Αγαπητά μέλη και επισκέπτες, καλώς ήρθατε στο ανανεωμένο μας φόρουμ!
Με πολλή χαρά περιμένουμε τις νέες σας δημοσιεύσεις!
Με πολλή χαρά περιμένουμε τις νέες σας δημοσιεύσεις!
Αναζήτηση Γέροντα (Δίψα για Χριστό)
Συντονιστές: Νίκος, Anastasios68, johnge
- aposal
- 12
Re: Αναζήτηση Γέροντα (Δίψα για Χριστό)
Εάν ψάχνουμε εναγωνίως για διορατικούς Γέροντες τότε ναι, μπορεί να πλανηθούμε. Όπως είπε και ο Γέροντας Νίκων της Νέας Σκήτης (μέχρι πρό τινος): Όσοι ψάχνετε εναγωνίως χαρισματικούς Γέροντες να είστε σίγουροι ότι θα βρείτε. Θα βοηθήσει ο διάβολος σ' αυτό.
Για ό,τι κάνουμε πρέπει να έχουμε την ευλογία του πνευματικού μας για να μην πέσουμε σε πλάνη.
Για ό,τι κάνουμε πρέπει να έχουμε την ευλογία του πνευματικού μας για να μην πέσουμε σε πλάνη.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανώμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων (απόσπασμα από τη Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου).
- nickzark
- 12
- Έχει ευχαριστήσει: 5 φορές
- Έλαβε ευχαριστία: 16 φορές
αν πασ και βρεισ τετοιον γεροντα και μονο που θα το καταλαβει δεν θα πει τιποτα διορατικο...οπως ειχε πει ο Αγιοσ Παισιοσ τι ηρθατε να δειτε?? μια μαιμου?????
«Νικηφόρου Ὁσίου, τοῦ λεπροῦ τὰ παλαίσματα,καὶ τὴν ἐν ἀσκήσει ἀνδρείαν, κατεπλάγησαν Ἄγγελοι ὡς ἄλλος γὰρ Ἰὼβ τὰ ἀλγεινά, ὑπέμεινε δοξάζων τὸν Θεόν.... »
- Αναστάσιος
- Διαχειριστής
- 7
+1
«Εγώ ειμί το φως του κόσμου ο ακολουθών εμοί ου μη περιπατήση εν τη σκοτία αλλ΄ έξει το φως της ζωής...»
Συμφωνώnickzark έγραψε:αν πασ και βρεισ τετοιον γεροντα και μονο που θα το καταλαβει δεν θα πει τιποτα διορατικο...οπως ειχε πει ο Αγιοσ Παισιοσ τι ηρθατε να δειτε?? μια μαιμου?????
Κι όταν υπάρχει θέμα ανάγκης και πρεπει, ο Χριστός οδηγεί τον άνθρωπο και σε διορατικους Γέροντες
Μου έκανε εντύπωση που ο Παπά Γιάννης της Αγίας Άννης, απαντούσαν από το τηλέφωνο του σε μερικούς κι όχι σ' ολους
Αν πάλι επιμένει γιατί έχει από το καλοκαίρι ρωτάει, ας γράψει ένα γράμμα στον Γέροντα Ευθύμιο, κι ας τηλεφωνήσει ταυτόχρονα ότι υπάρχει ανάγκη στη Δάφνη, όπου θα πάει το γράμμα, για να το μεταφέρουν
Αν είναι θέμα υγείας ας έρθει σ' επαφή μέσω Δάφνης τηλεφωνικά με τη Μονή Γρηγορίου για να γίνει κάποια προσευχή στην Αγία Αναστασία τη Ρωμαία, η οποία μαρτύρησε φρικτά και ζήτησε από το Θεό να της δώσει Χάρη να θεραπεύει ανθρώπους
Αυτά για Άγιον Όρος που επιμένει
Ο Θεός βλέπει, εσύ ζήτησες, άστο τώρα για να ενεργήσει όπως Εκείνος ξερει

Μία απάντηση στο θέμα που μιλάμε βρίσκεται στο παρακάτω καταπληκτικό βίντεο από το 31:00 μέχρι το 33:20.
