ΑΙΡΕΣΕΙΣ

Ανάλυση θεμάτων που αφορούν τις αιρέσεις

Συντονιστές: Anastasios68, Νίκος, johnge

Άβαταρ μέλους
ΦΩΤΗΣ
Δημοσιεύσεις: 10100
Εγγραφή: Κυρ Αύγ 19, 2012 12:18 pm
Τοποθεσία: ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΕΝΤΗ

Re: ΑΙΡΕΣΕΙΣ

Δημοσίευσηαπό ΦΩΤΗΣ » Παρ Νοέμ 02, 2012 8:15 pm

Ο Ρωμαϊκός δικέφαλος αετός στις θύρες των Πατριαρχείων Κωνσταντινουπόλεως. Ως σύμβολο είναι ευρύτατα διαδεδομένο στον ορθόδοξο κόσμο και θεωρείται αντιπροσωπευτικό του.
Ορθόδοξη Εκκλησία (Ορθοδοξία, Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία ή Ορθόδοξη Καθολική και Αποστολική Εκκλησία) αποκαλείται το σύνολο των αυτοκέφαλων και αυτόνομων Χριστιανικών Εκκλησιών που διοικούνται κατά συλλογικό τρόπο από Συνόδους, έχουν αποδεχτεί το περιεχόμενο των αποφάσεων των επτά πρώτων Οικουμενικών Συνόδων και παραμένουν σε πλήρη κοινωνία μεταξύ τους. Επίσης αξιώνουν ως αφετηρία τους τον Ιησού Χριστό και τους Αποστόλους του μέσω της συνεχούς αποστολικής διαδοχής.
Ανάμεσα σ' ένα πλήθος εκκλησιών και θρησκευτικών κοινοτήτων που αποτελούν τον Χριστιανισμό, οι αριθμητικά μεγαλύτερες είναι η Καθολική Εκκλησία, η Ορθόδοξη Εκκλησία και οι Προτεσταντικές Εκκλησίες και Ομολογίες.
Τα πλέον αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά της Ορθοδοξίας είναι η πλούσια λειτουργική ζωή της και η αφοσίωσή της στην αποστολική παράδοση. Θεωρείται από τους Ορθόδοξους Χριστιανούς ότι η Εκκλησία τους έχει διατηρήσει την παράδοση και τη διαδοχή της αρχαίας Εκκλησίας στην πληρότητά της έναντι άλλων χριστιανικών ομολογιών, οι οποίες έχουν απομακρυνθεί από την κοινή εκκλησιαστική παράδοση των πρώτων 10 αιώνων. Σήμερα το άθροισμα των Ορθοδόξων Εκκλησιών υπολογίζεται σε 300 περίπου εκατομμύρια Χριστιανούς που ακολουθούν την πίστη και τις πρακτικές που καθορίστηκαν από τις επτά Οικουμενικές Συνόδους. Οι όροι ορθόδοξος - ορθοδοξία έχουν χρησιμοποιηθεί παραδοσιακά, στον ελληνόφωνο χριστιανικό κόσμο, προκειμένου να υποδείξουν τις κοινότητες, ή τα άτομα, που διατήρησαν την αληθινή πίστη (όπως καθορίζεται από τις Οικουμενικές Συνόδους), σε αντιδιαστολή με εκείνους που κηρύχτηκαν αιρετικοί. Ο επίσημος προσδιορισμός της Εκκλησίας στα λειτουργικά και κανονικά κείμενά της είναι «Ορθόδοξη Καθολική και Αποστολική Εκκλησία».


Κύριε είσαι παντογνώστης. Γνωρίζεις πολύ καλά ότι Σε αγαπώ. Αξίωσέ με να Σε υπηρετώ με αφοσίωση και με αγάπη μέχρι την τελευταία μου αναπνοή.

Άβαταρ μέλους
ΦΩΤΗΣ
Δημοσιεύσεις: 10100
Εγγραφή: Κυρ Αύγ 19, 2012 12:18 pm
Τοποθεσία: ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΕΝΤΗ

Re: ΑΙΡΕΣΕΙΣ

Δημοσίευσηαπό ΦΩΤΗΣ » Σάβ Νοέμ 03, 2012 8:44 am

ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ
Ωφέλιμοι Λόγοι - ΑΙΡΕΣΕΙΣ
ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ


Γενικά για τους "Μάρτυρες" και τη Σκοπιά
Πριν πούμε οτιδήποτε για τη θρησκεία αυτή, πρέπει να κάνουμε μια διάκριση: Άλλο πράγμα είναι οι λεγόμενοι «Μάρτυρες του Ιεχωβά», και άλλο πράγμα η «διοίκηση της Σκοπιάς» που τους πλανά. Οι αυτοαποκαλούμενοι «Μάρτυρες του Ιεχωβά», είναι οι οπαδοί της οργάνωσης της «Σκοπιάς». Η δε «Σκοπιά», είναι το όνομα του «νομικού προσώπου» της Εκδοτικής Εταιρίας της οργάνωσης αυτής.
Διαφορετικά πρέπει να βλέπει ένας Χριστιανός τους οπαδούς μιας αίρεσης, και διαφορετικά την ίδια την αίρεση. Ένας οπαδός της αίρεσης, είναι, και πρέπει να αντιμετωπίζεται ως «πλανημένο πρόβατο». Αντιθέτως, η αίρεση που τον πλανά πρέπει να αντιμετωπίζεται ως εχθρός του Θεού και της Εκκλησίας.
Πρώτα πρέπει να εξηγήσουμε, ότι το όνομά τους δεν είναι ούτε: «Γιεχωβάδες», ούτε «Χιλιαστές». Το «Γιεχωβάδες» είναι απαράδεκτη παραποίηση του ονόματος του Θεού των Χριστιανών, που στην Παλαιά Διαθήκη εμφανίστηκε ως «Γιαχβέ». Χιλιασμός πάλι, είναι μια μεγάλη ομάδα θρησκειών, που πιστεύουν ότι η Χιλιετής Βασιλεία της Αγίας Γραφής είναι μελλοντική. Χιλιαστές είναι οι οπαδοί των περισσοτέρων Προτεσταντικών ομάδων στη χώρα μας, όπως οι Ευαγγελικοί και οι Πεντηκοστιανοί. Οι ίδιοι οι οπαδοί της Σκοπιάς, θέλουν να λέγονται: «Μάρτυρες του Ιεχωβά», επειδή δήθεν «μόνο αυτοί μαρτυρούν ότι το όνομα του Θεού είναι Ιεχωβά». Αυτός είναι και ο λόγος που οι Χριστιανοί δεν μπορούν να δεχθούν ένα τέτοιο όνομα ως έγκυρο, καθώς όχι μόνο δεν είναι οι μόνοι που μαρτυρούν το όνομα αυτό, αλλά το διαστρεβλώνουν επίσης. Για το λόγο αυτό, όποτε αναφέρουμε το όνομα αυτό, το βάζουμε σε εισαγωγικά, ώστε να δηλώσουμε ότι δεν το αποδεχόμαστε, αλλά το χρησιμοποιούμε «συγκαταβατικά». Ως καλύτερη περιγραφή τους θα ήταν ο όρος: «Μάρτυρες της Σκοπιάς», όπως θα διαπιστώσετε στα παρακάτω. Σύντομη ιστορία τής οργάνωσης
Ιδρυτής της Εταιρίας Σκοπιά, ήταν ο Σκοτσεζο – Ιρλανδικής καταγωγής, Αμερικανός Κάρολος Τέιζ Ρώσσελ. Πλούσιος έμπορος, και πιθανότατα μελλοντικό μέλος της Μασονικής Στοάς, ίδρυσε αρχικά έναν όμιλο μελέτης της Αγίας Γραφής το 1870 στο Αλεγγένι των ΗΠΑ, σε ηλικία 17 περίπου ετών. Αν και ήταν πανέξυπνος, η απειρία του τον έκανε να ασπασθεί τις απόψεις ακραίων Προτεσταντικών και αποκρυφιστικών ομάδων που δρούσαν τότε στην Πενσυλβανία. Ο ηγέτης μιας τέτοιας ακραίας Αντβεντιστικής ομάδας, ο Νέλσον Μπάρπουρ, τον προσυλήτισε, και τον έπεισε ότι μπορούσε να προβλεφθεί το τέλος του κόσμου.
Ο Ρώσσελ με τα χρήματα που διέθετε, έγινε τότε συνεκδότης του Μπάρπουρ, για το περιοδικό: «Κήρυκας της Πρωϊας» που εξέδιδε ο Μπάρμπουρ, και κήρυτταν ότι το τέλος του κόσμου θα έρθει το 1874. Όταν η ψευδοπροφητεία αυτή διαψεύστηκε, ο Ρώσσελ εγκατέλειψε τον Μπάρμπουρ, και το 1879 εξέδωσε το δικό του περιοδικό: «Η Σκοπιά της Σιών και κήρυξ της του Χριστού Παρουσίας», τη σημερινή «Σκοπιά». Έτσι, κατάφερε να κλέψει τους αναγνώστες του Μπάρμπουρ, και να ιδρύσει σε διάφορες περιοχές, ομάδες μελέτης της Αγίας Γραφής, που ονόμαζε «Σπουδαστές της Γραφής».
Οι ομάδες αυτές αυξήθηκαν σε αριθμό και μέλη, και θεωρούσαν τον Ρώσσελ ως δάσκαλό τους για «το λόγο του Θεού». Ο Ρώσσελ στα βιβλία και τα περιοδικά του, μεταξύ άλλων αιρετικών θέσεων, δίδασκε αποκρυφιστικές διδασκαλίες για τις πυραμίδες, και όρισε ως νέα ημερομηνία του τέλους το 1914. Και αυτή όμως η ημερομηνία πέρασε, όπως και η νέα που όρισε, το 1918. Έτσι, ως τον θάνατό του, παρέμεινε ψευδοπροφήτης, χωρίς ποτέ να επιτύχει ούτε μία προφητεία.
Ο χαρακτήρας του ήταν υπερήφανος, και θεωρούσε τον εαυτό του «πιστό και συνετό». Όμως η ζωή του δεν ήταν σύμφωνη με όσα δίδασκε. Το διαζύγιο από τη γυναίκα του, που βγήκε εις βάρος του, φανέρωσε στο δικαστήριο ότι είχε σχέσεις με μια κοπελίτσα 16 ετών που φιλοξενούσαν στο σπίτι τους, και την οποία έλεγε: «μικρή του σύζυγο». Σε αυτήν άφησε μέρος της περιουσίας του μετά τον θάνατό του. Σήμερα τον τάφο του κοσμεί μια πυραμίδα με τα σύμβολα τής 33ης μοίρας τών Μασόνων.
Παρ’ όλα αυτά, πιθανόν ο Ρώσσελ να πίστευε αληθινά όσα δίδασκε. Πράγμα όμως δύσκολο να το υποθέσουμε για τον διάδοχό του, τον "δικαστή" Ρόδερφορδ.
Ο Ρόδερφορδ, κυριολεκτικά άρπαξε την περιουσία του Ρώσσελ. Ήταν αρχικά ο δικηγόρος στον οποίο είχε ανατεθεί η διαθήκη του Ρώσσελ. Όμως εκμεταλλευόμενος την εμπιστοσύνη των νομίμων κληρονόμων, χρησιμοποίησε νομικά παραθυράκια και κράτησε την εκδοτική εταιρία «Σκοπιά» του Ρώσσελ για τον εαυτό του, και αυτούς τους χαρακτήρισε «Πονηρούς Δούλους», και τους έδιωξε. Σήμερα αυτοί είναι γνωστοί ως «Σπουδαστές της Γραφής», και διατηρούν τα δόγματα του Ρώσσελ, σε αντίθεση με τον Ρόδερφορδ, που άλλαξε σχεδόν τα πάντα, και έκανε τη Σκοπιά μια δικτατορική οργάνωση. Αυτός τους ονόμασε: «Μάρτυρες του Ιεχωβά».
Με τη σειρά του, έθεσε ημερομηνίες για το τέλος του κόσμου, και διαψεύστηκε σε οτιδήποτε είχε προφητεύσει. Μεγάλο μέρος της προεδρίας του, πέρασε σε μία βίλα με το όνομα «Μπεθ Σαρίμ», που αγοράστηκε δήθεν για τον Αβραάμ τον Ισαάκ και τον Ιακώβ που έλεγε ότι θα ανασταίνονταν τότε. Η πολιτική του τον οδήγησε ακόμα και να ζητήσει την εύνοια του Χίτλερ στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, και να εξυψώσει το Χιτλερικό Ράιχ, τον καιρό που οι οπαδοί της οργάνωσής του βασανίζονταν στα στρατόπεδα του Χίτλερ.
Η δικτατορική διακυβέρνηση που επέβαλε στην οργάνωση της Σκοπιάς ο Ρόδερφορδ, συνεχίστηκε και επί της προεδρίας του διαδόχου του, τού Νάθαν Νορ, και συνεχίζεται ως σήμερα, παρά το ότι πλέον κυβερνάται από ένα «Κυβερνών Σώμα» υπερηλίκων κυρίως ηγετών. Σήμερα η Σκοπιά είναι μια παγκόσμια Σέκτα (λέξη που εκφράζει αυτό που λέμε: «καταστροφικές λατρείες») και αριθμεί πάνω από 6 εκατομμύρια μέλη. Στη χώρα μας είναι περίπου 27.000. Οι οπαδοί της είναι υποχρεωμένοι να δέχονται όλα όσα τους λέει, ακόμα και τις διαρκείς δογματικές αλλαγές της οργάνωσης. Δικαιολογούν έτσι ακόμα και τις συνεχιζόμενες ψευδοπροφητείες της Σκοπιάς, με τελευταίες: το τέλος που δεν ήρθε το 1975 όπως κήρυτταν, και η γενιά του 1914 που έλεγαν ότι δεν θα παρέλθει πριν έρθει το τέλος.
Οποιαδήποτε αμφισβήτηση, τιμωρείται με «αποκοπή», και στον αποκομμένο απαγορεύεται ακόμα και να μιλούν τα άλλα μέλη, για να μην αποκοπούν και αυτοί. Έτσι καταστρέφονται οικογένειες, διαλύονται φιλίες και συγγένειες, χάνονται εργασίες, και πολλά θύματα της οργάνωσης αυτής, υποφέρουν από έντονα ψυχολογικά προβλήματα και φοβίες. Με τις απολυταρχικές αυτές μεθόδους, ελέγχει και εξαναγκάζει τους δύστυχους οπαδούς της να υποτάσσονται στις διαταγές της, είτε επειδή τους απειλεί με θάνατο από τον Θεό στον «Αρμαγεδδώνα», είτε επειδή φοβούνται την αποκοπή, και πολλοί παραμένουν εκεί, παρά τη θέλησή τους, για να μη διαλυθεί η οικογένειά τους. Με την απαγόρευση να μιλούν οι οπαδοί της στα πρώην μέλη της, απομονώνει τους οπαδούς της, να μη μάθουν την αλήθεια για τα όσα παραποιημένα διδάσκει, τόσο για την ιστορία της, όσο και για τα δόγματά της. Τα σπουδαιότερα σημεία τής διδασκαλίας της
Η Σκοπιά έχει κάνει δική της μετάφραση της Αγίας Γραφής, (τη Μετάφραση Νέου Κόσμου), όπου έχει διαστρέψει και αλλοιώσει όλα τα σημεία της Αγίας Γραφής που διαφωνούν με τις πλάνες της. Τα βασικά της δόγματα ΣΗΜΕΡΑ, είναι τα εξής:
Από το 1914 έγινε αόρατα (!!!) η παρουσία του Χριστού, και περιμένουμε την έλευσή του «σύντομα». Ο κόσμος πάει από το κακό στο χειρότερο, και λίγους μήνες μετά την (αόρατη κι αυτή) ουράνια ανάσταση των «αγίων» που έγινε το 1918, ο Θεός διάλεξε την οργάνωση της Σκοπιάς ως «τον αγωγό» που θα δίνει στους Χριστιανούς την «αλήθεια». Η «αλήθεια» που πρέπει να πιστεύουν οι οπαδοί της, δεν είναι κάτι σταθερό, αλλά κάτι που αλλάζει ανάλογα με το «νέο φως» που δίνει η Σκοπιά μέσω των εντύπων της. Επειδή λοιπόν το τέλος είναι κοντά, οι οπαδοί της Σκοπιάς οφείλουν να κηρύττουν ότι το όνομα του Θεού είναι Ιεχωβά, και ότι θα «καταστρέψει» τους κακούς. Αυτό το κάνουν σε κάθε ευκαιρία, για να σώσουν τους συνανθρώπους τους. Γιατί αν το τέλος τους βρει έξω από την οργάνωση, (δηλαδή κοσμικούς), τότε θα τους σκοτώσει ο ίδιος ο Θεός. Όσοι όμως είναι στην οργάνωση, θα επιζήσουν, και θα καλοπερνάνε σε έναν επίγειο φθαρτό παράδεισο, χωρίς να πεθάνουν ποτέ. Εκεί θα αναστηθούν όλοι οι υπόλοιποι νεκροί που προορίζονται για τη γη. Εξαίρεση σε αυτή την «ειδυλλιακή» εικόνα, αποτελούν όσοι στο τέλος των 1000 ετών βασιλείας, θα επαναστατήσουν στον Θεό, και θα αφανιστούν για πάντα.
Η Σκοπιά χωρίζει τους πιστούς σε δύο «τάξεις». Στους 144.000 που θα πάνε στον ουρανό, και στον αμέτρητο «Πολύ Όχλο» που θα μείνει στη γη. Τον Χριστό τον θεωρούν «δημιούργημα» του Θεού, και τον ταυτίζουν με τον αρχάγγελο Μιχαήλ, και δεν τον ονομάζουν κι αυτόν: «Γιαχβέ» όπως οι Χριστιανοί. Τον Θεό τον θεωρούν ως κάτι με σώμα, που δεν είναι «πανταχού παρών», αλλά που αντιλαμβάνεται με τον «εγκέφαλό» του τα γεγονότα, μέσω μιας απρόσωπης δύναμης, που την ταυτίζουν με το Άγιο Πνεύμα, το οποίο αρνούνται ότι είναι πρόσωπο.
Αρνούνται ακόμα και την κατά χάριν αθανασία της ψυχής, και γι’ αυτούς ο θάνατος είναι πλήρης εκμηδένιση. Οι δυστυχείς οπαδοί της Σκοπιάς, προτιμούν να πεθάνουν για να μην κάνουν μετάγγιση αίματος, γιατί παρερμηνεύουν την «αποχή από αίμα» της Αγίας Γραφής, η οποία στην πραγματικότητα μιλάει μόνο για τη βρώση αίματος. Αν και οι ίδιοι αρνούνται τη στράτευση, η Σκοπιά είναι μέτοχος εταιριών που συνεργάζονται με το Στρατό των ΗΠΑ εν αγνοία των οπαδών τους. Έτσι κερδίζει κάθε χρόνο εκατομμύρια δολάρια, που μαζί με τις εισφορές των οπαδών της, την κάνει μια από τις πλουσιότερες επιχειρήσεις. Ομοίως, ενώ οι οπαδοί της πιστεύουν ότι ο ΟΗΕ είναι «το θηρίο» της Αποκαλύψεως, η οργάνωση της Σκοπιάς, για κάποιο διάστημα σχετικά πρόσφατα, είχε γίνει μέλος του, εν αγνοία των οπαδών της.
Κάθε εβδομάδα, οι οπαδοί της παρακολουθούν τουλάχιστον 5 ώρες κατήχησης, σε 3 διαφορετικές «συναθροίσεις», όπου διδάσκονται επιχειρηματολογία και «μάρκετινγκ», πώς να μιλούν και να πείθουν τους άλλους. Η Σκοπιά, τους εντυπωσιάζει με τα ψηλά και πολυτελή της κτίρια, με τα υπερσύγχρονα τυπογραφεία της, και με τις εξαιρετικής ποιότητας εκτυπώσεις της. Προσπαθούν επίσης να εντυπωσιάσουν τους άλλους, φανερώνοντας μια «βιτρίνα» ηθικής καθαρότητας για την οργάνωσή τους, καθώς όποιον ανακαλύψουν να παραβιάζει τους κανόνες ηθικής, τον διώχνουν από την οργάνωση, με όλα τα επακόλουθα. Δεν υπάρχει οίκτος, ούτε ενδιαφέρον για τον διωγμένο. Αυτό που μετράει είναι η καλή εικόνα της οργάνωσης, γιατί τους οπαδούς της τους βλέπει ως αριθμούς, και όχι ως πρόσωπα. Για να τους κρατήσει, πεπεισμένους στα δόγματά της, η οργάνωση φροντίζει να τους έχει διαρκώς απασχολημένους με δικά της έντυπα, ώστε να μην μπορούν να διαβάσουν διδασκαλίες άλλων θρησκειών. Περιληπτική αναίρεση μερικών κακοδοξιών τής Σκοπιάς
Αν και τα θέματα είναι τεράστια, θα δώσουμε εδώ απλώς μία ιδέα των δογματικών σφαλμάτων της Σκοπιάς.
Ο Θεός δεν μπορεί να ζει μέσα στο σύμπαν, ούτε να περιορίζεται στο χώρο και στο χρόνο αφού είναι ο δημιουργός τους. Το ίδιο ισχύει και με τον Ιησού Χριστό, αφού «όλα έγιναν δι’ αυτού, και χωρίς αυτόν δεν έγινε τίποτα απ’ όσα έγιναν» (Ιωάννης 1/α΄ 3). Το ότι είναι υιός του Θεού, δεν σημαίνει ότι είναι μικρότερος στο χρόνο, αλλά κατά την αιτία. Γιατί αιτία και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος είναι ο Πατέρας. Οι αναφορές που δείχνουν τον Χριστό να συμπεριφέρεται ως κατώτερος σε άλλα ζητήματα, είναι επειδή μιλάει ως άνθρωπος. Ως Θεός όμως είναι ίσος σε όλα εκτός από την αιτία. Και φυσικά δεν είναι άγγελος (Εβραίους 1/α΄ 5-8). Ομοίως το Άγιο Πνεύμα δεν είναι δύναμη, (Β΄ Κορινθίους 6/ς΄ 4-7), αλλά Πρόσωπο (Ιωάννης 14/ιδ΄ 26. 16/ις΄ 13,14. Ρωμαίους 8/η΄ 26,27 κλπ). Όσο για το όνομα τού Θεού, είναι Γιαχβέ και όχι Ιεχωβά, και σημαίνει: «ο Ων», «ο Είναι». Όμως για τους Χριστιανούς, ο Χριστός είπε ότι πρέπει να τον λέμε «Πατέρα», και όχι με το όνομά του, όπως «πατέρα» αποκαλούμε τον ανθρώπινο πατέρα μας, και όχι με το όνομά του.
Οι 144.000 δεν είναι απ’ όλα τα έθνη όπως λέει η Σκοπιά, αλλά μια ομάδα Ισραηλιτών που θα πιστέψουν στον Χριστό λίγο πριν την παρουσία του Χριστού (Αποκάλυψις 7/ζ΄ 1-6 κλπ). Ο «Πολύς Όχλος», δεν είναι επίγεια, αλλά ουράνια τάξη αγίων, όπως φαίνεται στην Αποκάλυψη 19/ιθ΄ 1 κλπ. Και οι 144.000 και ο Πολύς Όχλος, αφού ως ψυχές θα ανεβούν στον ουρανό κατά τον θάνατό τους (Αποκάλυψις 6/ς΄ 9-11), θα λάβουν σώματα στην ανάσταση, και θα ζήσουν στη γη ως άφθαρτοι άνθρωποι (Αποκάλυψις 21/κα΄ 1-5 κλπ). Η γη και η υπόλοιπη κτίση, θα γίνει επίσης τότε άφθαρτη (Ρωμαίους 8/η΄ 19-24 κλπ) καθώς θα αλλάξουν οι φυσικοί νόμοι (Β΄ Πέτρου 3/γ΄ 10-13 κλπ). Στην δε ανάσταση, θα αναστηθούν ΟΛΟΙ, και όχι μόνο λίγοι, όπως λέει η Σκοπιά (Ιωάννης 5/ε΄ 28,29).
Το 1914 δεν έγινε η 2α Παρουσία, επειδή η λέξη «Παρουσία» στην εποχή του Χριστού, δεν είχε εννοιολογική σημασία («ίσταμαι παρών» έστω και αόρατα), αλλά ήταν τεχνικός όρος που δήλωνε τον ΕΡΧΟΜΟ εμφανώς και με δόξα, ενός άρχοντα (π.χ. νομίσματα με την επετειακή επιγραφή: «επί παρουσία Τιβερίου» κλπ). Επίσης, ακόμα και η ημερομηνία αυτή είναι λάθος, γιατί υπολογίζεται με βάση την πτώση της Ιερουσαλήμ, που κατά τη Σκοπιά έγινε το 607 π.Χ. Αντιθέτως, οι εγκυκλοπαίδειες και οι ιστορικοί, αναφέρουν ότι η πτώση έγινε το 587 π.Χ. βάσει ιστορικών (αλλά και Αγιογραφικών) αποδείξεων. Έτσι καταρρίπτεται και ο ισχυρισμός της Σκοπιάς ότι το 1918 έγινε αόρατα η ανάσταση των αγίων, (επίσης αυτό καταρρίπτεται, και από το εδάφιο Α΄ Θεσσαλονικείς 4/δ΄ 16,17, που δείχνει ότι η ανάσταση των αγίων, θα γίνει ταυτόχρονα («άμα») με την αρπαγή των ζώντων αγίων). Ομοίως είναι παραποιημένα και τα στατιστικά στοιχεία που αναφέρει η Σκοπιά, ότι δήθεν μετά το 1914 είχαμε περισσότερη πείνα, αρρώστιες, σεισμούς κλπ. Μια ματιά στις εγκυκλοπαίδειες, θα σας πείσει ότι ο χειρότερος αιώνας ήταν ο 14ος και όχι ο 20ος. Αυτό φαίνεται άλλωστε και από την αύξηση του παγκοσμίου πληθυσμού, λόγω μικρότερης θνησιμότητας. Αλλά ούτε ο Χριστός ανέφερε ότι η αύξηση των παθημάτων στην ιστορία θα ήταν σημείο του τέλους. Αντιθέτως, είπε: «όταν θα τα δείτε αυτά, μη ταραχθείτε, γιατί όλα αυτά πρέπει να γίνουν, αλλά δεν είναι ακόμα το τέλος» (Ματθαίος 24/κδ΄ 6). Και είπε ακόμα: «προσέξτε μη πλανηθείτε. Επειδή πολλοί θα πουν… ο καιρός πλησίασε. Μη τους ακολουθήσετε» (Λουκάς 21/κα΄ 8).


