του βιβλίου της Γενέσεως, αποδεικνύει, αν μη τι άλλο, τη συμφωνία όσων περιγράφει ο Δίκαιος Μωυσής με τις μεταγενέστερες επιστημονικές ανακαλύψεις, τουλάχιστον ως προς τη σειρά της δημιουργίας. Αν λάβουμε υπόψη μας το επίπεδο των γνώσεων της εποχής εκείνης, είναι εμφανής η καθοδήγηση του Αγίου Πνεύματος.


Αν το "καὶ ἐγένετο ἑσπέρα καὶ ἐγένετο πρωΐ"(Γένεση κεφ. 1) δεν εννοεί το κανονικό 24ωρο, ότι πολύ απλά βράδιασε και ξημέρωσε ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙ;;;

Αυτό το αγιογραφικό χωρίο όλο το αποφεύγεις, αλλα εγώ δεν το ξεχνάω γιατί είναι η πιο ισχυρή θεολογική-αγιογραφική απόδειξη ότι οι έξι ημέρες της Δημιουργίας είναι έξι κανονικά 24ωρα άρα η ηλικία του Σύμπαντος και του ανθρώπου ως τον Αδάμ είναι έξι κανονικά 24ωρα. Αρα οι επιστήμονες και οι θεολόγοι που λένε ότι η ηλικία του Σύμπαντος ως τον Αδάμ είναι (δισ)εκατομμυρία χρόνια δεν συμβαδίζει με την Αγία Γραφή.

...καὶ ἐγένετο ἑσπέρα καὶ ἐγένετο πρωΐ, ἡμέρα μία. (Γεν 1, 5)
...καὶ ἐγένετο ἑσπέρα καὶ ἐγένετο πρωΐ, ἡμέρα δευτέρα. (Γεν 1, 8)
...καὶ ἐγένετο ἑσπέρα καὶ ἐγένετο πρωΐ, ἡμέρα τρίτη. (Γεν 1, 13)
...καὶ ἐγένετο ἑσπέρα καὶ ἐγένετο πρωΐ, ἡμέρα τετάρτη. (Γεν 1, 19)
...καὶ ἐγένετο ἑσπέρα καὶ ἐγένετο πρωΐ, ἡμέρα πέμπτη. (Γεν 1, 23)
...καὶ ἐγένετο ἑσπέρα καὶ ἐγένετο πρωΐ, ἡμέρα ἕκτη. (Γεν 1, 31)

Επαναλαμβάνω την ερώτηση και περιμένω να μου απαντήσεις:

Αν το "καὶ ἐγένετο ἑσπέρα καὶ ἐγένετο πρωΐ"(Γένεση κεφ. 1) δεν εννοεί το κανονικό 24ωρο, ότι πολύ απλά βράδιασε και ξημέρωσε ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙ;;


Μην αποφύγεις πάλι την ερώτηση. Περιμένω απάντηση τι σημαίνει το εγένετο εσπέρα και εγένετο πρωι.

Με αγάπη Χριστού και σεβασμό προς όλους,
π. Άβελ Γκιουζέλης



Άβαταρ μέλους
Νίκος
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 6863
Εγγραφή: Παρ Ιούλ 27, 2012 11:05 am
Τοποθεσία: Κοζάνη

Re: Μιλώντας για την ηλικία της Γης

Δημοσίευσηαπό Νίκος » Δευτ Φεβ 10, 2020 10:20 am

Μπορεί απλά, για τις 4 τουλάχιστον πρώτες μέρες, να σημαίνει μείωση και αύξηση του φωτός, αφού ο ήλιος δεν είχε ακόμη δημιουργηθεί. "καὶ διεχώρισεν ὁ Θεὸς ἀνὰ μέσον τοῦ φωτὸς καὶ ἀνὰ μέσον τοῦ σκότους. 5 καὶ ἐκάλεσεν ὁ Θεὸς τὸ φῶς ἡμέραν καὶ τὸ σκότος ἐκάλεσε νύκτα. καὶ ἐγένετο ἑσπέρα καὶ ἐγένετο πρωΐ, ἡμέρα μία." (Γεν. α' 4-5). Ημέρα επομένως ήταν η περίοδος του φωτός και νύχτα η περίοδος του σκότους. Που λέει, ότι αυτό διαρκούσε 24ώρες;