δεν συμφωνω. αν εγω ψαχνω χαρισματικιυς απο ατομα που ειναι στο αγιο ορος η που εχω ρωτησει οως θα πεσω σε πλανη μην λεμε οτι ακουμε. δν ειμαι και καμια χαζη ξερω που πηγαινω κ ποτε καποιος ειναι διορατικος. οσον αφορα την μονη γρηγοριου εστειλα γραμμα στον πατερα παναρετο και οσο για τα τηλεφωνα πολυ απλα δεν τα σηκωνουν. επισης ολοι εσεις που το παιζετε παντογνωστες εξω απο το χωρο δεν εχετε γνωρισει ανθρωπους που υποφερουν πραγματικα κ ουτε θεος ουτε κανεις δεν μπορει να τους βοηθησει. κ αυτα που λετε ο θεος βοηθαει αν ειχαμε λιγο ανοιχτα τα ματια μας και δεν κοιταγαμε μονο τον εαυτουλη μας οτι πολλοι ανθρωποι οπως τα παιδακια στους πολεμους υποφερουν κ κανενας θεος δν τα βοηθαει!! κ εγω ειχα διαβασει οτι ο θεος μεριμνει γ τα πουλια ποσο μαλλον γ τους ανθρωπους πες τα αυτα σε εναν αστεγο με αναπηρια που καθεται στο δρομο η στα παιδια που πεινανε κ εχουν γινει πετσι κ κοκκαλο! τιποτα δεν ισχυει. εσεις εισαστε τυχεροι κ δν υποφερετε απο τα 7 σας χρονια μεχρι σημερα χωρις να βρισκετε ακρη ακομα κ αν προσπαθειτε. δυστυχως ο καθε ανθρωπος εχει γεννηθει με την τυχη τ κ αυτη δυσκολα αλλαζει. κανενας θεος δν μπορει να το κανει αυτο συγγνωμη π σας στεναχωρωaposal έγραψε:Εάν ψάχνουμε εναγωνίως για διορατικούς Γέροντες τότε ναι, μπορεί να πλανηθούμε. Όπως είπε και ο Γέροντας Νίκων της Νέας Σκήτης (μέχρι πρό τινος): Όσοι ψάχνετε εναγωνίως χαρισματικούς Γέροντες να είστε σίγουροι ότι θα βρείτε. Θα βοηθήσει ο διάβολος σ' αυτό.
- Αναστάσιος
- Διαχειριστής
- 7
Όταν όμως μέσα από αυτές τις δοκιμασίες ο Θεός τούς πάρει κοντά Του; Ούτε τότε θα τούς βοηθήσει;
«Εγώ ειμί το φως του κόσμου ο ακολουθών εμοί ου μη περιπατήση εν τη σκοτία αλλ΄ έξει το φως της ζωής...»
γιατι καποιοι να υποφερουν και καποιοι να μην υποφερουν κ να πηγαινουν στον παραδεισο. δεν ειναινολο αυτο καπως; εγω γνωριζω πολυ πιστους ανθρωπους και καλους που δν εζουν υποφερει ποτε. κ αλλους εξισου καλους που υποφερουν γιατι να γινεται αυτο; υπαρζει λογικη; γιατι να περιμενεινκαποιος να πεθανει για να σωθει;Αναστάσιος έγραψε:Όταν όμως μέσα από αυτές τις δοκιμασίες ο Θεός τούς πάρει κοντά Του; Ούτε τότε θα τούς βοηθήσει;
- Μάνος
- 7
- Έλαβε ευχαριστία: 4 φορές
Ιωάννα δυστυχώς σκέφτεσαι κοσμικά. Όλες οι συμφορές στον κόσμο ηχούν στον πρώτο κατακλυσμό: την πτώση του ανθρώπου!!! Ο Θεός δεν ευθύνεται για αυτές και ούτε κάθεται με σταυρωμένα χέρια. Ο Κύριος στρέφει αυτές τις συμφορές ως προς όφελος των ανθρώπων για να μετανοήσουν! Όλοι έχουν προβλήματα διαφορετικού είδους δεν είμαστε κάποιοι οι εκλεκτοί που δεν δοκιμαζόμαστε και κάποιοι οι "άτυχοι" που δοκιμάζονται!
Ἀπὸ τῶν πολλῶν μου ἁμαρτιῶν, ἀσθενεῖ τὸ σῶμα, ἀσθενεῖ μου καὶ ἡ ψυχή· (Άξιον εστίν)
αν υπεφερες απο τα 7 σου χρονια χωρις αιτια αν ησουν παιδι που βιαστηκε οταν ηταν μικρο οταν ηταν μωρο τοτε δν ξερω αν θα πιστευες πολυ στο θεο που επετρεχε να συμβει ολο αυτο. αν εχανες καποιον που αγαπας, αν ειχες καταθλιψη κ εχανες ολους σ τους φιλους αν δεν μπορουσε ςνα μιλησεις πουθενα κ ησουν ετσι για 15χρονια αν η ζωη περνουσε και εσυ απλα ησουν σε ενα σπιτι κλεισμενος αν εχανες ολα σ τα νιατα ετσι κ κανεις δεν σε βοηθουσε δεν ξερω ποσο θα πιστευες ακομη στο θεο.