Κύριε είσαι παντογνώστης. Γνωρίζεις πολύ καλά ότι Σε αγαπώ. Αξίωσέ με να Σε υπηρετώ με αφοσίωση και με αγάπη μέχρι την τελευταία μου αναπνοή.

Άβαταρ μέλους
ΦΩΤΗΣ
Δημοσιεύσεις: 10100
Εγγραφή: Κυρ Αύγ 19, 2012 12:18 pm
Τοποθεσία: ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΕΝΤΗ

Re: ΑΙΡΕΣΕΙΣ

Δημοσίευσηαπό ΦΩΤΗΣ » Κυρ Νοέμ 04, 2012 10:43 am

ΟΙ ΨΕΥΔΟΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ

ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ αλλά δεν πιστεύουν ότι ο Χριστός είναι ΘΕΟΣ. ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ αλλά αρνούνται να έχουν μόνο αυτό το όνομα. ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ αλλά δεν βαπτίζονται στο όνομα του Χριστού. ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ αλλά δεν δέχονται ότι η Θεία Κοινωνία είναι σώμα και αίμα του Χριστού. ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ αλλά αρνούνται τη διδασκαλία του Χριστού όπως αυτή είναι. ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ αλλά αρνούνται την Εκκλησία του Χριστού και δέχονται την οργάνωση του Μπρούκλιν. ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ αλλά αρνούνται να αναφέρουν το όνομα του Χριστού όταν αναφέρονται σε χρονολογίες προ Χριστού ή μετά Χριστό, ενώ λένε προ κοινής ή μετά κοινής χρονολογίας. ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ αλλά αρνούνται να λέγονται μάρτυρες του Χριστού. Διδάσκονται δε, να μη διαβάζουν την Καινή Διαθήκη αλλά τη μετάφραση του Μπρούκλιν (Μετάφραση νέου κόσμου), δηλαδή άλλο Ευαγγέλιο, αφού σε αυτήν υπάρχουν φοβερές διαφοροποιήσεις, παραλείψεις και αλλοιώσεις. Στην Γαλάτας α 8 ο Παύλος γράφει : «Αλλά και αν εμείς οι ίδιοι ή κάποιος άγγελος από τον ουρανό σας κηρύξει διαφορετικό Ευαγγέλιο από εκείνο που σας κηρύξαμε, αυτός ας είναι ανάθεμα». Στο Ματθαίον ιβ 30, ο Χριστός είπε: «Όποιος δεν είναι μαζί μου είναι εναντίον μου και όποιος δεν μαζεύει μαζί μου σκορπίζει» άρα αυτοί οι «κύριοι» είναι εχθροί του Χριστού και πρόδρομοι του Αντιχρίστου. Και στην Β΄Κορινθίους δ 3-4 γράφει ο Παύλος: «Εάν είναι σκεπασμένο το Ευαγγέλιό μας, είναι σκεπασμένο δι εκείνους που χάνονται. Ο Θεός του κόσμου τούτου (δηλαδή ο Διάβολος) ετύφλωσε τον νουν των απίστων, ώστε να μη δουν το φως του Ευαγγελίου της δόξης του Χριστού ο οποίος είναι εικόνα του Θεού.» Και στην Β΄ Πέτρου γ 16 γράφει: « μεταξύ των οποίων υπάρχουν μερικά δυσνόητα τα οποία οι αμαθείς και μη στερεωμένοι διαστρεβλώνουν όπως και τας λοιπάς γραφάς προς καταστροφή δική των».
ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΗΣ ΣΚΟΠΙΑΣ

ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΗΣ ΣΚΟΠΙΑΣ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΤΗ ΘΕΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ
Κάνουν λάθος όμως και η απόδειξη έρχεται από την Αγία Γραφή:
Β Ψαλμός 7
Εγώ θέλω αναγγείλει το πρόσταγμά μου ο Κύριος είπε προς εμέ Υιός μου είσαι εσύ εγώ σήμερον σε εγέννησα.
Ψαλμός ρι 1
Είπεν ο Κύριος προς τον τον Κύριόν μου κάθου εκ δεξιών μου εωσού θέσω τους εχθρούς σου υποπόδιον των ποδών σου.
Πράξεις ε 42
Και πάσαν ημέραν εν τω ιερώ και κατ΄ οίκον δεν έπαυον διδάσκοντες και ευαγγελιζόμενοι τον Ιησού Χριστόν.
Πράξεις η 35
Και ανοίξας ο Φίλιππος το στόμα αυτού και αρχίσας από της γραφής ταύτης ευαγγελίσατο εις αυτόν τον Ιησούν.
Πράξεις η 5
Ο δε Φίλιππος καταβάς εις την πόλιν της Σαμάρειας εκήρυττε εις αυτούς τον Χριστόν.
Πράξεις ι 36
Ευαγγελιζόμενος ειρήνην δια Ιησού Χριστού ούτος είναι ο Κύριος πάντων.
Πράξεις ις 29-31
Ζητήσας δε φώτα εισεπήδησε και έντρομος γενόμενος έπεσεν έμπροσθεν του Παύλου και του Σίλα και εκβαλών αυτούς έξω είπε. Κύριοι τι πρέπει να κάμω για να σωθώ οι δε είπον, πίστευσον εις τον Κύριον Ιησού Χριστόν και θέλεις σωθεί σε και ο οίκος σου.
Α΄ Κορινθίους ιε 9
Διότι εγώ είμαι ο ελάχιστος των Αποστόλων όστις δεν είμαι άξιος να ονομάζομαι απόστολος διότι κατεδίωξα των εκκλησία του Θεού.
Γαλάτας α 11
Αλλά σας γνωστοποιώ αδελφοί ότι το ευαγγέλιον το κηρυχθέν υπ΄ εμού δεν είναι ανθρώπινον διότι ουδ΄ εγώ παρέλαβον αυτό παρά ανθρώπου ούτε εδιδάχθην αλλά δι αποκαλύψεως Ιησού Χριστού. Διότι ηκούσατε την ποτέ διαγωγήν μου εν τω Ιουδαϊσμώ ότι καθ΄ υπερβολήν εδίωκον την εκκλησίαν του Θεού.
Φιλιππησίους β 5
Το αυτό δε φρόνημα έστω εν υμίν το οποίον ήτο και εν Χριστώ Ιησού όστις εν μορφή Θεού υπάρχων δεν ενόμισεν αρπαγήν το να είναι ίσα με τον Θεόν αλλ΄ εαυτόν εκένωσεν λαβών δούλου μορφήν γενόμενος όμοιος με τους ανθρώπους και ευρεθής κατά το σχήμα ως άνθρωπος εταπείνωσεν εαυτόν γενόμενος υπήκοος μέχρι θανάτου θανάτου δε σταυρού. Δια τούτο και ο Θεός υπερύψωσεν αυτόν και εχάρισεν εις αυτόν όνομα το υπέρ παν όνομα δια να κλίνη εις το όνομα του Ιησού παν γόνι επουρανίων και επιγείων και καταχθονίων και πάσα γλώσσα να ομολογήσει ότι ο Ιησούς Χριστός είναι Κύριος. Εβραίους α 5Διότι προς τίνα των αγγέλων είπε ποτέ Υιός μου είσαι συ, εγώ σήμερον σε εγέννησα και πάλιν Εγώ θέλω είσθαι εις αυτόν Πατήρ και αυτός θέλει είσθαι εις εμέ Υιός. Όταν δε πάλιν εισαγάγει τον πρωτότοκον εις την οικουμένην λέγει και ας προσκυνήσωσιν εις αυτόν πάντες οι άγγελοι του Θεού και μεν των αγγέλων λέγει ο ποιών τους αγγέλους αυτού πυρός φλόγα. Περί δε του Υιού, ο θρόνος σου ω Θεέ είναι εις τον αιώνα του αιώνος.
Ιωάννην ι 30
Εγώ και ο Πατήρ εν είμεθα.
Ιωάννην ιβ 46
Εγώ ήλθον φως εις τον κόσμον δια να μη μείνει εν τω σκότει πας ο πιστεύων εις εμέ.
Α Ιωάννου ε 20
Εξεύρωμεν δε ότι ο Υιός του Θεού ήλθεν και έδωκεν εις ημάς νόησιν δια να γνωρίζομεν τον αληθινόν και είμεθα εν τω αληθινώ εν τω Υιώ αυτού Ιησού Χριστώ, αυτός είναι ο αληθινός Θεός και η ζωή η αιώνιος.
Ιούδα α 4
Διότι εισεχώρησαν λαθραίως τινές άνθρωποι οίτινες ήσαν παλαιόθεν προγεγραμμένοι εις ταύτην την καταδίκην ασεβείς, μεταστρέφοντες την χάριν τουΘεού ημών εις ασέλγειαν. Και αρνούμενοι τον μόνον δεσπότην Θεόν και Κύριον ημών Ιησούν Χριστόν.
Αποκάλυψις δ 8
Και δεν έπαυον ημέρα και νύκτα λέγοντα Άγιος Άγιος Άγιος Κύριος ο Θεός ο Παντοκράτωρ ο Ην και ο Ων και ο ερχόμενος.
Αποκάλυψις κα 5
Και είπεν ο καθήμενος επί του θρόνου ιδού κάμνω νέα τα πάντα και λέγει προς εμέ γράψον διότι ούτοι οι λόγοι είναι αληθινοί και πιστοί και είπε προς εμέ ετελέσθη. Εγώ είμαι το Α και το Ω η αρχή και το τέλος. Εγώ θέλω δώσει εις τον διψώντα εκ της πηγής του ύδατος της ζωής δωρεάν. Ο νικών θέλει κληρονομήσει τα πάντα και θέλω είσθαι εις αυτόν Θεός και αυτός θέλει είσθαι εις εμέ Υιός οι δε δειλοί και άπιστοι και βδελυκτοί και φονείς και πόρνοι και μάγοι και ειδωλολάτραι και πάντες οι ψεύσται θέλουσιν έχει την μερίδα αυτών εν τη λίμνη τη καιομένη με πυρ και θείον.
Ιωάννην ιζ 22
Και εγώ την δόξαν την οποίαν μοι έδωκας έδωκα εις αυτούς δια να είναι εν καθώς ειμείς είμεθα έν.
Αποκάλυψις ιζ 14
Κύριος των Κυρίων και Βασιλεύς των Βασιλέων..
Ιωάννην γ 36
Όστις πιστεύει εις τον Υιόν έχει ζωήν αιώνιον όστις όμως απειθεί εις τον Υιόν δεν θέλει ιδεί ζωήν αλλ΄ η οργή του Θεού μένει επάνω αυτού.
Α΄ Κορινθίους ις 21
Ο δε ασπασμός εγράφη με την χείραν εμού του Παύλου, όστις δεν αγαπά τον Κύριον Ιησού Χριστόν ας είναι ανάθεμα Μαράν αθά.
Η χάρις του Κυρίου Ιησού Χριστού είη μεθ΄ υμών.
Η αγάπη μου μετά πάντων υμών εν Χριστώ Ιησού . Αμήν.

ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

Όταν κάποιος λέει ότι πιστεύει στο Θεό, πρέπει να πιστεύει σε όσα ο Θεός λέγει χωρίς να ποσθέτει ή να αφαιρεί. Π.χ. Ο Θεός είπε: Γένεσις β 7
Και έπλασεν ο Θεός τον άνθρωπον χουν από της γης και ενεφύσησεν εις το πρόσωπον αυτού πνοήν ζωής (αθάνατη ψυχή) και εγένετο ο άνθρωπος εις ψυχήν ζώσαν. Αυτοί λένε ότι η ψυχή πεθαίνει με το σώμα. Έξοδος γ 15
Κύριος ο Θεός των πατέρων σας, ο Θεός του Αβραάμ, ο Θεός του Ισαάκ και ο Θεός του Ιακώβ με απέστειλε προς εσάς. Τούτο θέλει είναι το όνομά μου εις τον αιώνα και τούτο το μνημόσυνο μου εις γενεά γενεών. Αυτοί λένε τον Θεό Ιεωβά. Ψαλμοί β 7
Ο Κύριος είπε προς εμέ Υιός μου είσαι συ, Εγώ σήμερα σε εγέννησα. Ματθαίον γ 17
Και ιδού φωνή εκ των ουρανών λέγουσα ούτος είναι ο Υιός μου ο αγαπητός εις τον οποίον ευαρεστήθην. Ματθαίον ιζ 5
Ενώ αυτός ελάλει ιδού νεφέλη φωτεινή επεσκίασε αυτούς και ιδού φωνή εκ της νεφέλης λέγουσα ούτος είναι ο Υιός μου ο αγαπητός εις τον οποίον ευαρεστήθην, αυτού ακούετε.
Τα βιβλία των Μαρτύρων του Ιεχωβά γράφουν: «Ο Χριστός ήταν το πρώτο από τα δημιουργήματα του Θεού.» Έτσι απορρίπτουν τον Θεό Πατέρα αφού λένε και διδάσκουν ότι ο Χριστός είναι κτίσμα και όχι γέννημα όπως ο Θεός μας λέει.
Ακόμη, ο Θεός ονομάζει Αγγέλους τους 7 Επισκόπους της Αποκάλυψης. Αυτοί λένε ότι δεν υπάρχει τάξις κληρικών. Άρα δεν πιστεύουν τον Θεό Πατέρα.

ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

Το Άγιο Πνεύμα είπε δια στόματος Ελισάβετ:
Λουκάν α 41
Και επλήσθη Πνεύματος Αγίου η Ελισάβετ και ανεφώνησε μετά φωνής μεγάλης και είπε. Ευλογημένη συ εν γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου. Και πόθεν μοι τούτο ίνα έλθει η μήτηρ του Κυρίου μου προς με; Αυτοί λένε ότι η Παναγία δεν είναι μητέρα του Κυρίου και Θεού.
Λουκάν α 67 + 76
Και Ζαχαρίας ο πατήρ αυτού επλήσθη Πνεύματος Αγίου και προεφήτευσεν λέγων. Και συ παιδίον προφήτης του υψίστου θέλεις ονομασθεί διότι θέλεις προπορευθεί προ προσώπου του Κυρίου εις το να ετοιμάσεις τας οδούς αυτού. Αυτοί λένε πως θα προετοίμαζε τας οδούς του Πατέρα. Πότε ήρθε ο Πατέρας ως άνθρωπος στη γη; Μόνο οι ίδιοι γνωρίζουν.
Πράξεις κ 28
Προσέχετε λοιπόν εις εαυτούς και εις όλο το ποίμνιο το οποίο το Πνεύμα το Άγιον σας έθεσεν επισκόπους δια να ποιμαίνετε της εκκλησίαν του Θεού την οποίαν απέκτησε δια του ιδίου αυτού αίματος. Εκείνοι λένε ότι δεν υπάρχει τάξις κληρικών.
Πράξεις ιγ 2-3
Και ενώ υπηρέτουν εις τον Κύριον και ενήστευον είπε το Πνεύμα το Άγιον. Χωρίσατε εις εμέ τον Βαρνάβαν και τον Σαύλον δια το έργο εις το οποίο προσεκάλεσα αυτούς.
Εφεσίους δ 30
Και μη λυπείτε το Πνεύμα το Άγιον του Θεού με το οποίον εσφραγίσθητε δια την ημέραν της απολυτρώσεως.
Ιωάννη ιδ 16
Και εγώ ερωτήσω τον Πατέρα και άλλον Παράκλητον δώσει υμίν. Όπως φαίνεται παραπάνω το Άγιο Πνεύμα είναι ξεχωριστό πρόσωπο που ομιλεί, ενεργεί και λυπάται. Είναι το τρίτο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος που λέγεται και Παράκλητος ενώ αυτοί λένε ότι είναι μία δύναμη όπως ο ηλεκτρισμός. Άρα δεν πιστεύουν στο Άγιο Πνεύμα.

ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Ο Χριστός είπε: Εγώ και ο Πατήρ έν είμεθα. (Ιωάννην ι 30)
Αυτοί λένε ότι ο Πατέρας είναι μεγαλύτερος.
Ο Χριστός είπε: Τούτο είναι το σώμα μου (Ματθαίον κστ 26)
Αυτοί λένε ότι τούτο συμβολίζει το σώμα Του.
Ο Χριστός είπε: Θα οικοδομήσω την Εκκλησία μου (Ματθαίον ις 18)
Αυτοί λένε την οργάνωση.
Ο Χριστός είπε: Βαπτίζοντες αυτούς εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος (Ματθ. Κη 19)
Αυτοί λένε δεν υπάρχει Αγία Τριάδα.
Ο Χριστός ανέστη σωματικώς.(κη 5)
Αυτοί λένε όχι σωματικώς αλλά πνευματικώς.
Ο Χριστός μίλησε για τον Παράδεισο στον ουρανό. (Λουκά κγ43) τον οποίο είδε και ο Απόστολος Παύλος (Β΄Κορινθίους ιβ2)
Αυτοί λένε ότι ο Παράδεισος είναι στη γη.
Ο Χριστός είπε. Τι θα ωφεληθεί άνθρωπος αν κερδίσει τον κόσμο όλο και ζημιωθεί την ψυχή αυτού; (Μάρκον η 36)
Και αλλού είπε. Μη φοβηθείτε από των αποκτεινόντων το σώμα την δε ψυχή μη δυναμένων να αποκτείνωσει (Ματθ. Ι 28)
Αυτοί λένε ότι ο άνθρωπος δεν έχει ψυχή, είναι όπως και τα ζώα.
Ο Χριστός είπε. Υπάγετε απ΄ εμού οι καταραμένοι στο σκότος το εξώτερον το ετοιμασμένον τω διαβόλω και τοις αγγέλοις αυτού. (Ματθ. κε 41)
Αυτοί λένε ότι δεν υπάρχει κόλαση.
Ο Χριστός είπε. Όταν νηστεύετε μην γίνεσθε όπως οι υποκριταί σκυθρωποί. (Ματθ. ς 26)
Αυτοί λένε δεν υπάρχει νηστεία.
Ο Χριστός είπε. Και θέλετε είσθε εις εμέ Μάρτυρες.
Αυτοί λένε είναι Μάρτυρες του Ιεχωβά.
Ο Χριστός είπε. Ο οίκος μου, οίκος προσευχής θέλει ονομάζεται εις πάντα τα έθνη. (Μάρκον ια 17).
Αυτοί λένε ότι ο Ναός καταργήθηκε.
Ο Χριστός είπε. Όταν ανασταθώσιν εκ νεκρών ούτε νυμφεύουσιν ούτε νυμφεύονται αλλά είναι ως Άγγελοι εν τοις ουρανοίς.(Ματθ. κβ 29).
Αυτοί λένε θα βρίσκονται στη γη, θα τρώνε, θα πίνουν, θα κάνουν παιδιά.
Ο Χριστός είπε. Ο ουρανός και η γη θα παρέλθουν, οι δε λόγοι μου δεν θέλουσι παρέλθει. (Μάρκον ιγ 31)
Αυτοί λένε ότι η γη δεν θα καταστραφεί ποτέ.
Ο Χριστός είπε στο ληστή. Αληθώς σοι λέγω σήμερον είσαι μετ΄ εμού εν τω παραδείσω. (Λουκα΄ν κγ 43)
Αυτοί λένε όχι σήμερα αλλά στο μέλλον.
Ο Χριστός είπε. Αληθώς αληθώς σας λέγω εάν τις φυλάξει τον λόγον μου θάνατον δεν θέλει δει εις τον αιώνα. (Ιωάννην η 51)
Αυτοί λένε πως όταν πεθάνει ο άνθρωπος μηδενίζεται.
Ο Χριστός είπε. Ο Αβραάμ ο πατέρας σας είχεν αγαλλίαση να δει την ημέρα την εμήν και ίδε και εχάρη. (Ιωάννην η 56)
Αυτοί λένε πως αφού πέθανε δεν υπάρχει πλέον.
Ο Χριστός είπε. Και πας όστις ζει και πιστεύει εις δεν θέλει αποθάνει εις τον αιώνα. (Ιωάννην ια 25)
Αυτοί λένε ότι πεθαίνει και χάνεται.
Ο Χριστός μιλάει για τη βασιλεία των ουρανών (Ματθ. ε 3)
Και αλλού λέει Η βασιλεία η εμή δεν είναι εκ του κόσμου τούτου (Ιωάννη ιη36)
Αυτοί λένε ότι και τώρα είναι βασιλιάς στη γη.
Ο Χριστός είπε. Όστις πιστεύει εις τον Υιόν έχει ζωήν αιώνιον, όστις όμως απειθεί εις τον Υιόν δεν θέλει ιδεί ζωήν αλλ΄ η οργή του Θεού μένει επάνω αυτού. (Ιωάννην γ 36)
Αυτοί λένε ότι ο Χριστός είναι δούλος του Θεού.
Άρα δεν πιστεύουν τον Ιησού Χριστό.

ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ

Πράξεις β 27
Διότι δεν θέλεις εγκαταλείψει την ψυχήν μου εις τον Άδη ουδέ θέλεις αφήσει τον όσιόν σου να ιδεί διαφθοράν Αυτοί λένε ότι το σώμα του Χριστού το εξαφάνισε ο Θεός μυστικά. Δηλαδή ο Θεός έγινε απατεώνας. Μη γένοιτο. Πράξεις β 30-31
Επειδή λοιπόν ήτο προφήτης και ήξερεν ότι μεθ΄ όρκον ώμοσε προς αυτόν ο Θεός ότι εκ του καρπού της οσφύος αυτού θέλει αναστήσει κατά σάρκαν τον Χριστόν δια να καθίσει αυτόν επί του θρόνου αυτού. Προειδών ελάλησε περί της αναστάσεως του Χριστού ότι δεν εγκαταλείφθη η ψυχή αυτού εν τω άδη ουδέ η σαρξ αυτού είδε διαφθορά. Τούτον τον Ιησούν ανέστησεν ο Θεός του οποίου πάντες ημείς είμεθα Μάρτυρες. Αυτοί λένε ότι αναστήθηκε μόνο το πνεύμα του Χριστού.
Β 38 Και ο Πέτρος είπε προς αυτούς. Μετανοήσατε και ας βαπτισθεί έκαστος υμών εις το όνομα του Ιησού Χριστού εις άφεσιν αμαρτιών.
Αυτοί δεν βαπτίζονται στο όνομα του Ιησού Χριστού διότι λένε ότι αυτός είναι δούλος.
Ε 42 και πάσαν ημέραν εν τω ιερώ και κατ΄ οίκον δεν έπαυον διδάσκοντες και ευαγγελιζόμενοι τον Ιησού Χριστόν.
Αυτοί ευαγγελίζονται μόνο τον Ιεχωβά .
Η 5 Ο δε Φίλιππος καταβάς εις την πόλιν της Σαμάρειας εκήρυτε εις αυτούς τον Χριστόν.
Αυτοί γυρνάνε τα σπίτια και λένε ότι ο Χριστός ήταν καλός άνθρωπος και όχι Θεάνθρωπος.
Ι 36 Τον λόγον τον οποίον απέστειλε προς τους υιούς Ισραήλ ευαγγελιζόμενος ειρήνην δια Ιησού Χριστού ούτος είναι Κύριος πάντων.
Αυτοί δεν δέχονται ότι είναι Κύριος πάντων.
Ις 1 Οι δε είπον πίστευσον εις τον Κύριον Ιησού Χριστόν και θέλει σωθεί συ και ο οίκος σου.
Αυτοί μόνο για τον Ιεχωβά μιλούν.
Ις 28 Προσέχετε λοιπόν εις εαυτούς και εις όλο το ποίμνιον εις το οποίον το Πνεύμα το Άγιον σας έθεσεν επισκόπους δια να ποιμαίνετε την εκκλησίαν του Θεού.
Αυτοί λένε ότι δεν υπάρχουν επίσκοποι.
Ρωμαίους θ 5
Των οποίων είναι Πατέρες και εκ των οποίων εγεννήθη ο Χριστός το κατασάρκαν ο ων επί πάντων Θεός ευλογητός εις τους αιώνας Αμήν. Αυτοί δεν πιστεύουν ότι είναι ο επί πάντων Θεός.
Δ9 Επειδή για τούτο ο Χριστός και απέθανε και ανέστη και ανέζησε δια να είναι Κύριος και νεκρών και ζώντων.
Αυτοί δεν πιστεύουν ούτε ότι ο Χριστός αναστήθηκε ούτε και ότι είναι Κύριος και νεκρών και ζώντων (αφού ούτε και τους νεκρούς δέχονται ως ύπαρξη).
Α΄ Κορινθίους ε 7
Διότι το Πάσχα ημών εθυσιάσθη υπέρ ημών ο Χριστός ώστε ας εορτάζωμεν ουχί με ζύμην παλαιάν ουδέ με ζύμην κακίας και πονηρίας αλλά με ζύμην ειλικρινείας και αληθείας.
Αυτοί δεν δέχονται τις Γιορτές.
Ια 1-2 Μιμηταί μου γίνεσθε καθώς και εγώ του Χριστού. Σας επαινώ δε αδελφοί ότι εις πάντα με ενθυμάσε και κρατείτε τας παραδόσεις καθώς παρέδωκα εις εσάς.
Αυτοί δεν δέχονται την Ιερά Παράδοση.
Β΄ Κορινθίους δ 5
Διότι ημείς δεν κηρύττομεν εαυτούς αλλά τον Χριστό Ιησού τον Κύριον, εαυτούς δε δούλους υμών δια τον Ιησού.
Αυτοί δεν είναι δούλοι του Χριστού, αλλά κάποιου άλλου, τον οποίον πιστά υπηρετούν.
Γ 13 Η χάρις του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και η αγάπη του Θεού και η κοινωνία του ΑγίουΠνεύματος ειη μετά πάντων ημών Αμήν.
Αυτοί δεν δέχονται την Αγία Τριάδα.
Εφεσίους γ 8
Εις εμέ τον πλέον ελάχιστον πάντων των αγίων εδόθη η χάρις αύτη να ευαγγελίσω μεταξύ των εθνών τον ανεξιχνίαστον πλούτον του Χριστού.
Αυτοί ευαγγελίζονται στα έθνη μόνο τον Ιεχωβά .
Κολοσσαείς β 8
Βλέπετε μη σας εξαπατήσει τις δια της φιλοσοφίας και την ματαίας από της κατά την παράδοσιν των ανθρώπων κατά τα στοιχεία του κόσμου και ουχί κατά Χριστόν. Διότι εν αυτώ κατοικεί παν το πλήρωμα της θεότητος Σωματικώς.
Αυτοί δεν δέχονται ότι ο Χριστός είναι και Θεός και άνθρωπος.
Β΄ Θεσσαλονικείς γ 6
Σας παραγγέλομεν δε αδελφοί εν ονόματι του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού να απομακρύνεσθε από παντός αδελφού ατάκτως περιπατούντος και ουχί κατά την παράδοσιν την οποίαν παρέλαβε παρ΄ ημών επειδή σεις εξεύρετε πως πρέπει να μιμήσθε ημάς.
Αυτοί δεν δέχονται την Ιερά Παράδοση.
Α΄ Τιμόθεον δ 6
Ταύτα συμβουλεύων εις τους αδελφούς θέλεις είσθαι καλός διάκονος Ιησού Χριστού.
Αυτοί λένε ότι δεν υπάρχει τάξις κληρικών.
Β΄ Τιμόθεον β1
Συ λοιπόν τέκνον μου ενδυναμού δια της χάριτος της εν Χριστώ Ιησού και όσα ήκουσας παρ΄ εμού δια πολλών μαρτύρων ταύτα παράδος εις πιστούς ανθρώπους οίτινες θέλουσιν είσθαι ικανοί και άλλους να διδάξωσι.
Αυτοί δεν δέχονται την Παράδοση.
Εβραίους α 6
Όταν δε πάλι εισαγάγει τον πρωτότοκον εις την οικουμένη λέγει και ας προσκυνήσωσιν εις αυτόν πάντες οι άγγελοι του Θεού.
Αυτοί λένε ότι ο Χριστός είναι άγγελος και δεν προσκυνείται από τους Αγγέλους.
Α 10 έχομεν θυσιαστήριον εξ ου δεν έχουσιν εξουσίαν να φάγωσιν οι λατρεύοντες εις την σκηνήν.
Αυτοί περί αυτού δεν κάνουν κανένα λόγο.
Α΄ Πέτρου δ 6
Επειδή δια τούτο εκηρύχθη το ευαγγέλιον και προς τους νεκρούς.
Αυτοί λένε ότι δεν υπάρχουν ψυχές, άρα σε ποιους κήρυξε. Λέει ψέματα ο Πέτρος;
Β΄ Πέτρου γ 7
Οι δε σημερινοί ουρανοί και η γη δια τούτον αυτόν λόγον είναι αποτεταμευμένοι φυλαττόμενοι δια το πυρ εις την ημέραν της κρίσεως.
Αυτοί λένε πως η γη και ο ουρανός θα παραμείνουν αιώνια και δεν θα καταστραφούν.
Α΄ Ιωάννου δ 13
Εκ τούτου γνωρίζομεν ότι εν αυτώ μένομεν και αυτός εν ημίν διότι εκ του πνεύματος αυτού έδωκεν εις ημάς.
Αυτοί λένε ότι ο άνθρωπος δεν έχει πνεύμα αθάνατο.
Ε 20 Εξεύρομεν δε ότι ο Υιός του Θεού ήλθε και έδωκεν εις ημάς νόησιν δια να γνωρίζομεν τον αληθινόν και είμεθα εν τω αληθινώ εν τω Υιώ αυτού Ιησού Χριστόν. Ούτος είναι ο αληθινός Θεός και η Ζωή η αιώνιος.
Αυτοί λένε είναι ένας ταπεινός δούλος.
Ιούδα 1
Ιούδας δούλος Ιησού Χριστού αδελφός δε Ιακώβου.
Αυτοί είναι δούλοι κάποιου άλλου.
Ιούδα 4
Διότι εισεχώρησαν λαθρέως τινές άνθρωποι οίτινες ήσαν παλαιόθεν προγεγραμμενοι εις ταύτην την καταδίκην ασεβείς μεταστρέφοντες την χάριν του Θεού ημών εις ασέλγειαν και αρνούμενοι τον μόνον δεσπότην Θεόν και Κύριον ημών Ιησού Χριστόν.
Αυτοί δεν δέχονται τον Ιησού Χριστόν ούτε ως δεσπότη, ούτε ως Θεό, ούτε ως Κύριον.
Αποκάλυψις ζ 9
Μετά ταύτα είδον και ιδού όχλος πολύς τον οποίον ουδείς ηδύνατο να αριθμήσει εκ παντός έθνους και φυλών και λαών και γλωσσών οίτινες ίσταντο ενώπιον του θρόνου και ενώπιον του Αρνίου ενδεδυμένοι στολάς λευκάς.
Αυτοί λένε ότι μόνο 144.000 θα πάνε στον ουρανό και θα είναι αποκλειστικά από τους Μάρτυρες του Ιεχωβά.

Άρα δεν πιστεύουν τους Άγιους Αποστόλους.

ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΩΝ

Ησαϊας θ 6
Διότι παιδίον εγεννήθη εις ημάς υιός εδόθη εις ημάς και η εξουσία θέλει είσθαι επί τον ώμον αυτού και το όνομα αυτού θέλει καθεσθεί θαυμαστός Σύμβουλος Θεός ισχυρός Πατήρ του μέλλοντος αιώνος Άρχων ειρήνης. Αυτοί λένε ότι δεν είναι Θεός αλλά είναι ο Αρχάγγελος Μιχαήλ.
Μαλαχίας γ 1
Ιδού εγώ αποστέλλω τον άγγελόν μου και θέλει κατασκευάσει την οδόν έμπροσθεν μου και ο Κύριος τον οποίον σεις ζητείτε εξαίφνης θέλει ελθεί εις τον ναόν αυτού. Αυτοί λένε ο Χριστός δεν είναι Κύριος αλλά είναι δούλος.
Ησαϊας ιγ 9
Ιδού η ημέρα του Κυρίου έρχεται σκληρά και πλήρης θυμού και οργής φλογεράς δια να καταστήσει την γην έρημον. Αυτοί λένε πως η γη θα υπάρχει πάντα και θα παράγει άφθονα προϊόντα.
Σοφονίας α 1-3
Θέλω αφανίσει παντελώς τα πάντα από προσώπου της γης λέγει Κύριος. Θέλω αφανίσει άνθρωπον και κτήνος. Θέλω αφανίσει τα πετεινά του ουρανού και τους ιχθύας της θαλάσσης και τα προσκόματα των ασεβών και θέλω εξολοθρεύσει τον άνθρωπον από προσώπου της γης λέγει Κύριος. Αυτοί λένε οι γέροι θα γίνουν πάλι νέοι και θα παντρεύονται και θα κάνουν παιδιά και θα ζουν ευτυχισμένοι στη γη, φίλοι με τα ζώα.

Άρα δεν πιστεύουν τους Προφήτες.

ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ

Ματθαίον α 21
Θέλεις δε γεννήσει υιόν και θέλεις καλέσει το όνομα αυτού Ιησού διότι αυτός θέλει σώσει τον λαόν αυτού από των αμαρτιών αυτών. Ο Άγγελος είπε θα σώσει τον λαόν αυτού (του Χριστού) ενώ εκείνοι λένε του Ιεχωβά. Οι δύο Άγγελοι είπαν στους μαθητές και τον υπόλοιπο κόσμο που ήταν εκεί πως όπως έβλεπαν τον Ιησού να ανεβαίνει στους ουρανούς κατά την Ανάληψη, έτσι θα τον βλέπουν να κατεβαίνει όταν θα επιστρέψει κατά τη Δευτέρα Του Παρουσία.
Εκείνοι λένε ότι η Δευτέρα Παρουσία έγινε το 1914.
Ματθαίον κη 5
Αποκριθείς ο άγγελος είπε προς τας γυναίκας. Μη φοβείσθε εσείς διότι εξεύρω ότι Ιησούν τον εσταυρωμένον ζητείτε. Δεν είναι εδώ διότι ανέστη καθώς είπε. Έλθετε δείτε τον τόπον όπου έκειτο ο Κύριος. Ο Άγγελος είπε Ιησού τον εσταυρωμένο, αυτοί λένε τον πασαλωμένο. Ο Άγγελος είπε ότι ανέστη, αυτοί λένε δεν ανέστη. Ο Άγγελος είπε ο Κύριος που σημαίνει Ιεχωβά (Θεός), αυτοί λένε πως μόνο ο Πατέρας είναι (Ιεχωβά) Θεός.

Άρα δεν πιστεύουν στους Αγίους Αγγέλους.
ΤΙ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ;

Αφού λοιπόν δεν δέχονται
Τα λόγια του Θεού Πατέρα
Τα λόγια του Ιησού Χριστού
Τα λόγια του Αγίου Πνεύματος
Τα λόγια των Αγγέλων
Τα λόγια των Αποστόλων
Τα λόγια των Προφητών ,
ένας μονάχα έμεινε να τον πιστεύουν.
Στα λόγια του Θεού του κόσμου τούτου και σ΄ αυτόν υπακούουν.
Β΄ Κορινθίους δ3
Εάν δε και είναι το ευαγγέλιον ημών κεκαλυμένον, εις τους απολλυμένους είναι κεκαλυμένον, των οποίων απίστων όντων, ο Θεός του κόσμου τούτου (δηλαδή ο Διάβολος) ετύφλωσε το νουν, δια να μη επιλάμψει εις αυτούς ο φωτισμός του ευαγγελίου της δόξης του Χριστού όστις είναι εικών του Θεού. Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ

Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά πιστεύουν ότι όταν θα γίνει η Ανάσταση των νεκρών, εκείνοι θα παραμείνουν για πάντα στον Παράδεισο στη γη, οι γέροι θα γίνουν πάλι νέοι, θα παντρεύονται, θα κάνουν παιδιά, η γη θα παράγει άφθονα τρόφιμα και θα ζουν αιώνια. Όλα αυτά αναφέρονται στο βιβλίο τους«ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΖΕΙΤΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΣΤΗ ΓΗ» γιατί παρερμήνευσαν ένα μέρος από το εδάφιο ΗΣΑΙΑ λε 5-6
Τότε οι οφθαλμοί των τυφλών θέλουσιν ανοιχθεί και τα ώτα των κωφών θέλουσιν ακούσει τότε ο χωλός θέλει πηδά ως έλαφος και η γλώσσα του μογιλάλου θέλει ψάλλει. Και ένα μέρος από την ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
Και θέλει εξαλείψει ο Θεός πάν δάκρυον από των οφθαλμών αυτών και ο θάνατος δεν θέλει υπάρχει πλέον ούτε πένθος ούτε κραυγή ούτε πόνος δεν θέλουσιν υπάρχει πλέον διότι τα πρώτα παρήλθον. ΓΙΑ ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΜΕΡΟΣ ΠΡΟΦΗΤΕΥΕΙ Ο ΗΣΑΙΑΣ;
ΚΑΙ ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΤΑ ΑΜΕΣΩΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΕΔΑΦΙΑ;
ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:

ΑΠΟΚΑΛΥΨΙΣ κα 1-4
Και είδον ουρανόν νέον και γην νέαν διότι ο πρώτος ουρανός και η πρώτη γη παρήλθε και η θάλασσα δεν υπάρχει πλέον Και εγώ ο Ιωάννης είδον την πόλην την αγίαν την νέαν Ιερουσαλήμ καταβαίνουσαν από του Θεού εκ του ουρανού ητοιμασμένην ως νύμφην κεκοσμημένην δια τον άνδραν αυτής. Και ήκουσα φωνήν μεγάλην εκ του ουρανού λέγουσα Ιδού η σκηνή του Θεού μετά των ανθρώπων και θέλει σκηνώσει μετ΄ αυτών και αυτοί θέλουσιν θέλει είσθαι λαοί αυτού και αυτός ο Θεός θέλει είσθαι μετ΄ αυτών Θεός αυτών. Και θέλει εξαλείψει ο Θεός πάν δάκρυον από των οφθαλμών αυτών και ο θάνατος δεν θέλει υπάρχει πλέον ούτε πένθος ούτε κραυγή ούτε πόνος δεν θέλουσιν υπάρχει πλέον διότι τα πρώτα παρήλθον.
ΜΑΤΘΑΙΟΝ κ 35 – 36
Οι δε καταξιωθέντες να απολαύσωσιν εκείνον τον αιώνα και την εκ νεκρών ανάστασιν ούτε νυμφεύουσιν ούτε νυμφεύονται, διότι ούτε να αποθάνωσιν πλέον δύνανται επειδή είναι ισάγγελοι και είναι υιοί του Θεού. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Είναι φανερό ότι οι προφητείες που διαβάσαμε, αναφέρονται σε νέα γη και νέους ουρανούς και η θάλασσα δεν θα υπάρχει πια, και οι άνθρωποι ούτε θα παντρεύονται ούτε θα κάνουν άλλα παιδιά και όσο αφορά τη γη που ζούμε σήμερα , θα δούμε παρακάτω τι ο Θεός προορίζει να γίνει: ΗΣΑΙΑΣ κεφ. Ιγ 9 – 10 Ιδού η ημέρα του Κυρίου έρχεται σκληρά και πλήρης θυμού και οργής φλογεράς δια να καταστήσει την γην έρημον και θέλει εξαλείψει απ΄ αυτής τους αμαρτωλούς αυτής. Διότι τα άστρα του ουρανού και οι αστερισμοί αυτού δεν θέλουσι δώσει το φως αυτών, ο ήλιος θέλει σκοτισθεί εν τη ανατολή αυτού και η σελήνη δεν θέλει εκπέμψει το φως αυτής.
ΣΟΦΟΝΙΑΣ κεφ α
Θέλω αφανίσει παντελώς τα πάντα από προσώπου της γης λέγει Κύριος Θέλω αφανίσει άνθρωπον και κτήνος, θέλω αφανίσει τα πετεινά του ουρανού και τους ιχθύας της θαλάσσης και τα προσκόματα μετά των ασεβών και θέλω εξολοθρεύσει τον άνθρωπον από προσώπου της γης λέγει Κύριος. 18 Αλλ΄ουδέ το αργύριον αυτών ουδέ το χρυσίον αυτών θέλει δυνηθή να λυτρώσει αυτούς εν τη ημέρα της οργής του Κυρίου και πάσα η γη θέλει καταναλωθεί υπό του πυρός του ζήλου αυτού διότι θέλει κάμει συντέλειαν μάλιστα ταχείαν επί πάντας τους κατοικούντας την γην.
ΜΑΡΚΟΝ ιγ 24 – 25
Αλλά εν εκείναις ταις ημέραις μετά την θλίψιν εκείνην ο ήλιος θέλει σκοτισθεί και η σελήνη δεν θέλει δώσει το φέγγος αυτής. Και οι αστέρες του ουρανού θέλουσι πίπτει και αι δυνάμεις αι εν τοις ουρανοίς θέλουσι σαλευθεί.
ΜΑΤΘΑΙΟΝ κδ
29 Ευθύς δε μετά την θλίψιν των ημερών εκείνων ο ήλιος θέλει σκοτισθεί και η σελήνη δεν θέλει δώσει το φέγγος αυτής και οι αστέρες θέλουσι πέσει από του ουρανού και αι δυνάμεις των ουρανών θέλουσι σαλευθεί. 30 Και τότε θέλει φανεί το σημείον του Υιού του ανθρώπου εν τω ουρανώ και τότε θέλουσι θρηνήσει πάσαι αι φυλαί της γης και θέλουσιν ιδεί τον Υιόν του ανθρώπου ερχόμενον επί των νεφελών του ουρανού μετά δυνάμεως και δόξης πολλής. 35 ο ουρανός και η γη θέλουσι παρέλθει οι δε λόγοι μου δεν θέλουσι παρέλθει 36 περί δε της ημέρας εκείνης και την ώρας ουδείς γινώσκει ουδέ οι άγγελοι των ουρανών ειμή ο Πατήρ μου μόνον.
ΠΡΑΞΕΙΣ κεφ β 20
Ο ήλιος θέλει μεταστραφεί εις σκότος και η σελήνη εις αίμα πριν έλθει η ημέρα του Κυρίου η μεγάλη και επιφανής.
Β΄ ΠΕΤΡΟΥ κεφ γ 7 – 14
Οι δε σημερινοί ουρανοί και η γη δια του αυτού λόγου είναι αποτεταμιευμένοι φυλαττόμενοι δια το πυρ εις την ημέραν της κρίσεως. Εν δε τούτο άς μη σας λανθάνει αγαπητοί ότι παρά Κυρίου μία ημέρα είναι χίλια έτη και χίλια έτη ως ημέρα μία. Δεν βραδύνει ο Κύριος την υπόσχεσιν αυτού ως τινές λογίζονται τούτο βραδύτητα αλλά μακροθυμεί εις ημάς μη θέλων να απολεσθώσι τινές αλλά πάντες να έλθωσιν εις μετάνοιαν. Θέλει δε ελθεί η ημέρα του Κυρίου ως κλέπτης εν νυκτί καθ΄ ήν οι ουρανοί θέλουσι παρέλθει με συριγμόν τα στοιχεία Δε πυρακτούμενα θέλουσι διαλυθεί και η γη και τα εν αυτής έργα θέλουσι κατακαεί. Επειδή λοιπόν πάντα ταύτα διαλύονται οποίοι πρέπει να είσθε σεις εις πολίτευμα άγιον και ευσέβειαν προσμένοντες και σπεύδοντες εις την παρουσίαν της ημέρας του Θεού καθ ΄ήν οι ουρανοί πυρούμενοι θέλουσι διαλυθεί και τα στοιχεία πυρακτούμενα θέλουσι χωνευθεί. Κατά δε την υπόσχεσιν αυτού νέους ουρανούς και νέαν γην προσμένομεν εν οις δυκαιοσύνη κατοικεί. Δια τούτο αγαπητοί ταύτα προσμένοντες σπουδάσατε να ευρεθείτε άσπιλοι και αμώμητοι ενώπιον αυτού εν ειρήνη.
Στο ίδιο βιβλίο των Μαρτύρων του Ιεχωβά και στη σελίδα 158, γράφει « Θα υπάρχει αφθονία δημητριακών στη γη στην κορυφή των βουνών, θα υπάρχει υπερπλεόνασμα, η γη θέλει δίδει τον καρπόν αυτής. Θέλει μας ευλογήσει ο Θεός ημών.
Ο λόγος του Θεού όμως λέει άλλα:
Α΄ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ ς 13 Τα φαγητά είναι δια την κοιλίαν και η κοιλία δια τα φαγητά, πλην ο Θεός και ταύτην και ταύτα θέλει καταργήσει.


Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΜΙΣΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΑΥΤΟΥ, ΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΕΤΣΙ:

1. Δεν δέχονται τους Ιερούς Ναούς γιατί ο Χριστός είπε: Μάρκον ια 17
Ο οίκος μου θέλει ονομάζεται οίκος προσευχής δια πάντα τα έθνη.
2. Δεν δέχονται τη Θεία Κοινωνία ως σώμα και αίμα του Χριστού γιατί ο Χριστός είπε: Ιωάννη ς 54 και 56
Όστις τρώγει τη σάρκα μου και πίνει το αίμα μου έχει ζωήν αιώνιον.
Όστις τρώγει τη σάρκα μου και πίνει το αίμα μου εμοί μένει και εγώ εν αυτώ.
3. Δεν δέχονται τον Τίμιο Σταυρό γιατί ο Παύλος είπε: Α΄ Κορινθίους α 18
Ο λόγος του Σταυρού εις μεν τους απολυμμένους είναι μωρία, εις ημάς δε τους σωζομένους είναι δύναμις Θεού.
4. Δεν δέχονται την Ιερά Παράδοση γιατί ο Παύλος είπε: Α΄ Κορινθίους ια 2
Σας επαινώ δε αδελφοί ότι εις πάντα με ενθυμείσθε και κρατείτε τας παραδόσεις.
5. Αρνούνται τις γιορτές διότι ο Παύλος είπε: Πράξεις ιη 21
Πρέπει εξάπαντος να κάμω την ερχόμενη εορτή εις Ιεροσόλυμα.
6. Αρνούνται την εξομολόγηση γιατί ο Χριστός είπε: Ιωάννη κ 23
Αν τινών συγχωρήσητε τας αμαρτίας είναι συγκεχωρημένες εις αυτούς, αν τινών κρατήτε είναι κεκρατημέναι.
7. Δεν δέχονται τα καντήλια διότι ο Θεός είπε: Λευιτικόν κδ 2
Πρόσταξον τους υιούς Ισραήλ να φέρωσι προς σε έλαιον καθαρόν από ελαίας κοπανισμένας δια το φως δια να καίει ο λύχνος δια παντός.
8. Δεν δέχονται το λιβάνι διότι ο Θεός είπε: Μαλαχίας α 11
Διότι από ανατολών ηλίου έως δυσμών αυτού το όνομά μου θέλει είσθε μέγα μεταξύ των εθνών και εν παντί τόπω θέλει προσφέρεσθαι θυμίαμα εις το όνομά μου.
9. Δεν δέχονται τη νηστεία διότι ο Χριστός είπε: Ματθαίον ιζ 21
Τούτο δε το γένος των δαιμόνων δεν εξέρχεται ειμή δια προσευχής και νηστείας.

