Αγαπητά μέλη και επισκέπτες, καλώς ήρθατε στο ανανεωμένο μας φόρουμ!
Με πολλή χαρά περιμένουμε τις νέες σας δημοσιεύσεις!

Αναζήτηση Γέροντα (Δίψα για Χριστό)

Ειδήσεις, Περιγραφές, Φωτογραφίες, Εμπειρίες προσκυνητών, Επισκέψεις, Βίοι Αγίων Γερόντων

Συντονιστές: Νίκος, Anastasios68, johnge

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Νίκος
Διαχειριστής
12
Έχει ευχαριστήσει: 28 φορές
Έλαβε ευχαριστία: 366 φορές

Αν δεν σε αναπαύει ο Πνευματικός σου...

Δημοσίευση από Νίκος »

Αν δεν σε αναπαύει ο Πνευματικός σου...

Σύντομο βίντεο (shorts) του youtube του Δικαίου της Σκήτης Προφήτη Ηλία του Αγίου Όρους Γέροντα Φιλήμονα.

Πηγή: A JOURNEY OF FAITH : youtube
Ο Θεός, ιλάσθητί μοι τώ αμαρτωλώ και ελέησόν με.
Άβαταρ μέλους
Νίκος
Διαχειριστής
12

Από το διορατικό και προορατικό χάρισμα μεγαλύτερη αξία έχει η υπομονή στις επώδυνες ασθένειες

Δημοσίευση από Νίκος »

Από το διορατικό και προορατικό χάρισμα μεγαλύτερη αξία έχει η υπομονή στις επώδυνες ασθένειες
facebook 21/3/20025

Εικόνα

από τους λόγους του Γέροντα Ιωσήφ του Βατοπαιδινού

Όταν ήμουν νέος μοναχός, μου έκαναν εντύπωση το διορατικό, το προορατικό και το προφητικό χάρισμα.

Όπου άκουγα ότι υπήρχε γέροντας με τέτοια χαρίσματα, έτρεχα με ενθουσιασμό να τον συναντήσω.

Τώρα που γέρασα, δεν μου κάνουν πια εντύπωση αυτά τα χαρίσματα.

Για μένα μεγαλύτερη αξία έχει, να συναντήσω έναν άνθρωπο, που έκανε υπομονή χωρίς να γογγύζει σε μακροχρόνιες και επώδυνες ασθένειες.

Αυτό με συγκινεί και με διδάσκει.

Πηγή: πατηρ Δημητριος ΜΤ : facebook
Άβαταρ μέλους
ΝεκτάριοςΚ
Έλαβε ευχαριστία: 1 φορά

Ένας ιερέας μου είχε αποκαλύψει κάποια πράγματα που δεν γνώριζα

Δημοσίευση από ΝεκτάριοςΚ »