Η αλήθεια είναι ότι στο σημείο αυτό υπάρχει και μια πρωθύστερη αναφορά. Δηλαδή, ενώ η γη δημιουργείται την πρώτη μέρα: "ΕΝ ἀρχῇ ἐποίησεν ὁ Θεὸς τὸν οὐρανὸν καὶ τὴν γῆν. 2 ἡ δὲ γῆ ἦν ἀόρατος καὶ ἀκατασκεύαστος, καὶ σκότος ἐπάνω τῆς ἀβύσσου, καὶ πνεῦμα Θεοῦ ἐπεφέρετο ἐπάνω τοῦ ὕδατος." (Γεν. α' 1-2), ο ήλιος δημιουργείται την 4η ημέρα: "14 Καὶ εἶπεν ὁ Θεός· γενηθήτωσαν φωστῆρες ἐν τῷ στερεώματι τοῦ οὐρανοῦ εἰς φαῦσιν ἐπὶ τῆς γῆς, τοῦ διαχωρίζειν ἀνὰ μέσον τῆς ἡμέρας καὶ ἀνὰ μέσον τῆς νυκτός· καὶ ἔστωσαν εἰς σημεῖα καὶ εἰς καιροὺς καὶ εἰς ἡμέρας καὶ εἰς ἐνιαυτούς· 15 καὶ ἔστωσαν εἰς φαῦσιν ἐν τῷ στερεώματι τοῦ οὐρανοῦ, ὥστε φαίνειν ἐπὶ τῆς γῆς. καὶ ἐγένετο οὕτως. 16 καὶ ἐποίησεν ὁ Θεὸς τοὺς δύο φωστῆρας τοὺς μεγάλους, τὸν φωστῆρα τὸν μέγαν εἰς ἀρχὰς τῆς ἡμέρας καὶ τὸν φωστῆρα τὸν ἐλάσσω εἰς ἀρχὰς τῆς νυκτός, καὶ τοὺς ἀστέρας. 17 καὶ ἔθετο αὐτοὺς ὁ Θεὸς ἐν τῷ στερεώματι τοῦ οὐρανοῦ, ὥστε φαίνειν ἐπὶ τῆς γῆς" (Γεν. α' 14-17). Αυτό δεν στέκει επιστημονικά επειδή η γη συγκρατείται στη θέση της από τη βαρύτητα του ήλιου.

ΥΓ. Για όλα αυτά μία εξήγηση είναι αυτή που δίνει ο Άγιος Γρηγόριος Νύσσης, δηλαδή ότι η Δημιουργία ήταν στιγμιαία και η συνέχεια έγινε σύμφωνα με του νόμους που έθεσε ο Θεός κατά τη στιγμή της Δημιουργίας.


Ο Θεός, ιλάσθητί μοι τώ αμαρτωλώ και ελέησόν με.

Άβαταρ μέλους
Νίκος
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 6863
Εγγραφή: Παρ Ιούλ 27, 2012 11:05 am
Τοποθεσία: Κοζάνη

Re: Μιλώντας για την ηλικία της Γης

Δημοσίευσηαπό Νίκος » Δευτ Φεβ 10, 2020 10:33 am

Και σεις αποφεύγετε συστηματικά να μου απαντήσετε στην ερώτηση: "Η επίσημη θέση της Εκκλησίας είναι, ότι ο Θεός δημιούργησε τη γη πριν από 10.000 χρόνια με τη σημερινή της μορφή"; Αν ναι, πως τεκμηριώνεται αυτό θεολογικά;

Αλλιώς θα συνεχίσω να δημοσιεύω ευρήματα και αποδείξεις που αποδεικνύουν, ότι η (φαινομενική τουλάχιστον) ηλικία της γης είναι πολλά εκατομμύρια χρόνια.


Ο Θεός, ιλάσθητί μοι τώ αμαρτωλώ και ελέησόν με.

Άβαταρ μέλους
Νίκος
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 6863
Εγγραφή: Παρ Ιούλ 27, 2012 11:05 am
Τοποθεσία: Κοζάνη

Re: Μιλώντας για την ηλικία της Γης

Δημοσίευσηαπό Νίκος » Δευτ Φεβ 10, 2020 10:42 am

Παλαιοντολογικό Ιστορικό Μουσείο Πτολεμαΐδας
Δείτε μοναδικά παλαιοντολογικά ευρήματα σε ένα ξεχωριστό μουσείο που φιλοξενεί και πινακοθήκη

Εικόνα

Ένα σημαντικό απόκτημα που διαθέτει η Πτολεμαΐδα, είναι το Παλαιοντολογικό & Ιστορικό Μουσείο της, που εγκαινιάστηκε το 2006 και δεν περιορίζεται στην στενή έννοια του όρου, αλλά παράγει και πολιτισμό.