ΑΡΑ ΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΕΠΑΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ


Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ

Οι ψευδομάρτυρες του Ιεχωβά, οι Πεντηκοστιανοί, οι Ευαγγελικοί και όλοι οι αιρετικοί, λένε ότι η Παναγία, εκτός από τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, γέννησε ακόμα έξι (6) παιδιά, μη δεχόμενοι την αειπαρθενία της, στηριζόμενοι στο εδάφιο
ΜΑΤΘΑΙΟΝ α΄25
Και δεν εγνώρισεν αυτήν εωσού εγέννησεν τον υιόν αυτής τον πρωτότοκον. Όμως η λέξη εωσού δεν είχε τον καιρό εκείνο την έννοια που έχει σήμερα π.χ.
- Α΄ ΒΑΣΙΛΕΩΝ ς 22
Και όλον τον οίκον εσκέπασεν με χρυσίον εωσού συνετέλεσεν όλον τον οίκον. ΕΡΩΤΗΣΗ: Μετά το τελείωμα του Ναού το έβγαλε το χρυσάφι; Όχι βέβαια.
- Β΄ ΒΑΣΙΛΕΩΝ στ΄23
Και τη Μελχόλ θυγατρί Σαούλ ουκ εγένετο παιδίον έως της ημέρας του αποθανείν αυτήν ΕΡΩΤΗΣΗ: Μετά τον θάνατόν της, γέννησε παιδί; Όχι βέβαια.
- ΜΑΤΘΑΙΟΝ ις 28
Αληθώς σας λέγω, είναι τινές των εδώ ισταμένων οίτινες δεν θέλουσιν γευθή θάνατον εωσού ίδωσι τον Υιόν του ανθρώπου ερχόμενον εν τη βασιλεία αυτού. ΕΡΩΤΗΣΗ: Μετά την Δευτέρα Παρουσία του Χριστού, οι μαθητές Του θα γευτούν θάνατον; Όχι βέβαια.
- ΜΑΤΘΑΙΟΝ κη΄19-20
Πορευθέντες λοιπόν μαθητεύσατε πάντα τα έθνη, βαπτίζοντες αυτούς εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος διδάσκοντες αυτούς να φυλάττωσιν πάντα όσα παρήγγειλα εις εσάς και ιδού εγώ είμαι μεθ΄ υμών πάσας τας ημέρας έως της συντελείας του αιώνος. ΕΡΩΤΗΣΗ: Μετά τη συντέλεια του αιώνος ο Χριστός θα φύγει από κοντά τους; Όχι βέβαια.
- ΙΩΑΝΝΗΝ θ 18
Δεν επίστευσαν λοιπόν οι Ιουδαίοι περί αυτού ότι ήτο τυφλός και ανέβλεψεν έως ότου εφώναξαν τους γονείς αυτού. ΕΡΩΤΗΣΗ: Μετά που φώναξαν τους γονείς του οι Ιουδαίου επίστεψαν; Όχι βέβαια.
- ΠΡΑΞΕΙΣ β 34
Διότι ο Δαβίδ δεν ανέβη εις τους ουρανούς λέγει όμως αυτός. Είπεν ο Κύριος μου κάθου εκ δεξιών μου εωσού θέσω τους εχθρούς σου υποπόδιον των ποδών σου. ΕΡΩΤΗΣΗ: Μετά από αυτό θα μεταφέρει τον Χριστό στα αριστερά; Όχι βέβαια.
- ΠΡΑΞΕΙΣ η 40

Ο δε Φίλιππος ευρέθη εις Άζωτον και διερχόμενος εκήρυττεν εις πάσας τας πόλεις εωσού ήλθεν εις Καισάρειαν. ΕΡΩΤΗΣΗ: Μετά την Καισάρεια σταμάτησε να κηρύττει; Όχι βέβαια. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Η λέξη εωσού και έως είχε άλλη έννοια τότε και άλλη σήμερα.. Εξάλλου αν η Παναγία είχε και άλλα παιδιά ή και σύζυγο, τότε θα έμενε με την οικογένειά της και δεν θα χρειαζόταν ο Χριστός στο Σταυρό να την εμπιστευθεί στα χέρια του μαθητή του Ιωάννη για να την έχει για μητέρα και εκείνη για υιό της. Έτσι θα καταργούσε την εντολή «και ους ο Θεός συνέζευξεν άνθρωπος μη χωριζέτο .» Αλλά και ο ίδιος ο αλάνθαστος και αναμάρτητος Ιησούς Χριστός δεν θα μπορούσε να διαγράψει τα αδέλφια του αν είχε και να αφήσει τη μητέρα του σε ένα ξένο για να την προσέχει.
Η ΣΚΟΠΙΑ
Στο περιοδικό «Η Σκοπιά» της 15 Οκτωβρίου 1990 και στην σελίδα 13, γράφει:
«Ο σημαντικότερος λόγος για τον οποίο ο Γιος του Θεού ήλθε στη γη, δεν ήταν για να σώσει το ανθρώπινο γένος. Απεναντίας ήταν για να τακτοποιήσει τα συκοφαντικά ζητήματα που ήγειρε ο Σατανάς σχετικά με την κυριαρχία του Ιεχωβά». Β΄Κορινθίους δ 3

Εάν δε και είναι το ευαγγέλιον ημών κεκαλυμμένον εις τους απολυμμένους είναι κεκαλυμμένον, των οποίων απίστων όντων ο Θεός του κόσμου τούτου «δηλαδή ο διάβολος» ετύφλωσε το νουν δια να μη επιλάμψει εις αυτούς ο φωτισμός του ευαγγελίου της δόξης του Χριστού. Γι αυτό δεν βλέπουν τι γράφει στο

Λουκάν β 11 Διότι σήμερον εγεννήθη εις εσάς εν πόλει Δαβίδ Σωτήρ όστις είναι Χριστός Κύριος.

Λουκάν ιθ 10 Διότι ο Υιός του ανθρώπου ήλθε να ζητήσει και να σώσει το απολωλός.

Ιωάννης γ 16 Διότι τόσον ηγάπησεν ο Θεός τον κόσμον ώστε έδωκεν τον Υιόν Αυτού τον μονογενή δια να μη απολεσθεί πας ο πιστεύον εις Αυτόν αλλά να έχει ζωήν αιώνιον.

Ιωάννην δ 42 Ούτος είναι αληθώς ο Σωτήρ του κόσμου ο Χριστός.

Ιωάννην ιβ 46 Εγώ ήλθον φως εις τον κόσμον δια να μη μένει εν τω σκότει πας ο πιστεύον εις εμέ.

Α΄ Τιμόθεον α 15 Πιστός ο λόγος και πάσης αποδοχής άξιος ότι ο Ιησούς Χριστός ήλθεν εις τον κόσμον δια να σώσει τους αμαρτωλούς των οποίων πρώτος είμαι εγώ.

Γαλάτας α 8 Αλλά και εάν ημείς ή Άγγελος εξ ουρανού σας κηρύττει άλλο ευαγγέλιον παρά εκείνο το οποίον σας εκηρύξαμεν άς είναι ανάθεμα.


Κύριε είσαι παντογνώστης. Γνωρίζεις πολύ καλά ότι Σε αγαπώ. Αξίωσέ με να Σε υπηρετώ με αφοσίωση και με αγάπη μέχρι την τελευταία μου αναπνοή.

Άβαταρ μέλους
ΦΩΤΗΣ
Δημοσιεύσεις: 10100
Εγγραφή: Κυρ Αύγ 19, 2012 12:18 pm
Τοποθεσία: ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΕΝΤΗ

Re: ΑΙΡΕΣΕΙΣ

Δημοσίευσηαπό ΦΩΤΗΣ » Δευτ Νοέμ 05, 2012 8:39 am

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΙΡΕΣΗ

Αιρετικός λέγεται αυτός που διαχωρίζει τη θέση του από τη σωστή πίστη και διδασκαλία του Ευαγγελίου, παραποιώντας και διαστρεβλώνοντας σύμφωνα με τη δική του γνώμη και τα δικά του συμφέροντα τα χωρία της Αγίας Γραφής. Γι αυτό και ο Απόστολος Παύλος γράφει προς Τίτον γ 10 Αιρετικόν άνθρωπον μετά μία και δευτέρα νουθεσία παραιτού, εξεύρων ότι διεφθάρη ο τοιούτος και αμαρτάνει ών αυτοκατάκριτος. ΣΗΜΕΙΩΣΗ Εδώ βλέπουμε ότι ο Απόστολος Παύλος γράφει γι αυτόν ότι αμαρτάνει και διεφθείρεται και είναι αυτοκατάκριτος. Και στην Α΄ Ιωάννου β 19 γράφει Εξ΄ ημών εξήλθον αλλά δεν ήσαν εξ ημών ΣΗΜΕΙΩΣΗ Και εδώ ο Ιωάννης γράφει ότι από εμάς έφυγαν όλοι, αλλά δεν ήταν ποτέ από εμάς γιατί αλλιώς ποτέ δεν θα έφευγαν, και έτσι δεν υπήρξαν ποτέ Ορθόδοξοι Χριστιανοί. Και στη Β΄ Πέτρου γ 16 γράφει Μεταξύ των οποίων υπάρχουν μερικά δυσνόητα τα οποία οι αμαθείς και μη στερεωμένοι διαστρεβλώνουν όπως και τας λοιπάς γραφάς προς καταστροφή δική τους. Β΄ Κορινθίους δ 3 Εάν είναι σκεπασμένο το Ευαγγέλιο μας είναι σκεπασμένο δι εκείνους που χάνονται. Ο Θεός του κόσμου τούτου (δηλαδή ο διάβολος) ετύφλωσε το νουν των απίστων ώστε να μη δουν το φως του ευαγγελίου της δόξης του Χριστού ο οποίος είναι εικόνα του Θεού. Ματθαίον ιβ 30 Όποιος δεν είναι μαζί μου είναι εναντίον μου και όποιος δεν μαζεύει μαζί μου σκορπίζει. Γαλάτας α 8 Αλλά και αν εμείς οι ίδιοι ή κάποιος άγγελος από τον ουρανό σας κηρύξει διαφορετικό Ευαγγέλιο από εκείνο που σας κηρύξαμε αυτός ας είναι ανάθεμα.


Κύριε είσαι παντογνώστης. Γνωρίζεις πολύ καλά ότι Σε αγαπώ. Αξίωσέ με να Σε υπηρετώ με αφοσίωση και με αγάπη μέχρι την τελευταία μου αναπνοή.

Άβαταρ μέλους
ΦΩΤΗΣ
Δημοσιεύσεις: 10100
Εγγραφή: Κυρ Αύγ 19, 2012 12:18 pm
Τοποθεσία: ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΕΝΤΗ

Re: ΑΙΡΕΣΕΙΣ

Δημοσίευσηαπό ΦΩΤΗΣ » Τρί Νοέμ 06, 2012 8:59 am

ΠΩΣ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ
Η Αγία Γραφή, τό ιερό κείμενο του Χριστιανισμού, είνε θεόπνευστη. Δεν περιέχει ούτε ένα, ούτε τό ελάχιστο λάθος. Γι' αυτό την πρώτη σημασία οι πιστοί πρέπει νά δίνωμε στήν Αγία Γραφή.
Στήν εποχή μας, εποχή της μεγάλης αποστασίας άπό τήν Πίστι, γέμισε ό κόσμος άπό αιρέσεις και αιρετικούς. Χιλιάδες οι αιρέσεις, δύο σχεδόν δισεκατομμύρια οι αιρετικοί, παπικοί, προτεστάντες και άλλοι. Έκτος δε των αιρέσεων υπάρχει στις ήμερες μας και παναίρεσι, ή παναίρεσι του οικουμενισμού. Όχι δέ μόνο παναίρεσι, άλλα και πανθρησκεία. Τό χειρότερο και επικινδυνότερο φαινόμενο στο θρησκευτικό χώρο. Λύσσαξε ό Σατανάς και διαλύει όσον εξ αυτού εξαρτάται τήν Πίστι πρός ματαίωσι της σωτηρίας των ανθρώπων.
Πολλοί, όχι δέ μόνον απλοϊκοί άνθρωποι, άλλά και μορφωμένοι, δεν αντιλαμβάνονται πόσο φοβερό πράγμα είνε οί αιρέσεις, και πόσο άσεβη και τραγικά πρόσωπα είνε οί αιρετικοί, οί όποιοι δημιουργούν και διδάσκουν τις αιρέσεις, άλλά και εκείνοι, οί όποιοι βρίσκονται στίς αιρέσεις και αντιλαμβάνονται, ότι βρίσκονται σέ αιρετικό χώρο, και όμως δέν εξέρχονται άπ' αυτό τό χώρο, δέν εγκαταλείπουν τήν πλάνη και δέν προσέρχονται στήν αλήθεια.
Επειδή πολλοί δέν αντιλαμβάνονται πόσο κακό πράγμα είνε οί αιρέσεις και οί δημιουργοί και οί διδάσκαλοι και οί ακόλουθοι τών αιρέσεων, γι' αυτό θά άναφέρωμε έδώ μερικά μόνο λόγια της Γραφής σχετικά μέ τις αιρέσεις και τους αιρετικούς. Άπ' αυτά τά λόγια θά φανή, οτι ή Γραφή γιά τις αιρέσεις και τους αιρετικούς εκφράζεται μέ τον φοβερώτερο τρόπο, μέ τούς χειρότερους χαρακτηρισμούς.
Στήν έπι τού Όρους Όμιλία του ό Αρχηγός της Πίστεως μας, ό Κύριος ημών Ιησούς Χριστός, είπε: «Προσέχετε άπό τών ψευδοπροφητών, οίτινες έρχονται προς ύμας έν ένδύμασι προβάτων, έσωθεν δέ εισί λύκοι άρπαγες» (Ματθ. ζ' 15). Ό Κύριος έφιστά τήν προσοχή μας επί «τών ψευδοπροφητών», τών ψευδοδιδασκάλων δηλαδή. Οί αιρετικοί διδάσκαλοι διδάσκουν ψεύδη. Οί αιρέσεις είνε ψεύδη, τά μεγαλύτερα ψεύδη. Ψεύτικη δέ δέν είνε μόνον ή διδασκαλία τους, είνε και ή έμφάνισί τους. Εμφανίζονται μέ ένδυμα προβάτου, ως καλοί δηλαδή, πράοι, ήσυχοι, ειρηνικοί, ένώ κάτω άπό τήν πρόβεια, εσωτερικώς, είνε λύκοι, έτοιμοι ν' αρπάξουν και νά κατασπαράξουν τά πρόβατα της ποίμνης τού Χριστού.
Όμοίως με τό Χριστό εκφράζεται γιά τους αιρετικούς ό απόστολος Παύλος, στόμα τού Χριστού. Ομιλώντας στή σύναξι ποιμένων τής Εκκλησίας της Εφέσου είπε: «Έγώ οίδα τούτο, ότι είσελεύσονται μετά τήν αφιξίν μου λύκοι βαρείς εις ύμας μή φειδόμενοι του ποιμνίου» (Πράξ. κ' 29). Μέ το προφητικό του χάρισμα ό απόστολος γνώρισε την εισβολή αιρετικών στην Εκκλησία και προειδοποίησε: Έγώ γνωρίζω τούτο, ότι μετά τό δικό μου ερχομό θά εισβάλουν σε σάς λύκοι φοβεροί, πού δεν λυπούνται τό ποίμνιο. Λύκους ονομάζει και ό Παύλος τους αιρετικούς. Λύκους φοβερούς, πού δέν λυπούνται τό ποίμνιο του Ιησού, άλλ' ορμούν νά τό κατασπαράξουν. Σ' έπεισε ό αιρετικός νά γίνης και σύ αιρετικός; Σέ κατασπάραξε, όπως ό λύκος τό άρνί, σέ έστειλε στην κόλασι.
Σ' ένα μάγο και «ψευδοπροφήτη», ό όποιος «διέστρεφε τάς οδούς Κυρίου τάς ευθείας», τον Βαριησού, πώς μίλησε ό απόστολος Παύλος; «Πλησθείς Πνεύματος Αγίου και άτενίσας προς αυτόν είπεν Ώ πλήρης παντός δόλου και πάσης ραδιουργίας, υιέ Διαβόλου, εχθρέ πάσης δικαιοσύνης! Ού παύση διαστρέφων τάς οδούς Κυρίου τάς ευθείας;» (Πράξ. ιγ' 9-10). Φοβερώτατος λόγος, ό όποιος άπό πολλούς θά εθεωρείτο ύβρις. Άλλά δέν ήταν ύβρις. Ήταν έλεγχος έν Πνεύματι 'Αγίω. Ακολούθησε θαυματουργικώς και τύφλωσι του διαστροφέως της αληθείας, έλεγχος έν έργω, τιμωρία παιδαγωγική.
Και ό απόστολος Πέτρος μέ τό προφητικό του χάρισμα προβλέπει τήν έμφάνισι αιρετικών στήν Εκκλησία και προειδοποιεί: «Έγένοντο δέ και ψευδοπροφήται έν τω λαω, ώς και έν ύμίν έσονται ψευδοδιδάσκαλοι, οίτινες παρεισάξουσιν αιρέσεις άπωλείας, και τον άγοράσαντα αυτούς Δεσπότην αρνούμενοι, έπάγοντες έαυτοίς ταχινήν άπώλειαν» (Β'Πέτρ. β' 1). Παρουσιάστηκαν δηλαδή και ψευδοπροφήτες στο λαό, τό λαό του Ισραήλ, όπως και σέ σάς, τους χριστιανούς, θά παρουσιασθούν ψευδοδιδάσκαλοι. Αυτοί μέ τρόπο δόλιο θά εισαγάγουν αιρέσεις πού οδηγούν στήν απώλεια, και τον Δεσπότη, τον Χριστό, πού τούς αγόρασε, θά αρνούνται, επιφέροντας έτσι στους εαυτούς τους γρήγορη απώλεια.
Τους αιρετικούς ό απόστολος ονομάζει «ψευδοδιδασκάλους», και τις ψευδοδιδασκαλίες τους χαρακτηρίζει «αιρέσεις άπωλείας»! Φοβερός, φοβερώτατος χαρακτηρισμός. Ή αλήθεια σώζει, οι αιρέσεις οδηγούν στήν απώλεια, στήν κόλασι, στήν αιώνια δυστυχία. Οι αιρετικοί, λέγει επίσης ό απόστολος, είνε άρνηταί του Δεσπότη, του Χριστού, ό όποιος τούς αγόρασε. Άρνηται του Κυρίου! Άλλος φοβερός, φοβερώτατος λόγος. Και άς μή θεωρούμε άρνητάς του Χριστού μόνον εκείνους τους αιρετικούς, οί όποιοι αρνούνται τή θεότητα του Χριστού. Άρνηταί του Χριστού είνε όλοι oi αιρετικοί, διότι δέν παραδέχονται τήν αλήθεια του Χρίστου, άλλά τά ψεύδη του Διαβόλου.
Ό αυτός απόστολος στο Β' Πέτρ. 6' 14 αιρετικούς πού συνδύαζαν τή διαστροφή της αληθείας μέ τις σαρκικές και άλλες αμαρτίες ονομάζει «κατάρας τέκνα»! Παιδιά τής κατάρας, καταταραμένους ανθρώπους. Οι ευσεβείς είνε ευλογημένοι και κληρονομούν ευλογία, oi αιρετικοί είνε καταραμένοι και κληρονομούν κατάρα.
Κατά τον άδελφόθεο απόστολο Ιούδα οι αιρετικοί είνε «νεφέλαι άνυδροι ύπό άνεμων παραφερόμεναι• δένδρα φθινοπωρινά, άκαρπα, δις αποθανόντα, έκριζωθέντα' κύματα άγρια θαλάσσης έπαφρίζοντα τάς εαυτών αισχύνας- αστέρες πλανήται, οίς ό ζόφος του σκότους εις τον αιώνα τετήρηται» (Ίούδ. 12-13). Οί αιρετικοί είνε δηλαδή σύννεφα άνυδρα, πού παρασύρονται άπό τους άνεμους- δένδρα φθινοπωρινά άκαρπα, δυο φορές ξεραμμένα, ξερριζωμένα- κύματα άγρια τής θάλασσας, πού αφρίζουν και φέρουν στην επιφάνεια τις άσχημίες τους- άστρα σκοτεινά, στα όποια τό βαθύ σκοτάδι διατηρείται παντοτινό.
Ό απόστολος Ιωάννης, ό μαθητής τής αγάπης, για τούς αιρετικούς και αυτός ομιλεί μέ γλώσσα αυστηρή, τρομερή. Πώς ονομάζεται ό χειρότερος άνθρωπος, πού θά έμφανισθή στο προσκήνιο τής Ιστορίας, ό άνθρωπος μέ όλη τήν ενέργεια του Σατανά μέσα του και όλη την κακουργία μέσα του και έξω; Αντίχριστος ονομάζεται. Τό άπαισιώτερο και βδελυκτότερο όνομα άνθρωπου. Άλλά και οι αιρετικοί μέ τό αυτό όνομα ονομάζονται άπό τον απόστολο Ιωάννη. Γράφει ό απόστολος: «Παιδία, έσχατη ώρα εστί, και καθώς ήκούσατε ότι ό Αντίχριστος έρχεται, και νυν αντίχριστοι πολλοί γεγόνασι» (Α' Ίωάν. 6' 18). Παιδάκια μου, είνε έσχατος (ή κρίσιμος) καιρός. Και καθώς ακούσατε, ότι ό Αντίχριστος έρχεται, και τώρα πολλοί αντίχριστοι έχουν έλθει. Ήδη κατά τήν αποστολική εποχή είχαν έμφανισθή πολλοί αντίχριστοι, αιρετικοί. Και τί νά είπούμε γιά τή σημερινή εποχή; Τότε πολλοί, τώρα πάμπολλοι, αναρίθμητοι αντίχριστοι.
Αναφέραμε μερικά χωρία, δείγματα του τρόπου, μέ τον όποιον εκφράζεται γιά τούς αιρετικούς τό θεόπνευστο κείμενο του Χριστιανισμού, ή Αγία Γραφή. Γιά τούς διαστροφείς τής αληθείας και διεστραμμένους δέν εκφράζεται ή Γραφή μέ ευγένεια, δέν χρησιμοποιεί γλώσσα άβρότητος, άλλ' άκρας αύστηρότητος, διότι ή αίρεσι είνε άκρα ασέβεια. Καταπέλτης ό λόγος τής Γραφής κατά τών αιρετικών!
Και τώρα ερωτούμε: Οί ημέτεροι επίσκοποι, καθηγητάι πανεπιστημίου και άλλοι εκφράζονται γιά τούς αιρετικούς όπως εκφράζεται ή Αγία Γραφή; Λέγουν γι' αυτούς και αυτούς ώμή τήν αλήθεια; Λέγουν τήν αλήθεια κατά συναντήσεις και συζητήσεις μέ αιρετικούς, κατά τά διαχριστιανικά συνέδρια, και κατά τούς περίφημους Διάλογους; Λέγουν, ότι οι αιρετικοί μέ τις διδασκαλίες τους εισάγουν «αιρέσεις άπωλείας»; Λέγουν, ότι οί αιρετικοί είνε «λύκοι άρπαγες έν ένδύμασι προβάτων», «λύκοι βαρείς μή φειδόμενοι του ποιμνίου», «πλήρεις παντός δόλου και πάσης ραδιουργίας, υιοί Διαβόλου», «κατάρας τέκνα», «αντίχριστοι» κλπ.; Εκφράζονται γιά τους αιρετικούς, όπως ό Χριστός και οι Απόστολοι; Ή έγιναν ευγενέστεροι των Αποστόλων και τού ιδίου του Χριστού και σιωπούν ή θωπεύουν τούς αιρετικούς πού έφθασαν μέχρι του σημείου νά εγκρίνουν τήν ομοφυλοφιλία και νά τελούν γάμους ομοφυλοφίλων και χειροτονίες ομοφυλοφίλων; Δυστυχώς, δυστυχέστατα, ημέτεροι επίσκοποι και καθηγηταί πανεπιστημίου και άλλοι δέν συγκινούνται άπό τήν Αγία Γραφή και δέν εκφράζονται γιά τούς αιρετικούς όπως ή Αγία Γραφή, άλλ' άλλοι σιωπούν, άλλοι εξαντλούν κάθε ευγένεια και αβρότητα προς τους αιρετικούς, και άλλοι δηλώνουν, ότι παπικοί, προτεστάντες, άγγλικανοι κ.ά. δέν είνε αιρετικοί! Απομένουν αιρετικοί μόνον οι Χιλιασταί ή ψευδο-Μάρτυρες του Ίεχωβά!...
Τί νά είπούμε γιά τούς ημετέρους, οί όποιοι δέν συγκινούνται άπό τά λόγια του Χριστού και τών Αποστόλων, και φέρονται προς τους αιρετικούς σάν νά μήν είνε αιρετικοί; Νά είπούμε τούτο, ότι δέν είνε ημέτεροι, άλλ' ύπεναντίοι. Και βασανίζουν τις ψυχές τών συνειδητών Όρθοδόξων. Και αναμένεται νά δημιουργήσουν περιπέτειες στους πιστούς γιά τήν Πίστι. Ας προετοιμαζώμεθα λοιπόν γιά τήν άντιμετώπισι διωγμού...(Από τον "ΣΤΑΥΡΟ')


Κύριε είσαι παντογνώστης. Γνωρίζεις πολύ καλά ότι Σε αγαπώ. Αξίωσέ με να Σε υπηρετώ με αφοσίωση και με αγάπη μέχρι την τελευταία μου αναπνοή.

