Σε περίπτωση που θα πηγαίνατε στη Σίμωνος Πέτρα.Πέτρος έγραψε:Νίκο από Σιμωνόπετρα πως θα πάτε Καρακάλου;
Αγαπητά μέλη και επισκέπτες, καλώς ήρθατε στο ανανεωμένο μας φόρουμ!
Με πολλή χαρά περιμένουμε τις νέες σας δημοσιεύσεις!
Με πολλή χαρά περιμένουμε τις νέες σας δημοσιεύσεις!
Προσκύνημα στο Άγιο Όρος 2-4/10/2015
Συντονιστές: Νίκος, Anastasios68, johnge
Re: Προσκύνημα στο Άγιο Όρος 2-4/10/2015
- Νίκος
- Διαχειριστής
- 12
- Έχει ευχαριστήσει: 28 φορές
- Έλαβε ευχαριστία: 362 φορές
Από Σίμωνος Πέτρας για Καρακάλλου απ' όσο ξέρω έχει μονοπάτι. Από Ξηροποτάμου για Καρακάλλου μέσω Καρυών έχει επίσης μονοπάτι, αλλά εμείς αν καταφέρουμε να κλείσουμε Ξηροποτάμου, θα χρησιμοποιήσουμε μάλλον λεωφορείο.
Ο Θεός, ιλάσθητί μοι τώ αμαρτωλώ και ελέησόν με.
- Achilleas
- 12
- Έχει ευχαριστήσει: 2 φορές
- Έλαβε ευχαριστία: 10 φορές
Τελικά οι πατέρες της Μονής Καρακάλλου μας απάντησαν θετικά. Μου είπε πάντως ένας συνάδελφος ότι το περπάτημα από Ξηροποτάμου στην Καρακάλλου είναι πολύωρο. Επομένως, θα χρησιμοποιήσουμε λεωφορείο.
Μακάριοι οι πραείς, ότι αυτοί κληρονομήσουσι την γην.
- Achilleas
- 12
- Έχει ευχαριστήσει: 2 φορές
- Έλαβε ευχαριστία: 10 φορές
Για την πρώτη ημέρα της προγραμματισμένης επίσκεψής μας στο Όρος (02.10.2015), έστειλα fax στην Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου. Οι πατέρες μου απάντησαν ότι είμαστε ευπρόσδεκτοι.
Μακάριοι οι πραείς, ότι αυτοί κληρονομήσουσι την γην.
- Νίκος
- Διαχειριστής
- 12
- Έχει ευχαριστήσει: 28 φορές
- Έλαβε ευχαριστία: 362 φορές
Αχιλλέα νά σαι καλά. Συνέχισε και για τους υπόλοιπους σ' αυτές τις δύο Μονές, όπως συνήθως.
Ο Θεός, ιλάσθητί μοι τώ αμαρτωλώ και ελέησόν με.
Achilleas έγραψε:Προσκύνημα στο Άγιο Όρος 2-4/10/2015
Όσοι από τους αδελφούς επιθυμούν να συμμετάσχουν στο νέο προσκύνημά μας που θα λάβει χώρα εάν η Παναγία το επιτρέψει στις 2-4 Οκτωβρίου 2015, ας το δηλώσουν είτε απαντώντας στο παρόν θέμα είτε στέλνοντάς μου προσωπικό μήνυμα. Το προσκύνημα περιλαμβάνει διανυκτέρευση την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου στη μονή Σίμωνος Πέτρας και το Σάββατο 3 Οκτωβρίου στη μονή Καρακάλλου. Επιστροφή την Κυριακή 4 Οκτωβρίου.
Κρίμα, δουλεύω σε ξενοδοχείο εποχικός και τελειώνω 15 με 16 Οκτώβρη. Δεν έχω πάει ποτέ στο Άγιο Όρος. Σκοπεύω να το επισκεφθώ όμως το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Νοέμβρη. Βλέπω ότι έχετε διανυκτέρευση στην Σίμωνος Πέτρας. Ήθελα να διανυκτερεύσω εκεί αλλά μου είπαν στο facebook ότι δέχονται μόνο από τον Δεκέμβρη και μετά, λόγω εργασιών. Τώρα δεν ξέρω τι ισχύει.
- Anastasios68
- Διαχειριστής
- 12
- Έχει ευχαριστήσει: 447 φορές
- Έλαβε ευχαριστία: 28 φορές
- Επικοινωνία:
Η παρέα μας πάει συχνά στο Άγιο Όρος για προσκύνημα, οπότε «μείνε συντονισμένος» (όπως λένε οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί) και θα έχεις την ευκαιρία 

«ὃς δ' ἂν εἲπῃ τῷ ἀδελφῷ αὐτοῦ, ῥακά, ἒνοχος ἒσται τῷ συνεδρίῳ»
Κατά Ματθαῖον, Κεφ. 5, 22
Κατά Ματθαῖον, Κεφ. 5, 22
Να ρωτήσω, αν θέλω να διανυκτερεύσω στην Σίμωνος, πως πάω μέχρι εκεί; Απ' ότι ξέρω, το φέρρυ μποτ δεν σταματάει εκεί. Και μία επιπλέον ερώτηση, το ταξί από Ουρανούπολη προς Θεσσαλονίκη ξέρει κανείς πόσο κοστίζει;
- nickzark
- 12
- Έχει ευχαριστήσει: 5 φορές
- Έλαβε ευχαριστία: 16 φορές
το ταξι απο 100 ευρω μεχρι 150.Αναλογα στον οδηγο απο οτι καταλαβα
«Νικηφόρου Ὁσίου, τοῦ λεπροῦ τὰ παλαίσματα,καὶ τὴν ἐν ἀσκήσει ἀνδρείαν, κατεπλάγησαν Ἄγγελοι ὡς ἄλλος γὰρ Ἰὼβ τὰ ἀλγεινά, ὑπέμεινε δοξάζων τὸν Θεόν.... »