Re: Νηστίσιμες συνταγές
Δημοσιεύτηκε: Τρί Σεπ 04, 2012 7:31 am
Μαγειρίτσα με μανιτάρια και ταχίνι

500γρ μανιτάρια άσπρα ή πλευρώτους κομμένα σε λωρίδες
1 ματσάκι άνιθο
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια (πράσινα)
1 ρίζα μεγάλη μαρούλι (ή 2 μικρές)
1 φλυτζάνι τσαγιού ρύζι γλασέ
2-3 κουταλιές σούπας ταχίνι
1 κουταλιά σούπας αλάτι
πιπέρι(προαιρετικά)
2 λεμόνια
Βράζουμε 3 φλυτζάνια νερό στην κατσαρόλα και ρίχνουμε όλα τα υλικά ψιλοκομένα και στο τέλος το ρύζι.
Μόλις βράσει το ρύζι το βγάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το ταχίνι που το έχουμε ήδη διαλύσει σε λίγο χλιαρό νερό και στο χυμό των λεμονιών ανακατεύοντας καλά την σούπα μέχρι να ασπρίσει.
Καλή όρεξη!
Πηγή: nisteia.wordpress.com
Κατά τη γνώμη μου, μπορείτε να παραλείψετε το ρύζι να μειώσετε το νερό σε 1/2 ποτήρι να προσθέσετε λίγο κρασί. Επίσης στη σάλτσα στο τέλος μπορείτε να προσθέσετε μια κουταλιά αλεύρι που θα την διαλύσετε σε μισό ποτήρι κρύο νερό και ένα λεμόνι, στη συνέχεια θα προσθέσετε το ταχίνι και θα το αραιώσετε με ζωμό από την κατσαρόλα για να ζεσταθεί πριν το αδειάσετε μέσα στην κατσαρόλα, όπως ακριβώς κάνετε και με το αυγολέμονο.

500γρ μανιτάρια άσπρα ή πλευρώτους κομμένα σε λωρίδες
1 ματσάκι άνιθο
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια (πράσινα)
1 ρίζα μεγάλη μαρούλι (ή 2 μικρές)
1 φλυτζάνι τσαγιού ρύζι γλασέ
2-3 κουταλιές σούπας ταχίνι
1 κουταλιά σούπας αλάτι
πιπέρι(προαιρετικά)
2 λεμόνια
Βράζουμε 3 φλυτζάνια νερό στην κατσαρόλα και ρίχνουμε όλα τα υλικά ψιλοκομένα και στο τέλος το ρύζι.
Μόλις βράσει το ρύζι το βγάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το ταχίνι που το έχουμε ήδη διαλύσει σε λίγο χλιαρό νερό και στο χυμό των λεμονιών ανακατεύοντας καλά την σούπα μέχρι να ασπρίσει.
Καλή όρεξη!
Πηγή: nisteia.wordpress.com
Κατά τη γνώμη μου, μπορείτε να παραλείψετε το ρύζι να μειώσετε το νερό σε 1/2 ποτήρι να προσθέσετε λίγο κρασί. Επίσης στη σάλτσα στο τέλος μπορείτε να προσθέσετε μια κουταλιά αλεύρι που θα την διαλύσετε σε μισό ποτήρι κρύο νερό και ένα λεμόνι, στη συνέχεια θα προσθέσετε το ταχίνι και θα το αραιώσετε με ζωμό από την κατσαρόλα για να ζεσταθεί πριν το αδειάσετε μέσα στην κατσαρόλα, όπως ακριβώς κάνετε και με το αυγολέμονο.