Άβαταρ μέλους
ΦΩΤΗΣ
Δημοσιεύσεις: 10100
Εγγραφή: Κυρ Αύγ 19, 2012 12:18 pm
Τοποθεσία: ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΕΝΤΗ

Re: ΑΙΡΕΣΕΙΣ

Δημοσίευσηαπό ΦΩΤΗΣ » Τετ Νοέμ 07, 2012 10:09 am

ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ
ΤΟΥ π.ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΦΛΩΡΙΝΗΣ
Είναι ανάγκη, αγαπητοί μου Χριστιανοί, είναι ανάγκη να σας πούμε, ότι ζούμε σε μια ε¬ποχή κρίσιμη για όλη την ανθρωπότητα; Και για να ομιλήσουμε με τη γλώσσα του Ευαγ¬γελίου, ζούμε σε μια «γενεά άπιστο και διε¬στραμμένη», όπως είπε ο Κύριος(Ματθ. 17,17 ). Ζούμε σε μια γενεά που δεν πιστεύει στο Θεό. Και ακριβώς διότι δεν πιστεύει στο Θεό, γκρε¬μίστηκε στον κρημνό, έπεσε μέσα στην άβυσσο της διαφθοράς και της κακίας.
Θέλετε αποδείξεις; θέλετε τεκμήρια; θέλετε παραδείγματα; "Όλοι σας τα 'χε¬τε μπροστά σας. Και όποιος έχει μέσα στην καρδιά του ένα κουκί πίστεως, κάτι ελάχι¬στο, μια σπίθα από την πυρκαγιά της πί-στεως που έκαιγε στους προγόνους μας, αναστενάζει κάθε μέρα και λέει' Θεέ μου, σε ποιά χρόνια ζούμε! Ζούμε σε μια γενεά άπιστο και διεστραμμένη. Παράδειγμα;
Σε ποιά γενεά ζούμε!
Στα παλιά ευλογημένα χρόνια στη Μικρά 'Ασία άλλα κ' εδώ στην Ελλάδα, τότε που η πί¬στις μας δεν ήταν σπίθα άλλα ένας ήλιος, που θέρμαινε και ζωντάνευε τις ψυχές μας - ο ήλιος της πίστεως ήταν ανώτερος από τον ήλιο τον φυσικό που βλέπομε επάνω στο στερέωμα τού ουρανού. Την παλιά εποχή, που δεν ήξεραν γράμματα, που δεν είχαν άκαδημίες, που δεν είχανε πανεπιστήμια, που δεν είχανε πυρ¬αύλους και διαστημόπλοια, άλλα είχαν έναν ψυχικό πολιτισμό' στην παλιά εποχή, που στον ουρανό της ψυχής των έλαμπε ο ήλιος ο θερ¬μός, ο ζωογόνος ήλιος τού ευαγγελίου της πί¬στεώς μας, τότε όχι μόνο τα μικρά παιδιά άλλα και οι ασπρομάλληδες γέροντες ακούγανε τη λέξι «αμαρτία» και τρέμανε. Θεός φυλάξοι! σού λέγανε. Να πουν ψέματα; Να πάνε στο δικα-στήριο; Να ξαπλώσουν τα χέρια των επάνω στο Ευαγγέλιο; Να μολύνουν το κορμί των; Να πέσουν στην πορνεία οι άντρες; Να πέσουν στη μοιχεία οι γυναίκες; Να αλλάξουν τους άν¬τρες των; Να αλλάξουν τις γυναίκες των; Να βλαστημήσουν το όνομα τού Θεού; Θεός φυλά¬ξοι! Προτιμούσαν ν' ανοίξει η γη να τους καταπιεί, ν' ανοίξει ο άδης να τους καταπιεί, παρά να κάνουν μια αμαρτία, να πάνε κόντρα με το Θεό. Προτιμούσαν να πάνε κόντρα με όλους τους ανθρώπους, παρά να πάνε κόντρα με το Θεό. Ήταν η εποχή που πίστευαν οι άνθρωποι.
Τώρα και την πιο μεγάλη αμαρτία την κά¬νουν και σαρκάζουν, και ειρωνεύονται τους πι¬στούς. Τώρα γίνεται όπως λέει μια προφητεία παλιά ότι θα 'ρθει εποχή, που θα κά¬νουν οι άνθρωποι τις πιο μεγάλες αμαρτίες και τις πιο μεγάλες ατιμίες όπως πίvoυv ένα ποτήρι κρύο νερό το καλοκαίρι. Έτσι κάνουν σήμερα την πορνεία και τη μοι-χεία και κάθε άλλη αμαρτία.Ώ χριστιανοί μου, το νιώθετε αυτό το πράγμα; Σε ποια γε¬νεά ομιλούμε, σε ποια γενεά ζούμε; Σε ποιους έσχατους καιρούς της 'Αποκαλύψεως ζούμε; που πρέπει να βγούνε να κηρύξουν, όχι εμείς οι αμαρτωλοί ίε¬ροκήρυκες, άλλα να κατέβει Ο αρχάγγελος Γα¬βριήλ, να σαλπίσει επάνω στα μνήματά μας με σάλπιγγες άρχαγγελικες να μας ξυπνήσει; Γιατί πιο εύκολα ξυπνάει ένας νεκρός από τον τάφο, ευκολότερο πράγμα ν' αναστηθεί ένας νεκρός, παρά ένας σημερινός αμαρτωλός να μετανοήσει και να χύσει δάκρυα για τ' αμαρτήματά του.
Επικίνδυνο να μιλάς με αιρετικό
Αφού λοιπόν τα μεγάλα αμαρτήματα δεν προκαλούν πλέον την φρίκην των προηγουμέ¬νων γενεών, πώς θα τολμήσωμεν ημείς να ομι¬λήσωμε για «μικρά» και «ασήμαντα» αμαρτήμα¬τα; Μα υπάρχουν μικρά και ασήμαντα αμαρτή¬ματα; Ό Χριστός, το Ευαγγέλιο, είναι όπως η ζυ¬γαριά τού φαρμακείου. Και όπως η ζυγαριά τού φαρμακείου ζυγίζει και την τελευταία ουγκιά και το τελευταίο γραμμάριο, έτσι και το άθά¬νατο Ευαγγέλιό μας τα ζυγίζει όλα. Και τι μας λέγει Ο Χριστός; -όχι τι μας λέγει ο καθένας, άλλα ο Χριστός-, τι μας λέγει; Θα δώσουμε λό¬γο, όχι μόνο για τας πορνείας μας, όχι μόνο για τας μοιχείας μας, όχι μόνο για τα εγκλήματά μας τα μεγάλα, άλλα θα δώσουμε ακόμα λόγο, λέγει ο εσταυρωμένος Κύριός μας, θα δώσουμε λόγον και για έναν «αργόν» λόγον (Ματθ. 12,36), για έναν λόγον περιττό που λέμε. Και γι' αυτό μας συμβουλεύει το Ευαγγέλιο, να προσέχουμε τη γλώσσα μας, να προσέχουμε τι λέμε, τι συζητάμε- γιατί «ή γλώσσα κόκκαλα δεν έχει και κόκ¬καλα τσακίζει)), καθώς λέγει ο ευσεβής Ελληνικός λαός.'Ακριβώς αυτόν τον κίνδυνο διατρέχουν οι άνθρωποι' όχι μόνον αυτοί που διαπράττουν αμαρτήματα μεγάλα, αλλά και αυτοί που δεν προσέχουν καθημερινώς τη γλώσσα. Γιατί από το πρωί μέχρι το βράδι δεν κάνουν τίποτε άλλο οι άνθρωποι, παρά να είναι ροκάνια, να είναι πρι¬όνια του διαβόλου. Έγιναν οι γλώσσες των αν¬θρώπων στην εποχή μας χειρότερες από τις γλώσσες της οχιάς. Προτιμότερο να σε δαγκάσει μια οχιά, παρά να σε δαγκάσει ή γλώσσα μιας γυναίκας, να σε δαγκάσει μια γλώσσα αν¬θρώπου συκοφάντη και διαβόλου στον κόσμον αυτόν.
Ακριβώς για τον κίνδυνον αυτόν, που προ¬έρχεται από τα αμαρτήματα της γλώσσης, και μάλιστα ένα ορισμένο αμάρτημα της γλώσσης, μας φωνάζει σήμερα, σύμφωνα με το Χριστό, και Ο απόστολος Παύλος, που μας λέγει' Προσέ¬χετε τι συζητάτε, προσέχετε τι συζητήσεις κά¬νετε με τους διαφόρους ανθρώπους και προσέ¬χετε προπαντός τους αιρετικούς. Να μην ανοί¬γετε κουβέντες με τους αιρετικούς διότι αυτές οι συζητήσεις είναι ανωφελείς και μάταιες (Τίτ. 3,9). Με άλλα λόγια Ο απόστολος Παύλος μας συνιστά, να προσέχουμε τας συζητήσεις όχι μό¬νον με φαύλους και διεφθαρμένους ανθρώπους αλλά και με τους αιρετικούς γιατί όσο είναι επι¬κίνδυνο να κουβεντιάζεις με έναν πόρνο, με ένα μοιχό, με ένα μέθυσο, άλλο τόσο είναι επικίνδυνο να μιλάς με έναν αιρετικό.
Αυτόν τον κίνδυνο πρέπει να τον εξηγήσου¬με λεπτομερέστερα.
Ατέρμονες διάλογοι
Στην εποχή που τα έγραψε αυτά ο απόστο¬λος Παύλος τα έγραψε στον μαθητή του, στον πρώτο επίσκοπο της μεγαλονήσου Κρήτης, τον Tίτο. Διότι τότε, αν και είχε ή Κρήτη πεντακό¬σες χιλιάδες, οι ζεστοί Χριστιανοί δεν ήταν πα¬ραπάνω από πεντακόσιοι. 'Αλλά οι πεντακόσιοι εκείνοι ζυγίζανε παραπάνω από τα οχτώ εκα¬τομμύρια που είμεθα εμείς οι ψευδοχριστιανοί Έλληνες σήμερα. 'Εμείς είμεθα Χριστιανοί μόνο στις αστυνομικές μας ταυτότητες. Χριστιανοί μα στα έργα μας δεν είμεθα Χριστιανοί, είμεθα κάτι άλλο χειρότερο ...
Ό καθένας από τους πεντακοσίους Χριστιανούς της Κρήτης ήταν θερμός, ήτανε ζωντανός. 'Εκείνοι είχανε ζήλο και προσπαθούσανε να με¬ταδώσουνε τον χριστιανισμό και εις άλλες ψυ¬χές. Κάτω στην Κρήτη κατοικούσανε τότε και Εβραίοι, κατοικούσανε και είδωλολάτραι που λατρεύανε τα είδωλα. Και αυτοί οι Χριστιανοί προσπαθούσανε, προσπαθούσε ο κάθε Χριστιανός και δεν ησύχαζε, είχε σκουλήκι μέσα του που δεν τον άφηνε ήσυχο, προσπαθούσε να κάνη και τον άλλο Χριστιανό. Και ανοίγανε συ-ζητήσεις με τους Εβραίους και με τους είδωλο¬λάτρες. Και από ένα υπερβολικό ζήλο που είχανε, ξαπλώνανε πολύ τις συζητήσεις, και καταν¬τούσανε συζητήσεις ατέρμονες. Ναι.Λέγανε στους 'Εβραίους Μη περιμένετε άλ¬λον Χριστόν. Γιατί, ξέρετε, Οι Εβραίοι μέχρι σή¬μερα περιμένουν το Χριστό. Ό Χριστός ήρθε και γεννήθηκε στη Βηθλεέμ της Ιουδαίας, και αυτοί τον περιμένουνε ακόμα.
Λέγανε στους ειδωλολάτρες, που πιστεύα¬νε στα είδωλα, ότι τα είδωλα δεν είναι θεοί' ότι ή σοφία του κόσμου δεν είναι ο Πλάτων, δεν είναι ο 'Αριστοτέλης ή σοφία του κόσμου είναι το Ευαγγέλιο.
Γι' αυτό βλέπεις, όταν περνάει το Ευαγγέλιο -άλλα δε' βαριέσαι, χασμιουριόμεθα-, όταν περνάει το Ευαγγέλιο - τα παλιά χρόνια στον Πόντο, όταν περνούσε το Ευαγγέλιο, όλοι ήταν χάμω και κλαίγανε. Τώρα περνά το Ευαγγέλιο, περνούν τα δισκοπότηρα, και άλλος χασμου¬ριέται, άλλος κάθεται, άλλος βγάζει το ρολόϊ του. 'Αλλά όταν πάει στον κινηματογράφο, ούτε χασμουριέται, ούτε τίποτα κάνει' τα μάτια του είναι καρφωμένα εκεί, επάνω στην οθόνη, για να ρουφήξει όλα τα πράγματα τα σατανικά. 'Εδώ μόνο στην εκκλησία μας πιάνει το χασμού¬ρημα' εδώ μόνο στην εκκλησία βγάζουμε τα ρο¬λόγια' εδώ μόνο λέμε 'Άργησε ο παπάς, άργη¬σε ο ψάλτης ... εδώ μόνο στην εκκλησία δια¬μαρτυρόμεθα, ότι τα λέει αργά ο παπάς και κοιτάμε αν θα τελειώσει ο ιεροκήρυκας και πότε θα τελείωση. Γιατί ζούμε σε μια γενεά διεφθαρ¬μένη και άπιστο.
Λοιπόν, τότε λέγανε στους ειδωλολάτρες, ότι σοφία δεν είναι Ο Πλατών και ο 'Αριστοτέ¬λης και τα διάφορα συγγράμματα του κόσμου' σοφία αληθινή είναι το Ευαγγέλιο του Χριστου' «Δεύτε πpoσκυνήσωμεν και προσπέσωμεν αύτώ Χριστώ τώ βασιλεί και Θεώ ημών».
Μην ανοίγετε συζητήσεις
Αυτά λέγανε. 'Αλλά αυτοί όμως οι Ιουδαίοι ήτανε πείσμονες και δεν μετανοούσανε. Το ίδιο και οι είδωλολάτραι. Γι' αυτό λέει σήμερα ο Παύλος Μην ανοίγετε συζητήσεις, ούτε με τους Εβραίους, ούτε με τους ειδωλολάτρες, ούτε με τους άλλους οι οποίοι έχουνε διάφορες αντιλή¬ψεις νομικάς. 'Αλλά κρατήστε την ορθόδοξο πί¬στι.Και το κακό αυτό συνεχίστηκε και μετά τους αποστόλους, αγαπητοί μου. Διότι πάντοτε, όπως και στα χρόνια των αποστόλων, υπήρχαν άνθρωποι που τη γνώμη τους την έβαναν πα¬ραπάνω από την 'Εκκλησία, ή οποία αυθεντι¬κώς ερμηνεύει τα κείμενα των αγίων Γραφών.
Ή 'Εκκλησία έχει βράχο
Λόγου χάριν να σας φέρω δύο παραδείγμα¬τα και να τελειώσω. Λέγει και κηρύσσει ή 'Εκ¬κλησία μας. Ή 'Εκκλησία μας, που είναι βράχος και δεν είναι μόνο τα ντουβάρια αυτά, που μια μέρα μπορεί να τα γκρεμίσουνε - και θά 'ρθει μέ¬ρα όχι προς χάριν των κομμουνιστών, άλλα προς τιµωρίαν ηµών που µπαίνουµε µέσα στο ναό και χασµουριούµεθα. Ξέρεις τι λέει ό Χρυσόστομος; Άθλιε και πανάθλιε! όταν στέκεσαι µπροστά στο Βασιλιά, στέκεσαι προσοχή. Ποι¬ός χασµουριέται µπροστά στον προϊστάµενό του; ποιός χασμουριέται µπροστά στην έρωµέ¬νη του; ποιός χασμουριέται µπροστά στο βασιλιά;'Εδώ; "Αν τα πιστεύωµεν αυτά, «ώς τον Βασιλέα τών όλων υποδεξώμενοι»
"Όταν λοιπόν εδώ πέρα έρχεσαι και δεν προσέχεις και δεν έχεις τό μυαλό σου στο Θεό και δεν αισθάνεσαι «ως φοβερός ό τόπος ούτος» (Γέν. 28,17), θα µάς διαλύσει ό Θεός. Θα µάς κλείσει τις εκκλησιές, γιατί είµεθα ανάξιοι κ' εμείς οι παπάδες κ' εσείς οι λαϊκοί' θα µπει κλειδί.Άλλα 'Εκκλησία δεν είναι οι αδιάφοροι. 'Εκ¬κλησία είναι κάτι άλλο' είναι αυτοί που πιστεύ¬ουν στο Θεό. Κ' εμείς έχουμε βράχο. Δεν είναι η 'Εκκλησία χτισμένη επάνω στην άµµο' δεν είναι σπίτι. Τα άλλα συγκροτήματα, τα άλλα ίδρύµα¬τα, είναι επάνω στην άµµο και τα παίρνει τα πο¬τάµι. Άλλά η 'Εκκλησία τού Χριστού, η 'Ορθο¬δοξία µας, είναι βράχος ακλόνητος.
Φοβάσαι για την 'Ορθοδοξία; Τι φοβάσαι; Μη φοβάσαι για τα δεντρί που έχει βαθιές τις ρίζες του. Μη φοβάσαι για τό σπίτι που έχει βαθειά θεμέλια. Μη φοβάσαι για την 'Εκκλησία τού Χριστού που είναι στερεωμένη επάνω στα βράχο. 'Ο δε βράχος ποιος είναι; «Είς άγιος, είς Κύριος, Ιησούς Χριστός, είς δόξαν Θεού Πα¬τρός». Δεν πά' να βγουν όλοι οι διάβολοι, δεν πά' να βγουν όλα τα κόµµατα τού κόσμου, δεν πά' να ξεκινήσουν εναντίον της όλοι οι δαίμονες, δεν πά' να κουνηθούν τα αστερία άπό τη θέση τους δεν πά' να στερέψουν τα ποτάμια, δεν πά' να γεμίσει ό ουρανός από διαστημόπλοια ... Δεν µπορείς να την κλονίσεις την 'Εκκλησία τού Χριστού. Ή 'Εκκλησία έχει βράχο. Και ό βράχος ό αιώνιος είναι ό Χριστός. Γιατί ό Χριστός δεν είναι κάποιος άνθρωπος.
«Όµοούσιον τώ Πατρί»
Λέγει λοιπόν ή Εκκλησία και διδάσκει στο «Πιστεύω», ότι ό Χριστός είναι «ομοούσιος τω Πατρί, δι' ού τα πάντα έγένετο». Τι μεγάλα λόγια είναι το «Πιστεύω»! Κάθε λέξις του είναι γραμμένη όχι με μελάνι, άλλα με τό αίμα εκα¬τομμυρίων μαρτύρων. Και ό,τι είναι γραμμένο με τό αίμα, δεν μπορεί να τό σβήσει ό άνθρωπος στον κόσμον αυτόν. Λοιπόν, έλα εσύ να διαβά¬σεις τα γράμματα αυτά τού «Πιστεύω»' « ... φως εκ φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού ... ,όμοούσιον τώ Πατρί», Είναι «ομοούσιος τώ Πα¬τρί» ό Χριστός, «δι' ου τα πάντα έγένετο».Τι σημαίνει εκείνο τό «ομοούσιος»; 'Εκείνο τό «ομοούσιος» έχει μεγάλη σημασία. Σημαίνει, ότι είναι της αυτής ουσίας με το Θεό, είναι ίσος με το Θεό, είναι Θεός ό ίδιος. ''Α! Ερχόταν λοιπόν οι αιρετικοί και λέγανε
-Όχι. Σας παρακαλούμε πολύ, σ' αυτό τό «ομοούσιος», που λέτε εσείς, να προσθέσουμε (να γράμμα τού ελληνικού αλφαβήτου. Από «ό¬μοούσιος» να το κάνουμε «ομοιούσιος». Είναι τί¬ποτα ένα γιώτα; Κάνει τίποτα, να προσθέσου¬με ένα γράμμα και από «ομοούσιος» να γίνει «ομοιούσιος»;
Όχι, λέγει ό Μέγας Αθανάσιος, αυτό δεν γί¬νεται. 'Όχι, λέγουν οι πατέρες. Γιατί μόλις το κάνουμε «ομοιούσιος», παύουμε πλέον να κη¬ρύσσουμε την Θεότητα τού Χριστού. Και για ένα γράμμα έκαναν αγώνες."Όποιος αφαίρεσει κάτι μέσα από τα ιερά κείμενα, είναι αιρετικός. Ούτε προσθήκη ούτε αφαίρεση παραδέχεται ή 'Ορθοδοξία. 'Όπως μέσ' στο μάτι σας δεν δέχεστε ούτε μια τρίχα, έτσι ή 'Ορθοδοξία δεν δέχεται τρίχα! Και μια τρίχα φαινόταν αυτό που λέγανε οι αιρετικοί. Άλλα είχε μεγάλη σπουδαιότητα, και οι πατέρες δεν τό δεχτήκανε. Άλλα οι αρειανοί επιμένανε. Και οι πατέρες τους αφώρισαν. 'Έκαναν αυτό που λέγει σήμερα ή 'Εκκλησία' «Μετά πρώτην και δευτέραν νουθεσίαν παραιτού, ειδώς ότι εξέστραπται ο τοιούτος, και αμαρτάνει ων αυτοκατάκριτος» (Τίτ. 3,10).
Οι εικόνες
Ένα δεύτερο παράδειγμα, μας θυμίζει η σημερινή εορτή, η εορτή των Πατέρων της Εβδόμης Οικουμενικής Συνόδου. Τι κάνανε; Τότε πα¬ρουσιάστηκαν οι αρειανοι που λέγανε να προσ¬θέσουν ένα γιώτα και το «ομοούσιος» να το κά¬νουνε «ομοιούσιος». 'Όχι, λέγει. Εκατό χρόνια πάλεψε η Εκκλησιά, και νίκησε εις την Πρώτη Οικουμενική Σύνοδο στη Νίκαια. Κατόπιν πα¬ρουσιαστήκανε άλλοι διάβολοι και λέγανε:-'Ά, ξέρετε, αυτές οι εικόνες, πού 'χετε και προσκυνάτε -το λένε και σήμερα οι προτε¬στάντες και οι χιλιασταί, οι lεχωβίτες- αυτές οι εικόνες είναι είδωλα. Λοιπόν «ου ποιήσεις σε¬αυτώ είδωλον ... » ("Εξ. 20,4).Τι λες μωρέ; Τι ανοησία είναι αυτή που μού λες; Εμείς δεν έχομε τις εικόνες ως είδωλα.
Σας ερωτώ' Σε ποιο σπίτι μάρτυρος τού Ιεχωβά, ποιο σπίτι προτεστάντη, που κατεβά¬σανε τις εικόνες και τις κάψανε, ερωτώ λοιπόν να μού απαντήσουνε' σε ποιο σπίτι προτε¬στάντη, σε ποιο σαλόνι, δεν έχουν τη φωτο¬γραφία της μάνας των; της μάνας των και τού πατέρα των και των προσφιλών προσώπων έχουν φωτογραφία στο σπίτι, για να τη βλέ¬πουν κάθε μέρα. τη βλέπουν και κλαίνε. Για πή¬γαινε μια μέρα σ' ένα σπίτι μάρτυρος τού Ίε¬χωβά. Εγώ πήγα μια μέρα σε ένα σπίτι μάρτυ¬ρος τού Ιεχωβά και δεν έκανα καμμιά συζήτη¬ση πήγα να ξεκρεμάσω την είκόνα της μάνας τού μάρτυρος τού Ιεχωβά.
Ά! λέει, τη μάνα μου θα ξεκρεμάσεις; Άθλιε και πανάθλιε, τού λέω' εσύ έχεις στο σπίτι σου κρεμασμένη τη μάνα σου {Που µπο¬ρεί νά 'τανε αμαρτωλή, μπορεί νά 'τανε και πόρ¬νη και μοιχαλίς και κακούργος), κ' εμείς θέλεις να ξεκρεμάσουμε από εδώ από την εκκλησία, από τό σαλόνι τού Χριστού, την εικόνα της Παναγίας μας; Ποτέ! Δεν είναι είδωλα οι εικόνες."Όπως έχουμε στα σπίτια μας τiς φωτογραφίες της μάνας μας, τού πατέρα μας, της γυναίκας μας, των παιδιών μας, έτσι κ' εδώ μέσα έχομε τις φωτογραφίες των αγίων μας, των ηρώων της πίστεώς μας, για να τις βλέπομε και να πα-ραδειγματιζώμεθα.
Όχι, λένε αυτοί, να τις καταργήσουμε. 'Άρπαξαν τις εικόνες και τις κάψανε. Πάλε¬ψε εκατό χρόνια η Εκκλησιά εναντίον των είκο-νομάχων. Τριακόσιοι πενήντα πατέρες θυσια¬στήκανε στο βωμό της πίστεώς μας. Και σήμε¬ρα εορτάζομε τη νίκη των εικόνων, την νίκη των πατέρων της Εβδόμης Οικουμενικής Συνόδου, που αγωνίστηκαν εναντίον των εικονομάχων.Γι' αυτό ακριβώς διαβάζεται ό σημερινός α¬πόστολος, που λέει' «Αιρετικών άνθρωπον μετά πρώτην και δευτέραν νουθεσίαν παραιτού, ειδώς ότι έξέστραπται ό τοιούτος και αμαρτάνει ων αυτοκατάκριτος» (Τίτ. 3,10).
«Αύτοκατάκριτος»
Μα, τι σημαίνει εκείνο τό «αυτοκατάκριτος»; Θα 'θελα νά 'χα ώρα. Γιατί κάθε λόγος, που λέ¬γει εδώ ή 'Εκκλησία, είναι διαμάντι. Δεν έχει περιττά λόγια. Κάθε λόγος της 'Εκκλησίας είναι λί¬ρα εγγλέζικη. Άλλα πρέπει να την κάνουμε λια¬νά. Και όπως ένα µεγάλο χαρτονόµισµα τό κά¬νεις λιανά, έτσι και τό νόημα των λέξεων τού ιερού κειμένου' πρέπει να τό κάνεις λιανά για να τό καταλάβεις. Θά 'πρεπε να είχα καιρό και να σας τό κάνω λιανά, τί θα πει «αυτοκατάκρι¬το,», για να τό καταλάβετε.
Τι θα πει «αυτοκατάκριτος»; Από τη στιγμή που θα φύγεις από τό μαντρί αυτό που λέγε¬ται 'Εκκλησία, χάνεσαι. 'Εδώ βαπτίστηκες, εδώ έβύζαξες τό γάλα της µάνας σου, εδώ στεφα¬νώθηκες, εδώ έζησες όλα τα σημαντικά γεγονό¬τα της ζωης σου. τι σού έκανε ή 'Ορθοδοξία; τι κακό σού έκανε ή 'Ορθοδοξία; Πού έσφαλε ή 'Ορθοδοξία; Βγαίνεις και πηγαίνεις µέσα στους Ιεχωβίτες, πας στους Φράγκους, πάς στους προτεστάντες; Δίνεις τότε µια κλωτσιά στη Μάνα σου την 'Εκκλησία. Σαν το παιδί το αχά¬ριστο, που µεγαλώνει και δίνει µια κλωτσιά στη µάνα του, έτσι κ' εσύ. Δίνεις µια κλωτσιά στην κολυµβήθρα, δίνεις µια κλωτσιά στις εικόνες, δί¬νεις µια κλωτσιά σε όλα τα µυστήρια, έτσι κά¬νεις; "Ε τότε θά 'χεις µέσα σου κάρβουνο ανᵬµένο. 'Από τον καιρό που θα αρνηθείς την 'Ορ¬θοδοξία, κάρβουνο αναµµένο µέσα σου θα είναι η συνείδησή σου, που θα σού φωνάζει και θα σού λέει, ότι είσαι Ιούδας. Και όπως ό Ιούδας, από την ώρα που αρνήθηκε το Χριστό δεν είχε ησυχία, έως ότου έκρεµάσθη, έτσι και καθένας που αφήνει την 'Ορθοδοξία µας, την ορθόδοξο πίστι των πατέρων µας, που είναι ποτισμένη µε τα αίματα από τα µαρτύρια των αγίων. "0¬ποιος αρνείται την 'Ορθοδοξία µας, αυτός θα είναι «αυτοκατάκριτος». Δεν είναι ανάγκη να τον δικάσει η 'Εκκλησία' αυτός θα έχει κάρβουνο εως ότου πεθάνει. Θα φωνάζει µέσα του η φωνή της συνειδήσεως Είσαι Ιούδας, που έπρόδωσες το Χριστό για τριάκοντα αργύρια! ... Ναι' στη φτωχιά µας πατρίδα για τριάκον¬τα αργύρια πουλάνε την ψυχή τους στον διά¬βολο. Ναι, και σήμερα το κακό συνεχίζεται. 'Έγι¬νε η πατρίδα µας αμπέλι ξέφραγο.
Θα 'ρθει µια µέρα ... Άν ξυπνήσετε, Χριστια¬νοί, άντρες και γυναίκες, και ιδίως εσείς που κα¬τάγεστε από τα άγια µέρη της Μικράς 'Ασίας, αν ξυπνήσετε, θα φράξουμε το αμπέλι αυτό, δεν θ' αφήνουμε να µπαίνουν τα αγριογούρουνα να βοσκούνε και να ξερριζώνουν την αγία µας 'Εκκλησία.Τώρα έγινε αμπέλι ξέφραγο. Μπαίνουν οι φράγκοι, µπαίνουν οι προτεστάνται, µπαίνουν οι χιλιασταί, µπαίνουν οι γεδαιωνίται, µπαίνουν οι σαββατισταί ... Μα τι να σας πω! Μύλος αΙρέ¬σεων έγινε η πατρίδα µας. Μπήκανε µέσα στην εκκλησία, να µας αφαιρέσουν την πίστι µας.
Μακριά από τις αιρέσεις!
Tι πρέπει να κάνωµε; Να έφαρµόσωµε, όλα τα παιδιά της 'Ορθοδοξίας, αυτό που µας λέγει ό απόστολος Παύλος. Tι µας λέγει; Μακριά από τις αιρέσεις! Μη ανοίγεις ψιλοκουβέντα, ψιλο¬κουβέντες µη ανοίγεις µε τους αιρετικούς.Ειδές τι έπαθε η Εύα; Ή Εύα γελάστηκε. πως γελάστηκε; Γιατί παρουσιάστηκε ό διάβολος, µέ¬σα στον παράδεισο. Και πως παρουσιάστηκε;
Παρουσιάστηκε µε κέρατα µεγάλα, µε ουρές, ό¬πως ζωγραφίζουν κακώς τον διάβολο στις εικό¬νες; Μµ, δεν παρουσιάστηκε έτσι ό διάβολος. Αν παρουσιαζότανε µε κέρατα και µε ουρές και µε δόντια, ποιός θα τον πλησίαζε; Όχι' ό διάβολος είναι ευγενέστατος, ό διάβολος είναι τζέντε묵αν, ό διάβολος έχει πολλούς τρόπους κ.λπ .. Πως παρουσιάστηκε µέσ' στον παράδεισο; 'Ως «όφις» (Γέν. 3,1). Tι θα πει ως «όφις»; Ό όφις, λέγουν οι πατέρες, πριν να γίνει φίδι και να σέρ¬νεται χάµω στη γη, όπως τον καταράστηκε ό Θεός, ήτανε το ωραιότερο πουλί. Έχετε δει πα¬γώνι όταν ανοίγει εκείνα τα φτερά του; Θεέ µου τι 'νε 'κείνο! 'Έχετε ακούσει αηδόνι που κε¬λαϊδάει; έχετε δει κορυδαλλό να πετάει ψηλά και να κελαηδάει όμορφα; Έχετε δει τέτοια που¬λιά; 'Έχετε δει παπαγάλους; Ό όφις ήταν το καλύτερο πουλί. 'Απ' όλα τα πουλιά περισσότε¬ρο αυτό αγαπούσε η Εύα' και δια µέσου τού πουλιού αυτού, που έγινε κατόπιν φίδι και σερ¬νόταν στη γη, άνοιξε κουβέντα η Εύα, άνοιξε ψιλοκουβέντα µε το διάβολο, και κατήντησε να βρεθεί έκτος τού παραδείσου.Σαν τον όφι μιλάνε και οι χιλιασταί. Στάζουν τα χείλη τους µέλι, µέλι' αλλά µέσ' στην καρδιά τους έχουν φαρμάκι.
Λέγει λοιπόν ό απόστολος Παύλος Μακριά από τους αιρετικούς! Μακριά, παιδιά µου, από τους αιρετικούς. Φεύγετε µακριά. "Όπως φεύ¬γεις από ένα σπίτι αμαρτωλό, έτσι να φεύγεις και από το σπίτι της αιρέσεως. Ό δε ευαγγελι¬στής Ίωάννης, που η καρδιά του είναι γεμάτη α¬γάπη, λέγει κάτι άλλο φοβερότερο. Λέει' •Όταν χτυπήσει την πόρτα σου µια αμαρτωλή γυναί¬κα και ζητήσει ψωμί, να της δώσεις. Αν ζητήσει ένας κακούργος ένα ποτήρι νερό, να τού δώσεις είναι άνθρωπος. Αν όμως χτυπήσει την πόρτα σου αιρετικός µε φυλλάδια, τι λέγει; Όχι εγώ ό αμαρτωλός ιερομόναχος µην ακούτε εμένα τον αμαρτωλό, ακούστε τον ευαγγελιστή Ίωάννη, που λέει' Αν παρουσιαστεί αιρετικός άνθρωπος που αρνιέται το Χριστό και την πίστι µας, ούτε καλημέρα να τού λες και ούτε στο σπίτι σου να τον βάζεις (βλ. Β' Ίωάν. 10).
Δεν µας έμεινε άλλο παρά ή 'Ορθοδοξία
Αυτά µας διδάσκει σήμερα ό απόστολος. Και είναι άξιος επαίνου ό αρχιεπίσκοπος 'Αθηνών, ό Χρυσόστομος(*), που είπε "Όχι, δεν έχουμε κου¬βέντες ούτε µε τους προτεστάντες ούτε µε τον πάπα, γιατί όλοι είναι άπιστοι. Θα µείνουµε ορθόδοξοι, στα φτωχά µας βράχια.Δε' µας έμεινε τίποτε άλλο στον κόσμο. Χά¬σαµε την Πόλη, χάσαμε τη Μικρά 'Ασία, χάσαμε τα πάντα. Μείναμε µε την πίστι την όρθόδοξο. Ζητούν να µας πάρουν και την πίστι µας; Παι¬διά τού Πόντου, παιδιά της Μικράς 'Ασίας, παι¬διά της Ελλάδος, να µείνετε πιστοί. Πιστοί µέ¬χρι θανάτου, ως την τελευταία στιγμή, για να πούμε κ' εμείς το «Μν-ήσθητί µου, Κύριε, όταν έλθεις εν τη βασιλεία σου» (Λουκ. 23,42). 'Αµήν. (π.Αυγουστίνος Καντιώτης) (παλαιά ομιλία, όταν ο συντάκτης ητο αρχιμανδρίτης, πιθανόν τον 'Οκτώβριο του 1964, σε ναό προσφυγικής συνοικίας των 'Αθηνών)
(*) Χρυσόστομος Χατζησταύρου, ό από Καβά¬λας, αρχιεπίσκοπος 'Αθηνών 1962-1967.