Μέσα σ΄ αυτό το όμορφο κτήριο, δεν φιλοξενούνται μόνο παλαιοντολογικά και ιστορικά εκθέματα, αλλά και πτέρυγα πινακοθήκης με σημαντικά έργα Ελλήνων Ζωγράφωνόπως Μόραλη, Μυταρά, Φασιανού, Πανταλέων, Καραβούση Ζουμπουλάκη κ.α. Εξαιρετικής σημασίας είναι το τμήμα του Παύλου Μοσχίδη ο οποίος δώρισε στο μουσείο 100 ζωγραφικά έργα καθώς και όλο του το αρχείο.

Στο Μουσείο υπάρχει ακόμα τμήμα με αρχαιολογικά ευρήματα και λαογραφική συλλογή. Παράλληλα φιλοξενούνται εκθέσεις κάθε είδους.

Η Παλαιοντολογική Συλλογή του Μουσείου, συγκροτήθηκε, σχεδόν στο σύνολό της, από οικειοθελείς προσφορές των κατοίκων της Εορδαίας. Ο εντοπισμός των σχετικών ευρημάτων, έγινε κατά κανόνα από εργάτες ή αγρότες αλλά και μισθωτές αμμολόφων. Όλοι οι προαναφερόμενοι ήρθαν σε επαφή με ανάλογο παλαιοντολογικό υλικό, κατά την διάρκεια των εργασιών τους και επέδειξαν την ανάλογη ευαισθησία, ώστε να τα συλλέξουν και να τα παραδώσουν στο Δήμο και από της ιδρύσεώς του στο ίδιο το Μουσείο.

Τα υπάρχοντα Παλαιοντολογικά αντικείμενα, διακρίνονται σε πετρώματα και απολιθώματα, φυτικής ή ζωικής προελεύσεως, σπονδυλωτών ή ασπονδύλων, με τα σπονδυλωτά καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος του σχετικού εκθεσιακού χώρου. Μεταξύ των σπουδαιοτέρων εκθεμάτων, ο επισκέπτης θα διακρίνει, αν όχι θα εντυπωσιαστεί, από τους χαυλιόδοντες των προβοσκιδωτών ελεφαντοειδών (κυρίως Mammuthus και Elephas Archidiskodon meridionalis), η κάτω γνάθος Ιπποποτάμου (Hippopotamus antiquus), τα οστά Ιππαρίων (Ipparion / Epuus), τμήματα της κάρας και των κεράτων διαφόρων βοοειδών(Bos primigeniusκ.α.), απολιθώματα χειροειδών (Propotamochoerus) κ.α..

Οι ηλικίες των απολιθωμάτων αυτών κυμαίνονται, συνήθως, από 1 έως 3 εκατομμύρια χρόνια. Εντούτοις υπάρχουν και πολύ παλαιότερα, όπως τα ευρήματα από Γαστερόποδα Βραχιόποδα, και Δίθυρα, που φθάνουν έως και τα 70 με 80 εκατομμύρια χρόνια. Στα εκθέματα φυτικής προελεύσεως ξεχωρίζουν τμήματα κορμών δένδρων, μερικά εκ των οποίων, μάλιστα, ανήκουν σε άγνωστο έως σήμερα είδος.

Η Αρχαιολογική Συλλογή, οργανώθηκε υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη της Λ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων Αιανής. Περιλαμβάνει 78 αντικείμενα προερχόμενα από λαθρανασκαφές ή οικογενειακά κειμήλια και τα οποία οι κάτοχοι, κάτοικοι της ευρύτερης Εορδαίας, παρέδωσαν ή δώρισαν προς το Δήμο και το Μουσείο. Δυστυχώς το γεγονός ότι δεν προέρχονται από συστηματικές ανασκαφές και άρα υπάρχει αδυναμία γνώσεως της προελεύσεώς τους, καθιστά δυσχερή την μελέτη τους και κατ΄επέκταση την εξαγωγή συμπερασμάτων. Κατά κανόνα, πάντως, συνιστούσαν κτερίσματα τάφων από άγνωστες νεκροπόλεις της περιοχής.

Πηγή: https://museumfinder.gr/item/palaiontol ... olemaΐdas/


Ο Θεός, ιλάσθητί μοι τώ αμαρτωλώ και ελέησόν με.


Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 4 και 0 επισκέπτες