Καλησπέρα σε όλους, την ευλογία του Άγιου τριαδικού θεού να έχετε. Είναι κάτι που με έχει προβληματίσει αρκετά και ψάχνω μια απάντηση. Είμαι 22 τώρα. Στην ζωή μου έχουν τύχει πάρα πολλές δοκιμασίες, έρχεται η μία συμφορά μετά την άλλη και αν το σκεφτεί κανείς με την λογική θα καταλάβει ότι κάτι συμβαίνει είτε κατάρα είτε μαγεία. Πρίν πολλά χρόνια η μάνα μου είχε καλέσει έναν ιερέα, δυστυχώς δεν θυμάται ποιός ιερέας είναι, είχαμε μιλήσει μόνο τηλεφωνικά. Εγώ από όταν φοιτουσα στο δημοτικό ακόμη τόσο μικρή ηλικία, παρατηρούσα σημάδια μαγείας στο σπίτι. Έχουν παρατηρήσει και οι γονείς μου. Στο μπάνιο ακούγονται ανεξήγητοι θόρυβοι σε πολύ έντονο βαθμό, κάποιο πονηρό πνεύμα χτυπάει το παράθυρο στο μπάνιο, κουνιούνται πράγματα μόνα τους και γενικα κάτι δεν πάει καλά. Αυτός ο ιερέας που προανέφερα μου είχε πει ότι με έχουν δέσει με μαγεία όταν μίλησα μαζί του τηλεφωνικά πριν πολλά χρόνια , όμως τότε λόγω ηλικίας δεν έδωσα σημασία. Πρίν κάποιους μήνες ανακάλυψα κάτι αντικείμενα που μάλλον ήταν τα μάγια , τα πέταξα αμέσως στα σκουπίδια, ήταν κάτι κόκκινα στρογγυλά κεριά με κάτι γράμματα επάνω. Αυτός ο ιερέας όμως μίλαγε παράξενο τρόπο με αποτέλεσμα να μου μπουν αμφιβολίες μήπως ήταν πλάνη, διότι υπάρχουν και πλάνες και πρέπει να είμαστε πολύ επιφυλακτικοί και τέτοιες περιπτώσεις και να ελέγχουμε τα πράγματα όσο μπορούμε φυσικά. Ο συγκεκριμένος ιερέας, θυμάμαι από την φωνή του ήταν μεγάλος σε ηλικία και εκτός από τα μάγια που μου είπε, μου είπε και πολλά άλλα πράγματα εκ των οποίων κάτι θετικό για το μέλλον μου το οποίο δεν θέλω να αποκαλύψω , αλλά προβληματίζομαι μήπως είναι πλάνη. Αλλά αυτά που είπε περί μαγείας δεν φαίνεται να είναι ψέματα αφού και τέτοια σημάδια συμβαίνουν και βρήκα αντικείμενα. Υπάρχει περίπτωση να ήταν μαγος και έτσι να το γνωριζε η μάλλον ήταν όντως χαρισματικός? Υπάρχουν περιπτώσεις που ιερωμένοι είναι κρυφοί μάγοι και δεν φαίνεται? Θέλω την γνώμη σας. Δεν μου έχει συμβεί ακόμη αυτό που μου είχε πει ότι θα συμβεί σε κάποια ηλικία, αλλά το ότι υπάρχουν μάγια το γνώριζε πολύ καλά.
Άβαταρ μέλους
Νίκος
Διαχειριστής
12

Re: Αναζήτηση Γέροντα (Δίψα για Χριστό)

Δημοσίευση από Νίκος »

Μη σε απασχολεί. Δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία. Συζήτησε το θέμα με τον Πνευματικό σου και κάνε ότι σου πει. Ο Χριστιανός που μετέχει τακτικά στην Ιερά Εξομολόγηση και τη Θεία Κοινωνία, δεν επηρεάζεται από κατάρες και μάγια. Αν κάποιος με ράσα σου είπε, ότι σε "έχουν δέσει με μάγια", ήταν απατεώνας και ήθελε να πάρει λεφτά από τους γονείς σου. Συνέχισε τον αγώνα σου και βγάλτο από το μυαλό σου.
Άβαταρ μέλους
ΝεκτάριοςΚ

Αγαπητέ Νίκο σε ευχαριστώ για τον χρόνο που αφιέρωσες να διαβάσεις και να απαντήσεις στο ερώτημα μου. Δεν φοβάμαι σε καμία περίπτωση τα μάγια , οι δοκιμασίες αν και σκληρές γίνανε αιτία να μετανοήσω και να γυρίσω πάλι στον Χριστό διότι είχα πέσει σε βαριά αμαρτήματα. Ο λόγος που καίγομαι να μάθω αν ο ιερέας ήταν πλανεμενος η όχι είναι επειδή εκτός από τα μάγια είπε και κάτι θετικό για το μέλλον μου. Κατά την προσωπική σου άποψη πάντα, να τον θεωρώ σίγουρα πλανεμενο η αφήνεις και κάποιο περιθώριο να μην ήταν πλανεμενος? Διότι αυτό που είπε συνέβαινε πράγματι χωρίς να του το αναφέρω εγώ. Βέβαια αν συνεργάζεται κάποιος με τον πονηρό μπορεί να γνωρίζει το τι συμβαίνει εκείνη την χρονική περίοδο αλλά δεν μπορεί ποτέ να γνωρίζει το μέλλον το οποίο γνωρίζει ο θεός και κανένας άλλος. Μίλησα με έναν μητροπολίτη που έχει και μεγαλύτερη εμπειρία σε σχέση με τους υπόλοιπους ιερωμένους, δεν μπορούσε να το γνωρίζει αυτό, μου είπε ότι μπορεί και να έλεγε την αλήθεια στο σύνολο όσων μου είχε πει τότε εκείνος ο ιερέας. Γενικά αν γνωρίζεις από ποια χαρακτηριστικά φαίνεται ένας πλανεμενος? Ξέρω ότι οι χαρισματικοι έχουν παρά πολύ ταπείνωση, ένας χαρισματικός ποτέ και σε καμία περίπτωση δεν θα πει έχω χάρισμα. Αλλά τι άλλο πρέπει να παρατηρήσω για να διακρίνω έναν χαρισματικό από έναν απατεώνα? Πάντως ο συγκεκριμένος δεν θυμάμαι να υπερηφανευόταν ότι έχει χάρισμα.
Άβαταρ μέλους
Νίκος
Διαχειριστής
12