Κύριε είσαι παντογνώστης. Γνωρίζεις πολύ καλά ότι Σε αγαπώ. Αξίωσέ με να Σε υπηρετώ με αφοσίωση και με αγάπη μέχρι την τελευταία μου αναπνοή.

Άβαταρ μέλους
ΦΩΤΗΣ
Δημοσιεύσεις: 10100
Εγγραφή: Κυρ Αύγ 19, 2012 12:18 pm
Τοποθεσία: ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΕΝΤΗ

Re: ΑΙΡΕΣΕΙΣ

Δημοσίευσηαπό ΦΩΤΗΣ » Πέμ Νοέμ 08, 2012 9:10 am

Οι νεοφανείς αιρέσεις και οι παραθρησκευτικές ομάδες είναι οι εξής:
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΤΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ Ζ' ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΤΟ 1995 ΣΤΗΝ ΑΛΙΑΡΤΟ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΝΥΝ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ κ.ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ
• Aarti (Babaji)
• AWR (Ενωτική Εκκλησία)
• Agapi - Centre Scopelos
• Αγγελιοφόροι του Φωτός
• Αγιουρβέντα (Υπερβατικός Διαλογισμός)
• Agni Yoga Society
• Advanced Organization Saint Hill for Europe and Africa (Σαηεντόλοτζυ)
• Αδελφότης Εσσαίων
• Αδελφότης Μύριαμ
• Αδελφότης του Σταυρού και Αστεριού Brotherhood of the Cross and Star (Κύπρος)
• Αδελφότητα του Κρόνου - Orlo Saturni
• Αδελφότητα του Λευκού Χιτώνα (Rajneeshmus)
• Αδελφότητα του Ram
• Aeroterra Retreats
• Αθηναίων Εταιρεία για την Επιστήμη και την Α¬νάπτυξη του Ανθρώπου Υ Αιώνιος Ηνίοχος
• Academy for Fortune Science (Babaji)
• Ακαδημία Εσωτερικών Μελετών
• Ακαδημία Ρατζ Γιόγκα (Αποστολή Θείου Φω¬τός)
• Aquarious SA .
• Aldebaran
• Alkaest
• Αμερικανική Διεθνής Εταιρεία Ρέικι
• AMORC (Ροδόσταυροι)
• Ανάντα Μάργκα
• Ανθρωπιστικό Κέντρο Άμεσης Επικοινωνίας (Silo)
• Ανθρωπιστικό Κίνημα (Silo)
• Ανθρωποσοφία
• Ανωτάτη Εποχή Προβλέψεων Σωμάτων ο Πύ¬θιος Απόλλωνας
• Auroville International (Αουροβίλ)
• Applied Scholastics (Σαηεντόλοτζυ)
• Αποστολή Θείου Φωτός
• Arica Institut Inc
• Αριθμολογία
• Arcana Center ΕΠΕ
• Αρχαία Ροδοσταυρική Αδελφότητα
• Association Zen international •Association for Better Living and Education (Σαηεντόλοτζυ-Ρωσία)
• Astral
• Astrolinea
• Αστρολογία
• Astrologia Nova
• Athena Karma Vajradhara Ling and Oracle «Sangwa Rikma» (Βουδιστές)
• Ahmadiya
• Babaji Center
• Bawa Muhaiyadden Fellowship
• Bada Ram Dass
• Βιβλιοπωλείο Εσωτερισμού Κάρμα
• WMC (Παγκόσμια Συνεδρία Μέσων Ενημέρω¬σης)
• Body Control Center (Νέα Εποχή)
• World Institut of Scientology Enterprise - WISE (Παγκόσμιο Iνστιτούτο Επιχειρήσεων)
• «Vitality» Ενεργειακές - Εναλλακτικές Θεραπεί¬ες
• Vipassana Meditation
• World Mission (Παιδιά του Θεού)
• Brahma Kumaris
• Βρετανικό Κέντρο Αυτοσυγκέντρωσης ΡΑτ Α-ΝΑΝΑΔΑ
• Budications Organizations (Σαηεντόλοτζυ)
• White Eagle Lodge
• Γαλλο-Αμερικανικό Ινστι¬τούτο Μεταφυσικής (Ακαδη¬μία Εσωτεριστικών Μελε¬τών)
• Γιαμαγκίσι Αγροτική ΕΠΕ
• Γκον-Πο Τσακ (Βουδιστές)
• Γνωστική Αποστολική Ρο¬δοσταυρική Εκκλησία
• Γνωστικός Σύλλογος Αν¬θρωπολογικών και Επιστη¬μονικών Μελετών
• Δίαυλος
• Golden Flower Tai Chi Association
• Διεθνές Αστρο-βιορυθμικό Κέντρο ΟΜ ΕΠΕ
• Διεθνές Κέντρο Εσωτερι¬κού Χριστιανισμού
• Διεθνές Κολέγιο Εσωτερικών Σπουδών
• Διεθνής Ένωση για την Συνείδηση του Κρίσνα (ISKCON)
• Διεθνής Εταιρεία Διαλογισμού (Υπερβατικός Διαλογισμός) -ι
• Διεθνής Εταιρεία Reiki
• Διεθνής Κύκλος Πολιτιστικών και Πνευματικών Ερευνών (CIRCES)
• Διεθνής Σύλλογος Προστασίας του Περιβάλ¬λοντος της Ελλάδος (Βουδιστές)
• Διεθνής Σχολή του Χρυσού Ροδοσταύρου
• ΔΙΟΔΟΣ Κέντρο Πολιτισμού και Αναζήτησης
• Εγώ Ειμί - Κίνηση (I am)
• Ecclesia Gnostica Apostolica Universalis
• Εκκλησία της Σαηεντόλοτζυ (Scientology Church)
• Εκκλησία της Σατανιστικής απελευθέρωσης
• Εκκλησία της Σατανιστικής Αδελφότητας
• Εκκλησία του Σατανά
• Εκκλησία της τελευταίας Διαθήκης - (Tserkov Poslednego Zaveta) Ρωσία
• Ελληνική Βουδιστική Εταιρεία
• Ελληνική Εταιρεία Έρευνας Μεταφυσικής Επι¬στήμης, Φιλοσοφίας
• Ελληνική Οργάνωση Γυναικών για την Παγκό¬σμια Ειρήνη (Ενωτική Εκκλησία)
• Ελληνική Πυθαγόρεια Φιλοσοφική Εταιρεία
• Ελληνική Ραελική, Εταιρεία
• Ελληνική Φλόγα
• Ελληνικό Κέντρο Προώθη¬σης της Τεχνολογίας Μαχα-ρίσι του Ενοποιημένου Πε¬δίου (Υπερβατικός Διαλογι¬σμός)
• Ελληνικό Κέντρο Εσωτερι¬κού Χριστιανισμού
• Ελληνικόν Ειδύλλιον (Σελιανίτικα Αιγίου)
• Ελληνικός Σύλλογος Γιόγκα
• Ελληνικός Φιλοσοφικός Σύλλογος (Αποστολή Θείου Φωτός)
• Ελληνοϊνδικός Φιλοσοφι¬κός Σύνδεσμος (κίνηση Σάι Μπόμπα)
• Ενανθρωπότητα Πνευματι¬κό Ησυχαστήριο (Ακρογιάλι Αβίας)
• Ένωση Γιόγκα Ηλίανθος
• Ένωση Ελλήνων Εσωτεριστών
• Ένωση Ερευνητών Μεταφυσικών Φαινομένων με Μέντιουμ «Ο Άγιος Νεκτάριος»
• Ενωτική Εκκλησία
• Εξαίσιος Τρόπος - Πολιτιστικός Σύλλογος (Emin Approach)
• Extra Sensory Perception Society
• Επαναστατική Σχολή Υπερβατικής Σοφίας
• Επιστήμη της Πνευματικότητας (Sawan - Kipral puplications)
• Επιταγή του Black Ram
• Επιτροπή Ρούμι Ελλάδος
• Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών Αστρολογίας Part
• Έργο Διάσωσης του Ιησού Χριστού
• Ερμητικό Τάγμα Χρυσής Αυγής
• Εσσαϊκή Αδελφότητα
• Εταιρεία Αρχαιοελληνικών Μελετών «Διιπετές»
• Εταιρεία Εσωτεριστικών Μελετών «Ο ΩΡΟΣ -Μονάδα υπηρεσίας καλής θέληοης»
• Εταιρεία Παγκόσμιας Ενο¬ποίησης (Ενωτική Εκκλησία)
• Εταιρεία «ΠΝΟΗ: Νέοι Τρόποι Ζωής»
• Εταιρεία Φιλοσοφικών Με¬λετών Αλίκη Μπέιλη
• Εταιρεία Ψυχικών Ερευ¬νών
• «ΗΛΙΟΝ ΦΩΣ»
• Ηλιοχόος (Τσαγκαράδα Πηλίου, Κύπρος)
• Η Οικογένεια (Παιδιά του Θεού)
• Η Ομάδα (Παιδιά του Θε¬ού)
• Θεοσοφική Εταιρεία
• Θιβετανικό Κέντρο Αυτο¬συγκέντρωσης
• Θιβετανικό Κέντρο «Καρούνα» (στο Μόλυβο Λέσβου)
• Θιβετανικός Βουδισμός Κουζάνα - Ντορόζ
• I am - Bridge to Freedom
• Ιάμβλιχος - Κίνηση Δημιουργικής Σκέψης
• Ίδρυμα για την Διατήρηση της Μαχαγιάνα Πα¬ράδοσης (Βουδιστές)
• Ίδρυμα Γκουρτζίεφ
• Ίδρυμα Εντγκαρ Κέυση
• Ίδρυμα Roerich (Fond Rerikha) - Ρωσία
• Ιεραποστολική Εργασία (Παιδιά του Θεού)
• ICUS (Ενωτική Εκκλησία - Διεθνής Συνδιάσκε¬ψη για την Ενότητα των Επιστημών)
• lllium Center of light
• Insight
• International Association of Scientologists (Σαη-εντόλοτζυ)
• Ινστιτούτο Ανθρωπολογικών Ερευνών Πυθαγό¬ρας (Νέα Ακρόπολη)
• Ινστιτούτο Διαθρησκευτικής Εκπαίδευσης (Ε¬νωτική Εκκλησία)
• Ινστιτούτο Εναλλακτικών Σπουδών (Institut Voor Alternatieve)
• Ινστιτούτο Εξέλιξης του Ανθρώπου
• Ινστιτούτο Έρευνας για Διεύρυνση της Συνεί¬δησης
• Ινστιτούτο Ερευνών των Ανθρωπίνων Δυνατο¬τήτων (ΕΜΙΝ Formed)
• Ινστιτούτο Εφηρμοσμένης Επιστήμης Βιοενεργητικής -Πανεπιστήμιο ρίγια Γιόγκα
• Ινστιτούτο Μελετών για τον Άνθρωπο
• Ινστιτούτο Μερκούριο (Νέα Ακρόπολη)
• Ινστιτούτο Παραδοσιακής Αστρολογίας
• Ινστιτούτο Παραψυχολο¬γίας Αθηνών
• Ινστιτούτο Σπουδών Μα¬χαγιάνα (Βουδιστές)
• Ινστιτούτο Φιλοσοφίας Διανοητών Ελλάδος (Σαηε-ντόλοτζυ)
• IOWC (Μουν - Διεθνής Σταυροφορία Για Ενοποιη¬μένο Κόσμο)
• Ιππότες του Χρυσού Λωτού
• IRF (Ενωτική Εκκλησία - Διεθνές Ίδρυμα Θρη¬σκειών)
• IRFWP (Μουν - Διαθρησκευτική Ομοσπονδία για τη Παγκόσμια Ειρήνη)
• ISC (Ενωτική Εκκλησία - Διεθνές Συμβούλιο Α¬σφαλείας)
• Ishi To-Ken
• I Help (Σαηεντόλοτζυ)
• Καθολική Γνωστική Εκκλησία
• Καλλιτεχνικό Εργαστήρι (Νέα Ακρόπολη)
• Karma Berchen Ling (Ορεινή Κορινθία Κέντρο Θιβετανικών Σπουδών)
• Karma Drubcin Cho Khorling (Βουδιστές)
• Karma Rick Drol Ling
• CARP (Ενωτική Εκκλησία, Collegiate Association for the Research of Principles)
• Karuna (Μόλυβος Λέσβου)
• CAUSA International (Moυv)
• «Καφέ Σχολειό»
• CWR (Ενωτική Εκκλησία - Συμβούλιο για τις Θρησκείες του Κόσμου)
• Κέντρο Aeroterra
• Κέντρο Ανάντα Μάργκα
• Κέντρο Ανθρωπιστικής και Νεοραϊχικής Ψυχο¬λογίας - Ψυχοθεραπείας
• Κέντρο «Αρμονική Ζωή»
• Κέντρο Αστρολογικών Ερευνών Ελλάδος
• Κέντρο Aum- Πνευματικό Κέντρο Aum (Κέ¬ντρο ΟΜ, Κέντρο Εσωτερικής Αναζήτησης Aum - Γκουρού Sri Chinmoy)
• Κέντρο για την Αρμονική Ανάπτυξη του Αν¬θρώπου «3Α»
• Κέντρο για Χαλάρωση και Συνείδηση (Rajneeshmus)
• Κέντρο Γιόγκα Αθηνών (Σατυανάντασραμ)
• Κέντρο Γιόγκα Λωτός
• Κέντρο Γκουρτζίεφ - Ουσπένσκι
• Κέντρο Γνωστικής Ανθρωπολογίας
• Κέντρο Διαισθητικής Πρακτικής και Σωματικής Ανάπλασης (Ανάντα άργκα)
• Κέντρο Διαλογισμού του Οσσο
• Κέντρο Διάσπασης
• Κέντρο Δύναμης της Σκέψης
• Κέντρο Ελευθέρων Φιλοσοφικών Ερευνών –Μελετών (ΚΕΦΕΜ)
• Κέντρο Επιστημονικής Αστρολογίας (Εργαστή¬ριο Ελευθέρων Σπουδών Αστρολογίας - Ράιτ Κέ¬ντρο Αθηνών, International School of Astrology AFA ffiliate)
• Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας των Πνευματι¬κών Φαινομένων, Η Χρυσή Ατραπός
• Κέντρο Ερευνών Μεταφυσικών Φαινομένων
• Κέντρο Εσωτερικών Θεωρήσεων «Ένδον» (Κρήτη)
• Κέντρο Εφηρμοσμένης Φιλοσοφίας Ελλάδος -ΚΕΦΕ (Σαηεντόλοτζυ)
• Κέντρο Ζωής και Έμπνευσης
Κέντρο της Θεοτόκου (Bogorodischny Tsentr)-Ρωσία
• Κέντρο Θιβετιανής Φιλοσοφίας και Διαλογι¬σμού (Βουδιστές)
• Κέντρο Θιβετιανού Διαλογισμού
• Κέντρο Θιβετανικών Σπουδών και Διαλογι¬σμού (Karma Drub Cho Khor ing)
• Κέντρο Καργκυούπα (βουδιστές)
• Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας (Σατυανάντασ¬ραμ)
• Κέντρο Μάντιραμ
• Κέντρο Μεταφυσικής Ενημέρωσης
• Κέντρο Μεταφυσικής Ossiris-lsis (Κέντρο Πα¬ραψυχολογίας Μεταφυσικής Ossirisisis)
• Κέντρο Μεταφυσικών Ερευνών «Γενικός και Χριστιανικός Εσωτερισμός»
• Κέντρο Νυίμαπα (βουδιστές)
• Κέντρο Παραψυχολογικών Ερευνών ΔΕΚ ΕΠΕ
• Κέντρο Ποίησης και Σοφίας
• Κέντρο Σαχάτζα Γιόγκα
• Κέντρο Σωματικής και Πνευματικής Άσκησης Θεραπευτικό TAO (Greek Healing Tao Center)
• Κέντρο Σωματικής, Συναισθηματικής, Πνευμα¬τικής Εναρμόνισης «Το μήλον της Έριδος»
• Κέντρο Σπουδών Γνωστικής Ανθρωπολογίας
• Κέντρο Τρίχρονης Απομόνωσης - Κάρμα Ρικ Ντρολ Λινγκ (βουδιστές)
• (Κέντρο Πρακτικής Φιλοσοφίας και Ψυχολογίας)
• Κέντρο Ψυχικών Ερευνών
• Κέντρο Ψυχολογίας και Μεταφυσικής
• Centuries Soft Ware (Αστρολογικά προγράμ¬ματα)
• Κίνηση Δημιουργικής Σκέψης (Ιάμβλιχος)
• Κίνηση Πνευματικής Αναγέννησης (Υπερβατι¬κός Διαλογισμός)
• Κίνηση Unity
• Κιρπάλ Λάιτ Σάτσανγκ (ή Φιλοσοφικός Σύνδε¬σμος)
• Kipral Ruhani Satsang
• Citizens Commission on Human Rights Groups (Σαηεντόλοτζυ)
• Club (Παιδιά του Θεού)
• Κοινότης Drogchen (βουδιστές)
• Κοινότητα της κοινής Πίστεως - Ρωσία
• Κοινότητα Χριστιανών (Ανθρωποσοφία) •
• Κοινωνία του Porfiry Ivanov (Obschestvo Porfiria Ivanova) - Ρωσία
• Κόμμα του Φυσικού Νό¬μου (Υπερβατικός Διαλογι¬σμός)
• Κορίτσια του ΠΡΑΟΥΤ (Girls' PROUT)
• Cosmic Patterns
• Criminon (Σαηεντόλοτζυ)
• Quartus (New Age)
• Κύκλοι Έρευνας της Αλη¬θείας
• Κύκλος «Ελιφάς Λεβί»
• Κύκλος Μελέτης Ραμακρίσνα - Βεδάντα
• Κύκλος του Δράκοντα
• Κύκλος των Ενδων - Ερευ¬νητές της Αλήθειας (Κύ¬προς)
• Κυρίαρχο Μυητικό Τάγμα του Ναού
• Christian Children's Mission (Παιδιά του Θεού)
• Λευκή Αδελφότης (Yusmalos) (Beloye Bratstvo) - Ρωσία
• Little Augle Ballet (Ενωτική Εκκλησία)
• Life Eternal Trust
• Λόγος (Ενωτική Εκκλησία)
• Locus 7
• Lucis Trust
• «Μάλλικα» Κέντρο Διαλογισμού του Osho (Rajneeshmus)
• Μασονία - Τεκτονισμός (Διάφοροι τύποι, στοές, τάγματα, σχολές)
• Μαύρος Οιωνός (The Black Omen)
• Μεγάλη Εθνική Εκκλησία των Ελλήνων
• Μεταφυσική Αδελφότητα Πνευματικής Τελειώσεως
• Μεταφυσική Ακαδημία της Απίας και του Απο¬τελέσματος
• Μονοπάτι της Ευτυχίας (Ανάντα Μάργκα)
• Μπακτιβεντάντα ΕΠΕ (Χάρε Κρίσνα)
• Μπαχάι - Θρησκεία
• Μυθολογικό Κέντρο «Τρισήλιον» (Agni Yoga Society)
• Μυρινούντα (Αρμονική Ζωή)
• Ναός του Ηλίου
• Ναός του Σέτ - Temple of Set
• Narconon (Σαηεντόλοτζυ)
• Νέα Ακρόπολη
• «Νέα Εποχή»
• Νέας Ανθρωπότητας Κέντρο
• Νέας Ανθρωπότητας Όμιλος
• New Era Publications International (Νέα Οι¬κουμενική Εταιρεία Ερεύνης - Σαηεντόλοτζυ)
• Νεο-ανθρωπιστικό Κέντρο (Ανάντα Μάργκα)
• Νέος Όμιλος Εξυπηρετητών του Κόσμου
• Νεο-παγανιστικές ομάδες (Neo-yazychestvo, Russkii Kosmism) - Ρωσία
• Νιτσίρεν Σόσου
• Ντο- Ναγκ Ζουνγκ -Τζουγκ Λινγκ (βουδιστές)
• Οι Κύριοι των Δακτυλιδιών (Gospodari Prstenova) Σερβία
• Οικογένεια (Παιδιά του Θεού)
• Οικογένεια Αγάπης (Παιδιά του Θεού)
• Οικουμενική Εκκλησία (Ενωτική Εκκλησία)
• Οικουμενική Ζωή
• Οικουμενική και Θριαμβεύουσα Εκκλησία
• Οικουμενική Ρωσική Μαριανική Ορθόδοξη Καθολι¬κή Εκκλησία (The Ecumenical Russian Marian Orthodox - Catholic Church) - Ρωσία
• Ομάδα Εσωτερικών Μελε¬τών του Τάγματος των Ιπ¬ποτών του Ναού
• Ομάδα Διαβίβασης Ενερ¬γειών
• Ομάδες Εσωτερικής Εργα¬σίας
• Ομακόειο Αθηνών
• Ομάς Σατσιτανάντα
• Όμιλος Βιολογίας - Ενέρ¬γειες Γιόγκα
• Όμιλος Εξυπηρετήσεων
• Όμιλος Εργατών Εσωτερισμού ΦΑΕΘΩΝ
• Όμιλος Ερευνών, Μελετών και προστασίας του Ανθρώπου και του Περιβάλλοντος (Γαία Αειφόρος)
• Όμιλος Μελετών
• Όμιλος «Πυθαγόρας Πλάτων»
• Όμιλος Υπηρεσίας
• Ομοσπονδία Μεταφυσικών Σωματείων Ελλά¬δος
• Ομοσπονδία των Γυναικών για την Παγκόσμια Ειρήνη (Ενωτική Εκκλησία)
• Omoto Kyo
• Οντολογικές Προπονήσεις (Hannes School)
• Orden Fiat Lux (Uriella Bert Schinger)
• Ορθόδοξη Σατανιστική Εκκλησία του τυπικού (Nethilum Rite)
• OSC (Ενωτική Εκκλησία - σταυροφορία για τον κόσμο)
• Office of Special Affairs (Σαηεντόλοτζυ)
• Ουράνιο Τόξο (Εκδόσεις βιβλίων του Rajneeshmus)
• Παγκόσμια Καλή Θέληση
• Παγκόσμια Λευκή Αδελφότητα (Αιβανχόφ)
• Παγκόσμια Συνεργασία για έναν Καλύτερο Κό¬σμο (Brahma Kumaris)
• Παγκόσμιο Πνευματικό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ
• Παγκόσμιο Πνευματικό Πανεπιστήμιο Brahma Kumaris
• Παιδιά του Θεού
• Πανελλήνια Ένωση Γνωστικών Σπουδών για την Έρευνα του Ανθρώπου
• Πανελλήνια Επαγγελματική Εταιρεία Ψυχικών Ερευνών και Αστρολογίας
• Πανελλήνια Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής
• Πανελλήνιο Κέντρο Γνωστικών Σπουδών
• Πανελλήνιο Κέντρο Διαλογισμού (Brahma Kumaris)
• Πανελλήνιος Σύνδεσμος για καλύτερη Ζωή και Εκπαίδευση
• Πανελλήνιο Σωματείο Ψυχικών Ερευνών και Τηλεπάθειας «Άπω Ανατολή»
• Πανεπιστήμιο MIU (Υπερβατικός Διαλογισμός)
• Παραψυχοκοινωνιολογική Εταιρεία
• Πνευματικό Κέντρο Αρμονική Ζωή
• Πνευματικό Κέντρο Brahma Kumari
• Πνευματικό Κέντρο «Μήλον της Έριδος»
• Πνευματικός Όμιλος Αθηνών «Το Θείο Φως»
• Πνευματιστικός Όμιλος Αθηνών
• ΠΝΟΗ - Νέοι Τρόποι Ζωής
• Πολιτιστικός Mokiti Okada
• Πολιτιστικός και Φιλοσοφικός Οργανισμός Νέα Ακρόπολη
• Πρακτική Φιλοσοφία (Κύπρος)
• Πρόσκληση για Ζωή
• Proutist Universal (Ανάντα Μάργκα)
•«Ράμνος» Όμιλος Εσωτερικής Αναγνώρισης και Υπηρεσίας
• Ράντα Σουάμι Σάντσαγκ Μπέας Ελλάδος
• Rennaissance Universale (Ανάντα Μάργκα)
• Religious Technology Center (Σαηεντόλοτζυ)
• Rissho - Kosei - Kai
• Ροδοσταυρική Εταιρεία
• Ροδοσταυρικό Τάγμα AMORC
• Ρουχανί Σάτζαγκ Γιόγκα
• RYS (Ενωτική Εκκλησία - Θρησκευτική Υπηρε¬σία Νεότητας)
• Saint Germain Foundation (Εγώ Ειμί - Κίνηση)
• Sagitarius - Κέντρο Νοητικής και Σωματικής Ε¬ξάσκησης
• Σαρακήνειον Ίδρυμα Συμπαράστασης
• Σαρακήνειο Φιλανθρωπικό Ίδρυμα
• Satyananda Yoga Center
• Σατυανάντασραμ Ελλάδος
• Σάτυα Σάι Μπάμπα - Κίνηση
• Self Realization Fellowship (SRF Τουγκουρού Παραμαχάνσα Γιοκανάντα)
• Σεμινάρια Εφαρμοσμένης Ψυχολογίας «Κυ¬βερνητική του Νου» (Κύπρος)
• Σεμινάρια Νους και Σώμα
• Σεμινάριο «Τα τρία σημεία» (Κύπρος)
• Σεμινάριο της Αποκάλυψης (Κύπρος)
• Σηννανώι Σοσσυόρ
• Sidha Yoga (Muktananda)
• Silva Mind Control
• Scientology Missions (Αθήνα, Κολωνός, Σόφια -Harghita, Ρουμανίας - Briask, Kagalyn, Μόσχα -st. Peterlurg, Tver, Volgograd, Ρωσίας - Harkov. Ουκρανίας - Koper, Σλοβενίας)
• Soka Gikkai (βουδιστική αίρεση)
• Σοροπτιμίστριες
• Σουλεϊμάν Μορσέντ (Συρία)
• Σουμπούντ (Subud)
• Σουφανία (Χαρισματική - Δαμασκός, Συρία)
• Sri Vaisnaba Society
• Στέκι της Γειτονιάς (Silo)
• Success Dynamics - Η Δυναμική της Επιτυχίας
• Σύλλογος Αποφοίτων Ελέγχου του Νου
• Σύλλογος Γνωστικής Ανθρωπολογίας και Επι¬στήμης
• Σύλλογος Επιστημονικής Μελέτης Φιλοσοφι¬κών και Μεταφυσικών θεμάτων (Radha Suami)
• Σύλλογος Θιβετανικών Μελετών (Karma Drue Gin Chor Ling) (Βουδιστές)
• Σύλλογος Προσκυνητών Ακτίστου Φωτός «Άγιος Πατάπιος» (Ομακόειον)
• Σύλλογος Σρι Ουρομπίντο
• Συμβουλευτικό Κέντρο Έρις
• Summit Council of World Peace (Ενωτική Εκ¬κλησία - συμβούλιο κορυφής για την παγκόσμια ειρήνη)
• Συνομοσπονδία Μεταφυσικών Σωματείων
• Συνομοσπονδία Μεταφυσικών Σωματείων και Σωματείων Φυσικής Υγιεινής «Αθήναιον»
• Share International Foundation (Ελληνικό περιοδικό: Η Ανάδυση)
• Σχολεία Βάλντορφ (Ανθρωποσοφία)
• Σχολή Αρκέην
• Σχολή Ζεν - Σιάτσου (Rajneeshmus)
• Σχολή Νέας Εσωτερικής Σοφίας (Χάρης Βακάλ)
• Σχολή Tai - Chi
• Σχολή Φιλοσοφίας του Οντος
• Σωματείο για την Προϋπόθεση του Φυσικού και Ανώδυνου Τοκετού (Rajneeshmus)
• Τάγμα Αγίου Γεωργίου
• Τάγμα Αγίου Ιωάννου •Τάγμα Αργυρού Αστέρα
• Τάγμα Εκλεκτών Ιερέων του Σύμπαντος
• Τάγμα Ερμού του Τρισμέγιστου
• Τάγμα Κριναετών Εωνική Εταιρεία
• Τάγμα Ραμακρίσνα
• Τάγμα της Κίρκης, του Αίματος του Σκύλου
• Τάγμα της Νεκροκεφαλής και των Οστών
• Τάγμα του Αγίου Δισκοπότηρου
• Τάγμα του Κρίνου και του Αετού (τρεις διαφο¬ρετικές ομάδες με το ίδιο όνομα)
•Τάγμα του Κρόνου - Ordo Saturni
• Τάγμα του Λευκού Κρίνου •Τάγμα του Ναού
• Τάγμα του Ναού της Ανατολής (ΟΤΟ)
• Τάγμα του Ναού του Ήλιου - Temple of the Sun
• Τάγμα των Πτωχών Ιπποτών του Χριστού
• Τάγμα των Σούφι στη Δύση •Τάγμα Thelema
• Τάγμα Χρυσού Ρόδου
• Τα θεμέλια για Ανώτερη Πνευματική Μάθηση (εσώτερη αδελφότητα των Αναληφθέντων Δα¬σκάλων της Σοφίας, Κόρινθος)
• Tao Te Puh (Rajneeshmus)
• Tara Center
• To Δέντρο (Κέντρο Άσκησης για την εναρμό¬νιση Σώματος, Νου και Ψυχής)
• Το 20λεπτο Μυστικό (Κύπρος)
• Το Ενσόφιον της Ενανθρωπότητος
• Το Κίνημα (Silo)
•Tong il Company (Ενωτική Εκκλησία Εταιρεία Ένωσης της Οικονομίας)
• Το Φιλοσοφικόν (Κύπρος)
• The Way International
• The Way for Happiness Foundation (Σαηεντόλοτζυ - Ρωσίας)
• The International Cultural Foundation (Ενωτική Εκκλησία)
• The Rosicrurian Fellowship
• U-Man International (Scientology)
• U-Man Hellas - Σύμβουλοι Παραγωγικότητας (Scientology)
• United Human Organisation bep
• Υπερβατικός Διαλογισμός (Υπερβατικός Διά¬λογος)
• Family Service (Παιδιά του Θεού)
• Φαράχ - Κέντρο Τεχνών
• Fellowship of Friends
• Φίλοι του Οσσο
• Φιλοσοφική Ομάδα Σάι Μπάμπα
• Φιλοσοφικό και Μυθολογικό Κέντρο Ελλάδος
• Φιλοσοφικό Κέντρο Αθηνά (Σαηεντόλοτζυ)
• Φιλοσοφικό Κέντρο Νέα Ακρόπολη
• Four P. Society
• Freedom Magazine Offices (Σαηεντόλοτζυ) •Φυσιοθεραπευτικό Κέντρο Πρωτοποριακής Έρευνας Σέραπις ή Κέντρο Σέραπις (Νέα Ακρό¬πολη)
• Heaven's Magic (Παιδιά του Θεού)
• Haidakhandi Spiritual Unity Center
• Haidakhan Samaj
• Heaven's Love (Παιδιά του Θεού)
• Χριστιανική Επιστήμη (Christian Science)
• Χρυσός του Ηλιου
• Ψυχολογική Σχολή της Ράτζα Γιόγκα (Ομακόειο).


Κύριε είσαι παντογνώστης. Γνωρίζεις πολύ καλά ότι Σε αγαπώ. Αξίωσέ με να Σε υπηρετώ με αφοσίωση και με αγάπη μέχρι την τελευταία μου αναπνοή.

Άβαταρ μέλους
ΦΩΤΗΣ
Δημοσιεύσεις: 10100
Εγγραφή: Κυρ Αύγ 19, 2012 12:18 pm
Τοποθεσία: ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΕΝΤΗ

Re: ΑΙΡΕΣΕΙΣ

Δημοσίευσηαπό ΦΩΤΗΣ » Κυρ Ιαν 20, 2013 11:09 am

Οἱ περί τοῦ Θεοῦ πλάνες τῶν Μορμόνων. Πρωτ. Βασιλείου Γεωργοπούλου

Οἱ περί τοῦ Θεοῦ πλάνες τῶν ΜορμόνωνΟἱ Μορμόνοι εἶναι μιά παραχριστιανική κίνηση πού ἱδρύθηκε στίς Η.Π.Α τόν 19ον αἰώνα ἀπό τόν Joseph Smith (1805 – 1844 ). Ἡ ἐν λόγῳ παραχριστιανική κίνηση εἶναι γνωστή διεθνῶς καί μέ τήν ἐπίσημη ὀνομασία τους ὡς “Ἐκκλησία τοῦ Ἰ. Χριστοῦ τῶν Ἁγί ων τῶν Τελευταίων Ἡμερῶν”.

Πιό γνωστή ὅμως εἶναι μέ τό ὄνομα Μορμόνοι, πού τό λαμβάνουν ἀπό τό ἱερό τους βιβλίο γνωστό ὡς “Βιβλίο τοῦ Μόρμον”, τό ὁποῖο ἔχει μεταφραστεῖ σέ περισσότερες ἀπό 100 γλῶσσες στόν κόσμο, ὅπως φυσικά καί στήν ἑλληνική1.
Σέ παλαιότερο ἄρθρο μας γιά μία ἄλλη πλάνη αὐτῆς τῆς αἵρεσης εἴχαμε ἀναφέρει ὅτι ἀξιολογώντας ἀπό ὀρθόδοξο πρῖσμα τά πιστεύω τῆς ἐν λόγῳ κίνησης, χωρίς δυσκολία, θά διαπιστώσουμε ὅτι οἱ ἀντιλήψεις τῶν Μορμόνων ἀποτελοῦν ἕνα μεταλλεῖο πλανῶν. Πραγματικότητα πού ἐπιβεβαιώνεται καί ἀπό τήν περί Θεοῦ διδασκαλία τῆς αἵρεσης.
Κατά τήν μορμονική διδασκαλία ὑπάρχουν πολλοί θεοί2. Ὁ Θεός Πατέρας, πού ὀνομάζεται Ἐλωχίμ, θεωρεῖται πατέρας ὅλων τῶν θεῶν, ἦταν κάποτε ἄνθρωπος ὅπως ἐμεῖς, προοδευτικά ἐξυψώθηκε καί ἔγινε Θεός. Ὡς Θεός ἔχει ἐπίσης σάρκα καί ὀστᾶ, ὅπως πολύ χαρακτηριστικά ἀναφέρεται σέ ἐπίσημο ἱερό κείμενό τους: «Ὁ Πατέρας ἔχει σῶμα ἀπό σάρκα καί ὀστᾶ, τόσο ψηλαφητό ὅπως καί τοῦ ἀνθρώπου»3.
Ἐπίσης, μεταξύ τῶν θεῶν συναριθμοῦνται καί ἄνθρωποι, πού πέθαναν, ἀναστήθηκαν, ὑπερυψώθηκαν σέ ὕψιστο βαθμό δόξας. Εἶναι πιά αἰώνιοι καί ἀποκτοῦν ἀπογόνους στόν πνευματικό κόσμο, δηλαδή, γεννοῦν πνεύματα, πού κάποια στιγμή θά γίνουν ἄνθρωποι4.

Οἱ μορμονικές αὐτές ἀπόψεις εἶναι ἀπολύτως ἀντίθετες μέ τήν περί Θεοῦ χριστιανική διδασκαλία.
Ἀπηχοῦν χονδροειδεῖς περί θεοῦ ἀντιλήψεις, πού συναντᾶ κάποιος σέ ἀρχαίες εἰδωλολατρικές θρησκεῖες.
Εἶναι αὐτονόητο ὅτι μέ τόσο παχυλές καί ἄκρως ἀντιχριστιανικές περί Θεοῦ ἀντιλήψεις δέν ἦταν δυνατόν νά διαφυλαχθεῖ ἀκέραιη ἀπό τούς Μορμόνους ἡ χριστιανική διδασκαλία γιά τό μυστήριο τῆς Ἁγίας Ὁμοουσίου καί Ἀδιαιρέτου Τριάδος.
Γιά τούς Μορμόνους ὁ Πατέρας, ὁ Υἱός καί τό Ἅγιο Πνεῦμα δέν εἶναι τρεῖς διακριτές ὑποστάσεις, ὁ ἕνας ἅμα καί Τριαδικός Θεός, ἀλλά τρεῖς ξεχωριστοί θεοί5, μεταξύ, βεβαίως, τῶν ἄλλων θεῶν.
Ὁ Υἱός καί τό Ἅγ. Πνεῦμα εἶναι μάλιστα κατά τούς Μορμόνους ἀπόγονοι τοῦ Θεοῦ Πατέρα καί τῆς οὐράνιας συζύγου του6.
Ὁ Υἱός, πού ὀνομάζεται Ἰεχωβᾶ, δέν εἶναι φύσει Θεός, ἀλλά ὄν πού ἐξελίχθηκε σέ Θεό, ἀφοῦ πρῶτα δημιουργήθηκε ἀρχικά ὡς πνεῦμα καί μετά κατέστη παιδί τοῦ Θεοῦ Πατέρα καί μιά οὐράνιας μητέρας7.
Μάλιστα κατά τήν προΰπαρξή του ὁ Υἱός καί ὁ Σατανᾶς εἶναι ἀδέλφια8. Τό Ἅγ. Πνεῦμα, σέ ἀντίθεση μέ τόν Θεό Πατέρα, πού ἔχει σάρκα καί ὀστᾶ, αὐτό δέν ἔχει καί θεωρεῖται «ἄτομο Πνεύματος»9.
Βλέπουμε ὅτι ἐνῶ ἡ χριστιανική ὁρολογία διατηρεῖται10, ἡ μορμονική κατανόηση τοῦ μυστηρίου τοῦ Τριαδικοῦ Θεοῦ εἶναι ὄχι μόνο κακόδοξη, ἀλλά καί ριζικῶς ἀντίθετη ἀπό τήν χριστια νική.
Καί μέ αὐτές τίς θέσεις τῶν Μορμόνων, ὅπως καί μέ ἄλλες πολλές ριζικά ἀντίθετες στό χριστιανισμό σ᾽ ἄλλα θέματα πίστεως, τίθεται τό ἐρώτημα, ἐάν καί σέ πιό βαθμό οἱ Μορμόνοι
ἔχουν σχέση ὄντως μέ τόν Χριστιανισμό. Πολλοί εἰδικοί ὑποστηρίζουν ἤδη ὅτι οἱ Μορμόνοι οὐσια-
στικά ἀποτελοῦν μία νέα θρησκεία μέ συγκρητιστικά στοιχεῖα11.