Δημοσίευση από Νίκος »

Σίγουρα απατεώνας. Το πλανεμένος είναι ήπια έκφραση. Ο Χριστιανός που μετέχει στη Θεία Κοινωνία τακτικά, δεν επηρεάζεται από μάγια. Όποιος πει το αντίθετο, δεν είναι καν χριστιανός, όχι κληρικός. Κυκλοφορούσαν και κυκλοφορούν ακόμη και σήμερα τέτοιοι απατεώνες, που βρίσκουν εύκολα θύματα τους αφελείς με μεγάλη άγνοια σε θέματα πίστεως. Όταν ένας Χριστιανός θεωρεί, ότι μπορεί κάποιοι πονηροί άνθρωποι επιβουλεύονται αυτόν και την οικογένειά του, φροντίζει να έχουν συχνή επαφή με τα Μυστήρια της Εκκλησίας και να κοινωνούν τακτικά. Έχει Πνευματικό, που τον συμβουλεύεται για τέτοιους λογισμούς. Προσεύχεται για τους ανθρώπους που αγαπά και αναθέτει με εμπιστοσύνη στον Θεό την προστασία τους. Δεν απευθύνεται σε περίεργους τύπους, που προσφέρουν λύσεις από τηλεφώνου... Βρες Πνευματικό, αν δεν έχεις ήδη, και συζήτησε μαζί του όλα αυτά. Θετικό για το μέλλον σου είναι, να είσαι κοντά στον Θεό, να προσεύχεσαι και να Του έχεις εμπιστοσύνη. Εκείνος ξέρει τι χρειάζεσαι και τι είναι καλό για σένα,
Άβαταρ μέλους
ΝεκτάριοςΚ

Άρα αυτοί δεν έχουν καν χάρισμα σωστά? Δηλαδή για να επιβεβαιώσω δεν είναι ότι συνεργάζονται με τον πονηρό, απλά λένε πράγματα από το μυαλό τους . Σωστά το κατάλαβα?
Άβαταρ μέλους
Νίκος
Διαχειριστής
12

Δημοσίευση από Νίκος »

Πιθανόν και τα δύο. Αλλά μην πιστέψεις ότι κι αν σου είπε.
Άβαταρ μέλους
ΝεκτάριοςΚ

Ναι το συζήτησα με τον πνευματικό μου και μου είπε ότι μπορεί να είναι όντως πλάνη. Εγώ από την αρχή κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά. Άρχισε να μου λέει πρόσεχε με τις ερωτικές σχέσεις, μετά κάτι για τα έμβρυα που είναι από εκτρώσεις, ότι με έχουν δέσει με μάγια και άλλα, μίλαγε με πάρα πολύ παράξενο τρόπο, μου έλεγε ότι είχε δει ένα όνειρο με την κόλαση και τέτοια, και ειμουν παιδί τότε, μετά από συζήτηση με τον πνευματικό μου καταλήγω στο συμπέρασμα ότι είναι απατεώνας και πλανεμενος. Πρώτα από όλα ένας ιερέας που έχει χάρισμα θα μιλήσει με σοβαρό τρόπο , με αγάπη ηρεμία και δεν θα προκαλέσει ταραχή. Έχει τύχει να συναντήσω και χαρισματικους όπως ο Νεκτάριος Βιτάλης ο οποίος όλοι ξέρουμε ότι έφτασε στην αγιότητα , όταν μίλησα μαζί του μου μίλησε με εντελώς διαφορετικό τρόπο σε σχέση με τον απατεώνα που είχα μιλήσει, θέλει όντως πολύ προσοχή και καλό είναι να μην τρέχουμε σε χαρισματικους. Ο ιερέας του τοπικού ιερού ναού έχει την ίδια αξία , τα μυστήρια μας ενδιαφέρουν πρώτα από όλα.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Άγιο Όρος - Mount Athos”