Ὑποσημειώσεις:

1. Βλ. M.Utsch, Mormonen, στό Quellentexte zur neuen Religiosität, EZW– Texte 215, σ. 31.
2. Βλ. Διδαχή καί Διαθῆκες, 121:32. Τό Πολύτιμο Μαργαριτάρι, Ἀβραάμ, κεφ. 4.
3. Βλ. Διδαχή καί Διαθῆκες, 130:22.
4. Βλ. Διδαχή καί Διαθῆκες, 132:19–20, 37.
5. Βλ. Bruce R. McConkie, Mormon Doctrine, 19792, σσ. 576 – 577.
6. Βλ. Encyclopedia ofMormonism, τόμ. 2, σ. 649.
7. Βλ. Bruce R. McConkie, Mormon Doctrine, 19792, σσ. 546–547, 742.
8. Βλ.BruceR. McConkie, Mormon Doctrine, 19792, σ.192. Πρβλ. Panorama der neuen Religiο– sität, 2001, σ. 581.
9. Βλ. Διδαχή & Διαθῆκες, 130:22.
10. Βλ. π.χ. Ἄρθρο 1, τῶν Ἄρθρων τῆς Πίστης τοῦ Ἰ. Σμίθ.
11. Βλ. ἀναλυτικά W. Thiede, Die “Heiligen der Letzte Tage” Christen jenseits der Christenheit, EZW Texte 161/ 2001, σσ. 2–5.

Ὀρθόδοξος Τύπος ἀρ. φύλ. 1959 18 Ἰανουαρίου 2013


Κύριε είσαι παντογνώστης. Γνωρίζεις πολύ καλά ότι Σε αγαπώ. Αξίωσέ με να Σε υπηρετώ με αφοσίωση και με αγάπη μέχρι την τελευταία μου αναπνοή.

Άβαταρ μέλους
Achilleas
Δημοσιεύσεις: 2088
Εγγραφή: Παρ Ιούλ 27, 2012 7:09 pm

Re: ΑΙΡΕΣΕΙΣ

Δημοσίευσηαπό Achilleas » Σάβ Νοέμ 29, 2014 3:52 pm

Παράδοξα νεοπεντηκοστιανικά - χαρισματικά φαινόμενα: «Η πτώσις εις το έδαφος»

Εικόνα

«Η πτώσις εις το έδαφος»

Του πρωτ. π. Βασιλείου Α. Γεωργοπούλου, Επικ. Καθ. Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.

Στις ποικίλες μορφές και εκδηλώσεις λατρείας των Νεοπεντηκοστιανικών - Χαρισματικών κινήσεων συναντάμε, εκτός από τη μελέτη της Βίβλου και το κήρυγμα, το εκστατικό φαινόμενο της γλωσσολαλιάς, το χτύπημα των χεριών, λατρεία με ενθουσιαστικές και δυνατές φωνές, τη χρήση μουσικών οργάνων, την ύψωση των χεριών, την κλίση γονάτων, τη χρήση της δεκάτης, χωρίς κατ’ ανάγκη όλα αυτά, να γίνονται αποδεκτά από όλες τις κινήσεις.

Στις μορφές λατρείας και στα φαινόμενα της νεώτατης Νεοπεντηκοστιανικής - Χαρισματικής κίνησης, που είναι γνωστή ως «Τρίτο Κύμα», συναντά κάποιος μεταξύ των άλλων παράδοξων πρακτικών της και τη λεγόμενη «πτώση στο έδαφος υπό την επίδραση θείας δυνάμεως», σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους.

Οι ποιμένες και οι οπαδοί του «Τρίτου Κύματος» χαρακτηρίζουν το εκστατικό και παράδοξο αυτό φαινόμενο ως έκφραση ευλογίας, ως παρουσία του Αγίου Πνεύματος και ως σωματική αντίδραση στη δυναμική είσοδο του Αγίου Πνεύματος στο εσωτερικό του ανθρώπου.

Πρόκειται για φαινόμενο, το οποίο, συνήθως, είναι καρπός της επίθεσης των χεριών των «χαρισματικών» παστόρων στα κεφάλια των οπαδών τους, που ζητούν την προσευχή τους, λ.χ. για θεραπεία. Με την εναπόθεση των χεριών στο κεφάλι του χαρισματικού οπαδού, αυτός ως να έχει κεραυνοβοληθεί πέφτει στο έδαφος.

Οι πτώσεις στο έδαφος συνοδεύονται από εκστατικού χαρακτήρα ενέργειες, οράματα, άλλοτε από βίαιες κινήσεις, ρίγη, μορφασμούς, άλλοτε κατάσταση ηρεμίας που διακόπτεται απότομα, άλλοτε ακινησία και σε πολλές περιπτώσεις με μορφολογικά χαρακτηριστικά, που θυμίζουν επιληπτικές εκδηλώσεις. Η «πτώση στο έδαφος υπό την επίδραση θείας δυνάμεως» πολλές φορές έχει μαζικό χαρακτήρα σε διάφορες Χαρισματικές κοινότητες και μπορεί να διαρκέσει από μερικά λεπτά μέχρι ώρα.

Ο Νεοπεντηκοστιανικός - Χαρισματικός χώρος του «Τρίτου Κύματος» παρουσιάζει και χαρακτηρίζει το φαινόμενο αυτό ως εμπειρία θεϊκής ευλογίας και ως απόδειξη της δυνάμεως και της παρουσίας του Θεού στη ζωή των πιστών. Εντύπωση προκαλεί επίσης το γεγονός ότι στον ίδιο χώρο γίνεται απόπειρα να τεκμηριωθεί αγιογραφικά η παρουσία του εν λόγω φαινομένου. Η προκρούστεια πρακτική είναι πολύ λίγη μπροστά στις ασύλληπτες αγιογραφικές ερμηνευτικές αυθαιρεσίες που επιστρατεύουν οι οπαδοί του «Τρίτου Κύματος».

Πώς αξιολογείται η «πτώση στο έδαφος υπό την επίδραση θείας δυνάμεως» εξ επόψεως ορθοδόξου; Αναμφιβόλως, σύμφωνα με την ορθόδοξη νηπτική εμπειρία και παράδοση της Εκκλησίας, όχι μόνο δεν μπορεί να θεωρηθεί ως έκφραση της θεϊκής παρουσίας, αλλά αποτελεί μια μορφή δαιμονοπληξίας.

Ορθόδοξος Τύπος, Αριθμός Φύλλου 2047, 28 Νοεμβρίου 2014


http://impantokratoros.gr


Μακάριοι οι πραείς, ότι αυτοί κληρονομήσουσι την γην.

Άβαταρ μέλους
Achilleas
Δημοσιεύσεις: 2088
Εγγραφή: Παρ Ιούλ 27, 2012 7:09 pm

Re: ΑΙΡΕΣΕΙΣ

Δημοσίευσηαπό Achilleas » Παρ Φεβ 12, 2016 11:10 pm

Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος. "Για ποια ενότητα μιλάμε;....

"Για ποια ενότητα μιλάμε; Όσοι έφυγαν από την Εκκλησία είναι σχισματικοί και αιρετικοί"


Εικόνα

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Σοβαρά κενά θεολογικών και νομοκανονικών ζητημάτων στην επερχόμενη σύγκληση της Πανορθόδοξης Συνόδου διαπιστώνει ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος.

Σε επιστολή του, που δημοσιεύει αποσπάσματα αποκλειστικά το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Romfea.gr, ο έγκριτος ιεράρχης θεωρεί πως δεν τίθεται κανένα ζήτημα να επανέλθει η ενότητα των χριστιανών αφού δεν διασπάστηκαν, κατά την άποψή του, οι χριστιανοί απλώς κάποιοι επέλεξαν μία διαφορετική οδό από την γνήσια Ορθόδοξη αλήθεια που ακολουθούμε.

Δεν υπάρχουν Εκκλησίες και ομολογίες, απλώς αποκόπησαν από την Εκκλησία και πρέπει να θεωρούνται αιρετικοί και σχισματικοί, σημειώνει χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος εκφράζοντας απορία για ποιον λόγο έχουν αγνοηθεί τόσο σοβαρά ζητήματα.

Η θέση του Σεβασμιωτάτου, ο οποίος επικαλείται το δικαίωμα του εκάστου ιεράρχη να εκφράσει την άποψή του ενόψει του τόσο σπουδαίου γεγονότος είναι βέβαιο πως θα προκαλέσει προβληματισμό και συζητήσεις στους κόλπους της Ορθοδοξίας.

«Επειδή σύμφωνα με τον αποσταλέντα σε μας κανονισμό οργάνωσης και λειτουργίας της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθόδοξης Εκκλησίας και συγκεκριμένα στο άρθρο 12 και παραγράφους 2 και 3 αναφέρεται ότι μπορούμε να εκφράσουμε τις απόψεις μας στην τοπική μας Σύνοδο πρώτα, κατόπιν επιταγής της συνείδησής μου ταπεινά υποβάλλω στην Αγία και Ιερά Σύνοδο της αγιωτάτης Εκκλησίας μας τις απόψεις μου και τις πεποιθήσεις μου πάνω στα πιο κάτω θέματα» υπογραμμίζει στην επιστολή του ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Αθανάσιος.

Ο κ. Αθανάσιος στην επιστολή του, από την οποία η Romfea.gr, δημοσιεύει αποκλειστικά αποσπάσματα, μιλώντας για το κείμενο της Ε΄ Προσυνοδικής Πανορθοδόξου Διάσκεψης που έγινε στο Σαμπεζύ τον Οκτώβριο με τίτλο «Απόφασις – Σχέσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας προς τον λοιπόν χριστιανικό κόσμο ανέφερε τα εξής:

«Συμφωνώ απόλυτα με τα πρώτα τρία άρθρα τον κειμένου. Στα άρθρα όμως 4 και πιο κάτω έχω να παρατηρήσω τα εξής: "Η Ορθόδοξη Εκκλησία προσευχόμενη πάντοτε «υπέρ της των πάντων ενώσεως» πιστεύω ότι εννοεί την επιστροφή και ένωση μαζί της όλων αυτών που απεκόπηκαν και απομακρύνθηκαν από αυτήν, αιρετικών και σχισματικών, αφού απαρνηθούν την αίρεση ή το σχίσμα τους και φύγουν από αυτά και με μετάνοια και με την προβλεπόμενη από τούς ιερούς κανόνες διαδικασία ενσωματωθούν και ενταχθούν -ενωθούν - με την Ορθόδοξη Εκκλησία» αναφέρει ο κ. Αθανάσιος.

Ο Πανιερώτατος συνεχίζει χαρακτηριστικά: «Η Ορθόδοξη Εκκλησία τον Χριστού ουδέποτε απώλεσε την «ενότητα της πίστεως και την κοινωνία τον Αγίου Πνεύματος» και δεν δέχεται τη Θεωρία της αποκατάστασης της ενότητας των «εις Χριστόν πιστευόντων», γιατί πιστεύει ότι ή ενότητα των εις Χριστόν πιστευόντων υπάρχει ήδη στην ενότητα όλων των βαπτισμένων τέκνων της μεταξύ τους και μετά τον Χριστού εν τη ορθή πίστη της, πού δεν υπάρχει στους αιρετικούς ή σχισματικούς και γι' αυτό εύχεται γι' αυτούς την εν μετανοία επιστροφή τους στην Ορθοδοξία.»

«Πιστεύω ότι αυτό πού αναφέρεται στο άρθρο 5 για «την απολεσθείσαν ενότητα των Χριστιανών» είναι λάθος, γιατί ή Εκκλησία ως λαός τον Θεού ενωμένος μεταξύ τον και με την κεφαλή της Εκκλησίας πού είναι ό Χριστός δεν έχασε ποτέ την ενότητά τον αυτήν και δεν έχει άρα ανάγκη να την επανεύρη ή καν να την αναζητήσει γιατί πάντοτε υπήρχε και υπαρχή και θα υπαρχή εφ' όσον ή Εκκλησία τον Χριστού ουδέποτε έπαυσε ή θα παύση να υπάρχει» συμπληρώνει στην επιστολή του ο Πανιερώτατος από την οποία αποσπάσματα φέρνει στη δημοσιότητα η Romfea.gr.
Ενώ ο κ. Αθανάσιος προσθέτει χαρακτηριστικά ότι «εκείνο πού συνέβη είναι ότι ομάδες ή λαοί ή μεμονωμένα άτομα έφυγαν από το σώμα της 'Εκκλησίας και ή Εκκλησία εύχεται και πρέπει να προσπαθεί Ιεραποστολικά να επιστρέψουν αυτοί όλοι εν μετανοία διά της κανονικής οδού στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Δεν υπάρχουν δηλαδή άλλες Εκκλησίες αλλά μόνον αιρέσεις και σχίσματα, εάν θέλουμε να ακριβολογούμε στους ορισμούς μας.»

«Η διατύπωση «προς αποκατάσταση της χριστιανικής ενότητας» είναι λάθος γιατί ή ενότητα των χριστιανών -μελών της 'Εκκλησίας τον Χριστού - δεν έχει διασπασθεί ποτέ, εφ' όσον αυτοί μένουν ενωμένοι μετά της 'Εκκλησίας. Χωρισμός από την 'Εκκλησία και φυγή εκ της Εκκλησίας έγινε δυστυχώς, πολλές φορές από τις αιρέσεις και τα σχίσματα, αλλά ποτέ απώλεια εσωτερική της ενότητας της Εκκλησίας» συνεχίζει ο Πανιερώτατος στην επιστολή του.

Σε άλλο σημείο ο κ. Αθανάσιος αναφέρει: «Διερωτώμαι γιατί στο κείμενο γίνεται πολλαπλή αναφορά σε «Εκκλησίες» και «Ομολογίες»; Ποιά ή διαφορά τους και ποιό στοιχείο τις χαρακτηρίζει ώστε άλλες να ονομάζονται Εκκλησίες και άλλες Ομολογίες; Ποιά είναι Εκκλησία και ποιά ή αιρετική και ποία ή σχισματική ομάδα ή ομολογία; Εμείς ομολογούμε μια Εκκλησία και όλα τα άλλα αιρέσεις και σχίσματα. Θεωρώ ότι Θεολογικά και δογματικά και νομοκανονικά ή απόδοση τού τίτλου «Εκκλησία» σε αιρετικές ή σχισματικές κοινότητες είναι παντελώς λανθασμένη γιατί μία είναι ή Εκκλησία τού Χριστού, όπως αναφέρεται και στο άρθρο 1, και δεν μπορεί να όνομασθή από εμάς μία αιρετική ή σχισματική κοινότητα ή ομάδα ως Εκκλησία, εκτός της Ορθόδοξης Εκκλησίας.»

Δεν αναφέρεται καθόλου στο κείμενο αυτό ότι ή μόνη οδός πού οδηγεί στην ένωση με την Εκκλησία είναι μόνον ή επιστροφή των αιρετικών και σχισματικών εν μετανοία εις την Μίαν, Αγίαν, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία τού Χριστού, πού σύμφωνα με το άρθρο 1 είναι ή Ορθόδοξη Εκκλησία μας. Η αναφορά στην «κατανόηση της παράδοσης της αρχαίας Εκκλησίας» δίνει την εντύπωση ότι υπάρχει διαφορά οντολογική στην αρχαία Εκκλησία των άγιων επτά Οικουμενικών Συνόδων και στην γνήσια συνέχεια αυτής μέχρι σήμερα, πού είναι ή Ορθόδοξη Εκκλησία μας. Πιστεύουμε ότι καμιά απολύτως διαφορά δεν υπάρχει μεταξύ της Εκκλησίας τού εικοστού πρώτου αιώνα και της Εκκλησίας τού πρώτου αιώνα, γιατί ένα από τα γνωρίσματα της Εκκλησίας είναι και το γεγονός πού ομολογούμε στο σύμβολο της πίστεως ότι αύτη είναι Αποστολική.» τονίζει ο Μητροπολίτης Λεμεσού.

Ο Πανιερώτατος στη συνέχεια υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ότι στο άρθρο 12, δίδεται η εντύπωση ότι οι Ορθόδοξοι ψάχνουν την αποκατάσταση στην ορθή πίστη και την ενότητα, κάνοντας λόγο για απαράδεκτη θεωρία.

«Στο άρθρο 12 αναφέρεται ότι κοινός σκοπός των Θεολογικών διαλόγων είναι «ή τελική αποκατάσταση της εν τη ορθή πίστη και τη αγάπη ενότητος». Δίδεται ή εντύπωση ότι κι εμείς οι Ορθόδοξοι ψάχνουμε την αποκατάστασή μας στην ορθή πίστη και στην ενότητα της αγάπης, ωσάν να απωλέσαμε την ορθή πίστη και την ψάχνουμε να την βρούμε διά των Θεολογικών διαλόγων μετά των ετεροδόξων. Θεωρώ ότι αυτή ή Θεωρία είναι Θεολογικά απαράδεκτη από όλους μας» υπογραμμίζει ο Μητροπολίτης Αθανάσιος.

Σε άλλο σημείο ο Πανιερώτατος εκφράζει ενστάσεις πάνω στο κείμενο, τονίζοντας ότι «η αναφορά τού κειμένου στο «Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών» μου δίνει την ευκαιρία να διατυπώσω την ένστασή μού απέναντι σε κατά καιρούς διάφορα συγκριτιστικά αντικανονικά γεγονότα πού έγιναν σ’ αυτό αλλά και σ' αυτήν ταύτη την ονομασία τον, αφού σ' αυτό ή Ορθόδοξη Εκκλησία θεωρείται ως «μία εκ των Εκκλησιών» ή κλάδος της μίας Εκκλησίας πού ψάχνει και αγωνίζεται για την πραγμάτωση της στο παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών. Αλλά για μας μία και μοναδική είναι ή Εκκλησία τού Χριστού πού ομολογούμε στο Σύμβολο της Πίστεως και όχι πολλές.»

Ακόμη ο Πανιερώτατος αναφέρει: «Η άποψη ότι η διατήρηση της γνησίας ορθοδόξου πίστεως διασφαλίζεται μόνο διά τον συνοδικού συστήματος ως τον μόνον «αρμόδιο και εσχάτου κριτού των Θεμάτων της πίστεως» έχει δόση υπερβολής και εκφεύγει της αληθείας καθότι στην εκκλησιαστική ιστορία πολλές συνόδοι εδίδαξαν και ενομοθέτησαν λανθασμένα και αιρετικά δόγματα και ό πιστός λαός τις απέρριψε και διεφύλαξε την ορθόδοξη πίστη και εθριάμβευσε την Ορθόδοξη Ομολογία. Ούτε σύνοδος άνευ τον πιστού λαού, τον πληρώματος της Εκκλησίας, ούτε λαός άνευ συνόδου Επισκόπων μπορούν να θεωρήσουν εαυτούς σώμα Χριστού και 'Εκκλησία Χριστού και να εκφράσουν σωστά το βίωμα και το δόγμα της Εκκλησίας.»

Απευθυνόμενος προς τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου και τα Μέλη της Ιεράς Συνόδου, ο Μητροπολίτης Λεμεσού τονίζει: «Δεν μπορούν σε σύγχρονα εκκλησιαστικά κείμενα αυτού τού είδους να διατυπώνονται σκληρές ή προσβλητικές εκφράσεις, ούτε και κανένας νομίζω θέλει αυτού τον τύπον τις εκφράσεις. Η αλήθεια όμως πρέπει να εκφράζεται με ακρίβεια και σαφήνεια, πάντοτε, βέβαια, με ποιμαντική διάκριση και αγάπη πραγματική προς όλους. Έχουμε χρέος και προς τούς αδελφούς μας πού βρίσκονται σε αιρέσεις ή σχίσματα να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς μαζί τους και με αγάπη και πόνο να προσευχόμαστε και να κάνουμε τα πάντα για την επιστροφή τους στην Εκκλησία τον Χριστού.»

«Ταπεινά θεωρώ ότι τέτοιας σπουδαιότητας και τέτοιον κύρους κείμενα της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας πρέπει να είναι πολύ προσεκτικά και διατυπωμένα με πάσα ακρίβεια Θεολογική και νομοκανονική ώστε να μην απορρέουν από αυτά ασάφειες ή αδόκιμοι θεολογικά όροι και διατυπώσεις λανθασμένες πού μπορούν να οδηγήσουν σε παρερμηνείες και αλλοιώσεις τού ορθού φρονήματος της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Εξάλλου μία Σύνοδος για να είναι έγκυρη και κανονική πρέπει να μην αφίσταται καθόλου από το πνεύμα και την διδασκαλία των προ αυτής αγίων Συνόδων, της διδασκαλίας των αγίων Πατέρων και των αγίων Γραφών και να μην έχει καμιά σκιά στη διατύπωση επακριβώς της ορθής πίστεως» συμπληρώνει χαρακτηριστικά ο Πανιερώτατος κ. Αθανάσιος.

Σε άλλο σημείο ο κ. Αθανάσιος επικαλούμενος του Αγίους Πατέρες αναφέρει: «Πότε οι άγιοι Πατέρες μας και πότε και πού στα κείμενα των ιερών κανόνων και των όρων των Οικουμενικών ή Τοπικών Ιερών Συνόδων απεκλήθησαν οι αιρετικές ή οι σχισματικές ομάδες ως εκκλησίες; Εάν είναι εκκλησίες οι αιρέσεις τότε που είναι η μοναδική και Μια Εκκλησία του Χριστού και των Αγίων Αποστόλων;»

Επίσης ο Μητροπολίτης Λεμεσού εκφράσει την έντονη διαφωνία του, ενώ τονίζει ότι όσοι δεν έχουν δικαίωμα ψήφου και συμμετέχουν στην Σύνοδο είναι διακοσμητικά στοιχεία.

«Ταπεινά διατυπώνω τη διαφωνία μου και στο γεγονός ότι καταργείται η πρακτική όλων των μέχρι τούδε Ιερών Συνόδων τοπικών και οικουμενικών όπου κάθε επίσκοπος έχει και τη δική του ψήφο και ουδέποτε αυτό το σχήμα, μια Εκκλησία μια ψήφος, που καθιστά τα μέλη της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, πλην των προκαθημένων, διακοσμητικά στοιχεία, αφαιρεθέντος απ΄ αυτών του δικαιώματος της ψήφου» τονίζει χαρακτηριστικά στην επιστολή του ο κ. Αθανάσιος.

Κλείνοντας ο πολιός Ιεράρχης της Εκκλησίας της Κύπρου αναφέρει ότι «δεν θέλω με αυτά που έγραψα να λυπήσω κανένα και δεν θέλω να θεωρηθώ ότι διδάσκω η κρίνω τους εν Χριστώ αδελφούς μου και πατέρες μου. Απλώς αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω αυτά που η συνείδησή μου μου επιβάλλει.»

Πηγή: www.romfea.gr


Μακάριοι οι πραείς, ότι αυτοί κληρονομήσουσι την γην.


Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 0 και 0 επισκέπτες

cron